A betegek kérdései (6041)

  • Kedves Doktorno A kislanyom 1 eves es 6 honapos es az apukaja mar kezdte adni a Kinder csokit.Nem…

    Kedves Doktorno

    A kislanyom 1 eves es 6 honapos es az apukaja mar kezdte adni a Kinder csokit.Nem napi szinten, de van amikor este vagy ahogy keri a kislanyom. En nem adok semmi edesseget neki.Hiaba mondom h meg kene varjunk az edessegekkel.
    Hany eves kortol lehetne adni? Tud okozni vmilyen problemat ha kap mar csokit?


    Koszonom
    Melinda

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Melinda!
    Mértékkel lehet adni.
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Tisztelt Doktor Nő!

    29 éves rendszeresen sportoló férfi vagyok. Egy sérüls miatt porcerősítőt kell szednem és olyan problémám van, hogy a proenzi szedése után néhány nappal megjelent a hasamon 3 és a lábamon két darab pattanáshoz hasonló dolog ami viszket. Abbahagytam a proenzit… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Kérdező!
    Azt javaslom, mutassa meg a kiütéseket háziorvosának⁄bőrgyógyásznak, hogy egyáltalán szóba jöhet-e allergia a kiütés megjelenése alapján. (Leírása alapján nem tűnik annak.)Még több

  • Tisztelt Doktorno. Azzal a problemaval fordulok onhoz hogy ha nagy levegot veszek faj a lapockamnal.…

    Tisztelt Doktorno.
    Azzal a problemaval fordulok onhoz hogy ha nagy levegot veszek faj a lapockamnal. Ha kis levegot veszek vagy a kezemet hatra huzom nem faj. Gerincferdulesem van a nyakam faj es kattog is. Edesanyamank es nagymamamnak gerincserve van . Haziorvosnal voltam regebben o azt mondta ez nem ttudogyulladas mit csinaljak?
    Valaszat elore is koszonom

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Kérdező!
    Forduljon ortopéd orvoshoz!
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Az előző kèrdèst èn tettem fel( nyirokcsomoval kapcsolatos ). Van okom fèlni?

    Az előző kèrdèst èn tettem fel( nyirokcsomoval kapcsolatos ). Van okom fèlni?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Kérdező!
    Nagy valószínűséggel nincs.
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Jónapot Doktornő. Az a kèrdésem lenne hogy.. az állkapcsom alatt ahol szerintem a nyirokcsomoim…

    Jónapot Doktornő.
    Az a kèrdésem lenne hogy.. az állkapcsom alatt ahol szerintem a nyirokcsomoim vannak ott a nyirokcsomom meg van duzzadva .a jobb oldalon csak. Elmozdithato. Egyszer nagyobb egyszer kisebb van amilor nem is èrezhető. Mielőtt kivettèk a mandulámat nagyon nagyok voltak a nyirokcsomoim. Igaz hogy kivettèk őket de szerintem nőtt visza egy kis rèsze . ( ha ilyen lehetsèges) Ön mit gondol?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Kérdező!
    Azt gondolom, hogy legjobban teszi, ha ezzel a problémával háziorvosához fordul, aki megvizsgálja, és felteszi a lényeges kérdéseket a nyirokcsomóval kapcsolatban.
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Tisztelt Dr nő! Kisfiam tojásallergiás ,asztmás ,atopiás a bőre pedig teljes diétán van már…

    Tisztelt Dr nő!
    Kisfiam tojásallergiás ,asztmás ,atopiás a bőre pedig teljes diétán van már 2 éve de a bőre még mindig ronda .A Gasztroenterológusunk azt mondta vegyük el a tejet is és elvettük 1 hónapra de a bőre ugyan olyan lett mint volt hol ronda hol tiszta viszont rendesen volt széklete mikor nem volt tejtermék az étrendjében mert előtte csak 3 naponta kérdésem az lenne hogy lehet e a tejtől vagy csak hasmenést okoz a tej és székrekedést nem
    Válaszát köszönöm :Szani

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Szani!
    A tej okozhat székrekedést.
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Tisztelt Doktornő! Pár napja kezdődtek az alábbi tüneteim: Kicsit szárazabb a torok nyálkahártyám,…

    Tisztelt Doktornő!

    Pár napja kezdődtek az alábbi tüneteim: Kicsit szárazabb a torok nyálkahártyám, és egyik pillanatról a másikra úgy érzem, mintha valami csiklandozná a gégémet, és ez köhögést vált ki. Ha iszom egy-két korty folyadékot, akkor enyhülnek a tüneteim, vagy, ha többet nyelek. Ez naponta többször is előfordul, minden bevezetés nélkül, és van, amikor éjszaka is erre ébredek fel.

    Pár évvel ez előtt kiderült, hogy allergiás vagyok, főleg a porra, és a parlagfűre, de a pollenekre is.

    Egyébként nem köhögök, nem vagyok megfázva. De ez a dolog nagyon idegesít, és stesszelek, pánikolok rajta. Sajnos, tudom, hogy hipochonder is vagyok, és a legrosszabb dolgokra gondolok egyből. (a korom 55 év)

    Köszönöm válaszát, tisztelettel: Elizabet

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Kérdező!
    Ez lehet az allergia tünete is. Javaslom, forduljon fül-orr-gégészhez⁄allergológushoz.
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • kedves doktornö ha beutalo kell száz évig várhatok a tüdö gondozoba adigra az embernek vagy elmulik…

    kedves doktornö ha beutalo kell száz évig várhatok a tüdö gondozoba adigra az embernek vagy elmulik vagy meghal mijen jo eggéségüg

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Kérdező!
    Először mindenképpen a háziorvoshoz kell menni. Már csak azért is, mert ha a mellkasa fáj, nem biztos, hogy a tüdeje beteg.
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • aszt szeretném kérdezni tüdö rögenre kell e beutalo ...mert fáj a melkhasom és a tüdöm

    aszt szeretném kérdezni tüdö rögenre kell e beutalo ...mert fáj a melkhasom és a tüdöm

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Kérdező!
    Igen, kell.
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • kérdés mitöl lehet egyébbkén astmás vagyok ... és rögen re vagy ijesmire hogy megnézék a tüdöm…

    kérdés mitöl lehet egyébbkén astmás vagyok ... és rögen re vagy ijesmire hogy megnézék a tüdöm hova kell fordulni beutalo nélkül fogadnak e?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Kérdező!
    Nem értem pontosan a kérdését.
    Ha azt szeretné tudni, hol vizsgálja meg tüdőgyógyász, akkor az a tüdőgondozó vagy tüdőgyógyászati szakrendelés. Ezekre beutaló szükséges, amit háziorvosától kell kérni.
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Tisztelt Doktorno! 4 napig magas lazzal (39.5-40’C) fekudtem, az elso ket napban AlgoFlex-et…

    Tisztelt Doktorno!

    4 napig magas lazzal (39.5-40’C) fekudtem, az elso ket napban AlgoFlex-et szedtem, a masodik 2 napom Algopirin, ehhez meg hozzajarult egy Algopirin injekcio is a korzeti orvosomtol. Termeszetesen az eloirtak szerint szedtem, 5-6 orankent 1 szem.
    3 napja lazmentes vagyok, es a gyengesegemet⁄faradekonysagomat⁄vegtagfajdalmam meg is ertem, de a borom szornyu allapotban van. Egesz test teruleten, de fokent a karomon-labamon a bor kipirosodott, ego, viszketo erzessel. A kezfejeim es a labfejeim dagadtak, vizesek, mint egy allapotos kismamanak. Elofordulhat hogy ez allergias tunet? Vagy a sok gyogyszer leterhelte a vesem?

    Elore is koszonom valaszat, Edina

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Edina!
    Leírása alapján nem valószínű, hogy gyógyszerallergia.
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Üdvözlöm Doktornő! 27 éves nő vagyok. Olyan problémám van, hogy evés után rendszeresen köhögök.…

    Üdvözlöm Doktornő!


    27 éves nő vagyok. Olyan problémám van, hogy evés után rendszeresen köhögök. Ilyenkor felszakadozik valamilyen sűrű váladék. Ez korábban is jellemző volt, de az utóbbi időben sokkal intenzívebben jelentkeznek ezek a tünetek. Egyébként kb. 9 éve asztmás vagyok. Voltam ezzel a problémával orvosnál, refluxra gyanakszik, ezért szedek gyomornedv-ellenálló tablettát, időnként ég a gyomrom. Viszont hiába szedem a gyógyszert, az említett probléma megmaradt. Illetve még azt tenném hozzá, hogy amit felköhögök, nem savas, valamilyen hurutszerű váladék. Ön szerint mitől lehet ez? Lehetséges, hogy légúti problémából ered? Csak az a furcsa, hogy az evéssel függ össze főként, illetve hát reggelente is termelődik ilyen váladék, de nem olyan mennyiségben mint evéskor
    Köszönöm válaszát.
    Üdvözlettel

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Kérdező!
    Lehet, hogy a refluxra szedett gyógyszer nem megfelelő⁄kevés, de lehet légúti betegség vagy a kettő együtt is. Választ csak vizsgálat után lehet adni.
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Köszönöm a gyors választ....Nasivin orrcseppek és Flixonase orrsprey van odahaza...ezek közül…

    Köszönöm a gyors választ....Nasivin orrcseppek és Flixonase orrsprey van odahaza...ezek közül használható valamelyik nyálkahártya lohasztásra? Vagy vegyek inkább valami mást?

    Jól értelmeztem válaszát?Akkor Ön szerint a Bioparoxot nem is érdemes fujnom?
    HÉtfőre ha jobban lennék akko nem kell menjek sehova? Ha nem javul akkor meg fül orr gégészhez?
    Belefér még ez a hőemelkedés hétfőtől?Vagy ezt már nem uszom meg antibiotikum nélkül?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Kérdező!
    A Nasivin jó.
    A Bioparoxot véleményem szerint nyugodtan abbahagyhatja.
    Ha javul az állapota, nem kell orvoshoz menni.
    Ha tartósan lázas⁄hőemelkedése van, forduljon orvoshoz.
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Tisztelt doktornő, tudom, hogy nem egészen Önhöz tartozik a kérdésem, de eddig is oly sokszor…

    Tisztelt doktornő,
    tudom, hogy nem egészen Önhöz tartozik a kérdésem, de eddig is oly sokszor segitett, ezért gondoltam felteszem a kérdésem...
    Hétfőn reggel arra ébredtem, hogy fáj nagyon a trokom, helyesebben a torkom és az orrom között valahol...estére 38 ra ment a lázam, keddre elmult a lázam, azóta sincs, esetleg estefelé pici hőemelkedés - 37,2...az orrom be van azóta is dugulva, eleinte sárgás, náha zöldes váladék jött belőle, ma már csak kicsit sárgás, de ritkán kell fujnom, inkább csak a dugulás van jelen....a torkom még tegnap is fájt egy kicsit, igy elkezdtem reggel fujni az orromba és a trokomba a Bioparoxot...mára a torokfájás már elmult, de a hangom reggelre szinte teljesen elment, kellett 1-2óra mire felkrákogtam a hangszálakról a éerakódott váladékot és visszajüt a hangom, bár elég gyenge...sajnos a szolgálati utamról csak ma este indulok haza, igy legközelebb csak hétfn tudok orvoshoz fordulni személyesen...
    Addig is mit tegyek, hogy javuljon a helyzet? Fujjam tovább a Bioparoxot? Vagy valami mást? Milyen orvoshoz menjek majdhétfőn?
    Van még egy gondom..nagyon gyakran olyan érzésem van, mintha za egyik oldalon kiszáradna a orkom...ilyenkor azon az oldalon hirtelen szuró fájást érzek, ami nagyon-nagyon köhögtet-hányásig, szinte fuldoklok miatta...azért gondolom, hogy ki van száradva, mert ha ilyenkor gyorson iszok pár kortyot a dolog elmulik...ez kb óránkétn megismétlődik....ilyet már tapasztaltam máskor is amikor náthás voltam...Mi lehet ez ön szerint?kell e miatt aggódnom?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Kérdező!
    Használjon nyálkahártya-lohasztó orrspray-t! Forduljon háziorvosához⁄fül-orr-gégészhez! A Bioparox nem fogja megoldani a problémát, de spontán javulásra is lehet számítani.
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Udvozlom, Tegnap ota jelentkezett a bal honaljam mellet, a vall alatt ( azon a reszen, ahol…

    Udvozlom,

    Tegnap ota jelentkezett a bal honaljam mellet, a vall alatt ( azon a reszen, ahol alszom ) egy kn 4 cm hosszu 1 mm atmeroju piros csik.

    Semmilyen sebem nincsen, a verkepem 2 hete negativ volt. Lehet, hogy ez csak veralafutas? Lehet vermergezest kapni kulso seb nelkul? Mondjuk szekrekedestol vagy a fogban levo goc miatt?

    Udvozlettel,

    Szabolcs

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Szabolcs!
    Látatlanban nem lehet megítélni egy ilyen bőrelváltozást. Mutassa meg háziorvosának!
    Vérmérgezést sok mindentől lehet kapni, sérülés nélkül is.
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Kedves doktornő! Kislányomnál aki 8 éves a napokba észre vettem egy 5 forintos nagyságú kopaszodást…

    Kedves doktornő! Kislányomnál aki 8 éves a napokba észre vettem egy 5 forintos nagyságú kopaszodást voltam vele Fül-orr gégén és fogászaton góc keresésen eddig nem találtak nála semmit. A vérvételi eredménye nem igazán jó eltérések vannak Fehérvérsejt szám:Referencia érték(4,50-13,50)G⁄l értéke (4,45), MCH:Referencia érték (28,00-32,00)p⁄g érték (27,60), Absz.neutrophil szám:Referencia érték(2,00-7,00)G⁄l érték(1,43) , Neutrophil% Referencia érték(35,00-60,00) % érték(32,20), Lymphocyta% Referencia érték(25,00-50,00) % érték(57,80),Monocyta% referencia érték(1,00-8,00)% érték (8.50 ).vasat nem néztek nála Dr nő szerint mi okozhatja nála ezt az eredményt és hajhullást? Vagy vigyem egy újabb vérvételre ahol néznek nála vasat? Válaszát előre is köszönöm.Tisztelettel Galambosné.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Galambosné!
    Ezek nem jelentős eltérések, de egy vérvizsgálatból néhány kiragadott eredmény alapján nem is lehet véleményt mondani. A hajhullás okának kiderítése nagyon nehéz; sokszor nem is sikeres. Javaslom, forduljanak bőrgyógyászhoz.
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Kedves doktornő ! Már 6 hónapja köhögök . Nem voltam sem náthás ,sem influenzás A köhögés eleinte…

    Kedves doktornő ! Már 6 hónapja köhögök . Nem voltam sem náthás ,sem influenzás A köhögés eleinte csak éjszaka kezdődött . Aztán el mentem a tüdőgondozóba ki vizsgáltak nem találtak semmit . Allergia vizsgálatra is küldtek ami ki derítette hogy atka allergiám van 3 keresztes . Kicseréltem az összes ágyneműmet allergiamentesre . Az ottani orvos azt javasolta igyak szalvusz vizet . Hátha reflukszom van és attól köhögök . Vissza mentem a házi orvoshoz fel írt refluszra gyógyszert de attól sem lett jobb . El mentem fül orr gégészhez hátha talál valami meg oldást . mert a tünetek már nappalra is igen kellemetlenek voltak . ROHAM SZERŰEN TÖRNEK RÁM A KÖHÖGÉS ROHAMOK . Mintha meg akarnák fulladni eltelik egy fél óra aztán , elmúlik de este nagyon gyötör egy darabig jó a mentolos cukor , de aztán már az sem segít. Eldugul az orrom van mikor váladékozik . Mostanában amikor köhögök slejm is fel szakad néha . Nem sok ,5 6 köptetőn már túl vagyok antibiotikumon is . Az javasolta a gégész igyak kalcium szandoszt A házi orvos fel irt egy allergia gyógyszert Cetirizin t De ez sem segít már túl vagyok több mint a felén . Nem dohányzok soha nem is volt káros szenvedélyem semmi gyógyszert nem kell szednem A vérnyomásom rendben . A korom 1960 -ban születtem . Nem volt különösebb orvosi problémám 20 éve . de ez már nagyon zavar a munkámban is . Aszmára gyanakszom ? Kérem a segítséget és a tanácsát Tisztelettel Sági Margit

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Sági Margit!
    Azt javaslom, menjen vissza a tüdőgyógyászhoz, mert valószínűleg további vizsgálatokkal (ismételt légzésfunkció, röntgen, vérvizsgálat) deríthet fényt a köhögés okára. Az is lehet, hogy az atkaallergia okozza tüneteit. (A teljes atkátlanítást nem lehet megvalósítani.)
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Tisztelt Doktornő!kerdesem az lenne hogy fiam szobájába aki tíz éves,van egy vízi teknős , aki…

    Tisztelt Doktornő!kerdesem az lenne hogy fiam szobájába aki tíz éves,van egy vízi teknős , aki persze a vizébe piszkit, mindig takarítani lehetetlen.okozhat e bármi bajt az elpárolgott víz?nehez légzés miatt kettő évesen voltunk kórházba azóta flixotide es singuler a napi gyógyszere . Azóta se volt semmi gond szerencsére . Most kb. Két hete elkezdett kohecselni, idegesít ez a teknős kérdés. Vagy vigyem el allergia vizsgálatra?amugy laztalan, okos elénk gyerek!Válaszát köszönöm !

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kérdésére már válaszoltam.

  • Tisztelt DOktornő!szeretném megkérdezni öntől hogy fiam szobájába van egy vízi teknős mar két…

    Tisztelt DOktornő!szeretném megkérdezni öntől hogy fiam szobájába van egy vízi teknős mar két éve ,okozhat e bármiféle bajt a vizéből elpárolgott gáz, mert belerondit a vizébe rendszeresen es tisztítani képtelenség minden nap. Elég régóta köhécselget a fiam , a tesója megvolt fázva, láz torok stb.kettő évesen voltunk kórházba nehéz légzés miatt, azóta flixotide es singuler a napi gyógyszere.most 11eves. Azóta se volt nagy gond vele. Viszont ez az állandó köhécseles eléggé zavaró . Vigyem el esetleg allergia vizsgálatra ?igaz voltunk 3evesen, akkor semmit nem mutatott.persze tudom azóta valtozhatott a helyzet. Válaszát köszönöm !

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Kérdező!
    Nem tartom valószínűnek, hogy a teknős bármi gondot okozna. Ha azonban a köhögés tartósan fennáll, gyermek-tüdőgyógyászati vizsgálat javasolt.
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Kedves Doktornő! Páromnál mostanában (50 éves) allergiás tüneteket vált ki a méhcsípés. Mivel…

    Kedves Doktornő!
    Páromnál mostanában (50 éves) allergiás tüneteket vált ki a méhcsípés. Mivel kezdő méhész,aggódunk. Tavaly ügyeletre került,mert zsibbadni kezdett a szája,keze...stb. Az ügyeleten Calcium injekciót kapott,majd fölírták neki receptre a Calcimusc-ot,injekció formájában,hogy tartsa magánál és ha megcsípte a méh,igyon meg egyet. Tegnap megcsípte,megismétlődtek a tavalyi tünetek.Megivott egy ampullával,fél óra múlva kezdett jobban lenni,este újabb ampullával ivott,reggelre elmúlt a duzzanat is. Az érdekelne,hogy szükséges-e kivizsgálás,szakrendelésen,és ha igen,lehet-e kezelni ebben a korban a méh-allergiát. Ő úgy gondolja,hetente megcsípeti magát,s issza rá a calciumot,hátha idővel elmúlik az allergiája(tenné ezt az okból,hogy a területileg illetékes szakrendelőtől 50 km-re lakunk,s az állandó délelőttös munkarendje akadályozza a rendszeres bejárást kezelésre). Én azonban aggódom,féltem,mi lesz,ha esetleg nem lesz elég a calcium injekció?! Köszönöm válaszát! Üdvözlettel:Katalin

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Kérdező!
    Ezek még – leírása alapján – nem voltak életet veszélyeztető tünetek, de sajnos nem lehet megjósolni, hogy egy következő csípés okoz-e súlyosabb tünetet. Enyhe esetben az allergiás tünetek maguktól is elmúlnak. A kalcium nem alkalmas a kezelésre, tehát nagyon veszélyes, ha férje megcsípeti magát, és mivel van nála kalcium, biztonságban érzi magát. Javaslom, férje menjen el allergológiai rendelésre.
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta