A betegek kérdései (6044)

  • Jó reggelt. 2 napja tüszős mandulagyulladásra Zinnat 500 mg- ot kaptam.napi kétszer. Azóta fáj…

    Jó reggelt. 2 napja tüszős mandulagyulladásra Zinnat 500 mg- ot kaptam.napi kétszer. Azóta fáj hasam, gyomrom. Első éjjel néhány viszkető pöttyöm lett, pár óra múlva eltűnt. Második éjjel tele lettem csalánkiütéssel hason, combon, karomon főleg. Mit tegyek? Csak úgy hagyjam abba és kérjek új gyógyszert amit egyből kezdjek el? Pár éve nem reagáltam így Zinnatra. Köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Kérdező!
    A gyógyszerallergia bármikor kialakulhat.
    Javaslom, menjen vissza orvosához, mert ha tüszős mandulagyulladása van, akkor feltétlenül szükséges az antibiotikumkúra. Másik gyógyszerre lesz szüksége, amely szintén vényköteles.
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Tisztelt dr-nő olyan 1hete kezdődtek a problémák!3 éves kisfiamnak reggelre rekedt lett a hangja…

    Tisztelt dr-nő olyan 1hete kezdődtek a problémák!3 éves kisfiamnak reggelre rekedt lett a hangja semmilyen más tünet nem kísérte,nincs és nem is volt láza,jelenleg bronchowaxot szedünk!Elvittem az orvosunkhoz kapott fenistilt,és cataflamot,de nem sokat változott a helyzet 3 nap alatt így váltottunk ospen szirupra azt mondta dr nénink,hogy piros a torka,de engem az aggaszt a legjobban,hogy nem akar játszani,nem akar lemenni a játszóra,fáradékony rövid sétálás után ölbe akar jönni,mintha nem is ő lenne,máskor órákat töltünk a szabadban most fél óra után fel akar jönni,délbe ő mondja hogy aludni szeretne,máskor könyörögni kell neki,este hamar elalszik,ez témnyleg egy torokgyuléadás része lehet?már nem olyan rekedt a hangja,de nem tetszik nekem jókedvű és vidám gyermek,de hamar átfordul és nem akar csak mesét nézni.Valami más is lehet a háttérben,vagy ez csak a mandulagyulladás része?2 napja szedi az antibiotikumot!Lehet ez a bronchowaxomtól?Nagyon várom válaszát! Előre is köszönöm szépen!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Kérdező!
    Nagyon jó lenne, ha a betegségek 2-3 nap alatt meggyógyulnának, de az esetek többségében ez nem így van. Leírása alapján egy légúti vírusfertőzésről lehet szó. Idő kell a gyógyuláshoz. Ha még el is múlnak a tünetek, néhány napra szükség van a teljes felépüléshez.
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Jónapot kivánok. Azt szeretném megkerdezni, hogy kislányom 13 éves. Kórházban van. Köhögéssel…

    Jónapot kivánok. Azt szeretném megkerdezni, hogy kislányom 13 éves. Kórházban van. Köhögéssel sok tiszta friss vér jön fel. Csináltak különféle rtgket. negativak lettel. Kizárták az emboliat is. Holnap megyünk a törökbálinti tödőszanatóriumba bronhoscopiara. Azt szeretném éredzni feltétlenül szükséges e ez a vizsgálat és hogy lehetséges e ez altatásban mert a gyerek nagyon retteg.?
    Köszönettel Tímea

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Tímea!
    Csak az előzmények alapos ismeretében, vizsgálat után lehet eldönteni, milyen vizsgálat szükséges. Hogy ha Törökbálinton javasolják a vizsgátot, akkor az feltétlenül indokolt. Hogy milyen módszerrel végzik, azt ott tudják megbeszélni. Jobbulást kívánok kislányának!
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Tisztelt Doktornő, A tüdőgyógyász légzésvizsgálatot csinált, fev 115%. A többi érték is ok volt.…

    Tisztelt Doktornő,
    A tüdőgyógyász légzésvizsgálatot csinált, fev 115%. A többi érték is ok volt. Az előbbi képet Ön is rendben talalja? Ha igen, lehet allergia is a tünetek alapján?
    Köszönettel
    Ibi

