A betegek kérdései (6103)

  • Tisztelt doktornö ! 6 éves gyermekem nagyon köhög, erös köhögés, folyik a torok hátsófalán…

    Tisztelt doktornö !

    6 éves gyermekem nagyon köhög, erös köhögés, folyik a torok hátsófalán a váladék és ez irritálja egy nagyon kicsi szakadozik, azt szeretném megkérdezni adhatok e dithiadent estére vagy inkább rectodent kupot ? 15 órakor adtam trifed szirupot amelyik csillapitja a köhögést de csak nagyon kevés ideig csillapitotta.
    válaszát elöre is köszönöm

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Kérdező!
    Leírása alapján gyermekének valószínűleg orrmelléküreg-gyulladása van. Ilyen esetben az allergia elleni Dithiadentől nem várható javulás (hacsak gyermeke nem allergiás). Ugyanez érvényes a Rectodeltre is. A Trifedben lévő hatóanyaggal nincs tapasztalatom. Azt javaslom, használjanak nyálkahártyalohasztó orrspray-t és melegítsék a gyermek arcát infralámpával naponta 3x5 percig.
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Nagyon szépen köszönöm a választ! 2 orvos mondta és írták fel ezt , én itt utánanéztem és azt…

    Nagyon szépen köszönöm a választ! 2 orvos mondta és írták fel ezt , én itt utánanéztem és azt olvastam hogy tilos használni, nagyon elkeseredtem hogy ilyen orvosok vannak, minden tiszteletem az öné hogy foglalkozott velem ilyen orvosokra lenne ide szükség. József

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves József!
    Köszönöm a dícséretet! Mielőbbi gyógyulást kívánok!
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Tisztelt Doktornő ez lehet nem ide tartozik de nagyon örülnék ha segítene rajtam, kb 3 napja vagyok benne új munkahelyemen kaphattam el a kollégától mert bárányhimlős volt, a lázam folyton 38,5-39,1 már vettünk rubophent de nem vettem még be belőle, kaptam valami Zinci AQUOSA PARMA szuszpenziót… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Takács József!
    A bárányhimlő cseppfertőzéssel terjed. Rendkívül fertőző, de ha átesik rajta, többször nem fogja megkapni. Gyorsítani nem lehet a lefolyását. Általában 2 hét alatt… Még több

  • Kedves Dr. nő! Az után szeretnék érdeklődni hogy mit takar az hogy a magzat alatt van egy vér…

    Kedves Dr. nő! Az után szeretnék érdeklődni hogy mit takar az hogy a magzat alatt van egy vér buborék mit tesznek ilyenkor vagy nekem mi lenne a teendőm? Tisztelettel Aggódó anyuka!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Kérdező!
    Készséggel válaszolok allergológiai és gyermek-tüdőgyógyászati kérdésekre.
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Köszönöm a válaszát, viszont rettegek, hogy nagy féreg lehet bennem és tudna nekem arra válaszolni…

    Köszönöm a válaszát, viszont rettegek, hogy nagy féreg lehet bennem és tudna nekem arra válaszolni ha elkezdem a kúrát akkor milyen fajta féreg lehet ez? ha pici talán nem fogok félni a székeléstől, de ha galadféreg vagy valami nagy fajta lehet más módszer, akár kórházba is befeküdnék. Nagyon meg vagyok ijedve és még 1 hónapot kell várnom az eredményre. :(

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Kérdező!
    Nem tudom.
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Üdvözlöm Dr nő egy kérdésem lenne a számára még hozzá az hogy nem tudom miért de ha tejölt eszek…

    Üdvözlöm Dr nő egy kérdésem lenne a számára még hozzá az hogy nem tudom miért de ha tejölt eszek főzve vagy csak magába nagyon hamar átvág ha más tejtermékét eszek semmi nem vág átt még a túró sem de a tejföl mindegy milyen formában van az ételben rakott burgonyán vagy főzeléken vagy pörköltön esetleg kenyérre kenve minden formában meg hajtja a gyomrom és eléggé nagyon mit lehet tenni vagy mi lehet az oka mert ha tej allergia lenne akkor a tejtől is menne és minden más tejterméktől.Köszönöm válaszát.Mónika.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Mónika!
    Lehet, hogy tejcukorérzékenysége van, és a szervezet azt a tejcukor-mennyiséget nem tudja feldolgozni, ami a tejfölben van. Próbáljon meg laktózmentes termékeket fogyasztani!
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Kedves Doktornő! Azt szeretném megkérdezni , hogy ez a két kifejezés mit takar?- D Pteron…

    Kedves Doktornő!

    Azt szeretném megkérdezni , hogy ez a két kifejezés mit takar?- D Pteron ,
    D Farinae .

    Válaszát köszönöm!
    Tisztelettel: V.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves V.!
    Dermatophagoides pteronissinus, Dermatophagoides farinae. Kétféle atka neve.
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Kedves doktorno,

    Mit jelent az ha valakinek 37 evesen a mert IGE total szintje 0,1 vagyis egy ujszulott csecsemo mert erteket mutatja. A vizsgalatot 2X is elvegeztek, mert az orvosok nem akartak hinni a szemuknek. A tobbi IG (A;E;M) tobbnyire normalis, kiveve az IG G-t, az emelkedett… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Kérdező!
    Annak, hogy az IgE szintje normális, nincs jelentősége a tünetei szempontjából. A lisztérzékenység nem okoz anafilaxiás tüneteket. Ugyanakkor létezik más, nem alllergiás… Még több

  • Kedves Doktornő! Lehet Ön tud nekem arra választ adni, hogy melyik bélféreg tünete lehet a…

    Kedves Doktornő!

    Lehet Ön tud nekem arra választ adni, hogy melyik bélféreg tünete lehet a székletben apró fehér golyók, (maximum akkora mint a fügemagok), nincs végbélviszketés, néha maximum enyhe émelygés. Félek, hogy valami óriásra nőtt féreg lakik bennem és csak 1 hónap múlva lesz meg a parazitára kiterjedő széklet leletem. Addig is tudna valamit tanácsolni, hogy ha féreg lenne bennem milyen és mivel lehet kezelni? Köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Kérdező!
    Egy Vermox-kúrát javaslok. Ez a gyógyszer sokféle féreg ellen jó.
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Tisztelt doktornő

    6éves kislányom tegnap kapta mega a 6éves kötelező védőoltást...Ma hajnalban arra ébredt, hoyg fáj a feje, 37,9 láza...hányt is - illteve öklendezett, mert ugye reggelre üres volt a gyomra...
    adtam neki Nurofent, amitől lejebb ment a láza, 37,3...de étvágytalan,… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Kérdező!
    Nem kell félni a védőoltások mellékhatásaitól. Általában enyhe tünetek jelentkeznek.
    Adjon sok folyadékot kislányának, és ha lázas, akkor csillapítsa azt!
    Üdvözlettel:Még több

  • Tisztelt Doktornő! Szeretném megkérdezni Öntől ,ha a gyermekem pár napja szed antihisztamint…

    Tisztelt Doktornő!
    Szeretném megkérdezni Öntől ,ha a gyermekem pár napja szed antihisztamint elvégezhető-e az allergén kimutatása a vérből? Mennyire pontos ennek a vizsgálatnak az eredménye? Válaszát előre is köszönöm
    Kata

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Kata!
    Elvégezhető a vérvizsgálat.
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • T.Doktornő! Légzésfunkciós vizsgálaton voltunk a 11 éves kisfiammal és az eredménye FEV1…

    T.Doktornő!


    Légzésfunkciós vizsgálaton voltunk a 11 éves kisfiammal és az eredménye FEV1 119.7%
    FEF25 129.8%

    terhelés után futás

    25percet futott futópadon
    FEV1 112.9%
    FEF25 105.4%
    15perc pihenés után

    FEF1 113,3%
    FEF25 114,1%

    szeretném tudni,hogy ez jó vagy nem

    köszönettel Balogh Béláné

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Balogh Béláné!
    Ezek jó eredmények, de meg kell mondanom, hogy ennél a vizsgálatnál az összes paramétert kell értékelni, egybevetve a gyermek panaszaival és egyéb vizsgálatok eredményeivel.
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Tisztelt Doktor Nő! kb.2hete kezdödtek a panaszaim, éjszaka fullasztó köhögésem van.Elmentem…

    Tisztelt Doktor Nő!
    kb.2hete kezdödtek a panaszaim, éjszaka fullasztó köhögésem van.Elmentem a körzeti orvoshoz, Aktil duot irt fel, és Ambroxolt.Eleinte, jo is volt ugy 2-3napig, de most már megint visszatért az éjszakai fullasztó köhögés.A kérdésem az lenne, hogy várható javulás az ambroxoltol, vagy menjek inkább tüdögyógyászati szakrendelésre, vagy esetleg fül-orr-gégészetre.1honapja voltam hasi mütét miatt altatva, nem lehet esetleg az altatás miatt valamilyen szövödmény?Köszönöm válaszát.Elnézést a sok kérdésért.Tisztelettel:Gabriella

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Gabriella!
    Javaslom a tüdőgyógyászati vizsgálatot. (Panaszát nem az altatás okozza.)
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Tisztelt Doktornő! Május eleji időszakban rendszerint allergiával küzdök,melyre évek óta dr.Theiss…

    Tisztelt Doktornő!

    Május eleji időszakban rendszerint allergiával küzdök,melyre évek óta dr.Theiss Allergol Pollen Blocker kenőcsöt használtam.
    Kerestem a patikákban,de állítólag megszűnt..
    Esetleg tud helyette javasolni egy hasonló készítményt?

    Köszönöm a válaszát!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Kérdező!
    Sajnos nem.
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Tiszteletem. Allergiám van néhány éve füpollen,parépollen,parlagfü és toll. Amikre szoktam szedni gyógyszer kisebb nagyobb szünetekkel. 2 hete viszont viszketö kiütéseim vannak amik megjelennek majd néhány ora mulva eltünnek. Tenyérnyi területen a hátam és hasam különbözö részein. Általába tusolás… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Kérdező!
    A penészgomba nem valószínű. Számos dolog okozhat kiütést. Először is érdemes lenne megmutatni kiütéseit orvosnak, hogy milyen jellegűek. Ha csalánkiütés, akkor szedheti… Még több

  • Kedves Doktornő! A segítségét szeretném kérni kisfiammal kapcsolatban. Kisfiam 8 éves. Két…

    Kedves Doktornő!

    A segítségét szeretném kérni kisfiammal kapcsolatban. Kisfiam 8 éves. Két hete kezdődött nála egy székrekedéses időszak. Előtte soha nem volt ilyen problémánk. Akkor egyik nap nagyon kemény volt a széklete, így a végbele is berepedt és nagyon vérzett, mikor elment WC-re. Azután - gondolom a nagy fájdalom miatt - nem akart többet kakilni. A doktornőnk adott levolac szirupot, azt szedte is, de semmi. Akkor beutalt a kórházba, ahol kapott két magas beöntést és közte egy laxans kúpot. Az első beöntésre semmi sem történ, aztán a második után tudott valamennyi székletet üríteni. Este hazaengedtek. Mivel azóta sem volt széklete - ez pénteken volt - és nagyon sápadtan láttam, visszavittem a doktornőhöz. Akkor kért vérképet és hasi UH vizsgálatot. A hasi UH vizsgálaton nem láttak semmi kóros elváltozást. A vérképben viszont 10 eredmény vagy magasabb vagy alacsonyabb lett, mint a normális. Ez engem kicsit megijesztett, de a doktornő azt mondja, hogy nem kell vele foglalkozni, majd ha lesz széklete jobb lesz a vérképe is. Azóta sem volt széklete. Leírnám a rossz eredményeket és szeretném megkérdezni a véleményét. Tényleg nincs szükség semmilyen további vizsgálatra, gyógykezelésre, gyógyszerre?

    Az eredmények:

    Vas: 32,5 umol⁄L
    Neutrophil gran. 79,3%
    Lymphocyta: 4,9%
    Monocyta: 14,8%
    Eosinophil gran. 0,6%
    Lymphocita (absz) 0,3 G⁄L
    MCH 26,8 pg
    Thrombocyta 148 G⁄L
    Viz. fajsúly 1030
    CRP 6,3 mg⁄L

    Köszönettel:

    Eszter

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Eszter!
    Szerintem sincs sürgős teendő, de majd kontrollálni kell a vérképet.
    Üdvözlettel
    Dr. Kaszó Beáta

  • Tisztelt doktornő! Màsfél napja frjfájásomra bevettem egy panadolt, egy algopyrint és egy algoflexet.…

    Tisztelt doktornő! Màsfél napja frjfájásomra bevettem egy panadolt, egy algopyrint és egy algoflexet. Okozhat-e ez bármilyen panaszt? Esetleg túladagolás?
    Előre is köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Kérdező!
    Ha nem allergiás ezekre a gyógyszerekre, akkor semmi bajt nem okoznak. (Ha allergiás lenne, akkor már jelentkeztek volna a tünetek.)
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Tisztelt dr.Nö! 21éves lány vagyok.Milyen betegségre utalhat a jobb oldali háttáji és mellkasi…

    Tisztelt dr.Nö!
    21éves lány vagyok.Milyen betegségre utalhat a jobb oldali háttáji és mellkasi fájdalom?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Kérdező!
    Számtalan (hasi, mozgásszervi vagy légzőszervi) betegség okozhat ilyen tünetet. Személyes vizsgálat nélkül nem érdemes találgatni, kombinálni.
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Kedves Doktornő!


    Nemrég kérdeztem fiam állapotával kapcsolatban,nagyon jó iránymutatást kaptam,amit köszönök!
    Talán tud válaszolni mostani kérdésemre is.
    Fiamnak (aki tölcsérmellkas műtét után van, az eszköz még a mellkasában) légzésfunkciónál mért értékei:Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Kérdező!
    Legjobb tudomásom szerint ilyen esetben nem jár, de azt javaslom, a biztonság kedvéért beszéljen a műtétet végző orvossal.
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Jó napot! 21 éves fiú vagyok. A problémám már 5-6 éve fent áll. Az alap problémám az volt hogy…

    Jó napot!
    21 éves fiú vagyok. A problémám már 5-6 éve fent áll. Az alap problémám az volt hogy a váladék az orromból mindig a torkomba csordogált és emiatt nagy kellemetlen volt ez...Legelőször kb 5 éve elmentem a Heim Pál korházba, ott csináltattak CT-t, amiből kiderült hogy orrsövényferdülése van, orrkagylótúltengésem és polyp és cysta van az arecüregemben. Allergia vizsgálatot is csináltak, abból kiderült hogy poratkára vagyok allergiás és nagyon kicsit a kutyaszőrre. Kaptam Nasonex sprayt auerussal kiegészítve, és kiszedték az arcüregemből a nem oda való dolgokat...nem sokat változott semmi...Elmentem Dr. Szűcs Enikő orrspecialistához ahol csináltattunk egy új CT-t, ahol a cysta újból kiújult, lett a másikban is. Az első műtéttel kiszedte csaknem teljesen az alsó orrkagylóimat és kiegyenesítette az orrsövényemet endoszkópos művelettel. ( Az országban egyedül csak ő végez ilyen műtétet). A második műtéttel meg kiszedte a cystákat az arcüregemből...Az orrlégzésem teljesen rendbe jött (20%-a működött az orromnak előtte). Valamivel kevesebbet kell fújni az orromat, de még mindig kell minden nap és a torkomra folyik ami rossz leheletet csinál. Közben terheléses aszthmám is lett, régen bármennyit tudtam futni, focizni, kiváló erőnlétem volt, most már 3-4 perc után már nem kapok levegőt hiába fújom be Ventolinnal magam...A váladék amit ki kell fújnom az ilyen átlátszó vízszerű valami, ami tapad az orrnyálkahártyámra és a torkomba is. A bőrömön főlek a karomon meg a hátamon szokott lenni ilyen csalánkiütéses dolog ami viszket. Ön szerint ez az egész a poratka allergia miatt van? Ma elkezdtem magamtól szedni újra Noasonex sparyt Cetirizin gyógyszerrel kiegészítve hátha lesz valami változás így hogy az orrom légzése helyre jött...Ön szerint mit kéne tennem? Bocsánat ha hosszúra sikeredett a levelem, már pszhiésen is megvisel ez az egész dolog. Köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Kérdező!
    Személyes tüdőgyógyászati és fül-orr-gégészeti vizsgálatot javasolok.
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta