A betegek kérdései (1538)

  • Tisztelt Doktornő! (előző levelem a 25-ik oldalon a 489-es)
    Leírásom alapján a 8 és fél éves lányom ön szerint rendben átvészelt egy tbc-fertőzést. Szeretném megtudni, hogy ez a betegség után lehet-e immunrendszererősítőnek echinacea-t alkalmazni, mivel úgy hallottam, hogy nem, és az echinacea-t… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Puskás Emese

    Kedves Érdeklődő!

    nyugodtan adhat Echinaceát a gyermekének, és Broncovaxomot is, bár a kettő együtt felesleges. Egy pár éven át kell Mantoux próba a gyermeknél, aztán már nem.Még több

  • Tisztelt Doktörnő !

    65 éves már nemdohányzo nő vagyok.Tüdőszürésen derült ki, hogy a bal tüdőmben van valami folt.Elküldtek mellkas CT-re melynek az eredménye a következő. Bal oldalon a hilus felső pólusának megfelelően medastinumba terjedő 71x51x43mm átmérőjü,szabálytalanalaku,… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Puskás Emese

    Kedves Érdeklődő!

    Leírása alapján sajnos tényleg nem műthető, technikailag. Ezért jó lenne a kemotherápia, esteleg az műthető állapotba tudná hozni.

    üdvözlettel:…

  • Tisztelt Doktornő! Közeli rokonom kissejtes tüdőrákban szenved.A kemoterápián kívűl létezik-e…

    Tisztelt Doktornő! Közeli rokonom kissejtes tüdőrákban szenved.A kemoterápián kívűl létezik-e valamilyen gyógymód a betegség kezelésére,terjedésének lassítására?Hova érdemes fordulni a kemoterápiás kezelések befejeztével?köszönöm a válaszát..üdv,Gábor

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Puskás Emese

    Kedves Gábor!

    A kissejtes tüdőráknak kemoterápia és sugárkezelés a gyógymódja. A kezelés után pedig a szervezet erősítése.

    üdvözlettel: Puskás Emese

  • Tisztelt Doktor Nő! 29 éves nő vagyok.Kb.13 évig dohányoztam rendszeresen(napi 10 szál),most…

    Tisztelt Doktor Nő!

    29 éves nő vagyok.Kb.13 évig dohányoztam rendszeresen(napi 10 szál),most már csak 1,maximum 2 szálat szívok el,de ezt sem minden nap.Erről sajnos nem tudok lemondani.Kérdésem az lenne,hogy ez mennyire káros a tüdőmre?Ugyanolyan esélyem van a légúti megbetegedésekre,mint aki naponta egy dobozzal elszív?Mennyire károsodhatott a tüdőm ez alatt a 13 év alatt?(fekete színű lett?)Köszönöm válaszát!

    Tisztelettel:

    T.Adrienn

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Puskás Emese

    Kedves Adrienn!

    Nem lett fekete a tüdeje, és tisztul is, ha elhagyta a dohányzást. napi 2 szál cigaretta nem okoz gondot, de ennél több ne legyen.

    üdvözlettel: Puskás Emese

  • T. Doktornő! 25 ffi vagyok .sportolok sok éve. pulzoxymeterrel ox. sat: 100%- os lett. Úgy…

    T. Doktornő!

    25 ffi vagyok .sportolok sok éve. pulzoxymeterrel ox. sat: 100%- os lett. Úgy hallottam ,h 93-99% közötti érték a normális. Nem tudom, h. miért lett 100%? Ez nagy baj? Ez milyen betegség jele lehet, hogy saturációm 100%-os? És átlépte a 99%-ot? Ez miért lehet?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Puskás Emese

    Kedves Érdeklődő!

    A saturáció a vérben oldott oxigén mennyiségét jelzi. 100%-nál nem lehet magasabb, és minél nagyobb az érték, annál jobb.

    üdvözlettel: Puskás Emese

  • TISZTELT DOKTÓR NŐ. AZZAL A KÉRDÉSSEL SZERETNÉK ŐNHÖZ FORDULNI, HOGY ANYUKÁMNAK A JOBB ÉS BAL…

    TISZTELT DOKTÓR NŐ. AZZAL A KÉRDÉSSEL SZERETNÉK ŐNHÖZ FORDULNI, HOGY ANYUKÁMNAK A JOBB ÉS BAL TÜDEJÉN TALÁLTAK VALAMIT, DE CSAK ANNYIT MONDTAK, HOGY LEHET AZ DAGANAT IS VAGY NEM TUDJÁK, HOGY MI. EZT A KARDIOLOGIÁN MONDTÁK AMIKOR BENT VOLT MOST ÉS 4 HETET TÖLTÖT EL. LECSAPOLTÁK, MERT NAGYON VIZES A LÁBA ÉS ÁLLITOLAG A TÜDÖBE VOLT VIZ. AZ OTTANI ORVOSOK AZT MONDTÁK, HOGY EZ A VIZ, MÁR LEHET, HOGY A DAGANATBÓL ERED.MÉG ANNYIT ERRŐL A VALAMIRŐL. HOGY AZ EGYIK 40 mm x42mm a másik kb. 42 mm x 50 mm-es.AZTÁN ÁTKERÜLT A TÜDŐ INTÉZETBE ÉS NEM MONDTÁK MEG OTT SEM PONTOSAN, HOGY MI A BAJA.OTT IS ELTÖLTÖTT 8 NAPOT, DE SENKI NEM CSINÁLT VELE SEMMIT, CSAK A VIZHAJTÓKAT NYOMATTÁK BELE.ITT IS MEGCSAPOLTÁK ŐT.ÖSSZESEN 3-SZOR. NEM AKAROM ELHINNI, HOGY A LECSAPOLT VIZBŐL VAGY NEM TUDOM, HOGY MINEK HIVJÁK AZT, HOGY NEM LEHET VALAMI MODON MEGÁLLAPITANI, HOGY DAGANATROL VAN SZÓ VAGY VALAMI MÁSRÓL.SZERETNÉM MEGKÉRNI, HOGY IRJA MEG VÉLEMÉNYÉT A LEIRTAKRŐL ÉS NAGYON ÖSZINTE VÁLASZT SZERETNÉK KAPNI. A KARDIOLOGIÁN MONDHATOM AZT, HOGY NAPONTA CSINÁLTAK NEKI RÖGGENT,ULTRAHANGOT, ÉS EGY ALKALOMMAL PEDIG CT-ÉT ÉS EZEK UTÁN SEM DERÜLT KI AZ IGASÁG . KB 3 HETE VOLTUNK UJBÓL A SÜRGÖSSÉGIN ÉS OTT EGY ORVOS MONDTA MEG, HOGY EGY RÖGGEN FELVÉTELBŐL, HOGY DAGANATA VAN. MIÉRT NEM LEHET ÖSSZINTE EGY OSZTÁLYOS ORVOS.MARADOK TISZTELETTEL KLÁRI.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Puskás Emese

    Kedves Klári!

    Ha a mellkas csapolásnál nem kerül daganatsejt a mintába, nem lehet kimondani a daganatos eredetet. Az árnyékból kéne mintát venni ahhoz, hogy biztos diagnozishoz jussanak.

    üdvözlettel: Puskás Emese

  • Tisztelt Dr. Nő! Olyan problémám van,hogy a szivem környékén kicsit fáj,de nemtudom eldönteni…

    Tisztelt Dr. Nő!

    Olyan problémám van,hogy a szivem környékén kicsit fáj,de nemtudom eldönteni h izom e vagy valami más lehet,Megvoltam fázva most meg köhögök,elküldtek röntgenre is hogy nem-e tüdőgyulladás,de a röntgen nem mutatott semmit, Igazából kicsit hörgök még levegővételkor bal felöli oldalamnál,ezért kérdezem,hogy csak az izmom fáj(nem nagy fájdalom és nem levegővételkor hanem spontán tompa érzés) a köhögésktől vagy a szivemmel lehet valami:S,kicsit aggodok. Válaszát előre is köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Puskás Emese

    Kedves Érdeklődő!

    Lehet a borda és a szegycsont közti kis izület gyulladásos folyamata is, ami fáj. Ha két hét alatt sem szűnik, érdemes tovább keresni az okot.

    üdvözlettel: Puskás Emese

  • Üdvözlöm doktor nő Szeretném megkérdezni van-e tapasztalata,vagy véleménye akár jó,akár rossz…

    Üdvözlöm doktor nő

    Szeretném megkérdezni van-e tapasztalata,vagy véleménye akár jó,akár rossz a Nicobrevin-nel kapcsolatban.

    köszönöm válaszát

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Puskás Emese

    Kedves Érdeklődő!

    Sajnos nincs vele tapasztalatom.

    üdvözlettel: Puskás Emese

  • Kedves Doktornő!

    Férjem 4 hónapja szed medrolt,mindkét hílusban megnagyobbodott nyirokcsomók miatt,a medisztinoszkópia szövettana Boeck sarcoidosist igazolt.3 hónapig 48 mg medrolt,majd azóta 32 mg Medrolt szed.Illetve Qamatelt 20 mg,Kaldyum 600 mg,más betegségre Convulex 300 mg-ot… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Puskás Emese

    Kedves Érdeklődő!

    A Boeck sarcoidosist akkor indokolt steroiddal kezelni, ha a tüdő szövetét , vagy más szervet is érint a betegség. Önmagában a hilusi nyirokcsomók érintettségénél… Még több

  • Kedves Doktornő! Olyan problémám van, hogy egy jó ideje nehezebben veszem a levegőt, vagyis…

    Kedves Doktornő!

    Olyan problémám van, hogy egy jó ideje nehezebben veszem a levegőt, vagyis olyan érzés, mintha nem telne meg a tüdőm rendesen, nagyon hamar kifulladok, de ha futok, akkor közben nem érzem ezt a "légszomjat", csak nyugalomban. Sóhajtozásra késztet, sajnos nem tudom jobban leírni az érzést. Már majd egy éve így van, nem lett sem jobb sem rosszabb. Azt mondják, lehet a szorongástól, stressztől. Egyetemre járok, sokminden ér, beta blokkolót szedek szapora pulzusra, de ez nem magyarázza, hogy miért nem bírok 200mnél többet futni, (futás után a pulzusom is nagyon magas lesz) és ez a furcsa érzés már a Concor előtt is megvolt. Voltam mellkasröntgenen, az negatív, és volt rajtam pulzoximeter is, 99%os volt.
    Ezek után lehet még baja a tüdőmnek, vagy csak az edzetlenség az oka, és a szorongás ezeknek a tüneteknek? Bevallom, 20 éves vagyok, de van olyan nap, hogy 200métert sem sétálok, csak ülök a könyv felett. Nagyon el vagyok tunyulva, csak nem tudom, ez magyarázza-e a "tüneteket". Válaszát köszönöm, tisztelettel: Bea

    ui.: kardiológián voltam, de terheléses ekg nem készült, mert a doktor úr indokolatlannak látta. Amúgy enyhe mitralis prolapsust látott, azért kaptam a Concort.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Puskás Emese

    Kedves Bea!

    Valóban edzetlenségnek tűnnek panaszai, de ha van asthmára hajlama, azt a Concor esetleg ronthatja.

    üdvözlettel: Puskás Emese

  • Tisztelt Doktorno! Nekem pont egy eve nagyon csunya bronchitisem volt, en ugy ereztem, nem…

    Tisztelt Doktorno!

    Nekem pont egy eve nagyon csunya bronchitisem volt, en ugy ereztem, nem kezeltek ki rendesen, ra egy evre kb. Mycoplazma es Clamidia (ketes) fertozest allapitottak meg. Az antibiotikum kuratol nagyon rosszul voltam, de aztan mintha elmult volna a kohogesem. Nem volt minden reggel, csak egy heten egyszer ketszer. Az antibiotikum utan csak egyszer volt, az orvosno megis szteroid befujot adott, harom honapig kell hasznaljam, aztan jon egy ujabb legzesfunkcio vizsgalat. (Az elso vizsgalat jo volt, de a masodik mar nem, igaz , akkor egy nagyon szuk melltarto volt rajtam, nem tudom, ez befolyasolhatta-e az eredmenyt??????). A kerdesem az, hogy en mar egyaltalan nem kohogok, legszomjam sincs, igaz, az nem is volt, csak a mellkasom fajt, de az retttenetesen. Ahol peneszgomba van, attol viszont nagyon rosszul vagyok, nem fulladok, de olyan erzes, mintha suru lenne a levego, amit beszivok, mint a viz, s rossz a kozerzetem, es teljesen lerekedek. De csak a peneszes helysegtol van ez. Ezenkivul amit mondtak meg, hogy hosszu a tudom,ez mit jelent, tudonagyobbodast? Vagy alkati kerdes?
    A szteroidnak milyen mellekhatasai vannak, , izom es izuleti fajdalmat tud okozni, egy honapos hasznalat utan?
    Koszonettel Katalin

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Puskás Emese

    Kedves Katalin!
    Az inhalációs sterod, ha a használat után alapos toroköblítést csinál és nem nyeli le, nem tud mellékhatást okozni. Ha nem csinálja és bekerül a szervezetébe, akkor ha nagyon érzékeny rá, igen. Nagyon kicsi a mennyiség, amit használ. A szűk melltartó elméletileg nem befolyásolja a légzésfunkciót, hacsak annyira nem szűk, hogy a mellkas tágulását akadályozná. A penészes helységben kiváltott tüneteket allergia okozhatja, ennek utána kellene nézni.

    üdvözlettel: Puskás Emese

  • Jo estét kivánok!aposom volt tüdö röngenen ahol egy szot irtak a papirjára hogy testpeltysmogr…

    Jo estét kivánok!aposom volt tüdö röngenen ahol egy szot irtak a papirjára hogy testpeltysmogr azt szeretném kérdezni hogy mit jelent ez a szo mert nagyon aggodikIelőre is köszönöm Erzsébet!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Puskás Emese

    Kedves Erzsébet!

    A testpletismográfiás vizsgálat egyfajta kibővített légzésfunkció. kamrában történik és a tüdő külömböző térfogatait, légáramlást mér.

    üdvözlettel: Puskás Emese

  • Kedves Doktor NŐ! 2,5 éves kisfiamnak 1 napja nehézlégzése van és kínzóan köhög. Ventolint…

    Kedves Doktor NŐ!

    2,5 éves kisfiamnak 1 napja nehézlégzése van és kínzóan köhög.
    Ventolint adtam neki 2-3 óránként.
    Ön szerint mivel segíthetem még???
    - calcium fél ampulla?
    - fenistil csepp ?
    - lánzsás utifű ?
    - ultrahangos salvusos inhalálót most is használhatom vagy csak ha már oldódott asz asztmája?
    - Homeopátiából mit????

    Köszönettel : ZIta

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Puskás Emese

    Kedves Zita!

    Homeopátiás szert vizsgálat és ennél jóval pontosabb információk hiányában nem tudok mondani. Ventolinon kívül Calcium, Fenistil csepp és porlasztás jöhet szóba. Lehetőleg sok folyadékot igyon.

    üdvözletel: Puskás Emese

  • Férfi egyszerű köhögéssel

    Kedves Doktornő!

    Párommal kapcsolatban írok Önnek. 30 éves, már nem dohányzó férfiról van szó. Néhány hete fordul elő az, hogy ha köhög, utána mindig köpete van. Nem tudom jobban leírni, elnézést.

    Nincs elszíneződve meg semmi ilyesmi, egyszerűen köhög és feljön… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Puskás Emese

    Kedves Ani!

    Lehet egyszerű tisztulási folyamat a dohányzás elhagyása után, de lehet más oka is.

    üdvözlettel: Puskás Emese

  • Tisztelt Doktornő! Apukám /73 éves/ most áll kivizsgálás alatt, volt CT,több rtg, tüdőtükrözés…

    Tisztelt Doktornő!
    Apukám /73 éves/ most áll kivizsgálás alatt, volt CT,több rtg, tüdőtükrözés is,de még mindig nem tisztázott a bal lebenyen levő elváltozás, ezért még a jövő héten egy CT-által vezérelt biopsziás vizsgálatra kell mennie. Azt mondták a kórházban ez mutatja meg,hogy rosszindulatu,vagy jóindulatu. Amennyiben rossz, műtét, ha jóindulatu, akkor nem lesz műtét.
    Én utána néztem ennek a vizsgálatnak és nagyon féltem apukámat! Azon túl, hogy biztosan nagyon fájdalmas még nagyon veszélyes is. Apukámnak nem merek szólni a félelmeimről, de én nagyon félek.
    Azt szeretném megkérdezni, hogy pontosan milyen vizsgálatra kell számitani, nagyon fáj-e, idős kora miatt nincs -e nagyobb veszélynek kitéve? Beleszúrnak a tumorba, ha rosszindulatú akkor nem fog a vér utján szétterjedni? Elnézést kérek,ha butaságot irok, de nem a műtét lenne a legjobb megoldás, ha már van a tüdőn egy nem odatartozó valami, akkor nem jobb lenne eltávolitani,mintsem hozzápiszkálni, megbolygatni ?
    Doktornő szerint mi lenne a helyesebb: belemenni a veszélyes vizsgálatba, vagy inkább műtéthez ragaszkodni?
    Előre is nagyon köszönöm szives válaszát!
    Tisztelettel: Nagy Gábor

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Puskás Emese

    Kedves Gábor!

    A CT vezérelt biopszia sokszor nagyobb találattal hoz eredményt, mint a nem CT vezérelt. Veszélye ennek is van, levegő kerülhet a két mellhártya lemez közé, extrém rossz esetben néhány napos csövön keresztüli szívást igényel. Maga a beavatkozás 1-2 perc. Ha nem hoz eredményt, ott vannak ahol eddig. Ha hoz, a megoldás is a kezükben lesz. Nem tudom milyen Édesapja CT lelete, az eltérés hol helyezkedik el, milyen a légzésfunkciós, és egyéb állapota. Ez mind befolyásolja a ragaszkodjunk e egy diagnosztikus műtéthez kérdést. A tüdőből nem lehet "kikanyarítani" a kérdéses részt, csak a legkisebb anatómiai egységgel eltávolítani, ami ha nincs rosszindulatú folyamat a háttérben, talán túl nagy kockázatot rejt magában.

    Üdvözlettel: Puskás Emese

  • Tisztelt Doktor Nő! A tüdőgondozóban annak ellenére,hogy a röntgen negatív volt biztos ami biztos…

    Tisztelt Doktor Nő!
    A tüdőgondozóban annak ellenére,hogy a röntgen negatív volt biztos ami biztos alapon elküldtek
    CT vizsgálatra.
    Beutaló Dg.:Alsó lebeny,hörgő,vagy tüdő rosszindulatú daganata C3430
    Voltam és sajnos ez van:
    Lelet:Mellkas MDCT vizsgálat nativan majd kontrasztanyag adását követően.
    Mindkét csúcsban, valamint az alsó lebenyekben a rekesz közelében bullosus emphysema van.
    Bal oldalon IX-X segmentum határán egy 7 mm átmérőjű, finoman spiculalt lágyrészképlet látható, amely kontrasztanyag adás után kifejezett halmozást mutat.
    A tüdőparenchymában egyéb densitáseltérés nincs.
    A pleura nem vastagabb,lemezei között folyadék nem látható.
    A mediastinumban kóros nyirokcsomó nagyobbodás nincs.
    A mellékvesék ép morphologiájuak.
    A vizsgálati síkba került májrészleten a máj zsíros infiltrácioja mellett a jobb lebenyben az V.
    segmentumban és az epehólyagágy mellett nehezen elkülönülő, kevésbé halmozó területek láthatók.Ezek a nativ felvételeken is sejthetők, a szokványosnál alacsonyabb densitásu
    területek formájában.Az epehólyagban apró kövek vannak.
    Vélemény: Periferiás térfoglaló képlet a bal IX-X. segmentum határán.
    Egyértelmű metastasis nem ábrázolódott.
    a zsíros degeneratiot mutató máj jobb lebenyében az elmaradó halmozású lehetnek képletek
    metastasisok. UH. control javasolt.
    Vizsgálatok:
    34442 Mellkas CT vizsgálata natív plusz iv. kontrasztanyag adását követőleg
    Megállapított Diagnózis:


    Kedves Doktor Nő!
    Mindez azt jelenti,hogy tüdőrákom van ?
    Feleségemnek 12 évvel ezelőtt tüdőrákja volt, de nem bírta a szenvedéseket és öngyilkos lett.
    67 éves vagyok és teljesen egyedülálló kisnyugdíjas, már nem sokat remélhetek az élettől
    lehet, hogy követem a példáját.
    Maradok Tisztelettel: Sándor

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Puskás Emese

    Kedves Sándor!

    A CT alapján nem lehet kijelenteni, hogy Önnek tüdőrákja lenne. Nagyon kicsi az elváltozás, ezért mintavétel szinte lehetetlen, csak sebészeti úton kivitelezhető. PET CT talán közelebb vinné a diagnosishoz, az a májban látott eltérésről is pontosabb információt ad. Ha a májba nincs eltérés, akkor bármi legyen is, sebészetileg megoldható. Kérem ezt gondolja át, mielőtt bármi visszavonhatatlan lépést tesz.


    Puskás Emese

  • mit jelent a szivbillentyü plasztika? budapesten hol végzik ezeket a műtéteket?

    mit jelent a szivbillentyü plasztika? budapesten hol végzik ezeket a műtéteket?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Puskás Emese

    Kedves Érdeklődő!

    A szívbillentyű plasztika a szívbillentyű hibájának sebészeti korrigálása, annak seréje nélkül. Az ér és szívsebészeti Klinikán végeznek ilyen beavatkozást Budapesten.

    üdvözlettel: Puskás Emese

  • Tisztelt Doktornő! Jelen betegség ez évben 2. fordul elő. Problémám a következő: 2 hete kezdődött,…

    Tisztelt Doktornő!
    Jelen betegség ez évben 2. fordul elő.
    Problémám a következő: 2 hete kezdődött, nagyon mélyről jövő, sok, zöld váladékkal járó köhögéssel. Lázam nem volt, nap közben is gyakran, reggelente rohamszerű köhögés jellemző. Emellett olyan érzés, mintha ülnének a mellkasomon.
    Elmentem a háziorvoshoz, aki Ospamoxot írt, és mellé köptetőt javasolt. Ezeket beszedtem, de sajnos a helyzet semmit nem változott. Mivel a családban van 2 asztmás beteg is, úgy gondoltam, elmegyek pulmonológushoz.
    Ő rendelt tüdőszűrőt, légzésfunkciós vizsgálatot, melyeknek tökéletes lett az eredménye. Meghallgatással azt mondta, hogy lelet szerint:
    J2090 heveny bronchitis, k.m.n. , Vél: Sinobronchitis subac.
    Javasolt: - Cifran 500-as 2x1 majd utána Cifran 250-es 2x1, Retafyllin 200-as 5 napig 2x1 tbl.
    Jelenleg az 500-as Cifrant, és a Retafyllint szedem. Elolvastam mindkét betegtájékoztatót, megdöbbenve a rengeteg felsorolt mellékhatáson.
    Szerda óta szedem őket, jelenleg úgy érzem nem áldások nekem, fáj a fejem, délelőttönként hányingerem van, gyenge vagyok, délutánonként pedig úgy érzem kiugrik a szívem. Csak 35 éves vagyok, nincs semmi kró0nikus betegségem, úgy gondolom a felsorolt tüneteket mind a gyógyszerek okozzák. A köhögés mértéke, erőssége csökkent.
    Mivel péntek van, nem tudok tanácsot kérni a tüdőgyógyász doktornőtől, ezért kérném a tanácsát, mit tegyek. 2 gyermek mellett nem tehetem meg, hogy egész nap csak pihenek, és magammal foglalkozom. Arra is gondoltam, hogy csak a gyengébb Cifránt szedném be, de vajon hatásos lenne, elpusztulnának a baktériumok? Nem tudom.
    Mielőbbi válaszában bízva, tisztelettel: Töreki Anikó

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Puskás Emese

    Kedves Anikó!

    A Retafillint hagyja el, az antibiotikumot ne. Elöbbi okozza fejfájását, hányingerét és szívdobogását. Véleményem szerint nincs is szükség rá.

    üdvözlettel: Puskás Emese

  • Kedves Doktorno! Az volna a kerdesem, hogy Edesanyam elment a tudogondozoba egy atvilagitasra. Az…

    Kedves Doktorno!

    Az volna a kerdesem, hogy Edesanyam elment a tudogondozoba egy atvilagitasra.
    Az eredmeny azt mutatta ki, hogy a tudeje bevizesedett.
    Azt szeretnem megkerdezni, hogy ezt mi valthatja ki? Milyen veszelyes? Hogyan lehet ezt
    kezelni? Milyen hosszu a gyogyulasi ideje?
    Edesanyam 3-4 eve mellrakkal volt kezelve amibol felepult.Lehet a ket dolog kozott osszefugges?

    Valaszat elore is koszonom
    Ha esetleg van ennek az interneten elerheto szakirodalma, kerem kuldje el.

    Koszonettel
    Varadi Csaba

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Puskás Emese

    Kedves Csaba!

    Édesanyja mellkasi folyadékának lehet oka a szív nem megfelelő működése, de sajnos a mellrákkal is összefügghet. Mindenképpen ki kéne ez utóbbit zárni. Ha vízhajtóra a vizesedés megszűnik, a szív volt az ok. Ha nem, mintavétel szükséges.

    üdvözlettel: Puskás Emes

  • Tisztelt Doktornő! Olyan problémám volna,hogy évek óta, ami kb.8-10 éve jelentkezett nállam…

    Tisztelt Doktornő!

    Olyan problémám volna,hogy évek óta, ami kb.8-10 éve jelentkezett nállam hörghurut,ami nekem elég problémás, mivel hogy mindig köhögök és váladék jön föl.Szeretném tanácsát kérni hogy volna-e valami megoldásrá,hogy ez nekem meg szünjön?
    Dohányozni nem dohányzok,és nem is dohányoztam,alkoholt nem fogyasztok.

    Tisztelettel:Zsigmond

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Puskás Emese

    Kedves Zsigmond!

    Biztosan lehet segíteni panaszán, de ki kéne vizsgálni, mi okozza. Ez lehet allergia, reflux, vagy "csak" sima hajlam is.

    üdvözlettel: Puskás Emese