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Ibi!
    Nem tartom valószínűnek, de látatlanban nem lehet kizárni az allergiát sem. Javaslom, menjen el fül-orr-gégészhez, és ha ott nem találnak semmit, menjen vissza a tüdőgyógyászhoz. A légzésfunkció egy pillanatnyi állapotot mutat. Érdemes megismételni. Ha ismét jó lesz az eredmény, a tüdőgyógyásznak akkor is állást kell foglalnia, mi okozhatja a tüneteket.
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Tisztelt Doktornő! Kb 7 hete egy erős megfázás után 1 héttel kezdett el fájni a szegycsontom…

    Tisztelt Doktornő!

    Kb 7 hete egy erős megfázás után 1 héttel kezdett el fájni a szegycsontom mögött. A felső részén. Nyomás érzet, légzéstől, mozgástól függetlenül, de nem egész nap. kb 2 hete már a lengőbordáknál is fáj. Ez már inkább szúró érzés. Ez se mindig, kb reggel 11-ig minden ok szokott lenni. A fájdalom nem hiszem, h a bordaközti izmokból jönnek, sportoltam sokat régen, tanultam anatómiát, élettant, tudom, mim hol van. :)
    Terheléskor sem lesz rosszabb, terheléstől függetlenül jön többször dyspnoe, de ásítással majdnem mindig tudom kompenzálni. (De a dyspnoe akár már pszihés is lehet)Köhögök is, de csak kb fél óránként, átlátszó kevés váladék. Dohányzó nő vagyok, 33 éves (Fél doboz se).
    Kérem, ön is nézze meg a tüdőröntgenképemet:
    http:⁄⁄www.bilder-upload.eu⁄show.php?file=d110f4-1429619677.jpg
    Eddig a tüdőráktól rettegtem, de ha nem látszik a képen és már fájdalmaim vannak, akkor remélem, ez kizárhható. Ön szerint? MI lehet még? Allergia? Mire? Éjjel nem köhögök. Vérvétel a héten lesz.

    Előre is köszönöm a válaszát!
    Ibi

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Ibi!
    Javaslom, forduljon személyesen tüdőgyógyászhoz, mert kérdéseire csak vizsgálat után lehet válaszolni.
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Tisztelt Doktornő. Férjemnek az IgE értéke nagyon magas 3000-es lett. 150 a referenciaérték…

    Tisztelt Doktornő.

    Férjemnek az IgE értéke nagyon magas 3000-es lett. 150 a referenciaérték felső határa.
    Vannak allergiás panaszai de mérsékeltek rhinitishez hasonlóak. Nemrég került egy macska a lakásba, elsősorban erre gyanakszunk.Kérdésem az lenne ha valóban a macskára allergiás és szed allergiagyógyszert tartható -e az állapot vagy távolitsuk el a cicát. Más betegség okozhat e ilyen magas értéket? Decemberben teljes kivizsgálás történt( mellkas ct, hasi Uh, koponya MRI, laborok.)Minden rendben volt. IgE akkor nem lett nézve.

    Válaszát előre is köszönöm.

    Ildikó

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Ildikó!
    A teendőket mindig az allergiás tünetek határozzák meg, nem a laborértékek. Az esetek döntő többségében az erősen emelkedett össz IgE-értéknek nincs jelentősége. Van olyan betegség, melyben nagyon magas ez az érték, de az ön férjénél ez nem valószínű, hisz akkor nagyon súlyos fertőzéses tüneteinek kellene lenni.
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Kedves Doktornő. Édesanyám régi szekrényt ,ruhákat fújt be Chemotox-molyirtóval.Nem direkt ,de…

    Kedves Doktornő.
    Édesanyám régi szekrényt ,ruhákat fújt be Chemotox-molyirtóval.Nem direkt ,de elég sokat belélegzett belöle,Azt szeretném kérdezni.hogy lehet emiatt valami késöbbi baja??Válaszát köszönöm:K.Kata

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves K. Kata!
    Ha most jól van édesanyja, később már nem lesz baj.
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Tisztelt doktornö. Kisfiam 6 hónapos. Szombaton egésznap 38 fok feletti láza volt. Reggel mxalen…

    Tisztelt doktornö.
    Kisfiam 6 hónapos. Szombaton egésznap 38 fok feletti láza volt. Reggel mxalen kup 125 mg 6-kor , 14.30 kor 38,3 nurofen, majd vasárnap hajnalban 38,9 germicid c. Étvágya jo széklet rendben vizelet rendben, kicsit bágyadtabb .. ügyeleten nem találtsk semmit. Ami aggaszt hogy tegnap délutántol hűvös verijtékes néha ha mrlege van de a hője csak 36,2-3 .. már reggel ültettem meleg vizb is attol picit feljebb ment de ha elaludt megint leesett 36,3 ra. Háziorvosunk csak holnap nézi meg. Étvágya jo bőrtünet más akut tünete nincs. Mi lehet az alacsony hő oka?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Kérdező!
    Ez normális hőmérséklet.
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Tisztelt Doktornő! Egy nagyon makacs fosos hányóst kaptunk el. Nagyobbik lányom kezdte( 7…

    Tisztelt Doktornő!

    Egy nagyon makacs fosos hányóst kaptunk el.
    Nagyobbik lányom kezdte( 7 ) Ö két napig hányt de folyamatosan majd fosott de túl van rajta. Kisebbik lányom (5 és fél) Vasárnap este hányt majd hétfőn hasmenése volt és hányt,kedden csak 3 vizes kaki volt, szerdán is jól volt majd este hányt egyet. Ma reggel hányt egyet meg most az előbb. Panaszkodik h keserű gondolom epét hány már. Enni igazából nagyon minimálist eszik nincs étvágya öklendezik. Inni iszik de ihatna többet is. Ritkán pisil de akkor sokat. Kedély állapota amikor nincs hányingere jó.
    Nem akarok panaszkodni kollégára de ma felhívtam a gyerekorvosunkat h mégis mit tegyek mert gondolom ki van a gyerek epéje valahogy egyensúlyba kéne hozni a sóháztárasát szegénykémnek. Erre a válasza az volt mint mindig. " Adjak neki lehűtött hideg colát meg miután mondtam h oké de nem issza meg a gyerek a colát mondta a normaflort. Lakív kidet vasárnap óta kapja.
    A gyógyszertáros hölgy mondott valami olyan cuccot amit ilyenkor szoktak adni de mondta gyerekeknek vényköteles.

    Kérem adjon tanácsot mit adjak neki???
    az orvosom nem sokat segített :(
    kaptam ma bél fertőtlenítőt azt szabad?
    Széntablettát vírusnál nem lehet igaz?
    A nagyobbiknak úgy sikerült helyre zökkenteni hogy nagyon cukros hímalája sós teát itattam vele. A kicsi utálja a teát de már mondtam neki holnap kipróbáljuk ha tetszik ha nem.
    Én is elkaptam 3 napja szenvedek nem sokat javul. Elkaptam jó néhányszor már de soha engem se szenvedettet meg ennyire.

    Kérem szépen adjon tanácsot hogyan milyen szerrel vagy étellel itallal tudom helyre zökkenteni szegénykémet.

    Láza 3 napja nincs.

    Válaszát előre is köszönöm!!!!
    Üdvözlettel: K.T.Krisztina

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves K.T.Krisztina!
    Ajánlom figyelmébe a következő oldalt: http:⁄⁄www.bethesda.hu⁄magazin⁄49-ha-beteg-a-gyerek⁄462-mire-erdemes-odafigyelni-gyermekkori-hasmenes-es-salmonella-fertzes-eseten.
    Ha a tünetek tartósan fennállnak, akkor nem elég az internetes és telefonos kapcsolattartás orvosokkal, hanem meg kell vizsgálni a gyermeket!
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Köszönöm a gyors válaszát! Még azt szeretném kérdezni, hogy Ön szerint mitől lehet ez a légcső…

    Köszönöm a gyors válaszát!
    Még azt szeretném kérdezni, hogy Ön szerint mitől lehet ez a légcső és torok probléma? Mert a múlt héten visszamentem a tüdőgyógyász doktornőhöz, de nem tudott semmit mondani. Csak azt, hogy inhaláljak sós vízzel. Azt is mondta, hogy hozzá a negatív röntgen után már nem járnak vissza, mert utána már a háziorvos kezeli a betegeket, így nem tudja, hogy van-e ilyen elhúzódó tüdőgyulladás. Azt javasolta, hogy ha két két múlva is fennállnak a tünetek menjek immunológiára. A légcsőre semmit nem adott, azt mondta majd regenerálódik. De valahogy nem vagyok nyugodt, napi szinten fennállnak az előző levelemben leírt légcső, váladék és torok problémák.
    Ön mit gondol mi lehet ez?
    Üdvözlettel: Nóri

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Nóri!
    A tüdőgyulladás gyógyulhat elhúzódóan, de az sem zárható ki, hogy egy újabb légúti fertőzés okozza a tüneteket.
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Kedves Doktornő! 37 éves nő vagyok. 2 hónappal ezelőtt berekedtem és elkezdtem köhögni, a…

    Kedves Doktornő!

    37 éves nő vagyok. 2 hónappal ezelőtt berekedtem és elkezdtem köhögni, a légcsövem nagyon furcsa volt, majd 1 héttel később lett egy tenyérnyi baloldali tüdőgyulladásom, magas lázzal, már véreset köptem. 90 %-os oxigén szaturációval. Kórházba kellett volna mennem, de nem mertem. 3 hétig szedtem Levofloxacint. A röntgen már 3 hét után minimális eltérést mutatott. A tüdőgyulladás óta fáj a torkom, néha csak reggel, néha egész nap, alig beszélek és már kezdek berekedni, a légcsövemet nagyon száraznak érzem és a torkomat is, még a 21 fokos szobát is hidegnek érzem és állandóan cukrokat kell ennem és néha szájmaszkot vennem, hogy ne legyen az a rossz száraz, hideg érzés. Érzem a váladékot, hogy nem tud feljönni, néha sikerül felköhögnöm. Paxirasolt szedek, hurutoldó teákat iszom, inhalálok, de nem akar javulni. Hideget nem is tudok inni. Voltam fül orr gégésznél, a tenyésztés negatív lett. Háziorvosom szerint majd rendbe jön, legyek türelmes, ilyen nagy gyulladásnál sokáig tart a regenerálódás, volt olyan betege, akinek 3 hónapig fázott a tüdője. Én viszont félek, hogy nehogy visszaessek, mert azóta is többször éreztem magam náthásnak. Ahogy az interneten olvasgatom, olyan mintha légcsőhurutom lenne.Azt szeretném kérdezni, hogy ez tényleg belefér még, vagy keressek meg másik orvost? Erre tényleg nincs gyógyszer? Egyáltalán hová fordulhatok ilyen problémámmal, ha ez már tényleg hosszú idő? Ugye elmúlik ez magától?
    Válaszát előre is köszönöm!
    Üdvözlettel: Nóri

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Nóri!
    Forduljon személyesen tüdőgyógyászhoz!
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Tisztelt Doktornő! A segítségét szeretném kárni. Régóta szenvedek az allergiától. Pontosan 3…

    Tisztelt Doktornő!
    A segítségét szeretném kárni. Régóta szenvedek az allergiától. Pontosan 3 évvel ezelőtt csináltattam laboratóriumi leletet kb.40 dologra kiterjedően. Minden eredményem negatív, illetve pár eredményem értéke számszerűen van feltüntetve
    pl: penészgomba (M3): 2.53
    Égerfa (T2): 6.83
    Mogyorófa (T4) : 4.26
    Nyírfa (T3) :83.25

    Természetesen még sorolhatnám, de minden más adat negatív.
    Kérdésem: ezeknél az értékeknél mi számít magasnak?
    A nyírfára az eredményem magas?
    A Dr.Úr ( beutalót adott orvosom) szerint semmire nem vagyok allergiás.
    Április elejétől kezdve előjön a szemviszketése, orrfolyás-orrdugulás, totokviszketés, könnyezik a szemem, tüsszögök...
    Több gyógyszert kipróbáltam már, de egyedül az Aerius szünteti meg ezeket a borzasztó kellemetlen tüneteket.
    Tavaly kismama voltam, semmit nem szedhettem, borzasztó volt. Most még szoptatom a már fél éves babámat, és itt az allergiaszezon, és érzem a jelentkező tüneteket. Csak az orrspray, ill.szemcsepp kevés.
    Mit ajánl a Doktornő? Szedhetem az Aerius tablettát? Házi orvosom szerint igen, de nem mertem még bevenni belőle.
    Csináltassak egy újabb allergiavizsgálatot?

    Nagyon köszönöm válaszát!!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Kérdező!
    Tünetei egyértelműen allergiára utalnak. Ezt támasztja alá a vizsgálati eredmény is. (Az allergia erősségét nem a vizsgálatban talált érték, hanem a tünetek határozzák meg.) Újabb allergiavizsgálat felesleges, hisz tünetei és lelete teljesen összhangban van.
    Az Aerius szoptatás alatt sem javasolt. Ha az eddig használt orrspray és szemcsepp nem hatásos, célszerű allergológushoz fordulni, és másikat kipróbálni.
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Tisztelt Doktornő! Kislányom állandó gyógyszerei: Flixotide és Mometason, kb egy éve szedi…

    Tisztelt Doktornő!

    Kislányom állandó gyógyszerei: Flixotide és Mometason, kb egy éve szedi ezeket a gyógyszereket. Legutóbbi vizsgálaton azt beszéltük meg az orvossal, hogy megpróbáljuk elhagyni ezeket a gyógyszereket május elejétől. A Flixotide leírásában az szerepel, hogy nem lehet abbahagyni egyik napról a másikra, hanem fokozatosan lehet csak. Az viszont nincs leírva hogy hogyan kell fokozatosan elhagyni. Az jó megoldás lenne, ha eleinte a napi kettő puff helyett csak egyet kap egy hétig, utána egyet sem? És az orrcseppet is fokozatosan kell abbahagyni? A kezelőorvost próbáltam hívni, de az elmúlt napokban nem volt elérhető, vagy fel sem vették a telefont a kórházban.
    Valamint arra is kíváncsi lennék, ha a gyógyszer abbhagyása után is újra előjönnek a tünetek, akkor azonnal kezdjem újra a gyógyszer adását a kislányomnak? Vagy várjak egy ideig amíg nagyon rosszul nem lesz? Nem magánorvoshoz járunk, elég sokára tudunk csak időpontot kapni, így nem megoldható, hogy a tünetek jelentkezésekor azonnal elmegyünk az orvoshoz és egyeztetünk a továbbiakról.
    Köszönöm válaszait!
    Üdvözlettel,
    Fritz Andrea

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Fritz Andrea!
    A fokozatos elhagyás nem vonatkozik sem a Flixotide-ra, sem az orrcseppre. (Akkor kell a szteroidot fokozatosan leépíteni, ha injekció vagy tabletta formájában, hosszú ideig kapja a beteg.)
    Ha ismét jelentkeznek az asztmás tünetek, akkor hörgőtágítót kell adni, és ha többször előfordul vagy súlyosabb formában jelentkezik, akkor kell kontrollra menni. A gyógyszer visszaállítása mindig a szakorvos feladata, ezt nem a szülőnek kell eldönteni.
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Tisztelt Doktornő! 29 éves férfi vagyok, sportos testalkattal. Egy hónapja kezdődött egy szúró,…

    Tisztelt Doktornő!

    29 éves férfi vagyok, sportos testalkattal. Egy hónapja kezdődött egy szúró, időszakos fájdalom a jobb hóaljamban, mely most lejjebb a jobb oldali mellem oldaláig vándorolt. Úgy érzem a bordáim is érzékenyebbek ezen a területen, de lehet csak amiatt, hogy néha megnyomkodom a fájdalmas területet. A nyirokcsomóim egyáltalán nem nőttek meg. A fájdalom éles, szúró jellegű, de van hogy fél napokig nem érzem. Hasonló fájdalom, mint amit az ember mellhártya gyulladáskor érez, de ez nem légzésfüggő. Ki- illet belégzésre nincs változás az intenzitásában.

    Remélem tud segíteni, hogy mi lehet ez, vagy hogy merre induljak.

    Előre is köszönöm.

    József

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves József!
    Azt javaslom, forduljon háziorvosához. Ő az előzmények alaposabb ismeretében, vizsgálat után tud véleményt mondani, s ha szükséges, további vizsgálatokat javasolni.
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Tisztelt Doktornő! Szemszárazság miatt kerestem fel a szemészetet, ahol immunológiai vizsgálatra…

    Tisztelt Doktornő!



    Szemszárazság miatt kerestem fel a szemészetet, ahol immunológiai vizsgálatra küldtek.
    Az immunszerológiai értékek: SSAL: 31,66 poz. Abs⁄COV; CITOPL: pozitív.

    Vélemény: immunszerológiai vizsgálattal aSS-A gyenge pos. igazolódott, mely Sjögren syndromát igazolja. Csökkent könnytermelés kapcsán vannak főként panaszai, emiatt műkönny használata és fokozott fényvédelem javasolt. Immunológiai gondozása időszakosan javasolt, vizelet mintával.

    Azt szeretném kérdezni a fent leírtak alapján, hogy visszaállhat-e az érték a normál szintre, és milyen hatásai vannak későbbiekben, ha nem változik az érték. ⁄24 éves beteg⁄

    Válaszát köszönettel: Tímea

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Tímea!
    Készséggel válaszolok allergológiai és gyermek-tüdőgyógyászati kérdésekre.
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Tisztelt Doktornő! 35 éves vagyok, férfi. Tegnapelőtt volt egy alkalmi szexuális kapcsolatom.…

    Tisztelt Doktornő!

    35 éves vagyok, férfi. Tegnapelőtt volt egy alkalmi szexuális kapcsolatom. Végig óvszerrel védekeztem, az orális és vaginális közösülésnél is. Az aktust követőn először bevörösödött a fitymám makk alatti része, majd apró piros pöttyök⁄kiütések jelentkeztek erős égő fájdalommal, ami tegnap végig jelen volt. A mai napra a pöttyök halványultak, az égés is jobb lett. Máskor óvszeres közösülésnél ilyet nem tapasztaltam, bár igaz hogy ezt a fajta óvszert még nem használtam. Ön szerint mi lehet a probléma, és mi a teendő? Lehet ez allergia?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Kérdező!
    Lehet allergia az óvszer valamelyik anyagára, de lehet fertőzés is. Javaslom, forduljon személyesen bőrgyógyászhoz.
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Tisztelt doktorno! Ezelott egy honapal tudogyulladasom volt,10 napos kezeles utan a haziorvosom…

    Tisztelt doktorno! Ezelott egy honapal tudogyulladasom volt,10 napos kezeles utan a haziorvosom mondta hogy elmult. Most megint ugy erzem nyilal a tudom,megfazva vagyok es ejjelente lefovok,habar eleg huvos van bent. Van ra esely hogy visszaesek tudogyulladasba? Valaszat koszonom!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Kérdező!
    Lehet újabb fertőzés, de ezt csak vizsgálattal lehet eldönteni.
    Üdvözlettel:
    Dr.Kaszó Beáta

  • Kedves doktornő! 45 éves nő vagyok, három éve elhullott a hajam. Először csak foltokban, majd…

    Kedves doktornő!

    45 éves nő vagyok, három éve elhullott a hajam. Először csak foltokban, majd terjedtek a foltok, mig teljesen kopasz nem maradtam. 4-5 hónap után újból kinőtt, de nem teljes mértékben, maradtak foltok, mire kinőtt volna újból elhullott.Ez igy megy három éve. Orvosi rendelőről-rendelőre jártam, bőrgyógyászat, endokrinologia, allergiológia , nőgyógyászat stb., rengeteg vizsgálaton mentem keresztül, vérvizsgát csináltak és érdekes módon minden eredményem kitünő. A bőrgyógyászaton Diprophos kezelést kaptam, minden három hétbe mentem injekcióra, annak hatására vagy mégse, más allergiás tünetek kezdődtek, a levegő, vagy fény hatására arcom torzult, bőröm pedig hólyagos lett, himlő szerű, haza is küldtek hólyagos himlő diagnózissal, de 2-3 órán belül a himlőm elmúlt, majd újra akkor jelentkezett mikor levegőre mentem, minden alkalommal. Abba hagytuk a Diprophosos kezelést, majd Prednisont kaptam 4 héten keresztül, majd a kezelés végén, egy szem Ibuprofen tabletta hatására fulladásos allergiát kaptam, korházba kerültem. Annyira megviselt, hogy erőm nem volt lábra állni, lefogytam.Nehezen kaptam erőre.Ez kb.2 éve volt.Azóta nem vettem gyógyszert, meg-meg probálok meghülés esetén, vagy nagy fejfájás esetén egy-egy aspirint, de minden alkalommal a fejem dagadni , viszketni kezd,majd 2-3 óra után, a dagadás lelohad. Nem jártam többet orvoshoz, megijedtem attól hogy minél többet kezelnek, annál több problémám lesz. Jelenleg minden reggel két kanál Nonit iszok, nincs semmi panaszom, de hajam sincs, sőt a szempillám is hullni kezdett,szemöldököm is foltos.Lelki problémáim nagyobbak, ezért is keresgetek és kaptam meg az Ön internetes oldalát, ahol a fém allergiáról olvastam, majd elgondolkodtam azon, hogy a számban az alsó fogsorom fém inplantátumra van fogatva, a fémre pedig allergiás vagyok, minden fémkapocs, fémgomb vagy cipzár a bőrömön olyan ekzémás kiütést okoz, nehezen múlnak el. A kérdésem az volna, hogy lehetséges volna az, hogy a féminplantátum volna az oka minden problémámnak?

    Előre is köszönöm a segitségét.

    Tisztelettel, Emese

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Emese!
    Tüneteit nem a fémallergia okozta.
    Üdvözlettel:
    Dr.Kaszó Beáta

  • Kedves Doktornő! 1 hónapos kisbabám orrát hetente 1-2 alkalommal ki szoktam szívni, manuális,…

    Kedves Doktornő!

    1 hónapos kisbabám orrát hetente 1-2 alkalommal ki szoktam szívni, manuális, szájjal szívható orrszívóval. A váladékot először egy-egy csepp fiz. sóoldattal fellazítom, majd kiszippantom. Eddig mindig sikerrel jártam, de ma a művelet közben sírni kezdett, és a már félig kiszívott felazított váladékot egyszerűen visszaszippantotta és ezek után sehogy sem tudtam elérni, hogy kiszívjam neki.. a váladék egyszerűen eltűnt.. most nagyon aggódom, hogy nem fog-e a légutaiban valahol károkat okozni ez a váladék. A légzése tiszta, sokáig figyeltem. Most alszik, békésen szuszog. Elképzelhető, hogy lenyelte? A kérdésem a Doktornőtől, hogy forduljak-e orvoshoz? Van-e teendőm?

    Köszönettel: Valéria

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Valéria!
    Nincs szükség orvosi vizsgálatra. A baba a váladékot lenyeli, és ez semmi gondot nem okoz.
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Kedves Kaszó Beáta! Körülbelül két hónapja szenvedek allergiától. Abban nyilvánul meg hogy…

    Kedves Kaszó Beáta!

    Körülbelül két hónapja szenvedek allergiától. Abban nyilvánul meg hogy reggelente ahogy felkelek tüsszögök 10-15 alkalommal. Egész nap be van dagadva az orrom, el van dugulva, a torkomban csiklanós érzés.

    A kérdésem hogy hova forduljak? És addig van valamilyen gyógyszer amitől nem leszek allergiás?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Kérdező!
    Allergológushoz kellene fordulnia. Szedhet(ne) allergiagyógyszert (antihisztamint), de akkor nem lehet elvégezni az allergiatesztet.
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta