A betegek kérdései (5052)

  • Tisztelt Doktornő! Érdeklődöm,hogy a helicobacter tünete lehet-e a többszöri böfögés és több…

    Tisztelt Doktornő!

    Érdeklődöm,hogy a helicobacter tünete lehet-e a többszöri böfögés és több pattanás az arcon. Tudna-e ajánlani homeopatikus szert a kezelésére? Köszönöm: Szabóné

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Kedves Szabóné!
    A Helicobacter bőrtünetet okozhat ugyan, de nem pattanásokat. Bizonyítható urea kilégzési teszttel. Csak akkor kell kezelni, ha a teszt pozitív. Üdvözlettel: Viktor Erika

  • Tisztelt Doktornő.Egy 50éves nagymama vagyok magas vérnyomással küszködöm és szedek rá gyógyszert,most…

    Tisztelt Doktornő.Egy 50éves nagymama vagyok magas vérnyomással küszködöm és szedek rá gyógyszert,most van egy lehetőségem hogy repülővel utazzam és szeretném kérdezni hogy van -e valami ami miatt esetleg ne vállaljam vagy van-e valami amit jó ha tudok,.Várom válaszát és előre is köszönöm.Tisztelettel egy félős nagymama

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Ha a vérnyomása jól be van állítva akkor nyugodtan repülhet. Ebben a korban már fontos a trombózis megelőzése, az utazás előtt egy héttel kezdje el szedni az Asirin protect 100 mg.-os tablettát és szedje végig napi egy szemmel az utazás végéig, a hazaérkezésig! Így nem lesz semmi probléma! Jó utat! Üdv.: Viktor Erika

  • Tisztelt Doktornő! Aggódom a férjem miatt. Magas vérnyomással kezelik,már 2 éve(69 éves) Gyógyszerrel…

    Tisztelt Doktornő!

    Aggódom a férjem miatt.
    Magas vérnyomással kezelik,már 2 éve(69 éves)
    Gyógyszerrel egész jól rendben tartják,de pár napja a pulzus száma 88 körül van állandóan.
    Szeretném kérdezni,normális ez ilyen korban?Vagy kezelést igényel?

    Válaszát előre is köszönöm:Mom

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Kedves Mom!
    Lehet hogy a vérnyomásra szedett gyógyszerek mellékhatása. Milyen gyógyszereket szed? Üdvözlettel: Viktor Erika

  • Kedves doktornő.laborvizsgálaton voltam,mert fogmütéthez kellett.Vannak benne csillagozott értékek,ami…

    Kedves doktornő.laborvizsgálaton voltam,mert fogmütéthez kellett.Vannak benne csillagozott értékek,ami azt jelenti,hogy eltér a normál értéktől.Szeretném,ha lenne szives,és megnézné,hogy van-e okom aggodalomra?Limph:24,2 normál érték 25-40-ig, Mono:9.7 normál érték 7-9 között GGT:47u/L normál érték 5-36 ig,GOT:23u/l Normál érték 32 alatt, GPT:29U/L Normál érték 35 alatt. Ebből a három g betüsből csak a GGT a csillagozott,de biztos ami biztos az összes G betüset odairtam.Még a vérsüllyedés a csillagos,az 30,a normál érték pesig 20 alatt van feltüntetve.A többi eredmény mind a normál tartományba esik.Ne haragudjon,hogy ilyesmikkel zavarom,igazán a többi eltérés nem olyan nagy,inkább csak az a GGT,AZ AGGASZT,HOGY MI LEHET?Tisztelettel.LIVIA

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Kedves Lívia!
    Mivel a GOT és GPT értéke tökéletes, ezért a kicsit magasabb gamma-GT-nek nincs jelentősége. Nincs oka aggodalomra. Üdvözlettel: Viktor Erika

  • Tisztelt Doktor Nő!A 3031-es kérdező vagyok ismét.Én 50 éves vagyok és 3 éve teljes méh és petefészek…

    Tisztelt Doktor Nő!A 3031-es kérdező vagyok ismét.Én 50 éves vagyok és 3 éve teljes méh és petefészek eltávolításom volt.Azóta is rendszeresen járok a nőgyógyászomhoz ellenőrzésre és szerinte annyi a hormonon még mindig,hogy viccesen még azt is megkérdezte,biztos kivette a petefészkeimet is.Talán ez lehet oka a vérnyomás kiugrálásnak? A sok hormon?Igaz,ha megvan az ok akkor is idegesítö.Olyan gyógyszer nem létezik ami megakadályozza a kilengést?A háziorvosom mindig azt mondja aggodalmaimra,hogy ez természetes,mert nem lehet állandó,és bizony -bizony előfordulhat/időjárás,stb./.De nem egy ilyen kiugrástól lehet agyvérzést kapni?Köszönettel:Judit

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Kedves Judit!
    A vérnyomás kiugrások ellen enyhe nyugtató vagy feszültségoldó, valamint enyhe vízhajtó szedésével védekezhet. Üdvözlettel: Viktor Erika

  • Jó napot kívánok! 16 hetes várandós kismama vagyok. Az utóbbi napokban sajnos állandó puffadás…

    Jó napot kívánok!

    16 hetes várandós kismama vagyok. Az utóbbi napokban sajnos állandó puffadás kínoz, amit erős szélgörcsök kísérnek. A háziorvosom Anaflat tablettát javasolt rá. Sajnos a szelektől nem tudok szabadulni. A bal oldalamban érzem leginkább ezt a görcsöt, ha állok vagy sétálok. Fekve és ülve nem érzem. A háziorvos azt mondta, hogy a baba miatt a beleim rendellenesen helyezkedhetnek el és ez okozhatja a levegő megszorulást. Ez tényleg így lehet? Lehet ez ellen valamit tenni, vagy csak akkor fog a fájdalom megszűnni, ha a baba másképp helyezkedik?

    Köszönöm a válaszát!

    Edina

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Kedves Edina!
    A panaszait a hormonális változások okozzák, ezáltal a belek tónusa csökken. A terhesség előrehaladásával a panaszok csökkenése várható. Üdvözlettel: Viktor Erika

  • szeretnek kerdezni Ontol egy kenyes temaban:

    szeretnek kerdezni Ontol egy kenyes temaban:

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Kedves Évike!
    Kérdezzen! Üdv.: Viktor Erika

  • Kedves Dr Nő Kérdésem az lenne hogy az ambroxol hosszú távú alkalmazása menyire káros?…

    Kedves Dr Nő

    Kérdésem az lenne hogy az ambroxol hosszú távú alkalmazása menyire káros?
    Mi a mellékhatása?

    Előre is köszönöm tisztelettel:Varga Ákos

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Kedves Varga Ákos!
    Nem tudom hosszú távon milyen mellékhatásai vannak, de néhány hétig minden gond nélkül szedhető. Üdv.: Viktor Erika

  • Tisztelt Doktornő! 34 éves nő vagyok, 6-7 évek küzdök mindennapos csalánkiütésekkel. Szinte…

    Tisztelt Doktornő!

    34 éves nő vagyok, 6-7 évek küzdök mindennapos csalánkiütésekkel. Szinte minden labor, cukor és keményítőterheléses, gasztro vizsgálatom eredménye negatív. Candida diétán élek, de nem tűnnek el a tünetek. Egyedüli kóros adatom a 800%os ATT. Mit jelent ez?
    Egyáltalán milyen vizsgálatokat érdemes még elvégezni, kihez forduljak? Kezdem reménytelennek érezni a helyzetet...
    Előre is köszönöm válaszát.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Nem tudom mit takar az Ön által említett ATT? / elírás?/
    Csalánkiütés miatt allergológushoz forduljon. Üdv.: Viktor Erika

  • Tisztelt Doktornő! 24 éves lány vagyok és a következő problémával fordulok Önhöz. Hetek óta…

    Tisztelt Doktornő!
    24 éves lány vagyok és a következő problémával fordulok Önhöz. Hetek óta fáj a gyomrom, szinte már folyamatos a fájdalom. A fájás különböző területeken jelentkezik, a hasamtól egészen a mellkasomig. Mellkasomnál főként a bal oldalt, de előfordul, hogy a jobb oldalon is és középen. A derekam, hátam (főleg a hátam közepén) is erős hasogató jellegű fájdalom áll fent. Néha a bal karomba is belesugárzik. Már az egész napomat ezek a fájdalmak teszik ki, az a ritka hogy ne fájjon. Folyamatosan gyenge vagyok, néha az ájulás szélén állok, annyira legyengül pl a lábam. A közérzetem és a hangulatom is szörnyű emiatt. Mellékesen megjegyezném, hogy 1 évvel ezelőtt számos kardiológiai vizsgálaton estem át, mert akkor folyamatos mellkasi fájdalmam volt. Végül kiderült, hogy pánikbeteg vagyok(akkor nagyon sok pánikrohamom is volt). Sokáig gyógyszeres kezelés alatt álltam, és meggyógyultam.(gondolom). Nyár végén hagytam abba minden gyógyszer szedését, azóta néha veszek be nyugtatót, ha azt érzem hogy rosszul vagyok. Mostanában rohamom nincs, de ezek a mostani gyomor, mellkasi, és háti fájdalmak megijesztenek. Nem beszélve arról, hogy tönkreteszi jelenleg az egész életemet, mert az egész napomat ez teszi ki. Szükséges e esetleg vmi belgyógyászati kivizsgalas? Mi miatt lehetnek ezek a folyamatos hasogatások, fájások? Mert nem hiszem, hogy ezek pszichések lehetnek, annyira testi fájdalmak.
    Válaszát előre is köszönöm!
    Tisztelettel: Krisztina

