A betegek kérdései (5564)

  • Tisztelt Doktornő! Bipoláris depresszióm van, nem-meghatározott személyiségzavarral. Mostanában…

    Tisztelt Doktornő!

    Bipoláris depresszióm van, nem-meghatározott személyiségzavarral. Mostanában elég furin viselkedem és nem oda illő dolgokat csinálok.. Nem tudom hogy a személyiségzavar gyógyszeresen kezelhető-e? Tegretol CR jó lehet erre? Mert azon vagyok hogy felíratom, azt tudom hogy mániás depresszióra jó, de erre ott van a Tiapridal-om is. Melyik jobb a kettő közül?

    Köszönettel!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Gál Adrien

    Kedves Kérdező!

    Egyik sem az említett betegségek kezelésére elsőként választott gyógyszer. A fura viselkedés nem elég pontos leírás ahhoz, hogy erre bárki is gyógyszerjavaslatot adjon, arról nem is beszélve, ahogyan már rengetegszer leírtam, ehhez személyes vizsgálat kell.
    üdv. dr. G.A.

  • Kedves Doktornő! 29 éves vagyok. Kb. 2 és fél hónapja pánik rohamom volt. Akkor 2 hétig…

    Kedves Doktornő!

    29 éves vagyok. Kb. 2 és fél hónapja pánik rohamom volt.
    Akkor 2 hétig nagyon rosszul voltam.
    1 hónapja szedek napi fél stimulutont (50 mg osból ).és egy hete csökkentettem napi negyedre, mert már szinte tünet mentes vagyok.
    Az a kérdésem, hogy mennyire fokozatosan hagyjam abba a gyógyszert.
    Ennyi idő után mennyire erősek a mellékhatások, a tabletta teljes elhagyása után?

    Válaszát köszönöm.

    Gabriella.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Gál Adrien

    Kedves Gabriella!

    Ha már el kezdte szedni a stimulotont, akkor korai volt csökkenteni - legalább 3-6 hónapig javasolt. A hatása 4 hét folyamatos szedés után alakul ki és ez fenntartani a folyamatos szedéssel lehet. A korai csökkentéssel a visszaesés esélye megnő.
    üdv. dr. G.A.

  • Kedves Doktorno!

    16 eves vagyok. Felnott koromban orvos szeretnek lenni, mindig is erdekeltek a begegsegek. Rendszeresen kutatok betegsegek irant a neten. Ezzel csak az a baj, hogy raszoktam arra, hogy minden nap vizsgalom magamat es minden apro tunetre vagy elvaltozasra rakeresek… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Gál Adrien

    Kedves Kérdező!

    Igen, ez valószínű hipohondria, vagyis képzelt betegség, ez lelki alapon működik.
    üdv. dr. G.A.

  • Üdvözlöm. Kicsit bonyolult a kérdés. Egy nőnek tíz évvel ezelőtt volt egy rövid képzelődése,…

    Üdvözlöm.

    Kicsit bonyolult a kérdés. Egy nőnek tíz évvel ezelőtt volt egy rövid képzelődése, utána több hónapig kezelték intenzív osztályon. Nem differenciálható skizofréniát tartottak valószínűnek. Az egyik kérdés ezzel kapcsolatban, hogy olyan injekciókat kapott (naponta többet), több órás hipnózis kezelést, amitől eszméletvesztése volt (nem volt ébren szinte egyáltalán) és semmi emléke nincs az első adag óta, később egy pár hónappal ezelőtti gyógyszer változtatástól újra magához tért, de amnéziája van. Úgy tűnt, mintha eszméleténél lett volna, még dolgozni is járt, de semmire nem emlékszik az elmúlt évekből. Milyen szerrel kezelték, amitől közel tíz évnyi emlékezetkiesése lett, az állapotot lehet kómának nevezni? Egy másik kérdés, hogy nem hozzáértők szerint van olyan pszichiátriai állapot, hogy "kiesés", amikor a betegnek nincs tudata. Tényleg létező betegség lehet? Illetve még az lenne a kérdés, hogy tíz évnyi tünetmentes állapotot meddig kezelnek? Képzelődés csak egyszer történt rövid ideig, később semmilyen tünet nem volt. Meddig valószínű még a kezelés? A kezelőorvos nem tudja, ezért lenne fontos. Előre is köszönöm válaszát.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Gál Adrien

    Kedves Kérdező!

