A betegek kérdései (6054)

  • Kedves Doktornő, Annyi még hozzá szeretnék fűzni, hogy lymphomiozot cseppeket adtam neki 2 hétig…

    Kedves Doktornő,
    Annyi még hozzá szeretnék fűzni, hogy lymphomiozot cseppeket adtam neki 2 hétig és csökkent a csomók mérete.
    Tegnap előtt óta ismét beteg, és a csomók is nagyobbak lettek.

    Laikusként úgy gondolom, hogy ha vérbetegség lenne, nem csökkenne a méretük holni homeopata orvosságtól....

    Köszönöm a figyelmét.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Kérdező!
    A nyirokcsomók spontán is változnak, de leggyakrabban fertőzések hatására növekednek.
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Kedves Doktornő, 4,5 éves kisfiam tavaly nyárig rengeteget volt beteg. Egy tavaly nyári…

    Kedves Doktornő,


    4,5 éves kisfiam tavaly nyárig rengeteget volt beteg.
    Egy tavaly nyári vizsgálat alkalmával a doktornő jelezte, hogy érez nyirokcsomókat a nyakán és az ágyékában.
    Az ágyékban kb rízsszemnyiek, a nyakán nagyobbak.

    Orrmandula túltengést állapított meg egy fülész orvos.

    Elvittem nyaki ultrahang vizsgálatra, mert a csomók azóta sem múltak el.
    A vizsgáló orvos azt mondta, hogy reaktív nyirokcsomókról van szó.
    Állítólag ők látják egyből, ha a szerkezete rosszindulatú folyamatra utal.
    Hílusi áramlás mutatnak a csomók, tapintásra oválisak, mozognak és nem kemények.
    Méretüket tekintve van kisebb, nagyobb is: 1-2 cm, és 2,5 cm.
    Nem fájnak neki.

    Tényleg látnák, ha kórosak lennének?
    Elhihetem nekik, hogy minden rendben a gyerekkel?

    Ha csináltatnék egy vérképet, akkor az adna választ a kérdésemre?
    Tavaly októberben csináltattunk, ott a hemoglbin volt picit alacsonyabb, de minden más jó volt.

    Van, aki azt írja, hogy a 2,5 cm sok van, aki szerint a felső határa a normálisnak.
    Ön szerint?

    Nagyon eleven gyerek, rengeteget mozog, jó étvágyú.
    Így is gondolnom kell limfómára vagy hasonló borzalomra?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Kérdező!
    Leírása alapján én sem gondolom, hogy rosszindulatú betegségről lenne szó.
    A gyerekek nagy részénél tapasztalható ilyen.
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • http:⁄⁄kepfeltoltes.hu⁄view⁄140410⁄20140410_133617_www.kepfeltoltes.hu_.jpg tisztelt doktor…

    http:⁄⁄kepfeltoltes.hu⁄view⁄140410⁄20140410_133617_www.kepfeltoltes.hu_.jpg tisztelt doktor nő el küldöm a képet amin a ki ütés látható

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Kérdező!
    A kép nem változtat a véleményemen. Személyes vizsgálat szükséges. Nem valószínű, hogy allergia okozza.
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Tisztelt dr.nő! 14 hónapos kislányommal most voltam gyermekorvosnál. Ugatósan köhög,nagyon…

    Tisztelt dr.nő!

    14 hónapos kislányommal most voltam gyermekorvosnál. Ugatósan köhög,nagyon rekedt, hőemelkedése van. Augmentin duo szuszpenziót írt fel az orvos, 2x5ml-t.Ez az adag nem túl sok egy ekkora gyermeknek? 1.5 hónapja kapta ugyanezt a fül-orr-gégészeten arcüreggyulladásra, de akkor csak 2.5ml volt az adagja. Nem szeretném túladagolni,és volt,hogy már a doktornő elírta az adagolást.
    Köszönettel:Vera

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Vera!
    Nem sok. Az Augmentinnel inkább az szokott a gond lenni, hogy túl keveset kap belőle a gyerek.
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Tisztelt Doktornő!

    A nagyobbik fiam (7.5 éves) 2.5 éves korában jelentkeztek a pollen allergia tünetei szemvörösség, szemviszketés azóta igazolva is lett a pázsitfűfélékre. Kisebbik fiam 3 éves múlt és ennek a hónapnak a végére van előjegyezve orrmandula műtétre (gátolt orrlégzés,… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Éva!
    Érdemes allergiavizsgálatot végezni, mert az allergia okozhat olyan tüneteket, melyek kisfiánál vannak. Ha ilyenkor kiveszik az orrmandulát, az nem oldja meg a problémát.Még több

  • Tisztelt doktor nő Az lenne a kérdésem hogy 3 napja piros pötty öt jöttek ki a hasamon oldalamon…

    Tisztelt doktor nő

    Az lenne a kérdésem hogy 3 napja piros pötty öt jöttek ki a hasamon oldalamon néha viszket ma voltam ma börgyogyászaton vele szőrtüszö gyulladás ez volt amit mondtak de nem hiszem hogy az mert nincs benne szőr és ugye ott nincs is szorom .. de mondta azt is a doki hogy lehet immunrendszer gyengeség fáradság kaptam rá alkoholt isoprinosine 500mg gyógyszert 3x2 és baneocin krémet ezek jó valamire ? Vagy mi lehet válaszát Köszönöm

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Kérdező!
    Nem bőrgyógyászként, így, hogy nem láttam a kiütéseit, aligha tudnám felülbírálni a bőrgyógyász véleményét. Azt javaslom, ha nem javul, menjen vissza kontrollra.
    A felírt szerek jók különböző bőrbetegségek kezelésére.
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Tisztelt Kaszó Beáta!
    Egy éves kisfiam, már több mint egy hónapja kiütéses. Jellemzően a jobb és bal kezén, elvétve a lábain. Kicsit folyik az orra. Más tünete nincs. A kiütések van amelyik napokig megvannak, vannak amik már másnapra elmúlnak. Háziorvosnál már 4szer voltunk, mindig nyugtatgat… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Kérdező!
    Nagyon valószínű, hogy háziorvosuknak igaza van. A kiütéseket leggyakrabban vírusfertőzés okozza. Ha azonban 6 hét után is változatlanul megvannak, érdemes allergiavizsgálatot… Még több

  • Tisztelt Doktornő! Okozhat bármilyen problémát kis mennyiségű alkoholfogyasztás (15%-os, körülbelül…

    Tisztelt Doktornő!

    Okozhat bármilyen problémát kis mennyiségű alkoholfogyasztás (15%-os, körülbelül fél dl) agyhártyagyulladás elleni védőoltás (Menveo, 0,5 ml) beadása után két órával?

    Tisztelettel, N.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves N!
    Nem.
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Kedves Doktornő! Nem tudom mennyire légzőszervi probléma ami mostanában elő jön nálam. Hetente…

    Kedves Doktornő!

    Nem tudom mennyire légzőszervi probléma ami mostanában elő jön nálam.
    Hetente egyszer minimum, a jobb oldalt fent a mellkasomnál,hirtelen mintha beszorulna a levegő, de annál fájdalmasabb szúró érzés kap el, nem tudom mihez viszonyítani az utolsó kettő akkor volt mikor egyszer felszálltam a buszra és előtte lépcsöztem az utolsó meg ma mikor lefele menetem a metromegállóba szintén lépcsőn,nem tudom van-e összefüggés, de nagyon rossz úgy érzem lebénulok nem merek megmozdulni mert csak jobban szúr egy 15 perc után elmúlik magától, igaz lassabban veszem a levegőt mert az is fájdalmas ilyenkor.És csak a jobb oldalt majdnem ott mint ahol a másik oldalon a szív helyezkedik el csak a tükörképe.
    Kezdek megijedni, Önnek mi a véleménye?
    25 éves vagyok.

    Üdvözlettel Niki

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Niki!
    Ennyi adat alapján nem tudom megmondani, mi okozhatja panaszát. Javaslom, forduljon háziorvosához, aki alapos kikérdezés és vizsgálat után meg tudja állapítani az okot, vagy azt, milyen további vizsgálat szükséges.
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Tisztelt doktorno! Elobb elkuldtem kerdesemet, de ugy tunik nem ment el. Ha megis, elnezest kerek…

    Tisztelt doktorno! Elobb elkuldtem kerdesemet, de ugy tunik nem ment el. Ha megis, elnezest kerek az ismetlesert. Egy 1 eves es 2 honapos gyermeknek hany naponta ajanlott fozni. Eddig naponta foztem neki, de munkam miatt ez most nagyon megterhelo. Ha egyszerre tobb felet megfozok, adhatom 3 napig vagy arthat? Valaszat koszonom

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Kérdező!
    A tárolhatóság attól is függ, milyen ételről van szó. Másnap adható, de 3 nap múlva én már nem adnám.
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Kedves Doktornő! Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy rendszeresen egyik pillanatról a…

    Kedves Doktornő!

    Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy rendszeresen egyik pillanatról a másikra melegséget érzek és utána 2-3 perc alatt az egész testemet ellepik a pöttyök, amik elsőnek kicsik, de rá pár percre nagyok lesznek és egybefolynak, illetve dagadni kezdek, nagyon viszketek. 10-15 perc alatt teljesen bedagadnak a pöttyök. Ilyenkor 2-3 ampulla kalciumot iszok meg, mert attól kezdenek csak elmúlni. Bőrgyógyászaton azt mondták akkor menjek vissza, ha megint kijönnek, mert amire odaértem addigra elmúlt a kalciumtól. Tőlünk a legközelebbi bőrgyógyászat 30km-re, de addigra muszáj bevennem mire odaérünk, mert olyan erősen dagadok és viszeketek, hogy nem merek kockáztatni. Cetirizint szedem, de már nem igen használ. Egy ideig jó volt. Nem tudom szétválasztani mikor mitől jönnek ki, mert mindig mással tudom összefüggésbe hozni! Hogyan tudnám elérni, hogy kapjak beutalót allergiavizsgálatra a bőrgyógyásztól? Ön mit tanácsolna mit szedjek vagy hogyan kezeljem amikor kijönnek a pöttyök hirtelen? Válaszát előre is köszönöm!
    Üdvözlettel: Bné M. Edina

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Bné M. Edina !
    Vérből történő allergiavizsgálat javasolt, de mivel csalánkiütést nem csak allergia okozhat, ezért egyéb vizsgálatok is szükségesek. Hogy hogy tudná elérni, hogy beutalót kapjon a bőrgyógyásztól, azt nem tudom megmondani. Talán próbálkozzon másik orvosnál!
    Kezelésre másik allergiagyógyszert (antihisztamint) javasolnék. Ezek közül sokat lehet kapni recept nélkül is, bár jobb lenne, ha orvos is látná önt.
    Amíg eljut orvoshoz, addig megpróbálkozhat egy étrendi és tüneti napló vezetésével, melyben pontosan rögzíti, hogy mit fogyaszt, s emellett azt is lejegyzi, hogy mikor jelentkeznek a tünetei.
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Kedves Doktornő! Kérdésem az lenne Önhöz, hogy allergiás tüntetnek tartja e, ha a testen szétszórva,…

    Kedves Doktornő!

    Kérdésem az lenne Önhöz, hogy allergiás tüntetnek tartja e, ha a testen szétszórva, hol egy, hol több egymás mellett, apró gombostűfejnyi, vagy kisebb bevérzés keletkezik, viszketéssel, majd pár percen belül elmúlik a viszketés, és pár napon belül felszívódik a kis jelenség?

    Nem tudok mire gondolni...

    Kortsmár Letícia

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Kortsmár Letícia!
    A bevérzés nem jellemző az allergiára. Azt javaslom, mutassa meg bőrjelenségeit háziorvosának⁄bőrgyógyásznak.
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • tisztelt doktornő! a kérdésem az, hogy a két karom egyik nap nagyon halványan bepirult, de…

    tisztelt doktornő!

    a kérdésem az, hogy a két karom egyik nap nagyon halványan bepirult, de nem viszketett, semmi roszs érzete nem volt. másnapra tűz piros lett, és nagyon forró. mind a két karom, meg egy picit a mellkasom. de nem viszketett egyáltalán. háziorvos nem tudja mi lehet, addott kalciumot, arra nem reagált. de a hátamm, és az oldalam kibírhatatlanul viszketett, szinte rohamokban. másnapra a karpirosság elmúlt, de a viszketés maradt. ön szerint ez allergia lehet? arra tudok gondolni,hogy egy héttel ezelőtt csótányírtás volt a kollégiumban. az orvos szerint nem allergia, mert akkor nem csak a két kezem lett volna piros, és viszketett volna..most már semmim se piros, csak a viszketés maradt, de az olyanm hogyha elkezdem vakarni, akkor szinte őrjítővé válik és egyre jobban viszket. ha allergia, akkor milyen allergiára jellemző ez? étel? nemlehet, hogy a vygeszertől valami mrégezés?

    köszönöm! móni

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Móni!
    Leírása alapján nem tartom valószínűnek az allergiát. Ha a kiütés nélküli viszketés tartósan megmarad, akkor belgyógyászati kivizsgálás javasolt.
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Kedves Doktorno A kislanyom 1 eves es 6 honapos es az apukaja mar kezdte adni a Kinder csokit.Nem…

    Kedves Doktorno

    A kislanyom 1 eves es 6 honapos es az apukaja mar kezdte adni a Kinder csokit.Nem napi szinten, de van amikor este vagy ahogy keri a kislanyom. En nem adok semmi edesseget neki.Hiaba mondom h meg kene varjunk az edessegekkel.
    Hany eves kortol lehetne adni? Tud okozni vmilyen problemat ha kap mar csokit?


    Koszonom
    Melinda

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Melinda!
    Mértékkel lehet adni.
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Tisztelt Doktor Nő!

    29 éves rendszeresen sportoló férfi vagyok. Egy sérüls miatt porcerősítőt kell szednem és olyan problémám van, hogy a proenzi szedése után néhány nappal megjelent a hasamon 3 és a lábamon két darab pattanáshoz hasonló dolog ami viszket. Abbahagytam a proenzit… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Kérdező!
    Azt javaslom, mutassa meg a kiütéseket háziorvosának⁄bőrgyógyásznak, hogy egyáltalán szóba jöhet-e allergia a kiütés megjelenése alapján. (Leírása alapján nem tűnik annak.)Még több

  • Tisztelt Doktorno. Azzal a problemaval fordulok onhoz hogy ha nagy levegot veszek faj a lapockamnal.…

    Tisztelt Doktorno.
    Azzal a problemaval fordulok onhoz hogy ha nagy levegot veszek faj a lapockamnal. Ha kis levegot veszek vagy a kezemet hatra huzom nem faj. Gerincferdulesem van a nyakam faj es kattog is. Edesanyamank es nagymamamnak gerincserve van . Haziorvosnal voltam regebben o azt mondta ez nem ttudogyulladas mit csinaljak?
    Valaszat elore is koszonom

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Kérdező!
    Forduljon ortopéd orvoshoz!
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Az előző kèrdèst èn tettem fel( nyirokcsomoval kapcsolatos ). Van okom fèlni?

    Az előző kèrdèst èn tettem fel( nyirokcsomoval kapcsolatos ). Van okom fèlni?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Kérdező!
    Nagy valószínűséggel nincs.
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Jónapot Doktornő. Az a kèrdésem lenne hogy.. az állkapcsom alatt ahol szerintem a nyirokcsomoim…

    Jónapot Doktornő.
    Az a kèrdésem lenne hogy.. az állkapcsom alatt ahol szerintem a nyirokcsomoim vannak ott a nyirokcsomom meg van duzzadva .a jobb oldalon csak. Elmozdithato. Egyszer nagyobb egyszer kisebb van amilor nem is èrezhető. Mielőtt kivettèk a mandulámat nagyon nagyok voltak a nyirokcsomoim. Igaz hogy kivettèk őket de szerintem nőtt visza egy kis rèsze . ( ha ilyen lehetsèges) Ön mit gondol?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Kérdező!
    Azt gondolom, hogy legjobban teszi, ha ezzel a problémával háziorvosához fordul, aki megvizsgálja, és felteszi a lényeges kérdéseket a nyirokcsomóval kapcsolatban.
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Tisztelt Dr nő! Kisfiam tojásallergiás ,asztmás ,atopiás a bőre pedig teljes diétán van már…

    Tisztelt Dr nő!
    Kisfiam tojásallergiás ,asztmás ,atopiás a bőre pedig teljes diétán van már 2 éve de a bőre még mindig ronda .A Gasztroenterológusunk azt mondta vegyük el a tejet is és elvettük 1 hónapra de a bőre ugyan olyan lett mint volt hol ronda hol tiszta viszont rendesen volt széklete mikor nem volt tejtermék az étrendjében mert előtte csak 3 naponta kérdésem az lenne hogy lehet e a tejtől vagy csak hasmenést okoz a tej és székrekedést nem
    Válaszát köszönöm :Szani

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Szani!
    A tej okozhat székrekedést.
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Tisztelt Doktornő! Pár napja kezdődtek az alábbi tüneteim: Kicsit szárazabb a torok nyálkahártyám,…

    Tisztelt Doktornő!

    Pár napja kezdődtek az alábbi tüneteim: Kicsit szárazabb a torok nyálkahártyám, és egyik pillanatról a másikra úgy érzem, mintha valami csiklandozná a gégémet, és ez köhögést vált ki. Ha iszom egy-két korty folyadékot, akkor enyhülnek a tüneteim, vagy, ha többet nyelek. Ez naponta többször is előfordul, minden bevezetés nélkül, és van, amikor éjszaka is erre ébredek fel.

    Pár évvel ez előtt kiderült, hogy allergiás vagyok, főleg a porra, és a parlagfűre, de a pollenekre is.

    Egyébként nem köhögök, nem vagyok megfázva. De ez a dolog nagyon idegesít, és stesszelek, pánikolok rajta. Sajnos, tudom, hogy hipochonder is vagyok, és a legrosszabb dolgokra gondolok egyből. (a korom 55 év)

    Köszönöm válaszát, tisztelettel: Elizabet

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Kérdező!
    Ez lehet az allergia tünete is. Javaslom, forduljon fül-orr-gégészhez⁄allergológushoz.
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta