A betegek kérdései (2975)

  • Tisztelt Doktor No! Kislanyom 6 eves mult novemberben es problemak vannak vele az ovodaban.…

    Tisztelt Doktor No!
    Kislanyom 6 eves mult novemberben es problemak vannak vele az ovodaban. Azt mondjak az ovonok, hogy ha kell valamit csinalni akkor mindig vegez valami potcselekvest hozza, ezt itthon mi is eszrevettuk. Korabban jartunk fejleszto tornara idegrendszeri eretlenseg miatt, bar neurologus sosem latta. Valamint most a legujabb problema hogy nem jo a memoriaja sem. A kerdesem az lenne, hogy On szerint erdemes lenne a problemaval neurologiai vizsgalatra menni?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Éva Dravetzky

    Tisztelt Kérdező!
    Célszerúnek látom a neurológiai vizsgálatot.Gyerekgyógyászukkal is konzultáljanak, hisz Ő ismeri születése óta a gyermek fejlődésének minden részletét.
    Üdvözlettel
    dr Dravetzky

  • Tisztelt doktorno. Krisztina vagyok. Rossz szemüveget hordtam vagy is erösset. kesöbb kiderült…

    Tisztelt doktorno.
    Krisztina vagyok.
    Rossz szemüveget hordtam vagy is erösset. kesöbb kiderült nem let volna ra szükseg. azota ahogy nezeg ide oda egy picit megszedülök. Nem forgo szedüles.Ha setalni megyek aztan hazaerek leulokutanna picit szedülök de akkor sem forgo szerüen. Faj a szemgolyom neha. most vettem ra mukönnyet hatha csak a szarazsagtol faj.voltam vervetelen, füleszeten szemeszeten. Minden rendben. Vagy faradsag? ön szerint lehet valami komoly gond? Köszönöm a valaszat:krisztina

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Éva Dravetzky

    Kedves Krisztina!
    Ha elhúzodó lenne panasza, kérjen ideggyógyászhoz beutalót.
    Komoly gondra nem gondolok,de minden panasz oka tisztázandó!
    Üdvözlettel
    dr Dravetzky

  • Kedves doktornő ,azzal kérdéssel fordulok Önhöz , hogy kislányomnak aki most tölti az 1 évet…

    Kedves doktornő ,azzal kérdéssel fordulok Önhöz , hogy kislányomnak aki most tölti az 1 évet , adhatok-e melatonin kapszulát és ha igen milyen adagban és hány napig, ugyanis hajnali 5 óra körül alszik el már hónapok óta és most már nehezen bírjuk apával az éjszakázásokat.Megjegyzem súlyos oxiénhiányal született, 6,5kg és amúgy alszik ,csak egész délelött ,ami nekünk elég kényelmetlen már,mert a fejlesztéseken is álmos és nem eggyüttmüködő ha nem d.u. visszük.Előre is köszönöm szépen a válaszát ! Tisztelettel G.Kamilla

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Éva Dravetzky

    Kedves G Kamilla!
    Nem javaslom a Melatonint gyermekének. Föltétlen beszélje meg a leírt panaszt a gyereket kezelő orvossal.
    Üdvözlettel
    dr Dravetzky

  • Tisztelt dr nő! Korábban már írtam önnek szédüléssel kapcsolatban. Akkor kiderült hogy a trileptal…

    Tisztelt dr nő!
    Korábban már írtam önnek szédüléssel kapcsolatban. Akkor kiderült hogy a trileptal okozza a mellékhatásokat. Lamolepet írt fel doktorúr utána. Először csak 50mg volt este 1 hétig, akkor semmi mellékhatás nem jelentkezett.
    Múlt kedden már csak 1⁄2 kellett reggel és este a trileptal 300mg-osból és este 1db 100mg-os lamolep. A héten már reggelente elmaradt 1⁄2 trileptal, este van csak belőle 1⁄2 és 1 lamolep.

