A betegek kérdései (6054)

 • Tisztelt doktornő! Esténként kell bevennem 1tablatta lordestin tablettát az allergiámra. Pár…

  Tisztelt doktornő!
  Esténként kell bevennem 1tablatta lordestin tablettát az allergiámra. Pár hete kezdtem el sokat segit a tüneteim enyhitéseibe.
  Tegnap este elfelejtettem bevenni és csak ma reggel vettem be az elmaradt tablettát. A kérdésem az lenne hogy este bevehetem a következőt? Vagy ma már ne vegyek be csak holnap este?
  Köszönöm szépen a segítséget!.Csilla

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Kaszó Beáta

  Kedves Csilla!
  Este beveheti a napi adagot.
  Üdvözlettel:
  Dr. Kaszó Beáta

 • Tisztelt Doktornő! Köszönöm szépen válaszát! Hétfőn feltétlenül elviszem tüdőgyógyászhoz. Lányom…

  Tisztelt Doktornő!

  Köszönöm szépen válaszát!
  Hétfőn feltétlenül elviszem tüdőgyógyászhoz.
  Lányom 32 kg, 8 és fél éves, Aerius adagját most emelték 5 ml-ről, 7,5 ml-re.
  Az Aerius egyébként meddig adható folyamatosan?
  (A bőrviszketés nagyjából folyamatosan fennáll, de vajon mennyire "jó" folyamatosan gyógyszert szedetni ilyen kiskorú gyerekkel?)
  Szép napot kívánok!
  Éva

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Kaszó Beáta

  Kedves Éva!
  Az Aerius korlátlan ideig adható.
  Üdvözlettel:
  Dr. Kaszó Beáta

 • Kedves Doktornő! A napokban rosszul éreztem magam, rossz volt a közérzetem, estére belázasodtam…

  Kedves Doktornő!

  A napokban rosszul éreztem magam, rossz volt a közérzetem, estére belázasodtam és másnap ment a hasam is.Elmentem orvoshoz, elmondta a teendőket és gyógyszert is írt ki.
  Viszont azóta egyre több tünet jelentkezett.
  Az ínyem bedagadt, a felső fogsoromnál végig (csak belül) és a leghátsó fogaknál is.
  Tegnap hirtelen a karomon minden ok nélkül apró viszkető pöttyök jelentek meg, mint az allergia jelei, de csak a kézfejem előtti kar területen.Pár perccel később a számon hólyagos dudor jelentkezett, feltételezem, hogy herpesz, aminek az okát szintén nem tudom.
  Valamint elkezdett fájni a tarkóm és az agy azon része.Amikor egy kicsit feszültebb vagy idegesebb vagyok akkor a torkom összeszűkül, alig birok nyelni, nagyon nyomó érzés uralkodik rajtam.


  Egyébként mostanában egyre többször fordul elő, hogy hirtelen elhomályosul minden és azonnal le kell ülnöm vagy feküdnöm, valamint a hirtelen szomjúság is jellemző a napjaimra.Olyan is előfordult már, hogy a bal szemhéjam alól kidudorodott valami, mintha egy kis begyűlt "góc" lett volna.Pár nap múlva az is elmúlt.Először árpának hittem.

  Az állandó tünetem az, hogy mindig száraz a kézfejem, hiába süt a nap,hiába nem fúj a szél.Kenem krémmel,de az csak enyhít, viszont ha nem kenem akkor már vérzik a szárazságtól.Ha nem a kezem száraz akkor a szám, és szintén hiába kenem szagtalan labelloval.Csak magától múlik el, de akkor visszatér a kéz szárazság.

  Nem tudom, hogy kihez kellene fordulnom ezekkel a tünetekkel.Bőrgyógyász?Természetgyógyász?Ideggyógyász? (Ugyanis lelkileg sem vagyok stabilis és ahány tünetre rákerestem a neten, valahogy mindig valamilyen pszichés dolognál lyukadtam ki).

  Válaszát és tanácsát előre is Köszönöm!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Kaszó Beáta

  Kedves Kérdező!
  Panaszai hátterében állhat pszichés ok, de ezt csak akkor lehet kijelenteni, ha a szervi okokat kizárták. Azt javaslom, először forduljon háziorvosához, aki tünetei alaposabb ismeretében el tudja dönteni, milyen szakorvosi vizsgálat (és milyen sorrendben) szükséges.
  Üdvözlettel:
  Dr. Kaszó Beáta

 • Tisztelt Doktornő! Januárban a 8 éves lányom köhögni kezdett, inkább éjszaka, de ezt leszámítva…

  Tisztelt Doktornő!

  Januárban a 8 éves lányom köhögni kezdett, inkább éjszaka, de ezt leszámítva jól volt.
  (Nem panaszkodott semmire, láza nem volt, orra nem folyt.) Elvittem a biztonság kedvéért a gyermekorvoshoz, aki antibiotikumot írt fel, mert hallott a tüdején zörejeket. 2-féle antibiotikummal kezelte, mert az első nem hozott javulást, aztán kb. 1 hetes iskolába-járás után megint köhögni kezdett, visszavittem, újabb (3. féle) antibiotikumot írtak. Az eset remélem nem ismétlődik meg. Kb. 2 hete megint kezdődött a köhögés. Nem tudtam, hogy az allergiája miatt lehet-e ez a köhögés (mindenfélére: fűfélékre, atkákra stb. allergiás), mert alvás közben bedugulhat az orra. Most 7,5 ml Aeriust adunk neki folyamatosan, mégis van más tünete továbbra is: szem-, orrviszketés, testén bőrviszketés (krémezzük folyamatosan).
  Az előzmények után a konkrét probléma:
  a köhögés miatt elvittem megint a gyermekorvoshoz, mert a pulmonológián akkor már nem volt rendelés. Ön szerint egy tüdőgyógyász jobban tudja diagnosztizálni a tüdőgyulladást, mint egy gyermekorvos? Elnézést ezért a butának tűnő kérdésért, de már megkaptuk tüdőgyógyásztól, hogy miért nem hozzá mentünk először. Szóval kapott megint antibiotikumot, 4 napig Sumamedet. 3 nap otthontartózkodás után mehetett iskolába, azaz 2 napja, de éjjel megint alig tudott aludni, száraz köhögése van, néha - azt mondja -, jön föl kevés váladék. Hétvége lesz, nem tudom, hogy várjunk türelemmel, és hétfőn vigyük pulmonológiára, vagy ma vissza a gyermekorvoshoz?
  Mit tanácsol?
  Várom válaszát, melyet köszönök előre is!
  Éva

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Kaszó Beáta

  Kedves Éva!
  Hogy mitől köhög kislánya, az csak vizsgálattal állapítható meg. (Leírása alapján nem valószínű, hogy tüdőgyulladása van.) Azt javaslom, menjenek vissza a tüdőgyógyászhoz.
  Kislánya napi adagja az Aeriusból 5 ml.
  Üdvözlettel:
  Dr. Kaszó Beáta

 • kedves dr beata a párom már 5 napja tüdö gyuladasa van az házi orvosa irt fel neki anti biutikumot…

  kedves dr beata a párom már 5 napja tüdö gyuladasa van az házi orvosa irt fel neki anti biutikumot meg erigon szirupot de alig javul es szaraz köhögese van a ládzsas utifő az jo rá ?

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Kaszó Beáta

  Kedves Kérdező!
  Ha 5 nap alatt antibiotikum mellett nem javul, ismételt vizsgálat javasolt.
  Üdvözlettel:
  Dr. Kaszó Beáta

 • Kedves Doktornő! Elnézést a buta kérdésért, próbáltam utánanézni, de általam nem értelmezhető…

  Kedves Doktornő!
  Elnézést a buta kérdésért, próbáltam utánanézni, de általam nem értelmezhető oldalakra tévedtem.
  A leletemre az van írva, hogy élettani ventillációs paraméterek; FEV1: 107%. Ez milyen értéknek számít?
  Köszönöm a válaszát!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Kaszó Beáta

  Kedves Kérdező!
  Ez kitűnő érték.
  Üdvözlettel:
  Dr. Kaszó Beáta

 • Tisztelt Doktornő! Pár hete bedugul az orrom, leginkább a jobb oldali, de néha a bal. Majdnem…

  Tisztelt Doktornő!
  Pár hete bedugul az orrom, leginkább a jobb oldali, de néha a bal. Majdnem minden nap, napszaktól függetlenül, de nem egész nap. Néha a Sterimar segít, ha nem és már nagyon zavar, Nasivint fújok (kb. kétnaponta). Orrfolyás, szemviszketés semmi sincs. Nemrég voltam fül orr gégésznél, aki azt mondta, hogy orrsövényferdülésem van, ami már szabad szemmel is látható, pont jobbra "hajlik" az orrom és azon az oldalon gyakoribb a dugulás. Más okból kifolyólag voltam tüdőgyógyásznál, aki hallotta, hogy be van dugulva az orrom és írt fel Mometasont. El is felejtettem mondani, hogy orrsövény ferdülésem van, lehet, hogy ettől dugul az orrom. Használjam ezt az orrsprayt, vagy elég a Nasivin alkalmanként? Mitől lehet ez az orrdugulás?
  Tisztelettel: Enikő

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Kaszó Beáta

  Kedves Enikő!
  Az orrdugulás okát csak vizsgálattal lehet megállapítani. Az is lehet, hogy allergiás. Érdemes lenne allergiavizsgálatot végeztetni.
  Használja a Mometasont, csak arra figyeljen, hogy azt minden nap kell fújni, mert azonnali hatása nincs. A Nasivin tartós használat esetén orrdugulást okoz, ezért nem alkalmas erre a célra.
  Üdvözlettel:
  Dr. Kaszó Beáta

 • Kedves Doktornő! 2,5 hónapja volt egy nagy tüdőgyulladásom, vérköhögéssel. A röntgen már 3 hét…

  Kedves Doktornő!
  2,5 hónapja volt egy nagy tüdőgyulladásom, vérköhögéssel. A röntgen már 3 hét után negatív lett, de a légcsőhurut tünetei még mindig megvannak. Száraz légcső, még mindig többször hidegnek érzem a levegőt, főleg estére, előfordul mellkasnyomás és érzem a váladékot.
  A tüdőgyógyász flixotidet 2*1 puffot írt fel két három hétig. Olvastam a tájékoztatóján, hogy ez szteroid. Azt mondta, hogy ettől nem fog a nyálkahártya hamarabb regenerálódni, de az érzékenységeket csökkenteni fogja. Kicsit félek a szteroidtól. Ezeket a tüneteket kibírom, ha már eddig kibírtam, mert nagyon lassan ugyan, de csökkennek. Ha nem használnám a szteroidot okoznék-e magamnak bajt? Erősebb lenne-e a védekezőképességem a légutakban, ha használnám? Mert elég sokan betegek körülöttem és olvastam, hogy ez gyulladáscsökkentő is és talán nem lennék olyan védtelen a vírusokkal szemben. Eléggé ódzkodom tőle. Ön mit gondol?
  Válaszát előre is köszönöm!
  Üdvözlettel:
  Nóri

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Kaszó Beáta

  Kedves Nóri!
  A szteroidot gyulladáscsökkentő hatása miatt használjuk. Nagyon hatásos.
  Tüdőgyógyásza bizonyára elfelejtette elmondani, hogy az inhalációs formában használt szteroidoknak nincs mellékhatásuk, éppen azért, mert helyileg hatnak, a bejuttatott kis mennyiségnek is csak töredéke szívódik fel. Arra kell figyelni, hogy mindig fogmosás előtt szívja be.
  Üdvözlettel:
  Dr. Kaszó Beáta

 • Tisztelt Doktornő! Köszönöm válaszát,Voltam már tüdőgyógyászatin csináltak légzésfunkciót meg…

  Tisztelt Doktornő!
  Köszönöm válaszát,Voltam már tüdőgyógyászatin csináltak légzésfunkciót meg meghallgattak negatív lett,bár azt hiszem akkor épp nem volt nehézlégzésem.Sajnos ha elmegyek megint,nem igen foglalkoznaj velem,azt mondják pánik.Én még is félek,nem szeretnék megfulladni.A csúcsáramlás mérőm sem mutat eltérést.Akkor mit tegyek?

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Kaszó Beáta

  Kedves Kérdező!
  Ha a szakorvos kizárta a tüdőbetegséget, és pánikbetegséget véleményezett, forduljon pszichológuahoz.
  Üdvözlettel:
  Dr. Kaszó Beáta

 • Tisztelt Doktornő! Sokszor van nehezebb légzésem,de nem tudom eldöntenni,hogy asztma vagy esetleg…

  Tisztelt Doktornő!
  Sokszor van nehezebb légzésem,de nem tudom eldöntenni,hogy asztma vagy esetleg más.Úgy érzem mintha kisebb mozgásra erősődne.Mozgásszegény életmódot élek,néha megyek közben beszélek vagy takarítok és kifáradok.Köhögés nincs,csak ez a nehéz légzés vagy mi.Rendesen nem is tudom leírni mit is érzek.Mély levegőt kell vennem sokszor.Sokszor dugultabb az orrom.Voltam allergia vizsgálaton,pollenek,pár ételt néztek,negatív lett.Van itthon csúcsáramlás mérőm és amikor érzem ezt a nehéz légzést és megfújom,ugyan annyi az érték mint amikor panasz mentes vagyok.Ha asztma lenne,akkor az értéket nem tudnám megfújni ?Lehet pánikroham inkább?köszönöm válaszát

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Kaszó Beáta

  Kedves Kérdező!
  Kérdéseire csak vizsgálat alapján lehet válaszolni. Javaslom, keressen fel személyesen tüdőgyógyászt.
  Üdvözlettel:
  Dr. Kaszó Beáta

 • Jó reggelt. 2 napja tüszős mandulagyulladásra Zinnat 500 mg- ot kaptam.napi kétszer. Azóta fáj…

  Jó reggelt. 2 napja tüszős mandulagyulladásra Zinnat 500 mg- ot kaptam.napi kétszer. Azóta fáj hasam, gyomrom. Első éjjel néhány viszkető pöttyöm lett, pár óra múlva eltűnt. Második éjjel tele lettem csalánkiütéssel hason, combon, karomon főleg. Mit tegyek? Csak úgy hagyjam abba és kérjek új gyógyszert amit egyből kezdjek el? Pár éve nem reagáltam így Zinnatra. Köszönöm.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Kaszó Beáta

  Kedves Kérdező!
  A gyógyszerallergia bármikor kialakulhat.
  Javaslom, menjen vissza orvosához, mert ha tüszős mandulagyulladása van, akkor feltétlenül szükséges az antibiotikumkúra. Másik gyógyszerre lesz szüksége, amely szintén vényköteles.
  Üdvözlettel:
  Dr. Kaszó Beáta

 • Tisztelt dr-nő olyan 1hete kezdődtek a problémák!3 éves kisfiamnak reggelre rekedt lett a hangja…

  Tisztelt dr-nő olyan 1hete kezdődtek a problémák!3 éves kisfiamnak reggelre rekedt lett a hangja semmilyen más tünet nem kísérte,nincs és nem is volt láza,jelenleg bronchowaxot szedünk!Elvittem az orvosunkhoz kapott fenistilt,és cataflamot,de nem sokat változott a helyzet 3 nap alatt így váltottunk ospen szirupra azt mondta dr nénink,hogy piros a torka,de engem az aggaszt a legjobban,hogy nem akar játszani,nem akar lemenni a játszóra,fáradékony rövid sétálás után ölbe akar jönni,mintha nem is ő lenne,máskor órákat töltünk a szabadban most fél óra után fel akar jönni,délbe ő mondja hogy aludni szeretne,máskor könyörögni kell neki,este hamar elalszik,ez témnyleg egy torokgyuléadás része lehet?már nem olyan rekedt a hangja,de nem tetszik nekem jókedvű és vidám gyermek,de hamar átfordul és nem akar csak mesét nézni.Valami más is lehet a háttérben,vagy ez csak a mandulagyulladás része?2 napja szedi az antibiotikumot!Lehet ez a bronchowaxomtól?Nagyon várom válaszát! Előre is köszönöm szépen!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Kaszó Beáta

  Kedves Kérdező!
  Nagyon jó lenne, ha a betegségek 2-3 nap alatt meggyógyulnának, de az esetek többségében ez nem így van. Leírása alapján egy légúti vírusfertőzésről lehet szó. Idő kell a gyógyuláshoz. Ha még el is múlnak a tünetek, néhány napra szükség van a teljes felépüléshez.
  Üdvözlettel:
  Dr. Kaszó Beáta

 • Jónapot kivánok. Azt szeretném megkerdezni, hogy kislányom 13 éves. Kórházban van. Köhögéssel…

  Jónapot kivánok. Azt szeretném megkerdezni, hogy kislányom 13 éves. Kórházban van. Köhögéssel sok tiszta friss vér jön fel. Csináltak különféle rtgket. negativak lettel. Kizárták az emboliat is. Holnap megyünk a törökbálinti tödőszanatóriumba bronhoscopiara. Azt szeretném éredzni feltétlenül szükséges e ez a vizsgálat és hogy lehetséges e ez altatásban mert a gyerek nagyon retteg.?
  Köszönettel Tímea

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Kaszó Beáta

  Kedves Tímea!
  Csak az előzmények alapos ismeretében, vizsgálat után lehet eldönteni, milyen vizsgálat szükséges. Hogy ha Törökbálinton javasolják a vizsgátot, akkor az feltétlenül indokolt. Hogy milyen módszerrel végzik, azt ott tudják megbeszélni. Jobbulást kívánok kislányának!
  Üdvözlettel:
  Dr. Kaszó Beáta

 • Tisztelt Doktornő, A tüdőgyógyász légzésvizsgálatot csinált, fev 115%. A többi érték is ok volt.…

  Tisztelt Doktornő,
  A tüdőgyógyász légzésvizsgálatot csinált, fev 115%. A többi érték is ok volt. Az előbbi képet Ön is rendben talalja? Ha igen, lehet allergia is a tünetek alapján?
  Köszönettel
  Ibi

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Kaszó Beáta

  Kedves Ibi!
  Nem tartom valószínűnek, de látatlanban nem lehet kizárni az allergiát sem. Javaslom, menjen el fül-orr-gégészhez, és ha ott nem találnak semmit, menjen vissza a tüdőgyógyászhoz. A légzésfunkció egy pillanatnyi állapotot mutat. Érdemes megismételni. Ha ismét jó lesz az eredmény, a tüdőgyógyásznak akkor is állást kell foglalnia, mi okozhatja a tüneteket.
  Üdvözlettel:
  Dr. Kaszó Beáta

 • Tisztelt Doktornő! Kb 7 hete egy erős megfázás után 1 héttel kezdett el fájni a szegycsontom…

  Tisztelt Doktornő!

  Kb 7 hete egy erős megfázás után 1 héttel kezdett el fájni a szegycsontom mögött. A felső részén. Nyomás érzet, légzéstől, mozgástól függetlenül, de nem egész nap. kb 2 hete már a lengőbordáknál is fáj. Ez már inkább szúró érzés. Ez se mindig, kb reggel 11-ig minden ok szokott lenni. A fájdalom nem hiszem, h a bordaközti izmokból jönnek, sportoltam sokat régen, tanultam anatómiát, élettant, tudom, mim hol van. :)
  Terheléskor sem lesz rosszabb, terheléstől függetlenül jön többször dyspnoe, de ásítással majdnem mindig tudom kompenzálni. (De a dyspnoe akár már pszihés is lehet)Köhögök is, de csak kb fél óránként, átlátszó kevés váladék. Dohányzó nő vagyok, 33 éves (Fél doboz se).
  Kérem, ön is nézze meg a tüdőröntgenképemet:
  http:⁄⁄www.bilder-upload.eu⁄show.php?file=d110f4-1429619677.jpg
  Eddig a tüdőráktól rettegtem, de ha nem látszik a képen és már fájdalmaim vannak, akkor remélem, ez kizárhható. Ön szerint? MI lehet még? Allergia? Mire? Éjjel nem köhögök. Vérvétel a héten lesz.

  Előre is köszönöm a válaszát!
  Ibi

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Kaszó Beáta

  Kedves Ibi!
  Javaslom, forduljon személyesen tüdőgyógyászhoz, mert kérdéseire csak vizsgálat után lehet válaszolni.
  Üdvözlettel:
  Dr. Kaszó Beáta

 • Tisztelt Doktornő. Férjemnek az IgE értéke nagyon magas 3000-es lett. 150 a referenciaérték…

  Tisztelt Doktornő.

  Férjemnek az IgE értéke nagyon magas 3000-es lett. 150 a referenciaérték felső határa.
  Vannak allergiás panaszai de mérsékeltek rhinitishez hasonlóak. Nemrég került egy macska a lakásba, elsősorban erre gyanakszunk.Kérdésem az lenne ha valóban a macskára allergiás és szed allergiagyógyszert tartható -e az állapot vagy távolitsuk el a cicát. Más betegség okozhat e ilyen magas értéket? Decemberben teljes kivizsgálás történt( mellkas ct, hasi Uh, koponya MRI, laborok.)Minden rendben volt. IgE akkor nem lett nézve.

  Válaszát előre is köszönöm.

  Ildikó

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Kaszó Beáta

  Kedves Ildikó!
  A teendőket mindig az allergiás tünetek határozzák meg, nem a laborértékek. Az esetek döntő többségében az erősen emelkedett össz IgE-értéknek nincs jelentősége. Van olyan betegség, melyben nagyon magas ez az érték, de az ön férjénél ez nem valószínű, hisz akkor nagyon súlyos fertőzéses tüneteinek kellene lenni.
  Üdvözlettel:
  Dr. Kaszó Beáta

 • Kedves Doktornő. Édesanyám régi szekrényt ,ruhákat fújt be Chemotox-molyirtóval.Nem direkt ,de…

  Kedves Doktornő.
  Édesanyám régi szekrényt ,ruhákat fújt be Chemotox-molyirtóval.Nem direkt ,de elég sokat belélegzett belöle,Azt szeretném kérdezni.hogy lehet emiatt valami késöbbi baja??Válaszát köszönöm:K.Kata

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Kaszó Beáta

  Kedves K. Kata!
  Ha most jól van édesanyja, később már nem lesz baj.
  Üdvözlettel:
  Dr. Kaszó Beáta

 • Tisztelt doktornö. Kisfiam 6 hónapos. Szombaton egésznap 38 fok feletti láza volt. Reggel mxalen…

  Tisztelt doktornö.
  Kisfiam 6 hónapos. Szombaton egésznap 38 fok feletti láza volt. Reggel mxalen kup 125 mg 6-kor , 14.30 kor 38,3 nurofen, majd vasárnap hajnalban 38,9 germicid c. Étvágya jo széklet rendben vizelet rendben, kicsit bágyadtabb .. ügyeleten nem találtsk semmit. Ami aggaszt hogy tegnap délutántol hűvös verijtékes néha ha mrlege van de a hője csak 36,2-3 .. már reggel ültettem meleg vizb is attol picit feljebb ment de ha elaludt megint leesett 36,3 ra. Háziorvosunk csak holnap nézi meg. Étvágya jo bőrtünet más akut tünete nincs. Mi lehet az alacsony hő oka?

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Kaszó Beáta

  Kedves Kérdező!
  Ez normális hőmérséklet.
  Üdvözlettel:
  Dr. Kaszó Beáta

 • Tisztelt Doktornő! Egy nagyon makacs fosos hányóst kaptunk el. Nagyobbik lányom kezdte( 7…

  Tisztelt Doktornő!

  Egy nagyon makacs fosos hányóst kaptunk el.
  Nagyobbik lányom kezdte( 7 ) Ö két napig hányt de folyamatosan majd fosott de túl van rajta. Kisebbik lányom (5 és fél) Vasárnap este hányt majd hétfőn hasmenése volt és hányt,kedden csak 3 vizes kaki volt, szerdán is jól volt majd este hányt egyet. Ma reggel hányt egyet meg most az előbb. Panaszkodik h keserű gondolom epét hány már. Enni igazából nagyon minimálist eszik nincs étvágya öklendezik. Inni iszik de ihatna többet is. Ritkán pisil de akkor sokat. Kedély állapota amikor nincs hányingere jó.
  Nem akarok panaszkodni kollégára de ma felhívtam a gyerekorvosunkat h mégis mit tegyek mert gondolom ki van a gyerek epéje valahogy egyensúlyba kéne hozni a sóháztárasát szegénykémnek. Erre a válasza az volt mint mindig. " Adjak neki lehűtött hideg colát meg miután mondtam h oké de nem issza meg a gyerek a colát mondta a normaflort. Lakív kidet vasárnap óta kapja.
  A gyógyszertáros hölgy mondott valami olyan cuccot amit ilyenkor szoktak adni de mondta gyerekeknek vényköteles.

  Kérem adjon tanácsot mit adjak neki???
  az orvosom nem sokat segített :(
  kaptam ma bél fertőtlenítőt azt szabad?
  Széntablettát vírusnál nem lehet igaz?
  A nagyobbiknak úgy sikerült helyre zökkenteni hogy nagyon cukros hímalája sós teát itattam vele. A kicsi utálja a teát de már mondtam neki holnap kipróbáljuk ha tetszik ha nem.
  Én is elkaptam 3 napja szenvedek nem sokat javul. Elkaptam jó néhányszor már de soha engem se szenvedettet meg ennyire.

  Kérem szépen adjon tanácsot hogyan milyen szerrel vagy étellel itallal tudom helyre zökkenteni szegénykémet.

  Láza 3 napja nincs.

  Válaszát előre is köszönöm!!!!
  Üdvözlettel: K.T.Krisztina

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Kaszó Beáta

  Kedves K.T.Krisztina!
  Ajánlom figyelmébe a következő oldalt: http:⁄⁄www.bethesda.hu⁄magazin⁄49-ha-beteg-a-gyerek⁄462-mire-erdemes-odafigyelni-gyermekkori-hasmenes-es-salmonella-fertzes-eseten.
  Ha a tünetek tartósan fennállnak, akkor nem elég az internetes és telefonos kapcsolattartás orvosokkal, hanem meg kell vizsgálni a gyermeket!
  Üdvözlettel:
  Dr. Kaszó Beáta

 • Köszönöm a gyors válaszát! Még azt szeretném kérdezni, hogy Ön szerint mitől lehet ez a légcső…

  Köszönöm a gyors válaszát!
  Még azt szeretném kérdezni, hogy Ön szerint mitől lehet ez a légcső és torok probléma? Mert a múlt héten visszamentem a tüdőgyógyász doktornőhöz, de nem tudott semmit mondani. Csak azt, hogy inhaláljak sós vízzel. Azt is mondta, hogy hozzá a negatív röntgen után már nem járnak vissza, mert utána már a háziorvos kezeli a betegeket, így nem tudja, hogy van-e ilyen elhúzódó tüdőgyulladás. Azt javasolta, hogy ha két két múlva is fennállnak a tünetek menjek immunológiára. A légcsőre semmit nem adott, azt mondta majd regenerálódik. De valahogy nem vagyok nyugodt, napi szinten fennállnak az előző levelemben leírt légcső, váladék és torok problémák.
  Ön mit gondol mi lehet ez?
  Üdvözlettel: Nóri

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Kaszó Beáta

  Kedves Nóri!
  A tüdőgyulladás gyógyulhat elhúzódóan, de az sem zárható ki, hogy egy újabb légúti fertőzés okozza a tüneteket.
  Üdvözlettel:
  Dr. Kaszó Beáta