A betegek kérdései (6104)

 • Kedves Doktornő! Talán furcsa problémával állok most elő önnek, de már annyi helyen jártam,…

  Kedves Doktornő!

  Talán furcsa problémával állok most elő önnek, de már annyi helyen jártam, s problémámat senki nem orvosolta. Tini korom óta van szájszél zug repedésem. Elég fájdalmas, főleg ha kinyitom a számat. Kiszáradt, erősen berepedezett, piros... nem szép. Az orvosom gyanakodott vas és vitaminhiányra, de a vérvizsgálat szerint majd ki csattanok az egészségtől. Allergia vizsgálat sem mutatott semmi és a Gombás megbetegedést is elvetette az orvosom. A probléma édesanyámnál is fenn áll. Neki letudták azzal, hogy biztos a műfogsora miatt van ez (de hát nekem nincs műfogsorom és mégis van)

  Ez a panasz talán más számára csekély, de számomra már több éve fen áll, néha magától elmúlik, de szinte mindig megvan, és nem kellemes. Ezzel együtt van egy olyan panaszom is, hogy bizonyos ételek fogyasztása után, a szám belső és külső része kipirosodik, és olyan mintha lefőne, nagyon kellemetlen érzés, leírva talán nevetséges is, de szeretném már megtalálni az okokat és végre végleg megoldani ezt a problémát. Ha tud kérem segítsen!

  Köszönettel
  Bíborka

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Kaszó Beáta

  Kedves Bíborka!
  Nem valószínű, hogy panaszait allergia okozná (különösen szájzugi problémáját). Esetleg próbálja megfigyelni, hogy van-e kapcsolat tünetei jelentkezése és az elfogyasztott ételek között (vezessen étrendi naplót, melyben feljegyzi, milyen ételeket fogyasztott).
  Üdvözlettel:
  Dr. Kaszó Beáta

 • Köszönöm gyors válaszát. Tavaly augusztusban volt neki bőrpróbás allergia tesztje, ami akkor…

  Köszönöm gyors válaszát. Tavaly augusztusban volt neki bőrpróbás allergia tesztje, ami akkor negatív lett. Ön szerint érdemes lenne megismételni? Mennyi idő alatt tud kialakulni allergia?
  A Gasztroenterológushoz kell beutaló?

  Linda

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Kaszó Beáta

  Kedves Linda!
  Igen, érdemes megismételni az allergiatesztet, de ahogy korábban írtam, elsősorban a gasztroenterológiai vizsgálatot kellene forszírozni. A szakrendelésre kell beutaló, és időpontot is kell kérni.
  Üdvözlettel:
  Dr. Kaszó Beáta

 • Tisztelt Doktornő, Lili kislányom nemrég lett ovis. Ma sjanos azzal fogadott az ovonéni, hogy…

  Tisztelt Doktornő,
  Lili kislányom nemrég lett ovis.
  Ma sjanos azzal fogadott az ovonéni, hogy bepisilt. Tudom ez szinte minden gyerekkel előfordul, nem is ez aggaszt igazán. Hanem az, hogy kint voltak az udvaron egy órán keresztül és nem tudni mikor pisilt be, csak a végefelé, vagy az elején (bent vették észre, ill. szólt Lili, hogy be van pisillve)...és bizony elég hüvös szél fujt kint. Nagyon aggódom, nem fázott -e fel, akár női oldalról, akár a kisveséje... vagy ne aggodalmaskodjak előre ilyen dolgok felett?

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Kaszó Beáta

  Kedves Kérdező!
  Ne aggodalmaskodjon! Ha valamilyen tünet (gyakori, esetleg fájdalmas pisilés, csípő érzés, láz) jelentkezik, akkor szükséges a vizeletvizsgálat.
  Üdvözlettel:
  Dr. Kaszó Beáta

 • Tisztelt Doktornő!

  Kisfiam most 20 hónapos, 2 hónapos kora óta vannak asztamtikus hörghurutjai. 1 évesen kaptuk meg a papírt, mely szerint asztmás. Ő egyébként sem egy jó étvágyú baba, de amikor beteg még annyit sem eszik, mint egyébként. A házi orvosunk is mindig mondja, hogy… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Kaszó Beáta

  Kedves Linda!
  Kisfia súlya átlag alatti (percentilis értéke 3 % alatt van). Azt javaslom, forduljanak személyesen gasztroenterológushoz, mert lehet, hogy valamilyen felszívódási zavar áll… Még több

 • 24 éves lány vagyok, és kb 3-4 hete jelentkezett erõs viszketés a fejbõrõn, próbálom nem vakarni…

  24 éves lány vagyok, és kb 3-4 hete jelentkezett erõs viszketés a fejbõrõn, próbálom nem vakarni egyeltalán. A viszketés a fej tetején a leggyakoribb és legerõsebb, és többször éreztem hogy inkább fáj mint viszket. Lehet hogy hajfestéknek(2 hónapja múlt hogy utoljára festettem), vagy ennek a viszketésnek köszönhetõ hogy a hajam ritkabb lett szintén ugyanott, bár ezt nem tudom pontosan megmondani. Nem piros, nincs rajta semmi ami a viszketést megmagarázná. Jártam háziorvosnál és azt mondta hogy valami alergia, ezért felirt egy Aerius nevû gyogyszert. Kb egy hete szedem és picit enyhûlt de még mindig érzem a viszketést. Ma éreztem többször is mintha valaki kicibalná a hajamat, vagy zsibbadna vagy fájna a fejbõröm vagy a fejbõröm alatt, csak úgy néha belenyilal. Ez mitõl van? Kopaszodas, gomba, vagy alergia? Kb 2 naponta mosok hajat és nem használok tul sok terméket a hajamra, festeni is ammonia nélküli festékkel festettem, kivéve most utoljára, mert nem talaltam azt amelyiket eddig hasznaltam(nem szõke festek). Azt szeretném kérdezni, hogy a hajhagymák sérülhetnek a festés soran, és mikor nem nõ már új hajszal egy hajhagymábol?

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Kaszó Beáta

  Kedves Kérdező!
  Azt javaslom, keressen fel bőrgyógyász-allergológust. Lehet, hogy allergiás valamelyik vegyszerre, de egyéb bőrbetegség is szóba jöhet. Feltétlenül személyes vizsgálatot javaslok.
  Üdvözlettel:
  Dr. Kaszó Beáta

 • Kedves Doktornő! Kislányomnál por1 és por2 allergia ++++. Az lenne a kérdésem, hogy Ön szerint…

  Kedves Doktornő!

  Kislányomnál por1 és por2 allergia ++++. Az lenne a kérdésem, hogy Ön szerint érdemes lenne-e beszereznem egy Lux porszívót (ami levegőti is tisztít). Mindenki nagyon dícséri, állítólag segít a porallergiában szenvedőknek. Nincs erről esetleg valamilyen tapasztalata, véleménye?

  Köszönettel:

  Egy aggódó anya

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Kaszó Beáta

  Kedves Aggódó Anya!
  Igen, javaslom a hepa-szűrős porszívókat. Segítenek az atkák számának csökkentésében.
  Üdvözlettel:
  Dr. Kaszó Beáta

 • Köszönöm szépen Kovács Adél

  Köszönöm szépen
  Kovács Adél

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Kaszó Beáta

  Szívesen.

 • Köszönöm, Most Sinupret cseppet, Sterimar-t és lámpát párhuzamosan használunk már néhány napja

  Köszönöm,
  Most Sinupret cseppet, Sterimar-t és lámpát párhuzamosan használunk már néhány napja

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Kaszó Beáta

  Kedves Adél!
  Akkor ezt folytassák a szakvizsgálatig.
  Üdvözlettel:
  Dr. Kaszó Beáta

 • Kedves Doktornő!
  A hét elején kerestem meg 7 éves kislányom panaszaival(krákogás, köhögés), végigjártuk, amit lehetett, nagyon úz néz ki, allergia, de az allergia szakrendelésre csak jövő hét végére kaptam időpontot. Mivel elég erősek a tünetei( most már csak krákog, de azt elég erősen… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Kaszó Beáta

  Kedves Adél!
  Esetleg próbálhatnak valamilyen nyákoldót, orrspray-t, és infralámpázhatják az arcát.
  Üdvözlettel:
  Dr. Kaszó Beáta

 • Kedves Doktornő! 4-5 hónapja csalánkiütéssel majd, közel 2 hónapja ajak duzzanattal és immár…

  Kedves Doktornő!
  4-5 hónapja csalánkiütéssel majd, közel 2 hónapja ajak duzzanattal és immár gége oedémával reagálok valami élelmiszerre!
  Egy korház főorvosához járok, ahol tökéletes vérkép, széklet és vízelet minta után elkezdtem egy diétás szakember tanácsát követni!
  alap élelmiszerek (főtt burgony, főtt rizs, főtt alma és főtt pulyka, minden fűszerezés nélkül!
  majd minden második nap hozzá jön +1 élelmiszer!
  Az egy hónapig tartó diáta fele már lement és ezidáig a vaj, ill. a sajt váltott ki gége oedémát! Bevettem egy Claritint és a tőlem 2 percre lévő korházba vitt a család, ahol az orr-fülgégészet látott el, és ben is tartott másfél napra, mivel addigra szüntek meg a panaszok!
  Antihistaminokkal vissza húzódott és elláttak Delacin 300 mg (16x) antibiotikummal, amit itthon kell folytatnom!
  Felhívtam a főorvost, akihez eleve járok, de azt mondta, hiába van bennem 5 szem antibiotikum hagyjam abba és folytassam a diétát vissza ugorva az utolsó elötti (probléma mentes) szintre! £ napi 1 C vitamin!

  Tanácstalan vagyok, mert emitt +bakteriális infekviót) feltételezve adták az antibiotikumot és tudom, hogy nem lehet félbe hagyni!

  Kérem segítsen, hogy folytassam, vagy egyáltalán mit tegyek?
  Forduljak egy 3. orvoshoz, vagy a közelemben lévő korházba járjak inkább, ahol kezeltek is!
  Félek, hogy itthon leszek rosszúl, már állandóan a nyelésre koncentrálok!
  (Legutobb nem tudtam a nyálam sem lenyelni!)

  Várom válaszát!
  KCs. Mónika

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Kaszó Beáta

  Kedves Mónika!
  Ne haragudjon, de innen a számítógép mellől nem tudom felülbírálni azoknak a kollégáimnak a véleményét, javaslatát, akik vizsgálták önt, s alaposabban ismerik az előzményeket.
  Azt nem tudom, miért javasolta a főorvos az antibiotikumkúra félbeszakítását. A gyógyszer és a diéta nem zárja ki egymást. Talán kérdezze meg tőle.
  Üdvözlettel:
  Dr. Kaszó Beáta

 • Tisztelt Doktornő! Köszönöm a gyors válaszát! Ez azt jelenti, hogy adhatok neki joghurtot? Ön…

  Tisztelt Doktornő!
  Köszönöm a gyors válaszát! Ez azt jelenti, hogy adhatok neki joghurtot? Ön hány hónapos kortól javasolja? Nagyon megkönnyebbültem, hogy nem okoztam neki kárt a tejpéppel.
  Válaszát még egyszer hálásan köszönöm.
  N. Bernadett

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Kaszó Beáta

  Kedves Bernadett!
  Elkezdheti kislányánál a joghurt kínálását, hisz eddig is kapott tejfehérjét, mely nem befolyásolta bőre állapotát.
  Üdvözlettel:
  Dr. Kaszó Beáta

 • Tisztelt Doktornő! Kislányom 8 hónapos, atópiás dermatitiszes 3 hónapos kora óta. A hozzátáplálás…

  Tisztelt Doktornő!
  Kislányom 8 hónapos, atópiás dermatitiszes 3 hónapos kora óta. A hozzátáplálás bevezetésével (6 hónapig csak szopott) felmerült a kérdés, mikor vezessem be a tejszármazékot tartalmazó ételeket az étrendjébe. Egy hónapja esténként Milupa HA tejpépet kap az esti szopás előtt, nagyon szereti, semmi baja nem volt tőle. Kérdeztem a gyermekorvosunkat, hogy mikortól adhatok neki 6 hós kortól adható babajoghurtot, azt válaszolta, hogy 10 hónapos kor előtt egyáltalán nem, de az ő betegségére tekintettel még akkor sem, inkább 1 éves kor után. Ő a tejpépet sem támogatja, mivel az is tartalmaz tejfehérjét, bár nem volt probléma tőle. Az ekcémát valószínűleg az édesapjától örökölte, nem szerzett betegség, bár ezt teljes bizonyossággal ugye nem lehet kizárni ( 6 hónapos koráig nem kapott anyatejen kívül mást, amióta beteg lett én is száműztem a tejet az étrendemből, de nem történt javulás). Ön szerint indokolt a javaslat? Csak 1 éves kora után kapjon ilyen jellegű ételt még akkor is ha a betegsége öröklött? Hagyjam abba a már elkezdett tejpép adását? Milyen bajt okozhat nála, hogy adtam neki?
  Válaszát megköszönve tisztelettel
  N. Bernadett

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Kaszó Beáta

  Kedves Bernadett!
  Ha a tejpép adása nem befolyásolta kislánya állapotát, s az ön diétájára sem javult, akkor nem érdemes most szigorú tejmentes diétát indítani. Az ekcéma a közhiedelemmel ellentétben nem mindig allergiás eredetű. Bármiféle diéta csak akkor indokolt, ha az jótékony hatással van a tünetekre.
  Üdvözlettel:
  Dr. Kaszó Beáta

 • Kedves doktorno! Nagyobbik gyermekem, most 2 es fel eves, masfel evig szoptattam(most ugy…

  Kedves doktorno!

  Nagyobbik gyermekem, most 2 es fel eves, masfel evig szoptattam(most ugy erzem tokeletesen folosleges volt), hat honaposan kezdtem a hozzataplalast, es megis tejerzekeny. Mig szoptattam nem vettuk eszre, mert nem voltak tunetei amire felfigyeltunk volna, csak nehany kiutes itt-ott. Masfel evesen mar evett tejtermekeket, es ivott tejet is, de tunet csak az anyatej elhagyasa utan produkalt, ami hasmenesben nyilvanult meg, aztan kesobb jottek a kiutesek. Eleinte eleg volt ha csak kis mennyisegben kapta a tejtermeket, mivel nem reagalt, hat azt hittuk, hogy csak a mennyiseggel volt a baj, aztan jott egy ujjabb hasmenes es egyre gyakoribba valt a csalankiutes. 2 evesen allergia tesztet vegeztunk ( mostmar sajnaljuk, hogy nem hamarabb ), ami igazolta feltetelezesunk. A doktorno akinel voltunk, azt tanacsolta hagyjuk ki a tejetermekeken kivul a kakaot, mezet(erre is mintha reaglt volna) olajos magvakat. Tej helyett szojatejet, zabtejet iszik, de most mar megint tiszta kiutes. En mar nem tudom mit gondoljak. Mar semmit sem adjak szegeny gyereknek? Mit tanacsol? Mit tegyek?
  Koszonom!

  Udvozlettel :Zsuzsa

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Kaszó Beáta

  Kedves Zsuzsa!
  Azt javaslom, forduljanak személyesen allergológushoz.
  Az allergia rendkívül változékony betegség, ezért ha újabb tünet jelentkezik, ismételt vizsgálat szükséges.
  Üdvözlettel:
  Dr. Kaszó Beáta

 • ket es fel eves kisfiam kezen a tegnap reggel vettem eszre, hogy egy harmadat a kezfejenek betakarva,…

  ket es fel eves kisfiam kezen a tegnap reggel vettem eszre, hogy egy harmadat a kezfejenek betakarva, valami csalancsipeshez hasonlo dagadas jelentkezett. egy harmada a kezfejenek kipirosodva es a kozepeben feher holyagosodas volt. Kb egy ora mulva elhuzodott minden kezeles nelkul, de egy ujjbegynyi helyen ekcemas foltszeruseg maradt. Este megismetlodott. Mar regebbb is eszleltem nala ilyet, de nem ilyen nagy teruleten. Mi lehet ez? minden szuras, csipest kizarnek, mert kozvetlen ebredes utan volt.
  koszonom segitseget.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Kaszó Beáta

  Kedves Kérdező!
  Látatlanban nem tudom megmondani. Meg kellene mutatni a kiütést háziorvosuknak⁄bőrgyógyásznak.
  Üdvözlettel:
  Dr. Kaszó Beáta

 • Kedves Doktornő! köszönöm gyors válaszát. Hogy lehet kideríteni, ha nincs tünete mint pl.…

  Kedves Doktornő!

  köszönöm gyors válaszát.
  Hogy lehet kideríteni, ha nincs tünete mint pl. köhögés hogy félrenyelt? ha elviszem háziorvoshoz és meghallgatja akkor így észrelehet venni? vagy ennek a módja csak a tükrözés?
  Illetve a tüdőgyulladásnak ilyenkor is olyan tünetei vannak mint a láz és köhögés?
  Elnézését kérem hogy ennyit kérdezek, de ha most bemegyek vele az ügyeletre elhajtanak, mert sajnos nálunk a vidéki ügyeleten ritka az amikor úgy fogadják az ember ahogy kellene.

  segítségét köszönöm!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Kaszó Beáta

  Kedves Csilla!
  Biztonsággal csak hörgőtükrözéssel lehet eldönteni, hogy van-e idegentest a hörgőkben.
  A félrenyelés miatt kialakuló tüdőgyulladás ugyanolyan tünetekkel jár, mint egyéb esetekben, de csak később jelentkeznek a tünetek.
  Üdvözlettel:
  Dr. Kaszó Beáta

 • Kedves Doktor Nő!

  Két és fél éves kisfiam ma nyers sárgarépát evett. Kicsit félrenyelt, kicsit köhögött, azóta sem.
  Kérdésem az lenne, hogy ha rossz helyre került volna a falat, annak lennének tünetei?
  volt hogy már félrenyelt, és a doktornő azt mondta, figyeljem… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Kaszó Beáta

  Kedves Csilla!
  A félrenyelés köhögéssel jár közvetlenül a félrenyelés után, de az is előfordulhat, hogy megszűnik a köhögés és csak később jelentkeznek tünetek (köhögés, nehézlégzés). Ha… Még több

 • Tisztelt Doktornő! Férjemnél 10 napja kezdődött hányás hasmenés, kb 3-4 nap alatt helyrejött.…

  Tisztelt Doktornő!
  Férjemnél 10 napja kezdődött hányás hasmenés, kb 3-4 nap alatt helyrejött. Majd a kisfiamnál jött ki, nála kimutatták a rotát. Szombat éjjel kezdődött, vasárnap kórház, és tegnap délután kiengedtek, minket. itthon itt a 11 hós kislányom akit szoptatok, de a kórházi idő alatt ő itthon volt én meg bent a fiúval. Tegnap este már nekem is hányingerem volt (de már lehet pszichés), és ma is, de a kislánynál most fél órája volt lazább széklet semmi más( egyenlőre). Jelenleg áttörölgettem amit csak tudok, Ultra solos vízzel, játéktól a kilincsig, és azzal is mosunk kezet. Mit tehetek még, és mennyi idő alatt jön ki ha ez a széklet amiatt volt lazább. Máskor kemény a széklete, ez most egyértelműen más, és a vizelete is másabb erősebb. amennyiben kijön rajta? az "mikorra várható"? mikor tudhatom, hogy már biztos nem, lesz tünet? Egyáltalán lezajlódhat tünetmentesen? Folyamatosan kapja az anyatejet, minimum napi 4-5 alkalommal, igaz 70-120 gramm között lehet a mennyiség ( a fejésekből kiindulva mondom), plusz napi két normafloret iszunk mindketten. A kisfiú mamáéknál van biztos ami biztos, mert még mindig bágyadt. Másik kérdésem mennyi idő múlva jön helyre az étvágya? És visszakaphatja e ha mi is megbetegszünk?
  Nagyon aggódok, várom válaszát.
  Tisztelettel EMESE

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Kaszó Beáta

  Kedves Emese!
  Készséggel válaszolok allergológiai és gyermektüdőgyógyászati kérdésekre.
  Üdvözlettel:
  Dr. Kaszó Beáta

 • Nagyon szépen köszönöm gyors válaszát. A helyzet az, hogy ha nem muszáj, nem akarom kitenni…

  Nagyon szépen köszönöm gyors válaszát. A helyzet az, hogy ha nem muszáj, nem akarom kitenni kellemetlen kezeléseknek. Ön szerint mire számíthatunk a fül-orr-gégészeten?

  Kovács Adél

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Kaszó Beáta

  Kedves Adél!
  A fül-orr-gégészeten nem kell kellemetlen beavatkozásra számítani. Ahhoz viszont, hogy kiderüljön, mi okozza kislánya tüneteit, vizsgálatokat kell végezni. A teendőket a vizsgálatok eredménye határozza mag.
  Üdvözlettel:
  Dr. Kaszó Beáta

 • Kedves Doktornő! 7 éves kislányom március végén megfázott. Igazából nem folyt az orra sem, láza…

  Kedves Doktornő!
  7 éves kislányom március végén megfázott. Igazából nem folyt az orra sem, láza nem volt,csak elég csúnyán köhögött(száraz, irritáló), ami nem akart felszakadni. mivel a házi praktikákkal nem mentünk semmire(és az éjszakák si folyamatos köhögéssel teltek), elmentünk orvoshoz, aki felírt egy adag antibiotikumot. Ezt beszedte, lámpáztunk, a köhögés, talán azt mondhatom, emgszűnt, de egy kis krákogásszerű dolog visszamaradt, ami hol erősebb, hol gyengébb volt. Ezzel a tünettel kb. 2 hét múlva visszavittem, akkor az orvosa nem látott rajta semmit, felvettette az allergia lehetőségét, és felírt Zyrtecet, hogy esténként 1⁄2 szemet szedjünk. Ennek hatását nem igazán láttuk, krákogás maradt. Húsvét előtt ismét megfázott, akkor eléggé taknyos lett, fürült az orra rendesen(sárga váladék), a krágogás ismét erős köhögésbe ment át. De mivel más tünet(láz , egyéb) nem volt, és a tavaszi szünetben is megszűnt a lámpázás hatására az orrfolyás, nem voltunk orvosnál. Szünet után a köhögés ismét visszajött, elég erősen, akkor elvittem orvoshoz ismét. Mellkas-és arcröntgenre küldött, lelet a következő:
  "A rekesz normál helyzetű, sima szélű.Sinusok szabadok. a kisrés jelzett. A tüdőkben parenchymas árnyék nem látható. A kp.vérbő hilusok környezetében bal oldali túlsúllyal fokozott a peribronchialis rajzolat. Szabélyos középárnyék.

  A sinus frontálisan nem pneumatisalt. A sin. max.nyh-jajobb oldalon kp.fokban, bal oldalonjelentúősen megvastagodott."
  Doktornő azt modta, van egy enyhe arcüreg gyulladása, lámpázzunk, ill. írt fel Dalacint. Lámpáztunk folyamatosan, napi 3x, ma beszedte az utolsó gyógyszert, és de a köhögés- bár nem olyan erősen, mint korábban- nem múlt el, és a krákogás is maradt(a gyerek azt mondja, úgy érzi, valami le van tapadva a torkára). Sajnos a több napi lámpázásnak nem volt eredménye(pedig orrcseppel is kombináltuk), nem ürült semmi az orrából.
  Most tanácstalan vagyok, vigyem-e vissza az orvoshoz, vagy legyek egy kicsit türelmes, mert saját tapasztalatból tudom, ezek az irritáló köhögések elég makacsak és kiartóak(én sajnos szilveszterben kaptam el valamit, azóta a köhögés megvan, pedig gyúgyert is szedtem, megjártam már én is a röntgent, ami "természetesen" negatív volt).

  Nagyon köszönöm, hogy meghallgatott, és várom válaszát.
  Üdvözlettel:

  Kovács Adél.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Kaszó Beáta

  Kedves Adél!
  Ha kislánya tüdeje fölött semmi kórosat nem hall a háziorvos, azt javaslom, forduljanak személyesen fül-orr-gégészhez. Az orrmelléküreg-gyulladás egyébként nagyon elhúzódhat; valószínűleg további kezelésre lesz szükség. Ha felmerül allergia lehetősége, a fül-orr-gégész biztosan allergiavizsgálatot javasol.
  Üdvözlettel:
  Dr. Kaszó Beáta

 • Kedves Doktornő! A segítségét szeretném kérni. Kislányom 3,5 hónapos és 5200 gramm. 2550 grammal…

  Kedves Doktornő!

  A segítségét szeretném kérni. Kislányom 3,5 hónapos és 5200 gramm. 2550 grammal született 3 héttel előbb.SAJNOS TÜDŐGYULLADÁSSAL SZÜLETETT.
  Amikor hazahoztuk a kórházból simán megevett napi 500 grammot. AKKOR 2 ÓRÁNKÉNT EVETT, ÍGY ÖSSZESEN NAPI 12-SZER.
  AZTÁN EGY HÓNAPOS KORÁBAN HÁNYT ÉS NEM AKART ENNI. AZÓTA 3 ÓRÁNKÉNT ESZIK GYEREKORVOSUNK JAVASLATÁRA.
  MOST 90-100-AKAT ESZIK EGY ALKALOMMAL. CSAK ANYATEJET KAP. NEM ÉRTEM MIÉRT NEM AKAR TÖBBET ENNI. EGYSZERŰEN SZÍVJA EGYSZER-KÉTSZER ÉS KISZEDI A SZÁJÁBÓL A CICIT. AZTÁN MEGINT SZÍV ÉS MEGINT KIKÖPI ÉS ÍGY TOVÁBB. TEJEM VAN, MERT FOLYIK A NYAKÁBA ÉS SPRICCEL, MIKOR KIVESZI A SZÁJÁBÓL.NAGY NEHEZEN MEGESZIK EGY NAP 600-AT. EGYSZERŰEN NEM TUD TÖBBET MEGENNI. MÚLT HÓNAPBAN 630 GRAMMOT HÍZOTT.
  NEM TUDOM MI TÉVŐ LEGYEK. MIT TETSZIK JAVASOLNI? MEGOLDÁS LENNE ESETLEG A 4 ÓRÁNKÉNTI ETETÉS? NAPI HÁNYSZOR ETESSEM,
  ÉJSZAKA MÁR NEM ESZIK. ESZTE 11-KOR ESZIK UTOLJÁRA, DE EKKOR IS RENDSZERESEN KB 30-40-ET, AZTÁN REGGEL 6-KOR ÉN ÉBRESZTEM FEL ENNI.

  KÖSZÖNETTEL EGY AGGÓDÓ ANYUKA

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Kaszó Beáta

  Kedves Kérdező!
  Készséggel válaszolok allergológiai és gyermektüdőgyógyászati kérdésekre.
  Üdvözlettel:
  Dr. Kaszó Beáta