    Sajnos a leírása alapján nem tudom megválaszolni a kérdését - több órás hipnózis kezelést hol alkalmaznak kórházban? Nem tudok róla.
    Gyógyszerek, de még inkább lelki állapot okozhat memória kiesést, agyi szervi betegségről nem is beszélve,ha a memória központ károsodik.
    A schizphrénia nem egyszeri képzelődés, hanem hosszú távon egyéb mentális tünetek is vannak. Érdemes lenne másik pszichiátert is felkeresnie az ismerősének.
    üdv. dr. G.A.

  • Kedves doktorno azzal a problemaval fordulok onhoz, nagyon sok csaladi problemam van,es az idegeim…

    Kedves doktorno azzal a problemaval fordulok onhoz, nagyon sok csaladi problemam van,es az idegeim nem birjak . Remeges gyomorgorcs kinoz naprol napra. attol felek igegossze omlast kapok. olyan erzesem van mintha sulyos betegsegem lenne lehetseges ez idegi alapon bemeselem magamnak? valaszat. elore koszonom

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Gál Adrien

    Kedves Kérdező!

    Nem bemeséli magának, hanem ezeket érzi és tapasztalja. Kérjen szakszerű segítséget, pszichológustól, pszichoterapautától.
    üdv.dr.G.A.

  • Tisztelt Doktornő! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy mit tehetnék kis unokáim, és a család…

    Tisztelt Doktornő! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy mit tehetnék kis unokáim, és a család érdekében. Ugyanis van egy 10-és egy 3-éves kislány unokám, és nagyon aggódom értük. Az édesanyjuk nagyon szigorú sokat veszekedik, de nem csak velük, hanem az egész családdal, fiammal, szüleivel, és már velem, mint anyóssal is. A szomszédokkal sem beszél. Ha vásárolni megy, még ott is összeveszik valakivel. Félek, hogy a gyerekek, és a fiam is kikészül mellette. A szüleivel is rettentő tiszteletlen. A nagyobbik kislány figyelem hiányos, biztosan a sok hangos veszekedések miatt. Nagyon fél és tart az édesanyjától. Folyamatosan szorong. De közben szereti is Őt. Ha csak lehet, fiam magával viszi, a munkában is. Menyemnek 3 diplomája van. Újságíró, tehát tisztában lehetne a viselkedésével. Mindenkit megsért, letarol.Utána bocsánatot kér. Mit tehetnék, hogy nyugalom legyen körülötte? Nagyon féltem a családomat, beleértve Őt is. Egyszer már elvittem orvoshoz, de azt mondta, azt Őis tudja amit mondott. Depressziót állapított meg, és többé nem ment el. Kérem Önt segítsen mit tehetnék? Válaszát előre is köszönöm Tisztelettel,, nagymama

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Gál Adrien

    Kedves Nagymama!
    Csak akkor fog valaki segítséget kérni, ha szenved valami miatt. Ha tud megértő lenni a menyéhez, talán kiderül az ön számára is mi a problémája a menyének pl. munkahelyi stressz, alvászavar stb. Ennek mentén lehet javasolni pszichológust.
    A gyermeket esetleg elvihetnék homeopata gyermekorvoshoz is, a gyerekek nagyon jól reagálnak homeopátiára, viselkedési problémák,lelki bajok esetében is kiváló megoldás lehet.
    üdv. dr. G.A.

  • Tisztelt Doktornő! A férjem megcsalt a 34 évi házasságunk alatt (2 felnőtt gyermekünk van) -…

    Tisztelt Doktornő!
    A férjem megcsalt a 34 évi házasságunk alatt (2 felnőtt gyermekünk van) - az első kiderülése után adtam esélyt magunknak, szerettem, ő is szeretett...kicsi volt a 2. gyerekünk. Közben többször éreztem, hogy nem én vagyok az egyetlen nő számára, ez később ki is derült, mikor 27 évi házasság után elköltözött a nőhöz, mert rábírtam, hogy valljon színt. 2 hónap után -folyamatos levelezés volt köztünk-, visszajött, mondván, hogy rájött, engem szeret.7 éve ennek, folyamatosan próbáljuk túlélni a történteket, de én bennem nagyon súlyosan megmaradt a megaláztatás stb. érzése. Szerinte "túl érzékeny vagyok"-ezt a 4 felkeresett pszichológus közül mondta az egyik.Azt tanácsolta a férjem legutóbb, menjek orvoshoz és szedjek antidepresszánst. Ön szerint is ez használhat? A váláson gondolkodom.
    Köszönöm válaszát.
    Zsuzsanna

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Gál Adrien

    Kedves Zsuzsanna!

