A betegek kérdései (5540)

 • Kedves doktornő! Azzal a problémával fordulok Önhöz hogy kb 1,5 hónapja egy pánikroham után…

  Kedves doktornő!

  Azzal a problémával fordulok Önhöz hogy kb 1,5 hónapja egy pánikroham után elkezdödött egy folyamat ami miatt szorongásos rosszulléteim és a haláltól való félelmeim vannak.Azóta teljesen megváltoztam rossz a hangulatom kedvetlen vagyok..
  Egyik nap jobban másik nap rosszabul érzem magam.Félek hogy soha nem fog ez a rossz érzés elmúlni.Igazándiból ez alatt a 1,5 hónap alatt többször volt pánikrohamom is. Elötte is voltak rohamaim de azok jöttek és mentek nem okoztak különösebb problémát.Szakorvosnál még nem voltam próbáltam gyógynövényekkel "gyógyitani" magam kisebb nagyobb sikerrel.
  Ön mit javasol a gyógynövényektöl(orvosi citromfű tea, nyugtató tea, valeriana relax)el fog mulni vagy keressek fel mostmár egy szakembert?

  Válaszát köszönöm : Bné

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Gál Adrien

  Kedves Bné!

  Ha eddig nem múlt el, érdemes lenne pszichoterápiára menni. Van egy ilyen szabály: minél kevesebb ideig van egy pszichés tünet, annál rövidebb idő alatt lehet pszichoterápiával megoldani.
  A gyógyszerek csak látszat megoldást adnak, lehet akár évekig szedni őket és abba hagyásuk után kiújulhatnak a panaszok....
  üdv. dr. G.A.

 • Tisztelt Doktornő! Nem tudom mennyire tud segíteni vagy ötletet adni,régebben is de főleg…

  Tisztelt Doktornő!

  Nem tudom mennyire tud segíteni vagy ötletet adni,régebben is de főleg mostanában (1 hónapja) éjjelente csikorgatom a fogamat és csámcsogok,régebben gyerek koromban is volt hogy csikorgattam a fogam,de mostanában a csámcsogás jellemző.
  Valahol úgy olvastam hogy a stressztől van,azért írtam Önnek hátha tud erre valami választ adni vagy segíteni hogy mitől lehet még vagy lehet-e rajta segíteni.

  Köszönettel:Szilvia

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Gál Adrien

  Kedves Szilvia!

  Szerintem ez alkati dolog, hogy hajlama van az ilyesmire. Általában akkor jön ismét elő egy ilyen tünet, ha valamiféle lelki stressz, lelki zavar, szorongás, probléma van a háttérben. Érdemes lenne az okot felderíteni és valahogyan megoldani. Relaxációs technikák, homeopátia is sokat tus segíteni ebben.
  üdv. dr. G.A.

 • Tisztelt Doktornő! Férjemmel babát tervezünk, engem sajnos 5 éve kezelnek pánikzavarral⁄generalizált…

  Tisztelt Doktornő!

  Férjemmel babát tervezünk, engem sajnos 5 éve kezelnek pánikzavarral⁄generalizált szorongással, nem egyhuzamban, de a gyógyszerek letételét követően többször visszaestem. Most egy ideje sikerült stabilizálni az állapotot, de a gyógyszer végleges elhagyása nem sikerült. Jelenleg 2X fél 0,25-ös Frontint szedek, és 75 mg-os Velaxint, így jól vagyok többnyire. Bár az orvosom a teljes gyógyszermentességet javasolja terhesség esetére, de az évek alatt kiderült, hogy a rendszeres pszichoterápia ellenére sem sikerül huzamosabb ideig gyógyszer nélkül fenntartani a jó pszichés állapotomat, ezért "engedett". A jelenlegi gyógyszereimre már azt mondta az orvosom, hogy továbbra sem örül, de vállalható a baba, de szeretném erről az Ön véleményét is megkérdezni. Milyen kockázatokkal kell számolni ilyen mértékű gyógyszerezés mellett, illetve nincs-e másik hasonlóan hatásos szer, ami biztonságosabb, és adott esetben könnyebb letenni? (Régebben Citapramot szedtem, ezt könnyen el is hagytam, a Velaxint az orvosom szerint is nagyon nehéz elhagyni)
  Válaszát előre is nagyon köszönöm!
  Viki

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Gál Adrien

  Kedves Viki!

  Senki nem tudja szám szerint a kockázatot, én még ilyen tanulmányt nem olvastam. Állat kísérleti adatok vannak, amely toxikus károsodásokat mutatott ki a magzatokban. Tapasztalat szerint a sertralin hatóanyag a legbiztonságosabb egyelőre, de mindig kialakul egy serotonin szindróma szerű állapot az új szülöttnél.
  üdv. dr. G.A.

 • Kedves doktor nő! Azzal a panasszal fordulok önhöz, hogy olyan problémám van, hogy mindig is…

  Kedves doktor nő!
  Azzal a panasszal fordulok önhöz, hogy olyan problémám van, hogy mindig is nagyon izgulós voltam de olyan szinten , hogy az iskolába feleltetés közben hiába tanulom meg a szöveget egyszerűen elfelejtem és vörös fejjel remegő hanggal beszélek a tanárhoz és ez által mindig rosszabb jegyet kapok.
  A másik problémám ami 10 éves koromban jelentkezett, hogy nagyon zavar ,ahogy a szüleim esznek főleg az anyukám(sőt főleg ő) pl.:az is amikor kaparja a körmét,teli szájjal beszél,vagy evés után a nyelvével turkál a szájában. Egyszerűen sírógórcsőt kapok és mintha az agyam csinálna egy képet erről és nem megy ki ez a kép a fejemből.És ezért a szüleim mindig kiabálnak velem, hogy hogyan viselkedhetek így velük. Mert ők azt állítják, hogy bolond vagyok.Általában ha elkezdenek enni én elmegyek tőlük mert úgysem bírom ki. És még annyit lehet tudni, hogy az anyukám állandóan kiabál velem de a legkisebb dolgokért is.15 éves vagyok.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Gál Adrien

  Kedves Kérdező!
  Az izgulást, szorongást és a szüleivel való viszonyát, undorát, érdemes lenne szakemberrel kezeltetni - járjon utána, van-e iskola pszichológusuk? Ezek alapján én nem gondolnám bolondnak, csak egy serdülőnek, aki egy kicsit eltévedt az éle erdejében.
  üdv. dr. G.A.

 • Tisztelt Dr Nő! Kb fél éve időnként hasi panaszaim adódtak , melyeknek természetesen utána…

  Tisztelt Dr Nő!

  Kb fél éve időnként hasi panaszaim adódtak , melyeknek természetesen utána is jártam. Mivel a vizsgálat eredményei negatívok lettek így a háziorvos javaslatára gasztroenterológián kötöttem ki. ahol is egyből gyomor ⁄ vastagbél tükrözést ajánlottak. 35 éves nő vagyok márciusba mennék lombik programra csak emiatt vállaltam be, de rettegek mivel pár nap múlva kellene mennem a vizsgálatra. Néha nagyon elszánt vagyok néha teljesen lebeszélném magam. Kérem segítsen tanácsával ha van rá lehetőség! Köszönöm Julianna

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Gál Adrien

  Kedves Julianna!

  Gyakori egyébként, hogy a különböző hasi panaszok hátterében olyan nagy testi betegséget nem tudnak megállapítani,, bár sokszor diéta és életmód változtatás sokat segít. A lombik program helyett esetleg érdemes lenne azon elgondolkodni, hogy egyéb alternatívák léteznek-e, amelyek természetesebb úton segítenének önnek oda jutni, hogy várandós lehessen.

  A tükrözés valóban kellemetlen, valóban annyira fontos? Mint mond a doktor?
  üdv. dr. G.A.

 • Tisztelt Doktornő! Antidepresszánsok betegtájékoztatóján fel van tüntetve gyakori mellékhatások…

  Tisztelt Doktornő!
  Antidepresszánsok betegtájékoztatóján fel van tüntetve gyakori mellékhatások között a memória és koncentrációzavar. Magam is Rexetint szedek (nem régóta), és azt szeretném kérdezni, hogy tapasztalata alapján mennyire jellemzőek ezek a mellékhatások?

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Gál Adrien

  Kedves Kérdező!

  Nem nagyon jellemző.
  üdv. dr. G.A.

 • Tisztelt Doktornő! A kérdésem az lenne,hogy a párom különböző gyógyszereket szed. Rivotril…

  Tisztelt Doktornő!

  A kérdésem az lenne,hogy a párom különböző gyógyszereket szed. Rivotril 2 mg, trittico, Parnassan, és tegretolt.
  A kérdésem az lenne, hogy milyen hatásai lennének a teherbe esésemnek, illetve mi az esélye annak, hogy betegen születne a gyermekünk?

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Gál Adrien

  Kedves Kérdező!

  Az anya gyógyszer szedése befolyásolhatja a magzat egészséges fejlődését, az apa gyógyszer szedése tudomásom szerint nem befolyásolja a fogantatást.
  Az előbbi esetben mindig a kezelő orvos mérlegeli a kockázatokat.
  üdv. dr. G.A.

 • Tisztelt Doktornő!

  A segítségét kérem!
  1-2 éve szóba került, hogy gyermeket szeretnénk a párommal! Sajnos nagyon félek a terhességtől és a szüléstől! Eleinte nem tudtam mire véljem ezt a félelmet, majd később édesanyám elmondta, hogy amikor teherbe esett velem, nem akart,… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Gál Adrien

  Kedves Hanna!

  Érdemes lenne vagy pszichoterápián keresztül ezzel foglalkoznia, vagy esetleg homeopátiás pszichiáterhez elmennie. ztm lehet gyógyítani.
  üdv. dr. G.A.

 • Tisztelt Doktorno! Gyermekvallalason gondolkodunk a ferjemmel, aki az alabbi antidepresszansokat…

  Tisztelt Doktorno!
  Gyermekvallalason gondolkodunk a ferjemmel, aki az alabbi antidepresszansokat szedi:
  Anafranil 10 mg naponta, Deanxit 1 tabletta naponta, Sedoxil 10 mg naponta. A kerdesem az lenne, hogy ajanlatos-e gyermeket vallalni ezen gyogyszerek szedese melett? Nem tudom, hogy mennyire helytallo a kerdesem, hiszen a feejem szedi a fenti gyogyszereket. Ha abba tudna hagyni a gyogyszerek szedeset, mennyi ido alatt urulnek ki a szervezetebol? Valaszat elore is koszonom! Udvozlettel

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Gál Adrien

  Kedves Kérdező!

  Nincs információm arról, hogyha férfi szedi ezeket a gyógyszereket, akkor az kihatna a fogantatásnál. Általában nők esetében szokták ezt figyelembe venni.
  ha még is úgy döntenek, hogy a férje elhagyja a gyógyszereit, akkor ezt a pszichiáterével beszélje meg - fellobbanhat a depresszió.
  üdv. dr. G.A.

 • Tisztelt Doktornő! Egy igen kényes kérdést szeretnék feltenni.A pszichiátrián kaphat e az ember…

  Tisztelt Doktornő!
  Egy igen kényes kérdést szeretnék feltenni.A pszichiátrián kaphat e az ember metadon,amfetamin és ópiát származékokat tarmalmazó szereket.Egy fajta szert a clonazepam-t közölték velem,mégis mikor kijöttem csináltam egy drogtesztet és a rivotrilon kívül az előbbi 3 szert mutatta ki.Magamtól nem szedtem ilyen anyagokat.Értetlenül állok a drogtesztem előtt,azért csináltattam meg,mert eléggé kábult és fáradt vagyok azóta.Illetve,a rivotril elvonása mikor múlik el teljesen körülbelül?Nagyon köszönöm a válaszát.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Gál Adrien

  Kedves Kérdező!

  Nem hiszem, hogy kapott volna ilyen szereket. A drogteszt megbízhatósága nem megkérdőjelezhető? Nem kapott kölcsön gyógyszert?
  Rivotril elvonási tünetek egy-két napon belül jelentkeznek, a mellékhatása is kb ennyi idő alatt múlnak el, ha már nem szedi.
  üdv. drr. G.A.

 • Tisztelt Doktornő! Édesanyám miatt írok Önnek, mert nagyon aggódunk miatta, de nem hajlandó…

  Tisztelt Doktornő!
  Édesanyám miatt írok Önnek, mert nagyon aggódunk miatta, de nem hajlandó orvoshoz fordulni, segítséget kérni. Tudni kell róla, hogy komoly lelki megterhelés alatt él, mert idős nagymamámat (aki 93 éves) ápolja, aki kb. 4-5 éve szorul intenzívebb segítségre. Nem ágyhoz kötött, szellemileg korához képest jól van, de sok apró dolog miatt állandóan ilyen-olyan orvoshoz kell vinni, s azért már nem könnyű vele, mert sok mindent elfelejt, nagyothall stb. Emellett azt kell tudni, hogy nagyszüleim és szüleim több mint 30 évvel ezelőtt költöztek össze, azóta állandó konfliktus volt az apukám és főleg nagymamám között, sokszor nagyon csúnya veszekedésekkel, ami leginkább anyukámon csattant, mint köztes félen. A helyzet csak rosszabb, amióta az apukám nyugdíjas, hiszen napi 24 órát együtt vannak. Egy időben az anyukám a feszültségét alkohollal, idegcsillapítókkal is oldotta, ennek ellenére mindig is ideges, türelmet volt, velünk is gyakran veszekedett, kötekedő volt, mindenen megsértődött, sosem volt jó semmi, amit csinálunk szülőként a saját gyerekeinkkel, meg úgy általában semmivel kapcsolatban. Ez valahol mindig is így volt, fiatal szülőként is mindig nagy elvárásokat támasztott, keveset dicsért, inkább követelt, sokat kritizált engem és a testvéremet. Csak azért írom, hogy bár egyre idegesebb a környezetével, de ez nem tekinthető személyiségváltozásnak, alapvetően ilyen volt mindig. Ami viszont rosszabb lett és aggodalommal töltött el bennünket, hogy újabban tényleg minden apróságon "felkapja a vizet", olyankor hisztirohamot kap, máskor meg elsírja magát ok nélkül, feledékeny, nehezen ért meg bizonyos magyarázatokat (mit miért gondoltunk, miért nem tudunk vmit megcsinálni stb.). Néha gyengeség, fáradékonyság fogja el, aluszékonyabb, néha meg alvatlanságról panaszkodik. Amikor kicsit pihentebb, többet alszik, akkor sokkal jobb az állapota, olyan, mint régen, ezért is mondogatja, hogy nincs baja, csak pihenni kellene.
  Én viszont bizonytalan vagyok, hogy így van-e, nem kellene-e mégis rábeszélni egy kivizsgálásra. Lehet ez az idegi, testi kimerültségtől, vagy az alkohol negatív hatása, súlyos depresszió vagy esetleg alzheimer kór? Utóbbi hálisten nem fordult elő eddig a családban, pedig anyukám felmenői szép kort éltek meg (dédszüleim 80-egynéhány éves korukig éltek, nagypapám 85 évesen halt meg, nagymamám még - ahogy írtam - él, 93 éves), egyikük sem mutatott demenciára való hajlamot. Anyukám egyébként 70 éves lesz áprilisban. Azt még elfelejtettem írni, hogy viszont hisztériás rohamai a nagymamámnak is voltak korábban, fiatalon idegösszeroppanást diagnosztizáltak nála, befektették kórházba, és ez később is elő-előjött nála, olyankor beinjekciózták, attól megnyugodott.
  Válaszát előre is köszönöm!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Gál Adrien

  Kedves Kérdező!

  Igen, érdemes lenne rábeszélni, főleg a memória problémák miatt elvinni egy jó pszichiáterhez.
  üdv. dr. G.A.

 • Tisztelt Doktornő! 10 évvel ezelőtt kezeltek disztímiával. Az orvosom elmagyarázta nekem,…

  Tisztelt Doktornő!

  10 évvel ezelőtt kezeltek disztímiával. Az orvosom elmagyarázta nekem, hogy mi ez a betegség. Folyamatos hosszú időn keresztül fennálló rossz hangulat. Akkor Fevarint és Xanaxot kaptam, kb. 1 évig szedtem. Azóta is voltak rosszabb időszakaim, de valahogy kijöttem belőle. Azonban tavaly szeptember óta sok negatív dolog történt velem. Kicsi gyerekem bölcsibe ment, nem tudta sokáig megszokni, sokat sírt, én munkába vissza, 2 hetenként betegség, én is elkaptam szinte mindet, antibiotikumos kezelések sorozata, közben nem várt terhesség. 43 éves koromig semmilyen módszerrel nem tudtam teherbe esni. Feladtuk, örökbefogadtunk egy gyönyörűséges kislányt, és ekkor megtörtént a csoda, de az öröm csak 2 hónapig tartott. Vetélés, kaparás kórház. Azóta miden apróság miatt ideges vagyok. Párom azt mondja, hogy kedvetlen, életunt vagyok. Sírok. Nincs türelmem semmihez. Nem érdekel semmi. Aztán napokig teljesen jól vagyok.Munkámat ellátom. Félek, mert már tudom, hogy mindig van lejebb.
  Háziorvosom Frontin 0,25 írt föl, melyet szedek, és valamennyire segít. is. Lehet vissza kellene mennem a pszichiáterhez, de abban reménykedek, hogy elmúlik ez az állapot. Írtózok a gondolattól, hogy megint gyógyszert kell szednem. A hetekig tartó mellékhatástól, ami még rosszab, mint a mostani állapotom. Ne haragudjon, hogy ezt mind így itt magára zúdítottam. Mi a megoldás? Újra a gyógyszer?

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Gál Adrien

  Kedves Kérdező!

  Nem csak a gyógyszer - pszichoterápia kellene. A mostani állapotában biztos benne van a magzat elvesztése is ill. a 10 évvel ezelőtti depresszió oka is. Ezt igazából csak pszichoterápiával lehet feloldani, de homeopátia ( pl homeopátiás pszichiáter), kineziológia is sokat segíthet.
  üdv. dr. G.A.

 • Kedves doktornö!Depressziós szorongásom van,2hete szedem a xaxax srt,meg a coaxilt.Kicsit jobb…

  Kedves doktornö!Depressziós szorongásom van,2hete szedem a xaxax srt,meg a coaxilt.Kicsit jobb a közérzetem nem fáj a fejem pedig az az elmúlt idöbe napi szinten volt.Még a boltba is voltam már persze nem egyedül és siettünk.De a buszozási pániktól félek hogy azt hogy fogom le küzdeni.Milyen érzés lesz majd az vagy hogy jön majd hogy "jaj én fel tudok a buszra is szállni" nem érzek pánikot miatta.köszönöm!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Gál Adrien

  Kedves Kérdező!

  Általában észre szokták venni, ha elmúlik a pánik betegség... :-)
  üdv. dr G.A.

 • Tisztelt doktornő,kedves Adrien!Az elektrosokk kezelés részletes leírásáról kérdezném önt ezúton,amennyiben…

  Tisztelt doktornő,kedves Adrien!Az elektrosokk kezelés részletes leírásáról kérdezném önt ezúton,amennyiben ez lehetséges.Üdvözlettel:D.Tamás

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Gál Adrien

  Kedves D Tamás!

  Nem lehetséges. Kérdezze meg a kezelő orvosát.
  Én kb. 10 éve nem adtam elektromos kezelést. Egyébként altatásban van, és altatóorvos jelenlétében kell elvégezni.
  üdv. dr. G.A.

 • Kedves doktornő! Cipralexet szedek 1 hete, reggelente felet, mellé xanaxot! Rettentően álmosít,…

  Kedves doktornő!
  Cipralexet szedek 1 hete, reggelente felet, mellé xanaxot!
  Rettentően álmosít, kába vagyok, de estére átmegy rajtam, de a délelőtt nagyon rossz, mert kisgyerekem van és nem tudok lefeküdni pihenni.
  Ön szerint ez a nagy fáradtság, álmosság, kábultság elfog múlni?
  Köszönöm előre szives válaszát!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Gál Adrien

  Kedves Kérdező!.

  Tegye át estére a Cipralexet. Kb. egy hét,míg elmúlnak a mellékhatások.
  üdv. dr. G.A.

 • Kedves Doktor Nő, szorongásomra a pszichiáter Cipralexet és Xanaxot írt. Mióta szedem (3…

  Kedves Doktor Nő,

  szorongásomra a pszichiáter Cipralexet és Xanaxot írt. Mióta szedem (3 napja) éjjelente mindig megébredek (pedig előtte jól aludtam) és nem érzem jobban magam.

  "Kedves Zsolt!

  Próbálja meg a Cipralexet reggel szedni hátha ez segít. A mellékhatások előbb jelentkeznek,mint a gyógyszer hatása, érdemes egy hetet várni, mert maguktól elmúlhatnak.
  üdv. dr. G.A."

  5 napja szedem és esténként sokkal rosszabbul vagyok. Meddig emelhetem a Xanax mennyiségét (az segít)? Jelenleg 3x0,25mg-ot szedek és fél Cipralexet.

  Köszönöm

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Gál Adrien

  Kedves Kérdező!

  Ne emelje fel a Xanax mennyiségét, először tegye át reggelre a Cipralexet.
  üdv. dr. G.A.

 • Tisztelt Doktornö! Régebben pánikbeteg voltam kb.egy ével ezelött,majd teljesen elmùlt.Idén karácsonykor…

  Tisztelt Doktornö! Régebben pánikbeteg voltam kb.egy ével ezelött,majd teljesen elmùlt.Idén karácsonykor légszomjjal kezdödött megint,sok volt a stessz.azóta is folyamatosan jelentkezik mindig valami,de tipikus rohamom csak párszor volt.a nehézlégzés ami szinte mindennapos,van hogy erösebb van hogy gyengébb és néha a pulzusom is felmegy hozzá ha stesszelek.tüdöszürön és légzésfunkción voltam,azt mondták asztma,de nem köhögök fulladok és mintha a frontintól jobb lenne,eddig éjszaka szedtem 0,25öt mert nem tudtam aludni éjszakánként és féltem,belsö remegést éreztem.javasolták hogy szedjem a frontint napközben is.ma még csak egy felet vettem be napközben.lehetséges az hogy valakinek idegi alapon van nehézlégzése egész nap szinte változó intenzitással és nem csak rohamokkor? A szaturáciom 99 volt egyébként.válaszát elöre is köszönöm.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Gál Adrien

  Kedves Kérdező!

  A leírása alapján pszichés lehet az egész, vagyis a szorongása okozza a tüneteket.
  üdv. dr. G.A.

 • Tisztelt Doktornő! Gyakran előfordul,hogy nagyon éles álmaim vannak, egy éjszaka alatt több…

  Tisztelt Doktornő!
  Gyakran előfordul,hogy nagyon éles álmaim vannak, egy éjszaka alatt több mint 5 féle álmomra emlékszem, és ilyenkor erősen izzadom is,másnap nem túl kipihenten kelek,úgy tudom ez alvászavarra utal.ön mit gondol?milyen típusú orvost keressek fel? van alvászavarokkal foglalkozó?Köszönöm a segítségét.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Gál Adrien

  Kedves Kérdező!

  Az álmok leginkább a pszichológusok és a pszichoterapauták területére tartoznak.
  üdv. dr. G.A.

 • kedves Doktornő! teperin mellett milyen szorongásoldot lehet szedni.? xanaxot eleve szedtem…

  kedves Doktornő!

  teperin mellett milyen szorongásoldot lehet szedni.? xanaxot eleve szedtem fél éve 2x 0.5 öt, s most állitottak rá a teperinre tenzios fejfájás miatt.a xanaxot is folytattam mellé, de olyan fény, hang érzékenység, fura érzetek, szemfájdalom, látászavar jelentkezett h leálltam a xanaxról 1 hét alatt fokozatosan.most nincs ez a plusz tünet, viszont ujra szorongok nélküle a tünetek miatt, vagy esetleg az elvonási tünetek miatt ?
  kérdezném még, h a tenzios fejfájás --mivel elég jó lelki időszakban és közérzet közepette kezdődött--nem feltétlenül stressz alapu? ha egyáltalán tenzios. mert nekem az orrom feszül és a halántékom, ill a hallojáratot érzem mindig h ott van.
  orrsövényferdülésem, de azt mondták ez nem okozhat ilyet.fél éve megállás nélkül szorit a fej, mintha kitamponálták volna az agyamat, és be lenne belül valami gyulladva. ct negativ, holnap lesz mr-em.
  köszönet
  rita

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Gál Adrien

  Kedves Rita!

  Javasolnám, hogy inkább valamilyen alternatív módon kezelje a fejfájását és lehetőleg ne a gyógyszerekkel. A tenziós fejfájásra a nyak és a váll masszázsa nagyon jó, gerinc torna, úszás, jóga szintén segít.
  Akupunktúra, homeopátia is javasolt.
  üdv. dr. G.A.

 • Kedves Doktornő! Több mint 4 éve kezelnek pszichésen, gyógyszereket is szedek ezért gondoltam…

  Kedves Doktornő! Több mint 4 éve kezelnek pszichésen, gyógyszereket is szedek ezért gondoltam pszichés dologra. Vékonyabb takaró se jó mert mikor fázok 6 is kevés lenne. Már rég nem tudok egy jót aludni éjjelente egyszer vagy kétszer mindig felkelek és vagy nem tudok visszaaludni vagy nagyon nehezen. Diagnózisaim: Bipoláris depresszió jelenleg közepes epizód, Borderline személyiségzavar, Szociális fóbia, Pánik szindróma. Gyógyszereim: Xanax 2x1, Kventiax 25mg reggel 1, Kventiax 100mg este 2, Lamolep reggel 100mg este 150mg, Olwexya reggel 75mg. Ezek közül valami okozhatja? Pajzsmirigyem évek óta alulműködik de nem kapok rá semmit. És nem is volt gondom vele. Az Olwexyát a pánik miatt kaptam, hogy úgymond a kitörő rohamokat ne engedje kitörni. Sokszor van pánikhoz hasonló érzésem pl erősen dobog a szivem, szúr a mellkasom, a testem mintha kővé válna és nem érzem az enyémnek, remeg kezem lábam ilyenek. Úgy olvastam, hogy a pánikroham produkálhat hideg-meleg hullámokat. Olwexyát csak 1 max 2 hónapja szedem nem tudom pontosan de voltak már egyéb gondjaim vele. Lehet attól? Mert a többit már évek óta szedem az biztos nem okozza. Lehetséges úgy pánikroham, hogy a gyógyszer nem engedi szabadon kitörni de attól nyomottam roham nélkül érzem a tüneteket? Szóval mindenképp körzeti orvos vagy a pszichiáteremet keressem fel?
  Köszönöm válaszát!
  Adél

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Gál Adrien

  Kedves Adél!

  Igen, lehet, hogy az elnyomott pánik rohamok okozzák, de lehet, hogy nem. Előfordul, hogy a pszichiátriai gyógyszerek bizonyos tüneteket kezelnek és helyettük újabb tünetek jelennek meg, akár testi szinten is.
  A szorongás , izzadással párosulva is okozhat ilyen tünetet, ilyenkor a relaxáció megtanulása segíthet.
  üdv. dr. G.A.