A betegek kérdései (1526)

  • Érdeklödni szeretnék, hogy milyen esetekben adnak be allergia elleni védöoltást? Ki jogosult…

    Érdeklödni szeretnék, hogy milyen esetekben adnak be allergia elleni védöoltást? Ki jogosult rá? Támogatás van-e rá? Az allergiás idöszak elött mennyivel elöbb indokolt beadatni?
    Köszönöm elöre is a felvilágositást!

    Tisztelettel

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Puskás Emese

    Kedves Érdeklődő!

    Allergia elleni védőoltás nem létezik. Létezik úgynevezett desenzibilizálás, mely az allergén egyre emelekedő koncentrációjával való oltást jelenti, hogy hozzászokassa a szervezetet. Ezt az OEP csak életveszélyes állapot esetén támogatja, vagyis méhcsípés allergiás méhész esetén pl.
    A többi "oltás" hosszú hatású steroid injectio, melyet a szervezetre gyakorolt káros hatásai miatt nem javaslok.

    üdvözlettel: Puskás Emese

  • Olyan kérdésem lene hogy én 1 éve dohányzom vagyis 14éves korom ota most a honapban szoktam le…

    Olyan kérdésem lene hogy én 1 éve dohányzom vagyis 14éves korom ota most a honapban szoktam le lehet-e enek valmi káros következménye anak az 1 évnek kb napi 15 szálat szivtam.Most megyek majd tüdöszürésre az ujj iskolában kérik ez kimutathat -e valmilyen elváltozást vagy valmilyen betegség alkulhatot-e ki?elöre is köszönöm Gábor

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Puskás Emese

    Kedves Gábor!

    Éppen időben hagyta el a dohányzást ahhoz, hogy ne legyen következménye.
    Gratulálok!

    Puskás Emese

  • Kedves Doktornő! December óta van egy olyan problémám,hogy nehezen kapok levegőt(légszomjam…

    Kedves Doktornő!

    December óta van egy olyan problémám,hogy nehezen kapok levegőt(légszomjam van) ez eleinte nem gyakran jelentkezett de mostmár minden nap előjön és ilyenkor ásítanom kell de nem mindig sikerül.Bal oldalon a mellkasom ilyenkor fáj is.23éves vagyok és félek hogy valami komolyabb bajom van.Voltam tüdőszürésen de nem találtak semmit.Gondolok még asztmára de úgy hallottam hogy nem ilyenek a tünetei.Az orvosom nem túl segítőkész.
    A neten keresgélve találtam hasonló problémával küzdködő embereket akiknél a diagnózis a pánikbetegség volt.Mostanában igen nagy volt rajtam a nyomás de ez csak kb 1hónapja volt úgyhogy előtte nem értem hogy miért lehetett.Kollégista vagyok egy másik városban tanulok és nagyon nem szeretek ott lenni esetleg ez is okozhatja a rosszulléteimet?Nyugtatót semmiképpen sem szeretnék szedni.
    Várom válaszát.
    Köszönettel:Anita

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Puskás Emese

    Kedves Anita!

    Én panaszai alapján hamarabb gondolnék enyhe asztmára, mint pánikbetegségre. Egy tüdőgyógyászati vizsgálatot mindenképpen megérdemel.

    üdvözlettel: Puskás Emese

  • Tisztelt Doktornő!

    22 éves vagyok,16 éves koromba diagnosztizáltak nálam penészgomba allergiát, a későbbiekben pedig asztmát. 6 éve szedtem az orvosom által előírt gyógyszereket,viszont pár hete abbahagytam. Xyzalt,Symbicort valamint Rhinicort aqua orrsprayt használtam. Tüneteim… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Puskás Emese

    Kedves Viktória!

    Ha asztmája jó állapotban van, a szakma szabályai szerint is csökkenteni kell a gyógyszert, a minimális fenntartó adagra. Egyszerre elhagyni mindent mégis kicsit… Még több

  • Tisztelt Doktor nő! Szeretnék még egy fontos dolgot kérdezni.Az allegiás asztma brochiálae…

    Tisztelt Doktor nő!

    Szeretnék még egy fontos dolgot kérdezni.Az allegiás asztma brochiálae kialakulása után lehet-e Ovesztin kenőcsöt használni,amit menopauza okozta vulva és hüvely szárazság miatt írtak fel és a fulladásos roham után amikor bekerültem a kórházba ideiglenesen azt is leállították ,mert előtte 1 hete kezdtem használni és nem voltak biztosak benne-nem allergizálna -e.A mellékelt leirásban a krém dobozában az is benne van: fokozott elővigyázatosság pld.asztmánál.Nem tudom csak a szokásos figyelmeztető szöveg,vagy van is benne valami igazság.A kórházi belgyógyász szerint nem valószínű ,mert csak krém és nem hallott róla ilyet,de akkor ,mégis megállította.
    Az atrofia miatt szükségem lenne a használatára,de nem tudom el kezdhetném-e újra.
    Tisztelettel kérem a véleményét,amiben végtelenűl megbízom,mert ön az asztmás terület specialistája is.
    Köszönettel várom válaszát.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Puskás Emese

    Kedves Érdeklődő!

    Mivel az Ovestin külsőleg használatos, nem hiszem, hogy köze lehetne légzési problémájához. Tudomásom szerint szalicil nincs benne. Tehát kezdheti használni, de óvatosan. Ha mégis jelentkeznének légzésproblémák, azonnal hagyja abba.

    üdvözlettel: Puskás Emese

  • Tisztelt Doktornő! Hálásan köszönöm gyors,megnyugtató válaszát.

    Tisztelt Doktornő!
    Hálásan köszönöm gyors,megnyugtató válaszát.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Puskás Emese

    SZÍVESEN

  • Tisztelt Dr nő ! Egy hónappal ezelőtt kezdődött állandó,szinte szamárköhögés szerű tünet.Láz…

    Tisztelt Dr nő !
    Egy hónappal ezelőtt kezdődött állandó,szinte szamárköhögés szerű tünet.Láz nélkül , nátha ,rossz közérzet,torokfájás.Eleinte még jött fel valamennyi váladék,de azután már szinte semmi.Kettő egymást követő éjszaka aszmás fulladásos rohamom volt,a kórházban Medrolos infúziót kaptam+Theospirexet+ Tavanicot, mellkas rtg. negativ volt, és hazaengedtek.Eddig ilyen rohamom soha nem volt.Rákövetkező éjszaka ismét bekerültem fulladásos rohammal amikor is bentfogtak.Nyolc nap kórház /infúzió,Theospirex,Paxirasol,Tavanic /azt mondták influenza szövődménye volt.
    Lassan,de a köhögés csökkent.Mivel parlagfűre,feketeürömre évek óta allergiás vagyok /Rinitis allergika /Nasonex orrspray-t használok, visszamentem a pulmonológiai ambulanciára. Köpetből kitenyészett a streptococcus pneumoniae bact.
    Újabb antibiotikum Maripen Extra 2x2 tabletta 10napig.Valamint kaptam Symbicort nevű turbuhaler-t 2x 1 naponta.
    Köhögés szinte elmúlt,de reggel és este fehér köpetet krákogok fel mert izgatja a légutamat.
    Fulladás nincs,de a közérzetem nem jó.Aggódom újra megbetegszem és befulladok ismét.
    Mivel évek óta refluxom / II- stádium / és gyomorfekélyem van , amire Nexiumot szedek,időnként légszomjam van és bármit teszek puffadok.Kérem véleményét.Köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Puskás Emese

    Kedves Érdeklődő!

    Panaszának hátterében én allergiás asthma bronchialet tartok a leírtak alapján, aminek a reflux tesz jót. Symbicort mellett nem hiszem, hogy ismétlődne fulladásos panasza. Nem került a házba valami új állat, növény, ami kiválthatta?

    Üdvözlettel: Puskás Emese

  • Tisztelt Doktornő! Hálásan köszönöm a gyors, szakszerű és megnyugtató válaszát. Szívből kívánom,…

    Tisztelt Doktornő!
    Hálásan köszönöm a gyors, szakszerű és megnyugtató válaszát. Szívből kívánom, hogy mindazt a jót, amit másoknak adott, megsokszorozva kapja vissza.
    Tisztelettel: Zsuzsanna

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Puskás Emese

    Kedves Zsuzsanna!

    Köszönöm

  • Tisztelt Doktornő! 20 éves egyetemista lány vagyok. Az volna a problémám, hogy pár hónapja,…

    Tisztelt Doktornő!

    20 éves egyetemista lány vagyok. Az volna a problémám, hogy pár hónapja, spontán elkezdek köhögni és ilyenkor kemény fehér kis gombócokat köhögök fel. Emellett néha hirtelen szúrni a mellkasom és nem tudom beszívni a levegőt, amíg el nem múlik.
    Tüdőszűrőn két éve voltam utoljára, azóta egy orvosnál sem jártam.
    Nem dohányzom és elég egészségesen élek.

    Kérem tanácsát,
    üdvözlettel Anikó

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Puskás Emese

    Kedves Anikó!

    A kemény fehér kis gombócok hörgőöntvények. Azt hiszem itt az ideje felkeresni egy tüdőgyógyászt. Valamilyen allergia is állhat a háttérben.

    üdvözlettel: Puskás Emese

  • tiszteltt,doktornö én egykérdésel fordulok magához, mégpedig aztszeretném megkérdezni,hogy magavéleményeszerint.segíthete…

    tiszteltt,doktornö én egykérdésel fordulok magához, mégpedig aztszeretném megkérdezni,hogy magavéleményeszerint.segíthete ahátmszás valamenyit apáromnak.akisajnos,policistás tudövel szuletett és,sajnos elég gyakranfáj a háta és,nehezen szedi ojankor a levegötis.kéremadjon nekem tanácsott hogyantudnám,könyebéteni a páromnak ezekett a nehéz ésfájdalmas napokat.elöreis köszönöm mielőbi válaszátt.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Puskás Emese

    Kedves Érdeklődő!

    A polycystás tüdő mindenképpen rendszeres tüdőgyógyászati ellenőrzést igényel. Azzal segít a legtöbbet, ha tüdőgyógyászhoz viszi.

    Üdvözlettel: Puskás Emese

  • Tisztelt Doktornő! 2006 őszén a férjemnél vastagbéldaganatot diagnosztizáltak, meg is műtötték.…

    Tisztelt Doktornő!
    2006 őszén a férjemnél vastagbéldaganatot diagnosztizáltak, meg is műtötték. A szövettani vizsgálat egy nyirokcsomónál érintettséget is megállapított, éppen ezért kemoterápiás kezelést is javasoltak. A kezelés megkezdése előtt CT vizsgálatot végeztek, amelyben a tüdőre és májra vonatkozóan ez állt:
    " Emphysema pulmonum, a bal tüdőcsúcsban és a jobb oldalon, basalisan bullosus jelleggel. Basalisan bronchiectasia és hegesedések.
    A tüdőben látható gócok - melyek részben intrapulmonálisak, részben subpleuralisak - nagyobb részt residuumoknak felelhetnek meg, de egy-egy góc metastasisra suspect. Multifocalis intrahepaticus góc, melynek mérete miatt pontosan nem karakterizálhatóak, megfelelhetnek cystáknak, de metastasis sem zárható ki."
    Az onkológián a főorvos helyettese, valamint a főorvos is azt javasolta, hogy tekintsük úgy, mintha a tüdőben és májban is lennének metastasisok, éppen ezért a férjem kapjon egy erősebb kemoterápiás kezelést. Ezzel mi is tökéletesen egyetértettünk, hiszen ezt volt a biztonságos. A férjem a kezeléseket 2006 novemberétől 2007 áprilisáig megkapta, sok mellékhatással nagyon nehezen viselte.
    A kezelések alatt és azt követően 2007 novemberéig rendszeresen készültek kontroll CT vizsgálatok, mindegyik változatlan, az előző vizsgálattal megegyező mellkasi, hasi és kismedencei státust állapított meg.
    2007 novemberében készült CT vizsgálat az alábbi új megállapítást tette a tüdőre vonatkozóan: "a 10-es segmentumban egy subpleurális góc figyelhető meg, amelynek átmérője 11 mm, az előző vizsgálatnál nem észlelhető... A pulmonális statusban annyi változás következett be, hogy bal oldalon basalisan egy újabb góc kimutatható."
    Ennek a leletnek az alapján a férjem onkológus kezelőorvosa úgy nyilatkozott, hogy ez biztos, hogy metastasis, és újabb kemoterápiás kezelés indokolt. Kétségbeestem, tudva, hogy a férjem min ment keresztül a kemoterápiás kezelések alatt. Azt mondtam: "lehet, hogy a műtét sikerül, csak éppen a beteg nem fogja kibírni". Különben is mi a bizonyíték arra, hogy ez metastasis? Kérem nézze át az eddigi CT-ket: minden tüdőben és májban lévő góc változatlan, mozdulatlan a kemoterápiás kezelések előtt, alatt és után is!
    A doktornő a férjem összes CT leleteit és a kazettáit bekérte és átnézte és amint elmondta más tapasztaltabb kollégával és a főrvossal is konzultálva azt állapították meg: "áttekintve az összes CT vizsgálat eredményét, azok stabil állapotot igazolnak. A pulm.metm létezése felől kétség nincs, de mivel a CEA normális értékű (1,7 ng/ml) és a beteg panasz és tünetmentes, jelenleg kemoterápiát nem alkalmazunk. 2 hónap múlva kontroll CT-re előjegyeztük."
    A 2008 januárjában elvégzett CT vizsgálat eredménye a tüdőre vonatkozóan az alábbi volt:
    "Az intrapulmonálisan követett apró gócok lényegében változatlanok.
    A bal oldali 10. segmentumban a korábbi vizsgálatnál leírt kb 11 mm-es subpleurális góc jelenleg nem azonosítható, területén kevés kötegezettség látszik. A mindkét csúcsban követett kötegezettség és emphysemás bullák változatlanok."
    Ugyanezt állapította meg a 2008 áprilisában, júliusában, októberében, 2009 januárjában végzett kontroll CT vizsgálat.
    A legutóbbi CT kontroll tegnap, április 20-án volt, amelynek leírásában az alapvetően változatlan tüdő státus megállapításai mellett ez áll: "... A bal 10 segmentumban egy kb. 11 mm átmérőjű elmosódott kontúrú góc jelent meg, mely az előző vizsgálat során még nem ábrázolódott, ... ami lehet gyulladásos eredetű is, szoros kontrollja javasolt."

    Az utóbbi időben a férjem nehézlégzésre panaszkodik, lerakódásai vannak, gyakran krahácsol. Különösebb jelentőséget nem tulajdonítottunk neki, arra gondoltunk, hogy ez egy korábbi meghülés maradványa és idővel elmúlik. Hurutoldó teakeveréket és AROMAX légúttisztító illóolaj keveréket vettem, a teát most kezdte iszogatni és az illóolajat aromalámpába téve belélegezni.

    Tisztelt Doktornő!
    Kérem a tanácsát abban:
    -mi lehet a férjem tüdejében ez az ugyanazon a helyen, ugyanolyan nagyságban olykor megjelenő, majd eltünő - most éppen elmosódott kontúrú gócként észlelhető - "képződmény"?
    - mi válthatja ki, és mivel "szabadulhatnánk meg tőle"?
    - milyen jótanácsolat tudna adni a férjem életviteléhez kapcsolódóan?

    Még csak annyit: a férjem több mint 40 évig dohányzott, kb 25 éve nem dohányzik. Mióta kiderült, hogy daganatos beteg, rendszeresen szedi a CULEVIT tablettát.

    Segítő gondolatait előre is köszönöm, a válaszát nagyon várom: Zsuzsanna

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Puskás Emese

    Kedves Zsuzsanna!
    Férje tüdejében valószínűleg van egy szűkebb hörgőrészlet, ami esetleges kis gyulladásos epizódnál "eltömődik", ez adja az ismétlődő CT árnyékot. Mivel nagyon kicsi, CT-vel is nehéz karakterizálni. Vizsgáló személyétől függ, minek tartja. Sajnos ezen az anatómiai helyzeten változtatni nem tudnak. Lehet egy enyhe COPD is a háttérben, azon hörgőtágítóval lehetne segíteni.

    üdvözlettel: Puskás Emese

  • Tisztelt Doktor Nő! Előzőleg már írtam Önnek,ahol Ön biopsziát javasolt Férjemnek. Férjemnél…

    Tisztelt Doktor Nő!
    Előzőleg már írtam Önnek,ahol Ön biopsziát javasolt Férjemnek.
    Férjemnél CT vizsgálaton mindkét hílusban és mediastumban számos megnagyobbodott nyirokcsomót találtak.Heteket vártunk a mintavételre,04.22-én bronchoscopiát akartak csinálni,már az időpont,beleegyező nyilatkozat is meg volt,de mivel a neurológiai eredményekben tudatvesztéssel járó rohamok is szerepelnek,erre hivatkozva 6 hét várakozást,újabb CT,MRI vizsgálatot vár az orvos.Mi tűbiopsziás vizsgálatot kértünk,de azt mondta,csak a bronchoscópia után lehetséges.Ha tartanak a rohamoktól,miért kell heteket várnunk még a mintavételre,hiszen már nagyon régen elindítottuk a vizsgálatokat.Férjem állapota rosszabbodik,nagyon köhög,fizikailag nagyon fáradékony,pedig még csak 38 éves.Van -e valahol tűbiopsziás mintavételtre lehetőség,ill.tényleg szükség van-e az előzetes brochoscopiára,vagy várjunk újabb heteket bizonytalanságban? Nem aggódnék annyira,ha nem látnám a fizikai leépülését,illetve hogy hónapok telnek el kezelés nélkül.Lehet,hogy nem olyan nagy a baj,de ezt mintavétel nélkül is meg lehet állapítani?HIszen először azt mondták ,mielőbb szükséges,most meg több hetet várjunk?Ha szükséges,magán úton is elvégztetnénk,csak nem tudom,hova forduljunk?Nagyon köszönöm segítségét!Tisztelettel:Nóra

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Puskás Emese

    Kedves Nóra!
    Sajnos a tüdőgyógyászati kivizsgálásnak is van protokollja, amitől nagyon nehéz eltérni. A bronchoscopiás vizsgálat során is sorkerülhet biopsziára, ez hozhat eredményt. Nem tudok olyan helyről, ahol magánúton lehetséges a kivizsgálás, ehhez igen nagy háttér kell. ( labor, szövettan, stb.) Azt indokolni, hogy az eddig ismert kórelőzmény alapján miért halasztják a vizsgálatot nem tudom.

    üdvözlettel: Puskás Emese

  • kedves dr nő ,köszönöm őszinte válaszát tudom hogyaba kéne hagyni a dohányzást ,de nemtudom,hogy…

    kedves dr nő ,köszönöm őszinte válaszát tudom hogyaba kéne hagyni a dohányzást ,de nemtudom,hogy mejik,időpontal értegyet .azal hogy egy évemvan hátra.vagy az elhallozásuk35től 40évigvan .énmost 38éves vagyok ezek szerint ketyeg az óra? kérem doktornő legyen velem őszinte,mert a 4 gyermekeimről gondoskodnom kel .hogy milegyen valük.köszönöm őszinte válaszát .

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Puskás Emese

    Kedves Érdeklődő!

    Abban értek egyet kezelőorvosával, hogy a dohányzást sürgősen el kell hagynia, ill, hogy törődnie kell magával. Nem ismerem a leleteit, betegsége eddigi lefolyását, így nem tudok "jósólni". A polycystás tüdő egyik oka a tüdőátültetésnek. De ehhez a dohányzást mindenképpen abba kell hagynia.

    üdvözlettel: Puskás Emese

  • Tisztelt Doktornő! 2 hónapos kisbabámnál közepes fokú refluxot állapítottak meg, de a hasi ultrahang…

    Tisztelt Doktornő!
    2 hónapos kisbabámnál közepes fokú refluxot állapítottak meg, de a hasi ultrahang eredménye szerint szűkülete, vagy egyéb súlyos szervi elváltozása nincs. A védőnő tanácsára Aethusa 9 ch-t adtam neki, ami átmenetileg segített. Miután a tünetei elmúltak, elhagytam az Aethusát, de néhány napon belül ismét visszatért a bukás. Minden étkezés után bukik, hosszú perceken át szemmel láthatóan rosszul érzi magát. Az Aethusát újra adom, egyelőre kevés eredménnyel. A kérdésem az lenne, hogy mennyi ideig használhatom ezt a szert, várva, hogy kifejtse a hatását? Kell -e szüneteket tartani az adagolásban? A napi adag tekintetében több információt is kaptam, Ön mit ajánl, hányszor hány golyót adjak? Válaszát előre is megköszönve üdvözli:
    Andrea

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Puskás Emese

    Kedves Andrea!

    Az Aethusa csak tüneti szer, ha elhagyja, a panaszok ismét előjönnek. Vízben oldva 1 db-ot, napi két alkalommal adjon 5 napon át, majd tartson 2 nap szünetet. A gyermek "alkati" kezelése hozhat végleges megoldást.

    üdvözlettel: Puskás Emese

  • tisztelt dr nő szeretnémk töbettudni a betegségemről!én 38éves 4gyermekes nyavagyok sajnos 1986ba…

    tisztelt dr nő szeretnémk töbettudni a betegségemről!én 38éves 4gyermekes nyavagyok sajnos 1986ba veték észre a POIYCYSTÁS tüdőmet.még akor a hörgők épek voltak sajnos mostanába sokat köhögök már anyira hogyavizeletem is elfojik valószinü a vizelési problémám is atól volna mert csakakor fojik a vizeletem mikor köhögök nagyon gyakran elkap egy köhögési roham .ojan szinten vagyok hogy már ucárasem merek meni .már a,tüdőgondozóba sem merek memi mert aszt monta a dr nő hogyha nem szokok le a cigirőlakor egy évemselesz hátra és meghalok.tisztelt dr nő ön szerint mitfoglal magába a betegségem ?én úgytudom hogy 35évtől 40évig van az elhalazásuk.kérem válaszojon őszintén ,és mijen köhögés csilapitót ajál mert már nagyon sok fajtát kipróbáltam pakszirozol,accét,erigont.ambrokszolt,szinekódot ,lánygyás utifüvet a szirupot .ja még van egy aszmámis de csak ritkán okozgondot kérem segicsen nekem köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Puskás Emese

    Kedves Érdeklődő!

    A polycystás tüdőt erősen karban kéne tartani gyógytornával, napi rendszerességű hörgő toilettel, inhalálással. Ehhez értő centrumban kellene gondozzák, és a dohányzást mindenképpen azonnal el kell hagynia. Egyéb inhalációs gyógyszerekre is szüksége lehet. Sajnos egyetértek a tüdőgondozó beli Kollégával.

    üdvözlettel: Puskás Emese

  • Kedves doktornő! Egy pár napja idgentest érzésem vagy lerakodás érzésem volt a tokomban vagy…

    Kedves doktornő!

    Egy pár napja idgentest érzésem vagy lerakodás érzésem volt a tokomban vagy a nyelőcsövemben (refluxos vagyok) ami már máskor is előfordult. De most elég erős torokban levő váladékozást érzek és ezek nagyon zavaróak voltak igy elkezdtem prospan szirupot szedni hogy kicsit feloldja... hát némiképp a torkomban levő csomó szerű váladékot oldotta de olyan szúró vagy inkább égető köhögésem van nem tudom hogy használjam e tovább vagy mit kezdjek ezzel. Nem vagyok megfázva nincs lázam a refluxon 30mg-os kapszulát szedem. Már egy éve. A refluxos tüneteim a gyógyszertől függetlenül jobbak vagy rosszabbak. Nem igen tudok vele mit kezdeni. De most kicsit megijedtem h esetleg talán valami más bajom van. Ugye embóliáná a hát fáj nem a mellkas? És ha tüdőgyulladásom lenne rosszabbul lennék igaz? A napokban még ettem doloangit is mert a beszéd kellemetlen ilyenkor és homeogene tablettát probálgattam még hátha..
    Előre is köszönöm a válaszát!!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Puskás Emese

    Kedves Érdeklődő!

    Leginkább refluxosnak tűnnek tünetei. Az embolia erős hirtelen fájdalommal járna, a tüdőgyulladás köhögéssel. Leírása alapján Önnek a légcsöve, vagy a nyelőcsöve fáj.

    üdvözlettel: Puskás Emese

  • tüdöszúrön a jobb felső lebenyben lágyrészén intenzitásúgoc kerek árnyék láthato mire számithetok…

    tüdöszúrön a jobb felső lebenyben lágyrészén intenzitásúgoc kerek árnyék láthato mire számithetok nem dohányzok

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Puskás Emese

    Kedves Mariann!

    Lezajlott gyulladásra, rossz esetben daganatra. Mindenképpen kivizsgálás szükséges!

    üdvözlettel: Puskás Emese

  • Tisztelt Doktor Nő! Ma kezdtem el szedni a Homeogene 9 tablettát,mert nagyon fáj a torkom.De…

    Tisztelt Doktor Nő!
    Ma kezdtem el szedni a Homeogene 9 tablettát,mert nagyon fáj a torkom.De amióta bevettem,hirtelen rosszabbodott is egy kicsit.A betegtájékoztatóban az van írva,hogy a kezelés elején jellemző a tünetek átmeneti felerősödése.Ez az "átmeneti" mennyi időt jelenthet,és lehetséges hogy most azért fáj jobban?
    Válaszát előre is köszönöm!
    Kinga

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Puskás Emese

    Kedves Kinga!

    Mire a válszt olvassa, már tudni fogja, az átmeneti egy napot jelent. Ha nem szünt meg azóta a torokfájdalom, ne folytassa a Homeogenet!

    üdvözlettel: Puskás Emese

  • Kedves Doktornő˘!Sajnos a napokban veszítettem el az édesanyámat 52 éves volt.Tegnap óta a légcsövem…

    Kedves Doktornő˘!Sajnos a napokban veszítettem el az édesanyámat 52 éves volt.Tegnap óta a légcsövem vonalában a nyakamtól a mellkasomig szorító enyhén görcsös érzésem van de nem túl erős.lehetséges hogy a stressz okozza?Főként azért idegesít mert anyukám COPD beteg volt lehetséges hogy én is az vagyok mert ritkán vannak kisebb légzési nehézségeim és 110 körüli pulzusszámom.El fogok menni kivizsgálásra de még nincs annyi erőm egy kicsit össze kell szednem magam.MILYEN VIZSGÁLATTAL LEHET BIZTOSAN KIMUTATNI EZT A BETEGSÉGET,?GYÓGYÍTHATÓ?Köszönöm előre is a válaszát!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Puskás Emese

    Kedves Érdeklődő!

    A COPD légzésfunkciós diagnosis. Ehhez tüdőgyógyászati szakrendelés szükséges. Szintentartható betegség. Panaszai véleményem szerint édesanyja elvesztéséből fakadnak.

    üdvözlettel: Puskás Emese

  • Tisztelt Doktornő ! Az olajfa levél kivonata valóban csökkenti az asztma tüneteit. Válaszát…

    Tisztelt Doktornő !

    Az olajfa levél kivonata valóban csökkenti az asztma tüneteit.

    Válaszát köszönöm: József

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Puskás Emese

    Kedves József!

    Az oliva levél kivonatnak magas az antioxidáns tartalma, így csökkentgeti az asthma tüneteit, de sajnos nincs saját tapasztalatom vele.

    Üdvözlettel: Puskás Emese