A betegek kérdései (6104)

  • kedves doktornő!5 éves lányomnak már hónapok óta be van dugulva az orra,egy pár napra kidugul, aztán kezdődik minden előről, jönni szokoptt még hozzá száraz köhögés, ami egész éjjel tart, tiszta orrhangon beszél.orrmanduláját már kivették.gégészetre is hordom rendszeressen, allergologushoz is,… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Zaholáné!
    Ennyi információ alapján, vizsgálat nélkül nem tudom megmondani. Fül-orr-gégész, gyermektüdőgyógyász vagy allergológus adhatja meg a választ.
    Üdvözlettel:
    Dr.…

  • Kedves Doktornő! A barátom gyermekkorában nagyon sok mindenre volt igen erősen allergiás de…

    Kedves Doktornő!

    A barátom gyermekkorában nagyon sok mindenre volt igen erősen allergiás de mára a tünetei nagyrészt elmúltak, jóformán semmi baja. Érdeklődni szeretnék, hogyha eddig nem alakult át az allergiája asztmává akkor erre még van-e esély vagy megnyugodhatunk!? Mostanában egyre többet hallom, hogy nem különleges eset, hogy az allergia asztmává fordul át, ezért aggódok.

    Választát előre is köszönöm szépen!

    Tisztelettel: G.Orsolya

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Orsolya!
    Ezt nem lehet biztosan megjósolni, de ha barátja csaknem tünetmentes, kicsi az esélye az asztmának.
    Üdvölettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Tisztelt Doktornő!
    1 éves kisfiam az un. 4. betegség tüneteit mutatja, és a gyermekorvosa is azt mondta, ez az. Mivel az orvos szerint ez nem egy veszélyes betegség, és gyógyszert sem kell szedni, ezért megnyugodva hagytuk el a rendelőt. És nem kérdeztem rá arra, amit pedig jó lenne tudni.… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Kérdező!
    Készséggel válaszolok allergológiai és gyermektüdőgyógyászati kérdésekre.
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Tisztelt doktornő... hétfőn este kérdeztem Őntöl--14 hónapos kisfiam tévedésből euthyrox 100…

    Tisztelt doktornő...
    hétfőn este kérdeztem Őntöl--14 hónapos kisfiam tévedésből euthyrox 100 ból kapott egy felet...
    azóta eltelt 2 nap...különösebb dolgot nem vettem észre a kisfiamon...talán mintha picit jobban izzadt volna, de lehet nincs összefüggés...kell még a gyógyszer miatt aggódnom? Okozhatott valamilyen szövődményt?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Kérdező!
    Nem gondolom, hogy bármi gond lehetne ennyi idő elteltével.
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Kedves Doktornő!Sokszor fordultam már önhöz,és mindig megnyugtatott.Most ismét kérem a véleményét,ha…

    Kedves Doktornő!Sokszor fordultam már önhöz,és mindig megnyugtatott.Most ismét kérem a véleményét,ha nem zavarom vele.A férjem vett egy kiskutyust 6 hetes volt.Ma már 2 honapos,tul az első oltásokon.Tegnap elött kicsit megharapta vagyis inkább megkarcolta a fiam lábát a fogával,ami csitit vérzett is.Gyorsan lefujtam dettol fertötlenitövel.Kérdésem az lenne hogy baj e ez a pici harapás vigyem e esetleg valahová a gyereket vele?Válazát ismét csak nagyon köszönöm

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Kérdező!
    Nem kell orvoshoz vinni, csak ha begyulladna a seb.
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Tisztelt Doktorno! Most vettem ki magamból egy kullancsot. 48 órája benmem lehet. Nem vagyok…

    Tisztelt Doktorno! Most vettem ki magamból egy kullancsot. 48 órája benmem
    lehet. Nem vagyok beoltva. Van valami teendom azon kívül,hogy figyelem az általa okozott betegségek tüneteit? Vagy keressem fel a haziorvosomat? Vam megtisztelo válaszát!
    Üdvözlettel: Ági

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Ági!
    Nincs teendője.
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Tisztelt Doktornő!! Én egy 22 éves fiatal ember vagyok. Olyan gonddal hogy talán allergiás…

    Tisztelt Doktornő!!

    Én egy 22 éves fiatal ember vagyok. Olyan gonddal hogy talán allergiás vagyok valamire csak nem derült ki még mire, a Total IgE-m 1551 lett, ami szerintem nagyon magas, mitől lehet ez ?

    Válaszát előre is köszönöm

    Tisztelettel Galambos Zoltán

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Zoltán!
    Ezt személyes allergológiai kivizsgálás tisztázhatja.
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Tisztelt Doktornő! Mellkasröntgen eredménye a következő: Jobb oldalon paracardialisan kisalmányi területen infiltratio. Vélemény: Masszív jobb oldali basalis pneumonia. Kérném szépen a doktornőt, hogy értékelje, és Ön szerint szükség van-e újabb mellkasröntgenre, az antibiotikum után, mert a… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Tünde!
    A mellkasröntgenen tüdőgyulladás látszik.
    Ha teljesen megszűnnek a tünetei, nem kell kontroll (ezt a kezelőorvos döntheti el).
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó…

  • Kedves szakértő.Ugy egy hete nagyon dugult orrom van eleinte torokfályás volt most meg dugult…

    Kedves szakértő.Ugy egy hete nagyon dugult orrom van eleinte torokfályás volt most meg dugult orr mit tegyek.Köszönöm

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Kérdező!
    Forduljon háziorvosához!
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Kedves Doktornő, Kisfiam 14 hónapos...mivel gyengébb volt a vérképe 2x1⁄2 pyridoxint kap...Reggel…

    Kedves Doktornő,
    Kisfiam 14 hónapos...mivel gyengébb volt a vérképe 2x1⁄2 pyridoxint kap...Reggel a férjem adta neki oda, de most lefekvés előtt vettem észre hogy az én gyógyszereim közül az euthyrox100 ból adott neki egy felet...ugyanugy néz ki mindkét gyógyszer...de a csomagolása más, igy nem tudom hogy téveszthete össze, de sajnos sikerült neki...
    én egész nap nem vettem észre a kisfiun semmi változást...most már alszik...mit tegyek???? kérem segitesen...

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Kérdező!
    Nincs teendőjük, de máskor figyeljenek jobban a gyógyszeradagolásra!
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Tisztelt Doktornő, azzal a kéréssel fordulok önhöz, hogy legyen szíves tanácsot adni a betegségem…

    Tisztelt Doktornő,
    azzal a kéréssel fordulok önhöz, hogy legyen szíves tanácsot adni a betegségem tüneteire, mert már voltam több bőrgyógyász szakorvosnál a problémámmal, s a felírt kezelések után nem javult az állapotom.
    A betegség a tünetei a kezeimen kezdődött, piros foltok, kiszáradt bőr, nagyon viszketett, ami majd behasadozott és végül meghámlott.
    Két részben kaptam medrol kezelést először 12 napos majd 2 hét elteltével 20 napost. A kezelések alatt keveset javult de utána még jobban kezdett terjeszkedni a bőr kipirosodása, száradása és meg nem szűnő viszketése.
    Újabb vizsgálat után hidrokortizonos kenőcs és xyzál tabletta hatására időnként javult 6 hónapon keresztül.
    Majd egyik nap 12 óra alatt az egész testemen megjelent, amivel beutaltak egy hétre a kórházba, antibiotikumos kezelést kaptam ami enyhített de a hazajövetelem után folytatódott s mindkét alkarom megdagadt ami még most is tart. A szakorvos a következő szűrővizsgálatokat javasolta a leukohemogram, bakteriológia és az immunológia aminek az eredményei mind normálisak.
    Elkeseredésemre egyik szakorvos sem tudta még megállapítani a pontos diagnózist.
    Képet is tudunk mellékelni jelenlegi állapotmról.
    Érdeklődve várom tanácsát.

    Tisztelettel, András Rozália.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Rozália!
    Allergiavizsgálatot kellene végeztetnie. Javaslom, allergológus-bőrgyógyászhoz forduljon.
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Tisztelt Doktornő!
    Gyermekkorom óta szenvedek pollenallergiában, kora tavasztól július elejéig (különösen mogyoró, akác, gesztenyefa, hárs, fűfélék, stb.), ilyenkor gyógyszert is szedek. Kb. 6 évvel ezelőtt szakorvos javaslatára Zyrtecről Xyzalra váltottam, ami nagyon hatásosnak bizonyult,… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Attila!
    Több lehetőség is van (gyógyszerváltás, gyulladáscsökkentő orrspray, immunterápia), de ezekhez allergológiai vizsgálat (és recept) szükséges. Nyálkahártyalohasztó orrspray… Még több

  • Tisztelt Doktornő! 20 hónapos kisfiam bekerült a kórházba csalánkiütéssel ami már összefolyt…

    Tisztelt Doktornő!
    20 hónapos kisfiam bekerült a kórházba csalánkiütéssel ami már összefolyt és ödémás volt, 3 napig kaptunk napi 1szer steroidot, a 4.-ik nap után enyhültek a tünetek. Hazaengedték a korházból már 5 napja de még mindig jönnek neki ki a piros foltok, úgy hogy még szedjük a napi 3szori fenistil cseppet. Már nem tudom mit adjak enni neki,amitől esetleg nem jön ki.?Izzadásra szintén kijön neki:Éjszaka viszont eltűnik. Mikor mehetünk allergia vizsgálatra leghamarább? Vagy ez egyáltalán allergia lehet?Mert előszőr torokfájással kezdtük arra szedte az augmentin antibiotikumot, utána hasmenős lett 1 hétig és utána egyből jött a csalánkiütés. Meddig szedheti még a fenistil cseppet,már 2 hete szedi folyamatosan?Ha abbahaggyuk megint felerősödnek a tünetek? Nem szeretném ha megint steroidot kapnánk. Ja, és a kórházba összeszedtünk egy megfázást, úgyhogy még azt is kezelem stodal sziruppal, mert eddig ilyen esetbe a sinupretet szedte,de mostmár attól is kiütéses lett. kérem segítsen doktornő mert mostmár teljesen kétségbe vagyok esve. üdvözlettel:Kovács Éva

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Éva!
    A legvalószínűbb az, hogy a kiütéseket nem allergia, hanem a fertőzés okozza. A Fenistilt adhatja nyugodtan. A fertőzés után hosszabb ideig is jelentkezhetnek a kiütések. Allergiavizsgálatot akkor érdemes végezni, ha a panaszok 6 héten túl is fennállnak.
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • T. Doktor nő!! Ön szerint melyik vény nélküli allergiagyógyszernek van a legerősebb nyugtató,…

    T. Doktor nő!!
    Ön szerint melyik vény nélküli allergiagyógyszernek van a legerősebb nyugtató, szedatív hatása? Daedalon kivételével?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Kérdező!
    A vény nélkül kaphatókra nem jellemző ez a mellékhatás (persze elég nagy az egyéni különbség az érzékenységben).
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Kedves Doktornő! Allergia miatt 6 éves gyermekemnek be van dugulva az orra, bár mindenre negatív…

    Kedves Doktornő!
    Allergia miatt 6 éves gyermekemnek be van dugulva az orra, bár mindenre negatív lett az allergiavizsgálata. 3 hete szedjük az Aerius-t. Mivel lehetne enyhíteni az orrdugulását?
    Kati

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Kati!
    Gyulladáscsökkentő (vényköteles) orrspray-vel.
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Kedves Doktornő! Kislányomnak allergiás jellegű kötőhártyagyulladást állapított meg a szemész.…

    Kedves Doktornő!

    Kislányomnak allergiás jellegű kötőhártyagyulladást állapított meg a szemész. Magán úton vért vettek:
    Fakeverék (nyír, mogyoró,éger) IgE negatív
    Csillagpázsit IgE negatív
    Term. rozs IgE negatív
    Búza pollen IgE negatív
    Parlagfű IgE negatív
    Fekete üröm IgE negatív
    Lándzsás útifű IgE negatív
    Macska hámantigén negatív
    Kutya hám IgE negatív
    Poratka (pterony) negatív
    Poratka (farinae) IgE negatív
    Konidiumos gomba IgE negatív
    Kanna penész IgE negatív
    Élesztőgomba IgE negatív
    Ecsetpenész IgE negatív
    Juharfa pollen IgE negatív
    Akác IgE negatív
    Kőris IgE negatív
    Tölgy IgE negatív
    Platán IgE negatív
    Nyárfakeverék IgE negatív
    Disznóparéj IgE negatív
    Csomós ebír IgE negatív
    Réti komocsin IgE negatív
    Réti perje IgE negatív
    Nád IgE negatív
    Kukorica Pollen IgE negatív
    Term.zab IgE negatív
    Repce IgE negatív
    Sóska IgE negatív
    Kanadai aranyvessző IgE negatív
    Szarvasmarha hám IgE negatív
    Ló hám IgE negatív
    Hörcsög hám IgE negatív
    Csótány IgE negatív
    Toll keverék IgE negatív
    Karcolással is nagyjából ezeket nézték, szintén magán úton.
    Érdemes ezen kívül elmenni a szakrendelésre a kórházba, vagy ott is ezeket nézik, csak sokat kell várni?
    Zsuzsi

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Zsuzsi!
    Nem érdemes.
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Kedves Doktornő! Olyan kérdéssel fordulnék Önhöz, hogy az allergia vizsgálaton, kazeinre való…

    Kedves Doktornő!

    Olyan kérdéssel fordulnék Önhöz, hogy az allergia vizsgálaton, kazeinre való érzékenységet mutatott ki a vérvétel. A kérdésem az lenne, hogy lehetséges-e ezt az allergiát megszüntetni, ha igen milyen \\"étkezéssel\\"? Válaszát előre is köszönöm

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Kérdező!
    Szigorú tejmentes diétát kell tartani. El szokott múlni.
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Köszönöm a gyors választ. És ön szerint kialakulhat az orrmandula kivétel miatt allergia?

    Köszönöm a gyors választ. És ön szerint kialakulhat az orrmandula kivétel miatt allergia?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Kérdező!
    Nem.
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Tisztelt Doktornő, Köszönöm gyors válaszát.Az orvos más vizsgálatról nem beszélt. Hova kellene…

    Tisztelt Doktornő,
    Köszönöm gyors válaszát.Az orvos más vizsgálatról nem beszélt.
    Hova kellene még elmennünk?
    Ha jól értem akkor ennek komolyabb oka is lehet?
    Üdvözlettel:Kovácsné T.Judit

    Előzmény gyakorlatilag nincsen.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Judit!
    Nem valószínű, hogy komolyabb dologról van szó. Más vizsgálatot sem tartok szükségesnek.
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Kedves Doktornő! 4 éves kislányom asztmás, de nem allergiás. Utóbbi 1 évben nagyon sokat volt…

    Kedves Doktornő!

    4 éves kislányom asztmás, de nem allergiás. Utóbbi 1 évben nagyon sokat volt fülgyulladása, romlott is a hallása mindkét oldalon, fülészeten orrmandula kivételt javasolnak mindenképpen és minél hamarabb. Mai pulmonológiai kontrollunkon, az orvosunk ellenezte, azt mondta várjunk télig, mert ha most vesszük ki, szinte biztos allergiás lesz utána. Tanácstalan vagyok, mit tegyek. Önnek mi a véleménye?
    Előre is köszönöm

    Évi

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Évi!
    Ennyi adat alapján nem tudok véleményt mondani.
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta