A betegek kérdései (6079)

 • Ha esetleg, próba ütést végzünk, akkor ez àltal kilehet szűrni az allergiàt? (3-4 leütésre gondoltam)…

  Ha esetleg, próba ütést végzünk, akkor ez àltal kilehet szűrni az allergiàt? (3-4 leütésre gondoltam) Tehàt ha negatív lenne, akkor bàtran megcsinàltathatnàm? Én magyon félek a ppd okozta fulladàstól, azért vagyok ennyire körültekintő! De gondolom 3-4 ponttól, még ha allergiàs is leszek, nem lesz olyan nagy intemzitàsú.. ? Köszönettel: Babikné

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Kaszó Beáta

  Kedves Babikné!
  Az nagyobb biztonságot ad, de mivel az allergia bármikor kialakulhat, nincs garancia arra, hogy később nem jelentkeznek tünetek.
  Üdvözlettel:
  Dr. Kaszó Beáta

 • Kedves Dr.Nő! Olyan kérdéssel fordulnék önhöz, hogy súlyos nikkel és ppd allergi van! Sok mindent…

  Kedves Dr.Nő! Olyan kérdéssel fordulnék önhöz, hogy súlyos nikkel és ppd allergi van! Sok mindent kipróbàltam màr a szemöldököm megrajzolàsàhoz, de màr sajnos a szemöldök ceruzàtól is kijött a ppd allergiàm! A kozmetikusom felkerestem és ő ajànlotta, hogy a kozmetikai tetovàló festék nem tartalmaz se ppd-t sem nikkelt! De félek az allergiàtól! Mit tanàcsol? Megpróbàljam? Köszönettel: Babikné

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Kaszó Beáta

  Kedves Babikné!
  Sajnos nem lehet előre megjósolni, hogy kialakul-e valakinél allergia, még akkor sem, ha biztosan nem tartalmazza a már ismert és tüneteket okozó anyagokat.
  Üdvözlettel:
  Dr. Kaszó Beáta

 • Kedves Doktornő, Bocsásson meg,hogy ismét írok.Igazán nem kötekedni szeretnék.de úgy érzem ez…

  Kedves Doktornő,
  Bocsásson meg,hogy ismét írok.Igazán nem kötekedni szeretnék.de úgy érzem ez nem egy elfogadható helyzet.
  A tünetek alapján egyértelmű.hogy allergiája van a fiamnak.a vérvétel nem mutatta ki,egy évvel a csípés után sem ezt.Így nem lehet semmit tenni,csak várni??????
  Ha ne adj isten újra megcsípi valami ,akkor lehet vizsgálni.Csakhogy egy újabb csípés .mint tudjuk közel sem veszélytelen dolog.......
  Tényleg nem bántó szerettem volna lenni,remélem nem is voltam az,de nem tudom elképzelni,vagy nem akarom??-hogy erre nincs megoldás.
  Kérem,ne haragudjon rám.
  K.T.Judit

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Kaszó Beáta

  Kedves K-né T. Judit!
  Sajnos vannak helyzetek⁄betegségek, melyekre nem ismerjük a megoldást⁄kezelést.
  Az allergiának van tüneti kezelése - ez az ön fia esetében is rendelkezésre áll.
  Rengeteg betegség van, ahol nem létezik oki kezelés. A specifikus immunterápia a rovarméreg-allergia oki kezelése, de az csak ismert allergénnel szemben végezhető.
  Üdvözlettel:
  Dr. Kaszó Beáta

 • Tisztelt Doktornő! 26 éves vagyok,nagyon szeretem az ananászt,100 %-os ananászlevet is sokszor…

  Tisztelt Doktornő!

  26 éves vagyok,nagyon szeretem az ananászt,100 %-os ananászlevet is sokszor iszom.
  Az előbb álltam neki igazi ananászt pucolni és enni,pár pillanattal azután,hogy a gyümölcs a számhoz ért,elkezdett égni a szám,meg viszketni.Ennek ellenére ettem tovább a gyümölcsből,az arcom is viszket már,ég a nyelvem és nagyon ég,viszket,szúr a szám széle,ajkaim.Ez most allergia?Nem először eszem ananászt,ahogy írtam...van valami teendőm?Vettem be antihistamint,mert amúgy allergiás is vagyok a gyom-,dísznövényekre,fűfélékre,mogyoró virágra stb,bár étel allergiáról nem tudtam.
  Köszönöm a válaszát!
  Mónika

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Kaszó Beáta

  Kedves Mónika!
  Leírása alapján keresztallergiáról lehet szó. Erről olvashat honlapomon: http:⁄⁄allergiadoktor.com⁄index.php?oldal=allergia⁄allergiatokozo.html.
  Üdvözlettel:
  Dr. Kaszó Beáta

 • Kedves Doktornő, Köszönöm gyors válaszát. Elég nehéz azt elfogadni.hogy így tulajdonképpen…

  Kedves Doktornő,
  Köszönöm gyors válaszát.
  Elég nehéz azt elfogadni.hogy így tulajdonképpen egy állandó veszélyt jelenthet ez a dolog.
  Az esetleg elképzelhető,hogy a lezajlott heves reakció ellenére nem áll fenn allergia??vagy ez kizárt??
  K-néT.Judit

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Kaszó Beáta

  Kedves K-né T. Judit!
  A tünetek allergiára utalnak.
  Üdvözlettel:
  Dr. Kaszó Beáta

 • Tisztelt Doktornő, 21 éves fiamat 2éve nyáron megcsípte egy nagy méh vagy darázs.A csípés erősen…

  Tisztelt Doktornő,
  21 éves fiamat 2éve nyáron megcsípte egy nagy méh vagy darázs.A csípés erősen fájt,megdagadt és kb.15-20 perc alatt testszerte égő,vörös kiütések lepték el fiamat ..Amikor a torka viszketni kezdett,nagyon megrémültünk és a legközelebbi kórházba rohantunk,ahol iv.-an Suprastin-Tonogen-Solu-medrol-inj.-ót kapott.Később allergológiára küldtek bennünket,ahol, a csípést követő 1 hónap elteltével vérvétel történt.Ennek eredménye negatív lett.A doktornő nem nagyon hitt a negatív eredménynek,és -miután éppen tél volt-tavasszal megismételtette a vérvételt.Ennek eredménye:Rovarkeverék:0.50kU⁄l----Csótány:0.44kU⁄l------Háziméh,darázs.európai lódarázs:negatív.
  A doktornő ezt is furcsállotta,ellátott bennünket tanácsokkal,hogy mit hordjon magával a fiam,amiket meg is vetttünk.De a kérdésemre:hogy fennáll-e allergia nem tudott válaszolni.Kérdeztem a deszenzibilizálásról,de azt mondta,hogy azt csak +eredmény esetén végzik el.,ő mást nem tud tenni.
  Nekem viszont ez így ,nem megnyugtató.A fiam nem tudja mindig-mindenhova magával vinni az adrenalin inj-ót,Szeretnék bizonyosságot erről a dologról,hogy ha kell kezeltetni tudjuk.A Doktornő tanácsát szeretném kérni,még hova fordulhatnánk,milyen vizsgálatokat lehetne még végeztetni,egyáltalán:mi a Doktornő véleménye?
  Válaszát előre is köszönöm,elnézést,hogy ilyen hosszan írtam.Köszönettel:K.né T.Judit

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Kaszó Beáta

  Kedves K-né T. Judit!
  Egyet kell értenem a fiát vizsgáló allergológussal: az immunterápia specifikus, ami azt jelenti, hogy csak a kimutatott, igazolt rovarméreggel szemben végezhető. Ha esetleg fiát ismét csípés éri, akkor érdemes megismételni a vizsgálatot, mert lehet, hogy a vizsgálat időpontjában még nem volt olyan mennyiségben jelen az ellenanyag a vérében, mely kimutatható lenne.
  Üdvözlettel:
  Dr. Kaszó Beáta

 • Kedves Dr.-Nő! TB-re lehet csináltatni valahogyan, pl vérből ételallergia tesztet? Itt helyben…

  Kedves Dr.-Nő!

  TB-re lehet csináltatni valahogyan, pl vérből ételallergia tesztet? Itt helyben csak a sima "kézböködős" tesztet csinálták meg, ami negatív lett. Pedig krónikus melléküreggyulladással küzdök már jó ideje ill. nyákcsorgással. Sokszor öklendezésig ragad a torkom a nyáktól. Voltam orrmelléküreg CT-n, rossz orrszerkezet, enyhe orrsövényferdülés, műtét nem indokolt: az eredmény. Gyomortükrözés eredménye: reflux, amit már hónapok óta kezelnek, de a nyákcsorgás nem tágít, pedig sav nem jön fel. Pedig állítólag a vérképemben vannak allergiára utaló jelek, bár az allergia gyógyszer teszt sem hozott javulást. Ön szerint van tovább? Stressztől lehet, mert sajnos depresszióval és szorongással küzdök.

  Köszönettel: Krisztina

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Kaszó Beáta

  Kedves Krisztina!
  Tünetei alapján nem valószínű az ételallergia. Nem érdemes ebbe az irányba tovább vizsgálódni. A nyákcsorgást a kimutatott krónikus gyulladás okozhatja. Azt kellene kezelni. Ami még számításba jöhet, az a környezeti allergénekre való érzékenység.
  Üdvözlettel:
  Dr. Kaszó Beáta

 • üdvözlöm.kislányom 2hónapos korában(februárban) kórházba került elhúzódó hurutos köhögése miatt.a…

  üdvözlöm.kislányom 2hónapos korában(februárban) kórházba került elhúzódó hurutos köhögése miatt.a kórházban azt mondták hogy Bronhitises.a védőoltásait csúszva kapta meg.azóta már voltunk kontroll vizsgálaton ott azt mondta a doktornő hogy ameddig nem kapja meg az összes szamárköhögés elleni védőoltást a köhögese nem múlik el.ez mennyire valószínű.most átesett a bárányhimlőn is.most megint folyik az orra és hurutosan köhög tegnap este volt láza azóta nem de jön a foga is.most kéne kapnia a védőoltást.és lehetséges hogy utánna tényleg megszűnik a köhögése?válaszát köszönöm kovácsné

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Kaszó Beáta

  Kedves Kovácsné!
  A köhögés akár magától is megszűnhet, bár célravezetőbb kideríteni az okát, és annak megfelelően kezelni. A védőoltás rendkívül fontos, de a köhögést nem az fogja megszüntetni.
  Üdvözlettel:
  Dr. Kaszó Beáta

 • Tisztelt Doktornő. 20 éves egyetemista lány vagyok. Körülbelül 3 hónapja érzek a hátam bal oldalán,…

  Tisztelt Doktornő.
  20 éves egyetemista lány vagyok. Körülbelül 3 hónapja érzek a hátam bal oldalán, a lapockám mögött, mellett szúró fájdalmat, amikor nagy levegőt veszek, ez kezdetben csak bizonyos test helyzetben(hanyag tartásban) jelentkezett, mára viszont egyre többször jelentkezik, és normál levegővételnél is.Ez a fájdalom már átsugároz az egész mellkasomon, és ilyenkor mintha a bordáim is fájnának. E mellett semmilyen megfázásos tünetem nincs, nem köhögök, nincs lázam.
  A kérdésem az lenne, hogy ez utalhat komoly problémára, például tüdő esetleg valami csont problémára, vagy csak valamiféle csúnya izomhúzódás lehet??
  Válaszát előre is köszönöm.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Kaszó Beáta

  Kedves Kérdező!
  Inkább mozgásszervi (izom) problémára utal.
  Üdvözlettel:
  Dr. Kaszó Beáta

 • Kedves doktornô! Kèrdèsem a következô, a szâmban aftâk jelentek meg (kb 7 db) ez ât terjedhet…

  Kedves doktornô! Kèrdèsem a következô, a szâmban aftâk jelentek meg (kb 7 db) ez ât terjedhet a torokra ès a lègcsôre? Ezzel nehèz lègzès ès nyelèst okozva? evèsnèl ivásnál nèha mint valami nagy gombóc haladna vègig a tokomon ès a nyelôcsövemen egèszen a melkasom közepèig.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Kaszó Beáta

  Kedves Kérdező!
  Az aftára nem jellemző az ilyen terjedés.
  Üdvözlettel:
  Dr. Kaszó Beáta

 • Tisztelt Doktornő! 15 hónapos kislányom testén 9 napja piros pöttyök⁄foltok jelentek meg. Először…

  Tisztelt Doktornő!
  15 hónapos kislányom testén 9 napja piros pöttyök⁄foltok jelentek meg. Először a karján, lábán jelentkezett, majd az egész testén (arcán, fenekén is). Nagymama nutellás süteményéből evett nem keveset, így amikor orvoshoz vittük ő azt mondta mogyoróallergia, amire felírt fenistil cseppet (napi 3szor 8 csepp). Nem vagyok biztos benne, hogy ez tényleg az a fajta allergia (ha allergia egyáltalán), mert azt furcsállom, hogy már most inkább az arcán jelennek meg ezek a pöttyök (nem viszket neki) akkor, amikor leviszem sétálni 10 perc és előjön, itthon inkább csak a lábán már, karján elvétve egy-kettő. Nem használ a csepp és a kalcium szirup sem, majdnem ugyanúgy fennáll a probléma, mint a \\"kezelés\\" előtt. Tanácstalan vagyok, mivel is állok szemben, tényleg allergia-e egyáltalán. Reggel, mikor felébred nincs rajta egy sem sehol, néha reggeli után előjön egy pár, de nem mindig, mielőtt leviszem szintén nincs rajta, amikor sétálunk (a testét nem látom) az arca tele van ezekkel a foltokkal. Sima piros, picit kitüremkedő, nem viszket, nem varrasodik stb. Ha lehetne képet mellékelni raknék fel, de így nem tudom megmutatni. Válaszát hálásan előre is Köszönöm!
  Tisztelettel: Wolf Noémi

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Kaszó Beáta

  Kedves Wolf Noémi!
  Leírása alapján nem valószínű, hogy allergia okozza kislánya kiütéseit. Javaslom, mutassa meg a kiütéseket bőrgyógyásznak.
  Üdvözlettel:
  Dr. Kaszó Beáta

 • Tisztelt Doktornő! Kisfiamnál két hete enyhe felső légúti tünetekkel járó betegség kezdődött,…

  Tisztelt Doktornő!

  Kisfiamnál két hete enyhe felső légúti tünetekkel járó betegség kezdődött, láza nem volt egyáltalán, csak hőemelkedése. Az orrfolyás már minimális, de még mindig előfordul, hogy köhög egyet-egyet. Semmi más panasza nincs.
  Doktornő szerint így megkaphatja holnap az MMR vakcinát? Már egy hónapja csúszik különféle okokból a beadása. Érdemes lenne most is várni még vele?

  Válaszát előre is köszönöm.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Kaszó Beáta

  Kedves Kérdező!
  Megkaphatja.
  Üdvözlettel:
  Dr. Kaszó Beáta

 • Tisztelt Doktornő. A kisfiam  14 éves ,légúti allergia teszt kimutatta hogy: égerfa, nyírfa,…

  Tisztelt Doktornő.
  A kisfiam  14 éves ,légúti allergia teszt kimutatta hogy: égerfa, nyírfa, mogyoró, fűpollen, rozspollen,üröm, penész, kutya allergiaja van.
  A segítséget szeretném kérni, hogy mit tehetünk az 
  allergia elkerülésére vagy legalább enyhítésére.
  Tünetek: 
  Orrdugulás, orrfolyás, vörös a szeme, köhögés, szem viszketés.
  Minden évben június elején kezdődik.
  A lakásban annyira nincs baj de viszont amikor lemegy az 
  udvarra játszani nagyon viszket a szeme és begyullad, 
  bevörösödik, könnyezik.

  Előre is köszönöm türelmet és figyelmet.
  Eredményt remélve.
  Tisztelettel:Anna

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Kaszó Beáta

  Kedves Anna!
  Azt javaslom, hogy forduljanak személyesen allergológushoz a megfelelő kezelés megbeszélésére, mert a leghatékonyabb gyógyszerek vényre kaphatók.
  Amit az allergénmentesítés ügyében tehetnek, arról honlapomon olvashat:
  http:⁄⁄allergiadoktor.com⁄index.php?oldal=allergia⁄allergenmentes.html
  Üdvözlettel:
  Dr. Kaszó Beáta

 • Kedves Doktor Nő! Már sokadszor is...Önhöz fordulok tanácsért, mert mindig segítő választ kapok,…

  Kedves Doktor Nő!
  Már sokadszor is...Önhöz fordulok tanácsért, mert mindig segítő választ kapok, még így látatlanban is...
  Tegnap 6éves lányom 39,2 lázas volt, köhög, folyik az orra.Elvittem a körzeti ügyeletre (nem kimondottan gyerekorvos, hanem gyermek és felnöttorvosi ügyelet egyben)megvizsgálta a gyermeket és Zinnat 250mg-ot irt neki 2*1et, valamint elixirium
  szirupot, hörgögyulladása van.A patikában a gyógyszerész a gyógyszer kiváltásakor megkérdezte, hogy igy is gondolta az orvos ahogy felirta? Nem tudtam mire fel kérdezi, és mondtam, persze, biztosan.A kérdésem az lenne, nem sok 2*250mg ,egy 6éves 22kg-os gyereknek?A betegtájékoztatóban az áll, hogy széttörni nem szabad.
  Köszönöm válaszát.Tisztelettel:Gabriella

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Kaszó Beáta

  Kedves Gabriella!
  Ez több az átlagos adagnál, de súlyos esetben adható ilyen mennyiségben. (Ezt az orvosnak kell eldönteni vizsgálat alapján.)
  Üdvözlettel:
  Dr. Kaszó Beáta

 • Tisztelt Dr.Nő! 4 hónapja hogy a hátam nagyon pattanásos lett,elmentem bőrgyógyászhoz(akit…

  Tisztelt Dr.Nő!

  4 hónapja hogy a hátam nagyon pattanásos lett,elmentem bőrgyógyászhoz(akit egyáltalán nem érdekel semelyik betege sem)elszedetett velem 40 szem doxycylin-t,valamelyest javult,de elegem lett,és felkerestem egy magándokit,aki egyből vérvételre küldött,és felírt egy isotretinoin gyógyszert.A véremben gyulladást állapított meg.2 hete szedem az isotretinoin gyógyszert,nagyon szépen tisztul a hátam,de ha kisebb fizikai terhelés ér,egyből elkezd szúrni a felső testem,és viszket,és libabőrös leszek.Ez zavar a legjobban,hogy 4 hónapja szenvedek ebben a szúrásos viszketős betegségben,eddig sose volt ilyen problémám,és az isotretinoin gyógyszer szépen viszi lefelé a pattanásokat,de akkor ez a szúró,viszkető libabőrös reakció miért nem csillapodik,miért nem múlik el? Mitől van ez?

  Válaszát előre is köszönöm! (20 éves vagyok)

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Kaszó Beáta

  Kedves Kérdező!
  Azt javaslom, kérdését a bőrgyógyásznak tegye fel. Nekem nincs tapasztalatom ezzel a gyógyszerrel.
  Üdvözlettel:
  Dr. Kaszó Beáta

 • Tisztelt szakértő. 6 éves kislányomnál izületi fájdalmak jelentkeztek 1,5 hete,egyik izületből…

  Tisztelt szakértő.
  6 éves kislányomnál izületi fájdalmak jelentkeztek 1,5 hete,egyik izületből ment át a fájdalom 2 naponta másikba.Góckutatást végeztek nála már fül-orr gégén és fogászaton.A fül-orr gége negatív lett de a fogainál találtak gócpontokat és 4 tejfogat ki kell húzni neki mert el vannak halva és időnként begyulladnak neki.Azt mondták lehet ez az izületi fájdalom a fogaitól is de lehet,hogy 1 hónapja streptoccocus torokgyulladása volt amit nem vettek észre és ez esetleg a reumás láz is lehet.Kérdezni azt szeretném,hogy reumás lázat csak a streptococcus pyogenes baktérium tud okozni ami csak torok ill. mandula gyulladást okoz? Vagy pedig a fogaknál lévő gócokban is lehet ez a baktérium és ez is tud reumás lázat okozni?
  Válaszát előre is köszönöm.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Kaszó Beáta

  Kedves Kérdező!
  A reumás lázat a Streptococcus kiváltotta autoimmun betegség okozza, de ízületi gyulladást más kórokozók is kiválthatnak.
  Üdvözlettel:
  Dr. Kaszó Beáta

 • Tisztelt Doktornő! Április 14-én született kisfiam vtam ellátásával kapcsolatban kérem tanácsát. Kazahsztánban…

  Tisztelt Doktornő!

  Április 14-én született kisfiam vtam ellátásával kapcsolatban kérem tanácsát.
  Kazahsztánban tartózkodunk, itt is született a gyermek. A helyi szokás szerint, születése után megkapta a K vitamint, de azóta semmi mást.
  Gyerekorvos szerint másra nincs szüksége a gyereknek. (Igény szerint szoptatott baba. Itt a napsütéses órák számára hivatkozva nem adnak D vitamint.)
  Kérdésem az lenne, hogy a helyi vagy az otthoni protokollt kövessük? D és K vitamint kapjon a gyerek?

  Válaszát köszönöm!

  J. Anna

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Kaszó Beáta

  Kedves J. Anna!
  Készséggel válaszolok allergológiai és gyermek-tüdőgyógyászati kérdésekre.
  Üdvözlettel:
  Dr. Kaszó Beáta

 • Tisztelt Doktornő! Kisfiam 6 éves.Az utóbbi időben észrevettem hogy mindkét lábfeje oldalt igen…

  Tisztelt Doktornő!
  Kisfiam 6 éves.Az utóbbi időben észrevettem hogy mindkét lábfeje oldalt
  igen ráncos.A sarkán is sok ránc van.A vállán is van 1db ránc.A gyermekorvosunkkal ez ügyben konzultáltam de nem tudott mit mondani mert nem látott még ilyet.Fontosnak tartom megjegyezni,hogy étkezési szokása jelentősen eltér a megszokottól.A hétköznapi ételeket nem eszi.
  Sült krumpli pomber maci sajtos,pattogatott vajas kukorica,tejszelet kinder pingu nagy ritkán iszik tejet is.Gyümölcsökből régebben megette banánt és az almát de már azt sem eszik.Oviba jár képes egész nap éhezni.Ezügyben voltunk szakembernél is de az sem tudott segíteni.A kérdésem az,hogy ez a korai ráncosodás mitől lehet,hogy lehet ezt kivizsgálni?Van-e erre valami gyógymód?(amit elfelejtettem megírni,hogy folyadékból is nagyon kevesett iszik,azt is inkább csak szénsavas szódát.)
  Várom válaszát!
  Előrre is köszönöm.
  Ági.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Kaszó Beáta

  Kedves Ági!
  Javaslom, kérdését bőrgyógyásznak tegye fel (én allergológus és gyermek-tüdőgyógyász vagyok).
  Üdvözlettel:
  Dr. Kaszó Beáta

 • Kedves Doktornő! Másfél éves kislányunk 3 nappal ezelőtt csúnyán kezdett el köhögni, mintha…

  Kedves Doktornő!

  Másfél éves kislányunk 3 nappal ezelőtt csúnyán kezdett el köhögni, mintha le lett volna rakódva a váladék a kis tüdejében.
  Elvittük ügyeletre, picit piros volt a torka és enyhén érdes légzése volt a tüdő felett.
  Kapott Ambroxolt és Calcimuscot.
  Egész nap nem köhög, sem játék és szaladgálás közben, csak akkor, mikor fekszik.
  Sem láza, sem hőemelkedése nincs, étvágya sem változott meg, jókedvű, vidám.
  Tegnap óta vizesen folyik az orra, eldugulva nincs, csak fekvéskor köhög.
  Férjem nagyon allergiás, főleg most szenved nagyon a pollenektől.
  Előfordulhat, hogy másfél éves kislányunknál ezeket a tüneteket nem egy vírusfertőzés, hanem egy pollenallergia okozza?

  Válaszát előre is köszönöm!

  Krisztina

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Kaszó Beáta

  Kedves Krisztina!
  Allergia is előfordulhat, de leírása alapján valószínűbbnek tűnik az orrmelléküreg-gyulladás.
  Üdvözlettel:
  Dr. Kaszó Beáta

 • Tisztelt Doktornő! Kisfiam 7éves,22kg.kapott asztma gyanu miatt csúcsáramlásmérőt itthonra,de…

  Tisztelt Doktornő!
  Kisfiam 7éves,22kg.kapott asztma gyanu miatt csúcsáramlásmérőt itthonra,de elfelejtettem megkérdezni,mennyit kell fújnia.Most 120-140között fújt.Van értékhatár vagy mindenki más?köszönöm

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Kaszó Beáta

  Kedves Kérdező!
  A normálérték testméretfüggő. A normálérték-táblázat testmagasságra szól.
  Üdvözlettel:
  Dr. Kaszó Beáta