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Kedves Krisztina!
    Panaszaival keressen fel belgyógyászt vagy gastroenterológust, mert refluxa lehet! Üdv.: Viktor Erika

  • Kedves Doktor Nő! Köszönöm gyors válaszát.a 3037 jelligére.Kérem segitsen nekem ha tud hogy…

    Kedves Doktor Nő!

    Köszönöm gyors válaszát.a 3037 jelligére.Kérem segitsen nekem ha tud hogy hol csinálják az altatást melyik korházba menjek én Bodajkon lakom.És ezért kell fizetni???Köszönöm válaszát!Kérem ha tud segitsen????Lettike!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Szerintem a Székesfehérvári Kórházban végzik altatásban, fizetni nem kell érte. Érdeklődje meg telefonon ! Üdvözlettel: Viktor Erika

  • Tisztelt doktornő olyan kérdésem lenne hogy reggelente a szemeim feldagadnak és pár éve elkezdtem…

    Tisztelt doktornő olyan kérdésem lenne hogy reggelente a szemeim feldagadnak és pár éve elkezdtem hízni .Voltam vérvételen de minden rendben,pajzsmirigy vizsgálaton is voltam ott sem találtak semmit olyan kérdésem lennemi lehet az oka?Merre induljak további vizsgálatra

    köszönettel: Ildikó

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Kedves Ildikó!
    A szemhéj duzzanata azt jelzi hogy valami miatt / esetleg hormonális változás/ a szervezet jobban köti a vizet. Ha változó kor környékén jár, akkor a hormonális problémák okozzák,, de ezt is meg lehet oldani, keressen fel egy belgyógyászt! Üdv: Viktor Erika

  • Tisztelt Dr. Viktor Erika! Gere Henrik vagyok egy refluxos beteg! Kb. 7hete megállapították…

    Tisztelt Dr. Viktor Erika!

    Gere Henrik vagyok egy refluxos beteg!

    Kb. 7hete megállapították nálam a középsúlyos refluxot (femaródott a nyelőcsövem és a gyomrom) azóta több gyógyszert kipróbáltak rajtam( Noacid, Nolplaza, Lansoptól, most pedig a Rabyprex (Venter garnulátummal kiegészítve!)

    Valószínűleg elkövettem egy hülyeséget és nem tudok megnyugodni, hogy sokat ártottam magamnak vagy sem!?

    Kb. másfél napja szedem az új Rabyprex gyógyszert és szerintem már elkezdte a hatását kifejteni, csak tegnap este már megint a sav itt volt fennt a torkomban!
    Egy ismerős ajánlotta, hogy facsarjak ki egy fél citromot és igyam meg úgy tisztán, mert igaz savasító, de gyomorba érve lúgosít!
    Sajnos kb. 2evőkanállal megittam tisztán, amíg leért éreztem hogy mart mindent, majd 1percre rá ittam vizet gyorsan és lefeküdtem!
    De azóta úgy érzem, mintha felmarta volna az egész nyelőcsövemet ilyen égető érzés, köhögök újra szúr a mellkasom mögött és is nyálam megtöbbszöröződött!

    Ezáltal a begyógyult seb felmarodott újra, vagy nem jelentős cselekedet?
    Ha nagy bajt csináltam mit tegyek, egyek, vagy igyak rá valamit? - vagy szedjem tovább a gyógyszereket és elmúlik!

    Igaz az akácvirág teát is ajánlották köhögés és túlzott gyomorsav termelődés esetén, de Ígérem, soha többé nem próbálok ki semmi esetleges gyógymódot, az Ön konzultációja nélkül!


    Várom, megtisztelő válaszát! (Bocsánat, hogyzavarom, de mielőbb meg szeretnék gyógyulni!)

    Üdvözlettel, köszönettel: Gere Henrik!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Kedves Henrik!
    Az elv ne volt rossz, csak a kivitelezés. Ne este igya meg a citromot és ne tisztán kifacsarva a levét, hanem pl. reggel 1-2 dl vízben elkeverve. Így elkerüli a citrom direkt maró hatását és nap közben a függőleges testhelyzet miatt nem áramlik vissza a sav és nem marja a nyelőcsövet, mint lefekvés előtt! Üdvözlettel: Viktor Erika

  • Tisztelt Doktornő! 2008 agusztusában diagnosztizáltak nálam Subacut thyreoiditist. Metypredet…

    Tisztelt Doktornő!

    2008 agusztusában diagnosztizáltak nálam Subacut thyreoiditist.
    Metypredet szedtem naponta először 1X40mg ,végül 1X 4mg egy héttel ezelőttig.
    Mostanra panaszmentes vagyok igy elhagyhattam a steroidot!
    Két fajta gyógyszert szedek még,időközben kialakult Hypercholesterinaemiara Decholest 10mg
    1X1 nap.Ezen kívül Noacid 40mg 1X1 tablettát Erosiv GERD betegségre.
    Kérdésem a következő:Betegségem alatt szárazzá pikkelyessé időnként viszketővé vált a bőröm,a kezelő orvosom minden kontrollnál rákérdezett,hogy szárazzá vált -e a bőröm,de kérdésemre,hogy tudnék javítani rajta ?Férfi lévén nem adott semmilyen tanácsot :-)
    Persze lehet ,hogy azért,mert 60éves vagyok és ezt ő változókoromnak tudta be.
    Bőrpanaszomat okozhatja valamelyik szedett gyógyszerem mellékhatása?
    Voltam bőrgyógyásznál ő nem talált semmilyen bőrelváltozást,a szárazságon kívül,érdemben nem intézkedett testápolókat javasolt,de már minden létezőt kipróbáltam és nem segített.
    Vitaminokat is szedek.
    Köszönöm a válaszát.
    Üdvözlettel:T.Ágnes

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Kedves Ágnes!
    A steroid szedése okozhatja a bőr elvékonyodását, szárazságát.Idő és türelem kell hozzá míg rendeződik.
    Igyon a szokottnál több folyadékot és használja tovább a hidratáló krémeket, többet most nem tud tenni. Üdvözlettel: Viktor Erika

  • Tisztelt Doktor Nő! 3 éve diagnosztizáltak nálam reflux betegséget kis rekeszsérv miatt. Több…

    Tisztelt Doktor Nő!

    3 éve diagnosztizáltak nálam reflux betegséget kis rekeszsérv miatt. Több gyógyszert kipróbáltam, végül az esti 20 mg Quamatel vált be, teljesen tünetmentes lettem. 2,5 hete született meg a kislányom, a terhesség alatt a gyógyszert nem szedtem, az utolsó heteket leszámítva nem is volt problémám a gyomorsavval, akkor is Rennie tablettával megoldódott a gond. Tegnap azonban enyhe torokégést tapasztaltam, nálam mindig így kezdődött a savgond. Szoptatás alatt a Quamatelt lehet szedni?
    Másik kérdésem pedig, hogy igen aggódós típus vagyok, ismét előjött a reflux a szövődmények (pl.: nyelőcsőrák) kialakulására nőtt az esély, vagy ehhez hosszabb idő kell?

    Köszönöm a válaszát!
    Bernadett (28 éves)

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Kedves Bernadett!
    A nyelőcsőrákkal ne foglalkozzon , annak esélye jelen esetben a nullával egyenlő.
    A Quamatelt szedheti, de csökkentett adagban, fél tablettával próbálkozzon! Üdv.: Viktor Erika

  • Kedves Doktor Nő! Érdeklödni szeretnék hogy a vastagbél tükrözést ha Én kérem az orvosnak…

    Kedves Doktor Nő!

    Érdeklödni szeretnék hogy a vastagbél tükrözést ha Én kérem az orvosnak kötelessége azt elvégeznie altatásban???Ugy olvastam hogy a betegeknek a jogai ezt megkövetelhetik vagy nem???Vagy mindenhol lehett ilyen vizsgálatot kérni vagy csak pár helyen van ilyen hogy altatnak.Én 23-án megyek gastroentreologushoz és a sebészeten azt mondta a doktor hogy nincs altatás ö úgy tudja de én altatás nélkül nem merem megcsináltatni a vizsgálatot nagyon sok ismerösömnek csináltak már ilyent ,mondták azt is hogy az a kábitás nem ér semmit nagyon fájdalmas a vizsgálat,azért szeretném altatásban mindenképpen.Kérdésem az lenne hogy hogyan tudnám altatásban kérni mit tegyek vagy hova forduljak.Köszönöm válaszát.Lettike!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Sajnos nem minden helyen vállalják az altatásban végzendő vizsgálatot. Érdeklődjön hogy a lakhelyéhez közel hol van ilyen intézmény? Nem tudok addig ajánlani, míg nem tudom hogy hol lakik? Üdv.: Viktor Erika

  • Kedves Doktornő! A minap kaptam egy levelet az Országos Vérellátó Szolgálattól. Egy korábbi(2009.…

    Kedves Doktornő!

    A minap kaptam egy levelet az Országos Vérellátó Szolgálattól. Egy korábbi(2009. 01. 14-én volt az első és egyetlen ) véradásom kapcsán kerestek meg, mert valami nem volt rendben a leadott véremmel, utólagos vizsgálatot kérnek és felhívták a figyelmemet, hogy gyógyító céllal vért nem adhtatok!
    Ezt a levelet most kaptam, vért több, mint egy évvel ezelőtt adtam.
    Azóta már született egy gyermekem. Többször is néztek a terhesség alatt teljes vérképet, pici vashiánytól eltekintve minden mindig rendben volt. Sőt a terhességem alatt vesetágulat miatt egy hetet töltöttem kórházban, ott minden másnap vettek vért, soha semmi gond nem volt. a gyermekemmel is minden rendben, teljesen egészséges.
    a kérdésem az, hogy kell-e ezzel foglalkoznom így, hogy azóta már több vérvételen is túlestem? Csak nagyon komoly esetben küldenek ki ilyen levelet?
    Nehezen tudnék elkezdeni most vizsgálatokra járni...
    Segítségét előre is köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Igen, érdemes utána járni, ne csak vérképet vetessen le, hanem pl. hepatitis irányában is, lehet hogy ott találtak valamit. Üdv.: Viktor Erika

  • Kedves Doktor! Kemoterápiára járok és az infuziók közötti időszakban is szedek gyógyszert…

    Kedves Doktor!

    Kemoterápiára járok és az infuziók közötti időszakban is szedek gyógyszert . /Xeloda 2x1150 mg/ napi adagban. Közben kell szuriban beadni magamnak mindennnap véralvadásgátlót is. (kemo infuzió majd utánna 3 hét gyógyszerszedés)

    Ma délelőtt 1-2 percig vérzett az orrom. Szeretném kérdezni, hogy ez lehet a fenti gyógyszer ill. a kemoterápia mellékhatása. Szerdán voltam ellenőrző vérvételen ott akkor a vérkép rendben volt.
    Az orrvérzés előtt hajoltam. Nem tusdom lehet összeföüggés ?
    Köszönöm válaszát: Imi

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Igen, az alvadásgátló és kemoterápia együttes hatása okozza. Keresse fel kezelőorvosát! Üdv.: Viktor Erika

  • Kedves Doktor No! Nagymamam,nagytatam,dedmamam es meg annak az edesanyja is rakban haltak meg.Azt…

    Kedves Doktor No!
    Nagymamam,nagytatam,dedmamam es meg annak az edesanyja is rakban haltak meg.Azt szeretnem megtudni hogy van arra esely hogy ez genetikailag oroklodik?Vagyis hogy van esely arra hogy en is rakos vagyok?

    Tisztelettel Anita!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Kedves Anita!
    A hajlam a betegségre öröklődhet,de az életkörülmények, a káros szokások , az életmód mind-mind befolyásolják hogy végül kialakul-e vagy sem. Üdv.: Viktor Erika

  • T. Doktornő, kérdésem az lenne, hogy kivették az epémet decemberben, most a mütét helyén állandósult…

    T. Doktornő, kérdésem az lenne, hogy kivették az epémet decemberben,
    most a mütét helyén állandósult a fájdalom, ami enyhe, néha szurkáló, s
    nyomásérzékeny. nem az lc lyukak helye fáj, hanem vszinüleg belül, ahol
    mütöttek, ott a bőr is fáj a hasfalamon, de kivülről semmi sem látszik.
    megnyomva kissé tömöttebb állag tapintható, keményebb, mint másutt.
    mitől lehet ez? kell-e vele foglalkoznom, vagy diétáznom érdemes emiatt?
    válaszát előre is köszönöm:
    niki

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Kedves Niki!
    Belső varrat lehet, ami nem szívódott fel, hanem kilökődni készül. Ha a bőr a tömöttebb helyen pirosodni kezd, forduljon sebészhez. Ha nem jelentkezik bőrpír, akkor szép lassan magától fel fog szívódni. Üdv.: Viktor Erika