A betegek kérdései (10077)

  • Tisztelt Doktor Úr! Egyébiránt kifejteném miért gondolok én erre az idegi halláscsökkenésre. Ugyanis,mielőtt…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Egyébiránt kifejteném miért gondolok én erre az idegi halláscsökkenésre.
    Ugyanis,mielőtt kórházba kerültem volna,előtte volt nekem egy SzTk hallásmérésem,és ott 20-25 dB perceptiot hoztak ki eredménynek.
    Na mostan,a kórházi mérés során (ami 3 héttel ezután történt) úgy történt a mérés,hogy előbb a stapedius-os lézerrel (elnézést nem tudom a pontos nevét,csak ilyen hangot ad ki) beadták az erős hangot a reflexvizsgálatkor-és utána küldtek rögvest a süketszobába.És igy hozták ki a jó eredményt,ép hallást.

    Szubjektive lehetséges ilyen hogy az ember fülzúgása annyira lecsökken az erős hangtól-pillanatnyilag-,hogy álpozitiv eredményt adjon a hallásvizsgálat?

    És ami a legérdekesebb a történetben,hogy a fülzúgásom ugyan jelentősen javul,de a zajérzékenység fennáll.És pont olyan lépcsőzetes jelenség ahogy a recruitment van,pl régi hangon nem tudom hallgatni a tévét,mert meg tudnék bolondulni.(Kb 0-10 ig olyan mint régen,és 11-es hangerőnél vagy egy hirtelen "kiugrás")

    Ezért irtam tehát a BERA vizsgálat elvégeztetését Önnek.

    Üdvözlettel és köszönettel várom meglátását:János

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Baczonyi Miklós

    Kedves János!

    A zajérzékenység agyi regulációs zavar eredménye - még az is elképzelhető, hogy a gyógyszerei váltják ki a fokozott érzékenységet.

    Üdvözlettel
    dr Baczonyi Miklós
    orrspecialista

  • Kedves doktor úr! Sajnos a jobb fülem mindig is sokkal jobban zsírosodott mint a bal és ez…

    Kedves doktor úr!

    Sajnos a jobb fülem mindig is sokkal jobban zsírosodott mint a bal és ez van az arcommal vagyis a bőrömmel is.
    Pár napja arra keltem, hogy a sok zsírtól bedugult a jobb fülem és aztán persze az ösztön, elkezdtem ki piszkálni, de csak egyre beljebb nyomtam. Próbáltam fül spray-t, melegvizet... Már annyira megpiszkáltam, hogy kezd fájni. Be van dugulva és tompán hallok vele. Azon gondolkodtam, hogy elmegyek kitisztíttatni, de őszintén bevallom, amiket olvastam a fülmosásró, hogy valakit annyira megkínoztak, hogy vérzett a füle és már "taknya nyála egybefolyt" annyira fájt és nem volt kíméletes, vagy olyan is előfordult, hogy beszakította az ember dobhártyáját , az sem volt kíméletes. Persze ez elrentettett a dologtól. Tudna valamilyen módszert ajánlani, amit itthon alkalmazhatok, hogy a zsírt el tudjam távolítani, fülcsepp vagy valami mást? Valóban ennyire fájdalmas, vagy ez csak a szakorvostól függ?

    Előre is köszönöm a válaszát!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Baczonyi Miklós

    Kedves Kérdező!

    Nyugodtan menjen el és mosassa ki a fülét, mert nincs más módszer.

    Üdvözlettel
    dr Baczonyi Miklós
    orrspecialista

  • Tisztelt Doktor Úr!

    Emlitettem önnek egy levélben,hogy a piac zaja elviselhetetlen.De a fülzúgásom viszont már nem.A helyzet az hogy nekem az infuzios kezelésem még tavasszal volt,de ez a hangosság dolog azóta is fennáll.

    Nagyon félek a recruitment-től,nehogy az… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Baczonyi Miklós

    Kedves Kérdező!

    A recruitment CSAK halláscsökkenés mellett jön létre.
    Normál hallás esetén ilyen jelenség nem létezik!
    A BERA kérdést az adjunktusnővel beszélje meg.Még több

  • Tisztelt Doktor Úr! Az lenne a kérdésem hogy a Chinotal és a Seduxen együtt szedve hosszabb…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Az lenne a kérdésem hogy a Chinotal és a Seduxen együtt szedve hosszabb távon valóban kiméletesebb e a máj számára mint a Tegretol+Nootropil+Rivotril?

    Mert olyat olvastam hogy a Nootropil eleve terheli a májat,de ez Tegretollal együtt fokozodik.Sajnos,még 6 krónikus betegségem van a fülzúgáson,generalizált szorongáson kivül,ezért se mindegy.Ezenkivül mint utolag kiderült,a Tegretol a Rivotril hatását is erősiti (minden BZD)-jét,és ettől a kombináciotol nagyon rosszul voltam,új pszichiátert kellett keresni.

    A két gyógyszerektől jól vagyok,nehéz volt őket beállitani,a harmadik benzodiazepin hozott a szorongásban is enyhülést,mert az összes többitől rosszul voltam.

    Ui:Természetesen évekig fogom szedni a Chinotalt,mert tényleg azt vettem észre,ha kihagyom akkor a zúgás visszaromlik.

    Tisztelettel várom meglátását.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Baczonyi Miklós

    Kedves Kérdező!

    Gyógyszerkinetikával és gyógyszerek interakciójával nem foglalkozom, így ezt a kérdést farmakokinetikusnak kéne feltennie (ez a belgyógyászat egy speciális területe).

    Üdvözlettel
    dr Baczonyi Miklós
    orrspecialista

  • Jó Napot!

    19 éves vagyok elégé erős refluxom van, amiatt lettem aszthmás, amiatt lettek problémák az orromban is, a főbb problémám hogy a váladék a garatomba csordogál, a reflux miatt. (Orssövény és orrkagyló műtétet már csinált rajtam Dr. Szűcs Enikő és a polypokat is kiszedte.).… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Baczonyi Miklós

    Jó Napot!

    A reflux kb. 1-1,5 hónap alatt elmúlik (szigorú diéta mellett!).
    A garati váladékcsorgás megszűnéséhez jóval hosszabb idő kell; lehet, hogy másfél-két év is beletelik,… Még több

  • Tisztelt Doktor Úr! Olyan problémával fordulnék Önhöz, hogy a 14 éves lányomnál kora tavasszal…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Olyan problémával fordulnék Önhöz, hogy a 14 éves lányomnál kora tavasszal és ősszel bedugul az orra, orrból beszél nehezen kap levegőt, de szinte semmi váladék nem jön neki belőle. Orrspray nem használ csak pár percig. Allergia vizsgálaton voltunk negatív lett. Akinél voltunk szakrendelőben "orvosnál" azt mondta a lányomnak, ha nem kapsz az orrodon levegőt akkor vegyél a szádon. Ezzel a mondatával sajnos okosabbak nem lettünk. Mégis milyen problémára utalhatnak ezek a tünetek?

    Köszönöm megtisztelő válaszát! Üdvözlettel: Henrietta

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Baczonyi Miklós

    Kedves Henrietta!

    Nagyon nagy valószínűséggel allergiás folyamat okozhatja az orrdugulás (a negatív teszt ellenére is!!).
    Érdemes volna egy hozzáértő orrspecialistát felkeresniük, aki endoszkóppal átnézve a gyermek orrát, észrevenné az allergiás folyamat "apró" jeleit is - így megfelelő kezelést tud nyújtani.

    Üdvözlettel
    dr Baczonyi Miklós
    orrspecialista

  • kedves doktor úr. mandulaműtét után tényleg csak 2 hét elteltével lehet hajat mosni? most…

    kedves doktor úr.

    mandulaműtét után tényleg csak 2 hét elteltével lehet hajat mosni?
    most tartok a 8. napon.
    válaszát köszönöm.

    anna

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Baczonyi Miklós

    Kedves Anna!

    Tényleg!

    Üdvözlettel
    dr Baczonyi Miklós
    orrspecialista

  • Tisztelt Doktor Úr!

    Azt szeretném kérdezni Öntől hogy egy ismerősöm édesapjának Meniére-szindróma lépett fel 10 éve a bal fülében,mely fülzúgással,szédüléssel jár.
    Semmilyen kezelést nem kapott rá,de segitettem nekik bejutni a Klinikára ahol engemet is kezeltek.Még csak… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Baczonyi Miklós

    Kedves János!

    Lehet, hogy hoz javulást - ezért érdemes megpróbálni.

    Üdvözlettel
    dr Baczonyi Miklós
    orrspecialista

  • Kedves Doktor úr! 57 éves nő vagyok, 10 éve műtöttek göbös strummával. Azóta Euthyrox majd…

    Kedves Doktor úr! 57 éves nő vagyok, 10 éve műtöttek göbös strummával. Azóta Euthyrox majd Letrox tablettát szedek. 3 havonta járok TSH ellenőrzésre nagyon nehezen állt be, de most hála Istennek 1,8 az eredményem. Azt szeretném kérdezni Öntől, hogy mi lehet az oka ,hogy hetente félre nyelek? Ez most már olyan gyakori, hogy szinte félek egyedűl maradni. Eddig szerencsém volt mindig volt valaki aki elkapott hátulrol ,és egy erős ökölbe szoritott rátással segitett. De sokszor olyan súlyosan ér, hogy már a fejem zsibbad a felső testembe meg olyan erős fájdalom jön hogy alig bírom. Kedves Doktor úr nagyon szépen kérem, adjon tanácsot , hova forduljak a problémámmal? Egyáltalán ez kezelhető? Szeretnék még élni!! Várom szíves válaszát!!!!! Hálás köszönettel Szabóné.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Baczonyi Miklós

    Kedves Szabóné!

    Először is gégészeti kivizsgálás jön szóba, majd a neurológusnak is meg kéne néznie Önt.

    Üdvözlettel
    dr Baczonyi Miklós
    orrspecialista

  • Fülgyertya fülzúgásra

    Kedves doktorúr!

    21 éves nő vagyok,régebb óta ciripel mindkét fülem akkor hallom erősebben mikor csöndes helyen vagyok vagy ha bedugom a füleimet! Ritkábban szokott fülzúgásom is lenni. Valamint amikor nyelek mindként fülem recseg! Mitől lehet ez a fül ciripelés és fülrecsegés?… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Baczonyi Miklós

    Kedves V Katalin!

    Orvos KELL fordulnia, hogy kivizsgálják.

    Üdvözlettel
    dr Baczonyi Miklós
    orrspecialista

  • Tisztelt Dr Úr!

    Tanácsot szeretnék kérni , folyamatos orr dugulásom van több mint egy éve 20 éves vagyok . Németországban élek már kint 4 hete voltam Magyarországon és elmentem Fül orr gégészhez aki azt mondta nekem hogy orr nyálkahártyám meg van duzzadva föl írta nekem a Medrol… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Baczonyi Miklós

    Kedves Anita!

    Feltehetően, az orrsövényferdülés és az alsó orrkagyló túltengése okozza a panaszát - ezirányban kéne vizsgálódni.

    Üdvözlettel
    dr Baczonyi Miklós

  • Tisztelt Doktor Úr! Irtam Önnek egyszer,hogy egyik ismerősöm három éve bajlódik fülcsengéssel.Irta…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Irtam Önnek egyszer,hogy egyik ismerősöm három éve bajlódik fülcsengéssel.Irta válaszába hogy tetanusz oltása is közrejátszhatott.
    Közben sikerült időpontot kapnia a Neurologiai Klinikára.

    Mondtam neki ne ijedjen meg ha az observálása alatt is felajánlanak egy infuzios kezelést esetleg.

    Kérdésem,hogy vesekő mellett ellenjavallt e ilyen infuzió,emlitse e meg ezt a kivizsgáló orvosnak?

    Válaszát köszönöm,

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Baczonyi Miklós

    Kedves Kérdező!

    Mindenképpen említse meg.

    Üdvözlettel
    dr Baczonyi Miklós
    orrspecialista

  • Tisztelt Dokotr Úr! Feltételezett reflux esetén lehetésges e, hogy fejjel lefelé történő ivás…

    Tisztelt Dokotr Úr!

    Feltételezett reflux esetén lehetésges e, hogy fejjel lefelé történő ivás , illetve étkezést követő fejjel lefelé testhelyzet esetén nem történik vissza áramlás a gyomorból?Ha igen akkor ez hogyan lehetséges, hogy az említett testhelyzetben nem , de normális testhelyzetben történik visszaáramlás?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Baczonyi Miklós

    Kedves Kérdező!

    Ennek a kérdésnek a szakembere a gasztroenterológus - őket kérdezze.

    Üdvözlettel
    dr Baczonyi Miklós
    orrspecialista

  • Tisztelt Doktor Úr! Egy utolsó kérdéssel terhelném. Mint írtam a hallásvizsgálaton a 4 és…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Egy utolsó kérdéssel terhelném. Mint írtam a hallásvizsgálaton a 4 és 8 kHz-nél -20 dB volt bekarikázva a bal fülnél a leleten, míg a jobbon -10. Ez 10 dB-es eltérést jelent, mennyire okozhat ez problémát, számottevő az eltérés?

    Köszönöm!
    Lajos (27)

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Baczonyi Miklós

    Kedves Lajos!

    Semmi jelentősége sincs.

    Üdvözlettel
    dr Baczonyi Miklós
    orrspecialista

  • Kedves Doktor Úr! Kisunokám szeptemberben lesz 3 éves. Alvási apnoéja van, hamarosan orr és…

    Kedves Doktor Úr!

    Kisunokám szeptemberben lesz 3 éves. Alvási apnoéja van, hamarosan orr és részleges garatmandula műtétje lesz. Miért szükséges a műtét után intensív osztályos elhelyezése?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Baczonyi Miklós

    Kedves Kérdező!

    Erre csak az operáló orvos tud érdemben válaszolni - őt kérdezzék.

    Üdvözlettel
    dr Baczonyi Miklós
    orrspecialista

  • Tisztelt Doktor Úr ! Kb. 3-4 napja erős felfájásom volt, majd orrfúvás után bűzös, enyhén…

    Tisztelt Doktor Úr !

    Kb. 3-4 napja erős felfájásom volt, majd orrfúvás után bűzös, enyhén véres váladék az eredmény, amely azóta is tart. A garaton hátul érzem az állandó csorgást.

    Ön mit javasol ?

    Válaszát köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Baczonyi Miklós

    Kedves Kérdező!

    Én azt javasolom, hogy keressen fel egy gégészt, aki megnézi az orrát és a garatját.

    Üdvözlettel
    dr Baczonyi Miklós
    orrspecialista

  • Fül gyulladás, viszketés

    Tisztelt Doktor Úr!

    Édesanyám miatt irok Önnek.Ugyanis évek óta krónikus ekcémás hallójáratgyulladása van-idült jelleggel.Természetesen ez viszketéssel jár-ami viszont különbözö manipuláciokat eredményez....sajnos ez Ön előtt is jól ismert dolog.Egyszer akut volt a gyulladás,de… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Baczonyi Miklós

    Kedves Kérdező!

    Az ekcémának különböző formái vannak, így csak a fül megtekintése után lehet gyógyszert választani.
    [Másrészt, ezek a gyógyszerek vénykötelesek - így mindenképpen… Még több

  • Tisztelt Doktor Úr!

    Egy éve járok vizsgálatokra bal oldali hallásvesztés miatt. Az első hallásvizsgálat után krónikus fülkürt gyulladást állapítottak meg, (a kezelés nem járt eredménnyel), az utolsó pedig kétoldali idegi hallásvesztést. A natív koponya
    CT eredménye: Mastoidealisan… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Baczonyi Miklós

    Kedves Kérdező!

    A hallásvizsgálati eredmények pontos ismerete nélkül a leírt CT véleményt nem tudom értelmezni. Emiatt azt sem tudom, hogy miért merült fel az MR lehetősége.
    Még több

  • jónapot érdeklődnék napok óta fáj a fejem és olyan érzés van az oromban mint a strandon mint…

    jónapot érdeklődnék napok óta fáj a fejem és olyan érzés van az oromban mint a strandon mint amikor a viz megy bele előre is köszönöm a válaszát

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Baczonyi Miklós

    Jó napot!

    Gyulladás alakulhatott ki - gégészt keressen fel.

    Üdvözlettel
    dr Baczonyi Miklós
    orrspecialista

  • Kedves Doktor Úr! Hosszú ideje tartó fülviszketéssel és fülfájással kerestem fel tegnap egy…

    Kedves Doktor Úr!

    Hosszú ideje tartó fülviszketéssel és fülfájással kerestem fel tegnap egy fül-orr-gégészt. Megvizsgálta a fülem, és fülzsírt szedett ki, ami annyira be volt keményedve, hogy csak csipesszel sikerült neki. A problémám annyi viszont, hogy ma reggel a párnámon pár csepp vért találtam, a fülemben pedig alvadt vér van. Segítsen kérem, van okom aggódni, vagy ilyen elő szokott fordulni?
    Válaszát előre is köszönöm,
    Angéla

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Baczonyi Miklós

    Kedves Angéla!

    Ilyen előfordulhat egy nagyon kemény zsír eltávolítása után.
    Ha egy kis paraffin-olajat csepegtet a fülébe, akkor könnyebben eltávozik a véralvadék; de kitisztítani tilos a hallójáratot!!

    Üdvözlettel
    dr Baczonyi Miklós
    orrspecialista