A betegek kérdései (5052)

  • Tisztelt DR-nő! Szeretném megköszönni tegnapi válaszát,igazán hálás vagyok a segítségért! azt…

    Tisztelt DR-nő!
    Szeretném megköszönni tegnapi válaszát,igazán hálás vagyok a segítségért!
    azt szeretném még kérdezni,hogy normális -e ha a Pentasa granulátum, a széklettel együtt kiürül,mert ugyanolyan állapotba jön ki a széklettel,ahogy azt előtte lenyelem?Ez így van jól,vagy nem szívódik fel nálam rendesen?
    Tisztelettel:Kovács Rita

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Kedves Rita!
    Bizony nem normális, nem szívódik fel a fokozott perisztaltika miatt.
    Kérjen tanácsot kezelő orvosától, esetleg más készítményre, injekcióra kell átállni!
    Üdvözlettel: Viktor Erika

  • Tisztelt Doktornő,2006-ban chron betegséget állapitottak,meg amellyel meg is műtöttek,20 centi össze szükült bélszakaszt távolitottak el és abbol nem volt kimutatható ez a betegség,a professzor úr aki műtött azt mondta nem vagyok chron beteg és ha jót akarok ne szedjem a szterodotmeg a pentasát… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Szerintem váltson orvost! Üdvözlettel: Viktor Erika

  • Tisztelt doktornő! A nyakamon, illetve az ágyékomban kitapintható néhány nyirokcsomó (gondolom…

    Tisztelt doktornő!

    A nyakamon, illetve az ágyékomban kitapintható néhány nyirokcsomó (gondolom az)
    Az ágyékban egyformán mindkét oldalon, ugyanott 2-2 db, méretük egyforma, így érzésre borsóméretű. A nyakamon még kisebbek, pár darab a jobb és bal oldalon, de ezek nehezebben kitapinthatóak. Nem kemény, nem fáj, mozog (úgy értem ha kitapintom elmozdítható)
    Nem tudom, hogy eddig is ott voltak-e. Fogytam az elmúlt évben közel 30 kilót, élsportoló voltam, abbahagytam de elhíztam. Most újra formában vagyok, a testzsírszázalékom nagyon alacsony a hasizmaim jól láthatóak, néhány ér is látszik a hasfalon. Ezt azért írom, mert lehetséges, hogy a nyirokcsomók ezért váltak tapinthatóvá? Úgy értem eltűnt a zsírréteg...
    Beteg nem voltam, semmilyen egyéb tünetem nincs...
    Érdemes aggódni, vagy ez teljesen normális, és csak nyuszi vagyok? :)

    Válaszát előre is nagyon köszönöm, további sikeres munkát kívánok!
    Tisztelettel:
    Péter

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Kedves Péter!
    Ne aggódjon, az Ön által jelzett nyirokcsomók nagysága és tapintása sem kóros. Ilyen nagyságú nyirokcsomók normálisan is tapinthatók.
    Üdvözlettel: Viktor Erika

  • Tisztelt Doktornő! Szeretném kikérni tapasztalatát véleményét. 39 éves nő vagyok.Sajnos a harmadik…

    Tisztelt Doktornő! Szeretném kikérni tapasztalatát véleményét. 39 éves nő vagyok.Sajnos a harmadik gyermekem születését követően 2 mélyvénás trombózisom volt ,így synkumárra állítottak napi 4-5 szemet szedek belőle.A vérnyomásom is ingadozó. Ilyen vérhígító mellett és természetesen rendszeres vérnyomás mérés mellett válalhatnék még egy kisbabát.Mi az ön tapasztalata ,véleménye erről a kérdésemről.Gyermekeim életkora 23,17, és a picike 2 éves gyönyörű egészséges gyerekek. Tisztelettel várom válaszát és véleményét.Marika

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Kedves Marika!
    A következő terhességgel nagy kockázatot vállalna, de nem lehetetlen. Az Ön döntésétől függ. A lezajlott mélyvénás trombózisok miatt Syncumart terhességben nem szedhet, helyette injekciót kell használnia a terhesség idején.
    Természetesen fokozottan kell ellenőrizni, veszélyeztetett terhesség lenne, a kor miatt is.
    Mérlegelje az előnyöket és hátrányokat!
    Üdvözlettel: Viktor Erika

  • Kedves Doktor Nő! A múltkor tetszett válaszolni, hogy a vastagbéltükrözés a végbélen kereszül…

    Kedves Doktor Nő!

    A múltkor tetszett válaszolni, hogy a vastagbéltükrözés a végbélen kereszül törénik, de nekem föjjebb, a vékonybelemnél fáj. Megkérdezhetném, hogy a vékonybéltükrözés is a végbélen kereszül törénik?
    Köszönettel:
    Barbara

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Kedves Barbara!
    Kifejezett vékonybél tükrözés nem létezik, a vékonybél felső szakaszát/ nyombél / a gyomortükrözés során nézik, az alsó szakaszt pedig / főleg gyulladásoknál, felszívódási zavarban mintavétel céljából/ a vastagbéltükrözés során tudják vizsgálni . A vékonybél vizsgálatához a kontrasztos vékonybél passage is hozzátartozik, ha endoszkóppal nem vizsgálható helyen van a jelzett panasz.
    Üdvözlettel: Viktor Erika

  • Kedves Doktornő! Segítségét szeretném kérni. 4 éve reflux betegségben szenvedek. Régebben…

    Kedves Doktornő!

    Segítségét szeretném kérni. 4 éve reflux betegségben szenvedek. Régebben parietet szedtem, de 5 hónapja szültem és a szoptatás miatt nem szedhetek semmit. Annyira nem érzem, hogy jönne fel a sav, tehát nem ég a torkom, de egy pár napja nagyon nyom az egész mellkasom mind nyugalmi állapotban, mind akkor amikor levegőt veszek. Két nappal ezelőtt fájt is egész este elöl meg hátul mikor levegőt vettem. Meg néha mintha meg meg dobogna a szívem.Ez is a reflux miatt lehet, vagy érdemes lenne más irányba vizsgálódni?

    Köszönettel:

    Noémi

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Kedves Noémi!
    Lehet hogy egy vírusos fertőzés kezdődik / talán influenza/ , mindenképpen menjen el holnap a családorvoshoz és talán mellkas rtg. is szükséges lenne!
    Üdvözlettel: Viktor Erika

  • Tisztelt Doktornő! Múlt héten megfáztam, ami már múlandóban van. Viszont tegnap óta be van dugulva…

    Tisztelt Doktornő!
    Múlt héten megfáztam, ami már múlandóban van. Viszont tegnap óta be van dugulva a jobb fülem, gyakran cseng, és nagyon szédülök. Pánikbeteg vagyok, és szoktam szédülni, de ez a szédülés más. Ahhoz tudnám hasonlítani, mintha nem lenne tökéletes az egyensúlyom. Itthon megmértem a vércukorszintemet, vérnyomásomat, mindkettő normál értéket mutatott. Az lenne a kérdésem, hogy ön szerint mi okozhatja a szédülést és fülcsengést?
    Előre is köszönöm válaszát.
    Fairy

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Kedves Fairy!
    Holnap jelentkezzen fül-orr-gégésznél ha orrcsepp alkalmazása mellett nem javul!
    A nyálkahártya duzzanat okozhatja a tüneteit, amit gyulladás tarthat fenn.
    Este és éjszakára használjon orrcseppet és holnap fül-orr-gége vizsgálat szükséges ha nem múlik!
    Üdvözlettel: Viktor Erika

  • Kedves Doktornő! Korábban már sokat leveleztem Önnel édesanyám miatt. Márciusban volt súlyos…

    Kedves Doktornő!

    Korábban már sokat leveleztem Önnel édesanyám miatt. Márciusban volt súlyos hasnyálmirigy gyulladása, amiből hosszas lábadozás (szonda) felgyógyult, két kisebb ciszta maradt vissza. Majd hamarosan kivették az epehólyagját. Azóta jól van, diétásan, de változatosan étkezik, szigorúan betartva az előírásokat, panasza szerencsére nem volt, 2 kg-ot hízott is.
    "Önszorgalomból" kértünk egy vérképet, főleg a cukor miatt, ami tökéletes lett: 4,6. Az amiláz és lipáz is bőven határ alatt vannak. Viszont a vas többszöröse a megengedettnek, és a süllyedése a 10-ig megengedő skálán 22-es. Mit jelent ez Doktornő? Ugye nem a hasnyálmirigyre utal a magas süllyedés. CT-re majd csak májusban kell mennie.
    Válaszát, mint mindig előre köszönöm!

    Üdvözlettel:
    Éva

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Kedves Éva!
    A 22-es süllyedés nem feltétlenül kóros, valamint egy hasnyálmirigy gyulladás után , amikor egekbe szökik a süllyedés értéke, csak lassan, hónapok múlva normalizálódik, nagyon lassan csökken.
    A vas akkor lehet magasabb, ha vitamin-és vaskészítményt szed, mert minden ilyen erősítő tabletta rendszerint vasat is tartalmaz.
    Ha következő alkalommal vérvételre megy, néhány nappal előtte már ne szedjen vastartalmú gyógyszereket.
    Üdvözlettel: Viktor Erika

  • Nagyon szépen köszönöm, kedves Doktornő!

    Nagyon szépen köszönöm, kedves Doktornő!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Nagyon szívesen! Üdv.: Viktor Erika

  • Tisztelt Doktornő! A segítségét szeretném kérni az alábbi problémámra. Vérvételen voltam,…

    Tisztelt Doktornő!

    A segítségét szeretném kérni az alábbi problémámra. Vérvételen voltam, a cukor, koleszterin triglicerid értékeim lettek magasak. Reggeli előtt a cukor 11.76mmol/l az összkoleszterin 7.o mmol/l, trigliced 4.0mmol/l haemoglobin Alc 7.0% A háziorvosom amaryl 2mg gyógyszert írt fel, és szigorú szénhidrátmentes diétát javasolt. Öt napja szedem a gyógyszert, azóta mindennap 3x mérem a cukromat. Ma 9.4 lett a cukrom éhomra, 2óra múlva egy szelet barna kenyér, és egy kockasajt elfogyasztása után 8.7, ebéd után 2órával 9.7 a cukrom.
    A kérdésem, az amaryl elegendő, hogy visszaálljon a cukrom a megfelelő értékre? Kell- e valamilyen vizsgálatra mennem, hogy rendeződjön a cukor? Előre is köszönöm a válaszát. Ildi

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Kedves Ildi!
    Már azért javultak az értékei, de még valószínűleg emelni kell az Amaryl adagján. Az emelt adag már megfelelő lehet, de más készítménnyel is szokták kombinálni. Ezt családorvosa dönti majd el az értékei alapján. Néhány hét kell azonban ahhoz, hogy a vércukor szintjei stabilizálódjanak. A diéta és gyógyszer mellett a mozgás nagyon fontos, mert csökkenti a vércukor-értéket. Naponta rendszeres mozgást / séta, szobabicikli/ iktasson be, az izommozgás égeti a felesleges cukrot és fogyaszt is!
    A későbbiekben az éhgyomri és a postprandiális / evés után 2 órával / cukrokat kell majd otthon mérnie az orvos által előírt gyakorisággal , időnként a laborban, valamint a HBA1-értéket eleinte 3 havonta célszerű ellenőrizni. Évente egyszer pedig szemfenéki kép vizsgálata is javasolt.
    Nagyon fontos, hogy a koleszterin-és triglicerid szint is rendben legyen, tehát erre is szedjen gyógyszert, mert a zsír és szénhidrát anyagcsere együtt változik, ha az egyik javul, a másik is követi. Ha pedig túlsúlyos, akkor próbáljon most egy pár kilót leadni, a legtartósabban ez javíthat az anyagcsere problémán.
    Üdvözlettel: Viktor Erika

  • Köszönöm a választ! Az Se Inzulin 0 perc referencia tartomány 2.60-24.90 uU/mL az enyém 11.92 Akkor…

    Köszönöm a választ!
    Az Se Inzulin 0 perc referencia tartomány 2.60-24.90 uU/mL az enyém 11.92
    Akkor elvileg ez még belefér?

    Inzulin 120 perc ennél nincs referencia érték. az enyém 56.47

    Köszönöm.Renáta.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Kedves Renáta!
    Az éhgyomri a referencia alapján rendben van / és a 120 perces is jó! /, de pl. terhesség esetén az éhgyomri inzulint 10 fölött már kórosnak veszik és tovább vizsgálják!
    Ezért ha van módja rá, egy kontrollt csináltasson! / éhgyomri inzulin szintet/. Üdvözlettel: Viktor Erika

  • kedves dr nö Én irtam Önnek már.elmentem orvoshoz ujra a fejem miatt.irtam hogy az OMÜ rtg negatic…

    kedves dr nö
    Én irtam Önnek már.elmentem orvoshoz ujra a fejem miatt.irtam hogy az OMÜ rtg negatic lett,.voltam neurologusnál.csinált pár vizsgálatot de azt mondta szerinte ez nem oda tartozik...Ö arra tippel tenziós fájás.(sosem szokott fájni a fejem foleg nem igy )
    elmentem egy másik fül orr g hez,ekuldott OMÜ Ct re ,de sajnos idöpont ki tudja mikor lesz,.addig simán megis halhatok.... (nem szertenék ugy járni mint ez a 20 éves fiu aki kb 5 szor volt orvosnál mégsem gondolt senki nála sem semmire ) nekem az van a papiron: sinusitis sphenoidalis ? azt mondta az iköbol okozhat ilyet...

    nah,még jobban megrémültem.mert ugy tudom ez simán okozhat akár agyh.gyull is.igen? ha netán csak feb ban lesz idöpont hogy várjak addig ? arrol nemis beszélve hogy a fejem majd szétmegy,nemtudom hogy tudok majd igy dolgozni ,a másik,a frontin amit már nem akartam szedni,muszály lesz ,mert ettol még jobban felidegesittettem magam...
    Ön szerint ha az van, az sulyos betegség ?

    (nekem egyszer hasonlo tavaly volt,10 napig csak feküdtem,akkor voltam fej MRIn de negativ lett.ott látták volna amugy az Iköbölt vagy nem? az csak OMÜ en látszik?
    az elmult de utolag visszagondolva,olyan érzésem volt mint akinek agyvérzése van.) és elég hasonló ez is,persze 1 évre rá,tavaly ilyenkor fájt az ugyanugy...de akkor is azt mondták hogy semmi,mivel a MR neg lett.de akkor Pl senki nem gondolt erre az OMÜ-re.
    Köszönöm

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Szerintem várjuk meg az eredményeket , addig tegyen a homlokára zsebkendőbe vagy gézbe csavart meleg sót, este használjon orrcseppet, infrázzon és szintén használhatja gyulladás csökkentésre a Calcium-Sandoz pezsgőtablettát.
    Üdvözlettel: Viktor Erika

  • elfelejteem írni, hogy a gyomortukrozés rendben volt Koszonom

    elfelejteem írni, hogy a gyomortukrozés rendben volt
    Koszonom

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Lásd válaszomat! Üdv.: Viktor Erika

  • Tisztelt Dr-nő! Szeptemberbe,kórházba kerültem miután végbélen keresztül élénkpiros vér folyott,székletürítés…

    Tisztelt Dr-nő!
    Szeptemberbe,kórházba kerültem miután végbélen keresztül élénkpiros vér folyott,székletürítés közben. Már négy éve küzdök erős hasi fájdalmakkal.Kapszula endoszcópia kimutatta,hogy a vékonybelem egy szakaszán Crohne-os elváltozás található.Gyógyszeres kezelést kapok (Pentasa,Budenofalk),amelyek hatását egyenlőre nem érzem,remélem hatnak majd.
    Továbbra is vannak hasi fájdalmaim,amelyek gyakorlatilag lehetetlenné teszik hogy rendes életet éljek,ezen kívűl sem lázam,sem hasmenésem nincs és nem is volt soha.Inkább a szorulásos székletürítés jellemez.Vérképeredményem sem a legjobb: HGB:97 HCT:0.34 MCV:78 MCH:23 MCHC:290.
    Felvetődött annak az esélye,hogy mintaszerzés miatt kivennék a beteg bélszakaszt,mert sajnos a biopszia más módja a vékonybelemben található szűkületek miatt nem volt lehetséges.Tudni szeretném,hogy mit jelentene ez a bélszakasz eltávolítás?Megszűntetné -e ez véglegesen a problémámat?Mlyen kockázatai vannak,egy bélszakasz eltávolításának?Mlyen esély van arra, hogy ha teherbe esek, öröklődik a betegség,egyáltalán öröklődhet-e?
    Dolgozni nem tudok,mert sokszor felkelni sem tudok,mylen lehetőség van az ilyen betegek számára,mert a háziorvosom szerint lerokkantatni kellene magam?ez valóban reális lehetőség?
    Tisztelettel: Varga Rita

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Kedves Rita!
    Ha jelentős hegesedés és szűkület van a vékonybél területén, javasolt a műtét. Ennek során a beteg bélszakaszt távolítják el és az ép végeket összevarrják. Azt tudni kell, hogy később a bél egyéb szakaszain, a vékony-és vastagbél területén újra jelentkezhet a betegség, tehát nem végleges a gyógyulás, de ennek az ellenkezője sem kizárt. A vékonybél egy részének eltávolítása járhat felszívódási problémákkal, de ez attól függ hogy milyen hosszú bélszakaszt távolítanak el és mely területről.
    Crohn betegség esetén a terhesség kihordható és nem ellenjavallt, a gyógyszerek terhesség esetén is szedhetők.
    Üdvözlettel: Viktor Erika

  • T. Doktornő! Crohn beteg vagyok és jelenleg vszinüleg aktiválódott. kérdésem, mennyire ijedjek…

    T. Doktornő!
    Crohn beteg vagyok és jelenleg vszinüleg aktiválódott. kérdésem, mennyire ijedjek meg, tennem kell -e valamit, ha a székletem habos, és párolgó? ez a bélgyulladás miatt lehet? hasmenés van, hőemelkedés, hányinger, ami ilyenkor lenni szokott. kaptam supplint és attól folyton fehér a nyelvem, illetve szerintem a gyomromat késziti ki. kérdésem, van-e valami sürgős teendőm ha habot észlelek megint a székletemben, mert még ilyen soha nem volt.
    válaszát előre is köszönöm:
    anita

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Kedves Anita!
    Nem a habos széklet, hanem a hőemelkedés és hányinger miatt kell szakorvoshoz fordulnia. Lehet hogy a Supplin is közrejátszik a panaszaiban.
    Üdvözlettel: Viktor Erika

  • Tisztelt Doktorno! Egy jó ideje teltségérzetem van a gyomromban, olyan, mintha gyomorrontás…

    Tisztelt Doktorno!

    Egy jó ideje teltségérzetem van a gyomromban, olyan, mintha gyomorrontás után lennék, pici hányingerrel a torkomban, gyakori boffenési ingerrel. Gyomortukrozésen voltam. Ez az érzés még éjjel és ébredés után is megvan.
    Lehet -e ez komoly betegség tunete?

    Tisztelettel : Zoltán

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Kedves Zoltán!
    Ha a gyomortükrözés nem talált kóros eltérést, akkor funkcionális zavar lehet, a gyomor ürítési zavara. Cerucal vagy Motilium szedése mellett panaszai megszűnhetnek. Üdvözlettel: Viktor Erika

  • Kedves Doktornő 10 napja kezdtem el a 90 napos diétát. Eddig minden rendben is volna, fogytam…

    Kedves Doktornő

    10 napja kezdtem el a 90 napos diétát. Eddig minden rendben is volna, fogytam 2 kg-ot, soha nem éheztem, napi ötször étkeztem és sok folyadékot is ittam. De 3 napja esténként-éjszakánként arra ébredek hogy rettenetesen görcsöl a hasam-gyomrom, és nagyon sok a gyomorsavam ami belülről éget. Mi történt, mit tudok tenni ez ellen? Esetleg hagyjam abba a diétát?
    Üdvözlettel

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Igen. Kiderült hogy nem Önnek való, fokozta a gyomorsav termelését és refluxos lehet, ha folytatja.
    Üdvözlettel: Viktor Erika

  • Kedves Doktornő! 62 éves, 182 cm-es, 130 kilós férfi vagyok. Sokat ülök a PC előtt, de a kemény…

    Kedves Doktornő!
    62 éves, 182 cm-es, 130 kilós férfi vagyok.
    Sokat ülök a PC előtt, de a kemény forgószéken sohasem érzem a panaszokat. Azonban puha fotelben a TV előtt (gyakran elalszom, ezért itt hosszasan tartózkodom), az ülés és a hanyattfekvés közötti pózban a végbél tájékról érzek enyhe, tompa fájdalmat - de itt sem mindig. Pl. ha puffadok (sajnos, elég gyakran előfordul), vagy közelgő székelés előtt állok (másképp fogalmazva: nyomás alatt van a végbél), akkor leülés után pár perc múlva jelentkezik a fájdalom ebben a pózban. Egy kiadós szellentés, vagy székelés után elmúlik. Ha egy kicsit oldalt fordulok, akkor sincs fájdalom.
    Esetleg belső aranyerem van? Vérzést sohasem tapasztaltam se a székleten, se a WC-papíron. Remélem, nem a prosztatám betegeskedik? Vizeléssel nincs semmi gondom. A gyomrom vagy más belső szervem sem szokott fájni.
    Alkoholt rendszeresen, közepes mértékben (napi ~6 dl bor) fogyasztok. Viszont nagyon fűszeresen étkezem, imádom az erőspaprikát.
    Kérem véleményét és tanácsát a panaszommal kapcsolatban. Köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    A puffadást kell megszüntetni, mert a bélgázok feszítik a bél falát és ez okozza a panaszait. Belső aranyér és prosztata probléma nem valószínű.
    A fűszeres ételeket most hanyagolja, ha lehet a tejest és tejfölöset is.
    Szedjen Meteospasmylt és Dicetelt, hogy visszaálljon a normális bélmozgás.
    Próbáljon több mozgást beiktatni, fél óránként járkáljon vagy mozogjon és néhány kilót adjon le, ha lehetséges!
    Üdvözlettel: Viktor Erika

  • Kedves dr Nö avval a problémával fordulok önhöz hogy voltam nögyogyaszatnál és azt alapitoták…

    Kedves dr Nö avval a problémával fordulok önhöz hogy voltam nögyogyaszatnál és azt alapitoták meg hogy jobbovarium mm39x32 megnagyobbodott és elküldöttz minden hova de nem értek ebböl semmit föleg azrt nem hogy mit jelent az hogy tsh. fsh lh. progestera crpi. bhcgi végére azt irta a doktor ur ngyk baj hoy ez mit jelent ebbe kérem segitségét köszömöm

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    A nőgyógyász a vizsgálathoz kért hormonokat sorolta fel/ FSH, LH, stb., hormonok rövidítése/. Az" ngyk" rövidítést én sem tudom hogy mit takar!
    Üdvözlettel: Viktor Erika

  • Kedves Doktornő! Köszönöm a választ! Inzulin 0 perc 11.92 Inzulin 120 p. 56.47 Cukor…

    Kedves Doktornő!

    Köszönöm a választ!

    Inzulin 0 perc 11.92
    Inzulin 120 p. 56.47

    Cukor 0 perc 5.2
    Cukor 120 p. 4.8

    Akkor nem rossz az inzulin szintem?

    Köszönöm.Renáta

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Kedves Renáta!
    A vércukor terhelés eredményei jók.
    Nem tudom a referencia tartományokat, de az éhgyomri inzulin szintet 10 fölött már kórosnak szokták tartani és az Öné ennél magasabb. A terhelés során az inzulin szint 2-10 X tartományban emelkedhet.
    Jelen esetben Önnél az a magasabb éhgyomri inzulin jelent problémát, ezért ezt ellenőriztetni kell és ha ismét magasabb, endokrinológussal kell konzultálnia!
    Üdvözlettel: Viktor Erika