A betegek kérdései (1525)

  • Kedves Doktornő! Olyan kérdésem lenne, amelyre már több helyen megpróbáltunk választ keresni,…

    Kedves Doktornő!
    Olyan kérdésem lenne, amelyre már több helyen megpróbáltunk választ keresni, de senki sem mondott semmit.
    Testvérem (felnőtt) sokat köhög. vagyis csak köhécsel(ismétlődő száraz köhögések, egy-egy kehintés csupán, de gyakran). főleg ha hideg éri(légkondi) vagy hideget eszik/iszik. mindenféle vizsgálaton volt, sehol nem mutattak ki semmit.mindent rendben találtak. valószínű, hogy a hörgői "fáznak meg" hamar? most tüdőcseppeket szed (természetes készítmény), ez javított nála a helyzeten,de nem az igazi.
    mit tudna ajánlani neki? vmilyen elővigyázatosság / készítmény javasolt vagy milyen szakorvost ajánlott felkeresni?
    várom válaszát.
    Köszönöm a segítségét.
    egy testvér

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Puskás Emese

    Kedves Érdeklődő!

    A panaszok alapján lehet ideges köhécselés, asthma, vagy reflux betegség tünete. Előszőr tüdőgyógyászt ajánlanék, ha kizártak (vagy igazoltak)minden lehetséges okot, meg lehet gyógyítani homeopátiával is.

    Üdvözlettel: dr. Puskás Emese

  • Tisztelt Doktornő! Négy napja kezdődött torokgyulladásomat eddig neocitránnal, strepsilssel…

    Tisztelt Doktornő!
    Négy napja kezdődött torokgyulladásomat eddig neocitránnal, strepsilssel és lándzsás útifű sziruppal kezeltem, de nem javult. A mai naptól Angin-Heel-t szedek, a többit amit eddig szedtem most kerülöm. (Igaz ezt a gyógyszert a lányomnak írták fel).
    A tüneteim: erős, szúró fájdalom folyadék nyelésekor, mindkét fülbe kisugárzik. Rekedtség, már csak suttogni tudok. Erős köhögési inger, szinte már öklődök. Csak egy kis mennyiségű, de nagyon sűrű váladékot sikerül felköhögni. A nyelv hátsó részén fehér hóhalyog vannak.
    Kérdésem: szabad-e Neocitránt is használnom? Szedhetek-e Lándzsás útifű szirupot?
    Tisztelettel: Soósné.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Puskás Emese

    Kedves Soósné!

    Neocitránt nyugodtan szedhet az anginheel mellé, a lándzsás útifű szirup sem teszi tönkre hatását.

    üdvözlettel: Puskás Emese

  • Kedves Doktornő! A menzeszem első napjaiban nagyon sok a gyomorsavam. A savlekötő-savtermelést…

    Kedves Doktornő!

    A menzeszem első napjaiban nagyon sok a gyomorsavam. A savlekötő-savtermelést csökkentő gyógyszerek napi megengedett adagja kevés . Ez mellé még szódabikarbónát és kölest is eszem, de sokszor még így is rettenetesen fáj a gyomrom. Rosszabb esetben hasmenésem is van, teljesen elgyengülök, majdnem elájulok, kiver a víz. Amikor ennek nagy sokára vége, kezdődik a "fázási" periódus. Ekkor már szerencsére csak ráz a hideg. Sok futás után is voltak már ilyen tüneteim. Egy homeopátiás orvos a Natrium phosphoricum C5 -öt ajánlotta , ami sokáig nagyszerűen bevált, szinte hihetetlen volt, de már nem hat. Próbálkozzam magasabb potenciállal?
    Segítségét nagyon köszönöm: Andrea

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Puskás Emese

    Kedves Andrea!

    Ha a nat. phosp. C5 bevált, és nem folyamatosan szedte, csak tünetileg, érdemes megpróbálni a C12-est, szintén tünetileg.
    Ha folyamatosan szedte, tartson legalább 2 hét szünetet.
    Amennyiben a megemelt potencia sem hat, úgy gyógyszerváltás szükséges.

    üdvözlettel: dr. Puskás Emese

  • Kedves doktornő! A Lymphomyosot cseppeket meddig lehet adni? Amíg egy üveg elfogy vagy kúraszerűen…

    Kedves doktornő!
    A Lymphomyosot cseppeket meddig lehet adni? Amíg egy üveg elfogy vagy kúraszerűen és szünetekkel?Talán idekapcsolódhat hogy ni a véleménye a biopolár lámpák rendszeres használata okozhat -e valamilyen mellékhatást?Válaszát köszönöm.Tisztelettel:Renáta

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Puskás Emese

    Kedves Renáta!

    A biopolár lámpát sajnos nem ismerem, ezért ennek mellékhatásairól nyilatkozni nem tudok.
    A lymphomyosot cseppet kúraszerűen, max. 2 hónapig lehet alkalmazni, szünetet ez alatt a 2 hónap alatt nem kell tartani.

    üdvözlettel: dr. Puskás Emese

  • Kedves Dktornő ! Tüneteimre : fizikaiak: reflux, rossz emésztés, gyomorfájdalom, lelkiek:…

    Kedves Dktornő !

    Tüneteimre : fizikaiak: reflux, rossz emésztés, gyomorfájdalom, lelkiek: szorongás, fóbiák,elhgyatottsági és szeretetlenségi érzések, - Acidum muriaticumot kaptam LM3
    erősségben. Hati 2 alkaommal kell az icipici gyógyszert bevennem. 2 szemet vettem eddig be, de semmiféle hatás még nem mutatkozott.

    Vajon megfelelő ez a gyógyszer nekem ? És a hatás mennyi idő ulva mutatkozik. És tényleg van szerepe annak, hogy az ember hányszor keveri meg a 2 dl. vizbe tett gyógyszert, melyből 1 kortyot kell csak inni ?

    Nekem ez valahogy olyan kuruzslásfélének tűnik. Elnézést ezéért az őszinte, laikus-bizalmatlan kijelentésért. Bizhatom vajon ?

    Köszönettel:Anna

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Puskás Emese

    Kedves Anna!

    A krónikus homeopátiás kezelés, -leírása alapján nekem ilyennek tűnik- sajnos egy-két hónapig is eltarthat. De a szernek 4. bevétel után valamit "csinálnia kell", máskülömben nem a megfelelő szert választották. Az ac. Mur. nem típusosan refluxos panaszokra való, de a Kolléga bizonyára sok mást is figyelembe vett, amikor ezt választotta. Nem natrium Muriaticumot kapott véletlenül? Nagyon külömböző a két szer hatása, csak a nevük hasonló.

    Ami a kevergetést illeti, igen, fontos. Nekem is egy kicsit kuruzslásnak tűnt úgy 10 éve, amikor előszőr találkoztam ezzel a gyógymóddal. De a tapasztalat meggyőzött.
    A homeopátiás készítmények nem kémiai szinten hatnak, mint a más gyógyszerek, hanem rezgés interferencia útján. Ezért változtatja meg az egy-két keverés a szer hatásosságát. Remélem érthetően fogalmaztam. Ha bármi kérdés maradt még, várom jelentkezését.

    Üdvözlettel: dr. Puskás Emese

  • Tisztelt Doktornő! Az egész család (még a 6 éves kislányom is) az influenza megelőzésére az…

    Tisztelt Doktornő!
    Az egész család (még a 6 éves kislányom is) az influenza megelőzésére az Oscillococcinumot szedjük, heti 1 tartályt. Felhívtam egy homeopatiás orvost más okból kifolyólag, és ő azt mondta, hogy ez erős, csak akkor javasolja, ha már megjelentek az influenza tünetei. Ő Engistol tabláttát javasolt, napi 2-t.
    Most akkor megelőzésre mégsem jó az Osc.? A gyógyszertárban kapható homeopatiás könyvben ezt írják megelőzésre!?
    Köszönöm a válaszát!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Puskás Emese

    Kedves Anyuka!

    Bár az Oscillococcinumot gyártó és forgalmazó cég tényleg az influenza megelőzésére ajánlja gyógyszerét, én a másik kollégával egyetértve nem javasolnám megelőzésre, ugyanis a gyógyszeren nincs feltüntetve, de C 200-as potenciájú a szer. Ez pedig heti rendszerességgel alkalmazva indokolatlanul ( megelőzésnél még nincs betegség) akár nem kívánt mellékhatásokat is okozhat. Az Engistol tablettában ugyancsak influenza elleni szerek vannak, de alacsony potenciában, így azok nem okozhatnak bajt akkor sem, ha indokolatlanul, vagyis megelőzésre szedik. Bizonyosan említette a kolléga, hogy alternálva szedjék, vagyis 5 nap szedés után 5 nap szünetet tartsanak.


    üdvözlettel: Dr. Puskás Emese

  • Tisztelt Doktornő! Szeretném megkérdezni, hogy a reflux betegségre van-e valamilyen homeopátiás…

    Tisztelt Doktornő! Szeretném megkérdezni, hogy a reflux betegségre van-e valamilyen
    homeopátiás kezelés.Köszönettel. Péczi Miklósné

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Puskás Emese

    Kedves Pécziné!

    A refluxot jól lehet kezelni homeopátiával, de személyre szabott gyógyszert kell választani a tartós, lehetőleg végleges eredmény érdekében.

    üdvözlettel: dr. Puskás Emese

  • Tisztelt Doktornő! A kisfiam két es fél éves, pár hónapos kora óta küszködünk a horkolassal,…

    Tisztelt Doktornő!
    A kisfiam két es fél éves, pár hónapos kora óta küszködünk a horkolassal, orrdugulassal.
    A füll-orr-gégész megállapitotta, hogy megnagyobbodott orrmandulája van és hogy azt el kell távolitani. Allergiateszten is voltunk ami pozitiv lett. Aerius szirupot és a Nasonex orrsprejt irta ki, amit novemberota használunk de nem sokat segitett, egy ici picit vissza huzodott a huzanat. Hallás mérésen is voltunk, az első mérés nem volt jó, a második valamennyivel jobb lett, de attól függetlenül a mütétet ajánlotta a doktornő.
    A mütét jővő pénteken kellene, hogy legyen de tegnap este belázasodott a kisfiam, voltunk az orvosnál, kicsit piros a torka. Ha marad a láz 2-3 napon keresztül akkor elmarad a mütét.
    Kérem segitsen valahogyan!
    Hogy tudnám megerősiteni az imunrendszerét?
    Én a szomszédos Vajdaságból irok, nagyon varom a válaszát.
    Előre is nagyon szépen köszönöm a segitségét!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Puskás Emese

    Kedves Valaki!

    Így távolból nagyon nehéz gyógyítani, vizsgálat hiányában. Megpróbálhatja az anginheel tabl.-t abban van sok szer, talán valamelyik hatni fog.

    Üdvözlettel: dr. Puskás Emese

  • Igen Tisztelt Doktornő! a problémám az, hogy december eleje óta megfázási tüneteim vannak,…

    Igen Tisztelt Doktornő!

    a problémám az, hogy december eleje óta megfázási tüneteim vannak, lázam ugyan nem volt, de sajnos karácsony tájékán egy lázas megfázűásos személlyel találkoztam, amireújból ráfertőződtem. először semvolt lázam, csak nagyon folyt az orrom, a másodiknál viszont nagyon fájt a mellkasom és hátam, de lázam akkor sem volt, viszont a hátfájásom továbbra is megmaradt, még mindig köhögök. Mivel nem volt lázam igy hoemopathiás szereket szedtem, pl. Koldrex, Neocitran, infráztam, megfázás elleni teát ittam, és a köhögésemre ACC-t szedtem. Az orrváladék és amit felköhögök az is csúny sárgás.
    Kérdésem az lenne, hogy forduljak-e szakorvoshoz /tüdőgyógyászhoz/ és szedjek-e antibiotikumot ?

    Ui: nagyon hezen vagyok lázas, igy sokszor dolgoztam már ilyen állapotban, és volt már láznélküli tüdőgyulladásom, amit kihordtam majd később derült csak ki.
    esténként egy-egy köhögésem után ugymondanám, hogy nagyon "húzok" és nem merek lefeküdni, amig nem csökken ez a fulladás vagy nehézlégzésnek nezevett dolog.


    Maradok tisztelettel és várva kérdésemre feltett válaszát:

    Kovács Tamásné

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Puskás Emese

    Kedves Kovácsné!


    Amennyiben nehézlégzése is van a hátfájás mellett, mindenképpen forduljon szakorvoshoz.


    üdvözlettel: dr. Puskás Emese

  • Tisztelt Dr-nő Ugy tudom nem kötelező a tüdőszűrés de nekem most kell egy eredmény munkavállaláshoz…

    Tisztelt Dr-nő

    Ugy tudom nem kötelező a tüdőszűrés de nekem most kell egy eredmény munkavállaláshoz és nem tudom mennyit kell fizetnem, hogyan alakulnak most a dijak.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Puskás Emese

    Kedves Ági!

    a tüdőszűrési kötelezettséget az adott település (budapesti kerület) ÁNTSZ-e határozza meg. Évenet 1 db. tüdőszűrés hivatalosan ingyenes, amenyiben vizitdíjat kérnek, 300 ft.

    üdvözlettel: dr. Puskás Emese

  • Tisztelt Dr.NO. 35eves vagyok,20 eves koromban tudo- TBC-vel diagnosztikaltak.3ho fekudtem a…

    Tisztelt Dr.NO.
    35eves vagyok,20 eves koromban tudo- TBC-vel diagnosztikaltak.3ho fekudtem a Szt.Janos Korhazban, utanna mig 6 ho-ig szedtem a gyogyszereket.1eves kontrol utan kijelentettek -gyogyult.Az ota nem voltom kontrolra,nem kohogok, nem fogyok,stb.,de nagyon faradok ha emelkedon,lepcson jarok(ez a tunet mig akkortol van)-igaz kondizni sem jarok,irodai munkat vegzek.
    A kerdesem, hogy befojassal lehet arra hogy,mire fel erek a masodik emeletre nagyon faradok,a puzusom fokozodik 70-tol 90--100ig is, fulladok,nem kapok levegot,nehez legzes keser es a bal oldali(inkabb)mellkasban nehez sulyt erzek.Mikor beteg voltom a jobb tudom volt erentett erosen.A kardiologus azt mondta hogy a szivemmel nincs baj,de terheleses EKG-t nem vegzett(a csaladban sok a cardiopathias,isemias szivbeteg)
    Mi lehet a problema?es hogy lehetn-e kezelni? ,vagy megelozni.Lehet tbc recidiva?Milyen homeopt kezelest javasol.
    Nagon koszonom a ram forditoot idejet.Isten Aldja Ont.
    Tisztelettel Homecs

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Puskás Emese

    Kedves Homecs!


    Panaszai alapján nem valószínű a TBC recidiva, de kizárni sem lehet. Egy tüdőszűrést azért megérne. Lehet cardiologiai ok, ha dohányzik, vagy a családban, van asthma jellegű megbetegedés, ez is állhat a háttérben. Kivizsgáltatni mindenképpen érdemes. Homeopátiás kezelést is csak a diagnozis birtokában ajánlott alkalmazni. És természetesen ahhoz, hogy ezt az állapotot javítani lehessen, személyes vizsgálat, beszélgetés szükséges.

    Üdvözlettel: dr. Puskás Emese

  • Tisztelt Dr-nő! Kislányom 27 hónapos.Nagyon nagyok az orrmandulái(FOG szakorvos véleménye).Nyitott…

    Tisztelt Dr-nő!
    Kislányom 27 hónapos.Nagyon nagyok az orrmandulái(FOG szakorvos véleménye).Nyitott szájjal alszik,és szerintem egy kicsit fáradékonyabb is mint a vele egykorú gyermekek.Egyébként nagyon mozgékony, vékony testalkatú kislány.Szeptember óta bölcsis és azóta 1 antibiotikum kúrán esett át,viszont többször volt megfázva.Az egyik gyermekorvos ajánlotta,hogy vetessük ki az orrmanduláját,mert szerinte az evésben is gátolja és a levegővétel is jobb lenne.Nem lehetne homeopátiás szerrel javítani a helyzeten valamit?Legalább tavaszig.
    Várom mihamarabbi válaszát.
    Tisztelettel:Dóra anyukája

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Puskás Emese

    Kedves Anyuka!

    A megnagyobbodott orrmandula jól kezelhető homeopátiával. Egyénre szabott kezelés vezet a leghamarabb eredményre, de ha ez nem megoldható, Lymphomyosot cseppet (napi 2x15 cseppet ) ki lehet próbálni. A szer bevétele elött és után 20-20 percig nem ehet és ihat semmit, valamint a mentolt és a kámfort a kezelés teljes időtartama alatt el kell ekrülni. Bedörzsölés, párologtatás sem megengedett. A fenti kezelést legalább egy hónapon át folytatni kell.
    Ha segíthetek, hívjon a 06-30-20-20-100-as telefonszámon.

    Üdvözlettel: dr. Puskás Emese

  • Kedves doktornő! 22 éves vagyok, és most gyógyulgatok tüdőgyulladásomból. Teljesen jól vagyok,…

    Kedves doktornő!

    22 éves vagyok, és most gyógyulgatok tüdőgyulladásomból. Teljesen jól vagyok, azonban ez az elmúlt 1 hét borzalmas volt. Orvosom augmentinnel kezelte a tüdőgyulladásomat, és Panadollal a fájdalmat. Ezek jó hatású szerek, de így karácsony előtt szedni őket, elsősorban az augmentint, szörnyű volt, mert folyton aludtam. Tudom, hogy pont a pihenés a lényeg, de mégis. Feleségként, háziasszonyként és anyaként el voltam maradva mindennel. A betegségből mostanra csak a férjem szerint rendkívül csúnya köhögés maradt vissza. Szerinte térjek át a homeopáthiára, hajlok is rá, de hogyan tehetném ezt meg? Tudok róla, hogy vannak úgynevezett alkati szerek, amiket meg lehet nézni, hogy mik ezek. Hol tudnám ezt a vizsgálatot elvégeztetni? Illetve a homeopáthiás gyógybogyókat hol kaphatom meg?
    Budapesten élek.
    Valamint olyat még kérdeznék, ha szabad, hogy ez ellen a még most is fennálló csúnya köhögés ellen mit vehetek be? 5 hónapos kisfiamat igény szerint szoptatom, tehát olyan szer kellene, amit szoptatás alatt is szedhetek.

    Köszönettel!
    Jegesmackó

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Puskás Emese

    Kedves "Jegesmackó"!

    Személyre szabott krónikus szert, más néven alkati szert homeopata orvos tud Önnek választani. Ezekkel krónikus betegségeket, állapotokat gyógyítunk. Akut szerekkel lehet akut betegségeket gyógyítani, melyek nem régen, max.3 hete állnak fenn. Ezeket a gyógyszereket patikában kapja meg, többségük nem vényköteles. De ha nem értő kéz bánik vele, kellemetlen tüneteket is okozhat. Ezért tanácsos egy homeopata orvost választani. Amennyiben nem esik túl messze, jómagam Szentendrén rendelek.
    A köhögést bizonyosan lehet kezelni homeopátiával, de önmagában, hogy köhög nem elég információ. Tudni kéne még mi készteti köhögésre, mi rontja, vagy javítja az állapotát, mit érez köhögés közben, szakad e fel váladék, ha igen, milyen. Színe, szaga, íze, állaga.
    Szóval így távlatból csak komplex készítményt tudok javasolni, Hustenheel csepp, vagy Stodal szirupot.

    Üdvözlettel: dr. Puskás Emese

  • Kedves Doktornő! Köszönöm válaszát. A kislányom még nem jár közösségbe,de van egy ovódás…

    Kedves Doktornő!

    Köszönöm válaszát.
    A kislányom még nem jár közösségbe,de van egy ovódás korú testvére, aki sokszor hazahozza a bacikat.Sajnos ő is sokat betegeskedik.
    Tisztelettel: Krisztina

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Puskás Emese

    Kedves Krisztina!

    Ez esetben is érdemes lenne az echinaceat adni mindkettőnek.


    üdvözlettel: Puskás Emese

  • Tisztelt Doktornő! 18 hónapos kislányom mostanában sokat megfázik, minden második héten folyik…

    Tisztelt Doktornő!

    18 hónapos kislányom mostanában sokat megfázik, minden második héten folyik az orra.Szeretném megkérdezni, hogy erre milyen homeopátiás szert javasol illetve tudna-e valamit ajánlani, hogy erősödjön az immunrendszere.
    Előre is köszönöm.
    Tisztelettel:Nagyné Kriszti

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Puskás Emese

    Kedves Krisztina!

    18 hónapos kislánya jár már közösségbe?

    Ez esetben az Echinacea D6-os golyócskákat ajánlanám immunerősítésnek, napi 2 db-ot szopogatva 5 napig, majd 2 nap szünetet tartva ismételni az őszi, téli hónapokban. Ha nem jár közösségbe, tényleg hideg hatására alakulnak ki tünetei, számára választott szer kéne, ezt homeopata orvos felkeresésével tudja megoldani.

    üdvözlettel: Puskás Emese

  • Tisztelt Doktornő! 4 éves kisfiamnak sokszor van torokgyulladása és mandulagyulladása.Legútobb…

    Tisztelt Doktornő!
    4 éves kisfiamnak sokszor van torokgyulladása és mandulagyulladása.Legútobb gennyes mandulagyulladása volt, amiből most még lábadozik.A nyakán a nyirokcsomok annyira megnagyobbodtak neki, hogy szemmel lehetet látni.Lázas volt és hányt, nem evett semmit csak ivott.Ősszel és télen minden második héten megbetegszik.Orrfolyás, mandulagyulladás,fülgyulladás ebben a három hónapban már minden volt neki.Kérem adjon tanácsot, hogy mit tehetnék, hogy jobb legyen ez a helyzet.Immunerősítő szert is tud ajánlani?
    Előre is köszönöm.
    Tisztelettel: N. Krisztina

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Puskás Emese

    Kedves Krisztina!

    Ebbenaz esetben a Lymphomyosot cseppet tudnám ajánlani fia számára 2x15 csepp formájában 2 hónapon keresztül.Ez speciálisan nyirikrendszeri érzékenységet "tesz helyre". Amennyiben nem hoz megfelelő eredményt, mindenképpen személyre szabott kezelés kell. Ezért fel kell keresnie homeopata orvost. Addig is, a felsőlégúti hurutok kevésbé ismétlődnek, ha nem nyomják el a tüneteket antibiotikummal. Előszőr talán homeopátiával próbálkoznak.

    Üdvözlettel: Puskás Emese

  • Tisztelt Doktornő! Remélem nem gond, hogy horkolással zavarom Önt. Tulajdonképpen nem is én…

    Tisztelt Doktornő!
    Remélem nem gond, hogy horkolással zavarom Önt. Tulajdonképpen nem is én zavarok, hanem a párom. Hiába könyörgök neki, hogy vizsgáltassa meg magát, nem foglalkozik ezzel a problémával. Vesz levegőt, nincs kimaradása ugyan - legalábbis még nem hallottam - , de eddig, ha a bal oldalán feküdt, nem horkolt. Nemrég megcáfolta. Ismerem 11 éve. MIndig lehetett hallani, hogy aludt, de az utóbbi 1 év az katasztrófa. Felhorkan, van, amikor ő is felébred saját magára. Igen sokat dolgozik, nagy a stressz is. Az építőiparban dolgozik, sok port nyel. Azt mondja, nem dohányzik, de szerintem igen. 45 éves. Azt mondja még, hogy orrnyereg-ferdülése is van. Én nem vagyok orvos, nem tudom.
    Segítségét szeretném kértni, mert azt hallottam, a homeopátiás gyógyszerek csodákra képesek. Valóban így van? Remélem, mert átköltözöm a vendégszobába...
    Válaszát várom. Tisztelettel: Bernáth Andrea

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Puskás Emese

    Kedves Andrea!

    A horkolás sokszor jelent problémát annak is, aki nem hallja, hiszen alszik. Ha fel-fel horkan, azt jelenti nem kap levegőt és ilyenkor egy kicsit fel is ébred. Az alvása nem lesz pihentető, de szív-érrendszeri problémát is okozhat ha hosszú ideig marad fent. Az ok lehet nagyobb orrmandula, orrsövény ferülésvagy mély alvásban ellazult lágyszájpad is, ami a légvételeknél rásimul a gégére. Homeopátiásan lehet rajta segíteni, de egy gégészeti vizsgálat mindenképpen kellene, hogy tudjuk mit kezelünk. Azon kívül a homeopátiás kezeléshez mindenképpen kell a páciens közreműködése is, hogy elmondja panaszait, esetleg olyan dolgokat is, amik szerinte nincsenek kapcsolatban a problémával.

    üdvözlettel: Puskás Emese

  • Tisztelt doktornő! A kisfiam 6 éves múlt, 2 éve kivették mindkét manduláját!A műtét után kisfiam…

    Tisztelt doktornő!

    A kisfiam 6 éves múlt, 2 éve kivették mindkét manduláját!A műtét után kisfiam nyugodtabban aludt, nem horkolt, orron át lélegzet, hangja is megváltozott. Most kb. 3 hete megfázott, nem volt lázas a doktornőnk csak ambroxolt és diaphylint adott, amitől a köhögés szépen el is múlt de az orrfolyás megmaradt. A gyógyszerek abbahagyása után pár nap elteltével visszatért a köhögés és a nátha is. Mivel már egy gyógyszeres kúra után voltunk köhögése nem volt jelentős igy csak Lándzsásútifű szirupot adtam neki! A szirup hatására az orrábol szörnyű sűrű sárga folyadék távozott. Ma visszavittem a doktornőhőz aki azt mondta a tüdeje tiszta, azért huzodik el a náthája mert ismét kinőtt az orrmandulája és a köhögés is ettől van mivel a garatfalon távozik a folyadék! Gégészetre küldött minket és közölte készüljünk az újjabb műtétre mert ismét el kell távolítani az orrmandulát! Kérdésem az lenne biztos szükség van erre? Eddig fül vagy arcüregi panaszai nem voltak ez az első eset hogy igy elhúzodik.Van e valamilyen lehetőség a műtét elkerülésére?
    Ha ismét megműtik mi az esélye hogy újra visszanő? Kinőheti-e ezt a gyerek vagy egész életében problémát fog okozni?
    Köszönöm válaszát! Tisztelettel: V. Krisztina

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Puskás Emese

    Kedves Krisztina!

    Az orrmandula annyiszor nő vissza, ahányszor akar, amennyiben marad valamennyi szövetmaradvány bent, és ezt technikailag szinte lehetetlen kivitelezni, hogy ne maradjon.
    De: nem tud olyan mértékben megnőni, hogy a gyerek ki ne nője az ezzel járó problémát. Az orrmandulát akkor érdemes kivenni, ha konzervatív módon nem lehet a köhögést megszüntetni. Megnagyobbodott orrmadulát Lymphomyosot cseppel lehet kezelni, amennyiben nem használ egyénre szebott homeopátiás szer.

    Üdvözlettel: Puskás Emese

  • Tisztelt Dr-nő! Kisfiam 9. éves Trileptál 300mg -ot szed (1/2-0-1) beállítás alatt (2007. júliustól).…

    Tisztelt Dr-nő!
    Kisfiam 9. éves Trileptál 300mg -ot szed (1/2-0-1) beállítás alatt (2007. júliustól). Ha minden rendben, ez a végleges adag. Az orvosunk azt mondta a lázzal különösen vigyázzunk. Kérdésem: ez a gyógyszer kiegészíthető -e homeopátiás görcsoldóval pl. mandulagyulladás idején ( nagyon magas nehezen csillapítható láza szokott lenni.)
    Jelenleg a Lympomyosot-ot kap egy hete (3x15 csepp ez sok?) megelőzés céljából.
    Bízom benne, hogy az epilepsziát kinövi és idővel a gyógyszert elhagyhatjuk. A gyógyszer adag további növelése elkerülése érdekében is adhatok esetleg hom. készítményt?
    Válaszát előre is köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Puskás Emese

    Kedves Tündér!


    A kisfia görcsrohamain bizonyosan lehet homeopátiával is segíteni. Láz estén a láz típusától függ, milyen gyógyszert kell adni neki, de ilyenkor jó görcsmegelőző lehet a Cuprum C30-as 5 db elszopogatva. A lymphomyosot cseppet megelőzésképpen nem ajánlom. Ez már kialakult mandula, ill. nyirokcsomó megnagyobbodásra, nyirok keringési zavarra való. Immunerősítésként Engistol tabl.-t adjon inkább napi 1 tbl.-t 5 napon át, majd 2 nap szünet.

    A görcsök enyhítéésre célzottan választott szer kell.


    Üdvözlettel: Puskás Emese

  • Kedves Doktornő! Elég bonyolult kórtörténettel fordulok Önhöz!Kisfiam most 22 hónapos , 11 hónapos…

    Kedves Doktornő!
    Elég bonyolult kórtörténettel fordulok Önhöz!Kisfiam most 22 hónapos , 11 hónapos korától éjszaka horkol , nyitott szájjal alszik , megakad a légzése 7-8 másodpercig , ez egy éjszaka folyamán sokszor ismétlődik , mellete folyamatosan szörtyög , csak a száján át veszi a levegőt , sokszor visszatartja a légvételt, nem tudok jobb kifejezést használni , mint mikor a szódásszifonban már alig van folyadékés recseg , mellete még egy kis orrváladék is termelődik , ami hol fehér hol átlátszó tapadós.Sok orvosnál jártunk első körben orrjárat átmosás , antibiotikum , nem javult alváslabor vizsgálat , ami OSAS-t állapított meg ezért kivették 15 hónaposan az orrmanduláját , két hét múlva visszatértek a tünetek.Utána Törökbálintra vittem , ott azt mondták , hogy átmeneti fejlődés lemaradás a garat gége torok részen és lehet , hogy légzőközponti érintetség is van , nem csak obstukciós , kinövi , de azért kaptunk egy Flixinase orrsprayt , amitől elmúltak a tünetek , nyitott szájjal ugyan , de " némán" aludt . 3 hete sokat rosszabodott , minden tünet visszatért , azt javasolják , hogy legyen újabb alváslabor és kivennék a garatmanduláit is!Megjegyzem , hogy az orrmandula visszanőtt - 7 hónap alatt !!, a garat is nagyon nagy.1 hónaop az előjegyzés az alvás laborra és 3 hét a leletezés!! , ezt egyszer már végigcsináltuk , nagyon hosszú!Közben bő hónapja voltak fura kiütéseink is , amivel nem tud mit kezdeni a bőrgyógyász , allergiavizsgálat bőrtesztekkel történt , igaz ez mind májusban, mind negatív lett.Kérdésem a következő:lehet e összefüggés valamilyen ételallergia pl:tehéntejfehérje a légúti tünetekkel , vérből még nem volt teszt . 6 hónapos koráig kizárólag anyatejet kapott , a mai napig igény szerint szoptatok a szilárd ételek mellett.Ön mit javasol hova vigyem , ahol tudnak valami diagnózist mondani és valamilyen konzervatív kezelést , ha lehetséges , mert megműttetni nem nagyon szertném! Még annyit , hogy betöltött 40 hétre született , 3200g , normál hüvelyi szüléssel , szépen fejlődött , de ahogy előjött a betegség szépen lassan megállt a súlyfejlődés és a mentális és a motoros fejlődés is elmaradt volt a az átlagtól , csak a Törökbálinti Flixonástól való javulás után fellődött ugrásszerűen , kivéve a súlya.Bármilyen javaslatot szívesen veszek , lassan 1 éve ezzel a problémával fekszem és kelek , ami nagyon kimerít mind fizikailag , mind lelkileg!Előre is köszönöm , hogy elolvasta a levelemet! Egy aggodó eüs anyuka.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Puskás Emese

    Kedves Anyuka!


    A panaszt bizonyára megnagyobbodott orrmadula, ill. garatmadula okozza. Jó hatású lehet ilyen esetben a Lymphomyosot csepp, napi 2x15 csepp vízben oldva meginni. Egy hónapig kelene kezelniezzel a gyermeket, ha nem hoz eredményt, homeopata orvos tud segíteni.

    Üdvözlettel: Puskás Emese