A betegek kérdései (5523)

 • Tisztelt Doktornő! Irtam egyszer Önnek a Tegretol-Rivotril "csereszabatosságáról",mondta…

  Tisztelt Doktornő!

  Irtam egyszer Önnek a Tegretol-Rivotril "csereszabatosságáról",mondta hogy a Tegretol nem szorongásoldó,igy a felvetés értelmetlen.

  Akut esetbe dysthimiám is volt,meg generalizált szorongásom is.

  Talán jobban érthető lesz az egész ha kibontom a történetet.Az én generalizált szorongásom fülzúgásból adódik-tehát egy másik tünetből-ilyen szempontból speciális a jelentkezése.Viszont a Tegretol CR és az infuzios kezelések következtében jelentősen csökkent a zúgás is,meg a szorongás is.
  Én előtte semmilyen pszichiátriai betegségben nem szenvedtem.

  Nyilván akkor azért csökkent a szorongásom mert a Tegretol (is) javitott az alaptüneten,nem farmakologiai alapon.

  Szorongásoldót egyáltalán nem szedek már.

  Arról kaptam felvilágositást ideggyógyásztól hogy a májat terhelheti,de hozzászokást nem okoz.Tehát időnként vérkép ellenőrzés kell,ahogy Ön is tájékoztatott.

  Kérdéseim:
  1.,3-szor fél CR 200 az soknak számit-e naponta
  2.,Thiogamma 600-t is szedek ennek májvédő tulajdonsága is van,antioxidáns hatású,ez közrejátszhat-e hogy a máj kevésbé terhelődjön?
  3.,Ha a pszichiátriai vonalat nézzük,a dysthimia elmúlásában se játszhatott szerepet a Tegretol szedése?

  Válaszát köszönöm:Egy kérdező

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Gál Adrien

  Kedves Kérdező!

  1. nem.
  2. Jó ötlet, segíthet. Jobb talán a máriatövis kivonat tartalmú készítmények - hepabene, silegon.
  2. Talán igen.
  üdv. dr. G.A.

 • Tisztelt Doktornő. A kérdésem következő lenne.KB 1 hónapja olyan problémával küszködök,ideg…

  Tisztelt Doktornő.  A kérdésem következő lenne.KB 1 hónapja olyan problémával küszködök,ideg rohamok jönnek rám és egyszerűen nem tud jó kedvem lenni és nem tudok semminek örülni.Próbálom de egyszerűen nem megy.Igaz nagyon sok problémával küszködöm a családom miatt ,és olyan helyzetekben kerülök ha döntenem kell valamiben akkor döntő képtellené válok eggyik pillanatról a másikra.Jön eggy hullám és röktön át váltok eggy másik hangulatzavarban.Jelenleg 8 an lakunk eggy lakásban és rengeteg teher rám szakad és egyedül birkódzom meg vele.Senki nem segit és nagyon ki vagyok bukva.Minden nap szinte a szivem szúr és szédülök a bal karom viszont le zsibog elég sűrűn.Mindenki zavar már most ott tartok hogy a párom és a gyerekeim jelenléte is és nem akarok senkivel beszélni a bajaimról mert ugy is mind hiába!!!!!!Nagyon ritkán szoktam szedni ha nagyon muszáj 0,25 xanaxot de nem hat semmitsem.Soha semmi nics jó helyen és igy biztos engem is nagyon nehéz lehet elviselni igy a családomnak.Legyen szives segiteni!!!! Üdv.Tündi.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Gál Adrien

  Kedves Tündi!

  Valószínű, hogy lelki oka van a tüneteinek. találjon egy bizalmas, akivel megoszthatja gondjait. tanuljon meg relaxálni, sportoljon, jógázzon, ezek sokat lendíthetnek az állapoton. ha ez sem segít, keressen fel pszichoterapautát.
  üdv. dr. G.A.

 • Kedves Adrienn doktor hölgy.. Ha az jelent valamit, más online választ adó orvostól már nem…

  Kedves Adrienn doktor hölgy..

  Ha az jelent valamit, más online választ adó orvostól már nem kérdezgetek, hanem öntől, megtisztel a válaszaival....

  Olvastam 1 cikket: "Sajnálatos módon, már rövid idő elteltével (3-4 hónapon át tartó folyamatos használat) jelentkeznek a benzodiazepin-függőség tünetei. Új, eddig ismeretlen, negatív tulajdonságok rögzülnek a személyiségben, ezek fokozatosan stabil viselkedési mintákká válnak. Nem ritka, hogy a benzodiazepin-függők kegyetlenné, agresszívvé, válnak és nem képesek kontrollálni viselkedésüket."

  Ez alatt érthetjük azt, hogy mondjuk éveken keresztül szedem a rivotril 4 mg -ot, és xanax 4 -mg -ot kombinációban, folyamatosan napi rendszerességgel dózis csökkentés illetve emelés nélkül, akkor bekövetkezhet a fentebb idéző jelbe cikk leirata, ergo negatív tulajdonságok rögzülnek a személyiségemben?

  A másik kérdésem ha kialakult a tolerancia, hozzászokás, függőség együttese szintén dózisváltások nélkül folyamatosan szedve és szedve tovább, akkor is kialakulhatnak ezek a negatív kegyetlenné, agresszívé válás?

  Egyébként a zoloftot nem alkalmazom már, mert csak fokozza a remegéses stresszes tünetet, plusz a májamat és vesémet sem akarom túlterhelni....

  Kedvességgel: Jól tudja ki.. :-)

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Gál Adrien

  Kedves Kérdező!

  Általában minden függőségre jellemző, hogy elvonáskor agresszív és negatív viselkedés jelentkezik. Gondolom a szerző erre gondolt. vannak anyagok, melyek ezt jobban kiváltják pl. a nikotin inkább csak feszültté tesz elvonáskor, a nyugtató féle anyagok indulatossá, agresszívvé. Általában ezért szükséges mindig a fokozatos csökkentés elvonáskor.
  üdv. dr. G.A.

 • Kedves Adrienn doktor nő... Na most ami fog következni, az ne vegye sértésnek, ne érezze úgy…

  Kedves Adrienn doktor nő...

  Na most ami fog következni, az ne vegye sértésnek, ne érezze úgy hogy belemászok a magán szférájába, csak megértően és tolerálóan segítsen már, hogy megismerjem az önben rejlő dolgokat, a következőkkel kapcsolatosan.... Tiszteljen meg annyival, hogy őszintén lesüllyed az én mélységes szintemre, ha pedig nem érzi úgy hogy a következők által lesüllyed a szintemre, akkor önben megvan az egyenjogúság értéke!

  Verziókat sorolok fel, ön dönti el melyik az igaz, és ön fog válaszolni ami ugye a szép szíve joga!

  1.Most komolyan Prof. Gassznerrel való kommunikálásom, és az ő informálása a benzodiazepinekkel kapcsolatosan való témázgatásom, okozott önben egy rejtett, lappangó, lélekbe illeszkedő fekete pontot, amit nehezen lehet kiradírozni onnan? Ennek mi az oka?

  2. Vannak orvosi titkok, amiket jobb nem elárulni a gyógyszert fogyasztóknak, a visszaélések elkerülése érdekében. Konkrétan, hogy igaz amit Prof. Gaszner mondott, hogy nem alakul ki tolerancia, és arra akar rávezetni ÖN engem, hogy neki van igaza, szóval ne féljek attól hogy kialakul hatásvesztés..., vagy ha mégis akkor minimálisan. Ami ezt a verziót erősíti, az hogy általam 10 megkérdezett gyógyszerészből 9 azt mondta, hogy biza sok éves szedés után is megmarad a hatása, max picit enyhül.

  3. Egyszerűen elege van abból, hogy húsz orvost kérdezek meg, mindegyiknek szinte különböző szövege és elképzelése van a toleranciával kapcsolatosan. De én ezt nem hiszem el! Önök tanultak, tapasztaltak, diplomájuk van, elismertek, nagyon is jól tudják mi az igaz a hatásvesztéssel kapcsolatosan, csak a visszaélések és mellékhatások tekintetében a betegek érdekeit szolgálva jön a sablon:

  "A tapasztalatom nekem ez meg az"

  "Teljesen egyéni hogy kinél és hogyan alakul ki"

  "Bízza a pszichiáterére én ezt nem tudom"

  "nem alakul ki számottevő hatásvesztés..."

  Szépen kérem Adrienn doktor nő, a sablonok közül emelje ki az igazat kérem, még akkor is ha ez veszélyezteti az ön munkásságát.. Durva ilyet kérni, de én az ÉLETEMRE ESKÜSZÖM nem adom tovább....

  Ha eldöntötte mit akar, és felszeretne fedni valamit, akkor törölje ki ezt a levelet hogy mások ne olvashassák el, és írjon az email címemre: kitalalhatos@freemail.hu .... Regisztráljon egy új email címet ismeretlenül és hamis adatokkal, és úgy válaszoljon, ez már tuti hogy nem okoz majd következményeket..., emailon szívesen elárulom a skyp nevemet is....

  Köazönöm: Áron

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Gál Adrien

  Kedves Áron!

  Miért változtatja állandóan a gyógyszereket? ha ezt meg tudja válaszolni, akkor választ kapott a kérdéseire.
  A függőség és tolarencia kérdésében érdemes mindig a gyakorlatra és a tapasztalatra hivatkozni és nem a kisérletekre és a gyógyszergyárak által leírt dolgokra.
  A Rivotrilra viszonylag könnyebb rászokni, mint a Xanaxra, vagy bármely egyéb nyugtató félére. Amikor drogosokkal dolgoztam, ezt így láttam, tapasztaltam.
  Egyébként nem tudatlanságból, lenézésből mondanak a pszichiáterek különböző dolgokat, hanem mert mást tapasztalnak a betegeiknél. Ezek gyakorlati dolgok, az emberek agya különböző, receptoraik sem egyformák, rengeteg dolog befolyásolhatja agyunk működését, tele van olyan hálózatokkal, amiket nem értenek, fel sem térképeztek még.
  Ön maximálisan a gyógyszerektől várja a megoldást, egy kémia anyagtól, ami fog önnek segíteni. de annyira bizonytalan, hogy változtatja , cserélgeti őket - nyilván,mert nem úgy hatnak, ahogyan jó lenne - ebből következik, hogy sajnos a gyógyszerektől és egyéb kémiai anyagoktól nem lehet sokat várni, pláne, ha valakinek komoly baja van. Jobb esetben tüneti kezelést adnak, de van amikor arra sem képesek.
  Remélem adtam választ. Ha mégsem azt írom,amit ön vár, akkor beindulnak az indulat reakciói...legalábbis eddig így történt, nem?
  üdv. dr. G.A.

 • Tisztelt Dr.nö! Pánikolok mert 18 éves vagyok és a mellemben kiskorom óta van csomó. Félek hogy…

  Tisztelt Dr.nö! Pánikolok mert 18 éves vagyok és a mellemben kiskorom óta van csomó. Félek hogy mellrákom van

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Gál Adrien

  Kedves Kérdező!

  Hát ha rák lenne,mér tudna róla...nyugodjon meg, ez valami más,jóindulatú daganat lehet. menjen el UH-ra, akkor okosabb lesz,nem?
  üdv. dr. G.A.

 • Tisztelt Doktornő! Van egy 30 éves bátyám és az érdekelne,hogy normális-e,hogy állandóan gyerekcsatornákat…

  Tisztelt Doktornő!

  Van egy 30 éves bátyám és az érdekelne,hogy normális-e,hogy állandóan gyerekcsatornákat néz?Nincsenek igazából barátai,sose volt még párkapcsolata.Haza érkezik a munkahelyéről és már be is kapcsolja a tv-t és nézi a Disney chanelt pl.Ez egészséges dolog?
  Köszönöm a válaszát!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Gál Adrien

  Kedves Kérdező!

  Inkább infantilis dolog. Gyerekszerű. lehet, hogy a lelki világa is gyerekes?
  üdv. dr. G.A.

 • Kedves Adrienn! Bocsánat, de 1 kérdést fel kell tennem önnek.. Tudja csináltam egy kis dózisemelést....…

  Kedves Adrienn!

  Bocsánat, de 1 kérdést fel kell tennem önnek.. Tudja csináltam egy kis dózisemelést.... Lényegében: ugye a zoloft etanolos oldat maradt 250 mg, viszont a rivotril napi adagját növeltem 4 mg -ra, és a xanaxét is 4 mg -ra... Reggel veszem be oldattal iszogatva, a másik részét meg este... Csak annyi kérdésem lenne, hogy lehet ennek hosszú távon életveszélyes, halálos következménye? Ennél feljebb nem fogok menni, ezt most tartani fogom ahogy az orvosommal megegyeztem.., bár a benzodiazepines emeléssel nem feltétlen értett egyet. Tudja vannak ezek a sztárok akik meg drogosok akik ilyenbe halnak bele, benzodiazepinek, anthisztaminos, barbiulátorok kombinációjába... ezért kérdezem csak, kérem erre válaszoljon, Professzor gasznerrel csak 1x beszéltem telefonon, és utoljára is.. megértését köszönöm..

  Tisztelettel: Tudja ki :-)

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Gál Adrien

  Kedves Kérdező!

  Nyilván fokozza a kockázatot.
  De miért is nem beszél prof. Gasznerrel? Ő azt mondta,nincs tolarencia, nem?
  Hogy mennyire életveszélyes ez a kombináció, ahhoz kellene pl. ismernem a pontos kórtörténetét ill. májának, veséjének, szívének állapotát. A kezelő pszichiátere nem véletlenül nem örül ennek a lépésnek.
  üdv. dr. G.A.

 • T. Doktor Nő!!! Fél éve diagnosztizáltak anorexia nervosa-val, körülbelül 3-3,5 éve szenvedek…

  T. Doktor Nő!!!
  Fél éve diagnosztizáltak anorexia nervosa-val, körülbelül 3-3,5 éve szenvedek tőle. Javarészt koplaló típussal, de sok purgáló (gyakori önhánytatások, hashajtó extrém használata pl volt olyan időszakom hogy 3-4 nap alatt 50 szem stadalaxot is bevettem, vízhajtók használata), , tünetekkel is rendelkezek!

  A problémám hogy szüleim, rokonok, barátok folyamatosan bántanak, támadnak megaláznak, megszégyenítenek mindig mondják hogy hízzak mert csúnya vagyok stb.. de a legrosszabb hogy ha hízok fél kilót-1 et kb azt gondolom hogy mindenki csúnyának tart senkinek se kellek így, nem érzem magabiztosnak magam, bűntudatom van és úgy érzem nem tudom kontrollálni az evéseimet stb..
  Úgy érzem az életem kudarc, vakvágányon fut amely sehova se vezet. Hiába kapkodom a xanax-ot, antidepresszánsokat folyamatosan, egyszerűen úgy érzem elvesztem..
  Ön szerint mit tegyek? Pszihológusok sorra visszautasítanak mert szerintük kezelhetetlen vagyok, nem tartom be a szabályokat, belemászok az életükbe, például éjfélkor hívtam segítségért volt olyan, vagy facebookon küldözgettem leveleket egyik terapeutámnak. Életem során 4hez jártam sikertelenül, szerintem rajtam senki se tud segíteni..
  Mit tegyek?
  egy 20éves

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Gál Adrien

  Kedves Kérdező!

  Mindenképpen szakpszichoterápiára lenne szüksége, és érdemes lenne bentlakásos intézményben gondolkodni pl. Tündérhegy. Ha ambuláns kezelést választ továbbra is, akkor pszichiáter-pszichoterapautában gondolkozzon. Ha nincs ilyen elérhetőség, akkor tényleg marad a bentlakásos kezelés. Göröngyös, nehéz és a hosszú az út a gyógyulás felé, de nem kilátástalan!
  A kereteket pedig általában érdemes betartani, ez hosszú távon a terápia minőségét tudja javítani, persze ezt a terapautának megfelelő érzékenységgel kell kezelnie.
  üdv. dr. G.A.

 • Tisztelt Doktorno!
  Az en problemam a hipohondria.Ez nem abban all hogy bekepzelek magamnak betegsegeket,hanem rettegek attol hogy valami betegseg kijon rajtam,s ha esetleg adodik valami akkor rogton a legrosszabbat beszelem be magamnak.Folyton ellenorizgetem magam,volt olyan hogy kifejezetten… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Gál Adrien

  Kedves Kérdező!

  A hipohondria nem reális félelem betegségektől. Ezt igazából pszichoterápiával lehet gyógyítani, a gyógyszerek esetleg csak a szorongást, depressziót tudják oldani.… Még több

 • Tisztelt Doktor nő! A tanácsát szeretném kérni.Én egy 19 éves lány vagyok.18 évesen elköltöztem…

  Tisztelt Doktor nő!

  A tanácsát szeretném kérni.Én egy 19 éves lány vagyok.18 évesen elköltöztem otthonról mert hatalmas lelki terrorban éltem,depressziósan.Apám alkoholista, sokszor bántotta anyámat szóval,néha tettel is.Anyám sosem változtatott a helyzeten még mindig tűri a dolgokat sokszor volt hogy apám elé álltam az ő védelmében. Van egy hugom is ő 16 éves apám imádja engem meg sosem szeretett igazán.Ebből elegem lett a páromhoz költöztem 3 éve vagyunk együtt tul.képpen ő tart el de őt ez nem zavarja sőt az eljegyzést tervezgeti.Apám a hátam mögött anyámmal együtt sokszor hord el nagyon sok mindennek nekem viszont a szememben aranyos és kedves képet mutatnak.Anyám mindig kihasznált.Mindent nekem kellett otthon csinálnom ha nem volt jó ahogy tettem megvert érte.Tartom velük a kapcsolatot de egyre nehezebb megemésztenem hogy amióta elköltöztem anyám és apám egymással is jobban viselkednek,nyaralni mennek nélkülem mert apám közölte hogy én már nem lakom ott nem érdemlem meg hogy magukkal vigyenek.ISZONYATOSAN FÁJ EZ!!! Tesómnak minden ruhát ami megtetszik megvesz,ami kell megkapja én sosem kaphattam meg.Amúgy nagyon sok problémával küszködöm.Beteges vagyok,túlsúlyos,barátaim nincsenek,önbizalmam a 0 alatt van.Már kértem időpontot pszichológushoz de még nem szólt vissza hogy mikorra kapok időpontot. Tanácsolna nekem valamit addig míg a szakember nem tud fogadni?Hogy emésszem meg ezeket a dolgokat? Éjjelente nem alszom,ha hajnal 3 kor el tudok aludni akkor alva járok,iszonyúan fáj a lelkem.KÉREM SEGÍTSEN!!!! Válaszát előre is köszönöm!
  Tisztelettel egy reményt vesztett lány

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Gál Adrien

  Kedves Kérdező!

  Nehéz helyzetben van - valóban nehéz feldolgozni az ilyen aránytalan
  családi helyzetet. próbáljon azokra a dolgokra gondolni, amit sikerült elérnie az életében - pl. elköltözött otthonról, van egy férf, aki szereti önt. A pszichológusát talán hívja fel időpont miatt, ne várjon túl sokat.
  üdv. dr. G.A.

 • Kedves Adrienn doktor hölgy... Értem én amiről informált engem, az állati-ragadozó ösztönnel…

  Kedves Adrienn doktor hölgy...

  Értem én amiről informált engem, az állati-ragadozó ösztönnel kapcsolatosan ami bennünk emberekben rejlik, és hogy ezért nem tudtam egyről a kettőre jutni illetve lépni, mivel hogy akkor........, a problémám megoldása és megfejtése, gyógyítása nem is igazán a pszichiátria illetve orvostudomány körébe tartozik, hanem egy holisztikus szemléletbe, irányzatba. Ahol ugye a homeopátia lényege "hasonlót a hasonlóval" kezelni, energetikai úton... Amit állati kivonatok, gyógynövények, természetből kicsikart hatóanyagok alkalmazásával érthetünk el.. Épp beszéltem egy homeopata pszichiáterrel telefonon nemrégiben, aki felvilágosított arról, hogy a szervezetben és idegrendszerben megragadó méreganyagokat (pl drog stb...) homeopátiás cseppekkel ellehet távolítani.. A doktor hölgyemény úgy állapítja meg, hogy hol van méreganyag a szervezetben, hogy akkupunktúrához hasonlóan azt hiszem tűvel vagy hasonló eszközzel, böködi a testem különböző pontjait. Sőt, ő ezt első alkalommal megtudja állapítani, hogy a stresszt mi okozza milyen méreganyag és milyen ponton van ez, és kapásból feltud írni nekem egy hatóanyagot amiket csepp formájában juttatok el orálisan szervezetembe, és minden megszűnik minden szép és jó lesz! Hát ez csodás, nagyon segítőkész a doktor nő, és a tudása is hatalmas bizonyára, mivel kapásból megszünteti az adott megcélzott problémát.. És 1 óra alkalom csak 12 -ezer forint a kivizsgálás része, utána meg 9-ezer hogy kezeli is! Jó hogy vannak ilyen emberek a földön, én igazán értékelem és örülök neki, de inkább kihagyom ezt a fenomenálisan, pofátlan, lehúzós, hülyítős varázslati tudományának és hozzáállásának a segítségét ennek a hölgyeménynek.., aki nagyon vidám és jó informáló manipulátor csodálatos szó kinccsel rendelkezve.

  Holisztikus tudomány, gyógynövények, állati kivonatok, ásványi anyagok és energetika a hasonlót a hasonlóval... Elismert és hatásos, működő, bizonyított dolgok ezek. Rendben, én laikusként hiszek ebben, tisztelem ezt a tudományágat... De....., az emberek nagyon-nagyon kevesek ahhoz, egy élet is kevés ahhoz, és mondjuk a 100 évvel ezelőtti (vagy több kevesebb mindegy) fent maradt szakirodalmak, adatok, irományok és tapasztalatok is kevesek ahhoz, hogy egy ember önmagát kinevezve nagy varázslónak képzelve magát, elszállva a dicsőségtől hatásos és elismert gyógyító legyen!
  Ezzel azt akarom mondani, hogy tanulók vagyunk mindannyian, és lássuk be eléggé elcseszett színvonalon, szinten tart úgy mindenestől az egész emberiség a világban. Legyen az orvos, kőműves, festő, hegesztő, állatorvos, vagy éppen jós! Lenézek mindent és mindenkit? Nem, mert szólok a festőnek hogy fesse le a házam, állatorvoshoz elviszem a kutyámat stb...., akik ügyesen elvégzik a dolgukat, de tudja már mindenki hol a helye, és megfelelő alázattal lássa el a munkáját, megfizethető áron és becsületesen, alkalmazkodva megértően! Sajnos nagyon kevés az ilyen ember..

  Embernek születtünk, hibákkal, betegségekkel, problémákkal, gondokkal, terhekkel, érzelmi labilitással, vad ösztönökkel...

  Embereknek születtünk értékekkel, egészséggel, gondtalansággal, jó érzésekkel, szelíd ösztönökkel...

  Na, ez a 2 verzió keveredik minden emberben, ami vezet lelki, idegrendszeri, testi betegségekhez--------vagy éppen lelki, idegrendszeri, testi egészséghez....

  Hol az egyensúly? Hol a folytonosság? Hol a szilárd pont? Hol a szabadság? Hol az igazság? A megnyugvás és béke?

  Én tippelek! A sírban a halálban teljes elmúlással megszűnéssel? Vagy éppen a pokolban mennyországban? vagy a reinkarnációban? Vagy az öngyilkos merénylők, akik a jó cselekedeteiknek hitt tett után jó helyre kerülnek? Vagy a halál utáni léleknek a szabad vándorlásában? Vagy a szellemekké válás után? Tudja ezernyi emberi elméből kipattant ötlet, tudósok által, nem vagy csak hamisan "bizonyított" állítások..

  Tehát ez az egész egy bolond ördögi kör, amiben lehet válogatni de hogy mi igaz mi sem, az nem derül ki.. Jaja, higgyen mindenki abban amiben akar, amiben bízik, amibe kapaszkodik, de felháborítóan irracionális tudatlanság hogy nincsenek igaz tények igaz egységet alkotó valós szikla szilárd igazságok.... Emberek vagyunk egy világban, ahol bolondok, őrültek , megszállottak, és álomvilágban élve hisszük a valóságot!

  És én az alapok alapjánál, kezdetek kezdeténél fogom meg a dolgokat ami biztos! A világ vagy univerzum megszületése leges legelején a "kezdetekkor" Amikor még nem volt se levegő, se víz, se sötét, se fény, se világ, se bolygók, se molekulák, se sejtek se semmi más, se múlt és semmi.. Abból hogy lett valami? A semmiből nem lesz valami! A nincsből, nem létező semmiségből született egy szikra aztán ősrobbanás? HÜLYESÉG! Hát most írom a logikus reális tényt, hogy ami nincs az nem van, ami nem van nem létezik, a semmiből nem lesz valami.. na de mégis itt van a világ és az emberek, maga és ön és más.... Tehát elképzelhetetlen, kitalálhatatlan, megfejthetetlen, az agyunk nem képes ezt feldolgozni és ezt megfejteni, de az agyunknak nem csak a 10% át használnánk, akkor sem lennénk erre képesek...

  Na látja ezt a bonyolult brutálisan durva összességeket amit leírtam? Hát akkor mi a f*sz van az elcseszett rohadt életbe? Mi emberek azt mondjuk, és én ezeknek tudatában azt mondom, élem az életem élvezem az életet vagy éppen szenvedek, azt majd egyszer megdöglök.. meg mindenki!

  Tisztelettel: Áron

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Gál Adrien

  Kedves Áron!

  Tisztelem a véleményét, nekem más a gyógyításról alkotott képem és tapasztalatom. Ez minden.
  Egyébként a klasszikus homeopátia nem olyan, amit leírt- nincs köze tűkhöz, meg ilyeneknek. ha esetleg nem ismeri, itt érdemes informálódni. www.homeopata.hu
  üdv. dr. G.A.

 • Tisztelt dr nő! 5éve nem mozdulok ki a lakásból csak ha orvoshoz megyek de akkor is nagyon…

  Tisztelt dr nő!

  5éve nem mozdulok ki a lakásból csak ha orvoshoz megyek de akkor is nagyon nehezen taxival a pánikbetegségem miatt!!szedek 1mg helexet,0,5mgrivotrilt 45mg remeront és napközben 0,25xanaxot de ne segít!nem kellene más gyógyszer nem tudna javasolni ?nem tudok elmenni az orvosomhoz küldi a recepteket ....ne bírom már ezt az itthon ülést 40 kg-ot híztam 38 éves vagyok és még gyereket szeretnék de így hogy?még nincs és ha ez így marad attól tartok nem is lesz,,van ebből egyáltalán gyógyulás?köszönöm a válaszát előre is

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Gál Adrien

  Kedves Kérdező!

  Hát igazából önnek kellene rászánnia magát, hogy kísérettel elmenjen egy pszichiáterhez, hogy megbeszéljék a gyógyszerezését.
  Fontos, hogy össze szedje a bátorságát, tapasztalatom szerint a gyógyszerek önmagában kevesek ahhoz, hogy javítsanak egy ilyen súlyos állapoton.
  üdv. dr. G.A.

 • Kedves Adrien,

  Az én problémám a következő: Az interneten böngészve véletlenül több exorcista, ördögüző szertartást néztem végig s emiatt a következő tünetek kialakulását figyeltem meg nálam: lefekvés előtt úgy érzem, hogy valaki tartózkodik a szobámban, minden kis zajra megijedek,… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Gál Adrien

  Kedves Kérdező!

  Első lépésként ne nézzen több ilyen érdekes, de ijesztő jeleneteket.
  Napközben igyekezzen minél több jó élmény begyűjteni, törekdjen arra, hogy olyan dolgokat… Még több

 • Kedves Adrienn doktor nő... Köszönöm a megértését, és nagyon jól esett amikor azt írta nekem…

  Kedves Adrienn doktor nő...

  Köszönöm a megértését, és nagyon jól esett amikor azt írta nekem a válaszában, hogy:

  *A levelei alapján nem tűnik nekem beszámíthatatlannak, és ezért nem értem, miért emlegeti a "hibájával" kapcsolatban*....

  *Gondolom, hasonló okok miatt szoktak problémái lenni az emberekkel. Könnyen átlépi a határokat*

  Tudja és kis koromtól kezdve olyan voltam, és a mai napig is olyan beállítottságú figura vagyok, hogy mindig keresnem kellett valakit, akihez közel kerülhetek, beleláthatok a lelkébe, amire van is egy képességem.., ugyanis sokszor megérzem mi lakozik a másik emberben, ezen kívül megismerhetem a gondolatait, aminek következményére megszeretem az illetőt, és vonzódom a személyiségéhez, az ő kis világához, legyen az férfi vagy nő

  ⁄ ez nem azt jelenti hogy bisex vagyok ⁄ csak vicceltem.. :D :-)

  Na és komolyra véve a szót...., utána kezdetét veszi a játszmám, ami ösztönből jön és szinte nem tudom irányítani: A másik tesztelgetése, tűrőképességének méregetése, bekóstolás (beszólás vagy szívatás) , aminek eredményére visszaüt a dolog és vagy én vagy a másik esik pofára, de általában mindketten.. Ha ez nincs meg, és nem találok senki mást, akkor tudatosan keresem az izgalmakat. Pl: Be megyek egy presszóba ahol tudom hogy fél hibbant, alkoholista, kötekedő emberek vannak és várom hogy történjen valami (régebben sok balhé is volt, rengeteg volt hogy 3 rendőrkocsi jött ki stb)... De akkor sokszor az volt a szerencsém hogy gyorsan futok, vagy magam mellé vettem egy elég erősen pszichés embert, aki neki ment bárkinek, plusz ezekben a drogos balhés időszakokban édesapám mindig mellém állt megvédett, időnként meg én magamat egy-egy ütés-rúgás váltással... Oké, megházasodtam 7 éve együtt élek feleségemmel akit nagyon szeretek, és megszakítottam a kapcsolatot a rossz világgal rossz emberekkel, viszonylag rendes életet élek, nem keresem a bajt mert igazándiból érzékeny lelkű vagyok és szeretek, ezért nem is értem miért történik ez.. a határokat meg mindig átlépem, mert ha nem teszem akkor hiányzik valami, egyszerűen olyan mintha nem is lenne motivációm, és akkor elgyengülök. Ha viszont átlépem és mondjuk szélsőséges , elvont, abszurd és irracionálisan bizarr dolgokat csinálok, akkor felfrissülök. ==========NA ÉS ITT LÉP ÉRVÉNYBE AZ, HOGY HIBÁS SZEMÉLYISÉG VAGYOK SZINTE BUTA FOGYATÉKOS!! És onnantól kezdve hogy a másik embert a prédámmá tettem és leszerepeltem előtte, ugyanez lesz rólam a véleménye ami a tapasztalatom is.. Onnantól kezdve meg ugye mindegy mit csinálok, tiszteletet nem kapok, és elmbeteg pszichopatának gondolnak (lehet az is vagyok nemtudom). Így hát kizárom őket a világomból és nem foglalkozok a véleményükkel, én élvezem és akkor is ha néha fáj :))))

  Na de eddig a stresszel küszködtem erősen emberek között, így hát játszmát sem tudtam játszani, meg élni sem igazán sok sok éven keresztül csak szoros kereteken belül tudtam játszani.., de van egy gyógyszer koktél ami 7 év utána szinte kimerem jelenteni TELJESEN, ISMÉTLEM TELJESEN LECSÖKKENTETTE A TÜNETEIMET.... És most megtaláltam azt amiben jó vagyok, rap szövegeket gyártottam ami a magyar rap -hez képest színvonalon felüli, mások is elismerik, és ezt megzenésítjük! :-)))

  Nem titok: rivotril 2mg, xanax 2 mg naponta 2 részre elosztva... És az egyik részét reggel zoloft 250 mg oldattal veszem be... Azért látok benne rációt és logikát mert a gaba receptoron fejtik ki a hatásukat, kombinációban felerősítve egymás hatását, aztán a zoloft oldat amit ugye nagy mennyiségben alkalmazok etanolt tartalmat, ami lehet nem jó szót alkalmazok de össze szintetizálódik felszívódáskor a benzodiazepinekkel, és így felszívódva folytatja a kölcsönhatást.. Az etanol is bekerül az idegrendszerbe ami 1-2 óra után kiürül onnan, de ez idő alatt betudja folyásólni a hatóanyagokat és hatásmechanizmust úgy, hogy az ütős feszültségoldó illetve kielégítő gyógyszer illetve szer legyen.. Bizonyítékok és vannak arra, hogy az etanol együttes alkalmazása benzodiazepinekkel furcsán fogalmazva a toleranciát (hatásvesztést) pozitívan befolyásolja, ergo a kölcsönhatás következményére meg marad a hatása.. Ezen kívül a xanaxnak van egy speciális hatása is, amivel szemben nincs tolerancia, vagyis befolyásolja a szerotonint. Sőt az etanolnak így koktélban, talán még a dopamin szintre is van kifejtett hatása, ahogy a zoloftnak is. Ja és a rivotril és befolyással van a szerotonin szinte, ebből ered a "feldobó’" hatása.. Szóval ez egy működő dolog nálam (nem a leírt elmélet alapján, ez csak egy általam leírt blablaság is lehet), hanem a tapasztalat miatt működik jól, nem stresszelek. Az akár életveszélyes Mellékhatások? Nem érdekelnek, én most pihenek és a nyugalom szigetén lazulok, élvezve hogy senkitől és semmitől nem félek :-))... Annyira meg vagyok értelmes és következetes, hogy nagy durva dolgokba nem fogok belemenni csak azért, mert a félelemküszöböm a nullára csökkent szinte.. Hosszú távon elveszti a hatását? Nem érdekel, majd meglátjuk mi lesz, most jó, most élvezem, majd meglátjuk. És az általam feltételezett, fentebb leírt elméletben lehet van némi logika, ami biztosíthatja akár azt is, hogy hatásos szinten fog tartani ez a kombináció évek után is... Még valami! Nem szokja meg a szervezet az antidepresszánsokat, antipszichotikumokat, ártalmatlanabbak mint a benzodiazepines "drogok"... jah jah jah jahm.... csak hogy mire megy vele az ember ha HATÁSTALANOK! Egyébként mi tisztelt orvosommal 7 évet végig gyűrtünk kb 30 féle gyógyszerrel, sajnos nem váltak be...

  Tisztelettel: Tudja ki....

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Gál Adrien

  Kedves Kérdező!

  Nem véletlenül írtam korábban a fentebb leírt viselkedésére , hogy állati és ragadozóra emlékezetet. Élni és túlélni. Mindannyiunkban található nem emberi vonás, ez főleg akkor jelenik meg, ha betegek vagyunk. Erre utalnak a furcsa, különös,nem szokványos érzetek, viselkedés, gondolkodás, reakciók. Ez mind a testi,mind a lelki betegségekre vonatkozik. Ez alapján állati, növényi és ásványi birodalomra utaló fura, szokatlan tünetek vannak.
  Általában az ilyen megnyilvánulásokkal az orvostudomány nem tud mit kezdeni, a holisztikus szemléletbe lehet leginkább beilleszteni.

  Gyógyszerezésére nem tudok mit írni, érdemes ilyen dózisoknál ill. etanol használatnál rendszeres máj és vese funkció ellenőrzést végezni.
  üdv. dr. G.A.

 • Tisztelt Doktornő! Lenne egy érdekes kérdésem. Én irtam egyszer egy pszichiáternek,hogy egy…

  Tisztelt Doktornő!

  Lenne egy érdekes kérdésem.
  Én irtam egyszer egy pszichiáternek,hogy egy ismerősöm Szlovákiában él,és ott alvászavarokra Xanaxot,Rivotrilt irnak.Mondtam nem értem ha már bzd,akkor miért nem Lendormint irnak föl,és azt a választ kaptam hogy jogos a felvetésem és igazam van.Megjegyzem itthon is hallottam hasonlóról.Holott ugye azok nem kifejezetten altatószerek-ha már kell...

  A másik pedig.Azt se tudom megérteni,miért erőltetik a Rivotrilt.Egy ideig szedtem generalizált szorongásra,ön is sokszor felhivta a figyelmet veszélyes lehet.Később ideggyógyászati betegség kapcsán neurologus felirt Tegretolt,és olyan mértékben csökkent a szorongásom,hogy esküszöm még jobb is volt számomra mint a klonezapam.Másik előnye,hogy hozzászokást nem okoz.Itt se igazán értem ha van a Tegretol akkor miért nem azt irják inkább-holott értem én elsődlegesen neurologiai gyógyszer."Csereszabatos" lehet a két gyógyszer,vagy ez inkább nálam alakult ilyen szerencsésen?

  Várom válaszát mindkét felvetésemre,és ne "háborgásnak" vegye kérem,hanem továbbgondolásra alkalmas felvetéseknek:)

  Hivatásához jó egészséget kivánva:Egy kérdező

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Gál Adrien

  Kedves Kérdező!

  A két gyógyszertípus egyáltalán nem egyentértékű, a tegretol igaz, hogy nem okoz függőséget, de nem oldja a szorongás. Viszont gátolja általában több gyógyszernek a lebomlását és így fokozottabban terheli a szervezet méregtelenítő apparátusát. Krónikus szedés csak indokolt esetben javallt, véleményem szerint.
  üdv. dr. G.A.

 • Kedves Doktor Nő!!! Sajnos van egy problémám ami már egyre jobban kezd feldiegesíteni! Bárhova…

  Kedves Doktor Nő!!!

  Sajnos van egy problémám ami már egyre jobban kezd feldiegesíteni! Bárhova kerülök bármilyen csoportba⁄közösségbe nem találom ott meg a helyemet, valahogy úgy érzem hogy engem nem szeretnek az ott levő emberek!!! Óriási várakozásokkal indulok neki pl új fősulinak, és persze mindig csalódok a "hülye" csoporttársaim miatt hogy velem nem foglalkoznak annyit mint amennyit igényelnék, úgy érzem nem kedvelnek eléggé, nem szeretnek, tisztelnek és becsülnek meg úgy ahogy jólesne nekem!!

  Pl msot egy csoportterápiában vagyok benne! 1 hétig tart óriási várakozással mentem, kíváncsi voltam a tagokra, emberekre!! De sajnos újabb pofon ért mert itt se különb senki, egyszerűen akikkel beszélgetek, dumálgatok úgy érzem hogy lesüt róluk a közömbösség, távolságtartás, érzem hogy nem szeretnék hogy szorosabb legyen a kapcsolat köztünk. Pl van egy lány akit tegnap ismertem meg, nagyon jól beszélgettünk stb.. erre ma már azt éreztem hogy húzódik el tőlem!!

  Komolyan mondom a csoportterapeuta nem foglalkozik velem eleget amennyit én igényelnék, jó emgértem van rajtam kívül még 14 ember de akkor is szeretném ha nem csal átnézne rajtam és ne sz@rjon le magasról!

  És még egy fontos dolog hogy a csoportban van 2-3 olyan beképzelt ember hogy nagy nehézség kell ahhoz hogy visszafogjam magam ne szóljak be nekik mert olyan undorítóan vislekednek (merevek, komolykodók, azt hiszik olyan intelligensek stb..)

  Ön szerint mit tegyek? Még van 1 hét belőle napi 8 óra és nem szeretnék kihullani a csoportból!!
  Ön mit tenne a helyemben?

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Gál Adrien

  Kedves Kérdező!

  Nézze, nem tudom mit tennék az ön helyében. Én is jártam fiatalon csoport terápiába, nem mindenkit szerettem és a csoportvezetőt sem mindig szívleltem. Kitartottam és a végén úgy éreztem érdemes volt.
  Javít a helyzeten ha ezeket a gondolatokat, amiket nekem leírt, meg tudja a csoportnak is fogalmazni, majd kezdenek vele valamit.
  Sokszor a bennünk lévő korai rossz élmények alapján helytelenül ítélünk meg embereket.
  üdv. dr. G.A.

 • Kedves Adrien! Életemnek most egy nagyon nehéz időszakát élem. Nem látványos dolgok, traumák…

  Kedves Adrien!

  Életemnek most egy nagyon nehéz időszakát élem. Nem látványos dolgok, traumák azok, amik elcsüggesztenek, hanem inkább a saját kétségeim. Másodéves egyetemista lány vagyok , és egy nagyon nehéz vizsgaidőszak végére érek (nemsokára). Már az elejétől fogva tudtam, hogy ez a félév nehezebb lesz mint a többi, de sajnos nem tudtam hogy ennyire. Bukásaim is vannak, nem is kevés, és ez végtelenül elcsüggeszt. Gyerekkoromtól fogva tanár szerettem volna lenni ,de ilyen "teljesítménnyel" ez az egész egyszerűen röhejes. Mi van akkor, ha nem vagyok alkalmas erre a pályára? Mi van akkor, ha otthagyom az egyetemet, és aztán rájövök majd, hogy csak a saját félelemeim tartottak vissza? Mindig jó tanuló voltam, ha összeszedtem magam, meg is volt az eredménye, most miért nincs? Ennek a tetejébe a szüleimmel sem valami felhőtlen a kapcsolatom, az is megfordult a fejemben, hogy elköltözöm otthonról. Ma is volt egy vizsgám, de visszaadtam a tételt, mert hiába tanultam meg, csak ültem, és nem jutott eszembe semmi. Aztán hazafelé menet, mikor kinyitottam a füzetet, beugrott, hogy ez a tétel nem is volt ismeretlen, sőt! Most vettem részt az egyik közeli barátnőm esküvőjén, és elgondolkodtam. 20 éves vagyok, és még nem volt párkapcsolatom. Az elmúlt időszakban nagyon értéktelennek, üresnek és céltalannak tűnik minden. Van, hogy rémálmaim vannak, hánykolódom, reggel fáradtam, mogorván ébredek. Mi van, ha ez a mélypont sosem ér véget? Egyáltalán fel lehet valamilyen módon vértezni magunkat a stressz ellen? Gyerekként nagyon bátor voltam, szinte vakmerő, most pedig csak egy gyáva nyulat látok a tükörben.

  Válaszát előre is köszönöm!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Gál Adrien

  Kedves Kérdező!

  A leírása alapján egy szorongásos, gátolt, depresziós állapotban lehet. Ez egy átmeneti állapot, hiszen nem mindig volt ilyen nem?
  Érdemes lenne felkeresni egy pszichológust, hogy javuljon a önbizalma, önértékelése. Előbb legye jobb lelki állapotban és majd akkor döntse el, hogyan tovább.
  üdv. dr G.A.

 • Tisztelt Gál Adrienn szakorvos! Ami jól esett és jó volt Tudja…

  Tisztelt Gál Adrienn szakorvos!

  Ami jól esett és jó volt

  Tudja ahogy ön érdeklődött, kíváncsiskodott személyem megismerése érdekében, és ahogy a gondolataiból eredendően szavakat írt le mondatokká formálva, visszakérdezve, az által önt, én aranyos és vonzó személyiségnek ismertem meg ergo a stílusa fenomenálisan ideálissá vált számomra.

  Ami rosszul esett és rossz volt

  Tudja szakorvosnő, én "drágámnak és tündérkémnek" neveztem önt, illetve kommentáltam egy válaszát, egy apró kis hiba volt. De az, hogy ez önben felkavaró érzéseket okozott, indulatot, és az elveihez ragaszkodva kioktatott, fenyegetett, felelősségre vont, rám zúdítva a terhét, nem gondolnám hogy következetes, megértő, toleráló és méltó cselekedet!

  pszichiáter szakorvosok, pszichoterápiás szakorvosok

  Önök esküt tettek, erre a hivatásra szánták rá az életüket, a betegek érdekeit szolgálják, gyógyítanak... Ez az Elvi részre! A gyakorlati része viszont az, hogy esetenként hatalmat gyakorolva a beteg embereken, szinte nem foglalkozva őszintén és önzetlenül a a betegek problémájával,
  ragaszkodva görcsösen a saját elképzeléseikhez, meglátásukhoz, sablonjaikhoz lehetőséget nem adva a betegnek, eldöntik nekik mi a jó és hogyan jó! Közben pedig, teljesen más minden ember, más a működésük, más a gondolatviláguk, fantáziájuk, logikájuk, amit nem illene felülbírálni és semmibe venni!

  Egyéni véleményem

  Én beteg vagyok, ebből eredendően és a saját egyéni beállítottságom hibájából eredendően hibáztam, amikor írtam a kommentárom és becézgettem önt... Nos akkor, el kellene gondolkozni azon hogy mennyire volt ennek értelme! Én elgondolkoztam, megbántam, bocsánat! De hogy maga erre mit fog válaszolni, egyáltalán törli e a levelemet vagy sem, illetve tilt az oldalról bosszúból az én brutálisan nagyon durva bűnöm miatt, azt majd meglátjuk! Ugye emberiesség, megbocsájtás, megértés amik nagy erővel bíró szavak....

  Viszlát: Áron

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Gál Adrien

  Kedves Áron!

  Nézze, ha tartja magát a keretekhez, akkor semmi gond sincs.
  Gondolom, hasonló okok miatt szoktak problémái lenni az emberekkel. Könnyen átlépi a határokat. Nyilván egy ilyen fórumnak megvannak a korlátai és mint minden internetes távközlésnek megvan az a hibája is, hogy többet gondolunk bele a másikba,mint ami a valóság.

  Egyébként megbántani nem akartam, csak felhívni a figyelmét a dolgok itteni menetére.
  A levelei alapján nem tűnik nekem beszámíthatatlannak, és ezért nem értem, miért emlegeti a "hibájával" kapcsolatban.
  Tévedni emberi dolog, én is szoktam, ön is szokott, hát ez már így van.
  Kérem továbbra is csak önmagával kapcsolatos kérdéseket írjon.
  Köszönettel dr. Gál Adrien

 • Kedves Doktor nő!! Van egy barátom aki totálisan megbízhatatlan!! Most borultam ki a viselkedésen…

  Kedves Doktor nő!! Van egy barátom aki totálisan megbízhatatlan!! Most borultam ki a viselkedésen de nagyon hogy megbeszéltük együtt megyünk el koncertre, azt mondta hogy jön, erre nem jelent meg a megbeszélt időpontban! A telefonban előállt magyarázattal hogy súlyos hasi fájdalmai vannak, görcsöl stb.. De nyilván hazudott mert ezt már kb 5x eljátszotta!

  Ön szerint hogyan változtassam meg a 18 éves haverom?? Rajta kívül senkivel nem tudok jól elhülyéskedni, senki nem olyan bevállalós mint ő, nem akarom beszüntetni a barátságunkat, de zavaró hogy ennyire h*lye!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Gál Adrien

  Kedves Kérdező!

  Először is tudatosítsa a barátjában, hogy a hasfájásának mi az oka. Ha kiderült, hogy valóban lelki oka van, így kerül el esetleg valamilyen konfliktust, akkor menjen el a barátja pszichológushoz, hogy jobban fel vállalja magát.
  üdv. dr. G.A.

 • Tisztelt doktor nő! Ha ön kiparodizálás céljából írta, a lábfejfóbiában szenvedő illetőnek…

  Tisztelt doktor nő!

  Ha ön kiparodizálás céljából írta, a lábfejfóbiában szenvedő illetőnek azt a választ, hogy a páciens jelezze a pszichológusnak mi előtt érkezik hozzá kezelésre, hogy ha szandál van a doktor úr⁄hölgy lábán, akkor takarja le szőnyeggel, akkor azt hiszem jogos és helytálló volt a kommentárom.

  Ha viszont ezt ön komolyan gondolta, akkor véleményem szerint kicsit ez abszurd.., bár a pszichológiában illetve pszichiátriában vannak ilyen érdekes és elvont megoldási lehetőségek, amit kicsit néha furcsálok, mivel sokszor olyan irreálisnak tűnnek ezek a tanácsadások.

  Hogy miért kommentálom a válaszait? Azért kedves doktor nő, mert késztetést éreztem arra, hogy az általam kedvelt ön személye irányába megosszam az én véleményemet, ezzel is kommunikációs kapcsolatot teremtve önnel, konkrétan ezzel a témával kapcsolatosan...

  De úgy néz ki a dolog összességében és végeredményben, hogy én most tévedtem abban, hogy ön jó fej és kissé cinikus válaszával a lábfejfóbiás illetőt szinte már komikusan informálta...

  A harmadik verzió tündérke Adrienn hölgy, hogy a kiparodizálós verzió az igaz, amit ugye ön nem ismer el, hisz ez a negatív irányba sodorná az ön pszichiáter szakorvos, pszichoterápia szakorvosi elismert munkásságát.

  Ja és pofátlan módon, megválaszolhatom ön milyen véleménnyel lesz ezek után rólam? Megpróbálom! Tehát ön, vagy más ember külső szemmel látva mit gondol erről illetve rólam? mi a reális és valós eredménye ennek?

  - Hogy egy túlságosan összetetten gondolkozó, értelmes fiatalember vagyok, és nagyon buta logika alapján gondolkozok, képzelgek, nem vagyok képes a valósat a valótlanságtól külön választani, és gátlástalanul a normákhoz nem tartva magamat okoskodok...

  Várom válaszát hogy ön hogyan gondolja ezt, remélve hogy válaszolni fog, és nem azt fogja írni hogy: "ön már megválaszolta akkor én minek"? Azért mert ez az én elképzelésem⁄elgondolásom, és igenis érdekel az ön meglátása a fentiekkel kapcsolatosan! Bár valószínűleg vagyis lehetségesen megtörténhet az is, hogy kiakad rám vagy elítél, megun, és válaszra sem méltatva, ember számba nem véve, egyszerűen lekezeli ezt az egész szituációt. Hát, lássuk akkor most mi következik tündérkém? Ne becézgessem? Már megtettem édes :-)

  Csókolom a kecses szép kis kacsóit Adriennke doktor nő.. puszi!
  A ragadozó

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Gál Adrien

  Kedves Kérdező!

  Értékelem a véleményét rólam, bár nem ismer - nyilván a válaszaimból szűr le valamit.
  Kérném, hogy tartsa be a kereteket:
  1. Tekintettel, hogy orvos - kérdező kapcsolatban vagyunk, tiszteljem meg azzal, tartja magát a hivatalos megszólításhoz.
  2. Továbbra is kérném, hogy az a a levél, amit nem önnek címeztek,még ha ez egy fórum is, nem önnek szól - kérem ne kommentálja.
  2.Kérném, hogy csak saját magával kapcsolatban írjon, illetve, ha van kérdése, lehetőleg önmagával kapcsolatban. Örülnék neki, ha gyógyszeres kérdéseket nem tenne fel, úgyis megtalálta prof. Gasznert, meg egy ilyen fórum ( ahogyan írom a bevezető tájékoztatómba) erre igazán nem való.

  És végül csak azt nem értem, hogy miért kell úgy viselkedni, hogy végül tényleg letiltás legyen a vége. Ha jól értettem nem ez lenne az első eset, hogy megbotránkozásból önt elküldik, letiltják stb.

  üdv. dr. G.A.