A betegek kérdései (10077)

  • kedves doktor úr! 4 éves lányomnak sűrűn be van dugulva az orra ,semmi nem segitett, most flixonase…

    kedves doktor úr! 4 éves lányomnak sűrűn be van dugulva az orra ,semmi nem segitett, most flixonase sprayt kapott, ami szteroidos, 3 napja használjuk, de már jól van, orra rendbe jött, viszont azt is olvastam hogy elég sok embernél orrvérzést okoz,mennyi idő múlva jelentkezik nála, ha előjön az orrvérzés?olyankor orvoshoz kell vinnem?sajnos ezt az orvosunk nem mondta, és nemrég olvastam a betegtájékoztaton.köszönöm előre is válaszát.zaholáné

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Baczonyi Miklós

    Kedves Zaholáné!

    Nagyon ritkán kiszáríthatja az orrnyálkahártyát és akkor vércsíkos lehet az orrváladék, fújáskor.
    Ha ilyen előfordul, akkor célszerű Coldastop nevű orrolajat is használni - ez regenerálja az orrnyálkahártyát.
    (Először a spray, majd bő fél óra múlva az olaj.)

    Üdvözlettel
    dr Baczonyi Miklós
    orrspecialista

  • Tisztelt dr úr valamelyik levelében olvasta hogy az orrsövény melléküreg műtét megterheli a szervezettet…

    Tisztelt dr úr valamelyik levelében olvasta hogy az orrsövény melléküreg műtét megterheli a szervezettet és ugymond padlora tesz melyik számú válaszában olvashatam ezt

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Baczonyi Miklós

    Tisztelt Kérdező, nem szoktam számon tartani, hogy melyik levelemben mit írok és mikor.
    A lényeg - ha a két beavatkozást egyszerre végzik az a megterhelő (és persze nagyon pocsék eredménye lesz).
    Ma már minden komoly operatőr először az orrsövényt, majd néhány hónap múlva a melléküregeket operálja meg.Üdvözlettel
    dr Baczonyi Miklós
    orrspecialista

  • Tisztelt Doktor Úr!! Köszönöm a válaszát!!Az otoyutta boraco fülcseppet használom,bár nagyon…

    Tisztelt Doktor Úr!!
    Köszönöm a válaszát!!Az otoyutta boraco fülcseppet használom,bár nagyon mar,főként a fülkürtben,a torkomnál érzem.
    Azt szeretném kérdezni,hogy ez a fülcsepp mit csinál a fülemmel illetve hogy milyen műtéttel lehetne normalizálni az orrlégzésemet?Máshogy nem lehet rajta javítani??Ha így marad lehet valamilyen következménye?
    Előre is köszönöm válaszát:
    Sz.Anita

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Baczonyi Miklós

    Kedves Sz. Anita!

    Ez a fülcsepp kiszárítja a fül nyálkahártyáját és mérsékelten antiszeptikus is.
    Ha lemegy a torkára az jó jel - ez azt jelenti, hogy a fülkürt átjárható azon az oldalon.
    A gátolt orrlégzést, csak és kizárólag, műtéti úton lehet rendezni.
    Méghozzá - ha végleges megoldást szeretne, akkor - az ún. Endoszkópos mikrosebészeti orrsövény- és orrkagyló-műtéttel. (Ezt hazánkban egy operatőr végzi!)
    Ha minden így marad, akkor a másik füle is teljesen tönkremegy és akkor azt is lehet operálni.
    www.sinolaser.hu

    Üdvözlettel
    dr Baczonyi Miklós
    orrspecialista

  • Tiszteletetem! 32 éves férfi vagyok, 18 évessen autóbalesetben orromat beütöttem, egy év mulva…

    Tiszteletetem! 32 éves férfi vagyok, 18 évessen autóbalesetben orromat beütöttem, egy év mulva orrsövényel műtenek. 23 évesen hipertophyás orkagyló val műtenek. 2007- ben már látható orrsövény elferdülése, de még nincs tünet. Tavaly November óta, gyakori homlokfájás duguló orr, zöld váldék. Orvoshoz fordultam. Diagnozis orrsövény elferdülés későbiekben. Kétszer elferdűlhet órrsövény. Altatásban lehet műteni? Mikor lehet dolgozni műtét után? Hentes vagyok.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Baczonyi Miklós

    Tisztelt Kérdező!

    Ha a hagyományos orrsövényműtétet ajánlották, akkor ne tápláljon nagy reményeket a javulásra.
    Egyetlen műtéti megoldás jöhet csak szóba, az Ön esetében, mely végérvényesen tökéletes orrlégzést biztosít - ez pedig az ún. "Endoszkópos mikrosebészeti orrsövény- és orrkagyló-műtét"
    Ezt a műtétet csak altatásban lehet végezni.
    A műtét után 3 hét múlva dolgozhat.

    Üdvözlettel
    dr Baczonyi Miklós
    orrspecialista

  • Tisztelt Doktor úr! Járok tornára 2 hónapja. Azt veszem észre, mostmár egyre biztosabban,…

    Tisztelt Doktor úr!

    Járok tornára 2 hónapja. Azt veszem észre, mostmár egyre biztosabban, hogy torna után másnap fáj a torkom. Megjegyzem sokszor szájon veszem a levegőt. van ennek valami köze hozzá?
    Mit tegyek? Hogyan előzzem meg a torokfájást ami sokszor napokig is elhúzódhat?
    Tisztelettel
    Henriett

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Baczonyi Miklós

    Kedves Henriett!

    A gátolt orrlégzés az oka mindennek.
    Az orrsövényferdülés és az alsó orrkagyló túltengése.
    Emiatt veszi a levegőt a száján és emiatt szárad ki az garatnyálkahártya - mely aztán fájdalomhoz vezet.
    Átmenetileg, a hideg zsálya tea kortyolgatása segíthet - de csak, hangsúlyozom, hogy átmenetileg.
    A végleges megoldást az orrlégzés helyreállítása jelenti - műtéti úton.
    Azt javasolom, hogy keressen fel egy hozzáértő orrspecialistát, aki endoszkóppal átnézi az orrát és a műtétet is elvégzi.
    [Megjegyzem, hogy végleges és tökéletes megoldást csak az ún. Endoszkópos mikrosebészeti orrsövény- és orrkagyló-műtét jelenti.]

    Üdvözlettel
    dr Baczonyi Miklós
    orrspecialista

  • Kedves Doktor Úr! Mi állhat a reggeli orrdugulás hátterében, ami jellemzően azon az oldalon…

    Kedves Doktor Úr!

    Mi állhat a reggeli orrdugulás hátterében, ami jellemzően azon az oldalon dugul be reggelre, amelyiken feküdtem?Ha esetleg ritkán arra kelek hogy úgy igazán egyik sincs bedugulva, akkor abban a pillanatban bedugul..
    Örülnék ha Doktor Úr megosztaná velem véleményét.

    Válaszát előre is köszönöm! Lilla

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Baczonyi Miklós

    Kedves Lilla!

    Ha már volt kedves írni nekem, akkor megosztom én is -

    Az orrsövény a tinédzser-korban kezd elferdülni (ritka esetben veleszületett) és 18-20 éves korra - a fej és az arc végleges méretének kialakulására - éri el maradandó helyzetét és mértékét.
    A ferde orrsövény miatt az orrban a légáramlás már nem egyenes vonalú, hanem turbulens (örvény-áramlás). Ez a turbulens légáramlás az alsó orrkagyló nyálkahártyáját is állandóan "izgatja" - a kagyló úgy "védekezik" a kiszáradás ellen, hogy a benne lévő nyálkamirigyek fokozottan működnek ill. megszaporodnak. A mirigyek vérellátására dúsabb érhálózat alakul ki és a körülöttük lévő kötőszövet vastagsága is fokozódik - így az orrkagylók, szép lassan, véglegesen megnagyobbodnak.
    Emiatt azonban az orrüreg tovább szűkül és a turbulens légáramlás tovább fokozódik - tehát egy pathofiziológiás ördögi kör alakul ki!

    Nos tehát, az alsó orrkagylók a főbűnösök. Nemcsak hogy megnagyobbodtak, de még duzzadóképesek is - és ez okozza a váltakozó orrdugulást.
    Megoldás: "Endoszkópos mikrosebészeti orrsövény- és orrkagyló-műtét".
    Ezt követően végérvényesen tökéletes lesz az orrlégzése.
    www.sinolaser.hu

    Üdvözlettel
    dr Baczonyi Miklós
    orrspecialista

  • Tisztelt Doktor Úr! 4 és fél éves fiam pár hete sokszor visszakérdez, ha beszélek hozzá. Egy…

    Tisztelt Doktor Úr!

    4 és fél éves fiam pár hete sokszor visszakérdez, ha beszélek hozzá.
    Egy éve volt már párszor ilyen probléma, akkor elvittük a fülészerte, mondták, hogy a mandulája van megduzzadva, onnan ered a probléma, illetve a tipometria mérés is valami rendelleneset mutatott, kapott antibiotikumot, és helyrejött.
    Eltelt kb. egy év fülproblémák nélkül. Most viszont ismét sokszor visszakérdez. (Kicsit taknyos volt a múlt héten.) Elvittük a fülészetre, sajna más doktornő volt. Megnézte, és azt mondta, semmi elváltozást nem lát, ha úgy találjuk, hogy nem jól hall, akkor az valami korábbi dologból lehet, és írt egy beutalót hallásvizsgálatra.
    A gyerekemet időnként megkérdezem, nincs-e bedugulva a füle, a válasz, hogy nincs. Az egyetlen "tünet", hogy fürdéskor majdnem mindig közli, hogy víz ment a fülébe, akkor is, ha szerintem úgy fürödtünk, hogy ez kizárható.
    Kérdésem, hogy ha az van a leleten, hogy "tympanometriai + etf. mérés: jobb o-n C tip. bal o-n B tip. tymp. görbe", (a rajzon egy-egy téglalap látszik amin kb. középen átmegy a nulla vonal) és nem látnak semmi rendelleneset a fülében, akkor megnyugodhatok, hogy csak füldugulásról lehet szó? Kizárható, hogy valami kóros folyamat van a gyerekem fülében, ami kezelést igényelne??? Tisztelettel: K. Ágnes

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Baczonyi Miklós

    Kedves K. Ágnes!

    Sajnos, nem nyugodhat meg.
    Feltehetően, idült fülkürthurutja van a gyermeknek - mely során, időnként, savó alakul ki a dobüregben.
    A dobhártyát mikroszkóppal kellene megnézni és akkor mindjárt kiderül, hogy milyen baj lehet "pontosan" a gyermek fülében.
    Az orrát endoszkóppal kéne átnézni és így az is kiderülne, hogy mi tartja fenn az idült fülfolyamatot.
    [Megjegyzem, hogy a gyermekeknek mindig igazuk van - a fürdéskor az ön kisfia is tökéletesen jelzi, hogy most teljesen eldugult a füle: "víz ment a fülembe" (persze, tudjuk, hogy valójában nem is ment víz bele - de ő a füldugulást ehhez tudja hasonlítani); tudniillik, a "kádmelegben" a nyálkahártyák beduzzadnak > teljesen lezáródik a fülkürt > eldugul a fül; ill. ha savó van a fülben, akkor annak a nyomása fokozódik és ez okozza a dugulást.]
    Ezen vizsgálatokkal azt is kéne tisztázni, hogy mi az a folyamat, ami fenntartja a nyálkahártyák duzzanatát az orrban (allergia?, idült orrmelléküreg-gyulladás?, reflux?, stb.).
    Tehát, az a javaslatom, hogy érdemes volna felkeresniük egy hozzáértő orrspecialistát - aki mindezen vizsgálatokat el tudja végezni és a látottakat helyesen is tudja értelmezni!

    Üdvözlettel
    dr Baczonyi Miklós
    orrspecialista

  • Tisztelt Doktorúr! Radikális fülműtétem volt 1 hónapja,az orvos otoyutta boraco fülcseppet írt…

    Tisztelt Doktorúr!
    Radikális fülműtétem volt 1 hónapja,az orvos otoyutta boraco fülcseppet írt fel,de én azt olvastam,hogy sérűlt dobhártyánál nem alkalmazható!Akkor én használhatom,hisz nekem nincs is dobhártyám?Mennyi idő,mire meggyógyúl a fülem(cukorbeteg vagyok)?Meddig marad meg a csengés,zúgás?Problémám még,hogy a másik fülem is be szokott dugulni és hasogató,szúró fájdalmat érzek,amit az orvos azzal magyaráz,hogy nem szellőzik rendesen a fülkürtön keresztűl.Állandoan recseg nyelésnél!!Mivel lehetne javítani a problémámon és segíteni a mielőbbi gyógyulást??Már 2 hónapja szenvedek vele és közben nagyon gyakran erős szédülés fog el ami már odáig is fajult,hogy összeestem!Kérem adjon valami tanácsot!!
    Előre is köszönöm válaszát:
    Sz.Anita

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Baczonyi Miklós

    Kedves Sz. Anita!

    A műtétével kapcsolatosa kérdéseire csak az operatőre tud korrekt válaszokat adni, hisz ő tudja hogy mit és hogyan operált.
    A másik fülével kapcsolatban igaza van az orvosának - megoldás: az orrlégzés normalizálása műtéti úton.
    A szédülés okára - ha az nem a most operált fülétől ered, akkor - csak egy részletes otoneurológiai kivizsgálás adhat választ.

    Üdvözlettel
    dr Baczonyi Miklós
    orrspecialista

  • Tisztelt doktor úr. 4 éves ovis kislányom már lassan egy hónapja köszködik orrfolyással, köhögésel…

    Tisztelt doktor úr.
    4 éves ovis kislányom már lassan egy hónapja köszködik orrfolyással, köhögésel - hol erősebbek a tönetek, hol enyhülnek.
    Voltunk fül-orr-gégésznél, akitől Aerius szirupot kaptunk és vett törletet az orrából, torkából. Ma lett eredmény. Orra negativ, torkában -nem tudom jól irom-e, mert nem láttam leirva - Hemofil bacilus van. Mivel egy másfél hónapja kszedett antibiotikumot, ami nagyon megviselte a picakját - szinte mostanra jött rendbe - pocakfájás, hasmenés - pedig szedtünk probiotikumot is - nem akart egy ujabb adagot felirni. Mondta, hogy ez egy olyan bacilus , amit oviban ugyis szinte azonnal vissza fog kapni, és ha nincs láza, torokgyulladása, akkor elvileg nem is kell kezelni. De mivel van egy 2 hónapos kistestvére, igy kapott rá Bioparox navú antibiotikumos spreyt. Nem egy kelleme dolog, szegénynek csipja is rendesen a torkát, ha egyáltalán sikerül oda fujnom neki.
    A kérdésem az lenne, hogy elegendő-e ez a kezelés a kislányomnak a Hemofil ellen, igy hogy itt a kistestvér. Mennyire veszélyez ez a bacilus a kislányomra nézve és a 2 hónapos kisbabámra nézve?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Baczonyi Miklós

    Tisztelt Kérdező!

    Hagyja abba fújkálást, ha a gyermeknek csíp.
    Az orrfolyás és köhögés hátterében más folyamat állhat (allergia? orrmelléküreg-gyulladás?, stb.).
    Részletesebb kivizsgálás volna célszerű.

    Üdvözlettel
    dr Baczonyi Miklós
    orrspecialista

  • Üdvözlöm! Édesapámat 10 éve műtötték gégetumorral, kanülje nincs. Ebben a változékony időben…

    Üdvözlöm!
    Édesapámat 10 éve műtötték gégetumorral, kanülje nincs. Ebben a változékony időben hamar megfázik. Egy ismerős javasolta a sópipa használatát! Kérdezném, hogy használhatja e?
    Válaszát várom köszönettel: Nikolett

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Baczonyi Miklós

    Kedves Nikolett, igen, használhatja.

    Üdvozlettel
    dr Baczonyi Miklós

  • Tisztelt Doktor Úr ! 38 éves férfi vagyok és két rövid kérdésem lenne Önhöz: Tavaly Július…

    Tisztelt Doktor Úr !
    38 éves férfi vagyok és két rövid kérdésem lenne Önhöz:
    Tavaly Július 30-án Forma-1-es versenyen jártam a Hungaroringen és Szeptember 08.-án akut halláscsökkenés következett be a jobb fülemben. Ön szerint lehet összefüggés annak ellenére, hogy 4 hét telt el azóta? 2-4-8000 Hz-en van veszteség.
    Illetve nemrég egy ügyfél belekiabált a telefonba és nagyon megfájdult a fülem. Okozhat ez hasonló problémát? Ez a még ép fülemen történt.
    Tisztelettel: Kovács Imre

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Baczonyi Miklós

    Tisztelt Kovács Imre!

    Az autóversenynek semmi köze az akut halláscsökkenéséhez.
    Valami más folyamat okozta a károsodást - és ebben a folyamatban az ön fülének érzékenysége is közrejátszhat.
    Részletes audiológiai, majd neurológiai kivizsgálás indokolt.

    Üdvözlettel
    dr Baczonyi Miklós
    orrspecialista

  • Tisztelt Doktor Úr! Kislányomnak⁄ 2és fél éves⁄ 3.dik napja 39 feletti a láza. Nem eszik semmit. Antibiotikumot⁄Cefzil⁄…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Kislányomnak⁄ 2és fél éves⁄ 3.dik napja 39 feletti a láza. Nem eszik semmit.
    Antibiotikumot⁄Cefzil⁄ kedd reggel óta szedi illetve szedte mert ezt tegnap este óta kihányta. A reggeli adag sem maradt benne.
    Tüszős mandula meg tud gyógyulni Antibiotikum nélkül?
    Tudom hogy muszáj lenne szednie, de hát mindig kihányja ...nem tudok vele mit csinálni a kicsi üres pocakját nem tudom irányítani.
    Semmi enni valót nem fogad el, utoljára tegnap evett sós vízben főt krumplit kb. 5 kicsi kocát de már azt sem fogadja el, nem kell neki.
    Este megyünk a doktor néninkhez, de ö csak egy újabb antit fog felírni.
    De mi van ha az is ki jön?
    Hallottam hogy vannak házi gyermek orvosok akik injekcióba adják be ilyen esetekbe, de amikor a nagyobbik lányom⁄most 4 éves akkor kb 3 volt⁄ volt múltkor így hallani sem akart róla.
    Önnek mi a véleménye?
    Elég ramatyul van a kicsi, még a hűtő fürdő közben is elaludt .

    Üdv: Krisztina

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Baczonyi Miklós

    Kedves Krisztina!

    A magas láztól és a táplálékhiánytól, lassan, kiszárad a gyermek - valószínű, hogy már ezért is hány.
    Célszerű volna gyermekosztályra vinni, hogy infúziót kapjon - így helyreáll a folyadékháztartása a gyermeknek; ill. az antibiotikumot is tudják akkor már vénásan adni.

    Üdvözlettel
    dr Baczonyi Miklós

  • Kedves dr úr akkor a Huszka dr úrhoz járhatok nyugodtan ugye?mert azt mondták nagyon lelki ismeretes…

    Kedves dr úr akkor a Huszka dr úrhoz járhatok nyugodtan ugye?mert azt mondták nagyon lelki ismeretes orvos.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Baczonyi Miklós

    Járhat.

  • Tisztelt Doktor Úr! Hetek óta minden megfázásos előzmény nélkül nagyon fáj a torkom, és a…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Hetek óta minden megfázásos előzmény nélkül nagyon fáj a torkom, és a váladékot érzek a torkomban, ami semmilyen módon nem távozik. Ez nagyon kellemetlen, és zavaró.
    Voltam fül-orr-gégészeti vizsgálaton, ahol általános vizsgálat során (fül, orr, garattükrözés) nem talált semmi rendelleneset a doktor úr. Annyit mondott, hogy a garatomnál valóban van egy kis nyálka, de ez elhanyagolható, szódabikarbónás öblögetéssel eltávolítható.
    Sajnos arra semmilyen választ nem kaptam, hogy mitől lehet ez a hetek óta tartó torokfájás. Így most erre szeretnék Öntől választ kapni! Ha nem mutatható ki szervi eltérés, akkor talán allergia, vagy mégis megfáztam, vagy túl száraz a levegő? Esetleg menjek el további vizsgálatokra, ha nem múlik?
    Nagyon köszönöm válaszát!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Baczonyi Miklós

    Tisztelt Kérdező!

    Keressen egy másik gégészt, aki körültekintőbben foglalkozik a problémájával.

    Üdvözlettel
    dr Baczonyi Miklós

  • Tisztelt Doktor úr! Tamás vagyok szegedröl!Pár nappal ezelött tettem fel önnek 1 igen hosszú…

    Tisztelt Doktor úr!

    Tamás vagyok szegedröl!Pár nappal ezelött tettem fel önnek 1 igen hosszú lélegzetvételü kérdést.Amire ön készséggel válaszolt is.(Remélem emlékszik!)Utólag is köszönöm!Akkor sinisutis maxillaris acuta-t állapitott,meg a fül-orr gégész nálam a vizsgálat és az orrmelléküreg felvétel alapján.Amin az állt,hogy bal sinus maxillaris csaknem homogénen fedett,a többi melléküreg légtartalma megfelelö,a sinus frontalis hypoplasiás,csontkontúrok épek.Szedtem a Leflokin 500 mg-os,7 db-os tablettát,Beclonasal orrsprayt napi 2-szer,2-öt.És rövidhullámon is voltam 10-szer.Ön akkor azt irta,hogy nem ártana alaposabb vizsgálat,hogy nem-e véletlenül rosszinulatú dolog áll a háttérben.Ma voltam kontrollon és a röntgen lelet-re a következöt irták.Légtartó melléküregek, a frontalisok hypoplasiásak.Szóval a lelet és az orvos szerint is javult a helyzet.Ennek ellenére,a hajam még mindig hullik,a héten ismét észleltem vérrel festenyzet köpetet(lehet,hogy orreredetü),és a nyakamon is van 3 megnagyobbodott nyirokcsomó,az egyik a jobb nyakbiccentö izomnál(borsonyi),a másik a tarkóm bal felsö részén(2-3 mm),a másik a bal kulcsont felett(szintén kb.borsónyi).Erre az orvos azt mondta,hogy várjunk velük,mig ez a gyulladás el nem ül teljesen.Önnek mi a véleménye?Nagyon kiváncsi volnék rá!

    Tisztelettel és üdvözlettel:Tamás (Szeged)

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Baczonyi Miklós

    Kedves Tamás!

    Továbbra is fenntartom a múltkor leírtak szerinti véleményemet - endoszkópos orrvizsgálat és arckoponya-CT nélkül nem lehet korrekt véleményt mondani az orr- és melléküregekről.
    Keressen egy olyan orrgyógyászt, aki ezen vizsgálatokat elvégzi.

    Üdvözlettel
    dr Baczonyi Miklós
    orrspecialista

  • Kedves Doktor úr! Most értem oda, hogy teljesen el vagyok keseredve. 4 hete volt egy gerinc…

    Kedves Doktor úr!

    Most értem oda, hogy teljesen el vagyok keseredve. 4 hete volt egy gerinc műtétem (nyaki). Azóta sajnos a hangom nem jött vissza. A műtét után pár nappal leküldtek a gégészetre és ott azt mondta a hölgy, hogy ahogy félre toltak ott mindent valószínű, hogy megnyúlt az egyik hangszálam mert nem zár össze. Szendjem a milgamma N-t és talán rendbe jön 2-3 hét múlva. Később amikor vissza mentem az orvosomhoz varratszedésre a műtét után másfél héttel, Ő azt mondta eltarthat ez 2-3 hónapig is mivel ő kivűlről dolgozott az altató orvos meg belülről és egy kicsit megsinylette a torkom a dolgot. Nem fáj semmim csak nincs jóformán hangom. Lehet, hogy ez most már így marad? Eddig bíztam de most, hogy már eltelt 4 hét és nem változik a dolog elkezdtem félni. Van itthon bioptron lámpám is nem tudom, hogy ez segít-e. Egy őszinte választ szeretnék, illetve hogy szedjek e valami mást. Vagy van e valami segítség az időn kívűl. A válaszát előre is nagyon nagyon köszönöm.

    Üdvözlettel:
    Ildikó

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Baczonyi Miklós

    Kedves Ildikó!

    Ilyen műtét során a hangszalagokat beidegző ideg megnyomódhat, meghúzódhat, de akár sérülhet is.
    Emiatt a hangszalag mozgása korlátozódik - átmenetileg, vagy végleg.
    Ha átmeneti a mozgáskorlátozottság, akkor néhány hónap, fél év múlva visszatér a hangja; ha végleges a bénulás, akkor csak hosszas kezelés után lehet javítani a hangképzésen.
    Azt javasolom, hogy mindenképpen keressen fel egy foniátert, aki műszeresen tudja megvizsgálni a hangszalagot és időben el tudja kezdeni a speciális kezelést, ha szükséges.

    Üdvözlettel
    dr Baczonyi Miklós
    orrspecialista

  • Nagyon szépen köszönöm Doktor Úr. Megnyugtatott a válaszával,mert elég aggódós anyuka vagyok,minden…

    Nagyon szépen köszönöm Doktor Úr.
    Megnyugtatott a válaszával,mert elég aggódós anyuka vagyok,minden apróságot észreveszek.


    Tisztelettel:ilona

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Baczonyi Miklós

    Kedves Ilona, örülök, hogy sikerült kicsit megnyugtatnom.
    Türelemmel kell kivárni a vizsgálatok végét - általában banális dolog derül ki.

  • Jó estét! Szeretném még azt megkérdezni doktor úrtól hogy 4 hónapos kisfiam tarkója mind 2…

    Jó estét!

    Szeretném még azt megkérdezni doktor úrtól hogy 4 hónapos kisfiam tarkója mind 2 oldalán találtam megnagyobbodott nyirokcsomót,hogy mitől lehet ez, van e okom aggódni miatta??? vagy vigyem el egy gyerek orvoshoz?de nem fáj neki ha hozzá érek mert minden nap megnézem neki.


    Tisztelettel:Ilona

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Baczonyi Miklós

    Kedves Ilona!

    Gyermekkorban, gyakori a nyirokcsomók megnagyobbodása - ezeknek a hátterében semmi komoly baj nem szokott előfordulni.
    A tarkótáji nyirokcsomók pl. az orrmandula túltengése miatt is lehetnek nagyobbak.
    Ezért külön nem kell orvoshoz menniük, ha a gyermek panaszmentes.

    Üdvözlettel
    dr Baczonyi Miklós
    orrspecialista

  • Jó estét Doktor úr!
    2 hónapja kezelnek-a háziorvos-felsőlégúti fertőzéssel,3 doboz antibiotikumot kellett be szednem.A nyirokcsomóm a nyakamon-még mindig duzzadt.
    El mentem fül orr gégészetre,ott azt mondta a doktornő-hogy nem is biztos hogy nyirokcsomó,mert nagyon pulzál.Nyaki… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Baczonyi Miklós

    Kedves Móni!

    Valóban, elhelyezkedhet a nyirokcsomó egy pulzáló ér fölött is és akkor az érrel együtt mozog.
    Előfordulhat sok más elváltozás is, mely tapintásra nyirokcsomónak… Még több

  • Jóestét.ismét elvoltam a gégésznél már azt mondta nincsenek még polipok az arcomban csak akkor…

    Jóestét.ismét elvoltam a gégésznél már azt mondta nincsenek még polipok az arcomban csak akkor lesznek ha nem használom az orrsprayt.És,hogy nincs szükségem fájdalomcsillapítóra mikor pont a fej és homlok fájdalmammal fordultam hozzá.Őn szerint keressek egy másik doktort?Köszönöm

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Baczonyi Miklós

    Jó estét!

    Szerintem, keressen.