A betegek kérdései (1407)

  • Tisztelt Doktornő! Krónikus hüvelygombára, tud-e valamit ajánlani, szánjon át szedhető, vagy…

    Tisztelt Doktornő!
    Krónikus hüvelygombára, tud-e valamit ajánlani, szánjon át szedhető, vagy hüvelybe helyezhető homeopatiás szert. Nem részletezném, de higgye el szerintem, ami tehető egy nőtől mindent megtettem már, hogy ne újuljon ki. Csak nagyon kérem azt ne írja, hogy menjek nőgyógyászhoz, mert már a 3.-on is túl vagyok.
    Köszönöm:HM

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Dancsok Anita

    Kedves Érdeklődő,

    Többlépcsős a gyógyulás.
    1. A krónikus fertőzést fenntartó állapotok kiküszöbölése:
    Ha a vércukorszint nem ok, annak a rendezése. Immunrendszer erősítése. Ideális testsúly elérése. Hormonális fogamzásgátló felfüggesztése. Megfelelő fehérnemű és tisztálkodás - ami nem túlzó mértékű.
    2. Candida diéta, ami az első 3 hónapban szigorú. Erre talál az interneten jó leírásokat.
    3. Bélflóra rendezése: Protexin Candid Plusz probiotikus készítmény
    4. Tejsavas irrigálás.
    5. Heti 1x 5 golyó Candida albicans C30 elszopogatni
    5. Homeopátiás alkati kezelés, ehhez személyes találkozás szükséges. Itt személyre szabottan történik homeopátiás gyógyszer ajánlása, ami fertőzésre való hajlamot is csökkenti.

    Ezeken kívül vannak egyéb alternatív lehetőségek, pl Colonix kúra, vagy biorezonanciás kezelés.

    Üdvözlettel,
    Dr. Dancsok Anita

  • Kedves doktor nő! Reflux betegségben szenvedek évek óta, amire rendszeresen gyógyszert is szedek,…

    Kedves doktor nő!
    Reflux betegségben szenvedek évek óta, amire rendszeresen gyógyszert is szedek, de évek óta egyre nagyobb az se alfa- amiláz értéke, jelenleg 175 U⁄L. Egyáltalán nem iszom és zsirosan sem étkezem.
    Szeretném, ha tudna ajánlani természetes gyógymódot vagy gyógykészitményt a problémám enyhitésére.
    Segitségét előre köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Dancsok Anita

    Kedves Ágota,

    Próbáljon meg szedni valamilyen emésztést segítő enzimkészítményt, amiket a bioboltok árulnak.
    A reflux kapcsán 3 hónapig Natrium phoshoricum D6 Schüssler só naponta 4x1 elszopogatni. Emellett legyen az étrendjében rozs, borsó, dió, répa. A Schüssler sót elektromosságtól távol tárolja.
    Az alap ok - ami feltehetően lelki eredetű - gyógyítására keressen fel egy homeopata orvost.

    Üdvözlettel,
    Dr. Dancsok Anita

  • Kedves Anita, A vérkép eredményemen a Karbamid, és Kreatinin eredményem egy kicsivel a határérték…

    Kedves Anita,
    A vérkép eredményemen a Karbamid, és Kreatinin eredményem egy kicsivel a határérték alatt van (2.69, ill. 55.8) Ezek mire utalnak?
    Előre is köszönöm
    Bettina

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Dancsok Anita

    Kedves Bettina, ennyi info alapján arra gondolok, hogy Ön sovány.

    Üdvözlettel,
    Dr. Dancsok Anita

  • Kedves Doktornő!
    Augusztusban nögyógyászati problémám miatt kértem a segítségét
    (méhnyálkahártya megvastagodás és ezt követő erős, elhúzódó vérzés)
    Akkor Ön a Folliculinum C30-ból 1x5 golyót javasolt. Mivel mindeddig nem
    volt azóta probléma a ciklusommal, így nem volt… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Dancsok Anita

    Kedves Katalin, még 1x bevehet belőle.
    Arra figyeljen, hogy bevétel előtt és után fél órával enni-inni-fogat mosni nem szabad.

    Üdvözlettel,
    Dr. Dancsok Anita

  • Tisztelt doktornő! A közelmúltban, október 22-én kértem AIDS teszt eredményének értelmezéséhez…

    Tisztelt doktornő!
    A közelmúltban, október 22-én kértem AIDS teszt eredményének értelmezéséhez a segítségét. Akkor ,,szürke zónás’’-nak találta a kapott eredményt, és 3 hónap múltán javasolt egy újabb vizsgálatot. November 2-án azonban elvégeztettem egy másik, PCR metóduson alapuló tesztet, melynek negatív eredményét ma kaptam kézhez. Mivel ez a teszt tudtommal nem az antitestet, hanem a konkrét vírust keresi, így feltételezem, hogy az esetleges fertőzés első pillanatától kimutatható – azaz ez esetben nem létezik ún. ablakperiódus. Igazam van?
    A negatív eredmény tükrében Ön szerint szükséges megismételni az ELISA tesztet 3 hónap múltán, vagy megnyugodhatok, nincs rá szükség?
    Ismételt segítségét előre is köszönöm!
    Üdvözlettel:
    Kati

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Dancsok Anita

    Kedves Kati,
    Ez az ablakperiódusban alkalmazható teszt, Önnél negatív, tehát ok!
    Üdvözlettel,
    Dr. Dancsok Anita

  • Üdvözlöm Dr.-nő!
    Az a problémám, hogy 12 éves fiamnak már több éve nagyon szálkásak a körmei (hosszanti irány). Tavaly fél évig szedtünk A vitamint, amitől kicsit javult a helyzet, de később a probléma kiújult. Most történt vérvétel, és itt látható, hogy fiamnak 1016 U⁄L az alkalikus foszfatáz,… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Dancsok Anita

    Kedves Mirka, az Alkalikus foszfatáz ok.
    A körmök elváltozása és az alacsony vas valóban utalhat vashiányra.
    Ferrum phosphoricum D6 Schüssler sót javaslok 3 hónapig naponta 3x1 elszopogatni… Még több

  • Üdv: 39-éves Férfi vagyok,szemüveggel.Konkrétan nem tudom kihez tegyem fel ezt a kérdést,így…

    Üdv: 39-éves Férfi vagyok,szemüveggel.Konkrétan nem tudom kihez tegyem
    fel ezt a kérdést,így felteszem Önnek.
    A szemem alatt táskák alakultak ki,főleg a bal alatt.Ami garantáltan a hosszú
    masszív alkohol,stressz,kávé+cigi használata okozta gondolom.Éjek vele együtt vagy van rá mód,hogy javuljon a helyzet.
    Az alkoholt már rég letettem ( több éve ) viszont a kávé,cigi marat.
    Ezzel a két dologgal nem boldogulok.


    Előre is köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Dancsok Anita

    Kedves Érdeklődő,

    Ha tud keressen fel személyesen, lehet hogy bizonyos ásványianyagok pótlása javítana a panaszon. Ehhez látnom kell az elváltozást.

    Üdvözlettel,
    Dr. Dancsok Anita

  • Köszönöm,hogy válaszolt! ÉS miből álljon a diéta? Elég ha csak a cukortartalmú élelmiszereket,s…

    Köszönöm,hogy válaszolt!
    ÉS miből álljon a diéta? Elég ha csak a cukortartalmú élelmiszereket,s a fehérliszt taralmú dolgokat veszem el az étrendemből,vagy más is szükséges? És a gyümölcsökkel mi legyen? Szabad,vagy cukortartalma miatt azt sem? És a tejtermékek?
    Köszönöm előre is!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Dancsok Anita

    Kérem olvassa el ezt az oldalt:
    http:⁄⁄www.medimix.hu⁄cikk.php?cid=478

    Üdvözlettel,
    Dr. Dancsok Anita

  • Tisztelt Doktornő! Annyi lenne a kérdésem,hogy Candida esetén meg lehet e gyógyulni gyógyszerrel…

    Tisztelt Doktornő!
    Annyi lenne a kérdésem,hogy Candida esetén meg lehet e gyógyulni gyógyszerrel csak,vagy szükséges diéta is mellé?
    S lehet e ebből véglegesen kigyógyulni,vagy a gomba mindig termelődni fog?
    Bármilyen természetes megoldás érdekel.
    Köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Dancsok Anita

    Kedves Érdeklődő,

    Candidiasis esetén komplex terápiát szoktam javasolni, amelynek fontos része a diéta. Ezen kívül méregtelenítés, bélflóra rendezése, immunerősítés és homeopátiás alkati kezelés.
    Léteznek egyéb alternatívák, mint pl. biorezonanciás kezelés.
    Ez a gomba bélflóránk része, nem a kiirtás a cél, hanem a bélflóra egyensúlyának visszaállítása. Ez pedig elérhető életmódváltással, türelemmel és gyógyítói támogatással.

    Üdvözlettel,
    Dr. Dancsok Anita

  • Kedves Doktor nő! Köszönöm a gyors válaszát. Megirtam Önnek utólagos engedelmével emailben…

    Kedves Doktor nő!

    Köszönöm a gyors válaszát. Megirtam Önnek utólagos engedelmével emailben az összes problémát. Mert tetszett kérdezni, hogy mi volt az előzmény.

    Remélem meg tetszik kapni a levelet.

    Tisztelettel: Judit

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Dancsok Anita

    Kedves Judit, a választ megküldtem.
    Üdvözlettel,
    Dr. Dancsok Anita

  • Kedves Dancsok Anita! Immunerősítés céljából elkezdtem napi 20ml ezüstkolloidos oldatot "meginni". Alacsony…

    Kedves Dancsok Anita!

    Immunerősítés céljából elkezdtem napi 20ml ezüstkolloidos oldatot
    "meginni".
    Alacsony hormontartalmú fogamzásgátló tablettát szedek.
    Kérdésem: ezüstkolloidos oldat befolyásolhatja⁄gyengítheti a gyógyszer hatását?

    Válaszát, segítségét előre is köszönöm!

    Üdvözlettel,
    Laura

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Dancsok Anita

    Kedves Laura,

    Nem gondolom.
    Immunerősítésre én homeopátiát szoktam javasolni:
    1 hétig Echinacea D6 naponta 2x5 golyót elszopogatni
    1 hétig Vincetoxikum C30, ebből elég hetente 2x5 golyót elszopogatni
    Ezt a két hetet váltogatni.
    Minden esetben betartandó szabályok:
    A golyók bevétele előtt és után fél órával enni-inni-fogat mosni nem szabad.
    A gyógyszerek tárolása elektromosságtól távol történjen.

    Üdvözlettel,
    Dr. Dancsok Anita

  • Tisztelt Doktor Nő! 4 nappal ezelőtt 2 órahosszás(egyfolytában) mobiltelefonos beszélgetés közben-után…

    Tisztelt Doktor Nő! 4 nappal ezelőtt 2 órahosszás(egyfolytában) mobiltelefonos beszélgetés közben-után felmelegedett a jobb fülem,leterhelve éreztem a fülemet.Valamint tőlem 1 méterre volt egy pici magnetoterápiás pici kézi mágnes(bionetes termék),de nem azon a helyen volt,ahol telefonáltam,hanem máshová volt téve.4 éve is volt hasonló a nokia tel.tól(sugárzási érték: 0,97-es).Ennyíi nap elteltével is érzem a felmelegedett érzést. Ezen tünetek már károsodások?A fül lágyszövetét károsíthatta,vagy el fog múlni? Köszönöm szépen! Tisztelettel: Mónika

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Dancsok Anita

    Kedves Mónika,

    Jöjjön be az RMC rendelőbe, le tudjuk mérni az elektroszmog terheltségét és tudunk rá tesztelni terápiát ha kell - így a sejtek regenerációját megtámogatni.

    Üdvözlettel,
    Dr. Dancsok Anita

  • Kedves Anita! Milyen homeopátiás szert ajánlana gyomorfájásra néha hányingerre. Elég sok…

    Kedves Anita!

    Milyen homeopátiás szert ajánlana gyomorfájásra néha hányingerre.
    Elég sok pszichiátriai gyógyszert szedek altató, nyugtató..
    Lehet ezek mellékhatása a gyomorfájdalom.Még nem érzem súlyosnak a bajt nem voltam tükrözésen.

    Mit tanácsolna?
    Köszönettel és tisztelettel:Elza

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Dancsok Anita

    Kedves Elza,

    Lehet hogy a gyógyszer, lehet hogy a táplálkozás, lehet hogy a stressz. Több információ szükséges a javaslathoz. Ha tud, keressen fel!
    Érdemes mérlegelni az altatók és nyugtatók kiváltását homeopátiás gyógyszerekre. Ebben is tudok segíteni.

    Üdvözlettel,
    Dr. Dancsok Anita

  • Kedves Doktornő! 29 éves nő vagyok a vérvétel eredményem alapján laikusan azt elemeztem ki,…

    Kedves Doktornő!

    29 éves nő vagyok a vérvétel eredményem alapján laikusan azt elemeztem ki, hogy a koleszterin szintem magas és vashiányom van.

    Koleszterin 5,26 mmol⁄l
    LDL-C⁄számított érték⁄ 3,59 mmol⁄l


    Fe 4,00 umol⁄l
    LVK ⁄számított⁄ 78 umol⁄l
    Transzferrin 3,92 g⁄l
    log sTfR⁄Ferr 2,18


    Milyen terápiát javasol? Myoma (emiatt erős vérzés) és pajzsmirigy alulműködésem is van.


    Válaszát előre is köszönöm

    Ági

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Dancsok Anita

    Kedves Ági, ha tud keressen fel személyesen. A myoma okozta vérzés miatti vashiányt részben vaspótlással és alapvetően a myoma megszüntetésével lehet gyógyítani. Komplex kezelés jön szóba. Felhívhat a 06-30-408-7225 számon.

    Üdvözlettel,
    Dr. Dancsok Anita

  • Kedves Doktornő! Köszönöm nagyon gyors válaszát, érdeklődnék, hogy tudna-e homeopátiás illetve…

    Kedves Doktornő!

    Köszönöm nagyon gyors válaszát, érdeklődnék, hogy tudna-e homeopátiás illetve akupunktúrában jártas szakembert ajánlani baranyában, Pécsen vagy környékén.

    Köszönöm szépen

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Dancsok Anita

    Kedves Ingrid,

    A Magyar Homeopata Orvosi Egyesület honlapján tud választani homeopata orvost az orvoslistáról.
    Elsősorban ebbe az irányba menjen.

    Üdvözlettel,
    Dr. Dancsok Anita

  • Kedves Doktornő! A pajzsmirigyben - mindkét oldalon- cisztikus göböket találtak 8-18 mm nagyságban…

    Kedves Doktornő!

    A pajzsmirigyben - mindkét oldalon- cisztikus göböket találtak 8-18 mm nagyságban ultrahangvizsgálaton, vettek mintát, eredménye szerencsére negatív lett. 6 hónap múlva kell mennem kontrollra. Szeretném megtudni, hogy létezik-e valamilyen homeopátiás készítmény a göbök vonatkozásában. Vagy akupunktúrás kezeléssel érhető-e el javulás.

    Köszönöm válaszát, tisztelettel:
    Ingrid

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Dancsok Anita

    Kedves Ingrid,

    Az, hogy ilyen göböket találtak a pajzsmirigyében, azt jelenti, hogy hajlamos ilyen jellegű cisztaképződésre.
    A gyógyuláshoz komplex kezelés szükséges táplálékkiegészítőkkel és homeopátiás szerekkel.
    Homeopátiás gyógyszer kiválasztásához szükség van a testi panaszok ismeretén túl olyan információkra is, mint. pl. családban milyen betegségek voltak, Önnek korábban milyen betegségei voltak és hogyan élte meg azokat, miktől szokott megbetegedni, lelkileg milyen alkat és még sorolhatnám.
    Ezek alapján lehet elindítani egy személyre szabott homeopátiás alkati kezelést, amivel az ilyen szöveti elváltozások gyógyulnak.
    Az akupunktúra kiegészítésnek szóba jöhet.

    Üdvözlettel,
    Dr. Dancsok Anita

  • Tisztelt Doktor nő! Legyen szives nekem valami homeopatiás szert javasolni az elhuzódó hörgurutomra,…

    Tisztelt Doktor nő!

    Legyen szives nekem valami homeopatiás szert javasolni az elhuzódó hörgurutomra, ha lehetséges. Cifloxint kaptam, az jó volt. ennek 1 hónapja, aztán ujra előjött mert szerintem kevés volt a gyógyszer. Zinnatot irtak fel, de ez semmi eredménnyel nem jár. Szintelen váladék jön fel, akkor könnyebb, de már az sem mindig segit. Tübiopszia vár rám a közeljövőben, és ugy gondolom jó lenne, ha elmulna a betegségem. Mint már irtam Önnek folt van a tüdőmön, ami 6 hónapig nem változott, és most, hogy 1 hónapja elkapott valami virus, nőtt az elváltozás. Lehetséges, hogy a virustól nőhetett egy kicsit? Nagyon kétségbe vagyok esve, mert eddig semmi baj nem volt.
    Kérem válaszoljon nekem, ha lehet sürgősen.

    Tisztelettel: Judit

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Dancsok Anita

    Kedves Judit,

    Kérem írja meg a korábbi levelezéseink sorszámát, dátumát.

    Várom válaszát,
    Dr. Dancsok Anita

  • Tisztelt Doktornő! Egy idei májusi megfázás óta bajlódom száraz köhögéssel. Nyáron voltam…

    Tisztelt Doktornő!

    Egy idei májusi megfázás óta bajlódom száraz köhögéssel. Nyáron voltam háziorvosnál 2 féle antibiotikumot írt fel (az egyik Ciprobay), hatása nem volt, próbáltam sokféle köptetőt, köhögéscsillapító gyógyszert, stodal szirupot is. Voltam tüdőszűrésen-negatív. Tüdőgyógyászaton garat-röntgent csináltak, légzésfunkciós vizsgálatot és allergia vizsgálatot- negatív. Voltam fül-orr gégészeten, vettek mintát a torkomból és az orromból és csináltak arcüreg CT-t, minden negatív. Nemrég ismét voltam háziorvosnál, azt mondta úgy hallja, hogy a hörgőim be vannak gyulladva a tüdőmben, felírt antibiotikumot (augmentin duo), de úgy néz ki ez sem használ. Érdeklődnék, hogy tudna-e javasolni valamilyen homeopátiás gyógyszert ami segítene.
    Köszönettel: T. Zoltán

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Dancsok Anita

    Kedves Zoltán,

    Milyen allergiavizsgálat történt? Miket néztek meg?
    A tartós köhögést okozhatják a légutakon keresztül bejutó allergének - pollenek, dohányfüst, dohányzás, munkahelyi környezetben valamilyen légszennyező anyag és ezek mellett ételallergia, gyomorsavtúltengés - reflux is. A májusi megfázás után ezek fenntarthatják a nyálkahárhya gyulladását, irritációját.
    Jöjjön el a leleteivel, megbeszéljük a továbbiakat és úgy tudok javasolni homeopátiát is.

    Üdvözlettel,
    Dr. Dancsok Anita

  • Tisztelt Doktornő! Kisfiam 2,5 éves. Tavaly augusztusban egy Tisza tavi nyaralás után belázasodott…

    Tisztelt Doktornő!
    Kisfiam 2,5 éves. Tavaly augusztusban egy Tisza tavi nyaralás után belázasodott (4 napig 40 fok), amiért kórházba került és a vérvétel során alacsony granulocita számot állapítottak meg. Volt csontvelővizsgálata, ahol kiderült, hogy a csontvelő teljesen rendben működik, megtermeli a kellő számú fehérvéjsejtet, csak van valamiféle antitest a vérben ami elpusztítja azokat. Idén február óta neupogén injekciót kap hetente. Az eredményei hullámzóak, legutóbb alacsony volt (0,5). Medrol nevű gyógyszerrel is próbálkoztunk, de azt nem lehetett beadni a gyereknek, annyira keserű és kihányta. Érdeklődnék, hogy esetleg nincs-e valamiféle homeopátiás gyógyszer ami talán segítene és nem kellene tovább szurkálni a gyerkőcöt. Válaszát előre is köszönöm: T. Zoltán

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Dancsok Anita

    Kedves Zoltán,

    Több hónapos homeopátiás támogatással az immunrendszer meggyógyíthatja magát. Ez személyre szabott kezeléssel történhet, ahol a fehérvérsejtszámon kívül még számos információ fontos gyermekével kapcsolatban a megfelelő szer kiválasztásához.
    Keressenek fel egy homeopata orvost személyesen.

    Üdvözlettel,
    Dr. Dancsok Anita

  • a ver cukor szintet meglehet talani egy atlagos labor leleten? es ha igen akkor mit keressek…

    a ver cukor szintet meglehet talani egy atlagos labor leleten?
    es ha igen akkor mit keressek rajta?
    illetve ha nem akkor van e a gyogyszertarba vercukor meresre valamilyen teszt(ami nem tul draga)?
    koszonom avalaszt!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Dancsok Anita

    Kedves Érdeklődő,

    A leleten a Szérum glükózt keresse.
    Ezen a linken a vércukormérő patikák listáját megtalálja:

    http:⁄⁄www.weborvos.hu⁄egeszsegmagazin⁄vercukormero_patikak_listaja⁄67611⁄
    A megvásárolható tesztekről a patikákban tájékozódhat.

    Üdvözlettel,
    Dr.Dancsok Anita

Szerző

Dr. Dancsok Anita

addiktológus, belgyógyász, gyógyász