A betegek kérdései (1526)

  • Kedves Doktornő! Szeretném abbahagyni a dohányzást, kérdésem a következő van e ehez valamielyen…

    Kedves Doktornő!

    Szeretném abbahagyni a dohányzást, kérdésem a következő van e ehez valamielyen homeopátiás szer ami a segítségemre lehetne, hogy ne legyen túl nehéz illetve ne jelentkezzenek erősen az elvonási tünetek. Válaszát megköszönve Kata

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Puskás Emese

    Kedves Kata!

    A Tabacum C30-al heti 3 nap 2x5 db-ot szopogatva enyhítheti a dohányzás elhagyásának kellemetlen tüneteit.

    üdvözlettel: Puskás Emese

  • tisztelt dr Nő! Többéves panaszom miatt irok Önnek.30 éves nő vagyok.Évek óta ugy ébredek hogy…

    tisztelt dr Nő!
    Többéves panaszom miatt irok Önnek.30 éves nő vagyok.Évek óta ugy ébredek hogy 10-20x tüszentek és egész nap semmi.Sajnos öcsém asztmás volt elnőtte most ő is ezekkel a panaszokkal küzd.Éves szinren mentem allergia vizsgálatra eddig negatív volt mind a bőrprobás mind a vérvételes eredmények Prevenció híve vagyok de ha nem muszáj nem szednék gyógyszereket még .Jelenleg füll-orr-gégész orrsprayt nasonex-t irt fel köptetöt 3x1 sumamed tabletát meg Ventolin pipát /ezt csak pár napra irta fel hogy hörgök talán be vannak gyulladva/-mivel párszor éreztem éjjel hmintha gomboc lenne torkomba meg szorit a melkas..../meg néha/ritkán/ jobb oldalon leginkább szemgödörbe -fejtetőbe érzek fájdalmat( csak időnként érzem ezt főkeg ha rágondolok)-bár emiatt talán az egyik felső fogamra ami rendetlenkedik gondolnék én mint laikus/.
    Félek nehogy kialakuljon asztma, mit tehetnék ezügyben? Hova forduljak miylen vizsálatokat lenne érdemes elvégezni?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Puskás Emese

    Kedves Érdeklődő!

    Tüdőgyógyászati kivizsgálással lehet az asthmát kizárni, vagy igazolni. Első lépésben oda menjen.

    üdvözlettel: Puskás Emese

  • TISZTELT DOKTORNO!!! TUDOGYULLADASOM VAN ES MAR KILENCEDIK NAPJA ANTIBIOTIKUS KEZELEST KAPOK.NAGYON…

    TISZTELT DOKTORNO!!! TUDOGYULLADASOM VAN ES MAR KILENCEDIK NAPJA ANTIBIOTIKUS KEZELEST KAPOK.NAGYON GYONGE VAGYOK NEM KAPOK LEVEGOT IDEGES VAGYOK A SZIVEM IS GYORSAN VER ES FOLEG EVES UTAN VANNAK EZEK A PANASZAIM.A HAZIORVOSOM SZERINT NORMALISAK EZEK A TUNETEK. NAGYON ELVAGYOK KESEREDVE. ON SZERINT MEDDIG TARTHAT EZ MEG? VALASZAT ELORE IS KOSZONOM!!!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Puskás Emese

    Kedvs Érdeklődő!

    ha 9 napos antibiotikus kezelés hatására sem javul az állapota, talán kórházi kezelés szükséges.

    üdvözlettel: Puskás Emese

  • kedves dr nö reggel felkeltem és olvastam a hireket ,persze megint azt hogy meghalt egy…

    kedves dr nö


    reggel felkeltem és olvastam a hireket ,persze megint azt hogy meghalt egy nö aki be volt oltva mégis.

    Egy 50 éves Komárom-Esztergom megyei nő az új típusú influenza első áldozata a Fejér Megyei Szent György Kórházban.
    hirdetés


    Az asszony igazoltan a H1N1 vírussal kapcsolatosan hunyt el szombaton éjszaka a kórház intenzív osztályán - mondta az FMH.hu-nak Varga Erika, az ÁNTSZ regionális ügyeletes orvosa.

