A betegek kérdései (10077)

  • Tisztelt Doktor úr! Már lassan két hete be van dugulva a fülem,Először az egyik,de mostanra…

    Tisztelt Doktor úr!

    Már lassan két hete be van dugulva a fülem,Először az egyik,de mostanra mind a kettő.Meg voltam fázva,de egyre rosszabb lett,elmentem fül-orr gégészhez,ő azt mondta,be van gyulladva,melegítsem,és használjak orrcseppet.Aztán elmentem a háziorvoshoz,mert rosszabbul lettem,ő azt mondta hogy be van gyulladva az arcüreg,és ez okozza a füldugulást is.Írt fel antibiotikumot,de egyelőre ugyanúgy be van dugulva mind két fülem.Melegítem,használok orrcseppet,és az a kérdésem,hogy ez valaha el fog múlni?Mit tegyek hogy elmúljon mihamarabb,mert nagyon kellemetlen érzés.

    Köszönöm a válaszát:
    Melinda

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Miklós Baczonyi

    Kedves Melinda!

    El fog múlni - 1 hét, 10 nap alatt gyógyul általában.
    3x1 Calcium Sandoz-t igyon még meg naponta.

    Üdvözlettel
    dr Baczonyi Miklós
    orrspecialista

  • Tisztelt Doktor Úr! Emlitettem hogy elmegyek még pajzsmirigy vizsgálatra a Klinikai kezelés…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Emlitettem hogy elmegyek még pajzsmirigy vizsgálatra a Klinikai kezelés után,van javulás,már csak ciripel,halláscsökkenés nincs.

    Addig is,neurologusommal konzultáltam,aki Tegretolt javasolt.
    Holnap megyek felutazni kiiratni,és átnézi a papirjaimat is.

    Kérdésem,hogy meghagyták a Klinikai kezelés után hogy Chinotal 400 és Nootropil 1200 menjen még tovább 1-1-0.

    Szedhetők ezen készitmények együtt a Tegretollal? Mindkét gyógyszer szedéséről tud neurologusom,meg a Klinikai kezelésről is,Ön szerint bezavarhat e a hatásukba a Tegretol?

    Válaszát köszönöm:János

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Miklós Baczonyi

    Kedves János!

    Erre csak az ideggyógyász tud válaszolni.

    Üdvözlettel
    dr Baczonyi Miklós
    orrspecialista

  • Tisztelt doktor Úr!Panaszom lassan 2éves.A jobb oldali fülem fáj és kisugároz nyakba,sőt sokszor…

    Tisztelt doktor Úr!Panaszom lassan 2éves.A jobb oldali fülem fáj és kisugároz nyakba,sőt sokszor fejbe is!Számtalanszor jártam fülészeten (maszekon is)minden vizsgálat negatív!2Xmri koponya ez is negatív.legutobb az egyik fül orr gégész kolléga azt mondta hogy szerinte állkapocs betegségem van a fogaimtól.alul felül koronám van.vissza mentem a fogorvoshoz aki elküldött egy specialistához aki készitett egy sint amit hordtam 3 hónapig,jövö héten megyek vissza és lecserélik majdnem az összes fogam tehát az is rendben lesz.Kérdésem az lenne mi van akkor ha ezek után is megmarad ez a fül fájdalom???Ezek a fájdalmak szerencsére nem mindennaposak de télen és most ilyen időben elég gyakoriak ,és ezt most vettem észre hogy ha megnyomom a jobb fülem mögötti csontot az nagyon érzékeny a másik felén semmi fájdalom.Válaszát előre is köszönöm ,remélem tud nekem segiteni.Tisztelettel Ivett Bajáról Ui.Sokszor zug a fülem de szerencsére csak pár pillanatig .Szép Napot!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Miklós Baczonyi

    Kedves Kérdező!

    A fül mögött húzódik egy érzőideg fel a fejtető felé, mely a nyaki gerincből indul ki. Ennek az idegnek a fájdalma (gyulladása) okozhatja a problémát.
    Ideggyógyászt keressen fel.

    Üdvözlettel
    dr Baczonyi Miklós
    orrspecialista

  • Tisztelt Doktor Úr! Próbálom megfogalmazni érthetően férjem problémáját. Szinte minden héten…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Próbálom megfogalmazni érthetően férjem problémáját. Szinte minden héten előfordul, hogy úgy érzi a levegő megszorul a homloküregében, ehhez általában nátha is társul. Ilyenkor a homloka nagyon el kezd fájni és mindaddig nem is múlik el amíg a levegő "le nem ereszt". A legutóbbi alkalommal még a feje is bepirosodott. Ilyenkor sokáig fújja az orrát ami aztán hallhatóan kiengedi a levegőt. Nem tudom a dolgot hova tenni, mi lehet az oka?

    Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Miklós Baczonyi

    Kedves Kérdező!

    Lehet, hogy ún. ventil-polip akadályozza a homloküreg normális átszellőzését.
    3D arckoponya-CT-vel lehet korrektül tisztázni.
    www.sinolaser.hu

    Üdvözlettel
    dr Baczonyi Miklós
    orrspecialista

  • Tisztelt doktor úr! Körülbelül két hete kezdett bedugulni mindkét fülem. Kimosták belőle a felhalmozódott…

    Tisztelt doktor úr!
    Körülbelül két hete kezdett bedugulni mindkét fülem. Kimosták belőle a felhalmozódott zsírdugót, azonban visszadugult. Felkerestem a fül-orr-gégészetet, ahol szintén átmosták, jelentősebb eredmény nélkül. Egy hét után visszamentem, mert még mindig be volt dugulva mindkét fülem. Ekkor átfújta az orvos az orrjáraton keresztül, ekkor kitűnően hallottam. Azonban azóta is minden reggel füldugulással ébredek és nap közben sem dugul ki. Minden nap nem járhatok a szakrendelésre! Mi lehet a gond?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Miklós Baczonyi

    Kedves Kérdező!

    Allergiás eredetű fülkürthurut.
    Az allergiát kéne kezelni gyógyszerrel, orrsprayvel.

    Üdvözlettel
    dr Baczonyi Miklós
    orrspecialista

  • Tisztelt Doktor Úr Három hete beteg voltam,magas láz 1,5 hétig,és fulladás,asztma,még most…

    Tisztelt Doktor Úr

    Három hete beteg voltam,magas láz 1,5 hétig,és fulladás,asztma,még most is hurutosan köhögök. Curam Duot 1000mg kaptam 2X1.
    Egy hete a bal fülemmel nagyot hallok,olyan mintha visszhangos lenne az egész bal oldalam.Nem fájt a tegnapi napig míg az O-F.G.valami nagy pumpával kétszer befújt az orromba.Azt mondta,hogy 2 nap múlva mennyek vissza és ha nem javul fel kell szúrni a fülemet! Tegnaptól mikor haza értem
    sót melegítettem meg infra lámpáztam,orr cseppet is használta amit eddig is csináltam de nem segített,és most elégé fája fülem.
    Kérdésem az lenne engedjem -e a fel szúrást,illetve ha nem mit tehetek még? Válaszát előre is köszönöm.
    Moni

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Miklós Baczonyi

    Kedves Moni!

    Ma már "nem divat" a fül felszúrása (jobb helyeken).
    Ha gennyes középfülgyulladása van, azt antibiotikummal lehet gyógyítani.
    Ha savós középfülgyulladása alakult ki - a leírtak alapján én erre gondolok - akkor az orrlégzés és a fülkürtműködés javításával lehet kezelni (antihisztaminok, szteroidos orrspray-k, kálcium, stb.).
    A fájdalmat a befújás miatti túlnyomás okozhatja.

    Üdvözlettel
    dr Baczonyi Miklós
    orrspecialista

  • Tisztelt Doktor úr! Visszaolvastam a korábbi levelezéseket, és úgy látom, nem csak nekem költözött…

    Tisztelt Doktor úr!

    Visszaolvastam a korábbi levelezéseket, és úgy látom, nem csak nekem költözött tücsök a fülembe, ami egész nap szórakoztat. Ebben kérném az Ön véleményét.

    Egy fülkürthurut után maradt meg ez a tünet (korábban is volt, de nem állandóan), zúg a fülem, magas hangú zúgás, és egy mélyebb hang az, amit hol hangosabban, hol halkabban hallok.

    Voltam az egyik kollégájánál, voltam audiológián is, a lelet alapján zajártalmat említett a kollégája, és Elven tablettát javasolt első körben, és pár hét múlva kontrollt.

    Az az igazság, hogy rengeteg dolgot olvastam én is az interneten (agydaganat, epilepszia, érproblémák, egyéb orvosi dolgok), és kellően sikerült magamra hozni a frászt.

    A nyakam is olykor recseg - ülőmunka, monitornézés -, és van, hogy sercegő hangot is hallok néha, röviden.

    Előfordulhat az, hogy ez okozza ezt a fülzúgást?

    Köszönöm válaszát!

    Üdvözlettel:

    P

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Miklós Baczonyi

    Kedves Kérdező!

    Sok oka lehet a fülzúgásnak - pl. a nyaki erekben a keringési zavar is okozhatja.
    Részletes neurológiai, reumatológiai, ortopédiai kivizsgálás indokolt.



    Üdvözlettel
    dr Baczonyi Miklós
    orrspecialista

  • Tisztelt Doktor Úr! Most értem haza ebben a szent pillanatban a Klinikáról.Lement a 10 Nootropil…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Most értem haza ebben a szent pillanatban a Klinikáról.Lement a 10 Nootropil infuzio meg a belső füles szteroid kezelés-a fülzúgás látványosan javult,ahogy irtam is.

    Doktor Úr,viszont megmondom őszintén már csak Önbe van bizodalmam ezért lennének kérdéseim.

    Adjunktusnő elküldött még Carotis Verteblaris Doplerre,illetve pajzsmirigy izotopos vizsgálatra is,ezek junius elején lesznek.

    Elképzelhető-e hogy pajzsmirigy betegség tartja már fenn csökkent zúgást? Ugyanis az év eleji akusztikus trauma maradéktalanul gyógyult,minden érték 0-7 dB-en áll-a kezelés közben is folyamatos hallásmérések zajlottak-tehát adjunktusnő is megállapitotta,hogy fülészetileg itt már nincs semmi féle halláscsökkenés,ami indokolhatná a zúgást.Tücsök ciripeléseket hallok,fluctuáló jelleggel.Pajzsmirigy TSH értékem emelkedett-innen jött a gyanú-,ejtsem e szerét ezen vizsgálatoknak.

    Válaszát előre is köszönöm:János

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Miklós Baczonyi

    Kedves János!

    Igen, a pajzsmirigy működési zavara is okozhat fülzúgást - ezért kell nagyon precízen kivizsgálni; látom, hogy az adjunktusnő komolyan is veszi.
    Meglátjuk, hogy mi lesz az izotópos vizsgálat eredménye és hogy az endokrinológus azt hogyan értékeli.

    Üdvözlettel
    dr Baczonyi Miklós
    orrspecialista

  • Tisztelt Doktor Úr! Kislányom 3 éves, 3 hónapos. Tavaly október óta jár közösségbe. Ez…

    Tisztelt Doktor Úr!


    Kislányom 3 éves, 3 hónapos.

    Tavaly október óta jár közösségbe. Ez idő alatt 3-szor volt beteg. Két alkalommal hörghurut miatt kapott antibiotikumos kezelést. Egy alkalommal vírusos megfázása volt.

    A gondunk. A legutolsó megbetegedése óta - febr. - is szinte állandóan hallani lehetett, hogy a garatnál hátul van egy kis váladék az orrában, ami se ki nem jön, se le nem megy. Orra emiatt sosem folyt.

    Esténként sokszor horkolni, krákogni hallottuk, hallani, ahogy ez a kis "lerakódás" a levegővétel hatására "mozgolódik". Orrszívóztuk, nem jött ki. Cseppentettünk bele, leszívattuk, mégsem jött ki semmi, tartotta magát ez a váladék ott bent. Hetek óta a gyermek háziorvos által kiírt gyógyszertári készítésű orrcseppet használtuk - mint utólag megtudtam, hidrokortizon volt benne - az átmenetileg segített, de aztán nem kínoztuk tovább a gyermekünket, mert az állandó orrszívás miatt már menekült, és a végén orrcseppel is már semmit sem tudtunk kiszívatni, csak magát az orrcseppet, váladékot nem hozott fel, oldott ki, mindent előírás szerint végeztünk. Így a lányunkat békén hagytuk, és hónapokon át - kb. kettő - nem is volt semmi gond, bár ezt a "valamit" továbbra is hallottuk az orrában.

    Most a hideg idő beálltával, fokozódtak a tünetei, krákog, reggelre köhög, próbál felköhögni valamit, és hát, kész tortúra megszabadítani az orrát egy kis váladéktól. De minden egyes orrfújás, vagy szívás után mégis bentmarad maradék!!! Mi lehet ez?

    Most neomycines orrcsepp használható alternatívaként, de nem hiszem, hogy esetén ez indokolt lenne, legalább is, óvakodom a felesleges antibiotikumos kezelésektől, és az orrváladék minősége sem indokolja ezt.

    Tudom, hogy a vége egy fül-orr-gégészeti vizsgálat lesz, de érdekel a véleménye, így látatlanban is. A váladék tiszta, víztiszta áttetsző vagy esetleg fehér. A gyermek közérzete szuper, energiabomba, étvágya nagyon jó, erős, vidám gyermek.

    Tanácstalanok vagyunk, de szeretnénk megóvni őt a félrekezelésektől és az indokolatlan beavatkozásoktól is.

    Köszönettel és tisztelettel várom válaszát!

    Üdv: Andrea

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Miklós Baczonyi

    Kedves Andrea!

    Kislányánál, feltehetően, a felső légúti nyálkahártya idült duzzanata áll fenn - melynek hátterében, általában, hiperergiás⁄allergiás folyamat áll. Ez, és az esetleg hozzá társuló - orrlégzést akadályozó - anatómiai rendellenességek (orrsövényferdülés, orrkagylók túltengése, stb.) következtében az orrgarat-mandula is lassan megnagyobbodott⁄megduzzadt (természetesen emiatt még nem kell eltávolítani!).
    A duzzadt nyálkahártyák termelnek fehér vagy átlátszó, kocsonyás váladékot - de ezt kiszívni nem szabad (mert csak ront a gyermek orrán a sok szívás).
    Célszerű volna egy hozzáértő orrspecialistához elvinni, aki endoszkóppal pillanatok alatt átnézi a gyermek orrát (így láthatók az allergia jelei) és utána megbeszélik az oki kezelést.
    www.sinolaser.hu

    Üdvözlettel
    dr Baczonyi Miklós
    orrspecialista

  • Tisztelt Doktor úr! Férjemnek néhány napja nyeléskor, tüsszentésnél, köhintésnél kicsit fáj…

    Tisztelt Doktor úr!
    Férjemnek néhány napja nyeléskor, tüsszentésnél, köhintésnél kicsit fáj az ádámcsutka alatti rész. Evéskor, iváskor, nyugalomban nem. Reggel a fogmosó víz kiköpésekor kezdődik. Köhögés, rekedtség, egyéb tünet nincs. Koraszülött ikerbabáink vannak inkubátorban, elég ok az aggodalomra. Az a típus vagyok, aki mindig a legrosszabbra gondol, átkozott egy tulajdonság. Nagyon aggódom a gyerekekért, de most a férjemért is. Rengeteget kell dolgoznia, ezért tolódik a fül-orr-gégészet. Meg tud egy kicsit nyugtatni addig is?
    Köszönettel és tisztelettel, Takács Anita

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Miklós Baczonyi

    Kedves Takács Anita!

    Feltehetően, egy kis kezdődő gyulladás állhat a panaszok mögött, esetleg a szülés körüli izgalmak miatti reflux.

    Üdvözlettel
    dr Baczonyi Miklós
    orrspecialista

  • Tisztelt Doktor úr!Azzal a nagy problémámmal fordulok önhöz,hogy kb15 éve folyik váladék az orr…

    Tisztelt Doktor úr!Azzal a nagy problémámmal fordulok önhöz,hogy kb15 éve folyik váladék az orr garatomból a torkom felé amitől elég büdös a szám.Orvosnál jártam aki azt mondta,hogy orrsövény ferdülésem van,írt fel antibiotikumot de az csak addig használ amíg szedem.Sajnos egyre rosszabb,kiszárad a torkom ezért folyton köszörülnöm kell a torkomat,a garat is kiszárad és reggelre elég undorító zölt trutyi szárad rá a garatra amit kiköpök.Nem tudom,hogy mi lehet a bajom de már nagyon unom ezt.Párkapcsolatba se merek kezdeni ez miatt.Segítsen kérem hogy ez mitől lehet és hogy hova forduljak.Tényleg okoz ilyen tüneteket az orrsövény ferdülés és már ennyire kóros?Válaszát nagyon köszönöm.Timea

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Miklós Baczonyi

    Kedves Tímea!

    Valóban, a gátolt orrlégzés (orrsövényferdülés, orrkagyló-túltengés) állhat a háttérben (esetleg egy idült orrmelléküreg-gyulladással együtt).
    Endoszkópos orrvizsgálattal és arckoponya-CT-vel lehet igazolni.
    Majd, műtéti úton, kell rendezni a kóros eltéréseket.

    Üdvözlettel
    dr Baczonyi Miklós
    orrspecialista

  • Tisztel Doktor Úr! Körülbelül 7 hónapja a fültő mirigyben észrevettem egy kis csomót, melyből…

    Tisztel Doktor Úr!

    Körülbelül 7 hónapja a fültő mirigyben észrevettem egy kis csomót, melyből citológiai mintát vettek. A vélemény a következő volt: A cytomorfológia alapján az elváltozás benignos nyálmirigy tumornak tartható, melynek pontos szöveti típusa a látottak alapján nem megítélhető. Diagnózis: Parotis jóindulatú daganata.
    A daganat az ultrahangos kontrollok során nem változott. (a legnagyobb átmérője kb. 3 cm)
    A kérdésem az lenne, hogy milyen szövődményei lehetnek a műtétnek, illetve annak ha nem műttetem meg.
    Én nem akarok belemenni, a műtétbe. Ön mit javasolna? (Panaszom nincs miatta).
    Válaszát előre is köszönöm!
    Anna

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Miklós Baczonyi

    Kedves Anna!

    Daganatos betegségekkel nem foglalkozom, így nincs ezzel tapasztalatom.
    Célszerű volna Dr Becske Miklós tanár urat felkeresnie a Kerepestarcsai Kórházban - ő ennek a területnek a nemzetközi hírű szaktekintélye.

    Üdvözlettel
    dr Baczonyi Miklós
    orrspecialista

  • Kedves doktor úr! Egy 17 éves lány vagyok. Körülbelül 1 éve tüszős mandulagyulladáson estem…

    Kedves doktor úr!
    Egy 17 éves lány vagyok. Körülbelül 1 éve tüszős mandulagyulladáson estem át, amire aumentint kaptam, de rá egy hétre ugyan úgy újra visszaestem. Akkor a torokváladékból kimutatták a Streptococcus baktériumot. Erre célzottan kaptam Zinat antibiotikumot, de 10 napra rá ismét belázasodtam. Ezután 3 napos Rocephin injekció kúrát kaptam. Az elkövetkezendő 1 évben nem volt panasz a manduláimra. (Ezek után a fül orr gégészeten több ellenőrzés alkalmával a manduláimat nem találták kórosnak.)
    Most egy 2 hete ismét begyulladt az egyik mandulám erre megint aumentint írt fel a házi orvosom, és szintén ugyan úgy 1 hétre rá visszaestem mint 1 évvel ezelőtt. A háziorvosom javasolja a mandulám kivételét. Ebben az esetben indokolt lehet-e a mandulám kivétele? Ön mit javasol?
    Köszönettel: Molly

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Miklós Baczonyi

    Kedves Kérdező!

    A gyakori visszaesések felvetik a vírusos eredetet is - ebben az irányban is vizsgálódni kéne.
    Hogy mikor kell kivenni egy mandulát, azt csak körültekintő szakorvosi vizsgálat tudja eldönteni.

    Üdvözlettel
    dr Baczonyi Miklós
    orrspecialista

  • tisztelt dr ur olyan kérdésem volna hogy ajánlották dr huszka jánost főorvos urat orrsövényműtéthez…

    tisztelt dr ur olyan kérdésem volna hogy ajánlották dr huszka jánost főorvos urat orrsövényműtéthez péterffy sándor utcai kórház mit javasol mint szakember várom válaszát zoltán.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Miklós Baczonyi

    Kedves Zoltán!

    Nyugodtan keresse fel.

    Üdvözlettel
    dr Baczonyi Miklós
    orrspecialista

  • Tisztelt Doktor Úr! Érdeklődöm, hogy a garatleoltást mikor érdemes legkorábban újra elvégeztetni…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Érdeklődöm, hogy a garatleoltást mikor érdemes legkorábban újra elvégeztetni (hogy megnézzük, javult-e a helyzet), ha kóros baktérium nem, csak "Candida albicans sok telep" gomba volt a torkomban másfél hónapja?
    ⁄gyógyszert nem írtak a terhességem miatt, de a diétát tartom és homeopátiás szereket szedem, jobb híján⁄
    Tüneteim javultak, torokfájás, rekedtség alig van már.

    Válaszát megköszönve, tisztelettel!
    Egy Kismama

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Miklós Baczonyi

    Kedves Kérdező!

    Semmikor.
    Mert ez a gomba velünk együtt él, így semmilyen kóros folyamatot nem okoz.

    Üdvözlettel
    dr Baczonyi Miklós
    orrspecialista

  • Tisztelt Doktor úr! 33 éves nő vagyok!Két hónapja küzdők torokfájással,ami időnként égő,maró,néha…

    Tisztelt Doktor úr!
    33 éves nő vagyok!Két hónapja küzdők torokfájással,ami időnként égő,maró,néha gombóc érzés,idegentest érzés jelentkezik!Voltam két hete gégészeten,ahol azt mondta az orvos,hogy gyomorsav okozta felmaródásokat lát,Salvus vizzel gargalizáljak,majd nyeljem le!Ezt egy hete csinálom,de semmi javulás!Gyomortükrözésen februárban voltam,ahol savtúltengés állapítottak meg,írtak gyógyszert,azóta gyomorpanaszaim meg is szűntek!Torkom akkor még egyáltalán nem fájt!
    Aggódom,hogy nem komolyabb bajom van e,amit az orvos nem vett észre!
    Nem tudom,mit tegyek,hova forduljak!Másik gégészhez menjek e,vagy gasztroenterológiára!
    Köszönettel:Gyöngyi

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Miklós Baczonyi

    Kedves Gyöngyi!

    Keressen fel egy másik gégészt, első körben.

    Üdvözlettel
    dr Baczonyi Miklós
    orrspecialista

  • Tisztelt Doktor Úr 21 éves lányomnak május 22-én altatásban távolították el a manduláját. Azt…

    Tisztelt Doktor Úr

    21 éves lányomnak május 22-én altatásban távolították el a manduláját.
    Azt szeretném kérdezni a Doktor Úrtól, hogy ha több nap elteltével esetleg bevérezne neki, azt honnan fogja tudni?Érezhető lesz?

    Köszönettel
    Butterfly

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Miklós Baczonyi

    Kedves Kérdező!

    Érezhető és látható is egy utóvérzés - de nagyon!

    Üdvözlettel
    dr Baczonyi Miklós
    orrspecialista

  • Tisztelt Doktor Úr! Most vagyok a kezelés fél távjánál.Az jó óment jelenthet-e hogy a fix frekvenciás…

    Tisztelt Doktor Úr! Most vagyok a kezelés fél távjánál.Az jó óment jelenthet-e hogy a fix frekvenciás zúgások helyett immár ritkuló tücsök ciripeléseket hallok? A másik pedig hogy az ilyenkor jelentkezö fáradtságérzet a kezelés velejárója-e.Természetesen ’szedem tovább’ a kúrát.Köszönettel:János

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Miklós Baczonyi

    Kedves János!

    Igen, ez egy nagyon jó ómen - a tücsök hangja már a nyár hangja; őszre már ezt sem fogja hallani, reméljük.

    Üdvözlettel
    dr Baczonyi Miklós
    orrspecialista

  • Kedves Doktor Úr! Azt szeretném kérdezni, hogy orrsövényműtét után 2 héttel fájhat-e még a…

    Kedves Doktor Úr!

    Azt szeretném kérdezni, hogy orrsövényműtét után 2 héttel fájhat-e még a fej? Köszönöm szépen!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Miklós Baczonyi

    Kedves Kérdező!

    Igen, fájhat.

    Üdvözlettel
    dr Baczonyi Miklós
    orrspecialista

  • Tisztelt Doktor úr,szeretném megkérdezni öntől ,hogy a 15 éves fiam tegnap észrevett három csomót…

    Tisztelt Doktor úr,szeretném megkérdezni öntől ,hogy a 15 éves fiam tegnap észrevett három csomót a fül és válla között.Semmilyen panasza nincs,de nagyon aggódom.Testvérének hasonló volt a bőrgyógyász azt javasolta ki kell vágni mert az egy betokosodott pattanás ,amit nem végeztettünk el.Kell e aggódnom miatta hogy esetleg nem e egy rosszindulatú valami e ?Köszönöm

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Miklós Baczonyi

    Kedves Kérdező!

    Szakorvosnak (bőrgyógyász, fülész) kéne megmutatni a csomókat.

    Üdvözlettel
    dr Baczonyi Miklós
    orrspecialista