    Lehetséges hogy a kiütés csak mostanra jött ki nagyobb dózisban szedve? Este fürdés után vettem észre a hátamon többet, hasamon jóval kevesebbet. Sehol máshol nem jelentkezett. Este a gyógyszer után jobban látszottak, reggelre halványodtak ezek a kiütések.

    Végre egy gyógyszer amitől nem szédültem, erre most jött ez... nem tudom elhinni...
    Andrea

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Éva Dravetzky

    Kedves Andrea!
    Hagyja abba a Lamolep szedést és konzultáljon kezelő Neurológusával.A Trileptalból addig is a szokásos adagot szedje! Elkeseredni nem kell, van még egyéb lehetőség is ami segít megoldani a problémát.
    Üdvözlettel
    dr Dravetzky

  • Jó estét azzal kérdéssel fordulok önhöz,hogy hónapok óta fáj a fejem .elküldtek koponya röntgenre…

    Jó estét azzal kérdéssel fordulok önhöz,hogy hónapok óta fáj a fejem .elküldtek koponya röntgenre és ezt írták a papirra :mindkét sinus maxillarisban a mucoperiosteum polypoid megvastagodása látható.a sinus frontalis légtartó. azt szeretném kérdezni mit is jelent ez valójában? előre is köszönöm Tisztelettel Márton

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Éva Dravetzky

    Kedves Márton!
    A leirt elváltozás azt jelenti, hogy az arcüregekben polypoid megvastagodás látható.Konzultáljon orr-fül- gégésszel, a leírt elváltozás inkább nehezített orrlégzést okoz, az említett szakorvos dönti el, hogy oka lehet e a fejfájásának. Visszatérő arcüreg gyulladás, huzamosabb orrcsepp használata okozhat ilyen polypoid elváltozást.
    üdvözlettel
    dr Dravetzky

  • 66 éves édesapámon végezték el az alábbi vizsgálatot: "Lelet: Koponya MR vizsgálatnál haemogradiens…

    66 éves édesapámon végezték el az alábbi vizsgálatot:

    "Lelet: Koponya MR vizsgálatnál haemogradiens és T2 súlyoott axiális, FLAIR sequentiával készült és vékonyrétegű, T2 súlyozott coronalis, T1 súlyozott sagittalis, diffusios, valamint a Willis gyűrűre centrált, artériás fázisú, TOF 3D angiographiás képeket készítettünk.

    A kamrarendszer középállású, occipitalisan enyhén tágult. A domináns, elongált, bal artéria vertebralis a nyúltvelőt balról compressiora jellegzetes jelzavar nem volt kimutatható. A külső liquorterek normal tágak. A cranio-cervicalis átmenet viszonyai sabályosak.

    Az angiographiás képeken mind a vertebro-basilaris, mind a carotis rendszerben jó áramlási viszonyok látszanak. Pathologiás "telődés", "telődési" többlet, vagy hiány nem ábrázolódott. A jobb arteria vertebralis distalis szakasza hypoplasiás (variáció).

    Vélemény: Térfoglaló folyamat nem volt vertifikálható. Agytörzsi neurovascularis compressio morfológiai lehetősége. A Willis-kör ágain érmalformáció, haemodinamikai zavart okozó szűkület nem ábrázolódott. Domináns bal arteria vertebralis."

    A kérdésem ezzel kapcsolatban az, hogy ön szerint milyen betegséget mutatott ki ez a vizsgálat vagy éppen utalhat e valamire (daganat, érszűkület, stb.)?

    Válaszát előre is tisztelettel köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Éva Dravetzky

    Kedves Kérdező!
    A lelet negativ.Betegségre nem utal.Mi a panasza Édesapjának ami miatt a vizsgálat készült? A leletből annyi derül ki, hogy az egyik agyat ellátó arteria (jobb arteria vertebralis)születése óta fejlettebb, ami önmagában nem kóros.
    Ha a vizsgálat azért készült, mert Édesapjának a jobb arcfélen rohamszerű fájdalmai vannak (arcidegzsába) az lehet kapcsolatos a leirt esetleges kompresszioval azaz nyomással, amit a leirt ér variacio okozhat, ekkor célszerű konzultálni idegsebésszel.Ha ilyen panasz nincs, nem kell törödni a leirt variácioval.
    Üdvözlettel
    dr Dravetzky

  • Kedves Doktornő! 27. hétben vagyok, pár napja álmatlanság gyötör, sosem volt azelőtt ilyen…

    Kedves Doktornő!

    27. hétben vagyok, pár napja álmatlanság gyötör, sosem volt azelőtt ilyen gondom, a világ legjobb alvója voltam, nem tudom ez most mitől van. Ettől persze szorongok, és napközben is elég kialvatlan vagyok...mitől lehet ez? Milyen enyhe altatót vehetnék be terhesen? Természetesen nem szeretnék ártani a babámnak, de a Sedatif PC nem vált be...
    Válaszát előre is köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Éva Dravetzky

    Kedves Kérdező!
    Altató ellenes vagyok, terhesség esetén fokozottan! Az okot kell kutatni, s azt kezelni. Elsösorban Nőgyógyászával beszélje meg panaszát!
    Ha van rá mód akupunktúrás kezelés is szóba jöhet.Nappal ne aludjon, ha az idő engedi sétáljon sokat friss levegőn.
    Üdvözlettel
    dr Dravetzky

  • Tisztelt Doktornő! Jan. 29.-én 6:46 kor válaszolt fenti jeligével megírt kérdésemre. Neurológiai…

    Tisztelt Doktornő!

    Jan. 29.-én 6:46 kor válaszolt fenti jeligével megírt kérdésemre. Neurológiai vizsgálatot javasolt. A kérdésem az, hogy a fenti betegségek valószínűsége miatt? Milyen vizsgálatokra számítsak? MR, angiográfia stb...? Hol tudok bejelentkezni önnhöz?

    Köszönöm segítségét!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Éva Dravetzky

    Kedves Kérdező!
    A vizsgálat dönti el, hogy van e szükség további teendőkre.Én Pécsett rendelek.
    Üdvözlettel
    dr Dravetzky

  • Tisztelt Doktornő! 22 éves lány vagyok. 8 hete fordult velem elő utoljára (azelőtt háromszor),…

    Tisztelt Doktornő!

    22 éves lány vagyok. 8 hete fordult velem elő utoljára (azelőtt háromszor), hogy pár percre, mintha kicsit sötétebben láttam volna, és az általam látott kép remegett volna. Mindent láttam távolra, viszont amit közelről el akartam olvasni az nem ment. Még a szó környezetét is láttam- a szomszédos szavakat- de azt a szót csak nehezen. Lehet, hogy nagyon be pánikoztam és azért nem ment nem tudom... A teljességhez, hozzá tartozik, hogy nagyon keveset szoktam inni talán napi 1.5 litert sem, általában enni sem ettem vagy csak nagyon keveset aznap amikor a tünetek jelentkeztek. Délelőtt 9-10 óra környékén jelentkezett, illetve egyszer este is, de akkor sem ettem⁄ittam többet. Az egyik alkalommal a tünetek ideje alatt mértem vérnyomást ami 120-as volt. És általánosságban is inkább alacsony szokott lenni, mint magas. Túlsúlyos vagyok ez talán az egyetlen rizikótényezőm. Rövidlátó vagyok. Eléggé stresszes évek vannak mögöttem.Szemésznél voltam ő nem talált eltérést. Így maradt a TIA⁄daganat⁄SM⁄Aneurizma⁄fáradság⁄Stressz⁄rossz fény viszonyok⁄ lehetősége.Az interneten keresgélve már csak ezek a lehetőségeim maradtak. Nagyon szeretném, ha válaszával megnyugtatna és az utolsó két lehetőség valamelyikét valószínűsítené.

    Elnézést, hogy hosszúra sikerült, de mindent szerettem volna leírni. Sajnos depressziós lettem a félelem miatt, hogy akár komoly bajom is lehet ilyen fiatalon!

    Köszönöm, hogy egyáltalán végigolvasta , és hogy válaszol!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Éva Dravetzky

    Kedves Kérdező!
    Panaszai alapján inkább szorongást, pánikot feltételezek.Javaslom neurológiai vizsgálatát.
    Üdvözlettel
    dr Dravetzky

  • Kedves Dr nő! Már pár hete tart nálam a tompa nyomó fájdalom a fejtetőn és a homlokon,ami…

    Kedves Dr nő!

    Már pár hete tart nálam a tompa nyomó fájdalom a fejtetőn és a homlokon,ami teljesen lehúzza a fejemet szinte. Egyensúlyzavart okozva.Orrmelléküreg rtg negatív lett,vérnyomásom jó szokott lenni.A decemberi kontroll koponya mr még több gócot mutatott ki,ezért kimondták az RRSM et. Tavaly áprilisban volt agyvíz vizsgálat is,mely 3 as típusú fehérjekép. Az akkori lábzsibbadásom elmúlt,néha jön elő enyhén ha jobban mozgok,és megerőltetem magamat. Folyamatosan van az áll alatti izom területen egy kellemetlen feszülés érzés,nyeléskor is,még előfordul a mellkasomnál egy feszülő szorító érzés ami szintén napokig tart. Ezek igy felváltva szoktak előfordulni. Ekg normális,a neurólogus inkább szorongásra gyanakszik. Én pedig nagyon bizonytalan vagyok ebben,mert nem múlik főleg a fejtetői fájdalom és egyensúlyzavar. Tényleg mintha tönn száz kiló lenne a fejem és leesne. Nem tudom mit tegyek? Vajon lehet hogy sm enyhe tünetei?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Éva Dravetzky

    Kedves Érdeklödő!
    Javaslatom az hogy kérdését beszélje meg az Önt vizsgáló ideggyógyásszal.A panaszok, vizsgálat,MR eredmény alapján dönthetünk a diagnosis felöl.Ha úgy érzi panaszai nem enyhülnek, jelentkezzen be kontroll vizsgálatra.Bizzon a neurologusába és tegye azt amit javasol!
    Üdvözlettel
    dr Dravetzky

  • Tisztelt dr nö. Arczsibbadás miatt bal álltól fülig enyhe zsibbadást érzek külömbözö vizsgálatokon…

    Tisztelt dr nö.
    Arczsibbadás miatt bal álltól fülig enyhe zsibbadást érzek külömbözö vizsgálatokon vettem részt.a fül orr gége negativ a fogászati röntgenen két lyukas fog van bal oldalt alul de szerintük nem ebböl ered.mindenesetre jöv.héten betömik. Arckoponya felv.negativ gerinc nyaki felvétel eredménye c.4-7 porckorong degeneratio, kezdödö othopytosiosissal. A cranio cervicalis átmenet ép.diszharmonikus lordosis. Az ls gerinc felv. : enyhe jobra konvex torsios scoliosis.( ez gyermekkortol meglévö)
    Megirná mit jelent a nyaki felvétel illetve az ön véleményét okozhatja e a zsibbdást.köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Éva Dravetzky

    Kedves Érdeklödő!
    A nyaki gerinc felvételen degenerativ elváltozások, véleményem szerint sem ez a panasz oka, inkább fogászati okra gondolok. Szedjen Benfogammát 3x1(zsirban oldodó B1 vitamin).
    Üdvözlettel
    dr Dravetzky

  • Tisztelt doktornő! 24 éves vagyok, van egy 5 hónapos kisfiam. 2-3 hónapja hetente fáj a fejem…

    Tisztelt doktornő!

    24 éves vagyok, van egy 5 hónapos kisfiam. 2-3 hónapja hetente fáj a fejem többször is, de már pár napja úgy érzem egyfolytában fáj a fejem. Hozzátenném, hogy érzékeny egy fogam is, tudom, ez is oka lehet a fejfájásnak, de 16 hetes terhes voltam, mikor autóbalesetem volt, saját lábamon szálltam ki a tetejére borult autóból. Mivel terhes voltam nem voltak bizonyos vizsgálataim, és arra is gondoltam, ebből a balesetből adódhat-e a fejfájásom, mert vérzett a homlokom, kisebb seb volt rajta. Ön szerint merre vegyem az irányt? Mit javasol? Mit tanácsol?

    Üdvözlettel:

    G. Nikolett

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Éva Dravetzky

    Kedves Nikolett!
    Fogászati valamint neurológiai vizsgálatát javaslom
    Üdvözlettel
    dr Dravetzky

  • jo napot dr no! fogamzas gatlot nem szedek. fogaszati ellenorzesen voltam van kett fogam ami…

    jo napot dr no! fogamzas gatlot nem szedek. fogaszati ellenorzesen voltam van kett fogam ami rossz es kihuzzak. de azt mondtak nem tulsok koze lehet a fejfajasomhoz. o szerintuk csak. a hazi orvosom kert labor vizsgalatott holnap lesz csak eredmeny delutan. azert mar javult a fejfajasom egy kicsit. on szerint a labor eredmenybol ki derulhet hogy mitol fajhat a fejem? kata

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Éva Dravetzky

    Kedves Kata!
    A gócos fogak is okozhatták panaszát. A labor vizsgálat arra utalhat nincs e olyan probléma , melynek a fejfájás tünete lehet.
    Üdvözlettel
    dr Dravetzky

  • Jó napot ! Kedves Doktornő ! Szeretnék érdeklődni,hogy krónikus veseelégtelenségben szenvedők…

    Jó napot !
    Kedves Doktornő !

    Szeretnék érdeklődni,hogy krónikus veseelégtelenségben szenvedők miér nem alkalmazhatják a propolisz tinkturát?

    Üdvözlettel : Veresné Szabó Erika

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Éva Dravetzky

    Kedves Érdeklödő!
    Valószínű az alkohol tartalma miatt.
    Üdvözlettel
    dr Dravetzky

  • Tisztelt Doktornő! Arra szeretnék választ kapni, hogy normális e a vércukorszintem. Ma reggel…

    Tisztelt Doktornő! Arra szeretnék választ kapni, hogy normális e a vércukorszintem. Ma reggel mértem meg éhgyomorra. A mérő 103-at mutatott. Életkorom 18 és súlyom 66 kg.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Éva Dravetzky

    Kedves Kérdező!
    A vércukor normálérték:
    64-110 mg⁄dl vagy 3,3-6,1 mmol⁄l.
    Tehát rendben van a vércukor szintje!
    Üdvözlettel
    dr Dravetzky

  • Kedves Doktor Nő! 34 éves epilepsziás nő vagyok ez szerzett epilepszia 2 éve alakult ki nem…

    Kedves Doktor Nő!

    34 éves epilepsziás nő vagyok ez szerzett epilepszia 2 éve alakult ki nem születésem óta.Kérdésem az lenne ez a betegség végleg meggyógyítható,vagy csak gyógyszerrel tünetmentessé lehet tenni?

    Tisztelettel köszönöm válaszát! Zsófi

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Éva Dravetzky

    Kedves Zsofi!
    A "szerzett" vagy szimptómás epilepsia azt jelenti valaminek a tünete a rosszullét. Gondolom részletes kivizsgálása meg is történt, így e kérdést gondozó ideggyógyászával beszélje meg, aki betegségének minden részletét ismeri.
    Üdvözlettel
    dr Dravetzky

  • Tisztelt Doktornő! 2 és fél éve kezelnek depresszióval,pánikbetegséggel, van hogy zsibbadást…

    Tisztelt Doktornő!
    2 és fél éve kezelnek depresszióval,pánikbetegséggel, van hogy zsibbadást érzékelek, vagy mintha érzéketlen lenne az arcom vagy a testem,illetve bizsergést a fejemen,és a testemen.Néha bizonytalanságot, mielőtt diagnosztizálták a betegségem,rosszabbak voltak ezek a tünetek, és intenzívebbek,Ön mit gondol, lehet valami neurológiai betegség, agydaganat a háttérben? Neurológus egy éve látott, nem tapasztalt semmilyen eltérést,valamint EEg vizsgálatom volt 2,5 éve szintén negatív eredménnyel.
    Sajnos sokszor gondolok komoly betegségekre ha valami szokatlant érzékelek.Köszönöm előre is a segítségét.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Éva Dravetzky

    Kedves Kérdező!
    A leirt tünetek inkább a szorongással , pánik betegségével kapcsolatosak.Legközelebb ha megy a Psychiáteréhez, beszélje meg vele a nekem leírt szorongásait, ha szükségesnek látja biztos kér neurológiai kontrolt.
    Üdvözlettel
    dr Dravetzky

  • Tisztelt Doktornő! Korábban már írtam Önnek. Jelenlegi tüneteim: jobboldali bizsergések zsibbadások,…

    Tisztelt Doktornő!

    Korábban már írtam Önnek.
    Jelenlegi tüneteim: jobboldali bizsergések zsibbadások, száj felett jobb oldalon, jobb sarok és talp.Fél óra biciklizés vagy pár óra séta után jobb combban izomláz⁄feszesség szerű. (de totál edzetlen vagyok)

    2011-ben 1 percig tartó kettős látás miatt és párszor előforduló látótérkiesés miatt SM irányában vizsgáltak, az összes MR negatív lett, a látótérkiesést aurás migrénnek tudták be.
    A legutóbbi neurológiai leletem a következő (2013. május): Nagyon hosszú ezért csak az eltérést írom, amit a neurológus eltérésként emelt ki: J.O-I RFX túlsúly, M.K.O-n Achilles polyclonias, J.O-I túlsúllyal. SM szempontjából aggasztóak ezek az eltérések? A neurológus nem mondott rá semmit.

    Nem fárasztom a doktornőt a 2011-es nyaki háti lumbális MR részleteivel, csak a végét vagy az eltérést írom, azt ami egyébként megtartott rendben stb, azt nem írom (mind 2011-es):
    Nyaki⁄háti: A gerinc íve diszharmónikus, jobbra convex. A csigolyatestek magassága megtartott, peremszéleken kissé megnyúltak. A discusok víztartama enyhén csökkent, myelion jelszerkezete szabályos.
    Vélemény: enyhe splondylosis és discopathia jelei.

    Lumbalis gerinc: A gerincen bal convex scolioticus figyelhető meg, a lumbo-sacralis átmenet lordosisa fokozódott. Az L.IV.-V. szintben bal paramedialis, a forament proximális részét jelzetten szűkítő, gyökkompressziót nem okozó protrusió jött létre. A sacralis gyökkilépések szabadok.
    Vélemény: A distalis két résben enyhe discopathia jelei.
    Kérdésem a fenti leletek alapján a levelem legelején említett tünetek lehetnek SM gyanúsak vagy inkább a rossz tartásom és az edzetlenség okozza? Sajnos 2011-ben nagyon megijesztettek az SM-el és azóta nem tudom eldönteni, hogy egy tünet SM jelző vagy csak valami más...félévente meg nem lehet ezért MR-re⁄orvoshoz rohangálni:-( Magas dózisú B komplex vitamint magnéziummal stb. 2 éve szedek.
    Nagyon köszönöm előre is válaszát!
    Tisztelettel, Kata

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Éva Dravetzky

    Kedves Kata!
    A vizsgálati eredmények egyike sem szól sm mellett!A comb zsibbadását okozhatják a lumbalis gerincnél leirt kis degeneratív eltérések.A 2011 kettöslátás migrénnel lehetett kapcsolatos.2011-ben sm-re csak addig gondoltak, amig el nem készült az MR, mivel az negatív volt, így nem az SM-nek volt bevezető tünete. Le a rettegéssel! A sportolás helyes, de módjával, fokozatos terheléssel!
    Üdvözlettel
    dr Dravetzky

  • Kedves Doktornő! Kérdésére válaszolva, Statint (zocor, sicor) szedtem évekig, de a panaszok…

    Kedves Doktornő!

    Kérdésére válaszolva, Statint (zocor, sicor) szedtem évekig, de a panaszok kialakulásakor abbahagytam és kb 8 hónapig nem szedtem, de a tüneteim még rosszabbak lettek. Mivel akkor a CK érték normális volt, azt mondták, hogy nem a koleszteringátlótól lehetnek a tüneteim. Most voltam januárban vérvételen, a CK megint jó volt, de a koleszterin felment 7.9-re, így azt mondta az orvos, hogy szedjem újra. Ez az egész betegség nem tudom hogv fog vezetni, de nagyon el vagyok keseredve, teljesen korlátoz a mindennapokban, gyakorlatilag állandóan fájnak a combjaim és a vádlik, és itt-ott megrándul vagy rángatózik egy-egy izom. Attól rettegek, hogy egyszer azt veszem észre, hogy valamelyik izmom elsorvad, vagy elkezd bénulni, mert akkor már ahogy az orvos mondta tudnánk, hogy mivel állunk szemben. A válaszát előre is nagyon köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Éva Dravetzky

    Kedves Kérdező!
    Szorongásra nincs ok! A leletei jók, igy rettegésre nincs ok! A Statint nem kezdeném el szedni, ha csak nincsenek egyéb rizikó faktorai (hypertonia, elhízás, diabetes). Magne b6 2x1 szedését javaslom, valamint a Benfogammát 300 napi 1 tabl.(ez recept köteles) Beszélje meg kezelő ideggyógyászával, akiben bízzon, hisz nagyon korrektül megcsináltatott minden vizsgálatot ami ilyen esetben szóba jöhet.Ha mód van rá az akupunktúrás kezelés is szóba jöhet.Gondolom urologiai, gastroenterologiai, hasi Uh vizsgálata volt. Sm, ALS nem így kezdődik!
    Üdvözlettel
    dr Dravetzky

  • Kedves Doktornő! 49 éves férfi vagyok, már másfél éve gyötörnek a panaszaim. Merevek a lábaim…

    Kedves Doktornő!

    49 éves férfi vagyok, már másfél éve gyötörnek a panaszaim. Merevek a lábaim és állandóan fáradtak a comb izmaim és vádlijaim, már fél éve folyamatosan izomlázat érzek az alsó végtagjaimban, így nehezemre esik a járás. A karjaimban is gyorsan izomláz keletkezik kis munkától is. Az izmaim össze-összehúzódnak néha, ugrálnak. A laborértékeim teljesen normálisak, a CK is, a cukor is 5.2 , EMG vel vizsgáltak, bár enyhén redukált interferencia mintát írtak, nem lett diagnózis. MEP vizsgálaton is voltam, még épp határértéken voltak az eredmények. MRI szerint SM nincs. Az immun vizsgálatok sem hoztak negatív eredményt, daganatot sem találtak. A neurológus elakadt, nem tudja mi lehet. Most itt állok sok vizsgálat után, állandóan izomláz érzéssel fájdalommal, és senki nem tud mondani semmit.
    Azt kérdezném, hogy a Doktornő szerint mi jöhetne még szóba ami ilyen tüneteket okoz, hová kéne fordulnom a továbbiakban? Előre is köszönöm a válaszát!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Éva Dravetzky

    Kedves Kérdező!
    Arrol nem írt szed e valamilyen gyógyszert? Pl Vérzsírcsökkentőt, statinok valamelyékét?
    Várom válaszát
    Üdvözlettel
    dr Dravetzky