    A páciens november 27-én kapta meg a vírus elleni védőoltást, de nem volt elég idő, hogy védettséget szerezzen, mert december 2-án már magas lázzal jelentkeztek rajta az első tünetek. Előbb az esztergomi kórházban kezelték, majd 4-én a fehérvári intézmény infektológiai osztályára szállították.

    Az elhunyt asszonyt korábban ízületi gyulladás ellen ugyan kezelték, de súlyos betegsége nem volt - a halála tényleges okát boncolás tisztázhatja majd - írja az fhm.hu.

    én péntek adattam be,ez nagyon kevés idö,de sok orvos azt mondta hogy már pár nap alatt is van vmilyen védettség ...Ö viszont sokkal elöbb és pár nap hiányzott szerintem a 14 naphoz.ön szerint biztos hogy nem az oltás okozta a halált ?


    most kicsit aggodok...

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Puskás Emese

    Kedves Érdeklődő!

    Nem biztos, de a média azt fogja mondani. Izületi gyulladás ellen szedhetett olyan gyógyszert, ami az immunrendszerét nagyon legyengíti.

    üdvözlettel: Puskás Emese

  • Tisztelt Doktornő ! Édesapám mellkasröntgenen volt, ahol tüdőgyulladást állapítottak meg. 2…

    Tisztelt Doktornő !
    Édesapám mellkasröntgenen volt, ahol tüdőgyulladást állapítottak meg. 2 hét kontroll után az eredmény nem lett jobb, pedig 2*7 szem antibiotikumot kapott. Az új eredményben azt írják, hogy a bal alsó lebenyben gócos kötegezettség látható, illetve az előző eredményhez képest a jobb hylus tömegesebb. Ez pontosan mit jelent ? A diagnózishoz ezt írták: hörgők vagy tüdő rosszindulatú daganata. CT-re küldik, de csak január 15-re kaptunk időpontot. Rettentően fullad, csak a befuvatós gyógyszer ad enyhítő érzést. Kérdezném, hogy ha valóban valami rosszindulatú daganat lehetséges, akkor miért kel várnunk közel 1 hónapot a CT-re ? Amikor ez a gyanú fennáll, miért nem lehet előbb mennünk ? Próbálkoztunk ismerős segítségével meggyorsítani a folyamatot, de azt mondták, hogy örüljünk, hogy ilyen hamar kaptunk időpontot...Ez mindenhol így van, minden kórházban ?
    Nem lehetne ezt meggyorsítani? Ha beutalnák a kórházba, ott esetleg előbb megoldanák a CT-t?
    Magánrendelésen szoktat CT-t csinálni?
    Különben semmilyen más vizsgálatot nem végeztek rajta, egyedül a mellkasröntgent. Más vizsgálat nem jöhetne szóba? A háziorvos azt mondta, hogy ha a tüdőgyulladás elmúlik, akkor majd küldi a tüdőgyógyászhoz... Az eredmény nem lett jobb, tehát most leállt az egész... Mit tudnánk csinálni, hogy a folyamat gyorsabban menjen ? Idegtépő a várakozás, mert nem történik semmi, csak az apukám szenvedéseit látjuk...
    Tisztelettel: Rita

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Puskás Emese

    Kedves Rita!

    Ha nem javul édesapja állapota, hamarabb kéne tüdőgyógyászhoz mennie. Sajnos a CT előjegyzés alapján van, néha járóbetegként hamarabb lehet időpontot szerezni, de nem biztos. A Budai egészségközpontban csinálnak magánúton CT-t, az árát nem tudom.

    üdvözlettel: Puskás Emese

  • Tisztelt Doktor Nő Kb. 1994-ben tbc-n estem át (most 30 vagyok). Kórházi kezelés nélkül itthon…

    Tisztelt Doktor Nő

    Kb. 1994-ben tbc-n estem át (most 30 vagyok). Kórházi kezelés nélkül itthon gyógyultam, semmi probléma nem volt ahogy visszaemlékszem. A kérdésem, hogy a H1n1 elleni oltást ilyen kórelőzménnyel beadathatom-e magamnak?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Puskás Emese

    Kedves Érdeklődő!

    teljesen nyugodtan beadathatja az oltást.

    üdvözlettel: Puskás Emese

  • Kedves Doktornö! tegnap adattam be az uj inf.elleni oltást,bár sokat vaciláltam és nem akartam.mára…

    Kedves Doktornö!


    tegnap adattam be az uj inf.elleni oltást,bár sokat vaciláltam és nem akartam.mára nemtudom de egész napos fejfájásom van,olyan koválygok, nem jó,egyet egyet tüsszentek stb.
    ez normális ?mert a láztol kezdve stb sok mindent mondanak h lehet,de azt sem értem mitöl függ h vkinek van és vkinek nemlesz semmi baja.

    nagyon remélem hogy nem okoztam több kárt ezzel magamnak-
    annyi félét modanak,ilyen olyan mellékhatás stb.
    kicsit ugy érzem mint aki náthásodna befele...
    joéjt
    erika

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Puskás Emese

    Kedves Erika!

    Az oltás egy napig okozhat rossz közérzetet. Utána nem .

    üdvözlettel: Puskás Emese

  • kedves Doktornö beadattam az oltást,bár nem voltam 100 % os de azt mondték be lehet.kicsit…

    kedves Doktornö


    beadattam az oltást,bár nem voltam 100 % os de azt mondték be lehet.kicsit köhögtem egyet kettöt,meg lehet elöjött az asztmám mert már nem szedek rá semmit,és pár hete napja fájt a mellkasom. azt mondték beadható.máshol meg azt olvasom,ilyenkor nem jó mégsem,mert az immunrendszer amavval van efoglalva és nem fejt ki 100 % ot.

    akkor most hogy van? és ha a 2 hét alatt kapom el? vagy már eleve ez a virus volt bennem?lebetegedhetek?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Puskás Emese

    Kedves Érdeklődő!

    Más ferőzést is megkaphat, nem csak a H1N1-et, ami közönséges influenza.

    üdvözlettel: Puskás Emese

  • Kedves Doktor úr! Kb. két hete garatgyulladásom volt. A fül-orr- gégész augmenint írt fel.…

    Kedves Doktor úr!

    Kb. két hete garatgyulladásom volt. A fül-orr- gégész augmenint írt fel. Már majdnem meggyógyultam, amikor egyik este rámjött a köhögés, és másnap reggelre már a mellkasom is fájt, jobban mondva a légcsövem. Olyan érzés volt, mint amikor a hidegben fut az ember, és a hideg levegő végigsüvít a légcsövén. A szegycsontomnál összpontosult a fájdalom, égő érzés, illetve nagyon köhögtem. Aztán szép lassan felkúszott a lázam, 39. 6 fokos lázam lett éjszaka, nagyon nehezen tudtuk levinni vizes ruhával, rubophennel. Tegnap már csak 38. 5 volt éjszaka, ma úgy érzem nincs lázam, maximum hőemelkedés. A fura érzés a légcsövemben viszont megmaradt, és még mindig csúnyán köhögök. Általában nem jön fel semmi, csak néha sárga váladék. A láz és a köhögés, valamint a fájdalom melllett más tünetem nem volt, sem végtagfájdalom, sem orrfolyás. A kérdésem az lenne, hogy mit kezdjek a köhögéssel? a másik pedig, hogy mi lehetett ez az egész betegség. Féltem, hogy tüdőgyulladás, vagy H1N1, de ugye nem? És Ön szerint érdemes elmennem még háziorvoshoz?
    Válaszát előre is köszönöm!

    Kovács Orsolya, 23 éves

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Puskás Emese

    Kedves Orsolya!

    A köhögése még kb. két hétig megmaradhat, valószínű vírusfertőzés okozta. Ha ismét lázas lenne, vagy a köhögés kínzóvá válik, forduljon orvoshoz.

    üdvözlettel: Puskás Emese

  • kedves dr ma beadattam az oltást hosszas variálás után. (sajnos ujra érzem a mellkasom is pár…

    kedves dr ma beadattam az oltást hosszas variálás után. (sajnos ujra érzem a mellkasom is pár hete orvos szerint (a pár éve asztmám ) ami ugye nem mulik el csak tünetmentes ,mert nem szedtem már rá semmit.és azzal riogattak hogy aki asztmás annak kötelezö...Ön szerint is jó hogy beadattam?de még azért mindig nem vagyok védett majd max 2 hét... ugye ?


    egyébként ez ma 4 kor volt,utána eléggé beszédültem,meg kicsit olyan bizsergés ,és fejem fáj.más nincs.remélem nem is lesz...
    Köszönöm

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Puskás Emese

    Kedves Érdeklődő!

    Semmi baja nem lesz az oltástól.

    üdvözlettel: Puskás Emese

  • Tisztelt doktor no Úgy döntöttem, hogy beoltatom magam, de állandóan van egy kis megfázásom,…

    Tisztelt doktor no

    Úgy döntöttem, hogy beoltatom magam, de állandóan van egy kis megfázásom, hőemelkedésem, így pedig nem lehet, úgy tudom.
    Elmondaná nekem az okát, hogy miért nem oltanak így be?

    Előre is köszönöm segítő válaszát!

    N.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Puskás Emese

    Kedves Érdeklődő!

    Az oltás gyengített kórokozót tartalmaz, amely ha aktívval találkozik, "életere kelhet". Ezért.

    üdvözlettel: Puskás Emese

  • Tisztelt doktornő! Gyermekeim és én( 3 és 6 évesek) szedjük 7 napig echinacea 5ch inmunerősítésnek,…

    Tisztelt doktornő!

    Gyermekeim és én( 3 és 6 évesek) szedjük 7 napig echinacea 5ch inmunerősítésnek, majd egy hét szünetet tartunk. Ezt a kúrát már ősz óta folytatjuk, illetve hetente 1x egy kupak oscillot is szedünk. A gyógyszertárban javasolták, hogy azon a héten mikor nem szedünk echinaceat, szedjünk vincetoxicum hirandinaria D6-ot. Ön szerint is érdemes lenne?
    Gyermekeim még kapnak napi 1x multivitamint. Óvódások, így betegségek vannak, bár azthiszem nem mondhatom soknak eddig, s bízom nem is lesz.
    Köszönöm szépen a válaszát!
    Tisztelettel. Csilla anyuka

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Puskás Emese

    Kedves Csilla!

    Az Echinaceát egy hétig és a Vincetoxicumot egy hétig érdemes adni, váltakozva.

    üdvözlettel: Puskás Emese

  • kedves dr nö azt irta azthiszem vhol hogy a mellkas rtg nem ugyanaz meg a tüdöszürés sem.de…

    kedves dr nö


    azt irta azthiszem vhol hogy a mellkas rtg nem ugyanaz meg a tüdöszürés sem.de miért ? melyik a pontosabb? nekem pár hete meg már volt ilyen pár éve h ok nélkül fáj a hátam mellkasom,elvileg asztmás vagyok ,voltam de nem használok évek ota semmit mert nem kell, nem fulladok-

    viszont pici megfázásnál is egyböl kijön ez az érzés. azt irta még ,lehet mozgás szervi is stb.-
    nekem ez ilyen vissza visszatérö dolog.2 hete volt aztán elmulik aztán megint van,Láz höe,nátha stb nincs.egyszer egyszer köhintek egyet.Ön szerint ez lehet akár tüdögy is ?
    bár voltam 1 hete kb rtgen (tudö szürés )negativ-
    de mert azt irta,sok minden lehet,mellh gy.légmell stb...
    de gondolom a szürés kimutatta volna.-


    akkor miért fáj sokazor a mellkasom? egyébként nemtudom,lehet a hideg is,meg erös fizikai munkás vagyok,Nö létemre,egész nap cipekszek emelgetek.de az más hátfájássak járna gondolom, nekem nem lent fáj,a lapockánél érzem stb.
    Köszönöm

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Puskás Emese

    Kedves Érdeklődő!

    A mellkas rtg nagy felvétel, a szűrés kis méretű, de egyben van a teljes előzmény, így összehasonlítható, ha változik valami. A háti fájdalom lehet tartási is, ez szokott a lapockák között fájni, de megjelenhet epekövesség is ilyen panaszban. nagyon sok minden lehet. Így levelezésben nem tudom megoldani a problémáját.

    üdvözlettel: Puskás Emese

  • Tisztelt Doktornő!

    Már több, mint egy hónapja köhögök. 28 éves nő vagyok. Nem voltam beteg, mégis reggelente hurutos köhögésem van átlátszó váladékkal. Napközben nem igazán köhögök. Este viszont köhögési ingerem van, ezt főleg akkor érzem, ha fekszek, de ekkor a köhögés száraz.… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Puskás Emese

    Kedves Érdeklődő!

    Mellkas rtg jó lenne, de a panaszok alapján reflux sem zárható ki. Ez gastroenterologia, beutaló köteles.

    üdvözlettel: Puskás Emese

  • Tiszteld Doktor Nő! Anyukámnak ekcémája van. Sok orvosnál járt, de sajnos még nem sikerült…

    Tiszteld Doktor Nő!

    Anyukámnak ekcémája van. Sok orvosnál járt, de sajnos még nem sikerült eddig meggyógyítani. Ki szeretnénk próbálni a homeopátiás és a Scüssler sóval való kezelést. Ebben szeretnék segítséget kérni.

    Tünetek: hámló, piros viszkető, kb. 10 éve fennáll. Berepedezik és száraz. Hideg-melegre és a napszakok változására is közömbös. Vízzel érintekzve javít, ugyanis nem viszket neki.

    Előre is köszönöm válaszát

    Andrea

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Puskás Emese

    Kedves Andrea!

    Édesanyja ekcémáját csak alkati kezeléssel lehet javítani, ehhez sajnos fel kell keressenek egy homeopata orvost.

    üdvözlettel: Puskás Emese

  • Tisztelt Doktornő! 20 éves vagyok, lassan másfél éve szedek hormonális fogamzásgátlót. Úgy tudom…

    Tisztelt Doktornő!
    20 éves vagyok, lassan másfél éve szedek hormonális fogamzásgátlót. Úgy tudom ez hajlamosíthat trombózisra, embóliára.
    Azt szeretném megkérdezni,hogy a következő tünetek utalhatnak-e embóliára: hirtelen szúró fájdalmat éreztem a hátamban, megpróbáltam mélyet lélegezni, ettől jobban fájt,de az egész elmúlt kb. 5 mp alatt. (és jobban visszagondolva korábban is előfordult már ilyen velem,de nem köhögök és lázas sem vagyok..)

    Köszönöm válaszát és segítségét!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Puskás Emese

    Kedves Érdeklődő!

    Az egyszeri szúró fájdalom nem feltétlen az embolia jele! Ahhoz nehézlégzés, köhögés, valami más is társul.

    üdvözlettel: Puskás Emese

  • Tisztelt Doktornö! 2,5 éves kisfiam gyakran hörghurutos a mióta közösségbe jár,erre gondolom…

    Tisztelt Doktornö!
    2,5 éves kisfiam gyakran hörghurutos a mióta közösségbe jár,erre gondolom rátett az eddigi nyálkás idő is.Ráadásul a családtagjaim (férj,anyós)nem hajlandó elfogadni,hogy egy hurutos gyermeknek nem jó a 28-29 fok pláne éjszakára.Ők fel tekerik én meg le.Ezt játszuk napok óta.Tegnap este is felvették és elfelejtették levenni,szóval mire felébredtem már 26 fok volt.Erre én bukóra kinyitottam az ablakot leengedtem a redőny és ott volt a függöny is.A gyereket betakartam amúgy meg 2 piszifelső meg harisnya is volt rajta.és hütöttem a szobát 20-21 fokig.aztán hajnalba megint felvették a fütést és én megint ugyanigy hűtöttem reggel 19 fok volt.Úgy néz ki hogy jót tett a friss levegő nem volt aza zihláló köhögés hanem szakadozot fel.Délután is ki vittem bunda overálba sétálni 30 percre de akkor kezdezz kicsit megint köhögni.
    Doktornő attól félek azon rettegek hogy most meg megfázott.Segitsen!
    Hogy csináljam hogy a gyereknek jó legyen!
    Előre is köszönöm:Aggódó anyuka

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Puskás Emese

    Kedves Anyuka!

    Álljon a sarkára, tényleg nem jó a nagy meleg alvásra sem. A friss levegő nem árthat, ha nem tud kitakarózni. Biztos nem fázott meg a gyerek, csak a hőmérséklet ingadozásra reagál. nyálkás időben jelentkező köhögésnél Dulcamarát használhat napi 3x3 db-ot.

    üdvözlettel: Puskás Emese

  • Kedves Doktornő! 23 éves férfi vagyok, és a múlt nyár elején elmentem a máv-kórház tüdőgyógyászatára…

    Kedves Doktornő!

    23 éves férfi vagyok, és a múlt nyár elején elmentem a máv-kórház
    tüdőgyógyászatára nehéz légzéssel, ahol főként allergiás aszthmát állapítottak meg.
    Kb. 10 éves korom óta elég súlyos porallergiás vagyok. Azonnal leszoktam a dohányzásról kb.
    6 év után (az utolsó évben elég sokat szívtam). Fostert szedek, és mivel javult
    a légzésfunkcióm (majdnek 100%-ra), napi 4-ről kettőre csökkentették az adagom.
    Mostanában viszont nagyon sokat kell könyvtáraznom, és szinte folyamatosan köhécselek.
    Sajnos 2 kutyát is nekem kell ellátnom, és a kutyaszőrre is allergiás vagyok.
    Találkoztam egy velem egykorúval, akinél korábban CODP-t állapított meg a háziorvosa.
    A tüneteink hasonlóak. Nálam röntgent, vérvételt nem csináltak, csak légzésfunkció-vizsgálatot,
    és a személyes dolgokat.
    Megbizhatom-e a korábban többször felállított diagnózisban, vagy forduljak más orvoshoz?
    (Kontrollon is voltam kétszer.)

    Köszönettel: Csemiczky János

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Puskás Emese

    Kedves János!

    Tökéletesen megbízhat a diagnozisban, a Fostert emelje fel 2x2 puffra, akkor megszűnnek a könyvtárazás és kutya ellátás alatt jelentkező tünetei is.

    üdvözlettel: Puskás Emese

  • Kedves Doktornő! Kislányomtól elkaptam egy vírust. Torokfájás, orrfolyás, köhögés. Köhögés…

    Kedves Doktornő!

    Kislányomtól elkaptam egy vírust.
    Torokfájás, orrfolyás, köhögés.

    Köhögés és az orrfolyás még megvan.

    Köhögésem zavar nagyon, mert már 3-4 napja alig tudok aludni valamit.
    Már nem száraz a köhögés, kezd felszakadni.
    De ha lefekszem, akkor jobban köhögök, vagy ha zárt, levegőtlen helységben vagyok.

    Csütörtökön meghallgatott a doktornőnk és tiszta volt a tüdőm, köptetőt ajánlott, hogy szedjem.

    Stodált és lándzsásútifűszirupot szedek.

    Ön szerint nem lehet tűdőgyulladásom, hogy enyire köhögök éjszaka?
    Lázam nincsen a közérzetem sem rossz.

    Másik kérdésem az lenne, hogy Lansoptol 30 mg-os kapszulát szedek.
    Ez mellett használhatok Beroduál inhalálós spray?
    Mert máskor is ezt kellett használnom ha makacs köhögésem volt.

    Szedek még a köptető mellett, greapfruit cseppet, ezüstkolloidot és olajfalevél kapszulát a vírusra, köhögésre. Ezek sem befolyásolják a Lansoptol hatását?
    Lansoptol kapszulát ki lehet váltani valamilyen homeopátiás szerrel?
    Válaszát előre is köszönöm!

    Üdvözlettel: Ágnes

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Puskás Emese

    Kedves Ágnes!

    A köhögése önmagában ronthatja a refluxát, ami ismét köhögést provokál. Ez egy ördögi kör így. A lansoptolt éhgyomorral vegye be, és csak egy óra múlva a többit.

    üdvözlettel: Puskás Emese

  • kedves dr nekem 2002 es papiromon kijött az h enyhe cink,kadmium és higany érzékeny vagyok.ez…

    kedves dr


    nekem 2002 es papiromon kijött az h enyhe cink,kadmium és higany érzékeny vagyok.ez már elég régenvolt ezért nemtudom érdemes e ujat csináltatnom hátha azota jobban az vagyok e.oltás miatt kérdezem,sokan azt mondják igy lehet ,valaki meg hogy nem,kinek higyjen az ember ?
    hiszen az orvos könnyen mondhatja hogy igen, nem Ö szenved majd a káros következményétol ha lesz...mert az enyhe higany érzékenység is érzékenység nem?


    bea

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Puskás Emese

    Kedves Bea!

    Igen, az enyhe érzékenység is érzékenység.

    üdvözlettel: Puskás Emese