A betegek kérdései (5021)

  • Tisztelt főorvos Úr !nemrég fejeztem be a kemóterápiát vastagbél rákom van lehet hogy innen…

    Tisztelt főorvos Úr !nemrég fejeztem be a kemóterápiát vastagbél rákom van
    lehet hogy innen van a jobb ágyék fájásom.a mult héten befejeztem a prosztata
    nagyobbodásom elleni gyógyszeres kezelést.a jobb vesém nem szűr tökéletesen,lehet hogy ezek miatt fáj a jobb ágyékom.Nem tudom mit tegyek ?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Thoman András

    Urológiai kontrollra jelentkezzen, ahol gondozzák a prosztatamegnagyobbodása miatt.
    A gyógyszert valószínű tovább kell szednie.

  • Tisztelt doktorur!nekem tiz napja egy idegentestet tàvolitottak el a hugycsövemböl.altatàssal vègeztèk,vàgàs nem törtènt,a hugycsönyilàson àt.katètert tettek fel,amit 5 nap mulva kellene,hogy eltàvolitjàk,de mèg mindèg gennyes szivàrgàsom van a katèter ès a hugycsö között.normàlis ez?az orvos… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Thoman András

    A katéter melletti váladékozás teljesen normális. Kövesse orvosa utasítását, zuhanyoztathatja.

  • Én irtam onnek a fogamzasgatloval kapcsolatban. 16 eves vagyok. On szerint jókor vettem be a…

    Én irtam onnek a fogamzasgatloval kapcsolatban. 16 eves vagyok. On szerint jókor vettem be a tablettát?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Thoman András

    Ha aktus előtt akkor igen. Egyébként terhességi tesztet javaslok esemény utáni tablettával.
    Mondtam Önnek , hogy nem vagyok nőgyógyász !

  • Tisztelt Doktor Ur! A fogamzásgátló tabletta levelemből utolsó 3 szem volt szerda csütörtök…

    Tisztelt Doktor Ur!
    A fogamzásgátló tabletta levelemből utolsó 3 szem volt szerda csütörtök pénteki.es véletlen amikor a szerdait bevettem az nap meg a csütörtökit is es erre tegnap észleltem mikor a csütörtökit kellett volna bevenni így a péntekit vettem be aztán csütörtökön.és megszeretnem kérdezni hogy akkor csütörtöktől számoljam a szünetet? válaszát előre is köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Thoman András

    Nem hiszem, hogy én vagyok a legmegfelelőbb ember a válaszadásra.
    Nőgyógyászt kérdezzen meg.

  • Tisztelt Doktor Úr! 44 éves vagyok, évek óta magas vérnyomásom van, amit gyógyszerekkel kezelnek.…

    Tisztelt Doktor Úr!
    44 éves vagyok, évek óta magas vérnyomásom van, amit gyógyszerekkel kezelnek. Kb. 8 hónapja volt egy sztrókom, amiből szerencsére elég hamar felépültem, nincs semmilyen visszamaradt következménye, ill. pár héttel később újra újra kórházba kerültem szívritmuszavar miatt. Az újabb szívritmuszavar megelőzésére is szedek gyógyszert. Elég sok túlsúlyom van, amiből - mivel a sztrók és a ritmuszavar után eléggé megijedtem - már eddig fokozatosan 17 kilót leadtam és még kb. ugyanennyit szeretnék. Sajnos merevedési problémám van, az aktus közben elmúlik a merevedés. Nem a sztrók következtében jött ez elő, már korábban is megvolt. Ez magában is elég rossz, az önértékelésemet eléggé rombolja, ráadásul a feleségemmel gyereket szeretnénk. Erre a bajra 5 mg-os Cialis tablettát kaptam, amit naponta kellene szednem. Viszont ahogy elolvastam, hogy milyen mellékhatásai lehetnek pl. hirtelen szívhalál, sztrók, nagyon elbizonytalanodtam, megijedtem. Ön mit tanácsolna, doktor úr? Merjem szedni vagy inkább ne.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Thoman András

    Nyugodtan szedheti, a mellékhatásokat muszáj a tájékoztatóba leírniuk a gyógyszercégeknek, hogy levédjék önmagukat.

  • Doktor úr! Az vagyok aki előbb 2 képet küldött Önnek. Ez hererák nemlehet ugye ?

    Doktor úr!

    Az vagyok aki előbb 2 képet küldött Önnek. Ez hererák nemlehet ugye ?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Thoman András

    Nem valószínű, de ultrahangvizsgálatot javaslok.

  • Jó estét Doktor Úr! Kaptam urológián Hasi CT + kismedence CT-re beutalót. A diag: Cysta renis.…

    Jó estét Doktor Úr!

    Kaptam urológián Hasi CT + kismedence CT-re beutalót. A diag: Cysta renis. l.u, haematuria. Most itt csak a vesét fogják nézni vagy az összes hasi szervet? Ezenkívűl kérdezném, hogy ez natív vagy kontrasztanyagos vizsgálat lesz? Mert a beutalón nem szerepel. Csak annyit mondtak 4 órával előtte ne egyek és igyak. Köszönöm válaszát!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Thoman András

    Valószínű, hogy kontrasztanyagos CT lesz, mindent néznek, de kiélezetten a húgyutakra

  • Jónapot Doktor úr ! Kb. 1 hónapja fáj a derekam,combom,alhasam,herém. A jobb oldali herémben…

    Jónapot Doktor úr !

    Kb. 1 hónapja fáj a derekam,combom,alhasam,herém. A jobb oldali herémben azt érzékeltem hogy a tetején is meg az alján is valami csövekből álló valami van csináltam 1 képet arról hogy ezek a valamik hol helyezkednek el.

    http:⁄⁄kepfeltoltes.hu⁄view⁄140613⁄2014-06-13_18.36.19_www.kepfeltoltes.hu_.jpg


    Ezt a képet meg azért csináltam ,hogy Ön szerint normális méretűek-e a heréim?

    http:⁄⁄kepfeltoltes.hu⁄view⁄140613⁄2014-06-13_18.36.52_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Thoman András

    Mielőbbi urológiai vizsgálatra jelentkezzen, mellékhere-gyulladása lehet.
    Teljesen normális méretű a heréje, amennyire megítélhető.

  • Jonapot. Az lenne a kérdésem hogy most 8-an este amikor pisiltem kicsit pirosas barnás ver volt…

    Jonapot. Az lenne a kérdésem hogy most 8-an este amikor pisiltem kicsit pirosas barnás ver volt a WC papíron. Aznap este bevettem életem első fogamzasgatlo tablettajat. Ugye jol tettem hogy Aznap este vettem be? Az a kérdésem meg hogy holnap (14en) lefekidhetek a barátommal gumi nelkul? Nőgyógyász aztmondta nekem es a betegtajekoztato szerint is 1 naptól ved. Vagy vegye ki elotte? (mielott elmegy) koszonom 16Lany

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Thoman András

    Ha vèdelmet szeretne, akkor óvszert hasznàljanak!!
    A fogamzàsgàtlò sem nyùjt 100%-os vèdelmet.

  • Üdvözlöm Doktor Úr! Néha 4-8 VVT található a vizeletemben már 93 óta. Lehet emiatt mindig…

    Üdvözlöm Doktor Úr!

    Néha 4-8 VVT található a vizeletemben már 93 óta. Lehet emiatt mindig az alsó határon vagy esetenként 0,1-el kevesebb a HTC értékem a vérképeken? 0,42-től jó, nekem rendre mindig 0,41. Vagy a határon lévő eGFR miatt lehet? (90-180-ig ⁄nekem 90⁄) Köszönöm válaszát: Gábor

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Thoman András

    Kedves Gábor!

    Volt-e valaha hólyagtükrözése, rendszeres vese ultrahangja, vizeletcytológiája?
    Ezek a vizsgálatok kellenének Önnek, ha még nem történtek meg más nem szükséges, ha nincs különösebb panasza.

  • Jónapot kivánok doktor ur. Én 41 éves nö vagyok. 10 éve vannak gerincpanaszaim, és most ez 2-tö…

    Jónapot kivánok doktor ur.
    Én 41 éves nö vagyok. 10 éve vannak gerincpanaszaim, és most ez 2-tö éve visszatért és állandósult a fálydalom a hátigerincemnél van a T-1o és a T-11 között egy porckorongsérv de az orvosok nem akarnak müteni mert azt mondják rossz helyen van és rizikós a mütét. A derékrésznél meg a csigolyákkal van gond. Anyira fáj nem birok aludni mind kettö lábam zsibbad fáj, és a nemiszervem is zsibbad. március óta nem birom tartani a vizeletemet egy betét van mindig a bugyimban, és olyan sürün kell vizelni napal is 2o-25 alkalommal mgyek üriteni és ez ugy jön hogy elinduk megál elinduk megál és mindig sok jön, néha érzem hogy a betétbe csurog néha nem. Nem csip mikor jön és nem is fáj és nem is véres. Étszaka is kell mennem 9-1o-szer és sok jön. Azt szeretném kérdezni hogy, tegnap voltam ultrahangon elkelet mennem pisilni és utánna 2oo ml. liter maradt a hólyyagomban a doktor nem mondot semmit csak felhuzta a szemét és kérdezte hogy pisiltam rendesen? én mondtam igen, de mindig ugy érzem pisilés után hogy nem ürül ki a hólyagom rendessen.

    Tudna nekem valamit irni a doktor ur hogy ez nem baj ha ilyen sok vizelet marad a hugyhólyagban mikor pisilt az ember?

    Várom válaszát. Barbara.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Thoman András

    Kedves Barbara!

    A gerincsèrvètől lehetnek a panaszai. Pontos kivizsgálás kellene urodinámiai vizsgálattal egybekötve. Dr Majoros Attila -t bàtran ajánlom a Semmelweis Egyetem Urológiai Klinikán, telefonon kérjen ott időpontot.
    Nem akarom elkeseríteni, de ha ennyi vizelet marad a hólyagban, azt valahogy ki kellene üríteni. Erre a legjobb megoldás az önkatéterezés, önnek napi egyszer javasolnám, könnyen megtanulható hogy kell.
    Sok erőt, jobbulást !

  • Tisztelt Doktor Úr! A h.zacskó jobb oldalán található 3 kisebb fehéres színű dudor, csomó…

    Tisztelt Doktor Úr!

    A h.zacskó jobb oldalán található 3 kisebb fehéres színű dudor, csomó vagy minek is lehet ezt nevezni. Épp most néztem egyik csatornán egy kis filmet, ahol az egyik "betegnek" is ilyen kis csomói voltak odalent. Ott azt mondták, hogy valamiféle ciszta, és (talán urológiai??) sebészeten azt el is távolították onnan. Ezt muszáj megtenni, vagy lehet vele élni továbbra is mindenféle kockázat nélkül?
    Nekem kb 8-10 éve nőtt oda az első, és rá pár évre jött még hozzá 2db.
    Most egy jó ideje az a 3 van, nem szaporodott tovább.
    A 2 kisebbik kb egy fél cseresznye mag méretű, a nagyobbik meg egy kicsi túlzással kisebb cseresznye nagyságú lehet.
    Szóval ez maradhat ott ahol van (lényegében nem zavar), vagy érdemes azt onnan kivetetni? Ha igen, hol célszerű erre jelentkezni?
    Nem szeretnék háziorvosnál sem, meg sebészeten sem mutatkozni vele ha nem oda tartozik, mert mindenhol ismerős vagyok. :⁄
    Válaszát előre is köszönöm.

    J.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Thoman András

    Urológián eltávolítják Önnek. Kis sebaceus cysta lehet a bőr alatt.

  • Tisztelt Doktor úr! Körülbelül 1 éve jelentkeztt a problémám. Amikor elkezdek köhögni, vagy…

    Tisztelt Doktor úr!

    Körülbelül 1 éve jelentkeztt a problémám. Amikor elkezdek köhögni, vagy csak köhintek is, nem tudom visszatartani a vizelet cseppenést, vagy éppenséggel becsorog.
    Már odáig jutottam, hogy nem igen merek kimozdulni otthonról, mert nem tudom mikor tör rám. (Hozzá kell tennem, hogy akkor is, ha éppen előtte 1 perccel voltam pisilni.) Ez megkeseríti az életem. Mit tegyek?
    Válaszát nagyon szépen köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Thoman András

    Lakhelye szerinti urológiai szakrendelésen jelentkezzen kivizsgálásra inkontinencia irányban.

  • Tisztelt Doktor Úr! Páromnak pár napja észleltünk a végbél nyílásnál condyloma szemölcsöket…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Páromnak pár napja észleltünk a végbél nyílásnál condyloma szemölcsöket amit nyomban el is kezdtünk ecsetelni! Kérdésem az volna hogy milyen orvoshoz kell fordulnunk hogy megtudhassuk a végbélben is keletkeztek-e szemölcsök! Válaszát előre is köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Thoman András

    Nemibeteg gondozó illetve proctológus sebész.

  • Tisztelt Doktor Úr! Közel 1,5 éve végzek aktív fizikai munkát, az utóbbi pár hónapban pedig…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Közel 1,5 éve végzek aktív fizikai munkát, az utóbbi pár hónapban pedig néha-néha érzek a lágyékom környékén ami kiterjed a jobb herémre is, enyhe, tompa \\"fájdalmat\\". Van, mikor csak a herémnél, vagy mikor csak a lágyéknál. Emelésnél és egyéb más tevékenységnél nem okoz fájdalmat, panaszt. Próbáltam tapogatni, különösebb eltérést nem észlelek, csak annyit, hogy a jobb herém kicsivel nagyobb, mint a bal, de ahogy olvastam ez nem baj. Ez vajon betudható a fizikai munkának és pihenéssel orvosolható, vagy érdemes orvoshoz fordulnom? Mivel külföldön élek, annyira nem egyszerű elmondanom egy kinti szakorvosnak, ezért gondoltam, hogy Öntől kérdezek, hátha nem olyan nagy a baj, mint amilyennek én hiszem. Van 1-2 munkatársam aki szintén tapasztal néha ilyen tüneteket, ezért gondoltam arra, hogy ez a megeröltetéstől lehet.

    Előre is köszönöm válaszát!

    Üdvözlettel:
    Roland

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Thoman András

    Ha állandósulnak a panaszai akkor fordulnék orvoshoz. Nem is feltètlenül a heréjével van a probléma, lehet sérve is, amit vizsgálat nélkül nem lehet megállapítani.

  • Tisztelt doktor úr! Krónikus prosztatagyulladás esetén, amennyiben időnként erősebb fájdalmak…

    Tisztelt doktor úr!

    Krónikus prosztatagyulladás esetén, amennyiben időnként erősebb fájdalmak vannak - a tünetek enyhítésére alkalmazható-e gáton, szeméremcsont tájékon kivitelezett, rövid ideig (max. 10 perc) tartó hűtőborogatás?Alkalmazható-e illetve semmiképp sem, mert kifejezetten ártalmas?

    válaszát köszönöm

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Thoman András

    Nem hinném, hogy ártalmas lenne. Javíthat is, akupunktúra is segíthet fájdalomcsillapítás céljából.

  • Jó napot kivánok!
    Az én problémám hogy fáj a jobb oldali herém .
    4 hónapja teljeskörű urológia kivizsgáláson vettem részt, mert herevizsérvem {hidrocel}volt , és azzal meg is műtöttek.Azt mondták hogy kivettek még valamijen nyúlványt (apendice-Hidatida Morgagni } pontosan nem tudom… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Thoman András

    Valószínű, hogy a műtét után hegesedés alakult ki, ezért érzi a keménységet. Mindenesetre egy here UH vizsgálatot megérne a heréje.

  • Jó estét Dr Úr nagyon csip a vizeletem és már nem érzem hogy be pisilek nagyon fáj mit…

    Jó estét Dr Úr
    nagyon csip a vizeletem és már nem érzem hogy be pisilek nagyon fáj mit tegyek ? itt ülök és folyamatosan folyik a vizeletem amit nem érzek csak annyit hogy hogy már nem bírom mit tegyek ki hívjam a mentőt előre is köszönöm válaszát Anita...........

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Thoman András

    Urològiai ügyeleten mielőbb jelentkezzen vagy háziorvosát keresse fel antibiotikumért.

  • Kedves Doktor úr! A szerszám alsó részén szemmel jol látható lilás színű egy érszakasz. Tulajdonképpen…

    Kedves Doktor úr!

    A szerszám alsó részén szemmel jol látható lilás színű egy érszakasz. Tulajdonképpen már egy jó ideje ilyen de különösebb panaszt nem okoz. Tudom hogy merev állapotban jobban kivehetőek az erek, de azért ez egy kicsit jobban kitűnik. Kell e foglalkozni vele? Használ e bármit is fokhagyma⁄galagonya kombináció ha egyáltalán érdemes?

    Tisztelettel,
    Szabolcs

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Thoman András

    Nem hiszem, hogy foglalkoznèk vele, ha nincs panasza.

  • Többször volt véres a vizeletem.túl vagyok a vizelet vizsgálaton mely negatív,üledékben ca oxalát…

    Többször volt véres a vizeletem.túl vagyok a vizelet vizsgálaton mely negatív,üledékben ca oxalát kristályok.ultrahang negatív,hátra van még a hólyagtükrözés.Kell még komolyan aggódanom?Köszönöm válaszát!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Thoman András

    Vesekövessége lehet, de a tükrözés fontos.