Találj orvost, és foglalj időpontot

ma 8. 29.
holnap 8. 30.
H 8. 31.
K 9. 1.
Sze 9. 2.
Cs 9. 3.
P 9. 4.
Szo 9. 5.
V 9. 6.
H 9. 7.
K 9. 8.
Sze 9. 9.
Cs 9. 10.
P 9. 11.
Szo 9. 12.
V 9. 13.
H 9. 14.
K 9. 15.
Sze 9. 16.
Cs 9. 17.
P 9. 18.
Szo 9. 19.
V 9. 20.
H 9. 21.
K 9. 22.
Sze 9. 23.
Cs 9. 24.
P 9. 25.
Szo 9. 26.
V 9. 27.
H 9. 28.
K 9. 29.
Sze 9. 30.
Cs 10. 1.
P 10. 2.
Szo 10. 3.
V 10. 4.
H 10. 5.
K 10. 6.
Sze 10. 7.
Cs 10. 8.
P 10. 9.
Szo 10. 10.
V 10. 11.
H 10. 12.
K 10. 13.
Sze 10. 14.
Cs 10. 15.
P 10. 16.
Szo 10. 17.
V 10. 18.
H 10. 19.
K 10. 20.
Sze 10. 21.
Cs 10. 22.
P 10. 23.
Szo 10. 24.
V 10. 25.
H 10. 26.
K 10. 27.
Sze 10. 28.
Cs 10. 29.
P 10. 30.
Szo 10. 31.
V 11. 1.
H 11. 2.
K 11. 3.
Sze 11. 4.
Cs 11. 5.
P 11. 6.
Szo 11. 7.
V 11. 8.
H 11. 9.
K 11. 10.
Sze 11. 11.
Cs 11. 12.
P 11. 13.
Szo 11. 14.
V 11. 15.
H 11. 16.
K 11. 17.
Sze 11. 18.
Cs 11. 19.
P 11. 20.
Szo 11. 21.
V 11. 22.
H 11. 23.
K 11. 24.
Sze 11. 25.
Cs 11. 26.
P 11. 27.
Szo 11. 28.
V 11. 29.
H 11. 30.
K 12. 1.
Sze 12. 2.
Cs 12. 3.
P 12. 4.
Szo 12. 5.
V 12. 6.
H 12. 7.
K 12. 8.
Sze 12. 9.
Cs 12. 10.
P 12. 11.
Szo 12. 12.
V 12. 13.
H 12. 14.
K 12. 15.
Sze 12. 16.
Cs 12. 17.
P 12. 18.
Szo 12. 19.
V 12. 20.
H 12. 21.
K 12. 22.
Sze 12. 23.
Cs 12. 24.
P 12. 25.
Szo 12. 26.
V 12. 27.
H 12. 28.
K 12. 29.
Sze 12. 30.
Cs 12. 31.
P 1. 1.
Szo 1. 2.
V 1. 3.
H 1. 4.
K 1. 5.
Sze 1. 6.
Cs 1. 7.
P 1. 8.
Szo 1. 9.
V 1. 10.
H 1. 11.
K 1. 12.
Sze 1. 13.
Cs 1. 14.
P 1. 15.
Szo 1. 16.

Nem találtad meg az orvos profiloldalát?
Fiók létrehozása most

A betegek kérdései

  • Tisztelt Doktor Nő!

    5 éves kislányom széklete 3. napja zöldes színű, állaga normális kissé nyálkás és bűzös. Nem fáj a hasa, nincsenek panaszai. Nem fogyasztott zöld színű ételt, kiwi szörpöt igen, de azt már máskor is ivott és nem okozott efféle problémát. Mi lehet a baj?? Van egy macska is a családban, de teljesen… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező! Kérem, hogy gyermekkel kapcsolatos kérdését gyermekorvosnak tegye fel. Üdvözlettel dr Tarján Zsuzsa

  • Magas pulzusszám

    Tisztelt Doktornő! 40 éves nő vagyok,szapora pulzussal fordultam orvoshoz. A kardiológián az orvos elég burkoltan beszélt,kaptam egy 2 hetes EKG készüléket.Katéter beültetésről beszélt,de még megvárja az EKG eredményeket. Doktornő legyen szíves kielemezni a leletemet,mert nagyon aggódom!Előre… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező! Azok az eredmények, amiket leírt, teljesen normálisak, de éppenséggel a szívritmussal kapcsolatban semmilyen információt nem tartalmaznak. Javasolom, várja meg a tartós EKG vizsgálat… Még több

  • Vérvétel -Hemoglobin

    T Dr nő véreredményemről szeretném kérni a véleményét :Hemoglobin 133- ,Ref tart:137-175,MCHC :309, Ref tart 310-360, Monocita (abs):0,890 Ref tart 0,300-0,820,. Ez a három érték kicsit eltér ,a hemoglobin kicsit alacsonyabb ,MCHC épp hogy alacsonyabb ,monocita kicsit magasabb ,,, A többi eredményem… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező! Ezek valóban nem jelentős eltérések, ha nincs panasza, akkor időszakos ellenőrzésen kívül egyéb teendő nem szükséges. Üdvözlettel dr Tarján Zsuzsa

  • kovács valéria

    KEDVES DOKTORNŐ! PÁNIKRA KAPTAM SCIPPA GYÓGYSZERT EDDIG SZEDTEM A NEBIBETÁT NEGYEDET 0.5-BŐL ASPIRIN PROTEKTET IS SZEDEK MEG 0.5 XANAXOT ESTE. A NEBIBETÁT ABBA HAGYTAM NÉHA FELMEGY A PULZUSOM85-90-RE NYUGALMI ÁLLAPOTBAN. MIT TEGYEK DE HA SZEDEM A NEBIBETÁT IS A SCIPPÁVAL LE MEGY A PULZUSOM 50-60… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező! Gyógyszeres kezelés beállítása személyes vizsgálat nélkül nem lehet helyes. Javasolom, hogy kérdéseit kezelőorvosának tegye fel. Üdvözlettel dr Tarján Zsuzsa

  • Coverex vérnyomás

    Tisztelt Doktornő! Több mint 10 évig lockrent szedtem, de a háziorvosom szerint nem túl jó gyógyszer és ajánlotta, hogy váltsunk coverexre, ami védi a vesét. Azt tudni kell, hogy a főerem gracilis(remélem jól írtam) és sportszívem van, ezért a perszámom eleve magasabb. Lassan egy éve szedem a… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező! Látatlanban nem lehet konkrét terápiás problémában állást foglalni, tény, hogy vérnyomáscsökkentőként a Coverex korszerűbb gyógyszer. Természetesen nem mindenki reagál egyformán… Még több

Legújabb válaszok Belgyógyászok

Mi is a belgyógyászat?

A belgyógyászat az egészségügynek és a gyógyászatnak egy olyan szakterülete, amely egyúttal igen összetett és széleskörű is. A belgyógyászati szakrendelésen kizárólag a felnőtt páciensek betegségeinek ellátása történik, a belgyógyászat azok diagnosztizálásával és kezelésével foglalkozik, valamint lehetőség szerint a betegségek megelőzésére is figyelmet fordít.

Az egészségügy számos szakterülete képezi a részét, illetve egyes szakterületek abból kifejlődve váltak önálló, különálló szakággá az orvosláson belül.

A belgyógyászathoz tartozik a kardiológia, mely a szív és az érrendszer különféle megbetegedéseivel foglalkozik, az endokrinológia, mely a hormonrendszer nem megfelelő működésével vagy zavaraival kapcsolatos betegségek kezelését tűzte ki célul, a hematológia, amely a vérrel és annak betegségeivel foglalkozó szakterület, a tüdőgyőgyászat, amely a legkülönfélébb tüdőbetegségek és tüdőproblémák gyógyításával foglalkozik, a nefrológia, amely a vese betegségeinek gyógyításával kapcsolatos szakág, az onkológia, amely a daganatos megbetegedések kezelésével és gyógyításával foglalkozik, a gasztroenterológia is, amelynek célja az emésztőrendszert, annak valamennyi részét (nyelőcső, gyomor, belek, máj, hasnyálmirigy, epehólyag...) érintő betegségek orvoslása, mindemellett a belgyógyászat területéhez tartozik még a fertőző betegségek gyógyítása is.

Mindezek alapján jól látható, hogy a belgyógyász szakorvos foglalkozik valamennyi belső szerv és szervrendszer megbetegedésének, vagy működési zavarának feltárásával és kezelésével. Ez persze nem zárja ki a szakorvosok további specializálódását, az egyes szervi problémák gyógyítására történő szakosodást.

Milyen esetekben kereshetjük fel a belgyógyászt?

Belgyógyászhoz fordulhatunk elsősorban abban az esetben, ha valamely belső szervet érintő – esetleg már ismert - betegségünk áll fenn. Egyes ilyen egészségügyi problémák esetén alkalmanként vagy akár rendszeresen szükség van bizonyos belgyógyászati vizsgálatok elvégzésére. Ezeknek a vizsgálatoknak a célja lehet a beteg állapotának, a betegség folyamatának, a javulásnak a figyelemmel kísérése, a beteg állapotának ellenőrzése, vagy addig fel nem tárt betegség diagnosztizálása.

Mivel maga a belgyógyászat is egy szerteágazó szakterület, így ebből fakadóan a belgyógyászati vizsgálatok köre is igen széles, nem kíséreljük meg azok kimerítő jellegű felsorolását, csupán a leggyakrabban előforduló és széles körben is ismert vizsgálatokat említenénk meg: jó- és rosszindulatú anyajegyek, vérszegénység vizsgálata, különböző daganatos és hormonbetegségekkel, pajzsmirigy működésével kapcsolatos vizsgálatok, cukorbetegség, érelmeszesedés vizsgálata, vércukor vizsgálatok, a hasi szervek, mint a hasnyálmirigy vagy epehólyag vizsgálata... stb.

Másodsorban a belgyógyászt ajánlott és érdemes felkeresni a fent említett eseten kívül olyankor is, ha szokatlan, előzmény vagy indok nélküli, illetve egyéb megmagyarázhatatlan tünetet tapasztalunk, főként ha tanácstalanok vagyunk azzal kapcsolatban, hogy e tüneteinkkel milyen orvost keressünk fel. Bár ez utóbbi esetben a betegek többsége rendszerint a háziorvosához fordul, aki a megfelelő szakorvoshoz tudja irányítani a kivizsgálást követően.

A tartós fáradékonyság, a csökkent terhelhetőség, a hirtelen testsúly-változások, a hasi vagy mellkasi fájdalmak jelentkezése, a szédülés, a gyakori - egyéb ok nélküli - fejfájás, a légszomj, vagy az étvágytalanság számtalan betegség, szervi rendellenesség tünete lehet, így ezek jelentkezése okot szolgáltathat arra, hogy felkeressük a belgyógyászati szakrendelést. Minden betegség esetén alapvető fontosságú a betegség időben történő, vagy kezdeti stádiumban történő diagnosztizálása.

És végül abban az esetben is ajánlott belgyógyászati kivizsgáláson részt venni, ha valamely egészséget veszélyeztető kockázati tényező az életünkben jelen van, vagy rosszabb esetben annak szerves részét képezi. Ilyen tényező lehet többek közt a stressz, a dohányzás, a túlzott alkoholfogyasztás vagy a túlsúly. Ebben az esetben a betegségek megelőzésére nagyobb hangsúlyt kell helyezni, melynek eszköze lehet a rendszeres kivizsgálás.

Hogyan készülhetünk fel a belgyógyászati vizsgálatokra?

A vizsgálat - mint az orvosi vizsgálatok általában - a beteg állapotának felmérésével, a kórelőzmények feltárásával kezdődik, melynek során a szakorvos kikérdezi a beteget a fennálló vagy korábban előfordult betegségeiről, a családban, elsősorban a közvetlen felmenőknél tapasztalt gyakori, krónikus, vagy öröklődő betegségekről, a beteg életmódbeli (káros) szokásairól, az általa szedett gyógyszerekről, a korábban igénybe vett és a folyamatban lévő orvosi kezelésekről, az ismert gyógyszer- vagy egyéb allergiáiról ...stb. Az állapotfelmérést követi a fizikális vizsgálat maga, végül a szakorvos a beteget tanácsokkal és javaslatokkal is ellátja.

Ezért érdemes előzetesen tájékozódni családi körben, hogy milyen, a családban gyakran előforduló betegségekről tudnak hozzátartozóink. Emellett ajánlott a korábbi orvosi dokumentációt, kórházi zárójelentéseket, leleteket, a rendszeresen szedett gyógyszereket magunkkal vinni.

Ha pontosabb keresőszót írsz be, akkor a kisebb településeken is könnyen találsz eredményeket: 15. kerület, 16. kerület, 19. kerület, 22. kerület, Xx. Kerület, I. Kerület, Xxi. Kerület, Xii. Kerület, Xxiii. Kerület, Rákosmente , Csömör, Kistarcsa, Budaörs, Nagytarcsa, Gyál, Kerepes, Vecsés, Fót, Mogyoród, Üröm, Budakeszi, Dunaharaszti, Dunakeszi, Ecser, Budakalász, Pécel, Diósd, Pilisborosjenő, Törökbálint, Szigetszentmiklós