A betegek kérdései (5495)

 • Kedves Doktor Nő! Reggelente ki szoktam borulni, ahogy felkelek érzem hogy teljesen feszült vagyok…

  Kedves Doktor Nő! Reggelente ki szoktam borulni, ahogy felkelek érzem hogy teljesen feszült vagyok és ezt sajnos másokon vezetem le. A családban ilyenkor mindenkibe belekötök, veszekedek, kiabálok! Nem tudom magam nagyon leállítani. Szerencsére megértőek itthon szóval nem is szokták nagyon komolyan venni mert már megszokták. Nekem mégis bűntudatom van hogy néha teljesen alaptalanul megbántom a testvéremet, szüleimet. Múltkori veszekedés miatt nem finanszírozzák tovább a pszichológusomat, ami miatt teljesen összeomlottam. 3 évig jártam hozzá rengeteget tudott rólam és nincs pénzem meg nem is akarom az én zsebpénzemből fizetni. Ön szerint mit lehetne tenni egy ilyen családdal ahol a kiborulásaimat azzal büntetik hogy elveszik a maradék támaszomat is??!! Nem megértőek velem szemben és úgy érzem mintha lemondtak volna rólam nem érdeklik hogy mi lesz a jövőm! Fél éve felkerestem egy pszichiátert gyógyszerek reményében aki azt mondta hogy érzelmileg labilis vagyok és kevert szorong-depresszió is fent áll! Ő magánpszichiáter de nem ad semmilyen pszichoterápiát a tudása kimerül abban hogy felír gyógyszereket! Úgy érzem senkire se számíthatok, senki se ért meg nem fogadnak el olyannak amilyen vagyok!
  Ön szerint mit tegyek hogy ne boruljak ki reggelente?? A másik kérdésem hogy ön szerint egy ilyen családból az elköltözés a legcélszerűbb??

  Előre is köszönöm válaszait!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Gál Adrien

  Kedves Kérdező!

  Miért nem járhat tovább pszichológushoz? Ezzel büntetik, hogy veszekedik reggelente? Nem értem.
  Az biztos, hogy valaki sokat veszekedik, azt a környezete nehezen visleli el. Önnek meg kellene tanulnia késleltetnie az indulatait. Először próbálja csak megfigyelni és elkülöníteni magán a növekvő indulatot és a cselekményt, amit gerjeszt az érzést ( kiabálás, csapkodás, vissza szólás stb.).
  ha el tud költözni, és tud magáról gondoskodni az nyilván egy kicsit könnyít a helyzeten. de akkor is lesznek konfliktusok, amiket meg kell oldania...
  üdv. dr. G.A.

 • kedves Adrienn doktor nő.. http:⁄⁄www.youtube.com⁄watch?v=CJXKRTwwUtk Ezzel nagyon tudok…

  kedves Adrienn doktor nő..

  http:⁄⁄www.youtube.com⁄watch?v=CJXKRTwwUtk

  Ezzel nagyon tudok azonosulni, átérzős :-)

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Gál Adrien

  Kedves kérdező, még nem láttam, de majd megnézem.
  üdv. dr. G.A.

 • Kedves Adrienn doktor nő "Ön egy állat energetikáját hordozza magában és ez nagy feszültséget…

  Kedves Adrienn doktor nő

  "Ön egy állat energetikáját hordozza magában és ez nagy feszültséget okoz önnek, rengeteg problémát"

  Kis koromban egyszer beküldtek a társaim 1 udvarba, hogy nézzem meg mi van a kutyaólban.. Én oda mentem, mire ki ugrott egy kutya, és ez a fekete agresszív tacskó, megtépte rajtam a nadrágomat, és össze vissza szaggatta rajtam.. Különben ez a tacskó olyan volt, hogy a családfőnek, és egyben kutya gazdájának a kezében tartva kellett vinnie a gyerekét az udvarban, hogy nehogy bántsa őket.. Nos... ha érteném, és hinnék a fentebb idéző jelbe tett kijelentésében, bizonyára az jutna eszembe, hogy én ennek a kutyának az energetikáját hordozom..

  De Mivel hogy ez nekem mesés sztori, így ez talán megfoghatatlan és hihetetlen... Egyébként tiszteletre méltó, hogy ön mint szép :D :-) értelmes, szakképzett, tapasztalt és rutinos doktor hölgyemény, hisz ebben a láthatatlan és megfoghatatlan energetikai-állatos dologban.. Mivel én nagyra tartom és elismerem önt, kicsit elgondolkoztatott ez az okfejtése.., és vonzó is számomra ez ráció, hogy egy állat energetikáját hordozom magamban, mivel extrém, szélsőséges, veszélyes és bizarr.. Na de, van 1 szakadék köztem és a megállapítása között, és ha megpróbálnám átugrani, lehet mélyre zuhannék.. hogy miért? Mert rengeteg frusztrációm van, pontosabban nem tudom hova tartozzak és melyik utat válasszam.. Az ön által mutatott út, ismét a bőség zavarába taszítana, egy újabb dolog amiben "higgyek vagy ne higgyek, akarjak vagy nem akarjak, rossz vagy jó"... Tudja milyen utak vannak még?
  1. A kereszténység útja ahol angyalok vesznek körbe

  2. Az ördög útja, ahol a démonok vesznek körbe

  3. A világi élet ahol az emberi fertő vesz körbe

  4. És az a reménytelenség, gyötrelem, igazságtalanság, hogy lehet nincs se pokol se menny, csak születünk, élünk, meghalunk..

  5. okkultizmus, jóslás, varázslás, babonák...

  Tudja mind a 4 variációnak, útnak a választása komoly felelősséggel, rászánással, következetességgel, harcal és küzdelemmel, akarattal és hittel jár.... Én megjártam mindegyiket, keresztényként nőttem fel, és tudja lelkiismeret furdalást és komoly érzelmi traumát okoz hogy ezeknek az összességei keveregnek bennem.. Nos akkor drága Adrienn hölgy, most már értheti azt..., hogy miért is okoz nekem olyan nagy gondot egy újabb ösvény út megpróbálása.. Persze mondhatjuk hogy semmit nem kell tennem érte, csak a homeopátiás golyócskákat elszopogatni, viszont ez már a gyakorlati része.. Az elmélettel nem biztos hogy tudok azonosulni, ami által a gyakorlat sem fog létrejönni... Aranyos és kedves öntől, ahogy segít és próbál lehetőséget adni... De tudja, nekem már teljesen minden mindegy! Szedem szépen a 2 mg rivotrilt, 2 mg xanaxot, 250 mg zoloftot, ami csökkenti bennem a feszültséget, aztán addig hatnak meg oldják a feszültséget ameddig képesek... utána meg nem érdekel mi lesz, majd alakulnak a dolgok. Én konkrétan már teszek rá..., és nem fogom sem magamat, sem a világot, sem az embereket komolyan venni... Viszont egoizmus és nagyképűség ide vagy oda, elég értékes embernek tartom magam és sokra lennék képes, megvan a magamhoz való eszem, tehetséges vagyok ebben-abban (zongora, rap, sport stb... bár ezeket is hanyagolom már) ezért csak sajnálni és bánni tudom azt, hogy egy kiba**ott drogos, beteg, szélsőséges, elvont, stresszel és feszültséggel teli, magam körül forgó egyed vagyok aki nem tud változtatni, és nem tudják megváltoztatni... Ezzel szemben valakit megkínoznak, kivégeznek, halálos betegségben szenved, nincs lába vagy keze, éheznek és éhen halnak.... Tehát ez az élet, örüljünk hogy picit néha jó, picit néha rossz és néha nagyon rossz és nagyon jó ergo "nincs jó rossz nélkül".. Egyébként Azért félek, hogy mi lesz a jövőmmel ilyen totális hurrikánban és keveredésben ami lakozik bennem.. tervezni kellene meg alkotni, célokat elérni és építeni a jövőt, ami az esetemben képtelenség.. Kívülről látom és szemlélem magamat, és elmagyarázom önnek mit lásson, így már hárman vagyunk :D :-)

  Kedvességgel: A kérdező

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Gál Adrien

  Kedves Kérdező!
  Egy gyerekkori kutyás rossz élmény sok mindenre hatással lehet ránk.
  lehet , hogy köze van valamilyen szinten ahhoz, ahogyan ön kapcsolódik a kutyákhoz.
  A gyógyítás túlnyomó részt tapasztalati , gyakorlati műfaj. Hinni általában önmagunkban kell és bízunk a kezelőnkben, hogy a pozitív változás megtörénjék. Az okkultizmus, babonák másik műfaj. Manapság a gyógyszeres kezelésre is ez az igaz - az elméletek a gyógyszerkről másképp működnek a gyakorlatban. Ezért van ez a sok mellékhatás, gyógyszer kivonások stb. Ezeket próbálják felül írni a gyártók, forgalmazók a nagyobb haszon reményében és sokszor hamis információkkal ellátni az orvosokat...

  Érdemes nyitott szemmel járni, ami azt jelenti, hogy az új dolgokat megismerjük, és ha van vele tapasztalatunk, akkor tudunk igazából véleményt formálni.
  üdvözlettel dr. G.A.

 • Tisztelt doktor nő, 32 éves nő vagyok,ma felirtak nekem a 0.25 ős xanaxot,alkalmakra( ha…

  Tisztelt doktor nő,


  32 éves nő vagyok,ma felirtak nekem a 0.25 ős xanaxot,alkalmakra( ha nagyon rosszul érzem magam)

  Azt szeretnem kérdezni,hogy úgyis lehet szedni? Mert az van ráírva h napi 3 szőr vagy 2 szer...illetve a mellekhatasoktol tartok kicsit:( az is rá van írva,hogy abba hagyása eseten epilepszia is lehet.......ha néha be eszem nem lehet bajom?es nem fogok rá szokni? Köszönöm

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Gál Adrien

  Kedves Kérdező!

  Nyugodtan szedje csak szüksége esetén, ha ritkábban szedi,mint naponta, akkor kevésbé szokik rá...
  üdv. dr. G.A.

 • Üdvözlöm! 28 éves férfi vagyok, depressziót diagnosztizáltak nálam. Nem voltam mindig ilyen,…

  Üdvözlöm!

  28 éves férfi vagyok, depressziót diagnosztizáltak nálam. Nem voltam mindig ilyen, bizonyos fel nem dolgozott traumák hatására alakult ez ki úgy érzem, évek óta tart. Állandó rosszkedv, levertség, szorongás gyötör. Krónikus prosztatagyulladásom van, urológus szerint a stressz okozza... Pszichológushoz fogok járni, és az érdekelne, hogy érdemes e a pszichoterápiát kiegészíteni antidepresszáns kezeléssel is? Együtt hatásosabbak, kombinálva egymással, vagy csak pszichoterápia önmagában? Válaszát Köszönöm!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Gál Adrien

  Kedves Kérdező!

  Ezt általában a kezelő tudja eldönteni, aki a pszichoterápiát végzi. Egyszerre mindkettő indokolt lehet, de van olyan eset is, hogy pszichoterápia mellett szinte kontraindikált az antidepresszáns.
  üdv. dr. G.A.

 • Kedves Adrienn! A kérdésem a következő lenne. Ataraxot és Tiapridal gyógyszereket szedek rendszeresen,…

  Kedves Adrienn!
  A kérdésem a következő lenne. Ataraxot és Tiapridal gyógyszereket szedek rendszeresen, 3 éve, szorongás, pánikra. Hamarosan gyermeket szeretnénk és feltételezem, hogy a gyógyszerek mellett tanácsos a teherbe esés, jó látom?
  Köszönettel
  H. Anita

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Gál Adrien

  Kedves H Anita!

  Kihagyta a nem szócskát, ha jól látom. Nem tanácsos a teherbe esés, beszélje ezt meg a kezelő pszichiáterével, hogyan tervezzenek.
  üdv. dr. G.A.

 • kedves doktor nő.. xanax és rivotril egyszerre egy időben való bevételekor ronthatják…

  kedves <Adrienn> doktor nő..

  xanax és rivotril egyszerre egy időben való bevételekor ronthatják egymás hatását felszívódásilag és hatásilag?

  Tisztelettel: A kérdező :-)

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Gál Adrien

  Kedves Kérdező!

  Igen, lehet.
  üdv. dr. G.A.

 • Kedves doktor nő.. Először is bocsánat, hogy ilyen kellemetlen helyzetbe hoztam, hogy: "Most…

  Kedves doktor nő..

  Először is bocsánat, hogy ilyen kellemetlen helyzetbe hoztam, hogy:

  "Most komolyan pszichoterápiát tart a kedves dotkornő online ÁLLATHARCOKRÓL???"

  <Kedves Kérdező!>

  <nem, homeopátiás nyomozást folytatok.> loool..., jól lecsapta a magas labdát :D :-), feltéve ha ez csak egy elterelő⁄lekezelő kijelentés vont öntől, a kérdező személyével szemben.

  egyébként én a homeopátiában nem látok rációt, nem hiszek a "kanálnyi mennyiségű málna öntése a nagy tengerbe" címszóval ellátott "sztoriban", ahol a tenger túlsó végén kivesszük kis mennyiségben a vizet, amely őrzi a málna "emlékét" ergo a nagy higítási arányban és összedolgozásban rejlő módszerben, ahol már
  1 árva hatóanyag molekula nincs az aranyos kis vízgolyócskákban :-))

  Persze az én látásom ezzel kapcsolatosan, az "elítélt" oldalt képviselem, de nem feltétlen úgy kell lennie ahogy én gondolom!

  Én nem szeretném az imidzsét negatív irányba sodorni, remélem..., önnek ez az egész levélváltás nem okoz frusztrációt (kritizáló olvasók miatt), bár megvagyok róla győződve, hogy ön tudja mit akar, és helyén kezeli a szituációkat.. Ennek ellenére ha akadályt, ütközőt, problémát okoz a kettőnk közötti kommunikáció, kérem jelezze és biztosan találunk megoldást a folytatásra online.., ha ön is szeretné!

  Melyik állat a kedvencem? :-) Tudja, évekkel ezelőtt amikor mélyebb ponton voltam mint most (amikor kiszakadtam a drog világból), felkerestem 1 pszichiáter a következő problémámmal: Szimbolikus értelemben pitbullnak képzeltem magam (a pitbull erős, izmos, harcias, kitartó, tekintélyt parancsoló, vad és bátor) a falakra kinyomtatott pitbull fotókat ragasztottam, felnyírtam oldalt a hajam, izompólókban jártam, jobb vállamon a tetkómat kivillantottam , mondván az is egy jelképe ennek.., telefonban a le fényképezett fotómat néztem, vizuálva és összehasonlítva magamat a pitbullal...... Ekkor mentem el egy pszichiáterhez, akinek elmondtam mindent, és ez volt a válasza: "ez egy evolúciós csoda, hogy ön és a pitbull tulajdonságai egybefolynak összeillenek" .. Hát akkor örültem hogy nincs is olyan nagy baj velem, de később rájöttem hogy azért mondhatta, mert azt gondolta hülyítem őt, vissza is hallottam egyszer hogy azt mondta: "nagy figura vagyok".. Pedig abban az időszakban voltak komoly gondjaim, de hát én vagyok szerinte az "orvoshülyítő", az-az okos, értelmes, mindent tudó pszichiáter meg szerintem egy orbitálisan nagyot tévedett, és hibázott ha így gondolja! De az is lehet hogy ezzel segíteni akart, hogy higgyek továbbra is ebben, bár szerintem ez abnormális még akkor is, ha csábító számomra ez a "fantáziakép" amit megéltem élvezettel.. Mert szeretem az állatokat, szeretem a vadállatokat, és imádom a ragadozókat ahogy küzd, harcol, amilyen erős, rafinált, veszélyes, ahogy dominanciát sugároz megrendítve ellenségeit és áldozatait... Meg ahogy 1 oroszlán széttépi a hiénát :-) Melyik a kedvenc? jó kérdés, a bőség zavara komoly döntés elé állít... amik esélyesek: hiúz, jaguár, tigris, oroszlán, farkas, vadkutya falka... egész kicsi koromban az ezüstnyíl című mese volt a kedvencem, rengetegszer megnéztem, a mai napig elönt belül a melegség és a vágy ha rágondolok.. Kutyafalkák küzdöttek egymás ellen és grizli medvék ellen hősiesen, olykor végzetesen,, nagyon jó volt a zenei aláfestés, és úgy az egész ahogy volt.. a másik kedvenc mesém a dragon ball volt, tudja songokhu :-) , később a rengeteg horror film, utána meg a pornó film :D hm.... Hát a szokásos lépcsőfokozatok, amit minden ember megél az életkora fejlődése során.. Egyébként legszívesebben kiszakadnék az emberek világából, és egy nagy erdőben lennék emberként "ragadozó", ahol félelemben tartanám a gonosz ragadozókat, vadásznék prédára amit megsütnék és megennék.. lenne fegyverem (de nem pisztoly) amivel a vadállatokat megsértem ha kell.. és remete ragadozóként edzeném fizikálisan a testem, csak akkor mennék emberek közé ha szükségem van valamire... de ez lehetetlen, embernek születtem, emberként élek, kötelességeim vannak, felelőséggel tartozok magam és családom illetve feleségem iránt "27" évesen (kicsit kevesebb a korom de nem írom ki ide), és sajnos a beilleszkedés és munka embertársaim között idegességet hoz ki belőlem, kényelmetlen, nem akarom! De kell :-) .... És lelkiismeret furdalást okoz, hogy ilyen vágyaim vannak, tudja az emberiesség és értékek kiépítésére születtem én is, csak nekem ez nem jön be!

  Tisztelettel: A nem megnevezett :) Viszlát Adrienn doktor nő :-)

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Gál Adrien

  Kedves Kérdező!

  Ha jól értem az ön hiedelme ez - ez a ragadozó , vadászat dolog, és így reagálja le a stressz helyzeteket is, így éli meg a kommunikációt, a különböző élethelyzeteket is...
  Egyébként nem kell hinni a homeopátiában, hogy működjön.
  Ez információs és energetikai gyógyítás, más szabályokkal, törvényekkel, mint a hagyományos nyugati orvoslás. Ön egy állat energetikáját hordozza magában és ez nagy feszültséget okoz önnek, rengeteg problémát. hasonlót a hasonlóval lehet gyógyítani, ez a homeopátia alap szabálya. Ezért van 4-5000 féle homeopátiás gyógyszer, hiszen nem vagyunk egyformák.
  Mivel sodorja az imidzsememet negatív irányba? Hogy ön irkál ezt-azt, és erre válaszolgatok?
  Nem tartok tőle. Én nem szeretek mellébeszélni, általában amiket írok úgy gondolom, a kevés info alapján. Persze mindent félre lehet érteni és a félművelt emberek sokszor a legveszélyesebbek.
  üdv. dr. G.A.

 • Tisztelt Doktornő! Áprilisban született meg a kisfiam (első gyermek), akit nagyon várt az…

  Tisztelt Doktornő!

  Áprilisban született meg a kisfiam (első gyermek), akit nagyon várt az egész család. (Majdnem egy hétig bent voltunk a kórházban, már az is megviselt.)Nagyon szeretem is, meg mindenki - nem is itt van a gond. A várandósságom utolsó heteiben nagyon könnyen elérzékenyültem, amit a horomonoknak tudtunk be, meg annak, hogy párommal távházasságban voltunk kénytelenek élni, mert ő egy tőlünk nem messze lévő városban él és dolgozik. Mivel ott nincs kórház, ezért én itthon laktam az édesanyámmal, és a kicsi hathetes koráig itthon is maradtam még. Az első pár hétben még szintén állandóan sírdogáltam, amire a védőnőm azt mondta, hogy nyugodjak meg, ez még mindif belefér, mert az, amin átmegy a szervezet és az idegrendszer (vagy hogy mondta), az megviselő, és ez szépen el fog múlni.
  A kisfiam hathetes kora után átköltöztünk páromhoz, egy olyan házba, amiben ő lakott a családjával, és aminek a kertjében van az a ház, ahol valóban lakni szeretnénk. Már az is nagyon megviselt, hogy az idősödő, és nehezen mozgó anyukámat ott kellett hagynom, aki egész életemben nagy támaszom volt. Rettenetesen hiányzott, főleg az első napokban, de nem csak ő, hanem a testvéreim és a barátaim is.
  Én ezelőtt mindig emeletes házban laktam, ahol, bár az ablakok az utcára nyílnak, s bár az utóbbi években már a földszinten laktunk, nem volt olyan fenyegetettségérzetem, mint a kertes házban.
  Aztán ráadásul párom egész családjának kulcsa van a kerthez és a házhoz, és szó nélkül meg jelzés nélkül ki-bemászkál mindenki. Így gyakorlatilag semmi magánéletünk nincs. Nem lenne az elég, hogy teljesen belejöjjünk a szülői szerepbe, és végre együtt legyünk mint házastársok (a kapcsolatunk is távkapcsolat volt, kettőnk vegyes időbeosztású munkahelye miatt még csak ritmus sem volt a találkozásainkban), még a családtagok állandó felbukkanását is kezelni kellene valahogy.
  Nekem ez nagyon nehezen megy, rendszeresen kiborulok, sírok, úgy érzem, hogy semmiben sem számít a szavam. Az anyósom, aki egészen addig tünemény volt, amíg terhes nem lettem, illetőleg meg nem született a kicsi, már a kórházból való hazakerülésem napján azonnal csak szidott anyukámnak, hogy én hisztiből nem jártam el hozzájuk a terhességem utolsó két hónapjában, meg mert nem pihenek, amikor azt kellene tennem, de közben odaült folyamatosan az ágyam mellé beszélgetni...Azóta meg az állandó felbukkanásával az idegeimre megy, gyakorlatilag beleszólt még abba is, hogy mikor költözzek át, mert ő látni akarja az unokáját minden nap. Ez idáig rendben is volna, (de hogy az én anyukám nem láthatja, akinek se mozgási se anyagi lehetősége nincs ahhoz, hogy minden nap láthassa, az őt nem érdekli)csak éppen úgy veszem észre, hogy neki játszani⁄babázni kell a gyerek. Ha sír, akkor hirtelen neki mennie kell még valahova, ha elalszik akkor azonnal leteszi, holott elmondtam már neki párszor, hogy mondjuk büfiztetés után, ha két perce alszik a kezében, akkor még ne tegye le, mert öt percen belül már fent van, mert ugye felébredt arra, hogy gyorsan letették. Ha alszik a gyerek, akkor volt már, hogy megsértődve elment tőlünk, vagy a másik, ami még rosszabb, addig susmorog neki az ágynál, amíg fel nem ébred.
  Már nem is tudom palástolni se, hogy nem örülök, hogy csak úgy szólás nélkül betüremkedik. Kértem, hogy kopogjanak, kértem, hogy jelezzenek, egy napig tartott a megbeszélt dolog. Hétfőn reggel bejött egészen annyira, hogy csak a nappali ajtaján kopogott, ha anyukám nincs éppen ott nálunk vendégségben biztos, hogy frászt is kapok, illetve kikelek magamból, mert számomra ez már elviselhetetlen. Ráadásul sógorom is feltűnik időről időre, aki ráadásul eleinte arra se méltatott, hogy beköszönjön, hogy bejött a házba, hanem úgy közlekedett, mint aki otthon van, és aki a saját keresztfiához se jött be, aztán meg már a múltkor azt mondta, hogy mert én úgy nézek rá, hogy be se mert jönni a kicsihez - be se akart, de az nem fontos.
  És persze ennek az egésznek a párkapcsolatunk issza meg a levét, amikor nem a mi házunkon dolgozik, vagy munkában van párom, akkor gyakorlatilag vagy nem szólok inkább semmit, vagy sírok és veszekszem.
  Azt sem akarom, hogy összevesszen a családjával, azt sem akarom, hogy ne jöjjenek, azt se akarom, hogy a mi kapcsolatunk menjen teljesen tönkre a családtagjaival, mert eddig azért tényleg jó volt minden.
  Viszont úgy érzem, hogy én így megfulladok, elég, ha eszembe jut, hogy mondjuk lejár mindjárt anyósom munkaideje, már görcsbe rándul a gyomrom, már elromlik a hangulatom, és sírni volna leginkább kedvem.
  Amikor meg sírok, akkor folyamatosan attól félek, hogy a kisfiamnak ártok vele, hogy az anyatejjel átveszi az idegességemet, hogy azért nem alszik jól...
  A Doktornő szerint ez a rengeteg sírás, ez a rengeteg hangulatváltozás, a szülés előtti és utáni körülmények a szülés utáni depresszióra utalnak?
  És, ha igen mit lehetne tenni? A homeopátiás szerek mennyire lehetnek hasznosak, ha valóban depressziós vagyok?

  Köszönettel:
  Kati

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Gál Adrien

  Kedves Kati!

  Abszolut hasznosak a homeopátiás szerek ilyen esetben, úgyhogy érdemes lenne felkeresnie egy homeopátiás pszichiátert.
  üdv. dr. G.A.

 • Kedves Doktor nő! Sajnos van egy problémám ami gondot jelent nekem elég gyakran. Van egy baráti…

  Kedves Doktor nő! Sajnos van egy problémám ami gondot jelent nekem elég gyakran. Van egy baráti köröm 6-7en vagyunk benne, köztük van a testvérem is! Amikor kocsmába mennek a többiek vagy discoba akkor én csak akkor vagyok képes elmenni ha ott van a bátyám is. Nélküle rettegek, szorongok, képtelen vagyok elengedni magam, mindig attól rettegek hogy magamra maradok egyedül és a többiek pedig elmennek nélkülem haza és cserbenhagynak. Vagy ha nagyon berúgok akkor nem segítenének rajtam! A bátyámban bízok meg szinte egyedül tudom hogy bármit teszek is ő nem hagy cserben mert van annyi kötelességtudat benne, meg jószívű, szeret engem annyira hogy ne dobjon el magától stb.. Mostanság azonban már egyre gyakrabban mondja hogy ne tapadjak rá és hogy menjek én is néha el egyedül másokkal. De Doktor nő kérem higgye el hogy olyankor én teljesen elveszettnek érzem magam, szorongás fog el stb! Most is megyünk discoba Zedd-re a petőfi csarnokba 4en, jön bátyám is de már most kezdek félni hogy mi lesz ott, mi lesz ba berúgok, ha elveszek a tömegben!! Nem szívesen megyek csak amiatt hogy legalább ne unatkozzak itthon..
  Ön szerint mit tehetnék??

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Gál Adrien

  Kedves Kérdező!

  Hát pl. ha ennyire fél attól, hogy elveszik, talán jobban kellene vigyáznia saját magára, nem? pl. ne rúgjon be. Szórakozzon úgy, hogy ön irányítsa a dolgokat,é s akor nem lesz gond.
  üdv. dr. G.A.

 • Most komolyan pszichoterápiát tart a kedves dotkornő online ÁLLATHARCOKRÓL???

  Most komolyan pszichoterápiát tart a kedves dotkornő online ÁLLATHARCOKRÓL???

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Gál Adrien

  Kedves Kérdező!

  nem, homeopátiás nyomozást folytatok.

 • Kedves doktorno .kb masfel evvel ezelott jelentkezett nalam a depresszio . 8 honapig szedtem…

  Kedves doktorno .kb masfel evvel ezelott jelentkezett nalam a depresszio . 8 honapig szedtem 75 mg venlafaxint ... Es mondjuk hogy hejrejottem tole . Amugy rajottem miert lettem depressxios ...s sok koltozes egyik allambol a masikba a 3 gyerekkel ,,, maganyos is voltam De ez megoldodott . Aztan ugydontottem aprilisben hogy abbahaguom a tablettat mert nem szeretnek tabletta fuggo lenni . Eleinte nem volt gond , de aztan elkezdtem szedulgetni es a fejem faj ... A multheten ojan 3 napig nem fajt a fejem de aztan ismet . Ez most nem ojan mint amikor depresszios voltam mert ,,, etvagyam van es aludni id jol alszom ,,, lehet hogy a tabletta utohatasai ??? Es ha igen meddig tarthat ?? Vagy esetleg magnezium hiany ? Attol is szedulhetek ? Koszonom

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Gál Adrien

  Kedves Kérdező!

  Nem valószínű, hogy a tabletta utóhatása, hanem inkább az alap problémája jelentkezett újabb köntösben. Tanuljon meg lazítani, relaxálni, jógázni, sportoljon. A magnéziumban ehhez semmi köze sincsen.
  üdv. dr. G.A.

 • http:⁄⁄www.youtube.com⁄watch?v=N_7n83TEEAk

  http:⁄⁄www.youtube.com⁄watch?v=N_7n83TEEAk

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Gál Adrien

  Kedves Kérdező!

  ?? Várom a válaszát.

 • Kedves *Adrienn* doktor nő! Még annyi, hogy jó hogy belinkelte nekem ezt a youtubés videót,…

  Kedves *Adrienn* doktor nő!

  Még annyi, hogy jó hogy belinkelte nekem ezt a youtubés videót, mert imádom az állatharcokat (kivéve a kutyaviadalt)...., és most elnézegetem őket :-) ... Köszönöm, viszlát

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Gál Adrien

  Kedves Kérdező!

  Jól van. Melyik a kedvenc állata? S miért?
  üdv. dr. G.A.

 • Tisztelt Szakorvosnő! Próbálom röviden felvázolni a helyzetemet, amelynek kapcsán tiszteletteljes…

  Tisztelt Szakorvosnő!

  Próbálom röviden felvázolni a helyzetemet, amelynek kapcsán tiszteletteljes segítségét szeretném kérni. Előre is köszönöm!
  8 éves kapcsolatom van. Tele alázással, lelki terrorral, lenézéssel a férjem részéről. A kommunikáció részéről nulla volt felém az évek alatt, a válaszadást mutogatással, vagy egy \\"igen\\", \\"nem\\" válasszal szokta elintézni. Én szerettem volna vele beszélgetni, de el szokta intézni annyival, hogy hagyjam békén. A napjaink-éveink szinte szavak nélkül teltek el. Nem beszélgettünk sosem. Nem kérdezhettem semmiről, mert egy fejbólintással elintézte a választ. Ha szólt is hozzám, az általában lelketlen, alázó hangnemben történt. Barátai nincsenek, otthon ülő, magába zárkózó típus. Sok fájdalmat éltem át mellette, mindig megbocsátottam neki és mindig kapott új esélyt. Sokat.
  Mindig minden úgy volt, ahogyan ő elképzelte. Csak a saját elképzelése létezett.
  Az ágyban (bocsánat, hogy ezt is leírom) soha nem tudott kielégíteni a 8 év alatt. Egyszer sem. kb. 1 éve az együttléteink részemről átmentek \\"kötelező feladat\\" státuszba. Nem kívánom őt, nem vágyom rá, nem vagyok szerelmes.
  A szüleivel élünk, 20 évre szóló hitelünk van, a tartozáshoz semmi közöm, de adóstárs lettem, hogy megkapják a hitelt. Nincs lehetőségünk albérletbe menni. Anyósomékat is mi tartjuk el, helyettük intézünk mindent.
  Van egy 2,5 éves kislányunk, akivel sosem törődött, most kb. 1 hónapja foglalkozik vele apához méltón. 1 hónappal ezelőtt megcsaltam a férjemet. Szégyellem, de megcsaltam. Ő fenyegetőzni kezdett ukrán verőemberekkel, akit a férfira szabadít, hogy szétverjék és hogy élete végéig nyomorék legyen, elpereli tőlem a gyermekünket, mert pszichiátriai kezelt vagyok, és rámveri a hitelt, hogy soha életembe ne legyek boldog. Tudom, hogy hibáztam. De rettenetesen széttörtem lelkileg. Nem akarom őt, nem vágyom rá. És megöl a bánat, hogy nem tudom őt szeretni. Sajnálom, hogy szenvednie kell. Amiatt küzdök magammal, hogy bár tudnám szeretni újra...
  kértem 1 hónapot tőle, hogy hadd lássam, hiányzik-e, vannak-e még érzéseim irányába.

  Ön mit gondol erről az egészről? Legyen kedves velem megosztani véleményét!

  Tisztelettel:
  Brigitta

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Gál Adrien

  Kedves Brigitta!

  Nézze, mindenki saját maga dönt arról, megéri-e egy boldogtalan kapcsolatban benne maradni, a látszat, a közös gyermek kedvéért, vagy pusztán félelemből, sajnálatból. Azt önnek kell eldöntenie mennyire akar áldozattá válni.
  üdv.dr. G.A.

 • Jó napot! 25 éves vagyok már 3,5 éve dolgozom rendőrként, már egy jó ideje kb 1 éve, és egyre…

  Jó napot!

  25 éves vagyok már 3,5 éve dolgozom rendőrként, már egy jó ideje kb 1 éve, és egyre sűrűbben fordul elő velem hogy a dühömet nem tudom kontrollálni, ilyenkor a környezetemben lévő tárgyakban okozok kárt...
  Ezek a tünetek nem a munkám során... hiszen ott el kell fojtanom magamban...hanem otthon a családom körében jelentkeznek, sokszor egész kis dolgok miatt is képes vagyok üvölteni és úgy érzem letudnék rombolni egy világot is. Ez az állapot kb 5 percig tart utána ugyan olyan gyorsan el is múlik ahogyan jött és nyoma sincsen. De persze ezután nagyon szégyenlem magam mert akkor döbbenek rá hogy semmi értelme nem volt annak amit tettem és amit mondtam... Annyit sikerült megfigyelnem hogy általában akkor jön rám ilyen dolog amikor valaki értetlenül viselkedik, pl többször elkel mondanom neki valamit és még akkor sem reagál.
  Mára úgy érzem egyedül nem tudom ezen túltenni magam, ha tud erre a viselkedés kezelésére tanácsot adni nagyon megköszönném!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Gál Adrien

  Kedves Kérdező!

  Hát ez így valóban nem jó. Ez az egész lehet a munkahelyi nyomástl, a stressz, az elfojtott feszültség, az ami történik önnel, lát,hall a munkája során így hat önre,nem tudja feldolgozni. Kell egy levezető szelep - ahol kiéli fizikailag az indulatait, kontrollált, megfelelő formában - sport, küzdősport stb. Ha ez sem segít, forduljon pszichoterapautához, mert romolhat a dolog.
  üdv.dr. G.A.

 • Tisztelt Dr. Csak az aproblema hogy most ukrajinan ele es most kaptam meg a magyar alampolgasagot…

  Tisztelt Dr. Csak az aproblema hogy most ukrajinan ele es most kaptam meg a magyar alampolgasagot nalunk ukrajinan nincs pszihiatria segitcseg ezer kerdem hogy van e magyarban es hova forduljak hogy segicsenek nekem?koszonom

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Gál Adrien

  Kedves Kérdező!

  Ha van magyar biztosítása, akkor kérhet segítséget a területileg illetékes szakrendelőben.
  üdv. dr G.A.

 • Kedves Doktorno! Az utobbi 2 evben 5 alkalommal fordult elo,hogy olyan helyzetekben,amikben…

  Kedves Doktorno! Az utobbi 2 evben 5 alkalommal fordult elo,hogy olyan helyzetekben,amikben nem akartam lenni hirtelen rosszul lettem,kinzo nyugtalansag,menekulesi kenyszer,nagyon eros es gyors szivveres,majd ajulas.Ilyenkor altalaban felvaltva engedem magamra a forro es hideg vizet,ettol hamarabb mulik el.Viszont sokszor van az,hogy hirtelen nehezebb legzes jon ram,teljesen semleges helyzetekben.Ilyenkor nyugodt vagyok,nem is figyelek a nehezlegzesre,mert majd elmulik es valoban igy van.Ez is panik?Mert en alapbol asztmas is vagyok es neha befujom a roham oldo spray-met,ilyenkor neha elmulik a nehezlegzes,neha nem.Nem szedem rendesen az asztma gyogyszereim,az is teny.Mit gondol errol? Koszonom a valaszt!Monika

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Gál Adrien

  Kedves Mónika!

  Sokszor nehéz elkülöníteni az asztmás rohamot a pániktól, mert együtt is jelentkezhet a kettő. Talán célszerű lenne szednie az asztma elleni szereit rendszeresen. Szerintem az segítene.
  üdv.dr. G.A.

 • Kedves doktor hölgyemény... -----------------------------KedvesKérdező!---------------------------- Ilyesmi…

  Kedves doktor hölgyemény...  -----------------------------KedvesKérdező!----------------------------

  Ilyesmi érzésre gondolt?
  http:⁄⁄www.youtube.com⁄watch?v=XmGUpg7Us1o
  üdv. dr. G.A.

  Kedves doktor nő, igen ilyesmi érzésre :-)))

  -----------------------------Kedves kérdező-----------------------------

  Ha jól értem, ön úgy éli a mindennapjait, mintha egy ragadozó állat lenne, akire a hiénák folyamatosan lesnek. Ezt a képet írta le nekem. megtudja védeni magát, de inkább csak tekintettel harcol, viszont ha fizikai síkra terelődik, ön győz.
  !Igen, jól lekövetkeztette és jó stratégiát használt annak érdekében, hogy önbizalmat kapjak, a megerősítése által.. Egyszerűen, átérzően, mégis hatásosan! :-)
  @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
  Tisztelettel: A nem megnevezett :-)) köszönöm Adrienn doktor nő :-)

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Gál Adrien

  Kedves Kérdező!

  Ok, örülök, ha segíthettem.
  üdv. dr. G.A.

 • Kedves doktor nő... Én sok-sok éve küszködök skizoaffektiv zavarral (=) szociális fóbiával,…

  Kedves doktor nő...

  Én sok-sok éve küszködök skizoaffektiv zavarral (=) szociális fóbiával, paranoiával.. szintén sok sok éves próbálkozás után, úgy érzem megtaláltuk a megfelelőt szert, a kb 30 féle megpróbált gyógyszer közül... Most ettől egyensúlyban érzem magam, és bízok is ebben a gyógyszerben a hatása miatt amit érzek tőle (megerősít), csak van 1 kis bökkenő.., egy kis probléma.. Nos hát.., zoloft oldatról van szó, aminek a dózisa 250 mg...., és tartok attól, hogy a magas dózis miatt, ezt nem szedhetem majd hosszú távon, vagy akár rövid távon..

  külföldön alkalmaznak ilyen magas dózisokat? Megesik hogy magyar országon is bizonyos esetekben alkalmazzák ilyen dózisban? Egyelőre jól bírom, mellékhatásként csak izzadást, és kissé nehézlégzés tapasztaltam eddig.. lehet ebből nagyobb baj, vagy határeset még?

  Tisztelettel: Névtelen (elnézést de nem akarom kiírni ide a nevem elővigyázatosságból)

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Gál Adrien

  Kedves Kérdező!

  Nem alkalmaznak, pontosabban nem tudok róla. Én sem adtam. Az ember sok mindent kibír, többet mint gondolnánk... egy ideig. Jós nem vagyok, én nem adtam ilyen nagy dózisban soha.
  üdv. dr. G.A.