Bőrgyógyász, Békéscsaba

Nem találtad meg az orvos profiloldalát?
Fiók létrehozása most

A betegek kérdései

  • Jónapot!Azt szeretném kérdezni,hogy ha egy prostituált kézzel elégít ki,csak kézzel!!Énpedig…

    Jónapot!Azt szeretném kérdezni,hogy ha egy prostituált kézzel elégít ki,csak kézzel!!Énpedig nem nyúlok hozzá,elkaphatok HIV-fertőzést??Vagy valami más betegséget??⁄ffi vagyok⁄köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Teodóra Bánfalvi

    Tisztelt Érdeklődő!
    Azt javaslom félelmei miatt magát a kapcsolatot kellene megfontolni.
    Üdvözlettel: dr. Bánfalvi

  • Dr Nő! Isotretinoin Teva-t szedek már fél éve, ami tökéletesen rendbe hozta az arcomon a csúnya…

    Dr Nő!

    Isotretinoin Teva-t szedek már fél éve, ami tökéletesen rendbe hozta az arcomon a csúnya heges pattanásokat. 1 dolgot mégsem értek. A hasamon belső combomon külső combomon vádlimon, hátatom, tehát ahol kb szőr van be vannak gyulladva a szőrtüszők és "pöttyös" vagyok. Nagyon kellemetlen, hogy itt a strand szezon és piros pöttyöcskék vannak szerte a testemen. Kérdésem az felé irányul igazából, hogy elképzelhető, hogy az isotretinoin végett van ez?? Csak előre jelezném, hogy nem nap allergia meg stb, mert kb március óta van ez a probléma nekem. Választ előre is köszönöm. 21 éves férfi

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Teodóra Bánfalvi

    Tisztelt Érdeklődő!
    Nem tartom valószínűnek hogy mellékhatás. Amúgy lassan mérlegelni kellene az isotretin felfüggesztését.
    A szőrtüszőgyulladásra használjon spiritus salicylatust.
    Üdvözlettel: dr. Bánfalvi

  • Tisztelt Doktornő! Időnként megjelenik a lábamon (alsó lábszár) egy-egy zöldes-szürkés-barnás…

    Tisztelt Doktornő!

    Időnként megjelenik a lábamon (alsó lábszár) egy-egy zöldes-szürkés-barnás színű folt (kb. 1 cm nagyságúak), amelyek nagyrészt érintésre fájnak. A lábamon egyébként eléggé látszanak az erek, az a gyanúm, hogy "visszeres típus" vagyok, ha ilyen van egyáltalán. Van, hogy egy hét is kell, hogy eltűnjön⁄jenek a fol⁄tok, ill. utána még egy ideig érzékeny nyomásra a helye⁄jük. Voltam labor vizsgálaton, minden teljesen rendben van a vérképemmel. Két hónapja volt egy sérvműtétem, az előtt a vérvételen ha jól tudom vizsgálták a vérzékenységet, esetleges véralvadási zavart, nincsen semmiféle ilyen jellegű problémám. Kb. egy hete szedek napi 3x1 rutascorbin tablettát. Kérdésem az lenne, mennyi ideig kell szedni a tablettát hogy eredménye legyen? Bőrgyógyásznál jártam a problémával, ő küldött el a vérvizsgálatra, de mivel rendben volt, a rutascorbint ajánlotta. Ön mit gondol, elegendő ennyit foglalkozni a dologgal, hogy szedem a rutascorbin tablettát? Válaszát előre is köszönöm szépen!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Teodóra Bánfalvi

    Tisztelt Érdeklődő!
    Javaslom, hogy ha lehet, ne álljon hosszan, ha ül, pócolja fel a lábát, végezzen lábtornát, rugalmas harisnya is segíthet.
    A Rutascorbin ajánlott, hónapokig.
    Üdvözlettel: dr. ánfalvi

  • Kedves Doktornő ! Páromnak lett a nyakán egy nyirokcsomó nagyobbodása, amiből mintát vettek.…

    Kedves Doktornő !


    Páromnak lett a nyakán egy nyirokcsomó nagyobbodása, amiből mintát vettek. Az eredményen a következő van : diagnózis: carcinoma planocellulare keratosum, GRADE II.
    BNO: C7920 A bőr másodlagos rosszindulatú daganata
    Morph.: 80706 Carcinoma planocellulare metastaticum, k.m.n.

    Ez pontosan mit jelent?
    2005-ben prosztata daganatot daignosztizáltak nála, kb. 3 hónapja már nem kap kezelést, csak felülvizsgálatra kell menni, az orvosa azt mondta, hogy ez az eredmény nincs összefüggésben a prosztatarákkal.

    Megköszönöm előre is válaszát.


    Marianna

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Teodóra Bánfalvi

    Kedves Marianna!
    Úgy tűnik, valóban nincs összefüggésben. Másutt kell keresni az elsődleges daganato. Forduljon onkológushoz.Üdvözlettel: dr. Bánfalvi

  • TISZTELT DR NŐ! azt szeretnem megkerdezni,hogy olvastam a PABA(para aminobenzoesav,b10vitamin)-ról,hogy…

    TISZTELT DR NŐ!
    azt szeretnem megkerdezni,hogy olvastam a PABA(para aminobenzoesav,b10vitamin)-ról,hogy igen jo a haj,bőr egeszsegenek szinenek megorzesere es kulonfele bőrbetegsege meglozesere vagy kezelesere mint őszulo haj,vitiligo stbstb.szeretnem megkerdezni,hogy nincs ennek mellekhatasa,valoban jotekony lehet??köszönöm

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Teodóra Bánfalvi

    Tisztelt Érdeklődő!
    Nem tudom hol olvasta, valamit félreérthetett.
    Üdvözlettel: dr. Bánfalvi

Cikkek Bőrgyógyászok

Ha pontosabb keresőszót írsz be, akkor a kisebb településeken is könnyen találsz eredményeket: Békéscsaba, Murony, Szabadkígyós, Békés, Telekgerendás, Újkígyós, Kamut, Doboz, Csabaszabadi, Kétsoprony, Mezőberény, Kétegyháza, Tarhos, Pusztaottlaka, Gyula, Csorvás, Gerendás, Medgyesbodzás, Medgyesegyháza, Elek