A betegek kérdései (2975)

  • Tisztelt Dr.Nő! 30 éves lány vagyok.2013.júniusában volt hasnyálmirigy gyulladásom és ennek…

    Tisztelt Dr.Nő!
    30 éves lány vagyok.2013.júniusában volt hasnyálmirigy gyulladásom és ennek következtében lebénultam csípőtől lefelé. Most a gyógytornák hatására mozognak az lábujjaim és a térdemet le tudom nyomni.Akupunktúrára járok.Inkontinenciában szenvedek.A székletet vissza tartani nem tudom,de már legalább érzem.A vizeletet már érzem és egy pici ideig vissza is tudom tartani. Tudom hogy találgatni nem lehet meg minden ember más de leírnám az Mr diagnózisomat(2014.04.25) és a véleményét szeretném kérni a jövőre tekintettel. Hogy egyáltalán mire lehetnék képes. Természetesen a torna remény megmarad. Már sok mindent hallottam.
    A háti kyphosis csökkent,enyhe scoliosis is látszik. A spinalis csatorna megtartott tág. A myelon th.IX-XI csogolya magasságában megtörést mutat, az alatt a conus szabályos szélességű és a ventralis kontúr mentén sávszerű keskeny halmozás látszik.Nem tűnik kórosnak. A myelonon belül egyébként szignál zavar illetve pathologiás halmozás nem mutatható ki. A myelon TH.II-TH.IX magasságában venral felé helyezett, az átlagnál keskenyebb. A foramenek és gyökök szabályosak.A discusok rendben vannak, a conus is megtartott jelintenzitású.Az alsó lumbalis szakaszon discus protrusiok vannak,sacralisan Tarlov cysta látható.
    Előre is köszönöm a válaszát.
    Kata

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Éva Dravetzky

    Kedves Kata!
    Csak az egész kórtörténet, jelen status ismeretében tudnék véleményt mondani, ha gondolja küldje el email címemre
    Üdvözlettel
    dr Dravetzky

  • Tisztelt Doktornő! Egy különleges problémával fordulok Önhöz!27 éves férfi vagyok és körülbelül…

    Tisztelt Doktornő!

    Egy különleges problémával fordulok Önhöz!27 éves férfi vagyok és körülbelül 19 éves korom óta nyomaszt egyre inkább ez a dolog.Nagyon nem vagyok kibékülve a fejemmel,sőt úgy érzem nem fejlődött rendesen kiskoromban.Gyermekként nem zavart a dolog de visszagondolva voltak arra utaló jelek hogy valami nem stimmel(csúfolás stb.)Olvastam az ilyen fejlődési rendellenességekről de sajnos nem tudom pontosan meghatározni,hogy mi lehet a valóság.A tények azok,hogy az átlagosnál kisebb a fejem,másokéhoz képest is és a testemhez képest is.A fejkörméretem 55 cm ami férfiaknál szerintem nem túl nagy.A homlokom meredeken megy felfelé ami szintén nem túl szép szerintem.A családom és barátnőm szerint nincs semmi baj de én mégis biztos vagyok benne hogy ez nem normális.Tudom,hogy nem pszichés problémám van hiába mondják a családban.Más fejlődési probléma(beszédzavar,mozgáskoordinációs problémák stb.)amely fejlődési problémára utalna nincsen,de az a baj,hogy ez az állapot teljesen megkeseríti az életemet mert nem tudom elfogadni,hogy így nézek ki.Ön szerint lehet valamilyen rendellenesség?Milyen megoldások jöhetnének szóba?Előre is köszönöm a válaszát.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Éva Dravetzky

    Kedves Kérdező!
    Mikrocephaliáról (fej kisméretűsége) 45cm alatt beszélünk.Aki ilyen jól fogalmaz, ahogy Ön összefoglalta gondját, annak aggodalomra nem lehet oka! Mindenkinek úgy kell elfogadnia önmagát amilyen, nem a külső számít, hanem a belső érték.A külsőnkön nem tudunk változtatni, a belsőnket csiszolhatjuk! Aki a külsőnkkel van elfoglalva, annak a véleményével viszont nem érdemes foglalkozni! Javaslatom, energiáját ne pazarolja fölösleges dologra, meg egyébként is a barátnőjének, mint írja, így tetszik, akkor kinek akar még tetszeni?!
    Üdvözlettel
    dr Dravetzky

  • kézcsók!azuttán szeretnék érdeklödni?hogy magas vérnyomásos ,vagyok és az a baj ,hogy van mikor…

    kézcsók!azuttán szeretnék érdeklödni?hogy magas vérnyomásos ,vagyok és az a baj ,hogy van mikor az erek patognak hátül a tarkomba és nem tom hogy mi ez?jövö honapba menem kell a neurologiára, szakvizsgálatra és kiváncsi vagyok.akkor történt most hétfön egy furcsa esett,elmentem az orvosomhoz,hogy irja visza a coprenesát ,meg az amlotivitevát ,mert a másik gyogyszer nem hat ugye nekem egész hétvégén görcsölt a fejem olyan magas volt .naa szoval kiirta a régitt de szolt a lányok nak adjon injekciot :.az algopirint nospát ,meg valami vizhajtot,és én 2perc mulva elájültam ,30másodpercig voltam eszméletlen ,ök hivták a mentöt !és furcsáltam az egész dolgot ,hogy mittöl ájultam el .,be vittek és kivizsgáltak alacsonyvérnyomás ajulásos volt irva apapiron de délüttán haza engedtek és furcsáltam az egész dolgott ,hogy nem volt rá irva a vizhajtó ez természetes nem irják oda?másnap visza vittem a papirt én kérdeztem mittöl ájultam el?azt mondták nem tom.ugy hogy,be uttalt a neurologiára ,kiváncsian várom miért magas évek otta a vérnyomásom és miéertpattognak az erek a fejembe hátül?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Éva Dravetzky

    Kedves Kérdező!
    A tarkótáji fejpattogást inkább a nyaki csigolyák meszesedése okozhatja.Tarkófájdalmat okozhat a magasabb vérnyomás is! Az ájulást valószínű hirtelen vérnyomás esés okozhatta.A hypertonia oka tisztázandó!!A neurológiai beutalást csak helyeselni tudom, célszerű lenne nyaki erek ultrahang vizsgálata. Volt e hasi ultrahangja? Mikor készült részletes labor? Szemfenék ereinek a vizsgálata is célszerű lenne! Tehát tisztázandó a vérnyomás oka, beállítandó megfelelő kezelése.Amig sorra kerül a neurológián, jegyezze föl a reggeli és esti vérnyomás értékeit.
    Üdvözlettel
    dr Dravetzky

  • T. Doktornő. Azt szeretném kérdezni ,hogy idegalapon létezik-e olyan tünet ,hogy az egész testemen…

    T. Doktornő. Azt szeretném kérdezni ,hogy idegalapon létezik-e olyan tünet ,hogy az egész testemen ég a bőr, érzem ahogy a hő árad ki és mintha izzadna. Ez az érzés már elviselhetetlen számomra. Sajnos 68 éves nő vagyok oxigén palackot használok így orvoshoz járni nem tudok . Ennek a tünetnek már 2 éve. A kórházban mondtam az orvosoknak de senki nem tudta megmondani hogy mi lehet ez. Sajnos az idegeim már nagyon rosszak sok éve rengeteg mindenen mentem át az életembe. Frontin gyógyszert kaptam rá ,de sajnos nem segít. Már nem bírom idegileg ezt az érzést. Valós érzés nem csak képzelet. hideg vizes ruhát szoktam olyankor magamra tenni. Elvíselhetetlen!!!! Nagyon köszönöm a válaszát ,és kérem ha tud segítsen . Már más gondolatom nincs mint idegalapon jön. ,és a hátamon kezdi. Fő kérdésem az lenne ,hogy idegalapon lehet-e.
    Köszönöm a válaszát előre is .
    Tisztelettel
    Szatmári Andrásné

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Éva Dravetzky

    Kedves Szatmári Andrásné!
    Pajzsmirigy elváltozás irányába történtek e vizsgálatok? COPD miatt használ oxigént? A Frontin mellett esetleg megkisérelhető lenne szerotonin felszívódás gátló gyógyszer szedése. Beszélje meg kezelő orvosával.
    Üdvözlettel
    dr Dravetzky

  • T. doktornő! Azzal kapcsolatba érdeklődnék hogy anyunak anno szülés után majd 1 évre állapítottk…

    T. doktornő!
    Azzal kapcsolatba érdeklődnék hogy anyunak anno szülés után majd 1 évre állapítottk meg a sclerosis multiplexet, most már 30 éve SM beteg. Soha senkinek nem volt a családba anyun kívül. Hozzáteszem császárral szült anyu anno.
    Én 10 éve szültem már egyszer, és most ismét babát szeretnénk.
    Az érdekelne hogy mennyire van rá esély hogy örökölhető az SM, mármint mennyi rá az esély hogy szülés után kialakuljon?

    Volt egy naurológus aki azt mondta hogy az SM nem öröklődik szerencsére.
    Önnek mi erről a véleménye, tudomása?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Éva Dravetzky

    Kedves Kérdező!
    A sclerosis multiplexre nem jellemző az örökletesség!
    Üdvözlettel
    dr Dravetzky

  • Tisztelt Doktor Nő! Fél oldali leginkább szem mögötti fájdalom esetében ami fejfájás csillapító…

    Tisztelt Doktor Nő!

    Fél oldali leginkább szem mögötti fájdalom esetében ami fejfájás csillapító hatására elmúlik és tegnap délután jelentkezett, mennyire kell gondolni komoly dologra például agyvérzésre? Köszönöm! 19F

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Éva Dravetzky

    Kedves Kérdező!
    Agyvérzésre semmi esetre sem gondolnék féloldalas fejfájás esetén. Elhúzódó panasz esetén a fejfájás oka tisztázandó! Egy gócos fog is okozhat ilyen panaszt
    Üdvözlettel
    dr Dravetzky

  • Kedves Doktornő! A helicobacter pylori-t hogyan szűrik tb keretek között itthon? Milyen orvoshoz…

    Kedves Doktornő!
    A helicobacter pylori-t hogyan szűrik tb keretek között itthon? Milyen orvoshoz kell menni és milyen vizsgálati módszerből ( vér vagy más)?
    Közvetlen környezetemben fordult elő akinél kimutatták, ezért a családunkat szeretnénk megnézetni. Ha nem bonyolult a mintavétel, akkor a gyerekeket is.
    Köszönöm!
    Irén

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Éva Dravetzky

    Kedves Irén!
    Csak panasz esetén van értelme a vizsgálatnak, gastroenterológus inditványozhatja.
    Üdvözlettel
    dr Dravetzky

  • Kedves Doktornő! Időnként émelygéssel küzdök,nem lehet teljesen kizárni a belső fül eredetet…

    Kedves Doktornő!

    Időnként émelygéssel küzdök,nem lehet teljesen kizárni a belső fül eredetet sem,mert voltak ilyen gondjaim,émelygés+enyhe bizonytalanságérzet.

    Átmeneti ideig Deadelon tabletta szedését javasolták,és szeretném ésszerűen alkalmazni.

    Felhivták a figyelmemet hogy a reakcióképesség nőhet,álmosithat és csak időnként szabad szedni.

    Gondolom ez a panaszok esetét jelenti,és hogy nem hetekig szedi valaki,ami ugye evidens ilyen esetben.

    A kérdésem mégis az,hogy fél tablettát is lehet e belőle bevenni-a mellékhatások csökkentése érdekében-és hogy a szédülékenységemen is javithat e valamelyest,hogy elsősorban émelygés elleni szer,mert a bővebb leiratban Meniére okozta nausea és vertigo is szerepel.Megjegyzem nem Meniére betegségem volt,de a hallásom idegi részét érintette.

    Gasztroenterologus és ideggyógyász szakorvos felkeresésére gondoltam,addig is amig hat a gyógyszer.Jelenleg a hallásommal nincs baj,azt már régebben kikezelték infuziós úton.

    De minden további javaslatát szivesen fogadom a fentiekről,étkezéstől függetlenek a tünetek,és nagyon köszönöm segitségét!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Éva Dravetzky

    Kedves Kérdező!
    Elsősorban gastroenterológus felkeresését javaslom. A Daedalon tüneti kezelés,csak panasz esetén kell bevenni! Elsősorban az ok tisztázása lenne fontos! Nem climaxos kórban van?Ez esetben is elöfordul hasonló panasz,ekkor a Stugeron2x1, B6 vitaminnal tűnik jó hatásunak. A B6 3x1 szedése minden esetben célszerű lenne.
    Üdvözlettel
    dr Dravetzky

  • tisztelt doktornő . migrénes fejfàjàs tünetmentessé tehető gyógyszerekkel? 29 éves vékony nő…

    tisztelt doktornő .
    migrénes fejfàjàs tünetmentessé tehető gyógyszerekkel? 29 éves vékony nő vagyok. semmilyen belgyógy. betegségem nincs. neurologia organikus ok nem igazolódott a fejfàjàs mögött.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Éva Dravetzky

    Kedves Kérdező!
    Igen, célszerű a terápiás tervet kezelő ideggyógyászával megbeszélni
    üdvözlettel
    dr Dravetzky

  • Tisztelt Doktornő! Azt szeretném kérdezni Öntől hogy pár hete volt egy szemhéjgyulladásom…

    Tisztelt Doktornő!

    Azt szeretném kérdezni Öntől hogy pár hete volt egy szemhéjgyulladásom ami már lezajlott, de azt vettem észre hogy ha kimegyek a fényre azon az oldalt a homlokom kicsit befájdul, belenyilal.
    Ön szerint mi lehet ez van összefüggés?
    Válaszát előre is köszönöm
    Üdv

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Éva Dravetzky

    Kedves Kérdező!
    Érzékenyebbek a fényre szemei a történtek miatt, napszemüveg viselés lenne célszerű amíg ilyen erős a napfény!
    Üdvözlettel
    dr Dravetzky

  • tisztelt doktornő. mekkora az esélye az agyi történés kialakulàsànak nâlam? milyen tényezővel…

    tisztelt doktornő. mekkora az esélye az agyi történés kialakulàsànak nâlam? milyen tényezővel kell foglalkozni? a hàziorvos szerint a laborban apróbb eltérések vannak, amivel nem kell foglalkozni. 30 éves ffi vagyok. 10 éve kezelt ess.vérnyomàsos. normotenzios vagyok. szemészet negatív. kard. uh. is negatív. glukoz: 4,4 chol: 5,7 * (5,2-ig jo. ). HDL: 1.2 . LDL:3.5 *(3-ig jo) Húgysav:388 *(345-ig jo) .triglicerid:0,76.labor egyebekben negatív. koponya MR, MRA hipolasia arteria vertebralus a jobb oldalon, egyébként negatív. kàros szenvedély nincs. csalàdi anamn. negatív. egyéb betegség nincs. mélyvénàs trombozis genetikai vizsgàlat negatív. heti 3 * futok 40-50 percet. stresszes életet élek mint mindenki. kövér nem vagyok. próbàlok normàlisan élni. igazàból nem hiszek a hàziorvosnak, ezért kérdezem önt.ön szerint sem kellene a fenti labor értékeket megregulàzni gyógyszerrel hosszu tàvon sem úgy hogy el kerüljem az agyi betegségeket? diéta eredménytelen nàlam. most vettem halolaj kapszulàt és csalànteàt a húgysavra.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Éva Dravetzky

    Kedves Kérdező!
    A húgysav kicsit magasabb,ma ez is rizikó tényezőnek számít! Purin szegény diéta lenne célszerű! Kevesebb hús, belsőség (máj pl), a hal is emelheti a húgysav értékét, kakaó is! Milurit szedése lenne célszerű, ha a diéta nem hoz eredményt!A magas vérnyomás miatt gondolom szed gyógyszert, ha vízhajtót is tartalmazót szed, az magyarázhatja a magasabb húgysav értéket, ez esetben is célszerű a fent írottakat követni! Spórtóljon a jövőben is, az biztos hasznos! A magasabb koleszterin értékkel ne törődjön, a védő koleszterin értéke jó! (HDL).
    Üdvözlettel
    dr Dravetzky

  • t. doktornő. koponya MR vizsgàlat kimutatja e az agyvérzést ha koràbban is volt? a vérzés forràsàt…

    t. doktornő. koponya MR vizsgàlat kimutatja e az agyvérzést ha koràbban is volt? a vérzés forràsàt lehet e vele pontosítani?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Éva Dravetzky

    Kedves Kérdező!
    Igen kimutatja, MRangió jön szóba a második kérdéssel kapcsolatosan
    Üdvözlettel
    dr Dravetzky

  • Tisztelt Dr nő! Egy kellemetlen problémámmal fordulok önhöz! Egy jóideje…

    Tisztelt Dr nő!
    Egy kellemetlen problémámmal fordulok önhöz!
    Egy jóideje észleltem,hogy a bal kézfejemen duzzadtabbak
    az erek,és olyan szorito érzést érzek az egész kézfejembe,és ami
    rettentően zavar,hogy a bal kezemen a középsőujjam beremeg időnként!
    a csuklomnál is dagadtabb ! Megerőltettem volna a kezem?Én erre
    gondolok!De olyan kellemetlen,ahogy szorit az az ér,meg az egész kezem
    fáj!Idegrendszeri probláma lehet?Előre is köszönöm válaszát! Anett

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Éva Dravetzky

    Kedves Anett!
    Valószínű megerőltette kezét, ha elhúzódó lenne panasza keresse meg Családorvosát, aki vizsgálata után eldönti, szükséges e tovább lépni (pl. labor, vagy reumatológia irányába).Panasza nem tűnik ideggyógyászati eredetűnek.
    Üdvözlettel
    dr Dravetzky

  • Tisztelt Doktornő! A tegnapi 11:04-es kérdező vagyok. Kiegészítésképpen a tegnapi kérdéshez: Neurológián…

    Tisztelt Doktornő!

    A tegnapi 11:04-es kérdező vagyok.

    Kiegészítésképpen a tegnapi kérdéshez:

    Neurológián kétszer voltam, mindkét orvos azt mondta, hogy a tünetegyüttesem szomatikus idegrendszeri zavar és nyugtatót írtak fel rá. A rendelőben különböző reflex- és egyensúlyvizsgálatok történtek. EMG, ENG nem volt; egyikük azt mondta, hogy ez biztos nem neuropátiás fájdalom, mert az nem szokott időnként magától elmúlni..

    Utánaolvastam és azt írja a szakirodalom, hogy "a legelfogadottabb elméletek szerint a szenzitizáció jelensége áll a kórfolyamat hátterében, mely magába
    foglalja az elsődleges, a másodlagos és a harmadlagos
    érző neuronokat, valamint a spinális és cerebrális
    gliális elemeket. Klinikailag fájdalom (égő, lüktető) és érzészavar (hiperalgézia, allodynia) jellemzi."

    Kérdésem: ha a legutolsó mondat a leírásban teljes mértékben igaz rám, komolyabb vizsgálatok nélkül hogyan zárható ki, hogy a fájdalom NEM neuropátiás, hanem pszichoszomatikus? (Nem zártam ki a pszichoszomatikus eredetet sem, ezért abban az irányban kezdtem meg a kezelést)

    Üdvözlettel.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Éva Dravetzky

    Kedves Kérdező!
    A kiegészítő vizsgálatok, jelen esetben az EMG, ENG feltételezésünket, mely a vizsgálat, anamnézis alapján születik, vagy megerősítik, vagy nem! Valószínű további vizsgálatot nem tartottak szükségesnek Kollégáim, azért nem küldték kiegészítő vizsgálatokra! Bízzon a vizsgálatát végző orvosokba! Szedje amit javasoltak!
    Üdvözlettel
    dr Dravetzky

  • Kedves Éva! Lenne kérdésem önhöz. 24 éves epilepsziás lány vagyok. Legkisebb típusa van meg.…

    Kedves Éva!

    Lenne kérdésem önhöz.
    24 éves epilepsziás lány vagyok. Legkisebb típusa van meg. Körülem lévő emberek nem is veszik észre, mert amikor előjön pár másodperces rosszullét, ugyanúgy csinálom közben a dolgaimat.

    Szedek Lamolepet és Tegretolt.
    Tudom, ha gyereket tervezünk a párommal, akkor beszélni kell az orvosommal a gyógyszerekről. De mi még nem tervezünk, csak most van esély, hogy terhes legyek, ezért szeretném megkérdezni, hogy ha van baba, akkor baja lesz a gyógyszerek miatt?
    (de még nem is biztos, hogy terhes vagyok, csak esély meg van hozzá).

    Válaszát előre is köszönöm!

    Szép napot!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Éva Dravetzky

    Kedves Kérdező!
    Kezelő orvosával meg kell beszélje, ha terhes, hogy milyen gyógyszert szedhet! Ezt tegye meg minél előbb!
    Üdvözlettel
    dr Dravetzky

  • kedves doktor nő 32 éves férfi vagyok fizikai munkát végzek már vagy 5 éve küzdök alhasi lágyéktáji…

    kedves doktor nő 32 éves férfi vagyok fizikai munkát végzek már vagy 5 éve küzdök alhasi lágyéktáji lesugárzó fájásal ez akkor gyön elö mikor erösebb fizikai munkát végzek mint pl itthon hétvégén betonoztam s sokat cipekedtem de 1-2 nap elmulik voltam hasi uh nincs sérvem mi lehet ez mere kutakodjak


    tovább Dr. Dravetzky Éva adatlapjára


    Kedves Kérdező!
    Alsó háti, felső lumbalis gerinc vizsgálata javasolt. Kérjen ideggyógyászhoz beutalót.Esetleg urológiai vizsgálat-prostata probléma?
    Üdvözlettel
    dr Dravetzky

    voltam 1 hónapja gerinc röngenen minden rendbe mikor elkezdötek a panaszok voltam urologusnál ott is rendbe talált mindent

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Éva Dravetzky

    Kedves Kérdező!
    Ld elöző válaszom (csipőizület vizsgálata)
    Üdvözlettel
    dr Dravetzky

  • kedves doktor nő olyan kérdésem lenne hogy vagy 4-5 éve megvan nekem alhasi lágyéktájii fájás…

    kedves doktor nő olyan kérdésem lenne hogy vagy 4-5 éve megvan nekem alhasi lágyéktájii fájás hébe hóba előjön voltam már orvosnál sérvem sincs s azt veszem észre ha kicsit erőteljes munkát végzek akkor jön elő ma is kicsit kertészkedtem vagy 4 órát ástam s elitkezdet fájni mi lehet ez ön szerint

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Éva Dravetzky

    Kedves Kérdező!
    A lágyéktáji fájdalom - akár akut, akár fokozatosan kialakuló fájdalom - hátterében többféle ok állhat. Ha a sérv kizárt, többnyire a csípőízület kopása az ok, de okozhatja a fájdalmat az izmok túlterhelése. Célszerű lenne ideggyógyászati, vagy reumatológiai vizsgálata.
    Üdvözlettel
    dr Dravetzky

  • T. Doktornő. a koponya CT vagy koponya MR a részletesebb, informativabb vizsgàkat?

    T. Doktornő. a koponya CT vagy koponya MR a részletesebb, informativabb vizsgàkat?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Éva Dravetzky

    Kedves Kérdező!
    A kettő között a különbség leegyszerűsítve az, hogy az MRI a lágy részeket ábrázolja jobban, míg a CT a csontos struktúrákat.
    üdvözlettel
    dr Dravetzky

  • tisztelt doktornő. migrénes fejfàjàsos a pàrom. fejfàjàs ambulianciàra kapott előjegyzést. a…

    tisztelt doktornő. migrénes fejfàjàsos a pàrom. fejfàjàs ambulianciàra kapott előjegyzést. a migrénes fejfàjàsra van e olyan th. ami majd a panaszait megszünteti? eddig egy natív koponya ct történt, negatív lett. az orvos mondta h MRA is kell majd, mert lehet valamelyik ér szükebb az agyàba és ezért migrénes. a pàrom 28 éves,sovàny , kezelt crohn beteg. egyéb betegsége, belgyogyàszati sincs

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Éva Dravetzky

    Kedves Kérdező!
    A migrénes roham enyhítésére triptánok jönnek szóba (pl a Sumatriptan-Imigran-).Ha a rohamok száma gyakori, intervallum terápiát is szoktunk javasolni. Van akinél akupunktúrával érünk el jó eredményt
    Üdvözlettel
    dr Dravetzky

  • t doktornő. koponya MR és MRA és ideggyógyàszati fiz. vizsgàlat negativitàsa kizàrja a fejfàjàs…

    t doktornő. koponya MR és MRA és ideggyógyàszati fiz. vizsgàlat negativitàsa kizàrja a fejfàjàs organikus agyi okàt ? vagy kellene még EEG és agykoponya CT is és egyéb vizsgàlat?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Éva Dravetzky

    Kedves Kérdező!
    A jelzett vizsgálatok kizárják az organikus okot!
    Üdvözlettel
    dr DRavetzky