A betegek kérdései (6104)

 • Kedves Doktornő! Arra gondoltam, hogy egy idő után a kutyaszőr annyira felgyűlhet a tüdőben…

  Kedves Doktornő!

  Arra gondoltam, hogy egy idő után a kutyaszőr annyira felgyűlhet a tüdőben , hogy gyulladást és esetleg fulladást idézhet elő. Vagy korai halált? Akadályozza a tüdő teljes kapacitását? Fenn áll a veszélye ennek?
  Sportoláshoz a gyerekeknek különösen fontos a jó tüdő. De egyébként is természetesen.
  Köszönöm válaszát.

  Mária

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Kaszó Beáta

  Kedves Mária!
  Az esetek döntő többségében a kutyaszőr nem kerül a tüdőbe, hiszen amikor a légutakba kerül, a szervezet köhögéssel eltávolítja azt. Ha a kutyatartás ilyen rémes következményekkel járna, akkor az emberek nem tartanának kutyát.
  Üdvözlettel:
  Dr. Kaszó Beáta

 • Tiszteletem Doktornő!
  Remélam fog tudni nekem válaszolni. Az lenne a kérdésem hogy mivel candida diétát csinálok, bár nehéz, mert az internet mindenhol mást enged meg enni, és mást tilt, hogy az ecetsav is tilos? És azonos e az ecetsav az ecettel? Ugyanis én kollagént szedek, lyofilizációval… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Kaszó Beáta

  Kedves Tünde!
  Nem jó helyre címezte kérdését. Én ezt a Candida-ügyet szemfényvesztésnek tartom, és nem hiszem, hogy bárkinek is ilyen diétát kellene tartani.
  Üdvözlettel:
  Dr.…

 • Kedves Doktornő! 15 éves gyermekemet 2 hete kínozza a köhögés, előtte még karácsony környékén…

  Kedves Doktornő! 15 éves gyermekemet 2 hete kínozza a köhögés, előtte még karácsony környékén nagyon komoly felső légúti fertőzése volt,amire Prixotert szedett. Engem nem hagyott nyugodni a köhögés és elvittem tüdőröntgenre, a leleten az van , hogy transzparencia csökkenés és magasabban álló rekesz.
  Ez mit jelenthet? Megfigyelte,hogy nagyon mély kilégzésnél olyan szörcsögő jellegű hangot hall,belégzèsnél semmit. Délutánra mindig felmegy a testhője 37.3-ra. Reggel csak 36.2. Mi lehet a baj?

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Kaszó Beáta

  Kedves Kérdező!
  A röntgenleleten leírtak azt jelentik, hogy kevesebb levegő van a tüdőben, de ebből nem lehet komolyabb következtetést levonni. Véleményalkotáshoz meg kellene vizsgálni gyermekét, valamint alaposabban kellene ismerni a körülményeket, előzményeket.
  Üdvözlettel:
  Dr. Kaszó Beáta

 • Tisztelt Dr. Kaszó Beáta! Kérem legyen szíves az alábbi kérésemre válaszolni. Három gyermekünk…

  Tisztelt Dr. Kaszó Beáta!

  Kérem legyen szíves az alábbi kérésemre válaszolni.

  Három gyermekünk van.(8-10-12 évesek) Van régebb óta egy szobakutyánk, melyet a gyermekek nagyon szeretnek. A kutyának rendszeresen hullik a szőre. A lakásban mindig van valamennyi kutyaszőr, még takarítás után is.

  Hallottuk, hogy voltak emberek akiknek,kutyaszőrt találtak boncolásnál a tüdejében. Ezek az emberek szobakutyát tartottak.
  Lehetséges ez? Nem szeretnénk ilyen bajba kerülni.
  Köszönöm válaszát.

  Mária.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Kaszó Beáta

  Kedves Mária!
  Igen, ez előfordulhat. A levegőből, mely körülvesz minket, bekerülhetnek alkotórészek a tüdőbe.
  Milyen bajra gondol?
  Üdvözlettel:
  Dr. Kaszó Beáta

 • Jónapot!Szeretnèm kèrdezni van 3.gyermekem 6honapos 3honapos kora ota 2hetente náthás plux kőhög…

  Jónapot!Szeretnèm kèrdezni van 3.gyermekem 6honapos 3honapos kora ota 2hetente náthás plux kőhög más semmi tünete nincs.kicsit penèxes nedves családi házban lakunk,mindig kezet mosunk,este miko pancsiztatom 27-29fok körül van mindig hö xobában,de vixont a xobát ventilátoros melegitövel tugyuk fütteni de nem felèje fujja melegittö!rendesen öltöztetem mindig nèzem milyen hömèrsèkletü a kis keze ha hidegebb plux rèteget kap tehát ehez arányába,jo most sokat vixont nem vagyunk levegön.sokat xelöztetek de olyankor másik xobába vixem.ez álltalában 2hètig tart neki elmulik de mègis elöjön.a 4.fogacskája most bujt ki neki! Kèrem tude valamit mondani mik lehetnek e nátha okai?előre is köszönöm válaszát!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Kaszó Beáta

  Kedves Kérdező!
  Vizsgálat nélkül nem lehet megmondani, mi okozza gyermeke tüneteit. Javaslom, vigye el fül-orr-gégészhez és gyermek-tüdőgyógyászhoz.
  Üdvözlettel:
  Dr. Kaszó Beáta

 • Kedves Doktornő! Köszönöm gyors válaszát! annyit szeretnék még kérdezni, hogy igényel e valami…

  Kedves Doktornő! Köszönöm gyors válaszát! annyit szeretnék még kérdezni, hogy igényel e valami kezelést? vagy mi okozta? mert ilyen még nem volt! Üdvözlettel: egy aggodó anyuka

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Kaszó Beáta

  Kedves Aggódó Anyuka!
  Az a legvalószínûbb, hogy légúti fertôzés okozta.
  Üdvözlettel:
  Dr. Kaszó Beáta

 • Tisztelt Doktor! Évek óta tartó hereviszketéssel fordulok Önhöz. 40 éves magas beosztásban…

  Tisztelt Doktor!

  Évek óta tartó hereviszketéssel fordulok Önhöz. 40 éves magas beosztásban dolgozó férfi vagyok. Voltam több bőrgyógyásznál is a panaszommal, de a tünetem nem ilyen jellegű, mert azt mondták hogy nincs semmi baja (gombás vagy ehhez hasonló fertőzés). A legutóbbi orvos azt mondta, hogy lehet egy idegbecsípődés menjek el csontkovácshoz. Elmentem de ez sem oldotta meg a problémám. A viszketés kizárólag este kezdődik, amikor levetkőzök, megfürdök és ágyba kerülök ( ebből jött az idegbecsípődés, hogy ilyenkor megpihen a derekam, de sajnos nem ez a megoldás), gyakran nem is kell hogy lefeküdjek elég ha a kanapén ülök. Szinte elviselhetetlen az érzés, van hogy elaludni sem tudok tőle ha mégis sikerül sokszor felébredek éjszaka arra, hogy viszketek és visszaaludni már nem tudok, de van olyan hogy egy-két napig egyáltalán nem viszketek. A magas beosztást azért írtam, mert gondoltam, hogy lehet a stresszhelyzettől is de legutóbb az egész nyaralás is ezzel telt ahol nem ért stressz. Nem igazán tudok semmilyen párhuzamot vonni semmivel. Most már natural tusfürdővel fürdök és nem hordok alsónadrágot sem(3 hónapja), de ez sem hozta meg a várt eredményt. Nemrég voltam egy manager szűrésen ahol az összes eredményem jó lett (vérkép, máj, EKG, urológia, vizelet, kismedencei ultrahang) Tisztában vagyok azzal, hogy látatlanban vizsgálatok nélkül nem fog tudni megoldást mondani a problémámra. De kérem, írjon egy pár lehetséges okot és azt, hogy legalább merre induljak el, milyen orvost keressek fel, milyen szakirányban. Köszönettel: Ferenc

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Kaszó Beáta

  Kedves Ferenc!
  Azt javaslom, bôrgyógyász-allergológust keressen fel. Ha panasza csak azon a területen jelentkezik, akkor felmerül annak lehetôsége, hogy olyan anyagra allergiás, mellyel bôre érintkezik.
  Üdvözlettel:
  Dr. Kaszó Beáta

 • Kedves Doktornő!! Egy kis segitséget szeretnék kérni! 6 éves gyermekem aszmás kisfiú, 4 éve!…

  Kedves Doktornő!! Egy kis segitséget szeretnék kérni! 6 éves gyermekem aszmás kisfiú, 4 éve! sokat beteg, volt már sokszor kórházi kezelés alatt is, tüdőgyulladás miatt! jelenleg 3 hete fullad, kapott antibiutikumot, Zinnat. aktil duó sajnos nem javult!! Tegnap voltunk röngenen mely tüdőgyulladást nem jelez,amit leirtak: obstruktiv jelek láthatók, és emphysemás tüdők! ezt nem tudom mit jelent!!! felvilágsitana Doktornő??? KÖSZÖNÖM SZÉPEN, További szép napot! Tisztelettel: egy aggodó anyuka

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Kaszó Beáta

  Kedves Aggódó Anyuka!
  Az asztma (hörgőgörcs) miatt fel vannak fújódva a tüdők.
  Üdvözlettel:
  Dr. Kaszó Beáta

 • Tisztelt Doktornő!

  Évek óta légúti allergiában szenvedek. Fül orr gégészem ajánlotta a Cetirizin Hexal szedését. Valóban segít, ( azóta nem kapok el influenzát, nem fázok meg)de ha egy -két nap elfelejtem beszedni, akkor tüsszögés, orrfolyás, orr viszketegség tör rám. Ezért igyekszem… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Kaszó Beáta

  Kedves Erzsébet!
  Szedheti a gyógyszert.
  Üdvözlettel:
  Dr. Kaszó Beáta

 • A 7 éves lányomnak egy hete fehér pattanásszerű pöttyök jelentek meg a z arcán, sőt még a szemhéján…

  A 7 éves lányomnak egy hete fehér pattanásszerű pöttyök jelentek meg a z arcán, sőt még a szemhéján is. A gyermekorvos szerint vírusos fertőzés, és orrdugulás is jelentkezhet. Egy nap tényleg fújta az orrát, de mára elmúlt. Nincs láza, az étvágya normális. Nem viszket és nem fáj neki. Csak ott vannak. Nem hiszem, hogy allergiás lenne. Ezelőtt még soha nem volt ilyen.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Kaszó Beáta

  Kedves Kérdezô!
  Szerintem sem allergia.
  Üdvözlettel:
  Dr. Kaszó Beáta

 • Kedves Doktornő! Érdeklődni szeretnék arról, hogy Önnek mi a véleménye az elektróddal végzett…

  Kedves Doktornő!
  Érdeklődni szeretnék arról, hogy Önnek mi a véleménye az elektróddal végzett alternatív allergiavizsgálat megbízhatóságáról?
  Köszönettel:
  Zsanett

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Kaszó Beáta

  Kedves Zsanett!
  Ennek a vizsgálatnak nincs tudományos alapja.
  Üdvözlettel:
  Dr. Kaszó Beáta

 • Tisztelt Doktornő! Köszönöm gyors válaszát! Annyi lenne még a kérdésem, hogy holnap emiatt el…

  Tisztelt Doktornő! Köszönöm gyors válaszát! Annyi lenne még a kérdésem, hogy holnap emiatt el kell vinnem orvoshoz? Vagy figyeljek valamit a gyereken! Ha még is bejutott esetleg akkor mi történik? Begyullad vagy esetleg magától is le tud bomlani? Elnézést ha hülyeséget kérdeztem !Köszönöm szépen megtisztelő válaszát!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Kaszó Beáta

  Kedves Kérdező!
  Ha mégis félrement, még kiköhögheti a gyerek, de ha ott marad, okozhat gyulladást. Tartós köhögés, nehézlégzés, láz hívhatja fel rá a figyelmet.
  Üdvözlettel:
  Dr. Kaszó Beáta

 • Tisztelt Doktornő!

  9 hónapos lányom egy ideje uzsonnára eszik túrórudit. Általában leszedem a csokit de most maradt rajta egy darab. Elkezdett először öklendezni majd miútán orrán száján jött kia felöklendezett étel sírni. A levegő vétel közben kicsit hörgött. Néhány pillanat volt… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Kaszó Beáta

  Kedves Kérdező!
  Leírása alapján nem tartom valószínűnek a félrenyelést.
  Az idegentestet biztonsággal csak hörgőtükrözéssel lehet kizárni.
  Üdvözlettel:
  Dr. Kaszó Beáta

 • Köszönöm a választ. De ha hallgatózással nem mindig hallható a tüdőgyulladás,akkor mégis honnan…

  Köszönöm a választ. De ha hallgatózással nem mindig hallható a tüdőgyulladás,akkor mégis honnan lehet sejteni,hogy az van a gyereknek? Vagy nem derül ki és akkor mi lesz? A múlt héten csúnyán,hurutosan köhögött a kisfiam,erre kellett volna antibiotikum? Ez a hörgőgyulladás? Ebből lesz a tüdőgyulladás,ha nem kezelik? (kisfiam nem kapott antibiot.ot)

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Kaszó Beáta

  Kedves Kérdező!
  A kísérő tünetek és a tapasztalat segíthet a tüdőgyulladás felismerésében.
  Egyébként tüdőgyulladásra sem kell mindig antibiotikumot adni, csak akkor, ha baktérium okozza. Ilyen esetben, ha nincs megfelelően kezelve, a gyermek állapota romlik.
  A köhögést nem mindig a tüdő betegsége (hörghurut, tüdőgyulladás) okozza.
  Üdvözlettel:
  Dr. Kaszó Beáta

 • Tiszlet doktornő..13 hónapos kisfiam véletlenűl lenyelt 1 szem legalon 140 es gyogyszer. A kérdésem…

  Tiszlet doktornő..13 hónapos kisfiam véletlenűl lenyelt 1 szem legalon 140 es gyogyszer. A kérdésem az lenne hogy lehet e tőle baja vagy ilyenkor mi a teendő.. Lehet hogy a kérdésem nem ide tartozik.. Válaszát köszönöm.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Kaszó Beáta

  Kedves Kérdező!
  Javaslom, érdeklődjön toxikológiai osztályon.
  Üdvözlettel:
  Dr. Kaszó Beáta

 • Tisztelt Doktornő! Kisfiam 2 hete elkezdett éjjel köhögni,fuldoklós száraz köhögés volt inkább.…

  Tisztelt Doktornő! Kisfiam 2 hete elkezdett éjjel köhögni,fuldoklós száraz köhögés volt inkább. Elvittem orvoshoz,megvizsgálta, Spiropentet és Aeriust irt. Majd 2 nap múlva hurutossá vált a köhögés. Adtam neki köptetőt,pár nap alatt javult,jó kedvűvolt a gyerekem,de eléggé sápadt,a köhögése már inkább száraz lett. De még néha köhögött. Láza 1x se volt. Majd betaknyosodott,újra orvoshoz vittem,mondtam,hogy köhög is,megvizsgálta,semmit nem mondott a mellkasát meghallgatva, csak Aeriust irt. Most újra,mintha hurutosabbá válna a köhögése. Éjjel is köhög. Ha komolyabb baj,tüdőgyulladása lenne,akkor az orvos hallott volna valamit a tüdejében? 1,5 hét alatt 2x is meghallgatta és nem irt komolyabb gyógyszert,de valamiért csak köhög. Utal valami ezekből a tünetekből komolyabb bajra?

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Kaszó Beáta

  Kedves Kérdező!
  A tüdőgyulladást nem lehet mindig hallani, de elhúzódó köhögést számos egyéb betegség is okozhat. Látatlanban nem lehet megmondni, kisfia mitől köhög.
  Üdvözlettel:
  Dr. Kaszó Beáta

 • A Nemzeti Adó és Vámhivatalhoz belehet adni,ha tartós betegség áll fenn.Adó viszatérítés,ami…

  A Nemzeti Adó és Vámhivatalhoz belehet adni,ha tartós betegség áll fenn.Adó viszatérítés,ami havi:5.075.-⁄hó.
  De a listán BNO kód:csak Idült légúti elégtelenség van fenn.Más légúti betegség nincs rajta,viszont én úgy tudom hogy az asztma is annak számít,csak megerősítésre lenne szügsém,hogy érdemes e evvel orvoshoz fordulni.Mert sok olyan betegség is rajta van,ami az ennyémhez képest kisebb betegségnek számit.Mégis kapható.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Kaszó Beáta

  Kedves Kérdező!
  Ahogy írtam, az asztma is idült légúti betegség, de csak a legsúlyosabb esetben okoz légzési elégtelenséget. Azt javaslom, beszéljen az önt gondozó tüdőgyógyásszal, mert ő ismeri betegsége súlyosságát.
  Üdvözlettel:
  Dr. Kaszó Beáta

 • Idült légúti elégtelenségbe bele tartozik az asztma is?BNO kódja:J961 A házi orvos is ki adhat…

  Idült légúti elégtelenségbe bele tartozik az asztma is?BNO kódja:J961
  A házi orvos is ki adhat róla igazolást vagy csak tüdőgondozó?

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Kaszó Beáta

  Kedves Kérdező!
  Az asztma idült légúti betegség, de nem feltétlenül okoz légzési elégtelenséget.
  Milyen igazolásra gondol?
  Kérem, fogalmazza meg pontosabban a kérdését!
  Üdvözlettel:
  Dr. Kaszó Beáta

 • Tisztelt Doktornő! Fiatal felnőttként második hete fekszem otthon tüdőgyulladással. Már viszonylag…

  Tisztelt Doktornő!
  Fiatal felnőttként második hete fekszem otthon tüdőgyulladással. Már viszonylag jól vagyok, csak még sokat köhögök (Leflokint szedek). Tegnap viszont köhögés közben belenyílalt bal oldalt az oldalaba, viszonylag lent a hátam felé, és azóta sem múlik el. Minden köhögésnél, helyváltoztatásnál, és bizonyos mozdulatoknál nagyon fáj. Nyugalmi helyzetben, vagy mély levegő vételkor viszont nem. Anyukám javaslatára bekentem Flector krémmel. Nem tudom, mit tehetnék, hogy elmúljon?
  Köszönöm szépen a válaszát!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Kaszó Beáta

  Kedves Kérdező!
  Valószínűleg egy rossz mozdulat kiváltotta izomhúzódás okozza a fájdalmat. Néhány nap alatt magától megszűnik.
  Üdvözlettel:
  Dr. Kaszó Beáta

 • Tisztelt Doktornő. Nagyon örülök, hogy rátaláltam Önre. Kérdésem. A kis unokám most…

  Tisztelt Doktornő.

  Nagyon örülök, hogy rátaláltam Önre. Kérdésem. A kis unokám most

  hat éves. Kétéves koráig egészséges volt, majd elkezdett lázas lenni és

  köhögni ez egyre csak súlyosbodik, már a köhögést a láz mellett

  hányás kíséri.és a köhögés is erőteljesebb száraz köhögés. Nagyon sok

  antibiotikumot írtak már fel.Kérem szíveskedjen válaszolni, MIT Tegyünk,,

  hogy javulást érjünk el. Köszönettel: egy aggódó nagymama.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Kaszó Beáta

  Kedves Aggódó Nagymama!
  Azt javaslom, vigyék el unokáját gyermek-tüdőgyógyászhoz, mert az előzmények alaposabb ismeretében, vizsgálat után lehet meghatározni a teendőket.
  Üdvözlettel:
  Dr. Kaszó Beáta