A betegek kérdései (10077)

  • Kedves Doktor úr, Holnap lesz 3 hete, hogy megműtöttek. Reggel fogmosás után egyszer picit…

    Kedves Doktor úr,

    Holnap lesz 3 hete, hogy megműtöttek.
    Reggel fogmosás után egyszer picit véres volt a köpetem.
    Ha belenézek lámpával a torkomba nem látok vérzést.
    Még ilyenkor is bevérezhet a mandula helye?

    Köszönettel:
    anna

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Miklós Baczonyi

    Kedves Anna!

    Lehet, hogy a fogíny vérzett csak.

    Üdvözlettel
    dr Baczonyi Miklós
    orrspecialista

  • Tisztelt Dr. Ur! Szives valaszat kernem : Ez ev februarjaban leguti megbetegedesembol nem…

    Tisztelt Dr. Ur!

    Szives valaszat kernem : Ez ev februarjaban leguti megbetegedesembol nem tudok felgyogyulni. Februarban semicilinnel kezeltek. Aprilisban ujra elojottek a tunetek:eroteljes orr-es torom valadekozas, kohoges. Savulin nevu antibiotikumot szedtem ra.Tuneteim enyhultek, a verkepem eredmenye rendben, a tudo szures eredmenye rendben, most a garat valadekbol kitenyesztett bakterium eredmenyem Pozitiv lett: B. Hem. Streptoccocus us egyeb, sok telep .Nem tudom mennyire sulyos es hogy miert kell meg egy nagy dozisu 1000mg -Amoxicillin antibiotikum 60db-os kezelesen reszt vennem. Ebben az evben ez mar a 3.antibiotikum keszitmeny amit szednem kellene. Felek az immunrendszerem et ez meg jobban tonkre fogja tenni. Kerdeseim Onhoz -valamilyen mas alternativa ennek a bakteriumos fertozes kikezelesere van-e, es mennyire sulyos ez a fertozes ? Koszonom szives valaszat, es tanacsat. Udv.: wikka

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Miklós Baczonyi

    Kedves Wikka!

    Ennek a baktériumnak az eltüntetéséhez a felírt antibiotikum szükséges - más úton nem gyógyítható.
    Viszont, a gyakori panaszok és visszaesések okát kéne tisztázni (gátolt orrlégzés?, idült orrmelléküreg-folyamat?, immunhiány?, vashiány?, stb.)

    Üdvözlettel
    dr Baczonyi Miklós
    orrspecialista

  • Tisztelt Doktor Úr! 10 éves kisfiam parlagfű allergiás. A szirupokból már sok kellene, a Histisynt…

    Tisztelt Doktor Úr!
    10 éves kisfiam parlagfű allergiás. A szirupokból már sok kellene, a Histisynt 5mg filmtablettát írta fel az orvos. Egyszerűen nem tudom neki beadni, kiöklendezi. Össze lehet törni, vagy térjünk vissza a szirupokra? Válaszát előre is köszönöm!
    Tisztelettel: Csordásné Edit

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Miklós Baczonyi

    Kedves Csordásné Edit!

    Törje össze.

    Üdvözlettel
    dr Baczonyi Miklós
    orrspecialista

  • Tisztelt Doktor Úr! Néhány napja reagált kérdésemre, amit ezúton is köszönök! Emlékeztetőül:…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Néhány napja reagált kérdésemre, amit ezúton is köszönök!
    Emlékeztetőül: 14x11mm polypoid a bal oldalon a sinus max med fala mentén, bullosus jobb középső orrkagyló!

    További kérdésem lenne Önhöz ez ügyben!

    1.) elmúlhat-e a polypoid gyógyszeres vagy egyéb kezeléstől (műtéten kívűl)
    2.) vagy előbb -utóbb de mindenképpen meg kell műteni!
    3.) elrákosodhat-e, és ha igen akkor mire kellene nagyon oda figyeljek!

    A légutaim szabadok, jelenleg kellemetlenséget az orrfolyás okoz ami inkább a jobb oldalon "csordogál".

    Válaszát előre köszönvén!
    FL

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Miklós Baczonyi

    Kedves FL!

    Csak műtéti úton.....
    Nem rákosodhat el.

    Üdvözlettel
    dr Baczonyi Miklós
    orrspecialista

  • Jó napot! Május óta fülkürthurutban szenvedek.A gyógyszereket szedem (Nasonex,Montelukast Sandoz)…

    Jó napot! Május óta fülkürthurutban szenvedek.A gyógyszereket szedem (Nasonex,Montelukast Sandoz) de még mindig tart? Néhány hete fülzúgásra lettem figyelmes,ami tűrhető de zavar. Akkor hallom inkább,ha bedugom a fülem .rezeg is. Elmúlik?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Miklós Baczonyi

    Kedves Kérdező!

    Elmúlhat.
    Persze, tovább kéne lépni a kivizsgálással - tisztázni kéne az orrmelléküregek állapotát (idült gyulladás?, polip?), mert is fenn tud tartani idült fülkürthurutot.

    Üdvözlettel
    dr Baczonyi Miklós
    orrspecialista

  • Tisztelt Doktor Úr! "Valóban,ezt a gyógyszert már nem nagyon alkalmazzuk" Ettől még lehet…

    Tisztelt Doktor Úr!

    "Valóban,ezt a gyógyszert már nem nagyon alkalmazzuk"

    Ettől még lehet hatékony?

    Válaszát tisztelettel köszönöm

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Miklós Baczonyi

    Kedves Kérdező!

    Igen, ettől még lehet hatékony.

    Üdvözlettel
    dr Baczonyi Miklós
    orrspecialista

  • Tisztelt Doktor Úr! A Stugeron ugyanúgy használható-e fülzúgás esetén,mint a betahisztines…

    Tisztelt Doktor Úr!

    A Stugeron ugyanúgy használható-e fülzúgás esetén,mint a betahisztines készitmények? Ezt irták fel-a tájékoztatóban fülcsengés-szédülés szerepel.
    Azt mondták ez régebbi szer mint amazok.

    Köszönettel

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Miklós Baczonyi

    Kedves Kérdező!

    Hogy miért a Stugeront kapta, azt csak a kezelőorvosa tudja megmondani.
    Valóban, ma már ezt a gyógyszert nem nagyon alkalmazzuk.

    Üdvözlettel
    dr Baczonyi Miklós
    orrspecialista

  • Tisztelt Doktor Úr! Köszönöm válaszát! Említette,hogy Egyetlen végleges megoldás létezik:…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Köszönöm válaszát!

    Említette,hogy
    Egyetlen végleges megoldás létezik:
    "Endoszkópos mikrosebészeti orrsövény- és orrkagyló-műtét.
    Ez kissé ijesztően hangzik,tehát ha esetleg műtét helyett mégiscsak érzek magamban annyi erőt,hogy letegyem az orrcseppet,az sem végleges megoldás?Lehetséges,hogy annyira károsodott már a nyálkahártya illetve az orr,hogy csak a műtét segíthet?

    Köszönöm előre is:
    Veronika

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Miklós Baczonyi

    Kedves Veronika!

    Az ön problémáját az orrsövényferdülés és a jelentősen megnagyobbodott alsó orrkagyló okozza - ezt csak műtéti úton lehet véglegesen rendezni.

    Üdvözlettel
    dr Baczonyi Miklós
    orrspecialista

  • Tisztelt Doktor Úr! Egy olyan kérdésem lenne hogy ugye nálam az infuzios kezelés hatására…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Egy olyan kérdésem lenne hogy ugye nálam az infuzios kezelés hatására halkulás következett be a zúgásban.Gyógyszereket 6 hónapja szedem,halláscsökkenés-lelet szerint nincs.Meg ugye emlitettem,hogy hangzavarom nincs,minden hangot hallok-a zúgás frekvenciáján is,csak a zajérzékenység-az viszont elkeseritő.

    Ha kimutatná a BERA hogy felsőbb folyamat- hallópálya zavarom van,akkor az adna esélyt az elmúlására is-ép belső fül mellett? Lehetséges e az eddigi javulás alapján hogy valami helyreállt?

    Természeten amint meg lesz a lelet megirom Önnek.

    Válaszát köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Miklós Baczonyi

    Kedves Kérdező!

    A BERA után lehet erre válaszolni.

    Üdvözlettel
    dr Baczonyi Miklós
    orrspecialista

  • Tisztelt dr úr olyan kérdésem volna hogy az arcüreggyulladásnál melyik fogak fájnak a felső vagy…

    Tisztelt dr úr olyan kérdésem volna hogy az arcüreggyulladásnál melyik fogak fájnak a felső vagy az alsó fogsor.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Miklós Baczonyi

    Kedves Fogsor!

    Felső.

    Üdvözlettel
    dr Baczonyi Miklós
    orrspecialista

  • Tisztelt Doktor Úr! Az a problémám, hogy hetekig a jobb fülembe azt éreztem, hogy eldugult.…

    Tisztelt Doktor Úr!
    Az a problémám, hogy hetekig a jobb fülembe azt éreztem, hogy eldugult. Vettem egy olajos fülcseppet, amire azt mondták megszabadítja a fülzsírtól a fület. Nehezen akart lefolyni, ezért kicsit dörzsölgettem és nyomkodtam. Másnap (nem tudom köze lehet e az előbbihez) elkezdett fájni a fülem. Egyre rosszabbnak érzem, de egyelőre nem tudok elmenni orvoshoz, mivel holnap indulunk nyaralni a tengerpartra. Azt szeretném megkérdezni, hogy van e elképzelése, hogy mi lehet a probléma és tudna e segíteni, hogy mivel kezelhetném egy hétig, amíg haza nem érünk. Baj, ha vízbe ér addig?
    Tisztelettel:
    Szandra

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Miklós Baczonyi

    Kedves Szandra!

    Célszerű volna szakorvost felkeresnie még indulás előtt!!!

    Üdvözlettel
    dr Baczonyi Miklós
    orrspecialista

  • Tisztelt Doktor úr! Kb.egy hete megcsípte a nyakamat egy darázs.Nem volt semmi probléma egy-két…

    Tisztelt Doktor úr! Kb.egy hete megcsípte a nyakamat egy darázs.Nem volt semmi probléma egy-két napig,majd fájni kezdtek a nyaki izmaim.Még ez sem volt feltűnő,de egy pár napja kezdtem berekedni,majd három napja szinte teljesen elment a hangom.Lehetséges lenne hogy a csípés utáni reakció?Mert ha igen akkor szakorvoshoz fordulok.Maradok tisztelettel!Árdeleán Györgyné

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Miklós Baczonyi

    Kedves Árdeleán Györgyné!

    Igen, lehet a darázscsípéstől - mindenképpen keressen fel szakorvost.

    Üdvözlettel
    dr Baczonyi Miklós
    orrspecialista

  • Tisztelt Doktor Úr! Kb 4-5 éve rendszeres orrcsepp használó vagyok,sajnos a függőség jó ideje…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Kb 4-5 éve rendszeres orrcsepp használó vagyok,sajnos a függőség jó ideje kialakult.Egy megfázással kezdődött,aztán a betegség elmúlt,az orrcsepp maradt.Egy ideig napi egyszeri használat elég volt,aztán egyre többször kellett naponta többször használnom.Ma már odáig jutottam,hogy kb 3 óránként kell alkalmaznom,mert úgy érzem,nem kapok levegőt,mindenhova magammal kell vinnem.Éjszaka többször felébredek,hogy eldugult az orrom.
    Aztán kb egy hete elkezdett sebesedni belül az orrom,először az egyik orrlyuk,rá egy napra a másik.2 nap után elmúlt,de most ismét előjött.Amitől nagyon megijedtem,az az volt,hogy egy hajnalban felébredtem,hogy el van dugulva az orrom,belecseppentettem és maró érzést éreztem.Olyan volt,mintha egy üreg lenne az orromban és folyamatosan fújnom kellett,mert váladékozott,illetve nagyon fájt is.Ez kb 2 órát tartott,azóta elmúlt.Arra gondoltam,hogy mivel más orrcseppet használtam(korábban Rhinospray Plust,most Novorin felnőtteknek valót vásároltam),talán amiatt alakulhatott ez ki.
    Kérdésem az lenne,hogyan,milyen módszerrel tudnék megszabadulni az orcsepptől?Félek,hogy ezek már komoly jelek,de sajnos erőt nem érzek ahhoz,hogy egyik napról a másikra lerakjam,mert őrjítő a dugult-orr érzés.

    Előre is köszönöm a tanácsát!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Miklós Baczonyi

    Kedves Kérdező!

    Egyetlen végleges megoldás létezik:
    "Endoszkópos mikrosebészeti orrsövény- és orrkagyló-műtét".

    Üdvözlettel
    dr Baczonyi Miklós
    orrspecialista

  • Tisztelt Doktor Úr! Kérdezni szeretném mitől lehet az, hogy alig van nyál a számban?? de állandoan,…

    Tisztelt Doktor Úr!
    Kérdezni szeretném mitől lehet az, hogy alig van nyál a számban?? de állandoan, hiába iszok, a torkom meg folyton kapar, gátolt orrlégzés és reflux állhat a háttérben ?? előre is nagyon szépen köszönöm...

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Miklós Baczonyi

    Kedves Kérdező!

    Állhat, de inkább immunológiai folyamatra gondolnék.

    Üdvözlettel
    dr Baczonyi Miklós
    orrspecialista

  • Jó estét! Lassan 2.hónapja allergiás fülkürthurutban szenvede. Kaptam rá orrsprayt,de nagyon…

    Jó estét! Lassan 2.hónapja allergiás fülkürthurutban szenvede. Kaptam rá orrsprayt,de nagyon nehezen akar használni. Néhány hete elkezdett csengeni a fülem,és nagyon megijedtem hogy agy maradok.Mostanába nem hallom,csak ha nagyon zárt és csendes helyen vagyok,vagy este. Lehet a fülkürhurut miatt? A hallásizsgálatom csillagos ötös,a kopnya CT-m tökéletes. Ugye nem maradok így



    Köszöni válaszát egy 17 éves lány!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Miklós Baczonyi

    Kedves Kérdező!

    Igen, lehet a hurut miatt.

    Üdvözlettel
    dr Baczonyi Miklós
    orrspecialista

  • Tisztelt Doktor úr! Fülzúgás miatt először fül-orr-gégészt, majd neurológust kerestem. Koponya,…

    Tisztelt Doktor úr!

    Fülzúgás miatt először fül-orr-gégészt, majd neurológust kerestem. Koponya, nyaki MR-t, majd belső fül MR vizsgálatot javasolt, valamint nyaki ér UH-t. Előbbin voltam (szerencsére negatív a lelet), nem a legkellemesebb emlékem, mondhatni elég borzalmas és számomra rendkívül hosszú (~25 perc) élmény volt.

    Most rettegve készülök a belső fül MR vizsgálatra.
    A Doktor úr tudna erről információval szolgálni (kb. mennyi időt vesz igénybe stb.)?

    Köszönöm válaszát.

    Üdvözlettel:

    Péter

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Miklós Baczonyi

    Kedves Péter!

    Radiológust kérdezzen - az az ö területük.

    Üdvözlettel
    dr Baczonyi Miklós
    orrspecialista

  • Tisztelt Doktor Úr! Szerencsére nem nagy bajról szeretnék érdeklődni, csak érdekesség gyanánt…

    Tisztelt Doktor Úr!
    Szerencsére nem nagy bajról szeretnék érdeklődni, csak érdekesség gyanánt szeretném megtudni az okot.
    Az lenne a kérdésem, hogy az, hogy fogmosáskor elkezd folyni az orrom, minden alkalommal, az normális, vagy talán utal valami problémára? Gondolok itt pl. arcüreggyulladásra, vagy bármi más gondra. Ha butaság a feltételezésem, elnézést, csak azért merült fel bennem, mert akit kérdeztem, nem "panaszkodott" ilyesmire.
    Köszönöm előre válaszát, és elnézést, hogy ezzel raboltam az idejét. Tisztelettel:
    Szilvia

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Miklós Baczonyi

    Kedves Szilvia!

    Utalhat kóros funkcióra - orrászati kivizsgálás indokolt.

    Üdvözlettel
    dr Baczonyi Miklós
    orrspecialista

  • Tisztelt Doktor Úr! Még azt szerettem volna megkérdezni,de ez inkább kiváncsiság.Ugye emlitettem…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Még azt szerettem volna megkérdezni,de ez inkább kiváncsiság.Ugye emlitettem hogy oktoberben szédültem-mint kiderült a magas vérnyomásom miatt,amit azóta rendeztek.Az adjunktusnő alkalmazta nekem a dexamerthasone-os injekciokat belső fülbe.Az utolsó nap se jelentkezett szédülés egyáltalán-pedig felhivták a figyelmemet hogy ez gyakran van-van aki fel se bir kelni egy óra hosszát.

    Ez nagyon jó labirintusfunkciot feltételez?

    A szédülés azóta se jött vissza-az oktoberi-Romberg kitűnő.

    És még egy kérdés,ha a fülzúgásom okaként agyi hallópálya zavar eredményt hoznak ki,akkor azt ugye valószinű ideggyógyász kezeli.Akkor jobb a prognozisa? Igy is sokat halkult egyébként-de mivel egyelőre mindenféle lehetőségre kaptam gyógyszert-ezért nem tudom mitől.A BERA nyilván majd kiderit mindent.

    Amúgy a hallásomat is jónak érzem,meg a mérés szerint se volt hiba a fülzúgás frekvenciáján sem.

    Válaszát köszönöm:János

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Miklós Baczonyi

    Kedves János!

    Igen, nagyon jót feltételez.
    Igen, ideggyógyász kezeli.

    Üdvözlettel
    dr Baczonyi Miklós
    orrspecialista

  • Tisztelt Doktor Úr! Jól gondolom akkor,hogy a BERA-nal objektivabb vizsgáló módszer nem létezik?…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Jól gondolom akkor,hogy a BERA-nal objektivabb vizsgáló módszer nem létezik? Egyébként gondolt az ideggyógyász esetlegesen a mélyebb régiók-agyi területek zavarára is,mert Tegretol CR 200-t is szedtem a sercegésre.

    Ami még érdekes lehet-ha már előző kérdező tücsköket emlitett-hogy én meghallom a rovar ciripeléseket is,igaz nem néztem utána hány Hz-et adnak ki-de a lényeg,hogy a magasabb hangok se "szálltak el".Beszédértés zavarom sincs,de legjobban úgy tudnám leirni a jelenséget,hogy teltebbnek hallok mindent,és mintha minden hangerejéhez még hozzáadtak volna.

    Nagyon kiváncsi leszak a vizsgálat eredményére én is.

    Ha centralis-hallópálya zavar igazolodnék akkor annak kezelése ideggyógyászati feladat? Jöhet-e annak zavarából zúgás is?

    Ui:Eddig nagyon helyesen-"sörétes puska elméletként"-egyaránt gondoltak a belső fül zavarára ezért kaptam infuziot meg szedem a vérhigitót,illetve ahogy fent emlitettem a hátsó területek zavarára kaptam a más tipusu gyógyszert.

    Válaszát köszönöm-és majd az eredményekkel jelentkezem feltétlenül.

    Üdvözlettel:János

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Miklós Baczonyi

    Kedves János!

    Várom a BERA eredményét.

    Üdvözlettel
    dr Baczonyi Miklós
    orrspecialista

  • Jó napot kívánok!! Kisfiamnak április 2án volt tubus beültetése. Nyaralásunk során sajnos víz…

    Jó napot kívánok!! Kisfiamnak április 2án volt tubus beültetése. Nyaralásunk során sajnos víz érte a fülét. Lesz neki valami baja vagy mellékhatása miatta? Válaszát köszönöm előre is!!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Miklós Baczonyi

    Kedves Kérdező!

    Nagy valószínűséggel semmi baja nem származik belőle.

    Üdvözlettel
    dr Baczonyi Miklós
    orrspecialista