A betegek kérdései (5523)

 • Tisztelt Doktornő! Gyakran előfordul,hogy nagyon éles álmaim vannak, egy éjszaka alatt több…

  Tisztelt Doktornő!
  Gyakran előfordul,hogy nagyon éles álmaim vannak, egy éjszaka alatt több mint 5 féle álmomra emlékszem, és ilyenkor erősen izzadom is,másnap nem túl kipihenten kelek,úgy tudom ez alvászavarra utal.ön mit gondol?milyen típusú orvost keressek fel? van alvászavarokkal foglalkozó?Köszönöm a segítségét.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Gál Adrien

  Kedves Kérdező!

  Az álmok leginkább a pszichológusok és a pszichoterapauták területére tartoznak.
  üdv. dr. G.A.

 • kedves Doktornő! teperin mellett milyen szorongásoldot lehet szedni.? xanaxot eleve szedtem…

  kedves Doktornő!

  teperin mellett milyen szorongásoldot lehet szedni.? xanaxot eleve szedtem fél éve 2x 0.5 öt, s most állitottak rá a teperinre tenzios fejfájás miatt.a xanaxot is folytattam mellé, de olyan fény, hang érzékenység, fura érzetek, szemfájdalom, látászavar jelentkezett h leálltam a xanaxról 1 hét alatt fokozatosan.most nincs ez a plusz tünet, viszont ujra szorongok nélküle a tünetek miatt, vagy esetleg az elvonási tünetek miatt ?
  kérdezném még, h a tenzios fejfájás --mivel elég jó lelki időszakban és közérzet közepette kezdődött--nem feltétlenül stressz alapu? ha egyáltalán tenzios. mert nekem az orrom feszül és a halántékom, ill a hallojáratot érzem mindig h ott van.
  orrsövényferdülésem, de azt mondták ez nem okozhat ilyet.fél éve megállás nélkül szorit a fej, mintha kitamponálták volna az agyamat, és be lenne belül valami gyulladva. ct negativ, holnap lesz mr-em.
  köszönet
  rita

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Gál Adrien

  Kedves Rita!

  Javasolnám, hogy inkább valamilyen alternatív módon kezelje a fejfájását és lehetőleg ne a gyógyszerekkel. A tenziós fejfájásra a nyak és a váll masszázsa nagyon jó, gerinc torna, úszás, jóga szintén segít.
  Akupunktúra, homeopátia is javasolt.
  üdv. dr. G.A.

 • Kedves Doktornő! Több mint 4 éve kezelnek pszichésen, gyógyszereket is szedek ezért gondoltam…

  Kedves Doktornő! Több mint 4 éve kezelnek pszichésen, gyógyszereket is szedek ezért gondoltam pszichés dologra. Vékonyabb takaró se jó mert mikor fázok 6 is kevés lenne. Már rég nem tudok egy jót aludni éjjelente egyszer vagy kétszer mindig felkelek és vagy nem tudok visszaaludni vagy nagyon nehezen. Diagnózisaim: Bipoláris depresszió jelenleg közepes epizód, Borderline személyiségzavar, Szociális fóbia, Pánik szindróma. Gyógyszereim: Xanax 2x1, Kventiax 25mg reggel 1, Kventiax 100mg este 2, Lamolep reggel 100mg este 150mg, Olwexya reggel 75mg. Ezek közül valami okozhatja? Pajzsmirigyem évek óta alulműködik de nem kapok rá semmit. És nem is volt gondom vele. Az Olwexyát a pánik miatt kaptam, hogy úgymond a kitörő rohamokat ne engedje kitörni. Sokszor van pánikhoz hasonló érzésem pl erősen dobog a szivem, szúr a mellkasom, a testem mintha kővé válna és nem érzem az enyémnek, remeg kezem lábam ilyenek. Úgy olvastam, hogy a pánikroham produkálhat hideg-meleg hullámokat. Olwexyát csak 1 max 2 hónapja szedem nem tudom pontosan de voltak már egyéb gondjaim vele. Lehet attól? Mert a többit már évek óta szedem az biztos nem okozza. Lehetséges úgy pánikroham, hogy a gyógyszer nem engedi szabadon kitörni de attól nyomottam roham nélkül érzem a tüneteket? Szóval mindenképp körzeti orvos vagy a pszichiáteremet keressem fel?
  Köszönöm válaszát!
  Adél

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Gál Adrien

  Kedves Adél!

  Igen, lehet, hogy az elnyomott pánik rohamok okozzák, de lehet, hogy nem. Előfordul, hogy a pszichiátriai gyógyszerek bizonyos tüneteket kezelnek és helyettük újabb tünetek jelennek meg, akár testi szinten is.
  A szorongás , izzadással párosulva is okozhat ilyen tünetet, ilyenkor a relaxáció megtanulása segíthet.
  üdv. dr. G.A.

 • Tisztelt Dr. Gál Adrein ! Két kérdést szeretnék feltenni: Az elhárító mechanizmusok természetes…

  Tisztelt Dr. Gál Adrein !

  Két kérdést szeretnék feltenni:

  Az elhárító mechanizmusok természetes részét képezik az életünknek?

  Tanulható, hogy egyes szituációban melyiket használjuk ...tehát tudatosan, vagy egy az egyén személyiségének a függvénye?

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Gál Adrien

  Kedves Kérdező!

  Igen természetes részei az életünknek és nem tudatos reakciók.
  üdv. dr. G.A.

 • Tesztelt Doktornő! Édesanyám depressziós beteg már évtizedek óta. Most 58 éves. Rivortilt,…

  Tesztelt Doktornő!

  Édesanyám depressziós beteg már évtizedek óta. Most 58 éves. Rivortilt, Lamolepet és Citapramot szed. Ezekkel elvileg tünetmentes, de észrevettem, hogy egy éve ősztől tavaszig és most is december óta nagyon rosszul érzi magát. Ő magától nem beszél róla, de én mondtam neki, hogy látom rajta. Mondtam azt is, hogy el kellene menni az orvoshoz és hátha van már azóta jobb gyógyszer, ami használna, de azt mondja, hogy nincs, mert más neki nem használ, és hogy hónapokig tart, amíg beáll egy gyógyszer és hat, neki viszont munkahelye van, és hogy majd elmúlik, meg hogy másnál ez még sokkal súlyosabb. Mit tehetnék? Minden gondot jelent neki, nem is nagyon beszél, sokat fekszik, tehetetlennek érzi magát. Azt mondta, hogy kiveszett belőle minden érzés, és hogy már gondolkodni sem tud. A múltkor azt is mondta, hogy minek így élni, ha semmi sem jó. Hát ez így nem elég súlyos? Valóban nincs erre megoldás? És ha van, mit kell tennem? Hogyan bírjam rá, hogy elmondja az orvosnak? Ha ez így fog tovább menni, akkor nyáron valószínűleg megint jól fogja érezni magát, akkor azért nem kellesz semmin változtatni, mert minden rendben, és ha újra és újra előjön a betegsége, akkor meg azért nem akar semmit tenni, mert teljesen tehetetlen. Kedves Doktornő, ha van erre valamilyen hosszútávú megoldás, kérem írja meg, mert úgy félek, ha elkerülök itthonról, csak apukám lesz vele, és ő nem fogja észrevenni, ha baj van. Azt is mondta anyukám, hogy csak én értem meg, de ez nem igaz, csak most így gondolja. Azon kívül, hogy szeretgetem, és mindig igyekszem tudtára adni, hogy milyen fontos nekem mást eddig nem tudtam tenni. De ez így nem megoldás, hogy valakinek csak szenvedés legyen az élete, és hogy sosem lehet tudni, hogy meddig tart, amíg jól vagy rosszul érzi magát.
  Doktornő segítségét előre is megköszönöm, és elnézést, hogy ilyen sokat írtam, de ez nagyon fontos lenne, mert senki mástól nem tudok tanácsot kérni.

  Tisztelettel: Virág

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Gál Adrien

  Kedves Virág!

  Ezt téli depressziónak hívják, érdemes lenne pszichiátert felkeresniük, hogy a jelenlegi gyógyszeres kezelést kiegészítség más milyennel. Lehet még próbálkozni fény terápiával is. pl. http:⁄⁄www.eltetofeny.hu⁄?page=koros_esetekben
  üdv. dr. G.A.

 • Ételek miatt hosszú rohamok

  Tisztelt Doktornő!

  Már egy éve lassan falási rohamokkal küszködöm, van hogy 1-1 hónapra megszűnik, de mostanában például napi szintűvé vált. Most az egyetemen is vizsgaidőszak van, így még nehezebb megállni, hogy ne vegyek magamhoz túl nagy mennyiségű ételt. Szerencsés alkat vagyok,… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Gál Adrien

  Kedves Bettina!

  A falásrohamok mögött létező feszültséget, szorongást kellene kezelni, illetve megtanulnia azt, hogy a feszültséget másképpen is lehet oldani.
  érdemes lenne… Még több

 • Kedves Doktor No! Mar regebben irtam Onnek szeduleses problemam miatt, ez egy eve kezdodott,…

  Kedves Doktor No!

  Mar regebben irtam Onnek szeduleses problemam miatt, ez egy eve kezdodott, mindent kivizsgaltak es teljesen negativ lett minden. Sajnos azota egy panik es szorongas alakult ki nalam ami mar felelmetes testi tunezeket okoz. Amit nem tudok elhinni h a psziches dolgok miatt vannak. Ajulaserzesemvan, hohullamaim, szedules, nem magam vagyok, gyengek a vegtagjaim,bizsergek, faj afejem, neha ugy erzem h a kulvilag ezer evre van tolem, felek kozossegbe menni, nehez dolgozni , es a gyermekemet ellatni. Sportolok, dr egy hete olyan rosszul vagyok h nem tudtam menni, es hianyzik. Sirni tudnek es el vagyok keseredve. Nem tudom kihez fordulhatnek meg, mindenki csak kinevet h nincs semmi bajom. Nagyon nagx erofeszites azt mutatni h mindrn rendben van,pedig nagyon nincs!

  Koszonettel
  Helgs

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Gál Adrien

  Kedves Helgs!

  A leírás alapján akár ez egy depressziós állapot is lehet, pszichoszomatikus tünetekkel. Ez ugyanolyan betegség,mintha testi baja lenne. lehet gyógyítani, kezelni, csak más módon. Lehet pszichiátriai gyógyszerekkel vagy pszichoterápiával gyógyítani.
  üdv. dr. G.A.

 • Kedves Gál Adrienn! Azért írok önnek mert súlyos gondjaim támadtak a baráti kapcsolatomban! Na…

  Kedves Gál Adrienn! Azért írok önnek mert súlyos gondjaim támadtak a baráti kapcsolatomban! Na szóval akkor leírom: Van egy kedvenc csapata barimnak kb 10 éve szurkol neki. Én is elkezdtem neki szurkolni egy éve, viszont mondta h. őmiatta szurkolok neki inkább engedtem és csapatot váltottam. Aztán meg mondta nekem hogy jó a hajam, én is meg akartam dícsérni az övét mondtam neki hogy az övé jobb és én is olyat szeretnék mint neki van. Erre meg ideges lett, meg durung. Aztán volt olyan is hogy dicsérem a stílusát erre így szól: jól van már, oké.
  Aztán most meg azért lett dühös mert 1 hete mondta van kedvenc amerikai foci csapata. Erre tegnap kikapott a shawks-tól, a 49ers én meg kiírtam facera h. nyert a shawks. Erre ő meg elhordott mindennek hogy mit foglalkozok mindig azzal amit ő is szeret, meg hogy nem is láttam a meccset (tényleg nem :D ) akkor minek irkálok ilyeneket ki. Erre mondta hogy mindig csak másokat utánzok. Ezt már más is megmondta nekem, de lehet én vagyok a szerencsétlen vak hogy nem látom mi az utánzás a viselkedésemben!
  (Én 19 éves vagyok ő pedig 20 éves mindketten fiúk)

  Ön szerint mit tegyek ezzel a gyerekkel? nagyon jó barátom, nem akarom elveszíteni!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Gál Adrien

  Kedves Kérdező!

  Talán ne utánozza- vagyis ne csinálja azokat a dolgokat, amelyekről ön úgy gondolja, hogy utánzás. Különben miért zavarja az utánzás a barátját? ön próbáljon kialakítani önálló véleményt és ne törődjön azzal, hogy mit mond a másik...Sokszor nehéz a köztes utat megtalálni.
  üdv. dr. G.A.

 • Kedves Doktor Nő, szorongásomra a pszichiáter Cipralexet és Xanaxot írt. Mióta szedem (3 napja)…

  Kedves Doktor Nő,

  szorongásomra a pszichiáter Cipralexet és Xanaxot írt. Mióta szedem (3 napja) éjjelente mindig megébredek (pedig előtte jól aludtam) és nem érzem jobban magam.

  Kellene konzultálnom a pszichiáteremmel vagy majd magától elmúlik?

  Előre is köszönöm.

  Zsolt

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Gál Adrien

  Kedves Zsolt!

  Próbálja meg a Cipralexet reggel szedni hátha ez segít. A mellékhatások előbb jelentkeznek,mint a gyógyszer hatása, érdemes egy hetet várni, mert maguktól elmúlhatnak.
  üdv. dr. G.A.

 • Kedves Doktornő! Hetek óta tapasztalok hirtelen reszketést, fázást betakarózom majd rögtön melegem…

  Kedves Doktornő! Hetek óta tapasztalok hirtelen reszketést, fázást betakarózom majd rögtön melegem lesz. Aztán kitakarózom vagy csak a karom vagy lábam teszem ki és megint iszonyúan fázni kezdek és ez megy folyamatosan. Egészen eddig nem tulajdonítottam neki jelentőséget de mostanra már igen zavaróvá vált. Mitől lehet ez? 21 éves vagyok úgyhogy nem klimax és lázam sincsen. Nem értem mi lehet. Pszichés jellegű lehet vagy valami testi gond?
  Köszönöm válaszát!
  Adél

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Gál Adrien

  Kedves Adél!

  Testi, energetikai probléma, amit leírt. Vékonyabb takaró sem segít? Mielőtt ráfogná bárki is, hogy pszichés, érdemes lenne a körzetihez elmenni és kérni egy vérvételt, pl. gyulladás, góckeresés, pajzsmirigybetegség szóba jöhet...
  üdv. dr. G.A.

 • Tisztelt Doktornő! 22 éves fiú vagyok és az lenne a problémám, hogy családi háttér nélkül…

  Tisztelt Doktornő!

  22 éves fiú vagyok és az lenne a problémám, hogy családi háttér nélkül élek, nincs sok bevételem egy hónapban, éppen ezért egy átmeneti szállón lakom, 50-60 éves emberek között. Mielőtt este bemegyek oda, nagyon feszélyezve érzem magam, rettegek, ezenkivül kicsi a hely, a körülmények sem a legjobbak. Tudni kell rólam, hogy feküdtem többször pszichiátrián, gyógyszereket is szedek, járok pszichiáterhez, ő erre a gondra pszichológust javasolt, de olyan segitség kellene ami a leggyorsabban hat. Mit csináljak? Minden estém pokol mielőtt beérek oda. Megtehetném hogy kórházba vonulok szorongásra hivatkozva, de akkor hogy lesz bevételem, miből élek, hogyan dolgozok. Kérem bármi tanáccsal ha tud segitsen!! Köszönettel: Mravik Richárd

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Gál Adrien

  Kedves Mravik Richárd!

  Több emberrel összeállva sem tudna bérelni egy kis lakást valahol?
  Munkahelye nem adna anyagi támogatást ehhez? Vannak cégek,melyek segítenek ilyen esetben. Esetleg beszéljen erről főnökével.
  üdv. dr. G.A.

 • Tisztelt Doktornő! A férjem aggasztó módon munkamániás, heti 7 napot, naponta legalább 12-16…

  Tisztelt Doktornő!

  A férjem aggasztó módon munkamániás, heti 7 napot, naponta legalább 12-16 órát dolgozik nehéz fizikai munkát. Csak aludni jön haza szinte, a gyerekekkel és velem is egyre kevesebbet törődik, egyre több tünet előjön derékfájás, kézzsibbadás, gyomorpanaszok.Hétvégén is kipattan az ágyból, mert szerinte ha nem dolgozik minden porcikája fáj. Egyszerűen nem tudom megmagyarázni neki, hogy ez már nem normális, és nagyon hiányzik nekünk. Attól félek vagy a szíve, vagy a gerince nem bírja...szörnyű hogy nem tudok rá hatni, és mindezt végig kell tehetetlenül néznem:(
  A kérdésem az lenne, ismer-e olyan technikát, amellyel fel lehetne nyitni a szemét? Hogyan világítsam meg számára, hogy a vesztébe rohan? Hova próbáljam elvinni őt: pszichiáter? pszichológus? kineziológus?

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Gál Adrien

  Kedves Kérdező!

  Ha van a férjének panasza pl. fájdalom, akkor ennek mentén kellene kivizsgálni az egészet. Ez egy olyan szál lehet, melynek mentén felnyílhat a szeme, ahogyan ön is írta.
  üdv. dr. G.A.

 • tisztelt doktorno egy ideje vagdostam magam nem ertem mert csinalom de a nagyon ideges vagyok…

  tisztelt doktorno
  egy ideje vagdostam magam nem ertem mert csinalom de a nagyon ideges vagyok akkor megteszem ez tenyleg okoz valamien megnyugvast? probalnek leszokni rola .

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Gál Adrien

  Kedves Kérdező!

  Próbáljon leszokni róla, ezt nagyon jó ötletnek tartom. segíthet, ha talál más feszültség oldó, idegesség levezető módszert - pl. beszélgetés, relax, sport stb.
  üdv. dr. G.A.

 • tisztelt doktorno naponta hanyszor lehet inni naturland nyugtato teakeverekbol? valaszat elore…

  tisztelt doktorno
  naponta hanyszor lehet inni naturland nyugtato teakeverekbol?
  valaszat elore is koszonom.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Gál Adrien

  Kedves Kérdező!

  2-3 alkalom max.
  üdv. dr. G.A.

 • Tisztelt Adrien, már írtam régebben Önnek éhségemről,azóta is folyamatosan vizsgálnak,találtak…

  Tisztelt Adrien,


  már írtam régebben Önnek éhségemről,azóta is folyamatosan vizsgálnak,találtak inzulinrezisztenciát,de hiába szedem a gyógyszert csak éhesebb vagyok tőle,igy kizárták hogy ettől lennék éhes,ezért már csak lelki okokra tudok gondolni.
  Volt egy nehezebb időszakom,aztán mindne jó lett,de ezután jött pánikroham és idegesség,szorongás,sok gyomorsav,aztán egy reggel ugy ébredtem hogy éhes vagyok.Onanntol kezdve kb 2óránként ennem kellett,eleinte rosszul is voltam sokszor éhségnél,ami csak akkor mulott el ha leeget ettem.Ez elmult ugy gondolom a savlekötő miatt,mert akk kezdtem savlekötőt szedni.Azóta csak az éhség maradt meg.Eszek,rá 1óra és ujra éhes vagyok,ennem kell különben nem érzem jol magam.Illetve széklet után azonnal oylan éhes vagyok,mintha nem ettem volna,pedig előtte ettem.Folyotn üresnek érzem a gyomrom,a hasam tele.
  Betegesen keresem az ojkot,amitől éhes lehetek,hormonjaim rendben,de nem néztek meg mindent.Illetve gyomorfekélyre is gondolok,savam most nincs,de esetleg hogy felmarta annoa sav és emiatt lehetek éhes.De ma már a pszichés ok is eszembe jutott,ezért kérdezném Önt,hogy ilyesmi lehetséges-e lelki okok miatt?


  Tisztelettel köszöni
  Timi

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Gál Adrien

  Kedves Timi!

  Mindenféle tünet, panasz lehet lelki okok miatt, ez is.
  üdv. dr. G.A.

 • Kedves doktornö! Depressziós szorongásom van,pánikolok.Szedem a coaxilt másfél hete meg a xanax…

  Kedves doktornö! Depressziós szorongásom van,pánikolok.Szedem a coaxilt másfél hete meg a xanax srt.De nem jobb félek ha menni kell valahova föleg emberek közé és egyedül.Ilyenkor nagyon fáj a gyomrom és ugye az a vége hogy nem is megyek el ahova kell.A masszázsra se mentem el félek gyomrom fáj.Mit tegyek?Mikor várhatok javulást?

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Gál Adrien

  Kedves Kérdező!

  Általában 3-4 hét, míg a coaxil hat, a xanax sr egy óra múlva hat. Amíg nem hat a Coaxil, esetleg szedjen több xanaxot.
  üdv. dr. G.A.

 • Kedves doktornő! Pánikbetegségre cipralexet és xanaxot írt fel orvosom, kérdésem az lenne hogy…

  Kedves doktornő! Pánikbetegségre cipralexet és xanaxot írt fel orvosom, kérdésem az lenne hogy cipralex után mennyi idővel vehetek be xanaxot? Köszönöm előre is válaszát!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Gál Adrien

  Kedves Kérdező!

  Egyszerre is be lehet venni. De ahogyan az orvosa javasolta, azt kellene követnie.
  üdv. dr. G.A.

 • T. Doktornő, 33 éves társaságbeli, művelt, házasságban élő, mondhatni boldog nő vagyok. Lelki…

  T. Doktornő,

  33 éves társaságbeli, művelt, házasságban élő, mondhatni boldog nő vagyok.
  Lelki beállítottságú, szenzibilis.

  Nagyon megijedtem mert észrevettem hogy néha beszélek magamban otthon és sajnos 1-1 szót nem otthon pl. boltban vagy ruha próba közben az öltözőfülkében ...

  Ugye nem vagyok zakkant?

  Mit tegyek???Kérem javasoljon valami megoldást hogy ez azonnal megszűnjön.

  Köszönöm

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Gál Adrien

  Kedves Kérdező!

  Nem hiszem, hogy zakkant lenne. Az ilyesmire nincs jobb ötletem, mint a figyelem, a tudatosság...jó hogy észlelte, valószínűleg valamilyen feszültség okozta.
  üdv. dr. G.A.

 • Tisztelt Doktornő! 25 éves lány vagyok és egy 19 éves fiúval élek több min 1 hónapja távkapcsolatban.Az…

  Tisztelt Doktornő!

  25 éves lány vagyok és egy 19 éves fiúval élek több min 1 hónapja távkapcsolatban.Az ismeretségünk némivel régebb,de együtt csak 3 hónapja vagyunk. Amióta távkapcsolatban élünk teljesen megváltozott , nyílván én is . Az idő teltével egyre gyakoribbak a hirtelen hangulatváltozásai, gyakran vannak hirteneszerű dühkitörései ,azán meg mint ha semmi nem történt volna nagy érzelem kirohanásai, hogy mennyire fontos is vagyok neki.Nagyon nagyban uralkodik a féltékenység közöttünk.Mindkettőnk részéről. Részemről nem teljesen alaptalanul,mert az ex folyamatosan jelen van, és nem barátság szinten, kerek perec megmondta, h neki még mindig kell a pasim.Szinte apróságokon és jelentéktelen dolgokon vittakozunk. Az ismeretségünk előtt volt töbször is depresszióval kezelve gyógyszeresen. Attól tartok,hogy újra belecsúszik. A kérdésem az lenne,hogy hogyan tudnék segíteni a barátomnak, ha ezeka tünek a depreszszió tünetei vagy előzményei, vagy azon hogy tudnék változtatni, segíteni ,hogy a vitákat minimalizáljuk, ha kiküszöbölni nem is lehet. Az ex miatt van a legtöbb vita. Válaszát előre is köszönöm.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Gál Adrien

  Kedves Kérdező!

  Általában a párkapcsolat javításában mind a két félre szükség van, ez meg is szokta nehezíteni a dolgot. Ha gyanakszik depresszióra, menjenek el együtt akár szakemberhez, vagy ha nem, akkor az ön döntése, hogy milyen feltételekkel van benne egy kapcsolatban. Vagyis mondja el neki mit szeretne, és ő is mondja el ugyan ezzel kapcsolatba a véleményét és így legyen egy közös megállapodás, legyen egy megbeszélés, amit be is tartanak.
  üdv. dr. G.A.

 • Tisztelt Doktornő! Itt 4172-es sorszám alatt tettem fel kérdésem. Válaszát köszönöm, de nem…

  Tisztelt Doktornő!

  Itt 4172-es sorszám alatt tettem fel kérdésem. Válaszát köszönöm, de nem tudom, hogy az általam írt súlyosságú krónikus fáradtság miféle pszichés betegség tünete lehet és hol lenne érdemes próbálkoznom?
  Ezzel a panaszommal több tucat orvosnál, sok pszichiáternél megfordultam már több városban is, de senki nem tudott rajta még egy kicsit sem segíteni. Testi problémát nem találtak.
  Igaz, vidéki vagyok, a fővárostól igen messze - talán nem jó helyen kopogtattam.

  Köszönöm előre is.

  Tisztelettel:
  Tamás

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Gál Adrien

  Kedves Tamás!

  Mi okozza a krónikus fáradtságot?
  -testi betegség
  -pszichés betegség: a szorongás,kontrollálás, depresszió, pánik betegség stb. okozhat ilyet. Érdemes pszichoterápiát elkezdeni ill. valamilyen alternatív gyógymódot kipróbálni, amely hat az energetikai rendszerre: akupunktúra, homeopátia, kineziológia, diéta stb. Javasolt az életmód változás - olyan dolgok rendszeres megélése, ami érzelmileg töltekező hatással bírni, vagyis szereti. bele tud merülni, át tudja élni és utána jobban érzi magát.
  üdv. dr. G.A.