A betegek kérdései (89)

  • Jó napot kívánok! 14 éves fiamnál lúdtalpat állapítottak meg. kérdezni szeretném a doktor…

    Jó napot kívánok!

    14 éves fiamnál lúdtalpat állapítottak meg. kérdezni szeretném a doktor urat,hogy mi a véleménye az MBT cipőkről,Ön szerint használna -e az ilyen cipő hordása? Rendbe tudná hozni a lúdtalpat? Meg tényleg olyan jó, mint ahogy mondják? Hátránya nincsen?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Vajda András

    Tisztelt Érdeklődő!

    A megadott adatai alapján főleg azt kéne tudni, tényleg van-e lúdtalpa a gyereknek. Az orvosi vizsgálat elengedhetetlen ilyen esetekben.
    Mérlegelje, hogy az említett cipő költsége több tizezer forintos mértéket is elérheti.

    Kérem, hogy orvosi leleteivel, dokumentációival, röntgenfilmjeivel (akár CD-ivel) jelentkezzen a rendelésemen. A rendelkezésünkre álló 30 perc alatt eldönthetjük, hogy mit lehet tenni.

    Üdvözlettel

    Dr. Vajda András ny. egy. adj.
    1125 Bp Virányos út 23/d.
    Tel:(+36) 1/275-0375 Fax: (+36) 1/275-0376
    www.viranyosklinika.hu

  • Tisztelt Doktor úr! Tudom, hogy nem teljesen az Ön asztala, de nem Találok itt "aktív" reumatológust.…

    Tisztelt Doktor úr!
    Tudom, hogy nem teljesen az Ön asztala, de nem Találok itt "aktív" reumatológust. Anyukám 66 éves, aktív, kutya baja sincs, egy kis magas vérnyomás. Évente jár csontsűrűség vizsgálatra, eddig rendben volt. Idén egy kicsit rosszebb értékek jöttek ki, a lábszárára vonatkozóan. Határérték. Béres Calciumot és Fosavance5000 tablettát írtak fel neki, heti egyet. Kérdésem mennyire hasznos ez a gyógyszer, valóban szinten tart-e, nem több-e inkább a mellékhatás? Mindig megijedek, ha anyukám veszélybe kerül..... Drámai a helyzet?
    Köszönettel, Takács Anita

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Vajda András

    Tisztelt Érdeklődő!

    A megadott adatai alapján felelős választ adni lehetetlen. Drámai helyzet biztos túlzás. Ez tényleg nem egészen az én asztalom. Számos paraméter hiányzik, emellett az orvosi vizsgálat elengedhetetlen ilyen esetekben.
    Mérlegelje az ebben specializált szakember véleményének megkérését.
    Ha óhajtja a mama, kérem, hogy orvosi leleteivel, dokumentációival, röntgenfilmjeivel (akár CD-ivel) jelentkezzen a rendelésemen. A rendelkezésünkre álló 30 perc alatt eldönthetjük, hogy mit lehet tenni.

    Üdvözlettel

    Dr. Vajda András ny. egy. adj.
    1125 Bp Virányos út 23/d.
    Tel:(+36) 1/275-0375 Fax: (+36) 1/275-0376
    www.viranyosklinika.hu

  • Tisztelt Doktor Úr! Nekem olyan kérdésem lenne, hogy ha az ember egy mozgásszervi problémával…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Nekem olyan kérdésem lenne, hogy ha az ember egy mozgásszervi problémával szakorvoshoz megy,akkor miért van ,hogy az égadta világon semmit nem tudnak tenni vele és a panasz utánna változatlan? Miért van az ,hogy a konzervatív "kezelés" az emberek 90%-nak nem ér semmit? Ez az egészségügyi rendszer negatív következménye, vagy amúgy sem lehet érdemileg mit tenni a mozgásszervi panaszokkal?

    Előre is köszönöm megtisztelő válaszát!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Vajda András

    Erre a kérdésre sem én, sem más nem tud válaszolni.
    Saajnálom, hogy ide jutott az egészségügy, nem csak itthon, hanem világszerte. Üzlet és nem gyógyítás.

    Üdv


    Dr. Vajda András ny. egy. adj.
    1125 Bp Virányos út 23/d.
    Tel:(+36) 1/275-0375 Fax: (+36) 1/275-0376
    www.viranyosklinika.hu

  • Kedves Doktorúr! Van egy 6 hónapos kislányom, aki farfekvéssel született. Még mindig nagyon…

    Kedves Doktorúr!

    Van egy 6 hónapos kislányom, aki farfekvéssel született.
    Még mindig nagyon furcsán tartja a lábát. Úgy felhúzza, mint egy kis béka, és a talpait, lábfejét befelé forditja. Ez reflexszerű nála, egyszerűen nem nőtte ki, pedig folyamatosan tornáztattuk, a talp élét massziroztuk. A csipője rendben, bár azt is tornáztatni kellett.
    Még nem ül, viszont ha felültetjük pl az etetőszékbe, ahol természetesen ki van támasztva a háta is, azt látom, h a feje időnként előrebukik, lecsuklk, nem tudja tartani magát. Amúgy pl a szőnyegen hason fekve szépen emeli a fejét, de ülő helyzetben le-lecsuklik. Ez mennyire tekinthető normálisnak? Úgy látom, h nagyon gyenge a nyakizma, ha lehet ilyet mondani.
    Ha felemelem, h felvegyem, a lábait automatikusan "békapozicióba" húzza. Ez normális?
    Az nagyon aggaszt, h a lábát befelé forgatja, és nemcsak amikor alszik, valamint ha próbálom rávenni, nem tesz lépő mozdulatokat, de ha nagyon kényszeritem, a talpait élére állitva próbálkozik lépni. Nagyon félek, hogy fog tudni majd igy járni.
    Gyermekorvos nem mondott rá semmit én teljesen kétségbe vagyok esve.

    Érdemes lenne szakembernek megmutatni vagy gyógytornászhoz fordulni?

    Válaszát előre is köszönöm és elnézést, h ilyen hosszú voltam!

    egy aggódó anyuka

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Vajda András

    Tisztelt Érdeklődő!

    A megadott adatai alapján valószínűleg semmi baja nincs a babának. Azonban számos paraméter hiányzik, emellett az orvosi vizsgálat elengedhetetlen ilyen esetekben.
    Ha ez megnyugtatná önt, szívesen megnézem a kicsit.
    Kérem, hogy orvosi leleteivel, dokumentációival jelentkezzen a rendelésemen. A rendelkezésünkre álló 30 perc alatt eldönthetjük, hogy mit lehet tenni.

    Üdvözlettel

    Dr. Vajda András ny. egy. adj.
    1125 Bp Virányos út 23/d.
    Tel:(+36) 1/275-0375 Fax: (+36) 1/275-0376
    www.viranyosklinika.hu

  • Az a kérdésem van hogy már 2-szer irtam önek és még egy kérdés hogy egy vizsgálat menyibe kerül…

    Az a kérdésem van hogy már 2-szer irtam önek és még egy kérdés hogy egy vizsgálat menyibe kerül önnél . köszönetel irén

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Vajda András

    A mi rendelőnkben a vizsgálat 12000 FT.

    Üdv

    VA

  • JO ESTET Ildikónak hivnak,több éve táncolok. fáj a bal terdem, 1 éve kezelik. kaptam konzervativ…

    JO ESTET

    Ildikónak hivnak,több éve táncolok.
    fáj a bal terdem, 1 éve kezelik.
    kaptam konzervativ terápiat,beleertve chondroprotektiv injekciokat.sajnos nem használt.
    a napokban kiderült hogy müteni kell.
    konkretan nem közöltek hogy mi az a sok dolog a leleteimen. AZ TUDOM HOGY TÜKRÖZÉST CSINÁLNAK.
    kérem segitsen mit jelent!


    neutralis teng.,fiziologias q szög,stabil szalagok,negativ meniscus tesztek,zohlen poz.wieberg szerinti iv. tipusu patella.
    MR:a patella lateralis izfelszinén chondropathia,bone bruise látható.

    .
    milyen kockázattal jár a mütet?

    előre is nagyon köszönöm a segiseget

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Vajda András

    Tisztelt Ildikó!

    A megadott adatai alapján felelős választ adni lehetetlen. A műtét indikációja sorsdöntő elhatározás, különösen egy táncos esetén, számos paraméter hiányzik, emellett az orvosi vizsgálat elengedhetetlen ilyen esetekben.

    Kérem, hogy orvosi leleteivel, dokumentációival, röntgenfilmjeivel (akár CD-ivel) jelentkezzen a rendelésemen. A rendelkezésünkre álló 30 perc alatt eldönthetjük, hogy mit lehet tenni.

    Üdvözlettel

    Dr. Vajda András ny. egy. adj.
    1125 Bp Virányos út 23/d.
    Tel:(+36) 1/275-0375 Fax: (+36) 1/275-0376
    www.viranyosklinika.hu

  • Tisztelt Dr Úr! A problémám a lábammal van már gyakorlatilag mezítláb nem is tudok ráállni.16…

    Tisztelt Dr Úr!
    A problémám a lábammal van már gyakorlatilag mezítláb nem is tudok ráállni.16 éve RA-s beteg vagyok ezért vagy nem de a lábamon bütyök harántboltozat sűlyedés és sok bőrkeményedés alakult ki. A ujjak görbülete olyan nagy fokú volt hogy már a cipő viselése is gondot okozott mikor megműtötték(4-5 éve.)Jelenleg a talpam szinte kerek,csak akkor tudok ráállni ha a sarkamon megyek hogyha cipőt viselek is gyakorlatilag állandóan sántítok.A kérdésem lehet -e oka ez annak hogy a műtött lábam vékonyabb a másiknál most már szemmel látható 2-3 cm -rel vékonyabb bokától térdig mindenhol.A bokám pedig extrém vékony lett(soha sem volt vastag)sorvadhat az izom abban a lábban vagy a másik csak azért vastagabb mert túl van terhelve .érdemes ezzel foglalkoznom vagy ez van a betegségem miatt és kész?Tanácsát előre is köszönöm.Erzsébet

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Vajda András

    Tisztelt Érdeklődő!

    A megadott adatai alapján felelős választ adni lehetetlen. Nagy a valószínűsége, hogy mindez a RA következménye, de számos paraméter hiányzik, és mivel esetleg műtéti beavatkozás is szóbajöhet, az orvosi vizsgálat elengedhetetlen ilyen esetekben.

    Kérem, hogy orvosi leleteivel, dokumentációival, röntgenfilmjeivel (akár CD-ivel) jelentkezzen a rendelésemen. A rendelkezésünkre álló 30 perc alatt eldönthetjük, hogy mit lehet tenni.

    Üdvözlettel

    Dr. Vajda András ny. egy. adj.
    1125 Bp Virányos út 23/d.
    Tel:(+36) 1/275-0375 Fax: (+36) 1/275-0376
    www.viranyosklinika.hu

  • Jonapot már irtam önek Oktober 17-e körül egy levelet és akor nem irtam meg az adatokat most…

    Jonapot már irtam önek Oktober 17-e körül egy levelet és akor nem irtam meg az adatokat most bepotlom , Mind már irtam 2009. 05. 25-én mütöték a jobb térdemet Konzervativ kezelésre nem javulo , jobb térd belsö oldali panaszai . ASC-t végeztünk amelynél enye foku patella lateralisatiot találtunk és izületi lavage-t végeztünk . Ezz volt az elsö mütétem. A második mütétem 2009 07 23-án volt A jobb térdizületi peremekeken minimális arthrosisos jelek látszanak. ASC-t lat. release végeztünk és ezek után is ugyan ugy fáj a térdem és a forgom is , szeretném kérdezni hogy mikor tudna fogadni , köszönetel Irénke

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Vajda András

    Kedves Irén!

    Kérem, hogy orvosi leleteivel, dokumentációival, röntgenfilmjeivel (akár CD-ivel) jelentkezzen az alábbi telefonon, keddi napra fogják besorolni. A rendelkezésünkre álló 30 perc alatt eldönthetjük, hogy mit lehet tenni.

    Üdvözlettel

    Dr. Vajda András ny. egy. adj.
    1125 Bp Virányos út 23/d.
    Tel:(+36) 1/275-0375 Fax: (+36) 1/275-0376
    www.viranyosklinika.hu

  • Köszönöm szépen hogy válaszolt. Igen messze lakok Pesthez de ha van egy kicsi remény is arra…

    Köszönöm szépen hogy válaszolt. Igen messze lakok Pesthez de ha van egy kicsi remény is arra hogy valamennyire csökkenteni lehet a fájdalmon megkeresném magát hogy megvizsgáljon igaz rtg-felvételem nincs mert nem adtak de vannak leleteim.
    Most jelen pillanat vízi tornát írtak fel nekem Nyíregyházán a Reumatológián azt fel kell vennem és ha attól sem javul valami mást kell kitalálni.Még csak 23 éves vagyok és már annyi fájdalmat éltem meg.ezt hosszú távon nem tudom hogy fogom bírni.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Vajda András

    Tisztelt érdeklődő!

    23 éves korban készített vállprotézis műtét megítéléséhez feltétlenül szükséges röntgenfelvétel, a műtét előtti is, és a jelenlegi állapotról is. Az irott lelet ezt nem pótolja. A filmekről lehet máolatot kérnie.
    Anélkül nem sok értelme van a vizsgálatnak. A mi klinikánkon még nincs üzemkész rtg készülék.
    Mérlegelje ezt, mielőtt hosszú utazásra szánja el magát.

    Üdv

    VA

  • Tisztelt Doktor Úr! 2007-ben megműtötték a jobb vállamat felkarfejcsont elhalás miatt.Protézist…

    Tisztelt Doktor Úr!

    2007-ben megműtötték a jobb vállamat felkarfejcsont elhalás miatt.Protézist ültettek be.
    Az a problémám hogy amióta megműtöttek még jobban fáj a vállam mint műtét előtt.
    Valamiért nagyon fáj, alig bírom mozgatni teljesen a könyökömig hatol olyan élesen szúró fájdalom.Már jártam vele gyógytornára kezelésre de nem segít. Már nagyon el vagyok keseredve mert se éjjel nem tudok aludni, nappal meg nehezemre esik mozgatni.
    Azt mondták a Röntgenen hogy nincs elmozdulva de akkor nem értem miért szúr annyira ha megmozdítom.Nem hiszem el hogy ennek ennyire fájni kellene?
    Doktor úr szerint ez természetes hogy ennyire fáj.Kérem adjon tanácsot hogy mit tehetnék hogy javuljon valamilyen szinten a fájdalmam.

    Előre is Köszönöm.

    Tisztelettel: Betti

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Vajda András

    Tisztelt Érdeklődő!

    A megadott adatai alapján felelős választ adni lehetetlen. Számos paraméter hiányzik, emellett az orvosi vizsgálat elengedhetetlen ilyen esetekben.

    Kérem, hogy orvosi leleteivel, dokumentációival, röntgenfilmjeivel (akár CD-ivel) jelentkezzen a rendelésemen. A rendelkezésünkre álló 30 perc alatt eldönthetjük, hogy mit lehet tenni.

    Üdvözlettel

    Dr. Vajda András ny. egy. adj.
    1125 Bp Virányos út 23/d.
    Tel:(+36) 1/275-0375 Fax: (+36) 1/275-0376
    www.viranyosklinika.hu

  • TISZTELT DR ÚR! SZERETNÉM KÉRDEZNI,HA VAN EGY 4CM-ES BÉLKITÜREMKEDÉSEM A EPE MŰTÉTEM ALATT,MEDDIG…

    TISZTELT DR ÚR!
    SZERETNÉM KÉRDEZNI,HA VAN EGY 4CM-ES BÉLKITÜREMKEDÉSEM A EPE MŰTÉTEM ALATT,MEDDIG LEHET HÚZNI A MŰTÉTET?MEG AZ ORROMNÁL VAN EGY SZEMÖLCS,VÉRZIK KELL VELE CSINÁLTATNI VALAMIT VAGY NEM GOND.
    KÖSZÖNÖM VÁLASZÁT!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Vajda András

    Kedves érdeklődő!

    Általános sebészeti ügyekben nem vagyok már gyakorlatban, 30 éve ortopédiát művelek. Egyébként se árt második vélemény. Tapasztalt és gondos sebész barátom:

    Dr. Friedman Gábor 20 8258907.

    A szemölcsöt illetően forduljon Dr. Várkonyi Viktóriához az alábbi címen.

    Üdvözlettel

    Dr. Vajda András ny. egy. adj.
    1125 Bp Virányos út 23/d.
    Tel:(+36) 1/275-0375 Fax: (+36) 1/275-0376
    www.viranyosklinika.hu

  • T.Doktor úr! 67 éves nő vagyok.Április óta kinlódok a jobb térdemmel a 4.orvosnál járok,-eddig…

    T.Doktor úr! 67 éves nő vagyok.Április óta kinlódok a jobb térdemmel a 4.orvosnál járok,-eddig segiteni nem tudtak.Dagad, folyadékot csapolnak belőle, jelenleg fizikoterápiás kezelésre járok..A fájdalom főként terhelésnél, lépcsőzésnél jelentkezik, nem elviselhetetlen, de akadályoz a biztonságos közlekedésben.MR eredményem:A csontok jeladása szabályos, az izületek épek.A patella medialis felszinéhez 6 mm-es járulékos csont csatlakozik.A medialis meniscus hátsó szarva mérs. degenerativ jeleket mutat.Egyebekben a meniscusok és a keresztszalagok megtartottak.Az izületi folyadék főleg a recessus suprapatellarisban felszaporodott.A fossa és érképletei szabadok.Lassan óvatosan, gyakran sántitva tudok csak közlekedni.Egyébként soha nem volt problémám korábban.Roppanással iszonyatos fájdalommal, mankózással indult a baj és félek nem tudni pontosan, hogy mi a baj, mert stagnál az állapotom hónapok óta.Kiváncsian várom véleményét.Köszönettel:Mami

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Vajda András

    Tisztelt Érdeklődő!

    A megadott adatai alapján komoly fokú térdízületi arthrosis (porckopása) van.
    Mivel a térdprotézis nagy műtét, és komoly körültekintést igényel a javallat megállapítása, és annak eldöntése, nem lehet-e ezt kezelésekkel halasztani,
    felelős választ adni lehetetlen. Számos paraméter hiányzik, emellett az orvosi vizsgálat elengedhetetlen ilyen esetekben.

    Kérem, hogy orvosi leleteivel, dokumentációival, röntgenfilmjeivel (akár CD-ivel) jelentkezzen a rendelésemen. A rendelkezésünkre álló 30 perc alatt eldönthetjük, hogy mit lehet tenni.

    Üdvözlettel

    Dr. Vajda András ny. egy. adj.
    1125 Bp Virányos út 23/d.
    Tel:(+36) 1/275-0375 Fax: (+36) 1/275-0376
    www.viranyosklinika.hu

  • Kedves Doktor Úr! Másfél hete volt bokarándulásom, amire kaptam egy hét fekvőgipszet, most…

    Kedves Doktor Úr!

    Másfél hete volt bokarándulásom, amire kaptam egy hét fekvőgipszet, most pedig három hétig légpárnás bokarögzítőt kell viseljek. Az volna a kérdésem, hogy ez alatt a három hét alatt mennyire terhelhető a bokám? Mikortól és mekkora intenzitású mozgás/gyakorlatok javasoltak, hogy mielőbb felgyógyuljak? (Megköszönném, ha tanácsolna pár gyakorlatot.)
    Válaszát előre is köszönöm!
    Üdvözlettel:Nikoletta

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Vajda András

    Tisztelt Nikoletta!

    A megadott adatai alapján felelős választ adni nehéz. Számos paraméter hiányzik, milyen volt a sérülés, hány éves és milyen súlyú, alkatú a beteg, mennyire dagadt meg, elmúlt-e a duzzanat, stb. Az orvosi vizsgálat elengedhetetlen ilyen esetekben.

    Kérem, hogy orvosi leleteivel, dokumentációival, röntgenfilmjeivel (akár CD-ivel) jelentkezzen a rendelésemen. A rendelkezésünkre álló 30 perc alatt eldönthetjük, hogy mit lehet tenni. A mozgásgyakorlatokat is eldönthetjük.

    Üdvözlettel

    Dr. Vajda András ny. egy. adj.
    1125 Bp Virányos út 23/d.
    Tel:(+36) 1/275-0375 Fax: (+36) 1/275-0376
    www.viranyosklinika.hu

  • üdvözlöm kedves doktor úr. nem tudom jó helyen teszem e fel kérdésem. mindenórás kismama…

    üdvözlöm kedves doktor úr.

    nem tudom jó helyen teszem e fel kérdésem.
    mindenórás kismama vagyok, a baba mérete uh alapján 4050gr, szóval nem pici.
    semmi gondom nem volt eddig a terhességgel, az utóbbi két hétben vettem észre h a végbelemnel lett egy hússzerű növendék, olyan mint egy apró szőlőszem, nem fáj, nem vérzik, nem okoz panaszt, mi lehet ez? kifordult a végbelem a baba nyomja? vagy valami komoly baj van?

    köszi

    manka

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Vajda András

    Kedves Manka,

    Aranyér? Szemölcs?
    Látatlanul nehéz válaszolni. Talán kérdezze meg a szülész orvosát.

    Üdv

    Dr. Vajda András ny. egy. adj.
    1125 Bp Virányos út 23/d.
    Tel:(+36) 1/275-0375 Fax: (+36) 1/275-0376
    www.viranyosklinika.hu

  • Tisztelt Doktor Úr! Lányom 12 éves,még júliusban térdre esett.Térde bedagadt jól belilult,…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Lányom 12 éves,még júliusban térdre esett.Térde bedagadt jól belilult, borogattuk, gyógynövényes kenőccsel kenegettük.Néhány nap alatt rendbe jött,nem volt baj vele. Néhány napja bedagadt térdel jött haza. A sebészeten ezt az eredményt kaptuk: jobb oldali femur metaphysisén, medalisan a konturból kiemelkedő, lapos exostosis szerű képződmény van. Kérdésem: mi baj, mit javasol mit tegyünk? Kell pihentetni vagy terhelhető?
    Válaszát köszönöm! Tisztelettel: Éva

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Vajda András

    Tisztelt Érdeklődő!

    A kislány megadott adatai alapján valószinű nincs összefüggés a duzzanat és az exostosis között, de felelős választ adni lehetetlen. Számos paraméter hiányzik, emellett az orvosi vizsgálat elengedhetetlen ilyen esetekben.

    Kérem, hogy orvosi leleteivel, dokumentációival, röntgenfilmjeivel (akár CD-ivel) jelentkezzen a rendelésemen. A rendelkezésünkre álló 30 perc alatt eldönthetjük, hogy mit lehet tenni.

    Üdvözlettel

    Dr. Vajda András ny. egy. adj.
    1125 Bp Virányos út 23/d.
    Tel:(+36) 1/275-0375 Fax: (+36) 1/275-0376
    www.viranyosklinika.hu

  • Tisztelt doktor Úr! Ma vettem észre felkelés után hogy nagyon szúrt a könyököm még most se múlt…

    Tisztelt doktor Úr!
    Ma vettem észre felkelés után hogy nagyon szúrt a könyököm még most se múlt el a balkezemen és már a csuklóm is fáj ilyen furcsa bizsergö érzéssel,tettem rá vizesruhát nem javult,amikor mégjobban beleszúr a könyökömbe még a bal lapockám alatt is érzem mi lehet ez kérem segítesen.
    23 éves vok.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Vajda András

    Tisztelt Érdeklődő!

    A megadott adatai alapján felelős választ adni lehetetlen. Számos paraméter hiányzik, emellett az orvosi vizsgálat elengedhetetlen ilyen esetekben.

    Kérem, hogy jelentkezzen a rendelésemen. A rendelkezésünkre álló 30 perc alatt eldönthetjük, hogy mit lehet tenni.

    Üdvözlettel

    Dr. Vajda András ny. egy. adj.
    1125 Bp Virányos út 23/d.
    Tel:(+36) 1/275-0375 Fax: (+36) 1/275-0376
    www.viranyosklinika.hu

  • Tisztelt Doktor Úr! A kérdésem az lenne hogy én 29 éves vagyok és 12éve volt egy Pectus excavatum,…

    Tisztelt Doktor Úr!
    A kérdésem az lenne hogy én 29 éves vagyok és 12éve volt egy Pectus excavatum, szegcsont befele nőtt és ezért volt műtét. Nincs panaszom csak azt halottam hogy ez miatt kicsit gyorsabb a vérkeringésem., gondolom ezzel a pulzusom is. Ez igaz vagy hülyeség? És ha igaz van valami hátránya a későbbiekben. A választ előre is köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Vajda András

    Tisztelt Érdeklődő!

    Teljesen valószínűtlen, hogy aggodalma megalapozott.

    Üdv

    Dr. VA

  • Tisztelt Dr úr! Kisfiam 3-éves mult,és van a homlokán csontosodás,kkis pup. Menyire veszéjes…

    Tisztelt Dr úr!

    Kisfiam 3-éves mult,és van a homlokán csontosodás,kkis pup.
    Menyire veszéjes ez ?
    Minden esetben müteni kell?
    Üdv:egy anyuka

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Vajda András

    Tisztelt Érdeklődő!

    A gyerek megadott adatai alapján felelős választ adni lehetetlen. Valószínű ártalmatlan elváltozás. Számos paraméter hiányzik, emellett az orvosi vizsgálat elengedhetetlen ilyen esetekben.

    Kérem, hogy leleteivel, dokumentációival, röntgenfilmjeivel (akár CD-ivel) jelentkezzen a rendelésemen. A rendelkezésünkre álló 30 perc alatt eldönthetjük, hogy mit lehet tenni.

    Üdvözlettel

    Dr. Vajda András ny. egy. adj.
    1125 Bp Virányos út 23/d.
    Tel:(+36) 1/275-0375 Fax: (+36) 1/275-0376
    www.viranyosklinika.hu

  • Tisztelt Doktorúr! Kézilabdázott a lányom(23éves), első keresztszalag-pótlása volt tavaly előtt…

    Tisztelt Doktorúr!
    Kézilabdázott a lányom(23éves), első keresztszalag-pótlása volt tavaly előtt júliusban.A harmadik műtét után gyönyörűen gyógyult,4hónapig nagyon szépen gyógytornázott a Sportkórházban.Egyik napról a másikra elkezdett fájni a térde alig bírta hajlítani,nyújtani az orvosa azt mondta ez még természetes.Aztán januárban elküldte uh-ra és Mri-re. MRI eredménye: a pótolt elülső keresztszalag enyhén ívelt lefutású, a Brumentált vonallal előre felé nyitott 20 fokos szöget képez, a pótlás belsejében van mérsékelt fokú kontraszthalmozás, ami vascularis ... tiónak felel meg. A patella alsó kontúrja a pótlás kivételének megfelelően csontjelet mutat, a pótláshoz felhasznált patella "ínrészhelye" hegesedett. A lateralis meniscus hátsó szarva és oldalsó teste igen nagy fokban megkisebbedett, csak nyomokban látható. ... maradványa kifejezetten heterogén, a hátsó keresztszalag a spontán elülső asztalfióktünet miatt, kissé deformált, cranialis része 9 fokban hajlik előre, mérsékelten heterogén, de folyamatossága megtartott. Az ízületben normálnál nagyobb mennyiségű "AF AFS PD-ben és T2-ben" magas jelintenzitású képződmény van, melyen belül kesztyűujjszerű, 0,5 cm-es synovialis betüremkedések is megfigyelhetők. A patella előtt a kiszélesedett "subcutis" jelintenzitása T1-ben alacsonyabb, FS PD-ben magasabb. Másutt a régióban kóros eltérés nem látható.
    Orvosi vélemény: a pótolt elülső keresztszalag megnyúlt, ívelt lefutású, a lateralis meniscus igen nagyfokú degenerációja, nagy részben felszívódása és eltűnése. A hátsó keresztszalag degenerációja. ... patellaris bursitis.
    Erre a leletre a műtő orvosa azt mondta nincs vele semmi gond,nem foglalkozott a lányommal.A gyerek azóta edzeni sem tud,a mindennapi életben sem tudja használni a jobb térdét.A gyógytornásza azt mondta ő nem tud csodát tenni,nem tudja meggyógyítani.
    Ma már ott tart a lányom,hogy kattog a térde,fájdalmas elakadásai vannak,mindig bedagad neki,lépcsőn nehezen jár,nem tud guggolni,térdelni szinte semmit a jobb térdével.Porcképzőket(Proenzi3,Dona,Béres porcerő,Aloe Vera msm gél)) folyamatosan szedett és úszni jár.(csak krall lábtempó) Hialgán injekciókúrát is kapott,ami szintén nem segített.
    Gyógytornát csinálta jó egy évig,de semmi változás.A kézilabdát azóta teljesen abbahagyta,már csak az iskolában tesi órán mozog.ELTE -tanítóképzőre jár,tesi műveltségterületes,de sokszor az ottani sportos órákat sem bírja a térde.Kb két hete kosárlabda óra közben egy reccsenést hallott és egy pattanást,azóta eléggé be van dagadva a térde és oldalt,meg hátul nagyon kattog,ha behajlítja vagy kinyújtja.Elöl pedig feszítő érzése van,guggolni egyáltalán nem tud már.
    Doktor úr szerint mi lehet ez? Van erre az egészre valami gyógymód?Az elmúlt 2évben 10 orvosnál voltunk,de mindenki mást mondott.
    A lelet alapján van rá megoldás,hogy legalább fájdalommentesek legyenek a mindennapjai?
    Tisztelettel:egy aggódó anyuka:Piller Éva

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Vajda András

    Tisztelt Érdeklődő!

    Nem biztos, hogy tizenegyedik szakértőként vissza tudom adni leánya térde egészségét.

    A megadott adatai alapján felelős választ adni nehéz.

    Kérem, hogy orvosi leleteivel, dokumentációival, röntgenfilmjeivel (akár CD-ivel) jelentkezzen a rendelésemen. A rendelkezésünkre álló 30 perc alatt eldönthetjük, hogy mit lehet tenni.

    Üdvözlettel

    Dr. Vajda András ny. egy. adj.
    1125 Bp Virányos út 23/d.
    Tel:(+36) 1/275-0375 Fax: (+36) 1/275-0376
    www.viranyosklinika.hu

  • Tisztelt Doktor Úr! Édesapám 70 éves.A jobb oldali combcsont fejecse necrotisalodott,nehéz a…

    Tisztelt Doktor Úr!
    Édesapám 70 éves.A jobb oldali combcsont fejecse necrotisalodott,nehéz a menés, állandó fájdalmai vannak, műtétet javasolt Neki a területileg illetékes szakorvos.
    Szeretném megkérdezni a Doktor Urat, hogy műtéten kívül létezik-e más megoldás?
    Édesapámnak nagyon sok, más jellegű betegsége is van ( több infarctuson esett át, szívkatéterezései,stentbeültetése, többszörös hasi sérvműtétei, lépeltávolítás, bal oldali bénulás...),nagyon fél egy újabb betegségtől, főleg műtéttől. Kérem segítségét, van-e a műtéten kívül más lehetőség,amivel elviselhetőbbé tehetnénk az életét!
    Segítségét,válaszát megköszönve, tisztelettel:
    Ildikó

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Vajda András

    Tisztelt Érdeklődő!

    A megadott adatai alapján felelős választ adni nehéz. Nem tudom, édesapja fájdalma milyen tartamú, mennyire intenzív, stb. Számos paraméter hiányzik, emellett az orvosi vizsgálat elengedhetetlen ilyen esetekben.

    Kérem, hogy orvosi leleteivel, dokumentációival, röntgenfilmjeivel (akár CD-ivel) jelentkezzen a rendelésemen. A rendelkezésünkre álló 30 perc alatt eldönthetjük, hogy mit lehet tenni.

    Üdvözlettel

    Dr. Vajda András ny. egy. adj.
    1125 Bp Virányos út 23/d.
    Tel:(+36) 1/275-0375 Fax: (+36) 1/275-0376
    www.viranyosklinika.hu