A betegek kérdései (2975)

  • Tisztelt Doktornő! Tanácsát szeretném kérni, 5 hónapja zsibbad a bal kezemen a kisujj és a gyűrűsujj…

    Tisztelt Doktornő! Tanácsát szeretném kérni, 5 hónapja zsibbad a bal kezemen a kisujj és a gyűrűsujj bal fele valamint az alatta lévő tenyér rész. Az mr leletem a következő: A cervicalis lordosis íve elsimult. Az alsó cervicalis csigolyák peremein osteophyta képződések láthatók,melyek a C V.-VII.magasságában a liquorcsatonán compressiot okoznak és a forameneket is szűkítik. Maguk a discusok T2-n végig dehydratios jelvesztést mutatnak.A CV.-VI. közötti discus magasságában csökkent,itt ventralis protrusio van,dorsalisan csak az osteophyták okozzák a compressiot és a csontos gerinccsatorna az alsó cervicalis szakaszon szűkebb. A C VI.-VII. közötti discus magassága jelentősen csökkent,jelentős vertralis protrusio mellett dorsalisan igen discret centralis és paramedian bal túlsúlyú előboltosulás látható. A craniocervicali átmenet szabályos. A gerincvelőn kóros jelfokozódás nem ábrázolódott. Javasolná a műtétet vagy inkább a fizikoterápiás kezeléseket ajánlaná. Tisztelettel és köszönettel várom válaszát.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Dravetzky Éva

    Kedves Kérdező!
    A feladott kérdésre a korrekt választ az Ön vizsgálata döntené el!Ha van motoros károsodás is, úgy a műtét jönne szóba, önmagában a zsibbadás nem jelent műtéti indikációt. Benfogamma, vagy Milgamma szedését javaslom.
    Üdvözlettel
    dr Dravetzky

  • Kedves Doktornő! Olyan kérdésem lenne hogy miert van az hogyha hirtelen lefekszem akkor szédülés…

    Kedves Doktornő! Olyan kérdésem lenne hogy miert van az hogyha hirtelen lefekszem akkor szédülés jön rám egy pár másodpercig max 1 percig.Van olyan is amikor fekszem az ágyban és ha oldalra fordulok megint erzem aztan szünet a másik oldalamra fordulok megint erzem...lehet agydaganat vagy pszichésen van.,? sajnos pánikbeteg is vagyok :(

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Dravetzky Éva

    Kedves Kérdező!
    A belső fülben kis mész kristályok okozhatják ezt a zavart, amikor helyzetváltoztatáskor rákerülnek az idegvégződésekre, s azok izgalmát váltják ki. BPV szindrómának nevezzük (jóindulatú,rohamszerű, szédülés a mozaik szó megfejtése). Orr-Fül-Gége vizsgálatot kérjen, addig is szedjen B6 vitamint 3x1
    Üdvözlettel
    dr Dravetzky

  • kedves doktornő!zsibbad a nyelvem és elküdtek koponya MRI-re de még nem kaptam idöpontot hogy…

    kedves doktornő!zsibbad a nyelvem és elküdtek koponya MRI-re de még nem kaptam idöpontot hogy a leleteimet vissza vigyem ellemeztetni hogy nem e ettől zsibbad-e a nyelvem.leletem ez áll:az orrmelléküregek,mastoidalis sejtek légtartóak.az orrsövény enyhén jobbra deviál.Az agyi középvonal normális helyzetü.a bal oldalkamra teste az ellenoldalinál kissé szélesebb,kóros aszimmetria nem látható.Egyebekben liquorterek szimmetrikusak szabályos tágasságuak.A craniocervicalis átmenet és a kisagy-híd szögletek szabadok.A sella nem tágabb,a hypophysis nem nagyobb.Az agyállományban kóros jeleltérés nem látható,Diffúziós gátlást okozó jeleltérés nem látható.Maga szerint neurologia betegségről van szó véleményét szeretném kikérni.elöre is köszönöm a válaszát!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Dravetzky Éva

    Kedves Kérdező!
    A koponya MR vizsgálat negatív!
    Lássa szájsebész, esetleg orr-fül-gégész.
    Üdvözlettel
    dr Dravetzky

  • Tisztelt Doktornö,barátom 28 éves,6 honapja vagyunk eggyüt,harom honappal ezelött ejjel arra…

    Tisztelt Doktornö,barátom 28 éves,6 honapja vagyunk eggyüt,harom honappal ezelött ejjel arra ebredtem ,hogy nagyokat rant magan,majd ahogy villanyt gyujtottam komaba esett görcsbe randult egesz teste a szaja habozni kezdett,es közbe furcsa hangokat adott ki,nem vizelt magaala,K.B 4 percig tartott a roham,ahogy magahoz tert gyorsan felöltözött es menni akart,zavart volt es remült,neztem a nyelvet ,meg volt harapva egy kicsit en epilepsziara gondoltam mivel apolo nö vagyok ugy cselekedtem ahogy ijenkor kell,de epilepsiat egyik vizsgalat se deritet ki,majd 1 honapig szinte semmi baja sem volt,egy reggel es azota mar töbször is olyan rángások jönnek ra,mindent elejt es legtöbször le is esik,de észnél van es szégyenli,ezek K.B fel oran belül elmulnak,en nagyon szeretnek neki segiteni,de csaladja azt alitja hogy nala ez normalis a hideg honapokba,es föleg ha nincs kipihenve,ezert mar orvoshoz sem akar fordulni,kerem ön mit javasol ez esetben en tanacstalan vagyok es aggodom,a csaladja ellen nem akarok fordulni,igy hat EGYENLÖRE tiszteletbe tartom es elfogadom hogy ez nala normalis

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Dravetzky Éva

    Kedves Kérdező!
    Milyen vizsgálatok készültek? Koponya MR, EEG is?Labor? Milyen gyógyszert szed? Alkoholt fogyaszt e?
    Üdvözlettel
    dr Dravetzky

  • Tisztelt Doktornő!

    81 éves demens édesanyámat 3 évi otthonápolás után, bevittem egy idősek otthonába. Másnapra leszedálták, lekötözték, következő nap elesett, és bevitték a kórházba, négy napra. Kisebb bevérzés lett a fején (két újnyi). Most három hete itthon van, de csak segitséggel… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Dravetzky Éva

    Kedves Kérdező!
    Vizsgálat nélkül nem tudok kérdésére válaszolni. Milyen gyógyszereket szed Édesanyja? Módosult kezelése azóta hogy haza jött ? A bevérzés a fejen külsőleg volt? Koponya Ct… Még több

  • Tisztelt Doktornő! Nagyjából másfél hónapja kezdődtek a tüneteim, amik meglehetősen megkeserítik…

    Tisztelt Doktornő!

    Nagyjából másfél hónapja kezdődtek a tüneteim, amik meglehetősen megkeserítik a mindennapjaimat. Az egész egy erős nyak és vállfeszüléssel kezdődött, ami szinte folyamatosan fennállt. Az izmaim nem fájdalmasak, mozgathatóak, de olyan, mintha folyamatosan valamilyen teher nehezedne rájuk, vagy ha folyamatos munkát végeznének. Ehhez később csatlakozott az állkapcsom is, illetve a rágóizmaim. Ezek a tünetek általában egész nap fennállnak, és csak időnként szűnnek meg, de olyankor teljes egészében, éjszaka és ébredéskor nem jelentkeznek). Emellett szinte minden nap valamilyen zsibbadás vagy izomremegés is jelentkezik, általában a lábamban, de volt már, hogy a hasamban is ugrált egy izom, aztán amilyen gyorsan jött, el is múlt. Az utóbbi tünetek nem folyamatosan vannak jelen, hanem időről időre el- és feltűnnek. Rendszeresen sportolok, fogyni nem fogytam, szellemi munkát végzek, tehát ilyen téren úgy tűnik, minden rendben van. Emellett azonban szinte folyamatosan aggodalmaskodom, hogy valamilyen súlyos betegségem van (SM, Huntington kór, ALS - ebben persze az internet sincs a segítségemre). Neurológusnál jártam nagyjából két hete, aki megvizsgált (akkor az izomremegés még nem jelentkezett) és szomatoform zavart állapított meg, ami ideig óráig megnyugtatott, de a nyugtalanító tünetek miatti aggodalom állandóan visszatér. Most valamilyen magán képalkotó diagnosztikai vizsgálaton gondolkodom (koponya MR), amivel végleg megnyugtathatnám magam. Ön mit gondol? Lenne ennek értelme? Milyen vizsgálattal zárhatnám ki ezeket az ijesztő betegségeket, és nyugodhatnék meg végre.

    Megtisztelő válaszát előre is köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Dravetzky Éva

    Kedves Kérdező!
    Ideggyógyász megvizsgálta, eltérést biztos nem talált, minimális gyanú esetén biztos javasolta volna a további vizsgálatokat! Így nem javaslom a magán akciókat! Ne olvassa az egészséggel kapcsolatos fajlokat!!Izomrángást okozhat izom erőltetés is! A leírt panaszok alapján inkább pánikra gondolnék, ha nem sikerül megnyugodni, inkább szorongás oldót kérjen Családorvostól! Folytassa a sportolást, ne foglalkozzon az Ön által említett betegségekkel,azok egyike sem így kezdődik.Kívánom, hogy e javaslataimat betartva, sikerül Boldogan Karácsonyozni, s a jövő évben csak pozitívan gondolkodni.Kívánok mindehhez sok sikert!
    üdvözlettel
    dr Dravetzky

  • Kedves Doktornő! 5 hete "baleset" ért, eltörött az orrom és a jobb oldali orbita. Sajnos az…

    Kedves Doktornő!

    5 hete "baleset" ért, eltörött az orrom és a jobb oldali orbita. Sajnos az arcom jobb oldalán zsibbadás, érzékkiesés van. Szeretném a véleményét kérni, hogy meddig fog ez fenn állni és lehet-e valami konzervatív kezeléssel a gyógyulást segíteni. Van-e esetleg olyan vitaminkészítmény, ami szintén jótékony hatással lehet?

    Válaszát nagyon köszönöm.

    Tóth Hajnalka

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Dravetzky Éva

    Kedves Hajnalka!
    Szedjen Benfogammát 50mg 4x1 tablettát,vagy Benfogamma 300mg 1x1(ez recept köteles),vagy Milgamma neurot 1x1. Mód és lehetőség szerint akupunktúrás kezelés is szóba jöhet!
    A gyógyulás többnyire elhúzodó.
    üdvözlettel
    dr Dravetzky Éva

  • Tisztelt Doktornő! Szeretném a tanácsát kérni az alábbi ügyben. 32 éves nő vagyok,nincs semmilyen…

    Tisztelt Doktornő!
    Szeretném a tanácsát kérni az alábbi ügyben.
    32 éves nő vagyok,nincs semmilyen konkrét betegségem és nem is szedek semmilyen gyógyszert.
    Múlt hét szerda este egyik pillanatról a másikra lezsibbadt a bal oldalam,a lábam,karom és az arcom is úgy,hogy a számat sem tudtam rendesen mozgatni és mikor próbáltam a fiamnak kiabálni,akkor nem tudtam rendesen kimondani a nevét sem.
    Ez kb. 10-15 másodpercig tartott,aztán el is múlt hirtelen ahogy jött.
    Másnap reggel elmentem a háziorvosomhoz aki beküldött a közeli kórház sürgősségi osztályára.Végülis ott felvettek a kórház neurológiai osztályára kivizsgálásra,TIA gyanúval.
    Csináltak CT-t,EKG-t,mellkas röntgent,vérképet,nyaki UH-t,volt neurológiai vizsgálat.
    Minden lelet negatív lett.
    (illetve a nyaki UH kimutatott a pajzsmirigy bal lebenyében egy caudalisan 28mm-es cysticusan degeneralt göböt,ami miatt majd január közepén megyek pajzsmirigy ambulanciára,de a vérképben a TSH érték normális volt!)
    Három nap után saját felelősségre hazajöttem a kórházból,mert idegileg nagyon megviselt a kórházi tartózkodás és három gyermekem várt itthon.
    A zárójelentésemre azt írták,hogy a korom és az eredmények miatt atípusos migrén gyanúja merül fel.
    (az esetet megelőző két héttel volt egy nagyon erős fejfájásom,ami valószínűleg migrén volt,de csak akkor az egy alkalommal,azóta sem ismétlődött.)
    Történt még a kórházban egy EEG vizsgálat is,aminek az eredményét még várom.
    Január elejére kaptam időpontot szív UH-ra is és említették,hogy a későbbiekben tervben van egy koponya MRI.
    Megelőzésképpen Aspirin Protect 100mg szedését javasolták itthonra.
    A vérnyomásom jó,vagyis inkább alacsonyabb az átlagnál:110⁄90 általában,a vérképem tökéletes.
    Alapvetően kicsit ideges természetű vagyok,illetve tavaly óta pánikbetegségem van,ami fulladásos tünetekkel jelentkezik időnként,evvel nem voltam konkrétan orvosnál csak a háziorvos diagnosztizálta egy rosszullét után,viszont ezt elég jól tudom már magamban kezelni és az említett esetnél ez sem állt fent.
    Megemlítem még,hogy dohányzom.
    Mióta hazajöttem a kórházból,vasárnap óta minden nap egy-két alkalommal ismét elkezdett zsibbadni a bal karom,szerencsére máshova nem terjedt ki,"csak" a karom zsibbadt.
    Így is eléggé megvisel,mert nem tudom,hogy mi okozza és legutóbb kb. 20-25 percig tartott a zsibbadás.
    Januárban a szív UH-t követően kell mennem kontrollra a neurológiára,de nagyon hálás lennék ha tudna tanácsot adni,hogy addig is mit kezdjek ezzel a zsibbadással vagy hogy tudnám ezt megelőzni?!
    Elnézését kérem a hosszú leírásért,de szerettem volna részletesen tájékoztatni a pontos körülményekről és eredményekről.
    Előre is nagyon szépen köszönöm a tanácsát!
    Tisztelettel: Marianna

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Dravetzky Éva

    Kedves Mariann!
    Átmeneti agyi keringészavar okoz hasonló tüneteket. Önnél ez ellen szól az, hogy a beszéddel is volt gond, úgy nem a bal, hanem a jobb oldal kellett volna zsibbadjon!
    Mivel minden eredmény negatív, így nagy bajt én nem feltételezek! A panasz hátterében a pánik sem kizárt, vagy esetleges túlhajszoltság.
    Szedjen Magneb6 2x1 tablettát és Benfogammát, az Aspirin protect mellett.
    Nyugodtan ünnepeljen!
    Üdvözlettel
    dr Dravetzky

  • Kedves doktornő!

    1998-ban, akkor voltam 10éves, agyi thromsosist kaptam.
    Az eltelt idő alatt átestem még kettőn,ami jelentősebb változást nem okozott,csupán erős fejfájás,végtagzsibbadás kísérte.

    Pár napja alvászavaraim vannak,az érintett oldal éjszakánként… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Dravetzky Éva

    Kedves Kérdező!
    Keresse meg gondozó ideggyógyászát.Az előzmények miatt, minden változás esetén egészségi állapotában, érdemes konzultálni a gondozó neurológussal.Ha csak sokára kap időpontot… Még több

  • Szeretném véleményét kikérni ez az eset többször is előfordult már és orvoshoz is fordultam azt…

    Szeretném véleményét kikérni ez az eset többször is előfordult már és orvoshoz is fordultam azt állapították meg h pánikolok csak és annak a vissza térő tünetei,de a nyakam is elég sokszor becsipödött már és olyankor mintha bele szúrna a jobb halántékomhoz.
    Szóval a tüneteim: ülök a szobámban csinálom a dolgom eccer csak bévülről egy fura érzés tör rám és nembíroj egyhelyben megmaradni ram jön egy szív dobogásérzés az ijedségtől gondolom,belső remegés,szédülés,néha rossz látás is...aztán lassan megszünik,kissebb idő után . De utánna egy ideig nyugtalan vagyok az ijedségtől félek neh nagyobb bajom legyen.de nemtudom h az idegbántalom lehet e a fejembe a nyakam végett vagy egy sima régi stresszhelyetről lehet e szó.vagy egy komolyabb szív betegség esetleg vagy nemtudom mire gondoljak már.válaszát előre is megköszönném.elég fiatal vagyok 23 éves sokáig szeretnék még élni és kétségbe esett vagyok mert mindenki körülöttem nyugtazgat hogy ez semmi de azért kellemetlen érzés.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Dravetzky Éva

    Kedves Kérdező!
    Leírása szerint én is pánik betegségre gondolok! Próbáljon sportolni, ha jelentkezik a rossz érzés sétáljon, vagy fusson egy kört. Ha nem sikerül leküzdeni önerőből a leírt szorongást, pánikot keressen föl psychiatert, aki biztos segítségére lesz.
    Üdvözlettel
    dr Dravetzky

  • Tisztelt Doktornő!5 napja feszítő érzést éreztem az orrnyrgemnél,elmentem gégészetre,azt mondta…

    Tisztelt Doktornő!5 napja feszítő érzést éreztem az orrnyrgemnél,elmentem gégészetre,azt mondta orrmelléküreggyulladás,kaptam antibiotikumot, hátra felé csurog váladék,de orrfolyásom nincs.A nyomásérzés azóta is megvan,szédülök is. Esetleg lehet agydaganat?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Dravetzky Éva

    Kedves Kérdező!
    Vissza kell menni a gégészetre, ill a javasolt terápiát kövesse!
    Az agydaganattal ne foglalkozzon, a szorongás késleltetheti az orrmelléküreg gyulladás gyógyulását!
    Üdvözlettel
    dr Dravetzky

  • Kedves Doktor nő ! Tanácsár, megcsináltattam a pajzsmirigy hormon vizsgálatot . TS: 5.21…

    Kedves Doktor nő !

    Tanácsár, megcsináltattam a pajzsmirigy hormon vizsgálatot .
    TS: 5.21 FT4 : 12.8

    Visszatérve a panaszomra, nem tudok kb. 30 éve rossz alvó vagyok, de az utóbbi időben , már Stilnox szedése mellett sem sikerül elaludni , hajnali 3-4 óránál előbb, de akkor is csak 20-30 perc folyamatos alvást sikerül aludni. Nagyon ingerlékeny vagyok, valószínű ez miatt, hogy sohasem tudok pihenni. Mindig hajtom magam, mintha muszáj lenne. Állandó késztetést érzek, a mozgásra nem tudok 10 percre sem lazítani. Depreszáns szedését szeretném elkerülni, mivel 19 hónapja hagytam abba a Rexetin és a Rivotryl szedését, melyet panaszaimra írt fel pszichiáter. Nem akarok ismételten ilyen gyógyszereket szedni. A gyógyszer elhagyása után nem voltak megvonásos tüneteim. Nagyon szépen kérem a Kedves Doktornőt, amennyiben tud segíteni kérem segítségét !!! 41 évig a Kaposi Mór Oktató kórházban dolgoztam nőgyógyászati asszisztens, szülésznőként.

    Segítségét előre is köszönöm : Balogh Jolánka

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Dravetzky Éva

    Kedves Jolánka!
    Ha a TSH > 4,0 mU⁄l akkor fölmerül a latens pajzsmirigy betegség gyanúja, beszéljen endokrinológussal.A Rexetin és Rivotril terápia mellett ha jól volt, úgy kár volt azt abba hagyni! Javaslom a terápia folytatását!
    Üdvözlettel
    dr Dravetzky

  • Tisztelt Dr.nő! Több alkalommal kaptam izomlazitot ritexpakolást de nem használ.Fartáji fájdalom…

    Tisztelt Dr.nő! Több alkalommal kaptam izomlazitot ritexpakolást de nem használ.Fartáji fájdalom zsibbadást görcsöt érzek de olyan mintha már felűl is fájna nyomná valami a gerinem mintha belem harapna valami. Ez a fájdalom mintha elterjed volna testszerte szúr mintha csiklandozva motoszkálna valami,fartájon is. Reggelre erösen faj a lábfejem. Van hogy ég ís és olyan mintha kirázna a lábam valami hátul a fejemet is és ott is viszket,érrendszeri beteg is vagyok de mi okoza ezt leheg a gerincröl nyomo fájdalom több helyen érzem és a bal karom is fáj.válaszat köszönöm szépen!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Dravetzky Éva

    Ld. előző

  • Tisztelt Dr.nő! Több alkalommal kaptam izomlazitot ritexpakolást de nem használ.Fartáji fájdalom…

    Tisztelt Dr.nő! Több alkalommal kaptam izomlazitot ritexpakolást de nem használ.Fartáji fájdalom zsibbadást görcsöt érzek de olyan mintha már felűl is fájna nyomná valami a gerinem mintha belem harapna valami. Ez a fájdalom mintha elterjed volna testszerte szúr mintha csiklandozva motoszkálna valami,fartájon is. Reggelre erösen faj a lábfejem. Van hogy ég ís és olyan mintha kirázna a lábam valami hátul a fejemet is és ott is viszket,érrendszeri beteg is vagyok de mi okoza ezt leheg a gerincröl nyomo fájdalom több helyen érzem és a bal karom is fáj.válaszat köszönöm szépen

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Dravetzky Éva

    Ld. előző

  • AZ ORVOS VÁLASZA:

    Dravetzky Éva

    Ld. előző

  • Tisztelt Doktornő! Nagyon fáj alul a gerincem izomlazitó,ritex pakolás nem használ fartáji fájdalom…

    Tisztelt Doktornő! Nagyon fáj alul a gerincem izomlazitó,ritex pakolás nem használ fartáji fájdalom álandón érzem nyomó érzés már máshol is a gerincemben mintha megcsipne valami testben szúró viszketö érzes van hogy éget hol itt,hol ott.Fartáji zsibbadást érzek mintha össze akarna csuklani a lábam,reggelre a lábam feje ís erösen fáj.Érendszeri betegséggel is kezelnek de a fájdalom mintha mindenhol elterjedt volna! Mi okozhatja ezt?válaszát köszőnöm szépen!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Dravetzky Éva

    Kedves Kérdező!
    Ideggyógyászati vizsgálatát javaslom.Labor vizsgálata volt-e? Ha igen, ott volt e eltérés,például nem magasabb e a cukor érték?
    üdvözlettel
    dr Dravetzky

  • Pontosan erre gondoltam,mert Milgammam itt van.Amugy aztan a tegretolt semmisem potolni,tetszett emliteni meg valmi mast,Tepelin??? ilysemi,ezzel kiserni este egy szemet.Talan igy tetszett eleinte javasolni.Elnezest,ha rosszul irtam a gyogszer nevet.Amugy meg csak annyit kerdeznek,es aztan minden… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Dravetzky Éva

    Kedves Ibolya!
    A Tegretolt csak akkor kezdje el szedni, ha a Milgamma nem szünteti meg panaszát, ha a Tegretol és Milgamma terápia sem lenne megfelelő hatású, úgy a Teperin este 1 tabletta… Még több

  • Üdvözlöm Doktornő! Kérdésem az lenne hogy a We süllyedésnek önmagában van e jelentősége. (47)…

    Üdvözlöm Doktornő! Kérdésem az lenne hogy a We süllyedésnek önmagában van e jelentősége. (47) A többi értékem tökéletes a Crp is.Sehol máshol nincs eltérés..Most állok fogászati kezelés alatt sajnos két három foagm ki kell huzni.A háziorvosom nem küldött sehova tovább mondvan nincs tehendő...Ez ténleg igy van?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Dravetzky Éva

    Kedves Kérdező!
    2-3 hét múlva meg kellene ismételni a vizsgálatot, ha az érték csökkenő, valóban nincs teendő, ha emelkedne, góc kutatás javasolt. Gócos fog is lehet oka a magasabb értéknek!
    Üdvözlettel
    dr Dravetzky

  • Udvozlom Dr , No! Koszonom kedves valaszat! Csodalom Ont,hogy a mindennapi sok sok minden mellett,ilyen…

    Udvozlom Dr , No!
    Koszonom kedves valaszat! Csodalom Ont,hogy a mindennapi sok sok minden mellett,ilyen husegesen ul gep ele es valaszol nekunk , raszorultaknak.
    Halasan koszonom ! Megprobalom az On altal javasolt kezelest,bizvan benne,hogy valamennyire megkimel ettol a nevralgiatol,ami hat megkeseriti az eletemet.
    Beszamolot kuldok majd az eredmenyrol,amint eltudom kezdeni.Meg egy honapot Nemetorszagban kell lennem,es itt semmi sem kaphato recept nelku.
    Majd odahaza!
    Meg egyszer Kellemes Unnepeket es BUEK!
    Udv.aldas,
    Ibolya.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Dravetzky Éva

    Kedves Ibolya!
    Ha egyelőre nem tud hozzájutni a Tegretolhoz, a 3x1 Migamma szedését elkezdheti nélküle is!
    Üdvözlettel
    dr Dravetzky

  • Tisztelt Doktornő! Szeretnék érdeklődni, hogy a magas (56,2) IgA érték a vérben milyen betegségre…

    Tisztelt Doktornő!

    Szeretnék érdeklődni, hogy a magas (56,2) IgA érték a vérben milyen betegségre utalhat? Az IgG és IgM ill. vérsüllyedés megfelelő. Az érték 22 éves fiatalé. Köszönöm válaszát!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Dravetzky Éva

    Kedves Kérdező!
    Panaszmentesség esetén önmagában ez az eltérés nem jelent különös gondot.
    3 hónap múlva meg kellene ismételni.
    Üdvözlettel
    dr Dravetzky