A betegek kérdései (1572)

 • Tisztelt doktor úr! Azzal a kérdéssel fordulok önhöz,hogy párommal egy éve probálkozunk…

  Tisztelt doktor úr!
  Azzal a kérdéssel fordulok önhöz,hogy párommal egy éve probálkozunk babával eddig hiába nekem előző házaságombol van gyermek 38 éves leszek a nyáron minnél hamarabb szeretnénk babát kérem segitcsen nekem mit tehetek ? Mestuáciom mindig időben van azzal nincs probléma.

  Válaszát előre is köszönöm !
  Mariann

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Bokor András

  El kell kezdeni a kivizsgálást. Mind Önnek, mind pedig a párjának. Keressenek egy nőgyógyászt, aki elkezdi ezeket a vizsgálatokat. Jó ezt egy kézben tudni, hogy ne veszítsenek időt...

 • Tisztelt Doktor Úr! Én a Hőgörbém értelmezésében szeretném a segítségét kérni . Ön hogyan…

  Tisztelt Doktor Úr!

  Én a Hőgörbém értelmezésében szeretném a segítségét kérni .
  Ön hogyan látja tudom ma már inkább ultrahanggal szokták követni sajnos erre nincs lehetőség mert az sztk-ban elég régi az ultrahangos gép a kórházban meg sok a beteg és egyenlőre a hőmérőzést javasolták nekem 3 hónapig.
  Az első hónap nem teljes de az utolsó két hónap teljes egy-két nap kimaradt mert beteg volt a gyerek , nem tudom hogy jó-e ????

  Ezért kérném az ön véleményét.

  Pár hete elég fura érzést érzek a hasam aljánál , gyakran érzem hogy fáradt vagyok, hányingerem van, és gyakrabban járok wc-re is.
  Tesztet nem csináltam még nem stresszelem magam ezzel

  tavaly volt egy vetélésem 11 hetesen azóta probálkozunk .

  Ön szerint sikerülhet?? a görbém alapján van esélyünk??

  nagyon szépen köszönöm a válaszát előre is

  http:⁄⁄www.ciklus.hu⁄images⁄diagramok⁄248f815c997417faa55688a06197751b_120318_120413_1338508800_.png

  http:⁄⁄www.ciklus.hu⁄images⁄diagramok⁄248f815c997417faa55688a06197751b_120414_120509_1338508800_.png

  http:⁄⁄www.ciklus.hu⁄images⁄diagramok⁄248f815c997417faa55688a06197751b_120510_120601_1338508800_.png

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Bokor András

  Sajnos vmiért nem tudom megnézni a görbéket.
  ha terhesség gyanúja volt, gondolom azóta ez már kiderült

 • Kedves Doktor Úr! Pár napja befejeztem a fogamzásgátlóm szedését orvosi tanácsra (a szünet…

  Kedves Doktor Úr!

  Pár napja befejeztem a fogamzásgátlóm szedését orvosi tanácsra (a szünet után nem kezdtem el újra szedni, öt napja ért véget a menstruációm). Sokan mondják, hogy ha nehezen akar majd visszaállni a menzesz, érdemes speciális teát fogyasztani. A tanácsára lennék kíváncsi, hogy egyrészt Ön szerint milyen tea keveréket érdemes ilyenkor fogyasztani, másrészről várjam meg az első menstruációt, és ha az nem jön normális időn belül, kezdjek el ilyen keveréket fogyasztani, vagy érdemes minél hamarabb nekikezdeni? Illetve, hogy mekkora kimaradás esetén forduljak majd orvoshoz? Mennyi a türelmi idő ilyenkor az első menstruáció kivárásáig vizsgálat nélkül?

  Válaszát előre is köszönöm!
  Minden jót!

  Üdvözlettel Ani

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Bokor András

  Nem szükségszerű, hogy a menses ne rendeződjön a tabletta szedés után. van ilyen, de sokszor ezen esetekben is egyéb dolog még közrejátszik. A tabletta elhagyást követően inkább a teherbeesésnek nő meg az esélye, ez a gyakoribb. (bár ilyenkor sem jön meg a menses)

 • Szép estét! Azzal a tiszteletteljes kéréssel fordulok Önhöz, hogy a segítséget kérjem, hogy…

  Szép estét!

  Azzal a tiszteletteljes kéréssel fordulok Önhöz, hogy a segítséget kérjem, hogy kihez tudok fordulni a problémámmal.


  33 éves hölgy vagyok 1999-ben szültem első gyermekemet és akkor lettem cukorbeteg is.2002-ig beállítottak inzulinra, majd megpróbálták egy másik kórházban gyógyszeres kezeléssel kezelni a cukromat, mivelhogy nem találtak acetont akkor a vizeletemben.Az sem vált be és az életkörülményeim miatt nem mentem el újabb inzulinbeállításra később, így kezeletlen maradt a cukorbetegségem.Pár évvel ezelőtt 17-28-as átlagcukrokat mértek nálam, de diétával 10-14re letudtam vinni eddig.Jelenleg 8. hetes terhes vagyok(nem tervezett terhesség), de megszeretném tartani mindenképpen.Tisztában vagyok a kockázatokkal és hosszas mérlegelés után döntöttem így, mert védekezés nélkül 3 estem teherbe és nem hiszem, hogy lehet még esélyem már egy újabb terhességre, ha elvetetem.
  Eddig csináltak 2 ultrahangot, melyen eddig a baba normálisan fejlődik és már van szívhangja is.

  Vérprofilom: cukor profil: 11.6
  glük. reg. ut.:16.4
  glük. 08óra: 12.5
  glük. 11óra: 12.2
  glük. 14óra: 11.6
  glük. 17óra: 10.3
  glük. 20óra: 11.9


  Haemoglobin. anal. HPLC-vel

  HbA1c (IFCC) 85 mmol⁄mol
  HbA1c 10 százalék
  HbA1 11.90 százalék
  HbAf 1,90 százalék
  HbAlc: 10.0
  TG: 1.0
  Se:cholesterin: 6.1
  HDL cholesterin:1.46
  LDL cholesterin:4.23
  SE-hugysav:224
  Na:133
  CRP:10.6 (ülő ideggyulladással kezelnek jelenleg)
  FVS:11.5
  Diabetológós orvos javaslatára mai naptól Insuman Rapid 5-3-4 E, Insuman Basal 4 E a kezelésem 150gr-os diétával együtt.


  Holnaptól kapok egy vércukormérőt mellyel minden étkezés előtt és után meg kell mérnem és leírnom a pontos értékeket, mindaddig míg nem találok egy olyan orvost aki hajlandó lenne kijáró betegként beállítani a cukromat.Sajnos jelenleg családi okok miatt nem tudok befeküdni a kórházba.A nővérem nemrég lett öngyilkos és van egy kisfia akit nem hagyhatok most magára, s a családot jelenleg én tartom el egyben anyagilag.Eddig a vizsgálatokat úgy tudtam megoldani, hogy amikor délelőttös voltam akkor délután mentem amikor délutános délelőtt.Kérem ha tudna nekem segíteni egy olyan orvos személyében aki tudna nekem ebben segítséget adni, én betartok mindent amit előírnak itthon, csak találjunk arra megoldást, hogy nem befekvő betegként állítsák be a cukrom.Nem szeretném jelen helyzetben elveszíteni az állásom.Szüleimre nem támaszkodhatok, mert nemrég mindkettőt elveszítettem, már csak a nővérem és a kisfia és a lányom maradt nekem.


  Elérhetőségem: 06 30 486 12 35 vagy angyaliszemek@postino.hu

  Maradok Tisztelettel

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Bokor András

  Nehezet kér. Hol lakik?

 • Tisztelt Doktor Úr!

  Az alábbi kérdéssel kapcsolatban szeretnék a szíves segítségét, tanácsát kérni:
  Új kapcsolatom eljutott abba a fázisába, hogy szeretnénk szexuális életet élni párommal. Ő nem szeretné az óvszerrel történő védekezési formát választani. Én hajlandó lennék… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Bokor András

  Ha nem szeretne terhességet egyenlőre és még bemn szült, a hormonális fogamzásgátlót ajánlanám elsősorban, még akkor is, ha ritka az együttlét. ⁄ez változhat bármikor :) ⁄ A tablettáknak rengeteg… Még több

 • Tisztelt Dr Bokor András! Nem tudtam hol tegyem fel a kérdésem,talán mégis itt a megfelelő hely. 33…

  Tisztelt Dr Bokor András!
  Nem tudtam hol tegyem fel a kérdésem,talán mégis itt a megfelelő hely.
  33 éves férfi vagyok, barátnőmmel(34 éves) 2 hétbe egyszer van alkalmunk találkozni.Jol egyezünk,vágyunk egymásra és igazi szeretkezés (nem szex) bontakozik ki találkozásunkkor.DE majdnem minden alkalom után nagyon kipirosodik a himvesszőm, fáj, égető érzés, a szappan csip, stb. jelentkezik. Betegségről szo sincs. Megjegyzem ovszert nem használunk és a barátnőm nemi szerve mindig nedves mikor együtt vagyunk az ágyba.Mégha pár percre egy kicsit ki is szárad, besegitünk és ujra csuszik. Csak ez fordul elő a himvesszőmmel amit az előbb irtam. A barátnőm hibáztatja magát, hogy nem-e van neki valami baj, valami sebhely, vagy nem tudom mi lehet, ami megsérti a himvesszőmet, sőt még meg is duzzad. Annyit hozzáteszek még, hogy nagyon ki vagyunk éhezve egymásra és mikor 2 hét után találkozunk 4-5 oráig tart a nemi aktus, mikor hevesebben, mikor lassub tempoval.Nem hinném,hogy ez baj volna.
  Mi a véleménye a Dr. Urnak? Válaszát előre is köszönöm.
  Zoltán

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Bokor András

  Én mégis valamilyen hüvelyi fertzőzésre gondolnék első sorban a leírtak alapján

 • Tisztelt Doktor Úr! El kezdtem fogamzásgátlót szedni, semmilyen mellékhatás nincsen, rendesen…

  Tisztelt Doktor Úr!
  El kezdtem fogamzásgátlót szedni, semmilyen mellékhatás nincsen, rendesen szedem, azonban szurkálást éreztem, mint ovulációnál. Lehet, hogy gyenge számomra a fogamzásgátló? Honnan tudom hogy ez megfelelő számomra?
  Tisztelettel: Hajni

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Bokor András

  Nem esik teherbe és rendszeres a menses.

 • Szép estét kívánok.Az lenne a kérdésem,hogy Április 6.-án volt az utolsó menstruációm.Állandó hányingerem van,a melleim beduzzadtak-érzékenyek.Minden olyan jel jelentkezik ami a terhességre utal.Két tesztet csináltam,mind a kettő pozitív lett.Elmentem az orvoshoz aki azt írta a papírra,hogy:… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Bokor András

  Nem volt UH vizsgálat? Érdekes... Anélkül sem bizonyítani, sem pedig kizárni nem lehet. A leírt vizsgálati lelet pedig terhességre utal.

 • Jó napot doktor úr!
  Azt szeretném megtudni hogy a barátnőm a 7napos szünet elején vagyis hétfői napon elkezdett szedni antibiotikumot és csütörtökön vette be az utolsó szemet. A menszesze az csütörtökre volt várható de szerdán jött meg szerintem ez előfordul. A 7 napos szünet után normálisan… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Bokor András

  Érdemes antibiotikum mellett a védekezést kiegészíteni. Nem törvényszerű, hogy gond legyen, de jobb a biztosra menni.

 • T.Doktor úr!

  47 éves nő vagyok. Fél éve cisztát távolítottak el a jobb petefészkemről-a petevezeték egy részével együtt. Bal petefészkemet már 20 éve kivették ciszta miatt. Műtétem után a kontrollvizsgálat rendben volt,ám azóta egy normálisnak nevezhető menzeszem nem volt. Kissé… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Bokor András

  A petefészek műtétje, és a változó kor kezdete is okozhatja, melyek a normálisba tartoznak. Ezen túl más is lehet a háttérben, ami kivizsgálást igényel. Ha nagyon bő a vérzés és az UH is vakos… Még több

 • Tisztelt Doktorúr!

  5 napja késik a nemvárt menstruációm. Aznap, amikorra nem vártam kicsit görcsöltem, de nagyon gyengén és hamar el is múlt. Azóta szúrkál a méhem, néha erősebben, néha gyengén. Ma csináltam egy x-epil tesztet, de negatív lett. Peteérés után ittam palástfűteát,… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Bokor András

  Lehet. Gondolom azóta már ez kiderült..

 • Tisztelt Doktor Úr! Gynophilus kapszulát kezdtem használni 1 napja (két héten át, napi 1-t…

  Tisztelt Doktor Úr!
  Gynophilus kapszulát kezdtem használni 1 napja (két héten át, napi 1-t fogok használni, este). Reggelre a kapszulában lévő porral megegyező színű, savanykás szagú anyag távozott, gondolom a porból maradt. A kérdésem az lenne, hogy szabad minden reggel zuhanyzáskor tiszta vízzel hüvelyöblítést végezni? Így nincs meg a komfortérzetem, viszont aggódom, hogy a hatóanyagokat kiöblítem és nem fog használni a kúra. Válaszát előre is köszönöm! Jamie

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Bokor András

  Szabadni szabad, de a hatást csökkenti.

 • Tisztelt Doktor Úr! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz,hogy van egy barátnőm aki a párjával úgy…

  Tisztelt Doktor Úr! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz,hogy van egy barátnőm aki a párjával úgy felüt le hogy menstruált és szeretné tudni hogy akkor lehet-e teherbe esni.Előre is nagyon szépen megköszönném,ha válaszolna.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Bokor András

  Minimális az esélye, de nem lehetetlen...

 • Tisztelt Doktor Úr!A kérdésem az lenne hogy május 20 ota késik a menstruáciom,csináltam terhességi…

  Tisztelt Doktor Úr!A kérdésem az lenne hogy május 20 ota késik a menstruáciom,csináltam terhességi tesztet az pozitivat mutattot.Voltam orvosnál is ott nemláttak még semit.Azt szeretném megtudni hogy mennyire lehet megbizni a terhességi tesztben és hogy menyi idön belül tudja megállapitani az orvos hogy lesz e baba vagy nem.Elöre is köszönöm válaszát.Anita

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Bokor András

  Vérből bizonyosan ki mlehet mutatni a terhességet.
  UH-al kb a kimaradt menses idejétől egy héten belül.

 • Tisztelt Dr Úr!
  Május 8.án jött meg a menstruációm átlagos 5 napig tart,30 31 napos ciklusaim vannak kb a 16-17 naptól folyamatosan görcsölgetek,és valamikor többet eszek a kelleténél is,érzékenyek a melleim is.A nemvártig még van kb 9-10 napom.Néha a petefészkem is fájdogál.Sajnos kiderült… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Bokor András

  Ha nem jön meg a menses, vegyen tesztet, de egyébként hüvelyi fretőzés mindenképp valószínű a háttérben az elmondottak alapján.

 • Tisztelt Doktor Úr! 16 hetes ikerterhes vagyok. Tegnap voltam a 16. heti vér -és vizeletvizsgálaton.…

  Tisztelt Doktor Úr!
  16 hetes ikerterhes vagyok. Tegnap voltam a 16. heti vér -és vizeletvizsgálaton. A lelet szerint a vizelet fehérvérsejt tartalma igen csak magas: a megengedett értékhatár 0-25, és az eredményem 100. Ma reggel a védőnőtől érdeklődtem, szerinte, nem kell foglalkozni vele, a reggeli első vizeletet megvizsgálta, tiszta, rendben találta. Közben a háziorvosomat is megkérdeztem, ő is megvizsgált egy későbbi vizeletet, szerinte sincs semmi gond. A nőgyógyászom jövő hét végén lesz elérhető. Ön szerint hagyatkozzak az előbbi véleményekre vagy menjek el kivizsgálásra? Egyéb panaszom nincs, két alkalommal vettem észre, hogy a lábam bedagadt, tudom, hogy ez a toxémia jele is lehet, de magas-vérnyomásom nincs! Mit javasol?

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Bokor András

  Igen, a vérnyomás az amit otthon tud esetleg méregetni. Ha magasabb (135⁄90Hgmm fölött), azonnal forduljon orvoshoz.

 • Tisztelt Doktor Úr!

  A HSV 2 intim területek herpeszével kapcsolatban érdeklődnék. 22 éves nő vagyok, körülbelül 4 évvel ezelőtt fertőződtem meg a HSV-2-vel (évente maximum 1-2szer mutatkozik tünetem. Amennyiben új partnerrel kívánok nemi kapcsolatot létesíteni, hogyan tudom a vírusürítést… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Bokor András

  Ha nincs aktív hólyag, nem fertőz. Amikor látható herpeses panaszok vannak, a sexuális élet kerülése a legbiztosabb. (Egyébként is fáj)

 • Kedves Dr.úr! 21 hetes terhes vagyok! egy 12 voltos áram megrázott de nem érztem semmit csak…

  Kedves Dr.úr! 21 hetes terhes vagyok! egy 12 voltos áram megrázott de nem érztem semmit csak mintha egy szúnyog csipett volna meg! a baba mozog rendesen ahogy szokott! van miért aggodnom? lehet valami baja a babának? Válaszát köszönöm! Anett

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Bokor András

  kevesebb bajt okoz mint egy szúnyogcsípés :)

 • Kedves Doktorúr!
  Kérem ne szidjon meg azok után amit olvasni fog.Számomra is extrém dolog de bele is kezdek.Pár évvel ezelőtt néztem a tv-ben hogy terhességi teszt helyett nagyon jó módszer ha este lefekvés előtt 1 girizd foghagymát helyez fel a hölgy a hüvelybe.Ha reggelre foghagyma illatú… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Bokor András

  Számomra is furcsa és ijesztő.
  Ha nincs panasza menses elmaradást követő 2-3 héttel ráér orvoshoz fordulni. A nőgyógyász szakrendelőben OEP finanszírozottan dolgozik és nem kerül semmibe,… Még több

 • Tisztelt Doktor Úr!

  Második gyermekét váró anyuka vagyok! A lányom 2,5 éves a fiam a pociban 37 hetes :) Első terhességemnél nem volt probléma a vashiány de most a védőnőm és az orvosom véleménye teljesen eltér az egyik ijesztget a másik semmibe vesz. A mi kórházunkban a következő… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Bokor András

  A hemoglobin értéke bár alacsony, terhességben azért ez elfogadható. Igen, vaspótlás indokolt lehet, de ne féljen se a császártól, se a szüléstől a "vérszegénysége " miatt. Belefér a…