A betegek kérdései (6040)

  • Kedves Doktornő! 2 éves kislányom most gyógyult meg , Suprax nevű antibiotikumot kaott, amit…

    Kedves Doktornő!

    2 éves kislányom most gyógyult meg , Suprax nevű antibiotikumot kaott, amit tegnap előtt este kapott utoljára ( VASÁRNAP). Mikor célszerű közösségbe vinni, hogy ne legyen az antibiotikum szedésétől fogékonyabb új betegségekre. Középső kislányomnak lesz holnap anyáknapi ünnepsége, oda szerettem volna elvinni, de ha fogákonyabb a betegségekre, így, hogy most hagytuk abba az antibiotikumot, akkor inkább itthon marad vele a férjem és vigyáz rá.

    Köszönetel: Mónika

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Mónika!
    Nem az antibiotikumtól fogékonyabb kislánya, hanem a betegségtől, melyre a gyógyszert kapta. Hogy mennyi ideig fogékonyabb, azt pontosan nem lehet meghatározni, mert ez fokozatosan szűnik meg.
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Tisztelet Dr nő!Tegnap a Margitszigeten és a Tropicariumba voltunk kirándulni. Késő délután…

    Tisztelet Dr nő!Tegnap a Margitszigeten és a Tropicariumba voltunk kirándulni.
    Késő délután amikor hazaértünk 9éves lányom észrevette hogy mindkét lábfeje,talba ,bokája a lábszár alsó részéig piros kiütéssel van tele és viszket.Adtam neki 1⁄2 Calcimuscot.Attól enyhülni látszott de ma reggelre ismét erősen látszanak a pöttyök .A kérdésem az lenne hogy okozhatja ezt növényallergia?Csak fűben sétált.Kicsi korában kellet járnunk a pulmonologiára ahol vérvételből kiderült hogy allergiás a szárnyasok tollára stb.Kislányom egyébként jókedvű.
    Lehet hogy túllaggódom.Várom válaszát!Tisztelettel.Szilvia

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Szilvia!
    Igen, a növények okozhatnak ilyen tüneteket. Ha fokozódnak a tünetek, (vény nélkül is kapható) antihisztamint adjon kislányának.
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Tisztelt Doktornő! A kérdésem a következő lenne gyermekemmel 8 éve járunk rendszeres kontroll…

    Tisztelt Doktornő! A kérdésem a következő lenne gyermekemmel 8 éve járunk rendszeres kontroll vizsgálatra nehézlégzés miatt asthmát állapítottak meg nála rendszeresen szednie kel a pulmikort és szükség esetén a ventolint ez mellet könnyített testnevelés alatt is van mivel terhelésre fullad most kell mennünk a következő felülvizsgálatra ,és szeretném megkérdezni ,hogy továbbra is jogosultak leszünk-e a magasabb összegű családipótlékra válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel: Andrea

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Andrea!
    Nem lesznek jogosultak.
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Kedves Doktornő! Szexuális aktus közben úgy érzem, mintha túl szűk lenne a hely. Átlagos (de…

    Kedves Doktornő!
    Szexuális aktus közben úgy érzem, mintha túl szűk lenne a hely. Átlagos (de lehet, hogy inkább kicsi) pénisze van a páromnak. Az előjáték elég hosszú (meg is ujjaz), de mégis feszít, mintha kicsi lenne a hely. Mitől lehet? Van rá megoldás?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Kérdező!
    Készséggel válaszolok allergológiai és gyermetüdőgyógyászati kérdésekre.
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • kedves doktornő!lányom az allergiájára montelukast teva rágotablettát és aeriust kapott, azt…

    kedves doktornő!lányom az allergiájára montelukast teva rágotablettát és aeriust kapott, azt szeretném megkérdezni, a két gyógyszert lehet egyszerre beqadni, vagy mennyi időt kell várni a bevételek között?köszönettel zaholáné

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Zaholáné!
    Szedhető egyszerre a két gyógyszer.
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Tisztelt doktornő! Tegnap reggel csótányirtást végzett nálunk egy szakember,permetezéssel.Nem…

    Tisztelt doktornő!

    Tegnap reggel csótányirtást végzett nálunk egy szakember,permetezéssel.Nem kellett elpakolnom semmit a házban kivéve az élelmiszereket. Sajnos nem tudom milyen szert használt de mondta hogy erősebbre keverte mivel sajnos sok csótányunk van.Na szépen elkezdtek elpusztulni tőle,azt nem tudom hogyan hat a bogarakre ez a szer,de az irtó semmi védőfelszerelést nem használt.Olyan kérdésem lenne,hogy allergiát vagy egyéb bajt okozhat-e ez a rovarirtás? Mivel nem kellett kiköltözni sem.Köszönöm előre is válaszát.Üdv. egy anyuka

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Kérdező!
    Feltételezve azt, hogy a rovarirtó szakember az előírásoknak megfelelően járt el, nem okozhat semmiféle egészségkárosodást a rovarirtószer.
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Màr nèzték vèrbõl 36-ot. Karcoltàk is. Ennèl többet nem tehetünk? Ételre nem nèztèk, de tèlen…

    Màr nèzték vèrbõl 36-ot. Karcoltàk is. Ennèl többet nem tehetünk?
    Ételre nem nèztèk, de tèlen tünetmentes volt.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Renáta!
    Vizsgálat ügyében nem. Meg lehet próbálni megfigyelni, mikor, milyen körülmények között jelentkeznek a tünetek.
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Ha nem gyakori dologra allergiàs, hogy lehetne kideríteni, hogy mire allergiàs? Renáta

    Ha nem gyakori dologra allergiàs, hogy lehetne kideríteni, hogy mire allergiàs?
    Renáta

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Renáta!
    Sokszor sehogy. Meg lehet próbálni vérvizsgálatot végezni (azzal általában több allergén vizsgálható), egyébként pedig előfordul, hogy megfigyelés alapján lehet kikövetkeztetni, mi okozhatja a tüneteket.
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Kedves Doktornõ! Kisfiam szeme sokszor piros ès hólyagosodik. A szemèsz szerint allergia, de…

    Kedves Doktornõ!
    Kisfiam szeme sokszor piros ès hólyagosodik. A szemèsz szerint allergia, de az allergiateszt negatív lett. A szemèsz az Aeriust ajànlotta, mert csak a szteroidos szemcsepp hasznàl neki.
    Ha nem mutatta ki a teszt az allergiàt adhatom nelki? Nem àrtalmas neki?
    Renàta

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Renáta!
    Ha a tünetek allergiára utalnak, ki lehet próbálni az allergiagyógyszert. Nem ártalmas. A negatív allergiateszt csak a vizsgált allergénekre vonatkozik, tehát lehet, hogy kisfia allergiás, csak nem a vizsgált, leggyakoribb allergénekre.
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Kedves Doktorno! Kisfiam 20 honapos, lassan 14 kilo. Szunyogcsipesei nehezen mulnak (5-6…

    Kedves Doktorno!

    Kisfiam 20 honapos, lassan 14 kilo.
    Szunyogcsipesei nehezen mulnak (5-6 nap), feher es nagyon erzekenyboru.

    Mikor kisebb volt tavaly nyaron fenistil gellel kentuk ill locoid lipokremmel felvaltva ha netan csipes erte, es a gyerekorvos javaslatara calcimuscot is adagoltam neki napi 3*1ml ot napig csokkeno dozisban az itokajaban.

    Szeretnem kerdezni mostani csipesre a fennt emlitett terapia megfelelo vagy a Doktorno meg kiegeszitene vmivel?
    Viszketest nem tapasztalok ugy latom, mert nem bantja a csipeseket.

    Koszonettel, tisztelettel,
    Noemi

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Noémi!
    A kalcium felesleges (a közhiedelemmel ellentétben nem hat az ilyen tünetekre). Adhat Fenistil cseppet.
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Kedves Doktornő! Hunyadi János gyógyvíz rendszeres fogyasztása alkati székrekedés kezelésére…

    Kedves Doktornő!

    Hunyadi János gyógyvíz rendszeres fogyasztása alkati székrekedés kezelésére nem okoz hozzászokást? (pl heti 4-5 alkalom)

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Kérdező!
    Készséggel válaszolok allergológiai és gyermektüdőgyógyászati kérdésekre.
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Tisztelt Doktornő! Nagyon szépen köszönöm, hogy ilyen gyorsan válaszolt ismét. Megnyugvással…

    Tisztelt Doktornő!

    Nagyon szépen köszönöm, hogy ilyen gyorsan válaszolt ismét.
    Megnyugvással nyugtáztam szavait. :)
    A Summetrolimot azért szedtem, mert miután két hete önkényesen szedni kezdtem- úgy éreztem⁄véltem torokgyulladásom van - és ezt másnap közöltem a háziorvosommal, ő (miután megállapította hogy bronchitisem van) azt mondta szedjem ezt tovább. Külön kérésemre írta fel még a kakukkfüves kanalast is.
    Nem kaptam más antibiotikumot, de remélem most már nincs is szükség rá, és elég a légúti gyulladásomra a Béres csepp és a kanalas (abból még van egy kevés).
    Még egyszer nagyon köszönöm válaszát.

    Tisztelettel: Julianna

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Julianna!
    Mielőbbi gyógyulást kívánok!
    A későbbiekre vonatkozóan azt tanácsolom, orvosi vizsgálat nélkül ne kezdjen antibiotikumot szedni.
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Tisztelt Doktornő! Köszönöm a gyors választ. Még azt szeretném mondani, hogy ez a köhögésnél…

    Tisztelt Doktornő!

    Köszönöm a gyors választ.
    Még azt szeretném mondani, hogy ez a köhögésnél való szúró érzés hol erősebb - hol gyengébb, és most már a bal mellem alatti részre korlátozódik, ahol mintha meg lenne dagadva is kissé (azt hiszem az izom, mert a bőr alatti rész az, és tapintásra kemény). Olyan, mintha Kést szúrnának bele amikor köhögök, és most már a hátamban is érzek tűszúrás szerű valamit olyankor.
    Mivel van itthon Summetrolim, elkezdtem szedni -nem rég bevettem egyet -, mert elég elhúzódó ez a gyulladás.
    A Summetrolim bevétele után kb fél órával csökkent a szúrás intenzitása.
    Két hete szedem a Béres csepp extrát is.

    Kérdésem az lenne, hogy a leírtak alapján izomláz-e, vagy a tegnapi röntgennél rosszul vehettem a levegőt? nagyon szeretném kizárni egy veszélyes probléma lehetőségét, mert iszonyatosan pánikolok miatta.
    Továbbá Ön szerint szükséges még egy antibiotikum kúra? Mert csak 4 szem van itthon a Summetrolimból, nem tudom az elég-e.

    Tisztelettel: Julianna

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Julianna!
    Leírása alapján nem tartok valószínűnek semmilyen súlyos elváltozást.
    A Sumetrolim orvosi javallat nélküli szedésével nagyon nem értek egyet. Ez a gyógyszer amúgy is teljesen alkalmatlan légúti betegségek kezelésére.
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Tisztelt Doktornő! Szeretném megkérdezni Öntől, hogy tartós köhögéstől megrepedhet-e a borda,…

    Tisztelt Doktornő!

    Szeretném megkérdezni Öntől, hogy tartós köhögéstől megrepedhet-e a borda, vagy lehet-e izomláz a bordák között?
    Több mint két hete köhögök hevesen, hörgőgyulladásom van⁄volt. Summetrolimot szedtem rá, és Cetirizint szedek a fűkeverék allergiámra, plusz Ranitidint a refluxra.
    Voltam tegnap allergológusnál, mert a véremben (Cetirizin szedése mellett) 10:30 az Eosinophil (a megengedett 0-4 tartomány helyett).
    Légzésfunkció normális, mellkasröntgenen nem találtak semmit. Szorítást érzek sávosan a bordáim alatt, de a hátamon nem fut körbe, ezért csinálták a röntgent.

    Mivel refluxos vagyok, továbbküldésemet javasolták a gasztroenterológiára, de a háziorvosom úgy döntött ez fölösleges, mivel tavaly megállapították hogy refluxos vagyok, azt mondta szedjem a gyógyszert továbbra is. A bajom az, hogy én szedem, mégis minden hónapban felső légúti gyulladásom van, ami főként nyújtó⁄hajlongó mozgástól jön elő. Tegnap estétől dupla adag Ranitidint szedek, azóta mérséklődött a köhögésem.

    Tegnap volt a mellkasfelvétel délelőtt, és gondot okozott bent tartani a levegőt, fájt tőle a mellkasom. Azóta ha köhögök, szúr a bal alsó bordáim között (kissé a jobb bordánál is). Heves mozdulattól is, de főként ha köhögök. Ha a tenyeremmel erősen benyomom, akkor enyhébben fáj. Légzéstől⁄mozgástól nem fáj. (Heves mozgást nem mertem próbálni.)
    Szeretném kérdezni, hogy erős köhögéstől eltörhetett-e a bordám a röntgen után (mivel a röntgen negatív volt), vagy lehet-e mellhártyagyulladás? Vagy esetleg gyomorpanaszaim miatt is szúrhat?
    Könnyen bepánikolok, ezért szeretném kizárni valami komoly bajnak a lehetőségét. (Tegnaptól szedek Frontint is, mivel folyamatosan - abnormálisan - félek ettől az egésztől.)
    Tisztelettel: Julianna

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Julianna!
    Izomlázat okozhat az erős köhögés.
    A köhögést okozhatja a reflux. Ha az emelt adag mellett nem szűnnek meg tünetei, javaslom, mégis menjen vissza a gasztroenterológiára.
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Kedves Doktornő! Azt elfelejtettem írni, hogy az antibiotikumra kb 1 dl kakaót megivott. Az…

    Kedves Doktornő!

    Azt elfelejtettem írni, hogy az antibiotikumra kb 1 dl kakaót megivott. Az kakaót kihántya, az antibiotikum attól még ferlszívódhatott?

    Köszönettel: Mónika

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Mónika!
    Attól függ, mennyi idővel az antibiotikum beadása után hányt kislánya.
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Kedves Doktornő! Kislányom 2 éves múlt jauárban és megbetegedett, Suprax nevű antibiotikumot…

    Kedves Doktornő!

    Kislányom 2 éves múlt jauárban és megbetegedett, Suprax nevű antibiotikumot kapott. Miután beadtuk neki a gyógyszert, kb 1-1,5 óra múlva annyira köhögött,, hogy hányt. Azt szeretném megkérdezni, hogy ennyi idő alatt felszívódhatott már az antibiotikum?

    Köszönettel: Mónika

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Mónika!
    Nem.
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Tisztelt Doktornő! Egy héten belül másodszorra tapasztalok egy furcsa "tünetet"...egy talán…

    Tisztelt Doktornő!

    Egy héten belül másodszorra tapasztalok egy furcsa "tünetet"...egy talán rovarcsípést, de nem tudom pontosan megállapítani,mert nem fáj, nem viszket. Első alkalommal a derekamon, most pedig az arcomon vettem észre, nagy kifehéredett terület(mint a szúnyogcsípés, csak jóval nagyobb), körülötte nagy piros folt, ég, forró. Ecettel ha bekenem, viszonylag hamar lelohad. Teljesen olyan, mint egy nagy szúnyogcsípés, kivéve a viszketés hiányát, a méretet, és ezt a forróság érzést. Mindkét alkalommal a szabadban voltam, azért gondolom, hogy valami megcsíphetett, de azért aggódom..van valami elképzelése, milyen rovar lehet? Vagy hogy csípés e egyáltalán?

    Köszönettel!
    Katica

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Katica!
    Nem tudom. A rovarcsípések viszketnek. Ha újabb kiütés jelenik meg, mutassa meg bőrgyógyásznak!
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Üdvözlöm Dr. Nő! Segítségét szeretném kérni ,kislányom(15 éves)már a harmadik hete hogy fájlalja…

    Üdvözlöm Dr. Nő!
    Segítségét szeretném kérni ,kislányom(15 éves)már a harmadik hete hogy fájlalja a fejét inkább a jobb oldalon majd a fej hátulja végül a bal oldalon de inkább a jobb oldalt fájlalj. Amire persze hogy adtam gyógyszert panadolt ibustrán illetve aspirin mikor mi volt itthol de nem állandó jelleggel még éjszaka is fáj a feje akkor is kapott gyógyszert.
    Körzeti orvoshoz vittem vérvételt rendelt el aminek az eredményét ma tudtuk meg ,....nagyon megijedtem mert a
    VAS nem értékelhető hemolizált
    GOT nem értékelhető hemolizált még soha nem volt ilyen a többi érték bele fér még. vizelete negatív
    A kislány minden féle pora szőre allergiás melyre cetrizint szed már egy ideje ( kb.18 hónapja ).
    Kérdésem a vér eredménnyel kapcsolatos .
    Mi az hogy hemolizált ? nem értékelhető ....... ? Van okom az ijedségre ?
    Mit csináljak ? Mit tegyek ?
    Kérem mi előbb segítsen válaszával!
    Köszönettel!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Kérdező!
    Semmi ok az aggodalomra. A vörösvértestek szétestek, ezért nem vizsgálható a vérminta. Meg kell ismételni a vérvételt.
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Tisztelt Doktor Nő!
    3,5éves a kislányom.1honappal ezelött kórházba került, 40fokos lázzal.Dg:hugyuti fertözés nem meghatározott helyen.7napig zinacef inj.kapott vénásan.Meg is gyógyult.Többféle vizsgálat is volt a korházban,mellkas rtg, hasi uh, vérgáz stb.minden rendben, de engem egy… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Gabriella!
    Ez alkati dolog. Nem szokott betegséget jelezni.
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Kedves Doktornő! Nem akarok kukacoskodni, (biztos anyukám írt már Önnek rólam, Budainé). De…

    Kedves Doktornő!

    Nem akarok kukacoskodni, (biztos anyukám írt már Önnek rólam, Budainé).
    De a vérgázamban 3x írtak ilyet, hogy hypoxia.
    Tényleg jó a vérgázam is és csak pánikra utal a széndioxid hiány miatt?

    De akkor mi az a hypoxia 3 eredménynél is?
    Érti mi idegesít?

    Köszönöm:
    Budai Heni

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Heni!
    Igen, édesanyja már szintén többször írt nekem. Azt javaslom, fogadja el annak a tüdőgyógyásznak a véleményét, aki személyesen vizsgálta önt.
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta