A betegek kérdései (2975)

  • Tisztelt Doktornő!Pár hónapja írtam Önnek ájulással kapcsolatban!az Mr a job oldalon a fehérállományban…

    Tisztelt Doktornő!Pár hónapja írtam Önnek ájulással kapcsolatban!az Mr a job oldalon a fehérállományban egy 5 mmes valmit talált ami már ott volt 10 éve is...tehát nem változott!demyelizáciosnak nevezték⁄..az eeg negatív lett...viszont az alvásmegvonásos eeeg pozitív!Epileptiform működészavar igazolható a jobb oldali temporo basalis kiindulással secunder generalizációta mutatva!Elmagyarázná nekem ez mit jelent?Azt már tudom,hogy epilepszia...lamolep gyógyszert fogok szedni...Rohamom az az egy volt..azóta sem volt...Illetve ahogy akkor is írtam...tinikoromban volt már pár ilyen rohamom...de akkor nem tudom már milyen vizsgálatok voltak...de nem bizonyított epilepsziát!!A mostani összefügghet a gyerekkorival???Lehetséges ez hogy jó 15 évig nem volt semmi...és most igen?????hasi uh is történt...vese rendben!Mi hozhatta ezt most elő???a roham óta alvászavaraim vannak...szorongok....hol ezért hol azért..Millio köszönet:Sziszi

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Dravetzky Éva

    Kedves Sziszi!

    A múltbéli rosszullétek, a jelenlegi rosszullét, a pozitiv alvásmegvonásos EEG alapján döntött úgy kezelőorvosa, hogy célszerű elindítani a kezelést.Szorongásra nincs ok, a gyógyszer szedés egy biztonságot jelent, hogy ne ismétlödjön meg az, amitől szorong. Ha rosszulléte nem ismétlődik, negatívvá válik az EEG, egy bizonyos idő múlva lehet csökkenthető, elhagyható lesz a gyógyszer. Bízza rá magát gondozó neurologusára, kövesse javaslatait, s akkor nem kell szorongjon.Az Mr vizsgálaton látottak nem kórjelző.
    Üdvözlettel
    dr Dravetzky

  • Tisztelt Doktornő! Érdeklődni szeretnék, hogy MR lelet eredménye: Hypertens gócárnyékok lacunaris…

    Tisztelt Doktornő!
    Érdeklődni szeretnék, hogy MR lelet eredménye: Hypertens gócárnyékok lacunaris vascularis laesionak megfelelnek. Midkét oldalt frontálisan néhány apró subcorticalis hyperintens gócárnyék.Ezek a tünetek, mit jelentenek és ez elbutuláshoz is vezethet-e?
    Válaszát előre is köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Dravetzky Éva

    Kedves Kérdező!

    Kisér betegséget jelentenek a vascularis lacunaris laesiok az Mr leleten. Fel kell térképezni az összes riziko lehetőséget (cukor, magas vérnyomás, elhízás, dohányzás,vérzsirok,stb), ezek ellen elinditani egy folyamatos, kitartóharcot, s akkor nem kell félni esetlege következményektől.Az Mr vizsgálatot kérő doktorral(ideggyógyásszal) meg kell beszélni a teendőket
    Üdvözlettel
    dr Dravetzky

  • Tisztelt doktornő!Egy hete arra ébredtem,hogy nagyon elfeküdtem a nyakamat.Erősen szédűltem,és…

    Tisztelt doktornő!Egy hete arra ébredtem,hogy nagyon elfeküdtem a nyakamat.Erősen szédűltem,és csak akkor csillapodott a szédülésem,amikor hanyatt feküdtem,és a fejem balra fordítottam.Már aznap elkezdtem a nyaktornát,és gerinc tornát,de nem érzem jobban tőle magam.Ugy érzem,mintha mégjobban begyulladt volna a nyakam,és a hátam tőle.Egészséges vagyo 29 éves hölgy vagyok.Voltam fül-orr-gégészeten,ahol csupa jó eredményeket kaptam.A labor eredményem is tökéletes.De akkor miért nem múlnak el a panaszaim?Olyan érzés van a szememben,mintha belülröl nyomnák kifelé,és bizonytalan a járásom is.Nem jó az eggyensúly érzékem.Becsípődött volna egy idegem?Vagy nem kellett volna túlzásba vinni a tornát,és rontottam a helyzetemen?Mit tegyek hogy elmúljanak a panaszaim?Fáj a gerincem nyaki,és hátközépi része is.Mikor várhatok javulást?Félek.Megfogok gyógyúlni?Mit tegyek hogy jobb legyen?Ön szerint az ijedtségem nagyobb,mint maga a betegségem?Várom válaszát,köszönöm a segítségét doktornő!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Dravetzky Éva

    Kedves Kérdező!

    Ha panaszai jelenleg is jelen vannak és a szédülés dominál ideggyógyászhoz kérjen beutalot, ha a nyaki, lapockatákji fájdalom van jelen, a szédülés megszünt, ugy rheumatologiai vizsgálatát javaslom.Megijedni nem kell, akár neurologiai , akár rheumatologiai panaszainak oka, nagyon jól kezelhető.Amig orvoshoz kerül szedjen B6 vitamint 3x1 és masszirozzák nyakát, hátát vállövet.
    Üdvözlettel
    dr Dravetzky

  • Tisztelt doktornő! Azt szeretném kérdezni, hogy a nyaki porckorong rendellenesség radiculopátival…

    Tisztelt doktornő! Azt szeretném kérdezni, hogy a nyaki porckorong rendellenesség radiculopátival egyenlő e a porckorongsérvvel? Válaszát köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Dravetzky Éva

    Kedves Kérdező!

    Radiculopathia azt jelenti gyöki érintettség.A gyökök közvetlen a gerincvelő közelében vannak, elöl kilép a gerincvelőböl a motorosgyök, hátul belép a gericvelőbe az érzőgyök, majd a kettő egyesül és alkotják a gerincvelöi ideget.Ha motoros gyök károsul az általa ellátott területen mozgásgyengeség, ha az érzőgyök sérül, az általa ellátott területen érzészavar lesz.Leggyakrabban valóban porckorongsérv szokott gyöki károsodást, rendellenességet okozni, de más egyéb dolog is szóba jön.Porckorongsérv esetén. ha motoros károsodás is jelen van, akkor szoktuk a műtétet javasolni.
    Üdvözlettel
    dr Dravetzky

  • Tisztelt Doktornő! A tarkó merevsége, kötöttsége miben különbözik a a nyak fájdalmától? nem…

    Tisztelt Doktornő!
    A tarkó merevsége, kötöttsége miben különbözik a a nyak fájdalmától? nem tudom eldönteni hogy melyik van jelen nálam, úgy tudom a nyakmerevség komoly betegség tünetei is lehet.Segítségét nagyon köszönöm

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Dravetzky Éva

    Kedves Kérdező!

    Nyaki merevség kisérhet nyaki izomfájdalmat, de lehet egyéb, ahogy Ön nevezte, "komoly" betegség kisérője is, nos ekkor egyéb tünet is jelen van, láz, hányás, stb..
    Üdvözlettel
    dr Dravetzky

  • Tisztelt Doktornő! Mostanában a bal alkaromban és ujjaimban furcsa érzést észlelek. Nem fájdalom,…

    Tisztelt Doktornő!

    Mostanában a bal alkaromban és ujjaimban furcsa érzést észlelek. Nem fájdalom, inkább enyhe zsibbadásszerű, szorító érzés. Ezenkívül ösztönösen ökölbe szorítom a kezemet. A jobb oldalon mindez nem jelentkezik. Ön szerint mi minden okozhat ilyen tüneteket? Köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Dravetzky Éva

    Kedves Kérdező!

    Kérjen beutalót ideggyógyászatra.Lehet carpalis alagut szindróma, lehet polyneuropathia, lehet egyszerű eröltetés.
    Üdvözlettel
    dr Dravetzky

  • Nekem már 4 éve ugyanazok a tüneteim a bal csipőmből és lágyékbol kisugárzó íztomlázszerü lábfájásom…

    Nekem már 4 éve ugyanazok a tüneteim a bal csipőmből és lágyékbol kisugárzó íztomlázszerü lábfájásom van. A háziorvos elküldöt nőgyógyászhoz ami negativ,reumatologushoz aki Mr t javasolt ott enyhe kopást meszesedést írtak de semmi egyébb elválltozás nincs, voltam végbél tükrözésen is az is negyativ volt idegyógyászat is negativ volt orthopédián ott megnézte az orvos az mr felvételeim és szentgotthárdra akart küldeni fiziotherápia kezelésekre mert elöte már szedtem diclofenac , miderison voltaren b1 injekcio meg minden ilyen reumás gyógyszereket ami nekem megse kottyant, most xanax nyugtatot íratam 0,5 ös t írt az orvos napi 3x1 tabletát szedem etöl múlik el a fájdalom ezért ara gyanakszom idegyogyászati probléma lehet fizikotherápia meg nemhasznál csak ami maszirozos meg érzékeny is a bőrőm rá nemigazán birja . Valami őtlet mit tudnék csinálni ? Mert ez nagyon rosz igy vagy ez lehet érszükület jele vagy trombozis ? Amikor megyek akkor nemfáj ha dolgozok hajolo munkát bizony ha nemveszem be a gyogyszert nembirnám ki a munkát és valamikor este is van ez a fájdalom lágyékból kiindulva lefelé hiába mondja a háziorvos feküdjek mert xanax nélkül nemjó csak azal és amig az hat adig minden oké.




    Kedves Kérdező!

    Az a kérdésem, nem magasabb a vércukra?Érdemes lenne csináltatni labor vizsgálatot. Érszükületnél a panaszok járáskor fokozódnak!
    Üdvözlettel
    dr Dravetzky

    Tisztelt doktornő már voltam vérvizsgálaton és a cukrom meg minden renben van járáskor nemfáj a lábam csak munka meg ülö fekvö helyzetbe de xanax tabletta megoldja a gondom csak nemtudom megini a körtés sört bármennyire is szeretnémmit tehetek hogy a problémám végleg megszünjön ?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Dravetzky Éva

    Kedves Kérdező!

    Fokozatosan, hetente fél tablettával, probálja csökkenteni a Xanaxot, majd hagyja el.Szedjen Milgamma N caps.-t egy hétig 3x1, majd egy hétig 2x1, majd folyamatosan 1 hónapig 1x1-t.
    Üdvözlettel
    dr Dravetzky

  • Tisztel Doktornő!55 éves óvónő vagyok,néhány hete fülgyulladással kezel a fül-orr -gégész orvos⁄bal…

    Tisztel Doktornő!55 éves óvónő vagyok,néhány hete fülgyulladással kezel a fül-orr -gégész orvos⁄bal fülemben tubus van kb. 2 éve⁄, és 2 hete kezdtem érezni ,hogy \\"valahol\\" a fejemben magas frekvenciájú csengő hangot hallok állandóan, és ezt gondot jeleztem az orvosnak,aki a vizsgélat után közölte,hogy nem fül-orr -gégszeti probléma,inkább neurológai,esetleg reumatólógiai.Beutalót kaptam mindkét helyre,és addig felírt egy gyógyszert⁄betahistin-rathiofarm⁄.A neurológiára csak március közepére kaptam időpontot,és azt szeretném tudni,nem lesz e késő ,mert azt olvastam,ha nem kezdik időben kezelni ,állandósulhat ez a hang.Máris nagyon zavar,főleg amikor pihennék,ráadásul óvóvnőként nappal elég nagy stressznek vagyok kitéve.Mit tegyek? Várom megtisztelő válaszát.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Dravetzky Éva

    Kedves Kérdező!

    A kapott gyógyszer jó hatású szokott lenni, szedjen mellé Milgamma caps 3x1, amire az ideggyógyászhoz kerül már be tud számolni hatásos volt e a javasolt th.Ha nem , ugy további vizsgálatokra lesz szükség.
    Üdvözlettel
    dr Dravetzky

  • Tisztelt Dr nő! Ideg alapon ingadozik a vérnyomasom. Pl. 110⁄64, utána 89⁄46 . Az osszel voltam…

    Tisztelt Dr nő! Ideg alapon ingadozik a vérnyomasom. Pl. 110⁄64, utána 89⁄46 . Az osszel voltam 4 akupunkturás kezelésen ami nagyjabol egy idore rendbe hozta a vernyomast. Szedek homeopatias tablettat. Anyagi okok miatt most ndm tudok menni. Ön milyen megoldast javasol? 25 éves , nő. Köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Dravetzky Éva

    Kedves Kérdező!

    Olvassa el elöző kérdezőnek írt levelemet, ha további kérdése lenne jelentkezzen
    Üdvözlettel
    dr Dravetzky

  • Tisztelt Dr-no! ideg alapon ingadozo vernyomasom van. Mit tanácsol? Koszonom!

    Tisztelt Dr-no! ideg alapon ingadozo vernyomasom van. Mit tanácsol? Koszonom!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Dravetzky Éva

    Kedves Kérdező!

    A vegetatív idegrendszer szimpatikus-"bekapcsoló", és paraszimpatikus "kikapcsoló" részből áll.Valószínű szimpatikus idegrendszeri túlműködésről van szó!Ennek vannak ragyogó fékező szerei!Beszélje meg Családorvosával szüksége van e ilyen jellegű gyógyszerre.Addig is probáljon uszni, végezze rendszeresen a 3-1-2 meridiantornát(így írja be a keresőbe) jó hatású lehet, közben vezessen vérnyomás naplót.Ha további kérdése lenne jelentkezzen
    Üdvözlettel
    dr Dravetzky

  • Kedves Doktor Nő! 1 éve izomrángásaim vannak test szerte (mostanában ritkábban,de így is minden…

    Kedves Doktor Nő!
    1 éve izomrángásaim vannak test szerte (mostanában ritkábban,de így is minden nap ). Vérképem tökéletes. Voltam neurológusnál aki fizikálisan megvizsgált és nem talált eltérést. Nem fogytam. Minden nap sportolok,nem fáradok el hamarabb.Semmilyen más kellemetlen tünetem nincsen. Ön szerint van okom aggódni?
    Köszönettel:
    egy 23 éves

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Dravetzky Éva

    Kedves Kérdező!

    A túzásba vitt sportolás okozhat izomrángást!
    Szedjen MagneB6 tablettát 2x1-t, átmenetileg.
    Aggodalomra nincs ok, bizzon a vizsgálatát végző ideggyógyászba!
    Üdvözlettel
    dr Dravetzky

  • Üdvözlöm! Nekem évek óta jelentkező problémám van, miszerint esténként képtelen vagyok elaludni,…

    Üdvözlöm!

    Nekem évek óta jelentkező problémám van, miszerint esténként képtelen vagyok elaludni, csak forgolódom és sokszor nem is vagyok álmos. Néha úgy érzem, hogy tele vagyok energiával. Pl. megtervezem a másnapi súlyzós edzésemet, másnap viszont lehajolni nincs "kedvem", mintha lusta lennék érzésem van. Mivel tényleg későn alszom el, reggel hiába alszom sokáig szinte mindig "punnyadt" vagyok. Ez főként akkor erősödik, ha korán kell kelnem a munka miatt. Minden nap éjfélig filmezek,netezek. Ez nálam alap. Ennél korábban soha nem fekszem le, nálam ez az idő jelenti azt, hogy most már ideje ágyba bújni.
    Úgy gondolom, hogy függetlenül attól, hogy 8-9 órát alszok, nem mindegy, hogy mikor fekszünk le. Amúgy az alvás minősége se jó, változó. Éjszakai műszak után viszont olyan jól alszom, mintha kicseréltek volna, persze ilyenkor azért felborul a bioritmus és olyankor is fáradt szoktam lenni.

    Mit tehetnék az állandó fáradtság, valamint az el nem tudok aludni problémám miatt, milyen vizsgálatokat, milyen teendőket tudnék csinálni?

    Válaszát előre is köszönöm!

    Péter

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Dravetzky Éva

    Kedves Péter!

    Igyekezni kell éjfélig elaludni! A ma, nem húzodhat át a holnapba! Igaza van, a bioritmusa fölborult, ennek hátterében az éjszakai műszak állhat.
    Este sétáljon egyet lefekvés elött, ha ez nem segít Sedacur forte tablettát javaslok esti bevételre. A Sedacur forte olyan gyógyszer, melyet gyógynövény kivonatokból állítottak össze. A gyógyszer valeriana gyökeret, komlótobozt és citromfű levelet tartalmaz, recept nélkül kapható. Akupunktúra is szóba jön, ha erre van mód és lehetőség
    Üdvözlettel
    dr Dravetzky

  • Nekem már 4 éve ugyanazok a tüneteim a bal csipőmből és lágyékbol kisugárzó íztomlázszerü lábfájásom…

    Nekem már 4 éve ugyanazok a tüneteim a bal csipőmből és lágyékbol kisugárzó íztomlázszerü lábfájásom van. A háziorvos elküldöt nőgyógyászhoz ami negativ,reumatologushoz aki Mr t javasolt ott enyhe kopást meszesedést írtak de semmi egyébb elválltozás nincs, voltam végbél tükrözésen is az is negyativ volt idegyógyászat is negativ volt orthopédián ott megnézte az orvos az mr felvételeim és szentgotthárdra akart küldeni fiziotherápia kezelésekre mert elöte már szedtem diclofenac , miderison voltaren b1 injekcio meg minden ilyen reumás gyógyszereket ami nekem megse kottyant, most xanax nyugtatot íratam 0,5 ös t írt az orvos napi 3x1 tabletát szedem etöl múlik el a fájdalom ezért ara gyanakszom idegyogyászati probléma lehet fizikotherápia meg nemhasznál csak ami maszirozos meg érzékeny is a bőrőm rá nemigazán birja . Valami őtlet mit tudnék csinálni ? Mert ez nagyon rosz igy vagy ez lehet érszükület jele vagy trombozis ? Amikor megyek akkor nemfáj ha dolgozok hajolo munkát bizony ha nemveszem be a gyogyszert nembirnám ki a munkát és valamikor este is van ez a fájdalom lágyékból kiindulva lefelé hiába mondja a háziorvos feküdjek mert xanax nélkül nemjó csak azal és amig az hat adig minden oké.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Dravetzky Éva

    Kedves Kérdező!

    Az a kérdésem, nem magasabb a vércukra?Érdemes lenne csináltatni labor vizsgálatot. Érszükületnél a panaszok járáskor fokozódnak!
    Üdvözlettel
    dr Dravetzky

  • Tisztelt doktornő!
    Panaszom 9 évvel ezelőtt második gyermekem születése után fél évvel kezdődött, hasi fájdalmakkal ami egyre erősödött. Panaszaim már nem csak éjszakánként kínoznak,hanem nappal is.Háti,de főleg deréktáji és alsó végtag fájdalmaim vannak.A nyakam is sokszor fáj, valamint… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Dravetzky Éva

    Kedves Kérdező!

    A Rtg lelete sokról nem beszél.A gerinc élettani elörehajlása az ágyéki szakaszon kiegyenesedett.Ezt okozhatja a derékfájdalom. A csigolyák épek, rajtuk degenerativ… Még több

  • Tisztelt Doktor Nő! Ma hallottam önről egy férfi páciense ajánlotta.A gondom az lenne, hogy…

    Tisztelt Doktor Nő!
    Ma hallottam önről egy férfi páciense ajánlotta.A gondom az lenne, hogy feb. 17. -én lesz egy éve hogy szültem.Szülésnél epidurális fájdalom csillapítót kaptam,amit csak másodjára sikerült beszúrni de nem használt.Majd jó 3 hónap múlva kezdődőt a lassan elviselhetetlen derék és hát fájdalmam.Amikor este lefekszem van hogy olyat érzek mintha forró vizet öntenének a lábaim bár mely pontjára,ahányszor fordulok éjszaka annyiszor ébredek fel mert rögtön bele nyilall a fájdalom Sajnos anyag csere zavarom is lett,fogyni sajnos nem tudok.Szedek Letroxot meg vas tablettát. Gondolom a hatalmas súlyfelesleg +30 kg is rá tesz,meg a kicsi fiam 11 kiló aki még nem jár.Jártam úszni, tornáztam de a kilók csak felfele jöttek!!! Nem vicc! Több fajta krémet próbáltam, de nem nagyon váltak be természet gyógyászhoz is eljártam. A kérdésem az lenne:Használhatna e az akupunktúra a fájdalmamra illetve elő segíthetné a fogyást.
    UI.: a körzeti orvosom Cataflam gyógyszert írt fel de nem akarok rászokni,nem vagyok egy gyógyszer szedő. Válaszát köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Dravetzky Éva

    Kedves Kérdező!

    A Cataflamot beveheti ha a fájdalma kellemetlen, hozászokástól nem kell féljen.Panaszai okának tisztázása miatt célszerü lenne neurológiai vizsgálata.Ha Pécsett lakik szivesen megnézem, s vizsgálat után tudom eldönteni mi a további teendő, akupunktura-e, vagy egyéb.Ha nem Pécsi, kérjen ideggyógyászhoz beutalót,s a véleménye után jelentkezzen,hogy megbeszéljük szóba jön e az akupunktúra.
    A fogyással kapcsolatosan mit tud az akupunktúra? Nem fogyaszt! Fogyni két dologtól lehet:mozgás, diéta.Aki mást állít, annak nem kell elhinni!!!Mégis mit tud az akupunktura ?Ha valaki eldönti, hogy életmódot változtat, diétázik, azaz probál kevesebb kalóriát fogyasztani, elöbb utobb megszegi elhatározását, mert fellépnek a megvonásos tünetek:gyengeség, remegés, rossz közérzet,stb Nos ezeket a tüneteket lehet csökkenteni akupunktúrával!! Valamelyest az étvágy is csökkenthető.
    Üdvözlettel
    dr Dravetzky

  • Tisztelt Doktornő! Kb. 3 hónapja fáj a fejem, -tudottan szívritmus zavarom van, amire gyógyszert…

    Tisztelt Doktornő!

    Kb. 3 hónapja fáj a fejem, -tudottan szívritmus zavarom van, amire gyógyszert szedek- a háziorvosom neurológushoz, a neurológus pedig agyi Ct-re küldött, melyen megállapították:ˇVélemény : Jelzett kamra asszimetria. Retentios cysta a jobb oldali sinus maxillarisban.ˇ
    Szeretném megtudni mit is jelent ez a véleményezés. Köszönettel!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Dravetzky Éva

    Kedves Kérdező!

    Retencios cysta -visszatartásos tömlő (nincs kivezetőcsöve) az arcüregben.Ez nem szokott panaszt okozni.Célszerű lenne ennek ellenére orr-fül-gégészeti vizsgálat, ahol a szakember eldönti esetleges góc szerepe van e a cystának.A kamrai asszimetria sem kórjelző.A szívritmuszavar miatt szedett gyógyszer mellékhatása lehet esetleg panaszának oka. Fogászati góc? Szemnyomás vizsgálat volt e? Milyenek a labor vizsgálat eredményei? A szivritmuszavar oka? E kérdéseket mind vitassa meg Családorvosával.
    Üdvözlettel
    dr Dravetzky

  • Kedves Doktornő! Talán nem szakterülete, de az akupunktőr bejegyzés kapcsán gondoltam, hogy…

    Kedves Doktornő!
    Talán nem szakterülete, de az akupunktőr bejegyzés kapcsán gondoltam, hogy Önt kérdezem meg. Bár ehhez a szakterülethez sem kapcsolódik.
    A láb-fétisizmus betegség? Aki a normál együttlétet(közösülést) nem igényli, ezzel helyettesíti, az betegséghez kapcsolódik? Öröklődhet? Ön szerint, ez honnan, mitől, miért alakulhat ki?
    Köszönöm!
    Ági

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Dravetzky Éva

    Kedves Ági!

    A fetisizmus a szeretet személyt szimbolizáló tárgy imádása.Ha erről van szó, psychiaterrel probáljanak konzultálni.
    Üdvözlettel
    Dr Dravetzky

  • Tisztelt Doktor Nő!Már lassan egy éve a vállam közepén,alsó részén egy izomcsomót azaz trigger…

    Tisztelt Doktor Nő!Már lassan egy éve a vállam közepén,alsó részén egy izomcsomót azaz trigger pontot találtam nem tudom mi tévő legyek és ez mien mértékben befolyásolja a testépítést,izomfejlődést? Valamint ha megpróbálom szétmasszírozni 1 óra alatt szinte teljesen eltűnik de aztán 1 nap alatt vissza is tér,és kb szilvamag méretű.Kérem segítsen. És ez nagyon befolyásolja az izomfejlődést?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Dravetzky Éva

    Kedves Kérdező!

    Az izomfejlődést nem hátráltatja, inkább kellemetlen fájdalommal jár.Nagyon jó a köpölyözés, masszazs. Sajnos hajlamos a csomó a recidivára. Huzat, túlzott sport tevékenység lehet a kiváltó ok.
    üdvözlettel
    dr Dravetzky

  • TISZTELT DR NÓ PAROM 2 EVE KAPOT AGYVERZEST FELEV TELT EL MIKOR AKUPUNTORHOZ KEZDTŰNK ELJARNI…

    TISZTELT DR NÓ PAROM 2 EVE KAPOT AGYVERZEST FELEV TELT EL MIKOR AKUPUNTORHOZ KEZDTŰNK ELJARNI KEZELESRE NAGYON SOKAT JAVITOTT AZ ALAPOTAN ELERTŰK HOGY BOT NELKŰL JAR A KEZET MELLKASAIG FELTUDJA EMELNI AZ UJJAI IS NEHA KŰLON KŰLON MEGMOZDULNAK ÖN SZERINT VAN RA ESELY HOGY VISSZA NYERLE A MOZGASAT MERT NEKŰNK AZ AKUPUNKTŐRŰNK AZT MONDTA 90SZAZALEKRA VISSZA TUDJA HOZNI LEHETSEGES VAGY CSAK HITEGET ŐNNEK MI A VELEMENYE REMENYKEDHETÜNK

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Dravetzky Éva

    Kedves Kérdező!

    Mivel javult a kezelés után kedves Férje állapota, ez azt igazolja, hatásos volt a kezelés. Átmeneti szünet után érdemes a kúra ismétlése, majd nagyobb szünet, majd ismételhető a kúra, de ha eddig 2x, ezután 1x járjon kezelésre hetente. Majd maradhat egy fentartó kezelés heti vagy havi egyszer (ez nem törvény, esete válogatja!!). Én nem szeretek jóslatokba bocsátkozni, minden fajta kezelésre egyéni mindenki reakciója! A cél az ,hogy fokozatosan javuljon az állapot, az életminőség, s ha a beteg ezt igy érzi, célszerü a kezelés folytatása.
    Üdvözlettel
    dr Dravetzky

  • Tisztelt Doktörnö.Nem voltam még MR,sem CT vizsgálaton.Lordosis ive kifejezett,tojásnyi nagyságú ferdület a nyaknál,amit súlyfürdövel 8kg súllyal egyenesitettek 16 db.KB.30-45 perc naponta,felügyelet mellett.Picit ferdület van még.Súlyfürdöre mehetek még ugye?Ugy látom az teljesen kiegyenesíti… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Dravetzky Éva

    Kedves Móni!

    Azt javaslom kérjen neurológiai vizsgálatot, majd számoljon be az eredményről.
    Üdvözlettel
    dr Dravetzky