    Ön depressziós? ha igen, esetleg segíthet az antidepresszáns, de az is csak inkább tüneti kezelés.
    A szakszerű pszichoterápia segíthet, de lehet, hogy inkább párterápia szükséges, nem?
    üdv. dr. G.A.

  • Kedves Doktornő! 29 éves vagyok. Kb. 2 és fél hónapja pánik rohamom volt.Munkahely elvesztés…

    Kedves Doktornő!

    29 éves vagyok. Kb. 2 és fél hónapja pánik rohamom volt.Munkahely elvesztés miatt . Azóta lett munkahelyem.
    Akkor 2 hétig nagyon rosszul voltam.
    1 hónapja szedek napi fél stimulutont (0,25 mg osból ).és egy hete csökkentettem napi negyedre, mert már szinte tünet mentes vagyok.
    Az a kérdésem, hogy mennyire fokozatosan hagyjam abba a gyógyszert.
    Ennyi idő után mennyire erősek a mellékhatások, a tabletta teljes elhagyása után?

    Válaszát köszönöm.

    Gabriella.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Gál Adrien

    Kedves Gabriella!

    Sajnos nem tudom milyen gyógyszert szed. Ha valóban Stimulotont, abból csak 50 mg-os létezik.
    üdv. dr. G.A.

  • Kedves Doktor Nő! Kedden megyek kötelező jellegű főiskolai szakmai gyakorlatra. Az egész 4…

    Kedves Doktor Nő!

    Kedden megyek kötelező jellegű főiskolai szakmai gyakorlatra. Az egész 4 napos lesz. keddtől-péntekig fog tartani. Tőlem körülbelül 200 kilométerre fogok utazni hogy részt tudjak venni rajta. Már körülbelül 1,5-2 hete nyomaszt az egész gyakorlat. Az utazástól is félek, még sohasem jártam arra felé, és attól rettegek hogy esetleg nem találok oda, vagy valami probléma lesz és elveszek az idegen városokban. Ezen felül a gyakorlattól is nagyon parázok mivel legjobb és egyetlen főiskolai barátom 1 hete írt levelet hogy abba hagyja az iskolát és a gyakorlaton se vesz részt. Teljesen úgy érzem hogy magamra maradtam, nincs támaszom aki mellettem állna, nem tudok másban rajta kívül megbízni. Jön még körülbelül öt ember is a gyakorlatra akiket egy éve ismerek de úgy érzem rájuk nem számíthatok, nem tudják feloldani a magányosság érzésemet. Szóval az a gondom hogy nem tudom egyelőre hogy ezt a négy napot hogyan vészelem át, mivel nincs már olyan ember akibe kapaszkodhatok. Család nem jöhet és testvérem sem akikről tudom hogy ha bármi probléma lenne rájuk számíthatok! Szóval iszonyatosan egyedül érzem most magam, és félek az egész gyakorlattól. Abba egyelőre bele se merek gondolni hogy barátom nélkül milyen lesz a következő egy év a főiskolán.
    Alapból elég labilis idegzetű vagyok és folyamatosan változó érzésekkel küzdök, kevert-szorongásos depresszióm van személyiségzavar mellett. Ezeket több mint fél éve diagnosztizáltak nálam. A gyógyszerekre (antidepresszánst és xanax-ot szedek) és pszichológusomra akihez 3 éve járok támaszkodom de most úgy érzem hogy már ez se elég segítség hogy ezt az egyedüllét, magára hagyatottság érzést leküzdje bennem. Ön szerint milyen praktikát kéne alkalmaznom hogy lazábban vegyem ezeket a kihívásokat, és ne idegeskedjek, szorongjak állandó jelleggel?
    Nem kötelező program egyébként ez, de már jelentkeztem és nem is akarok meghátrálni előle, az nagy kudarc lenne számomra!

    Szóval ha tud valamilyen, bármilyen tanácsot adni akkor megköszönném! Egyébként 20 éves vagyok!
    Válaszát előre is köszönöm ; Gábor

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Gál Adrien

    Kedves Gábor!

    Nézze, diagnózis ide,kezelések oda - gyűjtse össze bátorságát és győzze le félelmeit! Ha megteszi, akkor nagy lendületet ad az önbizalmának! Mindig egyedül vagyunk, a barátaink, családunk csak mankó - a távollétben segíthet az, ha gyakran beszél velük, esetleg el kezd naplót írni. Ne adja fel, küzdjön! Ne azért hagyjon abba valamit, mert fél tőle, hanem ezért, mert nem érdekli, vagy nem akarja.
    üdv. dr. G.A.

  • Kedves Dr. nő szeretném megkérdezni, mitől lehet, hogy nagyon nevetek valamin, de egyszer…

    Kedves Dr. nő

    szeretném megkérdezni, mitől lehet, hogy nagyon nevetek valamin, de egyszer csak ez átmegy sírásba.. mondjuk még le tudtam állni mielőtt elkezdenék sírni.. csak nem értem..
    köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Gál Adrien

    Kedves Kérdező!

    Lelki labilitás. Ilyen természetesen is előfordul, pl. kamaszok gyakran kerülnek ilyen fura kettős állapotba.
    üdv. dr. G.A.

  • Tisztelt DR NÕ! Csütörtök ôta miagent szedek depressziora a ludiomilt csereltük ls ezzel a gyogyszerre…

    Tisztelt DR NÕ! Csütörtök ôta miagent szedek depressziora a ludiomilt csereltük ls ezzel a gyogyszerre az lenne krdèsem hogy a tajèkoztaton az szerepel hogy harom honapig nègy hèten keresztül e tabletta mellett a vèrkèpet ellenorizni kell a pszihiater errol nem szolt csak mikor kivaltottam a tajekoztatoba olvastAm. Akkor ezt most nem kell komolyan venni vagy szoljak a dr urnak mit is ir a tajekoztato?este 1 tabletatt szedek 60 mg or köszönöm válaszàt elore is!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Gál Adrien

    Kedves Kérdező!

    Ritka ez a mellékhatás ( fvs csökkenés), de ha gyakorivá válnak a fertőzéses, gyulladásos betegségek,mindenképpen kell erre is gondolni. vagyis, ha ön aggódik, akkor ellenőriztesse a vérképét.
    üdv. dr. G.A.

  • kedves doktor nő! az aurorix szerrel kapcsolatosan vannak kérdéseim. szedtem vagy 20 féle…

    kedves doktor nő!

    az aurorix szerrel kapcsolatosan vannak kérdéseim. szedtem vagy 20 féle antidepresszánst és sok féle antipszichotikumot és egyik sem oldotta meg a szorongásos problémáimat! most 1 új gyógyszerrel próbálkozunk az aurorix. én tartok valamitől attól az pedig az, hogy attól függettlenül hogy más a hatásmechanizmusa mint a szokványos antidepresszánsoknak (mao gátló)......... végeredményben úgy is csak azt a hatást tudja nyújtani mint a többi másik 20 másik féle antidepresszáns vagyis ugyanazokat a receptorokat aktiválja.

    ön szerint nem így van ha reálisan nézzük a dolgokat? tehát ennek sem különlegesebb vagy "ütsősebb" a hajtóereje vagy motiváló ereje, szociális fóbiát és szorongást enyhítő hatása mint a többinek nem?

    Tisztelettel: Gabi

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Gál Adrien

    Kedves Gabi!

    Van ilyen, hogy a sokadik gyógyszer válik be, úgyhogy érdemes próbálkozni.
    üdv. dr. G.A.

  • Tisztelt Doktornő! Szeretném megkérdezni, hogy Abilify (15mg) szedése esetén, vállalható-e…

    Tisztelt Doktornő!

    Szeretném megkérdezni, hogy Abilify (15mg) szedése esetén, vállalható-e terhesség? Milyen hatással lenne a születendő babára?

