A betegek kérdései (6089)

 • Tisztelt Doktornő! Ismét Graneth vagyok. A kérdésem annyi lenne, hogy mit tudnék tenni, hogy…

  Tisztelt Doktornő!

  Ismét Graneth vagyok.
  A kérdésem annyi lenne, hogy mit tudnék tenni, hogy végre rájöhessek, hogy mi okozza az előbb leírt problémákat. A vérképből⁄vizeletmintából kimutatható e valami? A fogászaton feltételezett két gyökérkezelt fog mekkora eséllyel okozhatja a panaszokat? A tetraciklin wolf okozhatott e valamilyen problémát, amitől ez előjött? Az aranyerem állhat e kapcsolatban a kiütésekkel? Nagyon szépen kérem Önt. Adjon tanácsot.

  Üdvözlettel: Graneth (21⁄férfi)

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Kaszó Beáta

  Kedves Graneth!
  A vér- és vizeletvizsgálat nem mutat semmi olyat, ami tüneteit okozhatja.
  A fogászati probléma közrejátszhat.
  A gyógyszernek és az aranyérnek nincs szerepe.
  Üdvözlettel:
  Dr. Kaszó Beáta

 • Tisztelt Doktornő! Azért fordulok Önhöz, mert már lassan egy éve csalánkiütésektől szenvedek,…

  Tisztelt Doktornő!
  Azért fordulok Önhöz, mert már lassan egy éve csalánkiütésektől szenvedek, amik leginkább az arcomon, elvétve a mellkasomon jelennek meg. Ezek mérete (maga a dudor) egészen kis méretűek, viszont annak környéke 1-2 centiméteren eléggé piros. Tejtermékek fogyasztásánál seborreához hasonló tünetek jelennek meg az orromhoz közeli részeken (két oldalán). A tünetek tavaly nyár óta tartanak, mielőtt volt egy perioralis dermatitisem, amit azon a nyáron kezeltem ki tetraciklin wolffal (3 hónapig szedtem). Az teljesen el is tűnt. A nyár vége felé elkezdtem edzeni és nem várt örömként aranyerem lett, amit 1 hónap alatt tudtam csak megszűntetni, (gondolok ezalatt arra, hogy összeszedhettem valami fertőzést). A nyár ideje alatt ritkán mentem csak napfényre, mivel tudatomban volt, hogyha a perioralis dermatitis hólyagocskáit erős napfény éri, begyógyultukkor barna folt marad a helyükön. Az évszak végére sikerült eltüntetnem magamról a betegség nyomait is, majd felelőtlenül erős napozásba kezdtem, ami tartott 2-3 napig. Le is égtem rendesen, sokáig hámlottam is miatta, ezt a problémát bőrradírral ellensúlyoztam. Ezeket tarthatom lehetséges kiváltó okoknak.
  Ritkán maguktól is (általában reggeli ébredésnél) de gyakran valamilyen étel⁄ital elfogyasztása után jelentkeznek a tüneteim, leginkább a csoki, erősen fűszeres ételek, kóla, kávé, alkohol (főleg vörösbor), tejtermékeknél (a vajkrémnél leginkább).
  Szedtem Allegrát, Allegra fortét, Lordestint (1-1-1 hónapig), de egyik sem segített. Próbálkoztam azzal, hogy probiotikumot szedek (Protexin Balance, JutaVit Probiotikum), 2 és fél hónapon keresztül szedtem (gondolva arra, hogy a tetraciklin wolf felborította a bélflórám), de jelentős javulást így sem tapasztaltam, sőt, inkább nem is tapasztaltam semmilyet.
  Két hónapja voltam bőrgyógyászaton és elrendeltek egy vérképet meg egy vizeletmintát, melyek eredményei már a kezemben vannak. Felírtak egy Histisyn névre hallgató antihisztamint, ami érdekes módon (az allegra készítményei nem hatottak) bevált, hiszen maguktól már nem jönnek elő a tünetek, arra hogy mit eszek pedig már tudok figyelni, mert kitapasztaltam. Emellett voltam urológusnál, ott nem találtak semmit, viszont kaptam még beutalót a fogászatra is, ott pedig a két gyökérkezelt fogamra azt mondták, hogy kis eséllyel, de az is lehet maga a kiváltó ok.
  Kérem Önt, segítsen. A vizsgálatok eredményeit alább megtalálja.

  Tisztelettel: Graneth (21⁄férfi)


  Vizelet:
  Nátrium 141 mmol⁄l
  Kálium 4.0 mmol⁄l
  Klorid 100.0 mmol⁄l
  Karbamid 4.1 mmol⁄l
  Glukóz 4.1 mmol⁄l
  Össz bilirubin 9.4 umol⁄l
  GOT⁄ASAT 17 U⁄l
  GPT⁄ALAT 20 U⁄l
  ALP 78.0 U⁄l
  Alfa-amiláz 38 U⁄l
  Totál Protein 74.0 g⁄l
  Cholesterin 4.5 mmol⁄l
  Triglycerid 0.80 mmol⁄l
  Kreatinin 103 umol⁄l
  eGFR >60 ml⁄min⁄1,73⁄m2
  Húgysav 318 umol⁄l
  AST <20.0 E
  CRP ultra 0.40 mg⁄l
  TSH 1.3 mU⁄l
  FT-4 12,4 pmol⁄l
  anti-TPO 38 U⁄ml

  Teljes vérkép aut. (XE-2100)

  WBC 7.48 G⁄l
  NEUT 52.0 %
  LYMPH 36.4 %
  MONO 10.3 % (eltér, 2-8)
  EO 0.9 % (eltér, 2-4)
  BASO 0.4 %
  Neutrofil abszolut 3.89 G⁄L
  Limfocita abszolut 2.72 G⁄L
  Monocita abszolut 0.77 G⁄L (eltér, 0,2-0,6)
  Eozinofil abszolut 0.07 G⁄L
  Bazofil abszolut 0.03 G⁄L
  RBC 5.72 T⁄l
  Hgb 169 g⁄L
  HCT 0.496 L⁄L
  MCV 86.7 fL
  MCH 29.5 pg
  MCHC 341 g⁄L
  PLT 262 G⁄l
  Átlagos trombocita térfogat 10.40 f⁄L (eltér, 8,00-10,00)
  WGR 7 mm⁄h

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Kaszó Beáta

  Kedves Graneth!
  Nem tett fel kérdést.
  Üdvözlettel:
  Dr. Kaszó Beáta

 • Tisztelt Doktornő! A lányom tejallergiás, jogosult-e adókedvezményre? A háziorvos nem adta…

  Tisztelt Doktornő!
  A lányom tejallergiás, jogosult-e adókedvezményre?
  A háziorvos nem adta ki az igazolást, mert nem talált a közzétett rendelet alapján ennek megfelelő kódot.
  Nagyon köszönöm a válaszát.
  Tisztelettel:Ibolya

  Az ide vonatkozó kormányrendelet itt található.  http:⁄⁄www.liszterzekenyseg.in⁄attachments⁄522_Sulyos%20fogy.%20felsorolas%202009_kormrend_100111.pdf

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Kaszó Beáta

  Kedves Ibolya!
  Ezt a rendeletet nem ismerem, de a felsorolt betegségek között nem látom a tejallergiát. (Nekem úgy tűnik, ez felnőttekre vonatkozik.)
  Emelt családi pótlékra akkor jogosult egy tejfehérje-allergiás gyermek, ha elmúlt 2 éves, és az allergiát tápanyagterheléssel igazolták. Az igazolást ilyen esetben a gyermeket gondozó szakorvos (nem a háziorvos) adhatja ki.
  Üdvözlettel:
  Dr. Kaszó Beáta

 • Tisztelt szakértő. Azt szeretném kérdezni,hogy ha az AST szint magas akkor az minden esetben…

  Tisztelt szakértő.
  Azt szeretném kérdezni,hogy ha az AST szint magas akkor az minden esetben csak a streptococcus pyogenes baktériumferőzés után emelkedhet meg,
  vagy ha más tipusú streptococcus fertőzés zajlott akkor is magas az AST?
  Válaszát előre is köszönöm.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Kaszó Beáta

  Kedves Kérdező!
  Az AST az A csoportú Streptococcusok ellen termelődő ellenanyagokat jelenti. Ennek a baktériumcsoportnak a lejelentősebb képviselője a Streptococcus pyogenes.
  Üdvözlettel:
  Dr. Kaszó Beáta

 • Tisztelt Doktrornő! Tanácsát, véleményét szeretném kérni. Az utóbbi pár hónapban több probléma…

  Tisztelt Doktrornő!

  Tanácsát, véleményét szeretném kérni. Az utóbbi pár hónapban több probléma lépett fel a bőrömmel kapcsolatban.
  1.Kb. fél éve elkezdtem golyós dezodort használni, pár hétre rá a hónom alatt kb 5cm-rel, fél tenyérnyi területen nagyon elkezdett viszketni mind a két oldalon. Azonnal abba is hagytam a golyós dezodor használatát, a korábban is tünetmentesen használt spray változatot használom most, de nem múlt el a viszketés. Azt látom, hogy ki van száradva, érezhető is, hogy keményebb a bőr ott, illetve lila színű, mintha megvertek volna. Kenegettem testápolóval (nem gyakran és nem rendszeresen), de semmit nem változott.
  2.A kezemen, a bütykök nagyon hamar kiszáradnak, ha van egy kis szél, már másnapra kiszárad, kipirosodik. Ha nem kenem ilyenkor testápolóval minden nap, teljesen kireped, vérzik.
  3. Pár hónapja fordult először elő, hogy a makkom fürdés, erekció után kicserepesedett, majd elkezdett enyhén hámlani. Ezután csak sima vízzel mostan és pár nap alatt el is múlt. A probléma most ismételten visszatért. Szintén csak vízzel mostam, minden tisztítószer nélkül, de nem múlt el. Testápoló használatával teljesen megszűnt a panasz, de ha nem kenem 2-3 napig megint elkezdődik... :(
  Nem fáj, nem éget, nem viszket, más panaszom nincs rá.

  Mitől alakulhattak ki ezek a problémák?Allergia?Mivel lehetne kezelni, megelőzni?
  Korábban semmilyen bőrpanaszom nem volt.

  Megtisztelő válaszát előre is köszönöm!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Kaszó Beáta

  Kedves Kérdező!
  Látatlanban bőrelváltozásokról nagyon nehéz véleményt mondani. Leírása alapján nem tartom valószínűnek az allergiát. Javaslom, forduljon személyesen bőrgyógyászhoz.
  Üdvözlettel:
  Dr. Kaszó Beáta

 • Tisztelt Doktornő! Kisfiam 3 eves, hetek ota nagyon kohog. Legutobb a haziorvos azt mondta…

  Tisztelt Doktornő!
  Kisfiam 3 eves, hetek ota nagyon kohog. Legutobb a haziorvos azt mondta horghurutja van. Szaraz kohoges, kozben folyik az orra is. Tegnap este lazas is volt, de korabban csak kohoges, orrfolyas. Ma ventolint irt fel a haziorvos, 3 x hasznaltuk napkozben, delutan alig kohogott 5-7, elotte megallas nelkul. Kerdesem az lenne, hogy erdemese elvinni ot pulmonologiara? Koszonom Veronika

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Kaszó Beáta

  Kedves Kérdező!
  Igen, mert ha kisfiának most asztmatikus hörghurutja van, ez máskor is előfordulhat, és érdemes megbeszélni a szakorvossal, mi a teendő olyankor.
  Üdvözlettel:
  Dr. Kaszó Beáta

 • Érdeklődnék Önnek mi a véleménye a következő kérdésem: Sajnos férjemnek nem kissejtes daganatot…

  Érdeklődnék Önnek mi a véleménye a következő kérdésem:
  Sajnos férjemnek nem kissejtes daganatot találtak a bal tüdő lebenyben de nem legyértelmű még.... most is vizsgálják épp vért vesznek immár a sokadikat....sajnos....
  Azt szeretném megkérdezni örökölhető e a rák ( legyen az bármilyen...)illetve a betegség alatt fogant baba örökölheti e?illetve milyen kilátásokra lehet számítani a babánál, illetve nagyobb korában? Nekem lehet e valami bajom?
  Segitségét köszönöm!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Kaszó Beáta

  Kedves Kérdező!
  Azt lehet mondani, hogy a hajlam örökölhető, de a daganat kialakulásához többnyire környezeti tényezők is hozzájárulnak.
  Azt nem értem, mit ért azon, hogy önnek lehet-e baja.
  A daganat nem fertőz.
  Üdvözlettel:
  Dr. Kaszó Beáta

 • Kedves Doktornő! Visszatérő tünetem 4 éve , hogy a szájpadlásomon piros foltok jönnek ki amik…

  Kedves Doktornő!

  Visszatérő tünetem 4 éve , hogy a szájpadlásomon piros foltok jönnek ki amik 1-2hét alatt elmulnak teljesen van amikor honapokig nem jon elo, refluxom van. Tegnap pedig a nyelvem alsó részén(állkapocs felőlin) egy piros nem fajdalmas duzzanatot lattam nagyon megijedtem de mára javult vmit. Ha ezeka sebek elmulnak begyogyulnak 1-2heten belül akkor az ugye nem utal szájüregi rákra? 33 vagyok soha nem dohányoztam. Sok vizsgalaton átestem laborok stb kepalkotok hasi uh mellkas rtg minden ok volt. Koszonom!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Kaszó Beáta

  Kedves Kérdező!
  Tünetei nem utalnak rákra.
  Üdvözlettel:
  Dr. Kaszó Beáta

 • Tisztelt Doktornő!A kérdésem az lenne miért tévesztik össze a z orvosok tisztelet a kivételnek…

  Tisztelt Doktornő!A kérdésem az lenne miért tévesztik össze a z orvosok tisztelet a kivételnek a TBC az autóimmun tüdőgyulladással?.Kétszer is kezeltek TBC-vel és végül kiderült,hogy Ra PCP-s vagyok és ez okozza a gyulladás miközben kilyukadt a gyomron a sok gyógyszertől.Hozzá kell tennem,hogy semmi olyan tünetem sem volt ami arra utalt volna,de mivel biológiai terápiás vagyok ezért félévente kell röntgent készíteni ami alapján a TBC diagnózist állították fel és végül kiderült,hogy ugyan olyan a CT felvétel az RA PCP-seknek is.Köszönöm a választ Ilona.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Kaszó Beáta

  Kedves Ilona!
  Sajnos nem tudom megmondani. Azt javaslom, az önt kezelő orvossal beszélje ezt meg.
  Üdvözlettel:
  Dr. Kaszó Beáta

 • Kedves Doktornő! Allergiámra Aeriust szedek és szemcseppet használok. Beutalót kaptam allergológiai…

  Kedves Doktornő!

  Allergiámra Aeriust szedek és szemcseppet használok.
  Beutalót kaptam allergológiai vérvételre, a beutalót író orvos mondta, hogy vérvétel előtt ne szedjem a gyógyszert. Sajnos elfelejtettem megkérdezni, hogy mennyi idővel előtte?
  Kérdésem az, hogy a vérvétel előtt mennyi idővel nem szabad gyógyszert szedni, hogy valós laboreredmények szülessenek?

  Köszönöm válaszát, üdvözlettel:
  Zoltán

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Kaszó Beáta

  Kedves Zoltán!
  A gyógyszer nem befolyásolja a vérből végzett allergiavizsgálat eredményét, nem kell abbahagyni a szedését.
  Üdvözlettel:
  Dr. Kaszó Beáta

 • Ha esetleg, próba ütést végzünk, akkor ez àltal kilehet szűrni az allergiàt? (3-4 leütésre gondoltam)…

  Ha esetleg, próba ütést végzünk, akkor ez àltal kilehet szűrni az allergiàt? (3-4 leütésre gondoltam) Tehàt ha negatív lenne, akkor bàtran megcsinàltathatnàm? Én magyon félek a ppd okozta fulladàstól, azért vagyok ennyire körültekintő! De gondolom 3-4 ponttól, még ha allergiàs is leszek, nem lesz olyan nagy intemzitàsú.. ? Köszönettel: Babikné

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Kaszó Beáta

  Kedves Babikné!
  Az nagyobb biztonságot ad, de mivel az allergia bármikor kialakulhat, nincs garancia arra, hogy később nem jelentkeznek tünetek.
  Üdvözlettel:
  Dr. Kaszó Beáta

 • Kedves Dr.Nő! Olyan kérdéssel fordulnék önhöz, hogy súlyos nikkel és ppd allergi van! Sok mindent…

  Kedves Dr.Nő! Olyan kérdéssel fordulnék önhöz, hogy súlyos nikkel és ppd allergi van! Sok mindent kipróbàltam màr a szemöldököm megrajzolàsàhoz, de màr sajnos a szemöldök ceruzàtól is kijött a ppd allergiàm! A kozmetikusom felkerestem és ő ajànlotta, hogy a kozmetikai tetovàló festék nem tartalmaz se ppd-t sem nikkelt! De félek az allergiàtól! Mit tanàcsol? Megpróbàljam? Köszönettel: Babikné

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Kaszó Beáta

  Kedves Babikné!
  Sajnos nem lehet előre megjósolni, hogy kialakul-e valakinél allergia, még akkor sem, ha biztosan nem tartalmazza a már ismert és tüneteket okozó anyagokat.
  Üdvözlettel:
  Dr. Kaszó Beáta

 • Kedves Doktornő, Bocsásson meg,hogy ismét írok.Igazán nem kötekedni szeretnék.de úgy érzem ez…

  Kedves Doktornő,
  Bocsásson meg,hogy ismét írok.Igazán nem kötekedni szeretnék.de úgy érzem ez nem egy elfogadható helyzet.
  A tünetek alapján egyértelmű.hogy allergiája van a fiamnak.a vérvétel nem mutatta ki,egy évvel a csípés után sem ezt.Így nem lehet semmit tenni,csak várni??????
  Ha ne adj isten újra megcsípi valami ,akkor lehet vizsgálni.Csakhogy egy újabb csípés .mint tudjuk közel sem veszélytelen dolog.......
  Tényleg nem bántó szerettem volna lenni,remélem nem is voltam az,de nem tudom elképzelni,vagy nem akarom??-hogy erre nincs megoldás.
  Kérem,ne haragudjon rám.
  K.T.Judit

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Kaszó Beáta

  Kedves K-né T. Judit!
  Sajnos vannak helyzetek⁄betegségek, melyekre nem ismerjük a megoldást⁄kezelést.
  Az allergiának van tüneti kezelése - ez az ön fia esetében is rendelkezésre áll.
  Rengeteg betegség van, ahol nem létezik oki kezelés. A specifikus immunterápia a rovarméreg-allergia oki kezelése, de az csak ismert allergénnel szemben végezhető.
  Üdvözlettel:
  Dr. Kaszó Beáta

 • Tisztelt Doktornő! 26 éves vagyok,nagyon szeretem az ananászt,100 %-os ananászlevet is sokszor…

  Tisztelt Doktornő!

  26 éves vagyok,nagyon szeretem az ananászt,100 %-os ananászlevet is sokszor iszom.
  Az előbb álltam neki igazi ananászt pucolni és enni,pár pillanattal azután,hogy a gyümölcs a számhoz ért,elkezdett égni a szám,meg viszketni.Ennek ellenére ettem tovább a gyümölcsből,az arcom is viszket már,ég a nyelvem és nagyon ég,viszket,szúr a szám széle,ajkaim.Ez most allergia?Nem először eszem ananászt,ahogy írtam...van valami teendőm?Vettem be antihistamint,mert amúgy allergiás is vagyok a gyom-,dísznövényekre,fűfélékre,mogyoró virágra stb,bár étel allergiáról nem tudtam.
  Köszönöm a válaszát!
  Mónika

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Kaszó Beáta

  Kedves Mónika!
  Leírása alapján keresztallergiáról lehet szó. Erről olvashat honlapomon: http:⁄⁄allergiadoktor.com⁄index.php?oldal=allergia⁄allergiatokozo.html.
  Üdvözlettel:
  Dr. Kaszó Beáta

 • Kedves Doktornő, Köszönöm gyors válaszát. Elég nehéz azt elfogadni.hogy így tulajdonképpen…

  Kedves Doktornő,
  Köszönöm gyors válaszát.
  Elég nehéz azt elfogadni.hogy így tulajdonképpen egy állandó veszélyt jelenthet ez a dolog.
  Az esetleg elképzelhető,hogy a lezajlott heves reakció ellenére nem áll fenn allergia??vagy ez kizárt??
  K-néT.Judit

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Kaszó Beáta

  Kedves K-né T. Judit!
  A tünetek allergiára utalnak.
  Üdvözlettel:
  Dr. Kaszó Beáta

 • Tisztelt Doktornő, 21 éves fiamat 2éve nyáron megcsípte egy nagy méh vagy darázs.A csípés erősen…

  Tisztelt Doktornő,
  21 éves fiamat 2éve nyáron megcsípte egy nagy méh vagy darázs.A csípés erősen fájt,megdagadt és kb.15-20 perc alatt testszerte égő,vörös kiütések lepték el fiamat ..Amikor a torka viszketni kezdett,nagyon megrémültünk és a legközelebbi kórházba rohantunk,ahol iv.-an Suprastin-Tonogen-Solu-medrol-inj.-ót kapott.Később allergológiára küldtek bennünket,ahol, a csípést követő 1 hónap elteltével vérvétel történt.Ennek eredménye negatív lett.A doktornő nem nagyon hitt a negatív eredménynek,és -miután éppen tél volt-tavasszal megismételtette a vérvételt.Ennek eredménye:Rovarkeverék:0.50kU⁄l----Csótány:0.44kU⁄l------Háziméh,darázs.európai lódarázs:negatív.
  A doktornő ezt is furcsállotta,ellátott bennünket tanácsokkal,hogy mit hordjon magával a fiam,amiket meg is vetttünk.De a kérdésemre:hogy fennáll-e allergia nem tudott válaszolni.Kérdeztem a deszenzibilizálásról,de azt mondta,hogy azt csak +eredmény esetén végzik el.,ő mást nem tud tenni.
  Nekem viszont ez így ,nem megnyugtató.A fiam nem tudja mindig-mindenhova magával vinni az adrenalin inj-ót,Szeretnék bizonyosságot erről a dologról,hogy ha kell kezeltetni tudjuk.A Doktornő tanácsát szeretném kérni,még hova fordulhatnánk,milyen vizsgálatokat lehetne még végeztetni,egyáltalán:mi a Doktornő véleménye?
  Válaszát előre is köszönöm,elnézést,hogy ilyen hosszan írtam.Köszönettel:K.né T.Judit

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Kaszó Beáta

  Kedves K-né T. Judit!
  Egyet kell értenem a fiát vizsgáló allergológussal: az immunterápia specifikus, ami azt jelenti, hogy csak a kimutatott, igazolt rovarméreggel szemben végezhető. Ha esetleg fiát ismét csípés éri, akkor érdemes megismételni a vizsgálatot, mert lehet, hogy a vizsgálat időpontjában még nem volt olyan mennyiségben jelen az ellenanyag a vérében, mely kimutatható lenne.
  Üdvözlettel:
  Dr. Kaszó Beáta

 • Kedves Dr.-Nő! TB-re lehet csináltatni valahogyan, pl vérből ételallergia tesztet? Itt helyben…

  Kedves Dr.-Nő!

  TB-re lehet csináltatni valahogyan, pl vérből ételallergia tesztet? Itt helyben csak a sima "kézböködős" tesztet csinálták meg, ami negatív lett. Pedig krónikus melléküreggyulladással küzdök már jó ideje ill. nyákcsorgással. Sokszor öklendezésig ragad a torkom a nyáktól. Voltam orrmelléküreg CT-n, rossz orrszerkezet, enyhe orrsövényferdülés, műtét nem indokolt: az eredmény. Gyomortükrözés eredménye: reflux, amit már hónapok óta kezelnek, de a nyákcsorgás nem tágít, pedig sav nem jön fel. Pedig állítólag a vérképemben vannak allergiára utaló jelek, bár az allergia gyógyszer teszt sem hozott javulást. Ön szerint van tovább? Stressztől lehet, mert sajnos depresszióval és szorongással küzdök.

  Köszönettel: Krisztina

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Kaszó Beáta

  Kedves Krisztina!
  Tünetei alapján nem valószínű az ételallergia. Nem érdemes ebbe az irányba tovább vizsgálódni. A nyákcsorgást a kimutatott krónikus gyulladás okozhatja. Azt kellene kezelni. Ami még számításba jöhet, az a környezeti allergénekre való érzékenység.
  Üdvözlettel:
  Dr. Kaszó Beáta

 • üdvözlöm.kislányom 2hónapos korában(februárban) kórházba került elhúzódó hurutos köhögése miatt.a…

  üdvözlöm.kislányom 2hónapos korában(februárban) kórházba került elhúzódó hurutos köhögése miatt.a kórházban azt mondták hogy Bronhitises.a védőoltásait csúszva kapta meg.azóta már voltunk kontroll vizsgálaton ott azt mondta a doktornő hogy ameddig nem kapja meg az összes szamárköhögés elleni védőoltást a köhögese nem múlik el.ez mennyire valószínű.most átesett a bárányhimlőn is.most megint folyik az orra és hurutosan köhög tegnap este volt láza azóta nem de jön a foga is.most kéne kapnia a védőoltást.és lehetséges hogy utánna tényleg megszűnik a köhögése?válaszát köszönöm kovácsné

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Kaszó Beáta

  Kedves Kovácsné!
  A köhögés akár magától is megszűnhet, bár célravezetőbb kideríteni az okát, és annak megfelelően kezelni. A védőoltás rendkívül fontos, de a köhögést nem az fogja megszüntetni.
  Üdvözlettel:
  Dr. Kaszó Beáta

 • Tisztelt Doktornő. 20 éves egyetemista lány vagyok. Körülbelül 3 hónapja érzek a hátam bal oldalán,…

  Tisztelt Doktornő.
  20 éves egyetemista lány vagyok. Körülbelül 3 hónapja érzek a hátam bal oldalán, a lapockám mögött, mellett szúró fájdalmat, amikor nagy levegőt veszek, ez kezdetben csak bizonyos test helyzetben(hanyag tartásban) jelentkezett, mára viszont egyre többször jelentkezik, és normál levegővételnél is.Ez a fájdalom már átsugároz az egész mellkasomon, és ilyenkor mintha a bordáim is fájnának. E mellett semmilyen megfázásos tünetem nincs, nem köhögök, nincs lázam.
  A kérdésem az lenne, hogy ez utalhat komoly problémára, például tüdő esetleg valami csont problémára, vagy csak valamiféle csúnya izomhúzódás lehet??
  Válaszát előre is köszönöm.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Kaszó Beáta

  Kedves Kérdező!
  Inkább mozgásszervi (izom) problémára utal.
  Üdvözlettel:
  Dr. Kaszó Beáta

 • Kedves doktornô! Kèrdèsem a következô, a szâmban aftâk jelentek meg (kb 7 db) ez ât terjedhet…

  Kedves doktornô! Kèrdèsem a következô, a szâmban aftâk jelentek meg (kb 7 db) ez ât terjedhet a torokra ès a lègcsôre? Ezzel nehèz lègzès ès nyelèst okozva? evèsnèl ivásnál nèha mint valami nagy gombóc haladna vègig a tokomon ès a nyelôcsövemen egèszen a melkasom közepèig.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Kaszó Beáta

  Kedves Kérdező!
  Az aftára nem jellemző az ilyen terjedés.
  Üdvözlettel:
  Dr. Kaszó Beáta