A betegek kérdései (6104)

 • Jó napot! 21 éves fiú vagyok. A problémám már 5-6 éve fent áll. Az alap problémám az volt hogy…

  Jó napot!
  21 éves fiú vagyok. A problémám már 5-6 éve fent áll. Az alap problémám az volt hogy a váladék az orromból mindig a torkomba csordogált és emiatt nagy kellemetlen volt ez...Legelőször kb 5 éve elmentem a Heim Pál korházba, ott csináltattak CT-t, amiből kiderült hogy orrsövényferdülése van, orrkagylótúltengésem és polyp és cysta van az arecüregemben. Allergia vizsgálatot is csináltak, abból kiderült hogy poratkára vagyok allergiás és nagyon kicsit a kutyaszőrre. Kaptam Nasonex sprayt auerussal kiegészítve, és kiszedték az arcüregemből a nem oda való dolgokat...nem sokat változott semmi...Elmentem Dr. Szűcs Enikő orrspecialistához ahol csináltattunk egy új CT-t, ahol a cysta újból kiújult, lett a másikban is. Az első műtéttel kiszedte csaknem teljesen az alsó orrkagylóimat és kiegyenesítette az orrsövényemet endoszkópos művelettel. ( Az országban egyedül csak ő végez ilyen műtétet). A második műtéttel meg kiszedte a cystákat az arcüregemből...Az orrlégzésem teljesen rendbe jött (20%-a működött az orromnak előtte). Valamivel kevesebbet kell fújni az orromat, de még mindig kell minden nap és a torkomra folyik ami rossz leheletet csinál. Közben terheléses aszthmám is lett, régen bármennyit tudtam futni, focizni, kiváló erőnlétem volt, most már 3-4 perc után már nem kapok levegőt hiába fújom be Ventolinnal magam...A váladék amit ki kell fújnom az ilyen átlátszó vízszerű valami, ami tapad az orrnyálkahártyámra és a torkomba is. A bőrömön főlek a karomon meg a hátamon szokott lenni ilyen csalánkiütéses dolog ami viszket. Ön szerint ez az egész a poratka allergia miatt van? Ma elkezdtem magamtól szedni újra Noasonex sparyt Cetirizin gyógyszerrel kiegészítve hátha lesz valami változás így hogy az orrom légzése helyre jött...Ön szerint mit kéne tennem? Bocsánat ha hosszúra sikeredett a levelem, már pszhiésen is megvisel ez az egész dolog. Köszönöm.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Kaszó Beáta

  Kedves Kérdező!
  Személyes tüdőgyógyászati és fül-orr-gégészeti vizsgálatot javasolok.
  Üdvözlettel:
  Dr. Kaszó Beáta

 • Kedves Doktornő! Kislányom 3,5 éves. Mióta óvodába jár sokszor van légúti fertőzése, ezért…

  Kedves Doktornő!

  Kislányom 3,5 éves. Mióta óvodába jár sokszor van légúti fertőzése, ezért kivizsgálásra küldték a pulmonológiára, ahonnan laborba küldték, az eredmények az alábbiak:

  Immunglobulin G 6,18 g⁄L 5,00 - 14,40
  Immunglobulin A 0,39 g⁄L * 0,45 - 2,10
  Immunglobulin M 0,65 g⁄L 0,46 - 2,00
  Vas 14,7 µmol⁄L 9,0 - 21,5
  Transzferrin 2,3 g⁄L 1,7 - 3,4
  Transzferrin telítettség 26 % 10 - 43
  Teljes vaskötõ kapacitás 57,5 µmol⁄L 42,8 - 85,6
  Ferritin 25 µg⁄L 7 - 142
  Vérkép
  Fehérvérsejt 6,1 Giga⁄L 5,5 - 15,0
  Neutrofil 2,42 Giga⁄L 1,50 - 8,00
  Limfocita 2,83 Giga⁄L 1,50 - 7,00
  Monocita 0,61 Giga⁄L 0,00 - 0,80
  Eozinofil 0,22 Giga⁄L 0,00 - 0,65
  Bazofil 0,02 Giga⁄L 0,00 - 0,20
  Neutrofil 39,70 % 20,00 - 60,00
  Limfocita 46,40 % * 25,00 - 45,00
  Monocita 10,00 % * 1,00 - 6,00
  Eozinofil 3,60 % 1,00 - 5,00
  Bazofil 0,30 % 0,00 - 1,00
  Vörösvérsejt 4,5 Tera⁄L 3,9 - 5,1
  Hemoglobin 128 g⁄L 115 - 145
  Hematokrit 0,36 L⁄L 0,31 - 0,42
  MCV 78,6 fl * 80,0 - 96,0
  MCH 28,2 pg 22,5 - 35,0
  MCHC 359 g⁄L 310 - 360
  Trombocita 293 Giga⁄L 150 - 400
  MPV 9,4 fl 9,0 - 13,0
  RDW-SD 37,0 fl 37,0 - 54,0

  Szeretném megtudni az eredmény mit jelent?

  Köszönettel:

  Ágnes

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Kaszó Beáta

  Kedves Ágnes!
  Ami említésre méltó, az a kissé alacsonyabb A tipusú immunglobulin, ami közrejátszhat a hurutos betegségek gyakori kialakulásában. Teendő nincs vele, az esetek döntő többségében az idők során magától megemelkedik a szintje.
  Üdvözlettel:
  Dr. Kaszó Beáta

 • Tisztelt doktorno! Hany honapos kortol adhato disznohus kisgyereknek? Kislanyom 1 eves es 4 honapos

  Tisztelt doktorno! Hany honapos kortol adhato disznohus kisgyereknek? Kislanyom 1 eves es 4 honapos

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Kaszó Beáta

  Kedves Kérdező!
  Már adhat.
  Üdvözlettel:
  Dr. Kaszó Beáta

 • KEDVES Doktornö!Köszönöm gyors válaszát.Letudja nekem irni hogy mit jelent a "herediter angioneurotikus ödéma"?Egy picit bővebben a tünetei:amikor feldagad a szája elötte mindig magas a láza és apró kiütései vannak a kezén.Aztán eltorzul a kis feje mert feldagad,meg a kukija is.Adjuk… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Kaszó Beáta

  Kedves Nikolett!
  A HANO-ról nagyon sokat olvashat a neten, pl. itt: http:⁄⁄www.hano.sokoldal.hu⁄.
  Üdvözlettel:
  Dr. Kaszó Beáta

 • Kedves Doktornő!

  Köszönöm a gyors válaszát.

  Kisfiamnál volt Cisztás fibrózis vizsgálat még Magyarországon kb 16-17 hónapos korában, az hála Istennek Negatív lett. Arra nem emlékszem sajnos, hogy mi lett az eredménye a váladék tenyésztésnek, de az is volt. Az orvosok… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Kaszó Beáta

  Kedves Brigitta!
  Nem tudom, voltak-e radiológiai vizsgálatok (röntgen, CT), immunológia.
  Lehet, hogy tényleg asztmáról van szó. Remélhetőleg a bevezetett új kezelés hatásos lesz.Még több

 • Kedves Doktornő! Kisfiamnak 14 hónapos korában, elhúzódó köhögéses-hurutos betegség miatt…

  Kedves Doktornő!

  Kisfiamnak 14 hónapos korában, elhúzódó köhögéses-hurutos betegség miatt kivizsgálást rendelt el a háziorvosunk. Beutalót kaptunk a gyermekklinika pulmonológia osztályra, ahol kiderült, hogy asztmás. Többször befulladt, háromszor kellett bronchoszkópiát csinálni nála, mert a váladék besűrűsödött a tüdejében... 14 hónapos korától 22 hónapos koráig minden hónapban voltunk kh-ban, volt hogy kétszer is egy hónapban. (kisfiam sovány és alacsony, tehát alultáplált, rossz evő gyermek) Az én kérésemre végeztek el egy allergia tesztet vérből ami kimutatta a Tojásfehérje, tojássárgája, tej, tökkeverék, szója, búza, rozs érzékenységet. Ezek közül a tojásfehérje volt 2-es értékű, a többi 1-es. Orvosunk azt mondta, csak a tojással hagyjunk fel, minden mást kaphat. Változás nem történt, sőt...
  22 hónapos korában kiköltöztünk Angliába, ahol a párás sós levegő (közel élünk a tengerhez) jót tett az asztmájának, de itt más gyógyszereket kapott mint otthon. Otthon kapta a ventolint és a flixotide-ot, de itt azt nem adták, MERT ILYEN FIATAL GYERMEKNEK NEM ADHATÓ, helyette kapott barna színű (nem jut eszembe a gyógyszer neve) puffot, és a ventolin maradt. Kisfiamnak állandósultak a csalánkiütései, de nem foglalkoztak vele. Téli hónapokban megfázott, köhögött, náthás volt, mindig szaladtunk orvoshoz, nehogy baj legyen, de semmi nem történt, kapott gyógyszert, antibiotikumot és kész. Március 23-án reggel úgy döntöttünk, hogy bevisszük az ügyeletre, mert az éjszaka már nagyon rosszul érezte magát. Onnan osztályra kerültünk, majd lélegeztető gépre kellett tenni Őt, majd mentőautóval egy másik londoni kórházba szállították. 2 napig volt lélegeztető gépen, sokszor mosták ki a tüdejét eközben. Ott azt mondták, hogy tüdőgyulladást kapott egy vírustól, de annyira gyenge az immunrendszere, hogy a háttérben az asztma mellett más baj is van, és azt ki kell vizsgálni. A Magyar leletére támaszkodva azt mondták, hogy a felsorolt élelmiszereket egyáltalán ne adjam neki, és nem értették, hogy eddig miért is kapott? Megint újabb gyógyszereket vezettek be: Seretide 50-est, Montelukast 4mg-os tablettát és Cetirizine Hydrocloride 5mg⁄5ml Solution-t. Összesen 5 napig volt kórházban. Felébresztése után olyan étvágya volt, mint még sosem :) Haza érkezésünk után egy héttel az ujjbegyein hólyagocskák jelentek meg, amik lehámlottak, piros bőr volt alatta. Azok megkeményedtek, majd most megint hámlanak, és repedeznek neki. Kb idáig volt nagyon jó étvágya, de már aggódtunk is miatta, mert annyit evett (ennek sajnos vége, megint alig eszik) Harmadik hete nem tudom a kisfiamat orvoshoz vinni, mert nem kapunk időpontot, vagy nem veszik fel a telefont, vagy mindig ugyan azt mondják, majd az orvos délután visszahív minket, természetesen harmadik hete nem hív vissza... Ön szerint mi lehet ez? Nem eszik semmi olyan ételt ami tiltó listán van! Most lesz május 12-én allergia vizsgálata. Nem tudom mit fognak nézni nála, de félek, hogy nem fogja kimutatni nála a baj okát. Ön mit tudna nekem ajánlani, milyen vizsgálatot kérjek még neki?

  Tisztelettel és Köszönettel Brigitta

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Kaszó Beáta

  Kedves Brigitta!
  Kisfia súlyos formában lezajló, nehézlégzéssel járó betegségei, különösen az étkezési-emésztési problémákkal együtt felvetik súlyosabb betegség lehetőségét is. Legfontosabbnak egy verejték-elektrolit vizsgálatot tartanék a cisztás fibrózis nevű betegség kizárására, de fontos lenne (lett volna) a hörgőváladék tenyésztése és immunológiai vizsgálatok is.
  Üdvözlettel:
  Dr. Kaszó Beáta

 • Kedves Doktornő! Ebben az életkorban is kialakulhat tejcukor érzékenység? bár másra gyanakszom…

  Kedves Doktornő!
  Ebben az életkorban is kialakulhat tejcukor érzékenység? bár másra gyanakszom a baba hasmenésével kapcsolatban. Hétfőn kezdődött enyhült nem egyfolytában megy a hasa tehát nem minden széklet híg nála ez azt jelenti hogy vírusos vagy inkább azt hogy valami okozza?? Pl valamilyen étel. most megvonjak tőle minden tejes dolgot? tejberizs stb.? Bár még tápszert iszik attól nincs hasmenése! De van még itt 1 fontos kérdésem,: amikor még terhes voltam akkor állapítottak meg nálam yersinia enterc. a véremből én tartok tőle hogy átment a baba vérébe illetve szervezetébe. És ki tudja mit okozhat ez nála. Ön szerint is átment a baba testébe ez a baci?? Engem sem kezeltek még ki ezzel sajnos mai napig kínlódom 5 éve).
  s még 1 kérdés mennyi ideig tart 1 vírusos hasmenéses fertőzés? adjak a babának lactív bélflorát?
  Köszönöm válaszát
  1 Anyuka

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Kaszó Beáta

  Kedves Anyuka!
  Leírása alapján legvalószínűbb, hogy vírus okozza gyermeke hasmenését. Ez okozhat átmeneti tejcukor-érzékenységet. A tünetek néhány nap alatt általában elmúlnak, de elhúzódóan is gyógyulhat. Probiotikumot adhat gyermekének.
  Üdvözlettel:
  Dr. Kaszó Beáta

 • Kedves Doktornő! Abban szeretném kérni a segitségét,hogy van egy 4 éves kisfiam akinek tavaly szeptember óta van allergiája.Rendszeresen járunk orvoshoz,voltunk vérvételen, széklet vizsgálat is volt,vizelet...stb amit csak lehetett és sajnos még mindig nem tudjuk mi lehet az okozoja,ugyanis a… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Kaszó Beáta

  Kedves Nikolett!
  Nem biztos, hogy allergiáról van szó. bár nem írta le részletesebben, hogy milyen tünetei vannak még kisfiának, de a leírtak alapján szóba jöhet még más betegség is (herediter… Még több

 • Kedves Doktornő! 25 éves vagyok,pollyallergiám(fa,fűfélék,gyom,poratka,kutyamacska,toll,dísznövények…

  Kedves Doktornő!
  25 éves vagyok,pollyallergiám(fa,fűfélék,gyom,poratka,kutyamacska,toll,dísznövények stb.) és asztmám van.Megfigyeltem,ha masszírzom anyukám,fejét,hátát,viszketni kezd a szemem,a torkom,tüsszögök és nehezen veszek levegőt.Nem használok semmilyen olajat masszázskor.Lehet,hogy allergiás vagyok a bőrére?Ha csak a hátát gyúrom,akkor is.Mert gondoltam arra,hogy esetleg a haján lévő allergéneket"leverem",de nem mindig nyúlok a fejéhez és mégis jönnek a tünetek.Köszönöm a válaszát!Mónika

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Kaszó Beáta

  Kedves Mónika!
  Nem tudom, mitől lehet. Még nem találkoztam ilyen esettel.
  Üdvözlettel:
  Dr. Kaszó Beáta

 • Tisztelt Doktornő, több kérdésem is lenne, bár az esetem kicsit szerteágazó 3hete hogy erős…

  Tisztelt Doktornő,
  több kérdésem is lenne, bár az esetem kicsit szerteágazó
  3hete hogy erős torokfájásra ébredtem, ami eltartott 4 napig, majd a torokfájás elmultával elment a hangom,...mire eljutottam az orvoshoz eltelt egy hét...mondta hogy a torkom már nem nagyon piros, de halhgatózással megállapitotta, hogy a jobb oldalső föhörgő nem tiszta...a papiron a következő diagnózis van:
  akut pharingotrachalaryngitis
  akut bronchitida spasticitás nélkül(ha jól forditottam)
  kaptam rá antibiotikumot - Doumox 750mg 2x naponta...10 napig kellett szedni, majd ellenőrzás....a légzés tiszta volt, mondta a doktornő vegyem még be a maradék szem atntibiotikumot, további nem szükséges....de az antibiotikum kura vége felé elkezdtem nagyon köhögni, ami azóta is tart...belefér még ez a köhögés? Nagyon köhögtet - éjjel nem köhögök - főleg száraz k9h9gés, estefelé gyakran fel szakadozik valami...dehhez jön még, hogy pár napja azt érzem hogy fulladok, mintha nem lenne elég levegőm...egyszerú mozgás estetén is...---Ez mitől lehet?
  Mit lehetne esetleg rá bevenni?
  Elkezdtem fujni a Budiar-t és a montelkuastot estére...Télen nem kell fujnom---lehet hamarabb is elkezdhettem volna?emlette van még zodac egész évben...de nincs nagy változás

  A helyzet ugy hozta, hogy amikorra beszedtem a doumoxot a nemsizervemen begyulladte két faggyumirigy, ..a bőrgyógyászom mondta erre már nem elég a krém, antibiotikumot irt rá Xorimax 500mg 2x naponta 5 napra..mivel ne javult a helyzet elküldött a sebészetre ahol kimetszetteék és felirtak még egy adag Xorimaxot...

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Kaszó Beáta

  Kedves Kérdező!
  Kérdéseire csak vizsgálat után lehet válaszolni. Menjen vissza az orvoshoz kontrollra!
  Üdvözlettel:
  Dr. Kaszó Beáta

 • Tisztelt Doktornő!

  Allergia miatt Mometason Sandoz orrspray-t kaptam. Úgy tudom a kortikoszteroidok csökkentik a fogamzásgátló hatékonyságát, ez az orrspray-re is igaz? Nem fog hatni rendesen a fogamzásgátló ha használom az orrsprayt?

  A másik kérdésem pedig, hogy… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Kaszó Beáta

  Kedves Kérdező!
  Az orrspray nem befolyásolja a fogamzásgátló hatását.
  A fertőző gyerekbetegségekkel kapcsolatban nincs semmi teendő.
  Üdvözlettel:
  Dr. Kaszó Beáta

 • Kedves Doktronő! Az előbb írtam önnek. Azt elfelejtettem megkérdezni, hogy ha inhalátor készüléket…

  Kedves Doktronő!

  Az előbb írtam önnek. Azt elfelejtettem megkérdezni, hogy ha inhalátor készüléket szeretnék venni, akkor milyet vegyek? Melyik a jó? Mire figyeljek, hogy mit tudjon?
  Válaszát előre is köszönöm!
  Üdvözlettel: Emese

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Kaszó Beáta

  Kedves Emese!
  Az inhalálás hatásos lehet, de az, hogy mit kell inhaláltatni (nyákoldó, hörgőtágító, sóoldat), szintén a köhögés okától függ.
  Célszerű lenne kisfiát elvinni egy gyermek-tüdőgyógyászhoz, mert bizonyos légúti betegségekben receptre is lehet írni inhalátort.
  Üdvözlettel:
  Dr. Kaszó Beáta

 • Kedves Doktornő! 2,5 éves kisfiam két héttel ezelőtt antibiotikumot kapott (Curam-Duo), mert…

  Kedves Doktornő!

  2,5 éves kisfiam két héttel ezelőtt antibiotikumot kapott (Curam-Duo), mert lázas volt és köhögött (nem száraz köhögés volt). Kapott köptetőt is (Sinupret), de azt nem bírtam neki beadni annyira nem bírta az ízét, így ezt nem szedte. Másfél hétre rá, az egyik éjszaka nagyon sírt, közben köhögött és valami mintha állandóan fel akart volna jönni a torkán, amit nyeldesett vissza (mint régen a büfinél) és úgy láttam, mintha nehezen kapna levegőt. Gyorsan kinyitottam az ablakot. Mikor egy kicsit megnyugodott, nagyon elkezdett vakarózni, majd a hasát és a hátát vakargatni kellett állandóan, de semmi kiütést nem észleltem rajta. Utána egész éjszaka sírdogált, nyugtalan volt. Pedig napközben már alig köhögött.
  Régebben volt már egyszer, hogy nagyon csúnyán köhögött, akkor azt mondták kruppos köhögése van.
  Most nagyon megijedtem! Mi lehetett ez? Olvastam, hogy a viszketés is kezdődő asztma? Ön hogy látja a leírt tünetek alapján? Milyen vizsgálatok várnak rá?
  Azóta rettegek az éjszakáktól! Mit kell ilyenkor tennem vele? Mi legyen otthon ami segíthet? Jelenleg sólámpát használok a kis szobájába esténként és kenegetem a baby loof-fal a kis hátát lefekvés előtt, valamint Calcimuskot adok neki.
  Válaszát előre is nagyon köszönöm!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Kaszó Beáta

  Kedves Kérdező!
  A megfelelő kezelés megállapításához vizsgálat szükséges. Sok betegség okozhat köhögést, és a kezelés attól függ, mi a diagnózis.
  A viszketés nem az asztma tünete. A Calcimusc biztosan nem segít.
  Üdvözlettel:
  Dr. Kaszó Beáta

 • Tisztelt doktor nő! 21 éves férfi vagyok, körülbelül 4 évig dohányoztam,az elmúlt időszakban…

  Tisztelt doktor nő!

  21 éves férfi vagyok, körülbelül 4 évig dohányoztam,az elmúlt időszakban éreztem hogy a cigaretta káros hatásait elkezdtem érezni gyorsabban kifulladtam,néha légszomjam is volt,volt hogy nehezen kaptam levegőt és még folytathatnám a sort,többször is voltam tüdőgyógyászaton ezekkel a tünetekkel és hála az istennek hogy nem találtak semmit nálam. Április 21-én elhatároztam hogy leteszem a cigit ez sikerült is már 2 napja nem gyújtottam rá érzem hogy tisztulok,jobban kapok levegőt, ahogy megéreztem a jótékony hatásokat már nem is gondoltam a cigire mert mikor megkívántam akkor visszaemlékeztem mikor alig kaptam levegőt tőle és ez a gondolat már ki is irtotta a fejemből hogy újra rágyújtsak, termesztésen van e-cigim mit cigi helyet használok és nikotin mentes.

  Az lenne a kérdésem hogy az e-cigi mennyire káros a szervezetre valóban segít leszokni a cigiről vagy hagyjam abba azt is? Mer idáig nem volt probléma vele.

  A másik kérdésem pedig mit tudnék még csinálni hogy jobban tisztuljon a tüdőm az elmúlt 4 év káros anyagától mit egyek mit igyak hogy jobban tisztuljon?

  Válaszát előre is köszönöm: Szabó Antal

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Kaszó Beáta

  Kedves Szabó Antal!
  Jó lenne, ha az E-cigarettáról is le tudna mondani, mert ha még nem is tartalmaz nikotint, vannak benne a légutakra káros anyagok.
  Ha be tud szerezni inhalátort (gyógyszerporlasztót), Salvus-víz inhalálása jótékony hatású lehet.
  Üdvözlettel:
  Dr. Kaszó Beáta

 • Tisztelt Doktornő! 3,5 éves a lányom, szeptembertől beteg. 3 év alatt összesen kétszer volt…

  Tisztelt Doktornő!
  3,5 éves a lányom, szeptembertől beteg. 3 év alatt összesen kétszer volt megfázva, mióta oviba jár, egyhuzamban beteg. Szeptemberbe kezdődött egy megfázással, kikezelték, de a köhögés nem múlt el, januárban már ki kellett venni az orrmanduláját, és mindkét fülét szúrni kellett. Általában úgy van, hogy ha össze is szed valamit, abból ki lehet kezelni, de a köhögés megmarad, és csak rosszabbodik, olyankor csak antibiotikum segít. Ha hétfőn egészségesen viszem oviba, kedden már kezdődik a köhögés, szerdán rosszabbodik, és csütörtökön már nem tudom vinni. Próbáltunk már legalább 20 féle gyógyszert, (Aerius, Fenistil-csepp, mintenféle megfázásra gyógyszerek, sólámpa, Salvus-víz) inhalátort, de semmi sem használ. Úgy veszem észre, hogy ez a ködös idő is közrejátszhat, mert amikor 2 hétig jó idő volt, nyárias, hiába volt oviba is, semmi baja nem volt. Utána jött megint az esős, ködös idő, és kezdődött elölről. Legutóbb a háziorvos úgy hallotta, mintha hörgőszűkülete lenne, de pulmonológiára 2 hónap múlva kaptunk időpontot, és az állapota egyre csak romlik. Fél 10-re van időpontunk, de azt mondták, ne is számítsak rá, hogy akkor kerülünk sorra, nem még ha időpont nélkül megyünk. 2 hétig szedte a Spiropent-et, de 2 hónap még messze van, nem tudna addig is javasolni valamit? Már nem merem oviba se vinni, mert tudom hogy az egész kezdődik mejd előlről, a köhögés éjjel-nappal, és antibiotikumot nem kaphat mindig. 7 hónap alatt már 5-ször kapott, mert más nem használ. Már 1 hónapja az ujjbegyeit is vakarja a középső ujjain, az egyiken már leszedte a bőrt, a másikon pedig mintha fehér bőrkeményedés lenne. Előre is köszönöm a válaszát, és elnézést a hosszú levélért.
  Üdvözlettel
  Ivett

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Kaszó Beáta

  Kedves Ivett!
  Lehet, hogy kislánya tényleg asztmás, de az erre a betegségre való gyógyszerek csak receptre kaphatók, és rendelésük előtt mindenképpen vizsgálat szükséges. Esetleg próbálja meg másik rendelésen. Nem mindenhol ilyen hosszú a várakozási idő.
  Üdvözlettel:
  Dr. Kaszó Beáta

 • Tisztelt Dr Nő!

  Köszönöm a gyors válaszát!
  Annyit szeretnék még kérdezni hogy Ön szerint lehet e az hogy a ct leletem szerint amin még bronchitis is szerepelt nem láthatták még a daganatot és mégis az lenne?Nagyon rettegek a tüdőráktól hogy azom van csak nem látták. Annyi… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Kaszó Beáta

  Kedves Anita!
  Szerintem nincs oka aggodalomra, és ha nem ismétlődik a véres köpet, nem is kell orvoshoz fordulnia.
  Üdvözlettel:
  Dr. Kaszó Beáta

 • Tisztelt Dr Nő! Két hónappal ezelőtt volt egy hosszan tartó köhögés utáni véres köpetetm majd…

  Tisztelt Dr Nő!

  Két hónappal ezelőtt volt egy hosszan tartó köhögés utáni véres köpetetm majd kétszer még felköhögtem friss piros vért két óra különbséggel de kizárólag fekvő helyzetben volt köhögési ingerek hónapok óta és a véres köhögés is kizárólag fekvő helyzetben volt akkor éreztem az inger. Sürgősségire mentünk volt ekg vérvétel röntgen fül-orr-gégégsz mind jó egy hét után ct-re mentem gyógyuló infiltratív folyamatra utaló denzitás volt a papírra írva minden más rendben. Tüdőgyógyász szerint szépen kitisztul majd magától. Kiderült hogy allergiás is vagyok és a savam is sok lehet amikre kaptam gyógyszert azta nem volt vér mindenki azt mondja hogy a torkomban megpattanhatott egy ér. Azóta vérzés nem volt. Ma reggel fogmosás után kellett egyet köhögnöm és vért éreztem kicsi mennyiség éppen megszínezte a nyálat de most nem tudom hogy a fogamból jöhetett vagy a torkomból mert azóta köhögtem többet is és rögtön utána is köhögtem de nem jött több. Ön szerint van aggodalomra okom?Forduljak ezzel ismét orvoshoz vagy várjak?Eléggé megijeszt hogy mi lehet ez?
  Válaszát előre is köszönöm!Szép napot!
  Anita

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Kaszó Beáta

  Kedves Anita!
  Ha nem ismétlődik, nem kell orvoshoz fordulni. Egy kis mennyiségű vérzés egy apró ínysérülésből is eredhet.
  Üdvözlettel:
  Dr. Kaszó Beáta

 • tisztelt Doktor nő!

  Olyan kérdésem lenne hogy, kb 1 hete először csak pár piros pötty jelent meg a hasamon, ami viszketett. Azt hittem valami megcsípet és az. De viszont nem akar elmúlni sőt egyre több jött ki, de csak a hasamon, meg pár szem a fenekemen, de ott nem vészes 4-5… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Kaszó Beáta

  Kedves Renáta!
  Egyelőre elég, ha a viszketés csökkentésére antihisztamint (recept nélkül is kapható többféle) szed. Kivizsgálást akkor javasolunk, ha a kiütések 6 héten túl is fennállnak.Még több

 • Tisztelt Beáta Ha az össz Ige szintem a normal tartomanyon belul van egesz pontosan 82⁄0-800⁄akkor…

  Tisztelt Beáta


  Ha az össz Ige szintem a normal tartomanyon belul van egesz pontosan 82⁄0-800⁄akkor ez azt jelenti hogy nincs allergiam?Vagy hajlamom ra?


  koszonettel
  Timi

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Kaszó Beáta

  Kedves Timi!
  Nem. A normál össz IgE-szint mellett lehet allergiás.
  Üdvözlettel:
  Dr. Kaszó Beáta

 • Tisztelt doktornő!

  2013-ban voltam allergia teszten, allergiás rhinitissel diagnosztizáltak. Óriási vörös foltok lettek a kezemen, legnagyobb a házi por-atka teszt helyén.
  A Telfast nevű gyógyszert írták fel.

  A problémám az, hogy nem elég erős a hatása (munkahelyemen… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Kaszó Beáta

  Kedves Kérdező!
  Nem tartom valószínűnek, hogy a székletproblémáját a Telfast okozná. Elsősorban nem gyógyszerváltást, hanem inkább annak orrspray-vel való kiegészítését javasolnám. Az ilyen… Még több