    Köszönöm válaszát,
    Üdvözlettel

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Gál Adrien

    Kedves Kérdező!

    A szakirodalomban nincs elég tapasztalat ezzel a gyógyszerrel, de több esetben fejlődési rendellenességeket találtak a születendő magzatoknál. Anyatejbe is kiválasztódik.
    üdv. dr. G.A.

  • Kedves Doktornő! A 17 éves húgom kb. másfél éve "küzd" pánikbetegséggel. Az egész úgy kezdődött,…

    Kedves Doktornő!
    A 17 éves húgom kb. másfél éve "küzd" pánikbetegséggel. Az egész úgy kezdődött, hogy én másfél éve elájultam egy buszon, és az ő tudomására jutott. Azóta retteg az ájulástól, vagy hogy meghal a láztól, magas pulzustól, vagy akár attól is, hogy hozzáért a szájához a kutyaszőr... Borzasztó, az egész családot kikészíti. Egy évig nem volt hajlandó iskolába járni, olyan halálfélelme volt (most se jár egyébként). Állandóan azt mondja, hogy zsibbad a keze, el fog ájulni, szédül, de érdekes módon csak akkor, ha valamihez nincs kedve... Már vagy 15 különböző orvosnál jártak, azt mondták alkalmatlan a pszichoterápiára, az iq-ját 62-esre állapították meg, mindig volt neki tanulási nehézsége és hiperaktív is. Nem mer egyedül otthon lenni, mert fél hogy elájul és senki sem talál rá, hogy eljusson egy kórházig. Már a zártosztályon is volt 1-2 hónapot, az se segített. Ami a legborzasztóbb az az, hogy ha valami nem tetszik neki, vagy nem úgy történik, ahogy azt ő elképzelte, akkor előveszi a nagykést, ordibál és fenyegetőzik, hogy megöl mindenkit és magával is végez.
    A kérdésem az lenne, hogy ez összefügghet a "pánikbetegségével"? Létezik egyáltalán ilyen, hogy valaki nem mer buszra szállni egyedül, meg szorong ha el kell indulni valahová, de előveszi a nagykést és öldökölni akar, ha nem úgy történik valami ahogy ő akarta?
    Sokat olvasgatott az interneten erről a betegségről ő is, és szerintem bebeszélte magának ezeket a dolgokat, és rájött, hogy ha ilyen betegnek tetteti magát, akkor manipulálhatja az egész családot, és mivel ő "beteg", ezért mindenki az ő kedvében fog majd járni (ami így is van) csak nehogy rohamot kapjon. Pár perc késlóbálás után már mindenki a kedvébe akar járni, csak nehogy jobban kiboruljon.
    Szóval Ön szerint ez egy létező betegség, ez a "gyilkolászós" dolog szorongással párosítva, vagy ez már a saját kis szüleménye, hogy mindent el tudjon így érni?
    Elnézés a hosszú levélért, és válaszát előre is köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Gál Adrien

    Kedves Kérdező!

    Sajnos egy levélből nem tudom megállapítani, hogy ez csak egy manipuláció vagy valós rossz lelki állapot. de ha valaki így akarja irányítani a családját, az is elég beteges. A zsarolásnak nem kellene engedni - zsarolás müködéséhez mindig két fél kell. Valahogyan fogjon össze a család és ne hagyják magukat.
    üdv. dr. G.A.

  • Kedves Dr Nő. Van értelme az életnek? Mert én nem találom. Jó lenne tudni, miért szeretnek…

    Kedves Dr Nő.

    Van értelme az életnek? Mert én nem találom. Jó lenne tudni, miért szeretnek élni az emberek?

    http:⁄⁄pegazusoknemleteznek.bandcamp.com⁄track⁄nem-tudom

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Gál Adrien

    Kedves Kérdező!

    Igen, ezt a kérdést szerintem minden gondolkodó ember felteszi magának. Az életért önmagért érdemes élni, ha tudjuk élvezni, szeretni, átélni a jó érzéseket, az elfeledteteti velünk az efféle kérdéseket.
    üdv. dr. G.A.

  • Kedves Dr. Gál Adrien! Olyan problémám van, hogy ha bárki bármi rosszat szól nekem, megbánt,…

    Kedves Dr. Gál Adrien!

    Olyan problémám van, hogy ha bárki bármi rosszat szól nekem, megbánt, vagy ha nem is akar megbántani, de úgy gondolom hogy az a célja, egyből elkap a sírás és akárhányszor rágondolok egyből rám tőr.
    Mi lehet ez vajon? Vagy ez normális egyáltalán??

    Válaszát előre is köszönöm!!!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Gál Adrien

    Kedves Kérdező!

    Hát ez akár depresszió féle is lehet, ha hetekig tart, keressen fel egy pszichológust.
    dv. dr. G.A.

  • tudom miert felek. mert amit dolgoztam az nem volt jo. es sokan mondjak h az ilyen teruleten…

    tudom miert felek. mert amit dolgoztam az nem volt jo. es sokan mondjak h az ilyen teruleten dolgozo noket, zaklatjak a szellemek. de en szerintem ez hulyeseg. lehet hogy csak bebeszelem magamnak? ja es regebben voltam pszihologusnal aki azt mondta h szemelyiseg zavarom van ez mit jelent?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Gál Adrien

    Kedves Kérdező!

    Ha valakiben megtapadnak az efféle félelmek, akkor annak más gyökere van. A személyiség zavar som mindent jelenthet, többféle van, általában a mélyebb, személyisééget éríntő pszichiátriai tüneteknél.
    üdv. dr. G.A.

  • tisztelt dr.nő!

    kerem segitsen.fel eve hippoponder vagyok sajnos egy muhiba kovetkezmenye valoszinuleg.
    mostani probkemam az lenne hogy kb.1 honapja lefekveskir eldogul az orrom ill. idonkent a bal fulem is.hetvegen 3 napig pozicio valtasra fekves felkeles szedultem.ez elmult.Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Gál Adrien

    Kedves Anna!

    Gyanús, hogy ezeknek jó részt pszichés az eredete.Keressen fel egy pszichiátert, pszichoterapautát.
    üdv. dr. G.A.

  • felek a szellemektol mitcsinaljak nem hiszek bennuk megis felek?!

    felek a szellemektol mitcsinaljak nem hiszek bennuk megis felek?!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Gál Adrien

    Kedves Kérdező!

    Ha tudja, hogy nincsenek szellemek, és mégis fél, akkor elég egyértelmű, hogy más a gyökere a félelmének. Menjen el pszichológushoz.
    üdv. dr. G.A.

  • Tisztelt Doktornő! Egy hete volt a második vetélésem a 9.héten. Nagyon megvisel, sokáig próbálkoztunk…

    Tisztelt Doktornő!

    Egy hete volt a második vetélésem a 9.héten. Nagyon megvisel, sokáig próbálkoztunk és nem tudok könnyen teherbe esni. Minden sikertelen hónapot kudarcként éltem meg! Volt már egy vetélésem ez előtt is. Sajnos az elsőt hat hónapba telt feldolgoznom. Utána nemsokkal megszületett a csodálatos kisfiam. Most nincs annyi időm sírdogálni, de mikor elalszik a fiam akkor előtör belőlem minden! Hibásnak érzem magam mert nem tudom kihordani a babáimat!
    A férjem anyukája azt tanácsolta nem kedves hangsúllyal, hogy sürgősen orvosra van szükségem! Ön szerint is valóban így lenne? Mennyi idő ilyenkor a normális míg ez feldolgozható? Úgy értem biztosan van egy határ erre amíg megengedett az érzelmi labilitás.

    Előre is köszönöm a válaszát!
    Tisztelettel
    Gajdicsné Bodnár Adrienn

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Gál Adrien

    Kedves Adrienn!
    A vetéllés a magzat halála. Gyász. Veszteség. Saját egészségünkben, testünkben, nőiességünkben bizonytalanodunk el. Volt egy páciensem, aki a vetélése után kialakult depressziója miatt jött hozzám kezelésre - a depresszió később alakult ki. Feldolgoztuk ezt a gyászt és vége lett az antidepresszáns szedésnek.
    A női működés szoros kapcsolatban van a lelki állapotunkkal is - ezt mindenki tapasztalhatta pl. a menstruáció működésében.
    Szerintem menjen el pszichoterapautához, pszichológushoz, érdemes.
    üdv. dr. G.A: