A betegek kérdései (1572)

  • Kedves Doktor Úr! Korábban már írtam Önnek 28 hetes kismamaként, a cigaretta utáni vágy miatt…

    Kedves Doktor Úr! Korábban már írtam Önnek 28 hetes kismamaként, a cigaretta utáni vágy miatt kialakult idegességet, stresszt mivel lehet kezelni, ami nem okoz kárt a magzatban?
    Válaszát előre is köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bokor András

    Agykontroll? Meditáció? valamilyen hobbi?, Szabad levegő? kirándulás?
    Szokták mondani a rágózást... Nem vagyok ebben szakértő.
    Gondoljon a babájára... :)

  • Kedves doktor úr! 1 héttel ezelőtt voltam önnél és pimafucin kúpot meg krémet írt fel nekem,…

    Kedves doktor úr!
    1 héttel ezelőtt voltam önnél és pimafucin kúpot meg krémet írt fel nekem, másnap megjött a menzeszem,és már el kellett volna múlnia,mert általában 4 -5 nap az egész,de még mindig kis mennyiségű vér folyik belőlem.Nemrég hagytam abba a fogamzásgátló szedését,és attól tartok hogy bezavartam ezzel,és megint pecsételő vérzésem lesz egész hónapban.A betegtájékoztatóban olvastam hogy menstruáció alatt nem szabad használni. A kérdésem az lenne hogy most akkor várjak még 1 hónapot a használatával vagy elkezdhetem?
    Köszönöm a választ!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bokor András

    A vérzés után kezdje el használni.

  • Tisztelt Doktor úr!
    Lombik beültetés után a terhesség 10. hetében az ultrahangon már nem látszott a babánk. Az orvos azt mondta felszívódott. Addig minden rendben volt és szívhangot is hallottunk. Mivel ünnepek jöttek így a méhtisztítást csak 5 nap múlva végezték el. A vetélésnek egyébként… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bokor András

    Az un. műszeres befejezését a terhességnek extrém ritkán követik szövődmények szerencsére, így nagy általánosságban azt mondhatjuk, hogy nem befolyásolja a későbbi lombikot.
    A műtétet követően… Még több

  • Tisztelt Dr.Úr Februárban volt egy eü kaparásom polipra,de a szövettan szerint nem az volt,hanem…

    Tisztelt Dr.Úr
    Februárban volt egy eü kaparásom polipra,de a szövettan szerint nem az volt,hanem sejtburjánzás,mert a méhemben egy hormon túl működik és megvastagodott a méhfalam amiből az a kinövés lett amit polipnak hittek.Norcolut-ot kell szednem 6hónapig.6hónap után megint kell egy eü kaparás szövettanra.Már bevettem egy havi adagot és az utolsó szem után 3nap múlva úgy nézett ki,hogy megjött a menzeszem.De nem tartott még egy napig sem.A tamponon szinte semmi sem volt.A betéten sem volt semmi.A harmadik napon pedig már barnás volt,mint amikor befejeződik a menzesz.Mióta nem szedem a Norcolut-ot azóta fáj a hasam ahonnan eltávolitották a kinövést.Érdelkődni szeretnék,hogy miért nem jött meg rendesen a menzeszem,és hogy ez normális dolog-e ha Norcolutot szedek.
    Válaszát előre is köszönöm.Nagyon fontos a válasza.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bokor András

    Attól függ, hogy ciklusosan, vagy folyamatosan szedi. Ha folyamatosan, akkor nem kell, hogy megjöjjön, ha ciklikusan, a gyógyszer elhagyás után működő petefészek mellett meg kell jöjjön.

  • Kedves doktor úr, Az lenne a kérdésem , hogz betadine hüvelykúpot kaptam bakteriális fertőzésre…

    Kedves doktor úr,
    Az lenne a kérdésem , hogz betadine hüvelykúpot kaptam bakteriális fertőzésre és második napi használat után kis mennyiségű vérzést észleltem. abba kell hagynom a kúp használatát? mi okozhayja a vérzést, mert menstruációm majd csak kb 2 hét múlva kell megjöjjön.Köszönöm válaszát,
    Emőke

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bokor András

    Ha isméelt vérzés, vagy egyéb panasz jelentkezik, hagyja el a használatát.

  • Jó napot! Azt szeretném megkérdezni,hogy szedtem fogamzásgátló tablettát 5 éven keresztül,abbahagytam…

    Jó napot!

    Azt szeretném megkérdezni,hogy szedtem fogamzásgátló tablettát 5 éven keresztül,abbahagytam másfél éve és azóta 14 napra jön meg ilaen barnás-véres ,rossz szagú folyás jellegü valami,de nem vérzek csak kicsit van meg,de zavaró és a 20-21napra mindig megjön a menstruáciom,ez azóta van igy mióta abbahagytam a gyógyszert,de gyógyszer szedés alatt is előfordult ilyen azt hittem közti vérzés,nem tudom,mi lehet ez? Voltam nőgyógyásznál az egyik nem csinált semmit.a másik írt ki kúpot,1hónap múlva ugyanugy megjött,most voltam januárban,rákszűrést is megcsináltattam,az orvos azt mondta,kezdődő petefészek gyulladásom van,kaptam kúpot,páros gyogyszert és ennyi,1hónapig rendben volt minden,azóta megint ugyanúgy vagyok,rákszűrés eredménye nincs se gyulladás,semmi gond,nem értem akkor most mi lehet a gond,Kérem válaszoljon,segítsen ,hiába megyek orvoshoz,nem mondanak semmit,mikor a fogamzásgátlót szedtem voltam vérvételen háziorvos küldött el,minden jó volt,koleszterinem volt egyedül sok 8-9volt,nem értem,most 3 hónapja babát szeretnénk és nem jön össze,félek,valami baj van velem,mi lehet,könyörgöm segítsen,mit tehetek,már kivagyok teljesen,mivel próbálkozzak,orvosok nem foglalkoznak itt a beteggel annyit mondanak,a gyerek tervezésemre is,hogy hajá ,hozzuk össze és menjek vissza.Mit tegyek,kérem írjon valami megoldást.
    Köszönöm előre is a válaszát.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bokor András

    A megoldást nem tudom, de érdemes esetleg alaphormon kivizsgálást kérni, illetve uh vizsgálatot. Kezdetnek ezekkel elég sokmindent ki lehene zárni.

  • Tisztelt Doktor Úr! 41 éves vagyok és 7 hetes terhes.Az lenne a kérdésem,hogy gerincsérv,magas…

    Tisztelt Doktor Úr!
    41 éves vagyok és 7 hetes terhes.Az lenne a kérdésem,hogy gerincsérv,magas vérnyomás és kezdődő pajzsmirigy alulműködés mellett kihordható-e a terhesség?Illetve nem túl nagy kockázat-e?(a vérnyomásra most nem szedek gyógyszert,mert mindig 100 körül van)
    Válaszát köszönöm. Bibi

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bokor András

    Ha jól vannek ezek a betegségek kezelve, akkor semmi akadálya a terhesség kihordásának! A 3 közül a legsürgetőbb a pajzsmirigy hormon normalizálása. Ha a vérnyomása systolés értéke 100 körül van gyógyszerek nélkül, az tökéletes. A gerincsérv mértékétől függően pedig ki lehet hordani, sőt akár szülhet is.
    Sok sikert!

  • Tisztelt doktor ur!Azt szeretnem kerdezni,ha szoptatok szedhetek-e,distonocalm nyugtatot?A baba…

    Tisztelt doktor ur!Azt szeretnem kerdezni,ha szoptatok szedhetek-e,distonocalm nyugtatot?A baba most 6 hetes es egy napos.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bokor András

    Nem ismerem a gyógyszert, de szerintem.
    Ha szoptat, ne szedjen nyugtatót.

  • Tisztelt doktor úr.39 éves vagyok az utóbbi 2 alkalommal 2-3 hétig tartott a menzeszem,ezért…

    Tisztelt doktor úr.39 éves vagyok az utóbbi 2 alkalommal 2-3 hétig tartott a menzeszem,ezért egészségügyi kaparást végeztek nálam.A vérvételem jó volt és az ultrahangon sem találtak semmi bajt valamint a tavalyi rákszűrésem is rendeben volt.Szeretném tudni hogy az ön tapasztalatai alapján lehet e valami bajom ugyanis nagyon ideges vagyok és soká lesz meg a szövettan ,És még az is hozzátartozik hogy pajzsmirígy alulműködésre gyógyszert szedek. Várom válaszát és köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bokor András

    A pajzsmirigy betegség okozhat vérzészavart.
    A szövettan fogja megmondani az okot. Ne izguljon, az Ön korában inkább egy fel nem ismert terhességnek, vagy hormonzavarnak jóval nagyobb az esélye, mint mondjuk rosszindulatú folyamatnak.

  • Kedves Doktornő!

    7 hetes terhes vagyok,és érdeklődni szeretnénk a párommal,hogy ha elmegy a baba,akkor egyből elmegy a bébi,vagy ahhoz pár nap kell,hogy ha elmegy a bébink? akkor egyből vérzik? mert nagyon aggódom,hogy nehogy valami történjen vele,mert nagyon megszeretnénk tartani… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bokor András

    Az UH tud a babáról elég információt adni.
    ne aggódjanak. Ha egy baba meg akar maradni, akkor az meg is fog és ha nem akármit teszünk, elveszítjük. Ez az első 12 hét természeti törvénye.… Még több

  • Tisztelt Doktor Úr! Tudom látatlanban nem lehet diagnosztizálni semmit, de én mégis próbálkozom! Túl…

    Tisztelt Doktor Úr!
    Tudom látatlanban nem lehet diagnosztizálni semmit, de én mégis próbálkozom!
    Túl vagyok három 20 hetes vetélésen, mind a 3 a 20.héten történt.
    A második terhességnél be volt varrva a méhszájam és az sem akadályozta meg a tragédiát.
    A babával minden rendben volt és a szívhang is tökéletes volt amikor a kórházba értünk, a méhszáj teljesen zárt volt mégis 7 perces fájásaim voltak.Seduxent és magnéziumot kaptam 1 óra múlva már a teljes zárt méhszáj annyira kinyílt, hogy a burok a hüvelyben boltosult.
    Mi lehet az oka a félidős vetélésnek?
    Túl vagyunk genetikán,autoimmun,méhtükrözés -vizsgálaton.
    Milyen vizsgálatra kellene még elmennünk?
    Ha összeférhetetlenség (szakmai szóval nem tudom) van a háttérbe az is okoz félidőben vetélést vagy csak korai terhességnél?
    Öt éve kivették a bal mellékvesém de a jobb átvette a "szerepet" így hormont nem szedtem.
    Várom válaszát!
    Köszönettel:Szilvi

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bokor András

    Nehezet kérdez ÉS sajnálom. Sokmondenen túl van már sajnos.
    Az okozt nehéz megmondani. "összeférhetetlenség" a terhesség folyamán bármikor kialakuhat, de az a babát érintené elsősorban, nem pedig a vetélést inítaná meg.
    Sajnos nem tudok megváltó nagy okosságot írni. Ne haragudjon.

  • Tisztelt Doktor Úr! Jangee fogamzásgátlót szedek, és szeretném a menstruációmat két nappal…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Jangee fogamzásgátlót szedek, és szeretném a menstruációmat két nappal késleltetni. Kérdésem az lenne, hogy ezt hogyan tudom megoldani? Az új levélből beveszek 2 szem tablettát és utánna tartom a 7 napos gyógyszer szünetet, és a megkezdett levelet folytathatom a szünet után? Ha van rá mód, nem szeretném, hogy kimaradjon a menstruáció. Köszönöm válaszát!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bokor András

    Ahogyan írta. :)

  • Tisztelt doktor úr! Olyan jellegű kérdéssel fordulok önhöz hogy felírta a nőgyógyászom a zoely…

    Tisztelt doktor úr!

    Olyan jellegű kérdéssel fordulok önhöz hogy felírta a nőgyógyászom a zoely nevű fogamzásgátló tablettát.most fogom beszedni az első levéllel,de a menstruációm óta \\"barnázok\\" és a hasam is elkezdett fájni,pedig hétfő kell megjönnie a gyógyszer szedése alapján.Mi a teendő ilyenkor?vagy ez természetes?Hozzá kell szoknia a szervezetemnek?Válaszát előre is köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bokor András

    Ez lehet természetes. Szedje tovább a gyógyszert. Az első 2-3 hónapban ez lehet normális. Ha ezt követően sem áll be a menses, lehet, hogy váltani kell.

  • Tisztelt Doktorúr!…

    Tisztelt Doktorúr! márc14-én voltegy egészségügyiküretem.cytológia egykis gyulladást muta- tottki.Gyógyszert nemkaptam,kontrolvizsgálaton mindentrendben találtak. próbáltuk aházaséletgyakorlását, ami megdöbbentő volt számunkra. utána kétalkalommalis véreztem nemtúlerősen,és napokig bő enyhénsárgás fojásomlett ami nemmult el,és alhasifájdalmaimvannak.Olyanérzés mintha felfáztamvolna.Sürübben pisilok mint máskor de nemcsip. Azlenne a kérdésem hogy ezt a problémát miokozza, feltétlen forduljak orvoshoz, vagy elmúlik.45 évesvagyok, ilyen mégnemtörténtvelem, hogy vérzek és hasfájást okoz a szeksz. válaszát előreis nagyonszépen köszönöm. ibolya!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bokor András

    Fordljon orvoshoz.

  • Tisztelt Dr. Úr! Kérdésem a következő lenne: amennyiben pár évvel ezelőtt volt egy korai vetélésem…

    Tisztelt Dr. Úr!

    Kérdésem a következő lenne: amennyiben pár évvel ezelőtt volt egy korai vetélésem (kb. 4 hetes volt a magzat), ami nem járt semmiféle fájdalommal, épp ezért orvos sem látott utána, lehet e oka annak, hogy nem sikerül teherbe esnem? Ha esetleg ebből adódóan van vmi gond, az méhtükrözéssel kimutatható? Laparoszkópiám volt, ott mindent rendben találtak.

    Köszönettel:Anna

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bokor András

    Lehetni lehet, de nem valószínű. A méhtükrözés többlet információt ad a kivizsgáláshoz. De a laparoscopia során nem csinálták már meg?

  • Kedves Doktor Úr

    Gyermekkorom óta cicákkal élek együtt. Mikor babát terveztünk, elmentem egy Toxoplazma szűrésre,amelynek nem igazán értem az eredményét:
    IgM: 2.00 g⁄l referencia tart.: 0.4-2.3
    IgG: 11.70 g⁄l ref.tart.: 7.00-16.00
    Azt látom,hogy az eredmények… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bokor András

    A kérdése jó, és jogos de sajnos nem tudom a választ.
    A labort kellene megkérdezni.

  • Kedves Doktor Úr! 28 hetes kismama vagyok. Terhességem előtt dohányoztam, de amikor kiderült,…

    Kedves Doktor Úr! 28 hetes kismama vagyok. Terhességem előtt dohányoztam, de amikor kiderült, hogy terhes vagyok kb. 10 napos, azonnal letettem. Most viszont borzasztóan hiányzik és ideges feszült stresszes vagyom emiatt. Nagyon sokat ártok a babának ha napi1-2 szál becsúszik? Félek a stresszel többet ártok neki, mintha rágyújtanék.
    Válaszát előre is köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bokor András

    Maximálisan dohányzás ellenes vagyok. Ne haragudjon, ha határozottan írok.
    A dohányos kismamák gyermekei már megszületéskor nikotin függőek, kissebbek, meszesedő lepénnyel sokszor koraszülöttek.
    Ha most nem tudja megálni a baba születést követően garantáltan fáradtabb és idegesebb lesz és füstben fog nevelkedni a gyermeke és mint passzívan dohányos cscsemő, minden tüdőbetegségnek ki lesz téve.
    A dohányzás halálhoz vezet. Ez nem vicc. Csak sajnos mindenki csak akkor érzi a komolyságát, amikor oxigén palackkal kemoterápiára jár....
    Szokjon le és ne szívjon egy szálat se soha. Ha ez mégse megy, legalább a gyermekének adjon válsztási lehetőséget, hogy hogyan akar megszületni...

  • Kedves Doktor úr! 27 éves nő vagyok, egy látszólag jelentéktelen kérdéssel zavarnám. jangee…

    Kedves Doktor úr!

    27 éves nő vagyok, egy látszólag jelentéktelen kérdéssel zavarnám. jangee fogamzásgátlót szedek egy éve, és tökéletesen bevált, egyetlen mellékhatása van csupán. Narancsbőr kezdett kialakulni rajtam szép fokozatosan annak ellenére, hogy a tabletta szedése előtt soha nem volt egyik testrészemen sem, pont ezért tűnt fel nekem és a környezetemnek is, habár még nem erős. Sokat mozgok, vékony izmos testalkatú vagyok, a táplálkozásom sem felelőtlen, nem változott a korábbi életvitelemhez képest semmi ebben az egy évben, ezért is gondolom úgy, hogy köze van a tabletta szedéséhez illetve, mások is panaszkodtak ilyesmire. Tudom, hogy minden tablettának megvan a maga mellékhatása, és örülök, hogy nálam csupán ennyi jelentkezik, de mégis félek, hogy esetleg fokozatosan még jobban felerősödik a dolog és ijesztő méretet ölt illetve minden ellenpróbálkozás kudarcot vall majd. Szerencsére nekem szinte soha semmi bajom nincs (még), így megrémiszt az amikor látom, hogy a testem nem működik rendesen. Az lenne a kérdésem, hogy érdemes-e megpróbálkoznom másik tablettával, vagy ennél csak rosszabb lehet más esetben is, és örüljek, hogy csak külsőleg okoz problémát a tabletta. Azért fordultam önhöz ezzel a kérdéssel, mert a nőgyógyászom meg se hallja az ilyesmit. Ha mástól is hallanám, hogy érdemes másik tablettát felíratnom mernék kockáztatni. Természetesen a kérdéssel újra felkeresem majd a saját orvosomat is.
    Minden jót!
    Előre köszönöm válaszát!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bokor András

    Azt, hogy bizonyosan a tabletta okozza e, nem tudom. Bőrgyógyászt is érdemes megkérdezni.
    Váltani is lehet gyógyszert, sőt, el is lehet hagyni és másként védekezni.
    ( sajnos ahogyan megy az idő, az emberi test menthetetlenül változik)

  • Tisztelt Doktor Úr! A problémám a következő: 5 hónapja szedek fogamzásgátlót illetve Aknenormin…

    Tisztelt Doktor Úr!
    A problémám a következő: 5 hónapja szedek fogamzásgátlót illetve Aknenormin gyógyszert mert az arcom aknés volt. A fogamzásgátlótól semmilyen mellékhatásom nem volt és rendbe jött meg mindig a menstruációm ahogy ebben a hónapba is Ápr. 3-án. ( Ált. 4 napig szokott tartani ) A fogamzásgátlót 7 nap után újra elkezdtem szedni viszont 1x elfelejtettem bevenni. Ezt követően pár nappal Ápr. 16-án ismét megjött a menstruációm! Valami komolyabb baj lehet vagy csak a véletlen nem bevett gyógyszer okozta az újbóli menstruációt?
    Válaszát előre is köszönöm.
    üdv. B. H.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bokor András

    Igen, ha kihagy egy napot, akár vérzés is jelentkehet és a védettsége is megszűnik abban a ciklusban. Védekezést egészítse ki a köv. mensesig.

  • Tisztelt Doktor Úr! Fél éve szedek fogamzásgátlót,és azt szeretném megkérdezni hogy ekcémára…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Fél éve szedek fogamzásgátlót,és azt szeretném megkérdezni hogy ekcémára elocom kenőcsőt irtak fel, és ezzel együtt lehet szedni a fogamzásgátlót?

    Válaszát előre is köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bokor András

    Igen