A betegek kérdései (1407)

  • Tisztelt Doktornő!Pajzsmirigy betegségem van 100-as Euthyroxot szedek. Szeretnék fogyni,mert…

    Tisztelt Doktornő!Pajzsmirigy betegségem van 100-as Euthyroxot szedek. Szeretnék fogyni,mert két év alatt 12kg-ot felszedtem az eredményeim jók.Valami étvágycsökkentőt szeretnék szedni. Ön szerint a Cefamadar jó lenne? Hallottam még a Fucus Vesiculosusról hogy ez is jó.Valami olyat szeretnék ami hatásos, de ne hasmenés legyen az eredménye.Két éve szedtem már Lindaxát 3hónapig le is fogytam 6kg,de miután abba hagytam a duplája vissza jött.Falási rohamaim voltak.Nem jól érzem magam a bőrömben és lelkileg is megvisel.Segitségét nagyon megköszönném!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Anita Dancsok

    Kedves Érdeklődő,

    A Cefamadar is jó, mégis Önnek a Fucus vesiculosust javaslom, tekintettel a pajzsmirigybetegségére.
    Ez jódtartalmú algából készül és amellett, hogy étvágycsökkentő, a pajzsmirigy működését is támogatni fogja. A kezelőorvosát tájékoztassa majd, hogy ezt szedi, mert lehet, hogy a jelenleg szedett gyógyszeradagon módosítani szükséges.
    Tehát Fucus vesiculosus C5 erősségűből, naponta 1 alkalommal szopogasson el 5 golyót.
    Bevétel előtt és után fél órával enni, inni, fogat mosni, dohányozni nem szabad és a gyógyszert tárolja elektromosságtól távol.
    Ezen kívül az étrendjét alakítsa úgy, hogy elsősorban alacsony glikémiás indexű ételeket fogyasszon.
    Ezen a linken tud tájékozódni:
    http://www.tutitippek.hu/blog/glikemias-index.php

    Kérem jelezzen majd vissza a tapasztalatairól.

    Üdvözlettel,
    Dr. Dancsok Anita

  • Kedves Doktorno ! A 190 szám alatt kértem Ontol tanácsot ! Udvozlettel : Vera U.i. Akkor…

    Kedves Doktorno !

    A 190 szám alatt kértem Ontol tanácsot !

    Udvozlettel : Vera

    U.i.

    Akkor még nem éreztem állandóan ezt a fura hideget, akoiban kezdodott.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Anita Dancsok

    Kedves Vera,

    Megértem a félelmét. Emellett látom, hogy nagyon jók az eredményei!
    Nagyon sokat tehet egészségének megőrzéséért.

    Amit így emailben javasolni tudok:

    Ne fogyasszon fehérlisztes és cukros ételeket, cukros italokat.
    Csak teljes kiőrlésű lisztből készült ételeket egyen.
    Egyen enzimekben gazdag gyümölcsöt, pl. ananászt, papayát és sok zöldséget.
    Emellett szedjen vitaminkészítményeket és olyan táplálékkiegészítőt, amiben van szelén és cink.
    Antioxidánsként pedig növényi színanyagot (bioflavonoidot) tartalmazó készítményt javaslok.

    A legfontosabbnak mégis a lelki-szellemi feldolgozatlan konfliktusok, blokkok feloldását tartom.
    Ezek feltárására, oldására több módszer létezik: a Simonton-féle vizualizációs módszer, Hellinger-féle családállítás, autogén tréning, relaxációs és meditációs technikák.

    Javaslom ezt a weboldalt:

    http://www.rakellen.hu/?header=3&article=13

    Üdvözlettel,
    Dr. Dancsok Anita

  • Tisztelt Doktornő! Kisfiamnak 3,5 évesen kivették mgnagyobodott torokmanduláit. Ennek az lett…

    Tisztelt Doktornő!
    Kisfiamnak 3,5 évesen kivették mgnagyobodott torokmanduláit. Ennek az lett az eredménye, hogy a torokmandulái is megnagyobbodtak . A gyermekorvos, mikor már 1 éve ilyen nagy mandulával jártunk hozzá, gondolt egyet és a kivételt javasolta. Most 5 éves a kisfiam 1-szer volt neki tüszős mandulája, így úgy döntöttem kipróbálom LYMPHOMIOSOT cseppeket . Azt szeretném megkérdezni, valamennyit segítenek ezek a cseppek a manduláin, ha igen akkor milyen javulást eredményezhetnek vagy hagyjam az egészet és vetessem ki a manduláit? A gyógyszertárban árulják a homeopátiás szereket csak sajnos tanácsot nem tudnak adni. Szívesen kipróbálnánk mást is , ha tudna ebben segíteni.
    Köszönöm válaszát!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Anita Dancsok

    Kedves Érdeklődő,

    Adja a cseppeket a gyermeknek ebben az adagolásban:

    3x15 csepp, így kb. 2 hétig lesz elég.
    2 hét szünet után, ha még szükséges 2x15 cseppet lehet adni.

    Személyre szabott kezeléshez keressenek fel személyesen egy homeopata orvost, mert homeopátiás alkati kezeléssel a túltengő nyirokszövetek visszafejlődhetnek.

    Üdvözlettel,
    Dr. Dancsok Anita

  • Kedves Doktorno ? Már írtam Onnek, hogy mellrákra mutottek 4 éve, azóta rettegek a kiújúlástól…

    Kedves Doktorno ?

    Már írtam Onnek, hogy mellrákra mutottek 4 éve, azóta rettegek a kiújúlástól és az áttétektol. Minden gyanús dolgot tragédiaként élek meg, s a legrosszabbra gondolok.......

    Legutóbb azzal a problémával fordultam Onhoz, hogy kb. egy hónapja szinte állandóan hidegérzésem van.Nem olyan ez, mint mikor fázik az ember, hanem más- hideglelés, borzongás, nem is tudom, minek nevezhetném.Hol a lábszáram, a combom, hol a derekam, a karom, hátam, de már éreztem a mellkasomon is.
    Azt válaszolta , hogy forduljak az onkológusomhoz.
    Egy hete voltam az onkológusomnál, mondtam neki a fázást, szinte mosolyogva kérdezte, hogy 30 fokban is fázom-e. Mondtam, hogy igen, erre azt felelte, hogy fogalma sincs mitol lehet.
    4 hónapja nézte a CEA és CA 15-3 értékét az jó volt, ezért most nem vett le vért. Elkuldott azonban tudorontgenre és hasi UH-ra, én megnézettem a pajzsmirigyet is. A leleteim hála a drága jó Istennek negatívak.

    Mi okozhatja hát a fázást ? Talán a stressz?!

    Én 4 éve szedek vitaminokat,táplálék kiegészitoket, bár az orvosom szerint nem kellene, mert szerinte ezek is hozzájárulhatnak a r.sejtek szaporodásához.

    Teljesen tanácstalan vagyok !

    Mit tehetnék ?

    Válaszát megkoszonve maradok tisztelettel : Vera

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Anita Dancsok

    Kedves Vera,

    Kérem írja meg a korábbi levelezésünk sorszámát!

    Várom válaszát!

    Üdvözlettel,
    Dr. Dancsok Anita

  • Tisztelt Doktornő! A kérdésem a laboratóriumi vizsgálati eredményemhez kapcsolódik.Ebben a…

    Tisztelt Doktornő!

    A kérdésem a laboratóriumi vizsgálati eredményemhez kapcsolódik.Ebben a vas 30,3,a transzferrin telitettség 50.Kérdezném,hogy ez a magas eltérés a normálistól,milyen betegségre utalhat,hol tudnék esetleg további vizsgálatokat végeztetni,hogy ezt gyógyítani tudjam.

    Köszönettel: Major Zita
    e-mail: zmogyi@freemail.hu

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Anita Dancsok

    Kedves Zita,

    Kérem írja meg az összes mért eredményt a kiértékeléshez.
    Szed-e valamilyen vitamint, táplálékkiegészítőt?
    Milyen céllal végezték a vizsgálatot?
    Várom válaszát!

    Üdvözlettel,
    Dr. Dancsok Anita

  • Kedves Doktornő! Terhességem 10. hetében járok, kislányom nemrégiben lezajlott betegsége miatt…

    Kedves Doktornő!

    Terhességem 10. hetében járok, kislányom nemrégiben lezajlott betegsége miatt (mononukleózis) augusztus első hetében vérvizsgálatot végeztek nálam is.
    Az eredmény engem aggasztó részében kérném szépen a segítségét:

    "Epstein-Barr vírus nukleáris antigén (EBNA) IgG/ELISA (DiaSorin) - 48 AU/ml - pozitív

    Epstein-Barr vírus VCA IgG/ELISA (DiaSorin) - 115 AU/ml - pozitív

    Epstein-Barr vírus VCA IgM/ELISA (DiaSorin) - 23 AU/ml - pozitív

    Vélemény: Az EVB specifikus VCA IgM, VCA IgG és EBNA IgG pozitivitás reaktiválódott, vagy a közelmúltban lezajlott fertőzésre utal."

    A kérdésem az lenne, hogy az értékek alapján lehet-e tudni hogy ez a fertőzés mikor zajlott le nálam? Ismételt vérvételre hívtak múlt héten, ennek az eredményére sajnos pár hetet várni kell.
    Ha reaktiválódott, akkor ez mit jelent, hogy már régebben átestem rajta, és most ismét? (egyébként a terhességem kiderülte óta nem voltam lázas beteg)
    Azt Epsten-Barr vírusnak van a magzatra nézve veszélye, károsodhatott tőle?

    A másik kérdésem, hogy szintén a lelet alapján:

    "Cytomegalovirus (CMV) IgG/ELISA (DiaSorin) - 6,38 NE/ml - pozitív

    Cytomegalovirus (CMV) IgM/ELISA (DiaSorin) - 0,3 - negatív

    Ez alapján régen lezajlott fertőzésem volt. A kérdésem hogy ezt újra el lehet-e kapni? ÉS hogy az érték alapján lehet-e tudni kb. mikor zajlott le? (volt pár éve terhesség megszakításom, fejlődési rendellenesség miatt, aminek okát nem találták, de vérvizsgálatot nem is csináltak)

    Az előzmények miatt nagyon féltem a terhességem.
    Köszönöm szépen a segítségét,

    Sz.Viktória

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Anita Dancsok

    Kedves Viktória,

    Tekintettel terhességére és a kérdés fontosságára, javaslom tekintse át a linken található információkat és ezen az elérhetőségen telefonos konzultációra is lehetőség van:

    http://www.antszlabor.hu/vizsgalatok/epstein-barr-virus-ebv-ellenanyag-kimutatas/

    Üdvözlettel,
    Dr. Dancsok Anita

  • Tisztelt Doktornő! 30 éves vagyok és nagyon szeretnénk a férjemmel kisbabát, csak sajnos még…

    Tisztelt Doktornő!

    30 éves vagyok és nagyon szeretnénk a férjemmel kisbabát, csak sajnos még nem akar jönni. Pajzsmirigy alul működésem és PCOS-em is van sajnos.
    Azt szeretném kérdezni, hogy van-e olyan természetes gyógymód, ami ilyen esetben segíthet?
    Köszönettel: Elisa

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Anita Dancsok

    Kedves Elisa,

    Többféle természetes gyógymód tudná támogatni a gyógyulásban.
    Személy szerint a homeopátiás alkati kezelést ajánlom.
    Ehhez keressen fel személyesen egy homeopata orvost, aki az Ön testi-lelki-gondolkodásbeli jellemzői alapján javasol homeopátiás gyógyszert.

    Üdvözlettel,
    Dr. Dancsok Anita

  • Dr-nöaztszeretnémmegkérdezni,hogy kaptam a pánikbetegségemre Velaxin caps napi 1-etkell szednem…

    Dr-nöaztszeretnémmegkérdezni,hogy kaptam a pánikbetegségemre Velaxin caps napi 1-etkell szednem ill. Rivotril.0.5 napi 3-szor felett. Az lenne a kérdésem,hogy szedhetem mellé a Kalium phosphoricum D6 tablettát? Köszönöm válaszát.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Anita Dancsok

    Kedves Érdeklődő,

    Szedje nyugodtan, a szedési és tárolási szabályok betartásával.

    Üdvözlettel,
    Dr. Dancsok Anita

  • Kedves doktornő! A 321 kérdésre adott válaszomat kiegészíteném még annyival, hogy meg lett…

    Kedves doktornő!

    A 321 kérdésre adott válaszomat kiegészíteném még annyival, hogy meg lett a TSH eredményem is, mely teljesen rendben van (3.46)

    Válaszát köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Anita Dancsok

    Kedves Érdeklődő,

    A korábbi leveleiben megírt eredmények és panaszai alapján javaslom előbb menjen el a háziorvosához. Az októberi időpont még messze van.

    A magasabb vérzsírok és vércukor kapcsán nézze meg ezt a weboldalt.
    Hasznos tanácsok vannak a táplálkozással kapcsolatban.
    Fontos, hogy alacsonyabb glikémiás indexű ételeket fogyasszon.

    http://www.tutitippek.hu/blog/glikemias-index.php

    Üdvözlettel,
    Dr. Dancsok Anita

  • Kedves Dr -nö . Egyhónap alatt ill.3hét alatt 5kg-ot fogytam.elégstresszes életmódotélek,állandó…

    Kedves Dr -nö . Egyhónap alatt ill.3hét alatt 5kg-ot fogytam.elégstresszes életmódotélek,állandó fáradtságvan rajtam. Vérképet csináltatott a háziorvos ,minden érték normál tartományban vancsak a monocita:0.62G/l ,a másik monocita szám:14.1%,ésvan egy festett kenet értékelés monocita:14%, ill. tumormarkereknél a CA199: 2.50-es érték,itt van egy kissebb nagyobbjelzés az értékelött./mint a számtanban./ Kérem mondjameg meg kell ilyednem? Mert azt olvastam,hogy a magas monocita szám nem jó, söt rossz, de aháziorvos szerint nincs baj a leletemmel.köszönöm válaszát.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Anita Dancsok

    Kedves Érdeklődő,

    Valóban nincs baj a leletével. A CA 19-9 értéke rendben, a monocytaszám kismértékű emelkedése arra utal, hogy regenerációs folyamatok zajlanak, valamit éppen eltakarítanak ezek a sejtek. Lehet, hogy volt egy kisebb gyulladás, fertőzés.

    Az állandó fáradtságérzés miatt segítsen a szervezetének regenerálódni.
    Szedjen valamilyen vitamin-ásványianyag készítményt és Kalium phosphoricum D6 Schüssler tablettát.
    Ebből a tablettából naponta 4x1-et szopogasson el.

    Üdvözlettel,
    Dr. Dancsok Anita

  • Kedves Doktornő! 32 éves, még nem családos lány vagyok. A kezdetektől fogva a havai vérzésem…

    Kedves Doktornő!

    32 éves, még nem családos lány vagyok. A kezdetektől fogva a havai vérzésem hullámokban jövő görcsökkel jár, ritkán viszont a vércukorszintem drasztikus megváltozásával (majdnem elájulás határáig). Ez utóbbi esetben, félájultan, görcsös állapotban vagyok. Ez max kétszer esik meg velem az évben. Kiszámíthatatlan s kellemetlen.
    2-3 évvel ezelőtt hormonális vizsgálatot is készítettem, de hála Istennek, mindent rendben találtak.
    Meristint, aztán Algoflexet szedtem a haci vérzés megindulásakor, a görcsök jelentkezésekor. Nyilván vmelyest segítettek elviselni ezt a más állapotot.
    Egy esztendeje próbálok áttérni homeopátiás gyógyszerekre, a magam laikus módján. Jelenleg Magnesia phosphorica-t szedek be, amikor elkezdődik a menstruáció (vajon jobb lenne: Veratrum album a ritkán történő, de elájulás közeli állapot lehetősége miatt?), de nem tudom,hogy ezt csak akkor kell szedni, ha igen, milyen dózisban (mit jelent: D4 v D6?). Vagy esetleg egész hónapban kellene szednem, csupán a menses ideje alatt nem? Ez utóbbit olvastam a premenstruációs homeop. gyógyszerekről.
    Előre is köszönöm válaszát. Zsuzsanna

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Anita Dancsok

    Kedves Zsuzsanna,

    A Magnesium phosphoricum D6 Schüssler sót próbálja ki.
    Már akkor kezdje el szedni, amikor kezd görcsölni.
    10 tablettát oldjon fel 2 dl forró vízben és kortyoljon bele 5 percenként.

    Tartós megoldásként a menstruációs panaszokra és az ájulás közeli állapotra homeopátiás alkati kezelést javaslok. Ehhez személyes találkozás szükséges, ahol egy részletekre terjedő beszélgetés után az ön testi-lelki-gondolkodásbeli jellemzői alapján történik a gyógyszer kiválasztása. Ezt a homeopátiás gyógyszert nagy valószínűséggel nem szükséges naponta szedni. A szedés gyakoriságát és a gyógyszer erősségét sokminden befolyásolja. Személyes találkozás szükséges.

    Üdvözlettel,
    Dr. Dancsok Anita

  • Tisztelt szakorvos! Segítségét szeretném kérni, 37 hetes kismama vagyok a laboromban a süllyedésem…

    Tisztelt szakorvos!

    Segítségét szeretném kérni, 37 hetes kismama vagyok a laboromban a süllyedésem 78
    Alkalikus foszfatáz: 500
    Serum nátrium: 154
    a házi orvosom aggasztónak találta ezt az eredményt de a nőgyógyászom nem Önnek mi a véleménye.
    Köszönettel: Mónika

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Anita Dancsok

    Kedves Mónika,

    Hogy érzi magát? Ha jól, akkor élvezze az áldott állapot heteit.
    Nőgyógyásza feltehetőleg több terhes laborleletét látta, bízzon benne!
    Igyon több folyadékot.

    Üdvözlettel,
    Dr. Dancsok Anita

  • Kedves doktornő! 3 éves kislányomon hullám szerűen jönnek ki csalánszerű kiütések közel 1…

    Kedves doktornő!

    3 éves kislányomon hullám szerűen jönnek ki csalánszerű kiütések közel 1 hete .Eddig egy orvos sem jutott vele eredményre mert az állapota nem súlyosbodik csupán naponta 3-4-szer testszerte jelentekeznek a bőrtünetek főleg az arcán ezután elmúlik.Tudom hogy ezt nagyon sok minden okozhatja,már mindent végigzongoráztunk mi lehet az oka de semmi új nem jut eszünkbe.Azt szeretném kérdezni van e erre valamilyen gyógymód mert Zyrtec cseppet kaptunk de semmit nem használt és hány napig mehetünk el így hogy ne legyen káros a kis szervezetére.
    Válaszát előre is köszönöm: Katalin

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Anita Dancsok

    Kedves Katalin,

    Próbálják ki az Urtica urens C5 homeopátiás gyógyszert.
    Naponta 3 alkalommal 3 golyót elszopogatni. Lehetőleg a bevétel előtt és után fél órával evés ivás ne történjen. Elektromosságtól távol tárolja a gyógyszert.
    Jelezzen vissza 2 nap szedés után, hogy mi változott.

    Üdvözlettel,
    Dr. Dancsok Anita

  • KedvesDr-nö milyen informácio kell ahoz,hogyválasztkapjakakérdésemre,mertmegirom.KÖSZÖNETTELmóni…

    KedvesDr-nö milyen informácio kell ahoz,hogyválasztkapjakakérdésemre,mertmegirom.KÖSZÖNETTELmóni A317-eskérdés volt.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Anita Dancsok

    Kedves Móni,

    Ha homeopátiás kezelés mellett dönt, akkor az első találkozás kb. 1,5 órás beszélgetés. Olyan kérdések hangzanak el pl. hogy milyen volt az édesanyja terhessége önnel, milyen volt gyermekkorában, milyen korábbi betegségei voltak, védőoltásokra hogyan reagált, milyen volt a mozgás-és beszédfejlődése, milyen problémák foglalkoztatják és hogyan oldja meg ezeket, lelki-mentális jellemzők és még számos kérdés.

    Ezért mondom azt - az Ön laborleletének ismeretében-, hogy egy laborlelet alapján nem tudom megmondani Önnek, hogy szüksége van-e valamilyen gyógyításra. Személyes találkozást javaslok illetve a korábban megírt immunerősítést.

    Üdvözlettel,
    Dr. Dancsok Anita

  • Tisztelt Doktornő! 5 éves Kislányomnak 2009. januárjában kivették az orrmanduláját. Jelenleg…

    Tisztelt Doktornő!
    5 éves Kislányomnak 2009. januárjában kivették az orrmanduláját. Jelenleg a garatmandulái hatalmasok, gyermekorvosunk ajánlotta a Lymphomyosot cseppek használatát, de semmi bővebbet nem tudott róla mondani. Már én is hallottam alkalmazásáról ilyen esetben. Szeretném megkérdezni, mit jelent az, hogy " két hónapos kúra". Használjuk néhány napig,majd egy-két nap szünet, vagy folyamatosan kell szedni két hónapig a tájékoztatóban lévő adagolás szerint?
    Válaszát előre is köszönöm: Gózon Andrea

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Anita Dancsok

    Kedves Andrea,

    3x15 cseppet adhat, így kb. 2 hétig lesz elég.
    2 hét szünet után, ha még szükséges 2x15 cseppet lehet szedni.

    Üdvözlettel,
    Dr. Dancsok Anita

  • Tisztelt doktornTSH-mat kicsit lejjebb hozni, hogy gyorsabb legyen az anyagcserem? A felso hatarerteken…

    Tisztelt doktornTSH-mat kicsit lejjebb hozni, hogy gyorsabb legyen az anyagcserem?
    A felso hatarerteken van.
    Eva

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Anita Dancsok

    Kedves Éva,

    Szedjen valamilyen algakészítményt, vagy egyéb jód tartalmú táplálékkiegészítőt.

    Üdvözlettel,
    Dr. Dancsok Anita

  • Kedves Doktornő! Kérdésére hogy milyen gyógyszert szedek: Letrox 100 ill 125 mikrogrammos…

    Kedves Doktornő!

    Kérdésére hogy milyen gyógyszert szedek:
    Letrox 100 ill 125 mikrogrammos 1 szem, naponta felváltva. (A 100 kevésnek a 125 soknak tűnt :) ) Panaszok különösebben nincsenek, illetve hullámzóak. Néha szívtáji nyomásérzés, izületi fájdalom végtagokon bordatájon (kicsit olyan mintha lázas lennék, de lázam sosincs) és mostanában kicsit szédelgősebb, fáradtabb vagyok. Éjjelente van hogy hőhullámra ébredek, de ez is van hogy előfordul egy -két éjjel, utána napokig semmi. Hozzátenném ezek a tüneteim régebben is elő elő jöttek. Nem tudom hogy befolyásolhatja -e a vérképet az hogy most kicsit náthás vagyok. De ez is csak orrdugulással járó folyamat. Sem köhögés, sem levertség. Náthára most elkezdtem allium cepa 12 homeopátiás golyót szedni. Vérvétel előtt nem szedtem semmit a Letroxon kívűl.

    Válaszát köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Anita Dancsok

    Válaszom a mai levélben van.
    Üdvözlettel,
    Dr. Dancsok Anita

  • folytatnám: kreatinin 60 eGFR > 60 húgysav 296 nátrium, szérum 145 kélium szérim 4.2 klirid…

    folytatnám:
    kreatinin 60
    eGFR > 60
    húgysav 296
    nátrium, szérum 145
    kélium szérim 4.2
    klirid 101
    összes kálcium 2.34
    foszfáőt 0.70
    magnézium 0.76
    totál vaskötő kapacitás 61.3
    vas 11.9
    transzferrin szaturáció 16.62
    totál transzferrin 2.85
    összkoleszterin 4.0
    hdl - koleszterin, direkt 1.74
    ldl-koleszterin 1.75
    triglicerid 1.13
    GOT (ASAT) 22
    GPT (Alat) 26
    GGt 12
    totál bilirubin 6
    alkalikus foszfatáz 250

    THS 0.58

    Nagyon köszönöm a segítségét.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Anita Dancsok

    Kedves Érdeklődő,

    Az eredmények a gyulladással összhangban vannak.
    A magasabb süllyedés általában gyulladást jelez. A gyulladás gyógyulása után ez az érték lassan normalizálódik.
    A vizeletben található baktériumok valószínűleg a mintavétel és kezeléssel kapcsolatos hiba miatt lettek többen.

    Vizeletminta leadásakor fontos, hogy tisztálkodást követően, steril edénybe, középsugár vizeletet adjon.
    Valószínű, hogy a baktériumok később kerültek a vizeletébe és szaporodtak el.

    Jelentős eltérés összességében nincs a leletében.

    Üdvözlettel,
    Dr.Dancsok Anita

  • Belső aranyerem gyulladt be, arra kaptam kúpot, illetve Algoflex gyógyszert szedtem. WBC…

    Belső aranyerem gyulladt be, arra kaptam kúpot, illetve Algoflex gyógyszert szedtem.

    WBC 8.3
    RBC 4.9
    HGB 141
    HCT 0.42
    MCV 85
    MCH 29
    MCHC 337
    PLt 255
    NEUT 70.3
    LYMPH 23.9
    MONO 2.5
    EO 2.7
    BASo 0.6
    NEUT absz 5.84
    LYMPh absz 1.98
    MONO absz. 0.21
    Eo absz. 0.22
    BASO absz. 0.05
    VVt süllyedési sebesség 26

    Hemoglobin negatív
    Urubiliniogén normális
    Bilirubin negatív
    fehérje negatív
    Nitrit negatív
    glukóz normális
    aceton negatív
    pH 8
    fajsúly 1010

    fehérvérsejt 1
    laphámsejt 3
    vörösvértest 5
    cilinder 0
    baktérium 528

    glukóz 5.8
    karbamind

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Anita Dancsok

    Válasz a következőben

  • Kedves Doktornő! Fiam allergiás a borsóra, van e erre homeopátiás kezelési lehetőség. Köszönettel, Zizi

    Kedves Doktornő!

    Fiam allergiás a borsóra, van e erre homeopátiás kezelési lehetőség.
    Köszönettel,

    Zizi

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Anita Dancsok

    Kedves Zizi,

    Korábban már kaptam ilyen kérdést.

    Amit abban a levélben javasoltam, most is érvényes:

    "Az allergiás alkat kezelhető. Ez azt jelenti, hogy személyre szabottan egyszerre egyféle homeopátiás gyógyszer kerül kiválasztásra, és idővel az immunrendszer visszazökken a kisiklott vágányra. Akkor már nem okoz gondot a jelenleg még panaszokat okozó borsó, vagy egyéb allergén."

    Személyes konzultációt javaslok.

    Üdvözlettel,
    Dr. Dancsok Anita

Szerző

Dr. Anita Dancsok

addiktológus, belgyógyász, gyógyász