A betegek kérdései (2975)

 • Udvozlom ismet koszonom valaszat. Esetleg szivproblemara nem gyanakodik? Ágyban fekve este…

  Udvozlom ismet
  koszonom valaszat.
  Esetleg szivproblemara nem gyanakodik?
  Ágyban fekve este oldalamon faj a szivem, neha nehezlegzesem van es valamikor a bal lapockam alatt is faj a hátam (nem a gerincem).
  jaraskor nehezlaberzes es konnyen kifaradok (egy kisebb futastol is szedulok mar vagy ahol nagyobb izomero kell). Mint ahogy irtam is uszas utan tiszta lila volt a felsotestem es a fejem es nagyon nehezek a labaim es majdnerm elajultam.
  Bal karom bal labam ugyetlenebb es erzeketlenebb valamivel. Nem lehet, hogy a fog problemabol a véraram utjan eljutott a szivhez valamit okozva
  Mar kimozdulni se nagyon merek ettol a szedulessel egyetemben.
  Ön mit gondol?
  A fog eltavolitassal ez megszunne vagy egyeb baj lehet?
  (Pulzusom vernyomasom rendben mindket karomon es lábamon, verkepem is, ekg t 3 szor mertek)
  Koszonom es boldog Uj Evet kivanok!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Dravetzky Éva

  Kedves Kérdező!
  A szív probléma nem így zajlik!Inkább a szorongás dominál.Kérjen neurológiai kontrollt, véleményem szerint minden szorongás nélkül bucsuztassa az Ó évet, aggodalomra nincs ok!
  Üdvözlettel
  dr Dravetzky

 • Tisztelt Doktornő, 2005 ben volt az első koponya MRI vizsgálatom(szédülés,rosszúllét és depresszió…

  Tisztelt Doktornő,
  2005 ben volt az első koponya MRI vizsgálatom(szédülés,rosszúllét és depresszió miatt.Az MRI vizsgálat több apró gócot is mutatott.A vélemény :agyérgörcs vagy a tipikus sm nem is megfelehet.
  3 hónap múlva ismét MRI vizsgálat :a gócok ugyanúgy megvoltak,de többsem lett.Utána 2006 és 2007 ben ugyanaz az eredmény volt mint a legelső.
  Antidepresszánst szedtem 1.5 évig és panaszaim elmúltak ,egészen ez év október-ig.
  Kb akkor kezdődött,hogy a gyomromban érezten kis rángásokat néha.Aztán napi szinten,majd a közérzetem is rosszabb lett ,felment a pulzusom amire szedek gyógyszert billentyűnagyobbodás miatt.Kaptam új gyógyszert a kardiológustól,a pulzusom helyreállt,de én nem éreztem jobban magam.Felkerestem az ideggyógyászt,mert már kezemben lábamban belső remegéseket éreztem.Azóta ez még rosszabb lett:végtaggyengeség,szédülés,fáradékonyság.A dec.19 -i Mri eredménye a következő:A kamrarendszer középállású,nem tágabb.Mindkét oldalt túlnyonórészt a cerebrális artériák határzónáiban,a centrum semiovaléban,az artéria cerebri média felületes és és mély ágainak határterületében ,a frontális fehérállományban,parasagittálisan ,részben disseminált részben konfluáló ,vascularis laesioknak megfelelő jelfokozódások ábrázolódtak FLAIR sequentiás és T2 súlyozott képeken,melyek egyrésze a korábbi vizsgálat képein is azonosítható.A bal hippocampus középső harmadában enyhe forgási rendellenesség látszik(önmagában nem kórjelző)A külső liquorterek normál tágak.A cranio-cervicalis átmenet viszonyai szabályosak.Az angiographiás képeken mind a vertebro-basilaris,mind a carotis rendszerben jó áramlási viszonyok látszanak.Pathologiás \\"telődés\\" \\"telődési többlet,vagy hiány nem mutatkozott.Vélemény :Multiplex supratentorialis ,fehérállományi microlacunák.A Willis-kör ágain érmalformáció ,haemodinamikai zavart okozó szükölet nem ábrázolódott.
  A válaszért köszönettel:Rebeka.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Dravetzky Éva

  Kedves Rebeka!
  Kis ér probléma okozhatja az MR vizsgálaton észlelteket.ami lényegesen nem változott az előzőkkel összehasonlítva. A klinikumot is ismernem kéne!
  Panaszai nem sm-re jellemzőek! Ha vannak rizikó tényezők, úgy azok kiküszöbölése célszerű. Az antidepresszáns szedését folytatni lenne célszerű enyhe szorongás oldóval.
  Üdvözlettel
  dr Dravetzky

 • Tisztelt Doktornő! A napokban olvastam a kamratagulatot esetleg megoldo endoszkopos mutetrol.…

  Tisztelt Doktornő!

  A napokban olvastam a kamratagulatot esetleg megoldo endoszkopos mutetrol. Ha kiskoromban agyverzes kpvetkezteben alakult ki nalam a hydrocephalus, s azota 2 shunt revisiom volt, lehetseges-e, hogy egy ujabb shunt elzarodas utan ujabb shunt mutet helyett endoszkopos megoldassal probalkozzanak vagy ez mar nem lehetseges? Koszpnom segitseget!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Dravetzky Éva

  Kedves Kérdező!
  Idegsebésszel konzultáljon a kérdést illetően, ne levélben , személyesen
  Üdvözlettel
  dr Dravetzky

 • Tisztelt Doktornő! Az ideg ingerületvezetési képességéről érdeklődnék.Van egy rossz fogam,amiben…

  Tisztelt Doktornő!

  Az ideg ingerületvezetési képességéről érdeklődnék.Van egy rossz fogam,amiben évekkel ezelőtt azt hittem elhalt a fogideg.De extrém erős ingerekre-pl mézeskalács,szaloncukor mégis fáj,de csak pár másodpercig,amig azon az oldalon rágok.Nagyon erős fájdalom jelentkezik,de rögtön alább is hagy,más ételeknél nincs ez.
  Rejtélyes a dolog,mert évekig semmilyen ilyen panaszom nem volt a fog kilyukadása után.Ételek hőmérsékletével szintén nincs összefüggésben.

  A leirás alapján-tudom csak részben neurologiai téma a fogideg-Ön szerint mutathat e még életjelenséget a fogideg.

  UI:Az is felmerült bennem,nem e idegzsába,vagy vmilyen "fantom" érzet okozza,ilyen lehet? Érdemes magamat neurologián is megnézetni?

  Előre is Boldog Új Évet Kivánok tisztelt Doktornőnek,válaszát köszönöm!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Dravetzky Éva

  Kedves Kérdező!
  Fogászati vizsgálatát javaslom, a fogász eldönti szükséges e neurológiai vizsgálat, kezelés
  Kívánok én is Boldog Új Esztendőt!
  Üdvözlettel
  dr Dravetzky

 • Tisztelt Doktornő! érdeklődni szeretnék, hogy az agynyomás-fokozódás okozhat-e maradandó agykárosodást? Köszönöm…

  Tisztelt Doktornő!

  érdeklődni szeretnék, hogy az agynyomás-fokozódás okozhat-e maradandó agykárosodást?

  Köszönöm segítségét!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Dravetzky Éva

  Kedves Kérdező!
  Ha sokáig áll fenn akkor igen. A problémát inkább a fokozott agynyomást kiváltó ok okozza.
  Üdvözlettel
  dr Dravetzky

 • Tisztelt doktor nő! 41 èves vagyok sürü fejfájás miatt voltam fejfájásfejfájási ambulancián onnan…

  Tisztelt doktor nő! 41 èves vagyok sürü fejfájás miatt voltam fejfájásfejfájási ambulancián onnan koponya ct-n,eeg ami negativ. Viszpnt koponya mr a következõ nèhány vascularisvascularisvascularis eredetű dedemydemyelizatios goc látható.Ez mit jelent Köszönöm Szilvi

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Dravetzky Éva

  Kedves Szilvi!
  A kis demyelinisatios gócok a fejfájás okát nem magyarázzák, a klinikum nélkül a leírt elváltozásoknak nincs jelentősége!
  Üdvözlettel
  dr Dravetzky

 • Üdvözlöm drága dr.nö 16 éves lányvagyok és 12hetes terhes. fejfájás és látás zavar miatt MRI-vizsgálatott…

  Üdvözlöm drága dr.nö 16 éves lányvagyok és 12hetes terhes. fejfájás és látás zavar miatt MRI-vizsgálatott kértünk.És azt szeretném megtudni hogy az MRI-vizsgálat árthat-e a bábának?

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Dravetzky Éva

  Kedves Kérdező!
  Az első 3 hónapban csak nagyon indokolt esetben jön szóba az MR is, egyébként nem okoz gondot.A Ct tilos terhességben!
  Üdvözlettel
  dr Dravetzky

 • Tisztelt Doktor Nő! Két éve jobboldali arcidegbénulásom volt, mely nem jött teljesen helyre…

  Tisztelt Doktor Nő!
  Két éve jobboldali arcidegbénulásom volt, mely nem jött teljesen helyre a mai napig sem. Azóta a jobboldalon az arcizmok kicsit gyengébbek, nem olyan telt a jobb arcfél. Kérdésem: ennyi idő alatt elsorvadhattak-e az izmok? Jártam fél évig fizikoterápiára, illetve járok kisebb megszakítással take ten kezelésre (arcizomtorna). A jobb arcfelem gyengébbnek érzem a másik oldalhoz képest. Mit tehetek abban az esetben, ha azon az oldalon az arcizmok sorvadásnak indultak? Milyen szakorvos tudná a sorvadás esetleges mértékét megállapítani?
  Továbbá maradt egy olyan maradványtünet, hogy a jobb szemem nem tudom olyan nagyra nyitni, mint a másik szemem, illetve mosolygáskor összeszűkül. Ez ellen lehet-e tenni valamit, helyrehozható-e valamilyen módon ez a maradványtünet?
  Előre is köszönöm a választ, és egyúttal kellemes ünnepeket kívánok!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Dravetzky Éva

  Kedves Kérdező!
  A leírtak alapján a perifériás arcideg bénulása maradványtünetekkel gyógyult. Kullancscsípése nem volt a bénulás kialakulása előtt. A Lyme serologiát célszerű lenne elvégeztetni. Az arc masszírozássát javaslom, valamint mód és lehetőség szerint akupunktúrát.
  Szedjen Milgamma neurót napi 1 tablettát.
  Üdvözlettel
  dr Dravetzky

 • Tisztelt Doktornő! Segítségét és véleményét szeretném kérni. 26 éves nő vagyok. Irodai munkát…

  Tisztelt Doktornő!

  Segítségét és véleményét szeretném kérni. 26 éves nő vagyok. Irodai munkát végzek. Munka mellett pedig tanulok.
  Tüneteim 4 hónapja kezdődtek. Munkám során észrevettem, hogy kezem kitartva a billentyűzet fölött remeg. Eleinte próbáltam nem foglalkozni vele, de idővel egyre gyakrabban fordult elő, habár a remegés nem állandó, de most már napi szintű. A kezem remegése a karfára téve elmúlik. A kéz remegés alatt csak az ujjak remegését értem, a mozgásban nem korlátoz, max. a nagyon aprólékos dolgokban, pl. tű befűzése, apró dolgok összeillesztése néha nehézkesebb.
  A kezemet ügyetlennek is szoktam érzeni néha, valamint előfordul, hogy gyengének is, habár ez nem napi szinten fordul elő. Nem tudok vele erőt kifejteni, ilyenkor a toll megfogása is gondot okoz. De ez csak olyan pár másodpercig tart, megmozgatva elmúlik.
  Esténként lepihenve a kezem gyakran "odébbugrik", mely szintén eléggé ijesztő tud lenni.
  Érdekes, hogy a tünetek a nap előrehaladtával romlanak, valamint hétvégén ritkábban vannak jelen.
  Az utóbbi időben fáradékony is lettem, valamint kicsit fogytam is, annak ellenére, hogy a rendszeres sportot abba kellett hagynom egy kisebb sérülés miatt.
  Próbáltam vitaminokat szedni, első körben magnéziumot és kálciumot szedtem pezsgőtabletta formájában, tekintettel arra, hogy tej és tojásmentes diétát tartok egy éve ételallergiám miatt. Eleinte mintha segített is volna, jobban bírtam a napi rutint, és valahogy kedvem is jobb volt, de most ismét visszatértek a tünetek.
  Gondoltam stresszre is, ami sajnos szinte elkerülhetetlen, igyekszem kezelni, habár sport nélkül nincs ahol kiadja az ember felgyülemlett energiákat. A munkám is eléggé stresszes, és a jövő évi vizsgák sem segítenek.
  Tekintettel arra, hogy panaszaim nem javulnak egyre komorabb betegségek merülnek fel számomra(pajzsmirigy problémák, parkinson kór és egyes neurológiai megbetegedések). Szeretném véleményét kérni, mi lehet a probléma, Ön szerint rejtőzhet komolyabb betegség a tünetek mögött, érdemes-e fordulni személyesen szakemberhez?
  Válaszát előre is köszönöm!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Dravetzky Éva

  Kedves Kérdező!
  A legvalószínübb, hogy a megterhelés miatti stressz panaszainak oka. Mivel fogyott is csináltasson egy TSH labor vizsgálatot, ezzel ki tudjuk zárni az esetleges pajzsmirigy eredetet. A Parkison kór elvethető vizsgálat nélkül is, az nem így kezdődik! Sportolást valamilyen formába folytatni kéne! A Magne b6 2x1 szedése jó gondolat!
  Üdvözletel
  dr. Dravetzky

 • egy juk keletkezik a köröm àgyon és màr csak aza puha àgy van meg és mindig be törözik

  egy juk keletkezik a köröm àgyon és màr csak aza puha àgy van meg és mindig be törözik

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Dravetzky Éva

  Kedves Kérdező!
  Az A-vitamin, a kalcium, a vas hiánya puhítja a körmöket, célszerű lenne pajzsmirigy vizsgálata is.
  Üdvözlettel
  dr Dravetzky

 • Tisztelt doktornö,elnezest kerek hogy levelem hianyos volt,es köszönöm a kerdest a paromnak a…

  Tisztelt doktornö,elnezest kerek hogy levelem hianyos volt,es köszönöm a kerdest a paromnak a köv.vizsgalatokat csinaltak:EEG,CT,MR a veret szinte mindenre kivizsgaltak,gyogyszert sem irtak fel neki es nem is szed semilyet,nem iszik alkoholt es nem dohanyzik,viszont alandoan stresszben el,szerencsere egy hete nem mutatkoztak nala rángo görcsök,azelött voltak hetente ket alkalommal is a válaszat elörevalasz is köszönöm

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Dravetzky Éva

  Kedves Ágica! Célszerű lenne epilepsziával foglalkozó neurológussal megbeszélni azt, amit párja rosszullétekor látott, amit nekem a múltkori levelében leirt.
  Üdvözlettel
  dr Dravetzky

 • Tisztelt doktornő! Neurológus elküldőtt koponya mr-re sokat fáj baloldalt a fejem.T2 súlyozott…

  Tisztelt doktornő! Neurológus elküldőtt koponya mr-re sokat fáj baloldalt a fejem.T2 súlyozott ès flair coronalis sikú kèpeken az oldalkamrák hátsó szarva mögött 2-3mm átm.jelinteziv gócok⁄apró demyelinisatiós góc melyek vaskularis eredetűek lehetnek. Ez mit jelent? Agyálományba egyèbbkorós eltèrès nem látható. Magas vèrnyomásom is van nehezen àllt be. Aspiron protectettt is szedel
  Köszönöm.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Dravetzky Éva

  Kedves Kérdező!
  Agyi kis ér probléma okozhatja az Mr vizsgálaton észlelteket.Az Aspirin protect szedése jó gondolat, szorongásra semmi ok! Nyaki erek Doppler vizsgálatát javaslom, ha nem volt eddig
  Üdvözlettel
  dr Dravetzky

 • Kedves weborvos Olyan problemaval fordulok Onhoz, hogy kb 1 honapja elkezdett zsibbadni a bal…

  Kedves weborvos
  Olyan problemaval fordulok Onhoz, hogy kb 1 honapja elkezdett zsibbadni a bal karom es bal labam (ugyetlenebbek is) labam elnehezul jaraskor, szedulok (olyan mintha almodnék kb) es bele-bele nyilal vegtagjaimba olykor a fajdalom es izmaim is neha fajnak, mint mikor izomlazam van. Bal szemem ugy erzem nehezebben tudom korbemozgatni.  Multkor usztam es utana tiszta lila volt a felso testet es majdnem elajultam. De izomerőm megtartott. Szivemnel es erzek fajdalmat olykor es a pulzusom nyugalmi alalpotban regen mindig 57-60 koruli volt, mar emelkedett 70-75re es 1 honapja ilyen(azota visszaesett). Gerincfeedulesm van, nyakam rendszeresen ropog, ahogy a gerincem is, nyakam elore dol. Vernyomasom es verkepem rendben van, koponya CT negativ. Ideggyogyasznal voltam ő ér eredetu betegseget allapitott meg es azt mondta biztos valami trauma ért. Ideggyogyasz irt fel: Milgammat, Cavintont,betaserc, divascant, triapdialt. Napi 2-3at mindenbol es ezeket mar 3 hete szedem, de nem erzek javulast. FONTOS MEGEMLITENEM, hogy bal felso szemfogam gyokere be volt gyulladva az év elején, szajsebesz azt mondta varjunk vele meg gyugyul, majd legrosszabb esetben levágjak a gyokercsucs végét. Amig vartunk a gyogyulassal (kb 6honap) bal szemem fájt, es es egyre tobbszor fajt a fejem foleg a bal oldala a szemfog gyokerenel ami a fülemre is kiterjedt (EZEK MEG MINDIG TARTANAK). Bal kezembe es bal labamba az idegekbe tobbszor belenyilalt a fajdalom is. Majd megjelent kb 1 honapja az elso tunet ami felzaklatott, mint irtam a bal oldal zsibbadasa stb es elmentem a szajsebeszhez, hogy csinaljuk meg a gyokercsucs rezekciot. De a tunetek maradtak utana. 3 hete voltam orrmellekureg rontgenen es bab nagysagu OrrPOLIPOT mutatott a bal orrmelekuregben es ful orr gegesz kronikus arcureggyulladast alapitott meg ez alapjan. Erre szteroidos orrspeayt es gyulladascsokentot kaptam es hasznaljak ra lampat. Etvagyam rendben, aludni tudok, mozogni jarni tudok. Kozerzetem nagyon rossz. ON SZERINT MI OKOZHATJA A TUNETEIMET: szivproblema, idegrendszeri , érproblema, gerincproblema, góc? koszonom valaszat

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Dravetzky Éva

  Kedves Kérdező!
  A fogászati, arcüreg góc szóba jöhet okként! No meg egy kis szorongás is társulhat a panaszokhoz.A fönti gyógyszerekből meghagynám a 2x1Tiapridált, Milgamma 2x1 caps-t, Cavinton forte 3x1 t-t, plusz Magne b6 2x1.Elhúzodó panasz esetén kérjen neurológiai kontrollt.
  üdvözlettel
  dr Dravetzky

 • Kedves Doktornő! Körülbelül egy hete furcsán fáj a fejem,nem is fájdalom,inkább olyan érzés,minhta…

  Kedves Doktornő!
  Körülbelül egy hete furcsán fáj a fejem,nem is fájdalom,inkább olyan érzés,minhta bizonyos mozdulatra,főleg járáskor,olyan,mintha belülről tompán nekiütődne valami a koponyámnak,szédülök is enyhén, lüktet is picit.Most hagytam abba antibiotikum szedését,orrmelléküreg gyulladás miatt,de sztem az sem gyógyult meg még rendesen.Nyakam szokott fájni,ha megnyomkodom utána jobb szokott lenni egy időre.Szorongó típus vagyok,nagyon félek h vmi komoly bajom van,Ön szerint mitől lehet ez?

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Dravetzky Éva

  Kedves Kérdező!
  Megfázás után jelentkező fejfájás hátterében esetleg arcüreg gyulladás jön szóba, ami okozhatja panaszait. Elhúzódó panasz esetén lássa orr-fül -gégész.
  Üdvözlettel
  dr Dravetzky

 • Tisztelt Doktornő! Orvosom megállapította, hogy aura migrénem van. Elkezdtem kicsit utána…

  Tisztelt Doktornő!

  Orvosom megállapította, hogy aura migrénem van. Elkezdtem kicsit utána olvasni a témának, és azt olvastam ez okozhat stroke - ot. Ez eléggé megrémített... Ez valóban ennyire veszélyes? Ettől kaphatok stroke - ot?

  Válaszát várva,
  Edit

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Dravetzky Éva

  Kedves Kérdező!
  A migrénnek több fázisa lehet, egyik ilyen fázis az aura, mely közvetlen a fejfájás kialakulása előtt jelenhet meg. Többféle aurajelenség ismert.Amit Ön említ az esetleg szövődménye lehet a migrénnek, de nem szabály , hogy ki is alakul minden esetben! Ne olvassuk a betegséggel kapcsolatos fajlokat, tévútra vezethetnek! Tartsuk be a vizsgáló orvos által előírtakat, s akkor nincs szorongásra ok!
  Üdvözlettel
  dr Dravetzky

 • Tisztelt Doktornő! Szeretném megkérni koponya MR leletem értelmezésére! Normális tágasságú,…

  Tisztelt Doktornő!
  Szeretném megkérni koponya MR leletem értelmezésére!

  Normális tágasságú, középvonali helyzetű, szimmetrikus kamrarendszer ábrázolódott. A felszíni liquorterek is normális tágasságúak. Jobb oldalon a frontális kamraszarv mellett néhány milliméteres jelintenzív képlet ábrázolódott.Az agyállományban más kóros jelintenzitás eltérés, térszűkítésre utaló jel nem látható. Jobb oldalon communicans posterior nem ábrázolódott. Az intracranialis ereken más kórjelző eltérés nem mutatható ki. A bal oldali maxillarisban kisfokú nyálkahártya megvastagodás látható.

  Vélemény: Soliter apró fehérállományi laesio jobb oldalon. Variációs Willis kör. Sinustis maxillaris l.s., vs. dentogen eredettel.

  Kedves Doktornő! Válaszát előre is köszönöm!
  Üdvözlettel: Mohácsi Andrea

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Dravetzky Éva

  Kedves Andrea!
  Tulajdonképpen negatív lelet. Lezajlott arcüreggyulladásra utalás, mely miatt az MR-t tekintse meg orr-fül -gégész.Az apró fehérállományi laesio nem kórjelző.Ha vannak rizikó tényezők úgy azok kezelendők.A variációs Willis kör vele született variáns
  üdvözlettel
  dr Dravetzky Éva

 • Tisztelt Doktornő! A kérdésem az lenne, hogy mi okozhatja azt, hogy a homlokom mögött ilyen…

  Tisztelt Doktornő!
  A kérdésem az lenne, hogy mi okozhatja azt, hogy a homlokom mögött ilyen bizsergés (talán a vakarás érzéséhez hasonlít) féle érzést tapasztalok időnként, leggyakrabban mikor korán kell kelnem, illetve időnként ugyanezt a fejem búbjánál (koponyán belül), tehát a frontális és parietális lebenynél.
  Köszönöm előre is a válaszát!
  Üdvözlettel:
  B. Balázs!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Dravetzky Éva

  Kedves Balázs!
  Nem hiszem, hogy kórjelző lenne panasza. Ha elhúzódó lenne, nézze meg ideggyógyász.
  Üdvözlettel
  dr Dravetzky

 • Tisztelt Doktornő!
  Már írtam Önnek a nagymamámról, akinek fájt az arcának jobb oldala, Ön akkor idegzsábára gyanakodott, végül bebizonyosodott hogy igaza volt, szerencsére már jobban van, mert szed rá gyógyszert, viszont nem régiben voltunk vele nyaki röngenen, illetve koponya CT-n, hála… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Dravetzky Éva

  Kedves Orsolya!
  Sermion nevű tabletta 1x1minden reggeli bevétele jó lehet kezdetnek, ill kérjenek ideggyógyászatra beutalót. Nagyon sokról beszél az óra teszt elvégeztetése a Nagymamával.… Még több

 • Kedves Doktor Nő!

  Most kaptam meg a laborleletemet és aggódom.
  A normális és jó értékeket nem írom le csak ami kapott csillagot.

  Laktát dehirogenáz 178 (normál 208-378)
  Tsh 5,1 (normál 0,4-4)
  Neutrofil 42 (50-70)
  Monocita 8 (3-8)
  Limfocita… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Dravetzky Éva

  Kedves Tímea!
  Konzultáljon endokrinológussal, pajzsmirigy alul működésre utal a TSH lelet!
  A többi nem érdekes
  üdvözlettel
  dr Dravetzky

 • Jó napot Dr. nő :) mi lehet a bajom ?? már elég régóta nagyon sokat idegeskedek, szinte minden…

  Jó napot Dr. nő :)
  mi lehet a bajom ?? már elég régóta nagyon sokat idegeskedek, szinte minden felidegesít... és már egy jó ideje nagyon sokat szédülök, levert vagyok, zsibbad az arcom illetve végtagjaim is szoktak.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Dravetzky Éva

  Kedves Kérdező!
  Elsősorban kimerülés, feszültség okozhatja panaszait.Célszerű lenne ideggyógyászati vizsgálata, addig is kérjen Családorvosától enyhe nyugtatót, próbáljon pihenni az ünnepek alatt!
  Üdvözlettel
  dr Dravetzky