A betegek kérdései (5052)

  • Kedves Doktornő Magas triglicerid / 4,09/ eredményem van, pedig gyógyszert is szedek. Jelenleg…

    Kedves Doktornő

    Magas triglicerid / 4,09/ eredményem van, pedig gyógyszert is szedek. Jelenleg az Atorva -Teva 10 nevü gyógyszert. A koleszterinem is magas volt, de mióta a gyógyszer mellett halolaj kapszulát is szedek az jó, de a trigliceridre nem hat. Mit ajánlana a Doktornő.melyik a veszélyesebb a magas koleszterin, vagy a magas triglicerid?
    Válaszát köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Elsősorban zsírszegény diéta csökkenti a triglicerid szintet, ezért erre mindenképpen szükség van. Ha elhízott, fogynia kell, mert enélkül nem javult az értéke.
    Emellett az Atorva helyett a Lipidil ebben az esetben célszerűbb lenne.
    Mindkét paraméter emelkedése egyformán veszélyes a mai álláspont szerint, de legcélszerűbb az LDL-koleszterin / ártó koleszterin/ szintet mérni és ennek emelkedése alapján beállítani a gyógyszert!
    Üdvözlettel: Viktor Erika

  • Tisztelt Doktor Nő! Köszönöm eddig válaszait. Én vagyok akinek szirmájat diagnosztizáltak…

    Tisztelt Doktor Nő!
    Köszönöm eddig válaszait.
    Én vagyok akinek szirmájat diagnosztizáltak a napokban.
    Kérdésem annyi lenne még Önhöz, hogy erre a májra kifejezetten vitaminok, diéta, esetleg valami regeneráló,méregtelenitő mód nincs?
    Mik azok az ételek amik kifejezetten gyorsan regenerálják a májamat.
    Várom a válaszát, kellemes napot és szép hétvégét.
    Mónika

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Az articsóka kivonata máj regeneráló hatású, erre a gyermekláncfű növény kivonata is alkalmas. Az articsóka szeszmentes kivonatát ajánlom tartósan használni. Üdvözlettel: Viktor Erika

  • Tisztelt Dr-nöIrtam már önnek a bajaimrol töbször.Most az volna a kérdésem,hogy pár napja elkezdet…

    Tisztelt Dr-nöIrtam már önnek a bajaimrol töbször.Most az volna a kérdésem,hogy pár napja elkezdet viszkedni a böröm,ha megkaparom olyan mintha szunyogcsipés lenne de sok egymás mellet.A kezem meg vér vörös ha kaparom be is dagadnak az ujjaim!Szedtem Buskopánt a hasi görcsök miatt de elhagytam a gyogyszert ahogy megjelentek a tünetek.Csak Lansoptolt szedek a refluxra,régen is szedtem nem voltam rá alergiás.Attol lehet,Hogy gyomor bél müködésem nem jó?Egész kaja itt van a torkomban pedig vettem külön be savlekötöt is.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Nem hiszem hogy emésztési probléma okozza. Lehet ételre is allergiás, gondolkodjon hogy mit evett, de pl. mosópor vagy fém allergia is lehet. Azon kívül ekzemás is lehet. Kenje be Fenistillel és ha van otthon Claritine vagy Zyrtec, kezdje el szedni.
    Hétfőn pedig lássa bőrgyógyász! Üdvözlettel: Viktor Erika

  • Tisztelt Doktornő! Étkezések után fél-egy órával hányinger, gyakori fejfájás mit jelezhet, ha…

    Tisztelt Doktornő!
    Étkezések után fél-egy órával hányinger, gyakori fejfájás mit jelezhet, ha a hasi uh leletben nincs eltérés, étvágy jó, puffadás van, testsúly rendben.
    Köszönöm a válaszát. Lili

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Kedves Lili!
    Talán Helicobacter fertőzés, de lehet reflux, IBS is. Üdvözlettel: Viktor Erika

  • T. Doktornő! lKarácsony előtt néhány nappal igen fájt a torkom. olyan volt mintha kimaródott…

    T. Doktornő!

    lKarácsony előtt néhány nappal igen fájt a torkom. olyan volt mintha kimaródott volna. Antibiotikum hatására 3-4 nap után rendeződött, de rá 2 napra elkezdtem fújni az orromat, nátha szerü tüneteim voltak. Újabb antibiotikumot szedtem és néhány nap után rendben voltam. Most
    megint fáj a trokom illetve pontosan sosem tudom mi, de nekem mindig csak itt fáj ilyenkor, és ez nem más mint a nyakam tövénél ( ahol a nyakláncot viseljü - elnézést a hasonlatért -) kissé elöl. Nem tudom mitévő legyek, már kezdek megijedni, hogy milyen szervünk van itt, és mi lehet a baj?

    Köszönöm válaszát!

    Tisztelettel:

    Anita

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Kedves Anita!
    Lehet hogy csak a torka fájt, de a gyulladás érinthette a pajzsmirigyet is, az Ön által leírt fájdalom helye ennek felel meg. Azt ajánlom hogy a biztonság kedvéért készüljön egy pajzsmirigy ultrahang is, felső légúti gyulladás során nem kizárt hogy a pajzsmirigy is érintett. De fül-orr-gégésszel a mandulát is célszerű lenne megnézetni, nem-e szerepel gócként!
    Üdvözlettel: Viktor Erika

  • November közepétől december elejéig 3 féle antibiotikumot szedtem urológiainak vélt problémára,…

    November közepétől december elejéig 3 féle antibiotikumot szedtem urológiainak vélt problémára, mely nem igazán bizonyosodott be, jelenleg neurológiai szakrendelésre küldtek tovább. Az antibiotikumok szedésével párhuzamosan rossz közérzet, fejfájás, szédelgés, lepedékes nyelv jelentkezett nálam. Fül-orr gégészeten C. albicans felülfertőzést áll. meg a nyelvemen, erre glycerines bóraxot hsználok. Ennek hatása (most a 4. 20g-os üvegcse fogy el) nem igazán mutatkozik szignifikánsan, hol jobb, hol rosszabb. Kevés szénhidrátot eszem, előtte is egészségesen étkeztem, sokat sportoltam. Kérdésem, hogy a gomba bélrendszeri túlszaporodása állhat e a rossz közérzet hátterében (minden orvos kinevetett a systémás candidázis felvetésekor, mondván az csak nagyon immungyenge személyeknél állhat elő) de én ilyen rosszul évek óta nem éreztem magam közérzetileg, plusz a lepedék sem változik (ma elkezdtem grapefruit-mag kivonatot inni, ennek van orvosilag is elismert hatása?). Érdemes a fül-orr gégészeten gyógyszert kérnem annak ellenére, hogy csak kevés telep tenyészett ki? (ráadásul barátnőmet is féltem az esetleges fertőzéstől /hüvelyi, vagy szájüregi úton.../
    köszönettel
    d

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Használja tovább a grapefruit cseppeket / gombák ellen is hatásos lehet/, higított változatával szájöblögetést is végezhet. Használjon Normaflorét kb. 2 hétig és ha még mindig vannak panaszai, ajánlom a Diflucan szedését.
    Egyébként a szisztémás candidiasis a széklet tenyésztésével kimutatható!
    Üdvözlettel: Viktor Erika

  • Kedves Doktornő. 25 éves férfi vagyok.A problémám,3 éve kezdődött a munkahelyemen ahol erős fizikai…

    Kedves Doktornő. 25 éves férfi vagyok.A problémám,3 éve kezdődött a munkahelyemen ahol erős fizikai és stresszes munkát végeztem.Először erős lapocka tájéki fájdalommal.izzadással,bal karba végződő fájással,magas pulzussal és erős szívdobogás kísérte.Voltam kardiológián 2007-ben EKG-n szívultrahangon,24-s vérnyomás mérőm is volt.A labor eredményeim megfelelőek voltak.Az EKG-terhelésteszten (bringázás)180 W értem el.Az összesítés után azt mondták,hogy semmi szervi hibát nem találtak.De azért kiírtak nebiletet hogy minden este egy felet szedjek.szedtem is de semmi javulás. aAZ apai nagymamámnak a fiú testvérei is szívbetegségben hunytak el.Örökölhető ez? Ha futottam hosszabb távot,akkor elkezdett égni a mellkasom és erős gyors szívdobogást ereztem.szinte ki köptem a tüdőmet.Ha alkoholt fogyasztottam (részegség,)akkor másnap még erősebb volt ez a hátfájás amit erős szapora szívverés kísért izzadással.Már egy éve ne fogyasztom alkoholt,de ezek a rosszúllétek mai napig vannak.Egy vékony testalkatú srác vagyok 12 éve erős dohányos 175/65kg a vérnyomásom 120-150között van pulzus 60-85 jelenleg.várom válaszát.Köszönöm

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Szerintem nézesse meg a nyaki-és háti gerincet a lapocka tájéki fájdalmak miatt és reflux irányában is szükségesek vizsgálatok! Üdvözlettel: Viktor Erika

  • Kedves Doktornő! Markáns felmaródás és a nyombélben is találtak erosiókat a gyomortükrözéskor…

    Kedves Doktornő!

    Markáns felmaródás és a nyombélben is találtak erosiókat a gyomortükrözéskor kb. 6 hete.
    Lansoptolt kellett szednem 4 hétig.
    Lansoptol elfogyott, utána nem volt semmi gond.
    Most egy pár napja megint elkezdet fájni a gyomrom a köldök fölött kicsit jobbra.
    Éhség érzetem van, olyan mintha állandóan éhség marná a gyomrom.
    Az evés sem segít általában.
    Koral kalciumot szedek és Salvus vizet iszom.
    Az emésztésem jó, olyan mintha a gyomrom nem emésztene rendesen.
    Nincs hasmenésem, egyszer van székletem, fele normális, fele lazább.

    Ön szerint mitől lehet?
    Lansoptól lekötötte a savat, most az elfogyása után pedig több termelődik?
    Előtte egy ideje nem fájt a gyomrom.

    Vasárnap reggel elutazom 5 napra.
    Tetszene tudni valamit ajánlani amíg orvoshoz tudok menni a problémámmal?
    Találtam a neten Iberogast cseppet, vagy Venter tablettát.
    Önnek mi a véleménye?
    Válaszát előre is köszönöm!
    Üdvözlettel: Ágnes

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Kedves Ágnes!
    A nyombél kis fekélye, felmaródása az oka, még nem gyógyult be teljesen. Szedje továb a Lansoptolt, ha már nincs, a Venter granulátumot, de ahogy hazajön ismét a Lansoptolt! Akár hónapokig is szedheti és csak fokozatosan hagyja el! Üdvözlettel és jó utat! Viktor Erika

  • Tisztelt Doktornő. Hetvenéves Pista bácsi vagyok.Kb 15 éve 2-es tip.cukorbeteg és a közelmúlttól…

    Tisztelt Doktornő.
    Hetvenéves Pista bácsi vagyok.Kb 15 éve 2-es tip.cukorbeteg és a közelmúlttól teljes
    egésszében inzulinnal kezelt,kicsit túlsulyos vagyok.De ettől jobban aggódom a több éve
    fennálló magasvérnyomásom miatt.Idehaza többnyire 140-150/65-70 P 60-70 közötti,de
    nem ritka a 160 körűli felső érték sem.Viszont az orvosi rendelőben általában
    170/90-200/100Hgmm körűli értékeket mérnek.
    Szedett gyógyszerk:1 Gopten 4mg,1 Talliton 12.5 mg, 1 Tenox 5mg, 1 Tenaxum 1mg.
    A teljes vérkép labor eredményeim a cukor kivételével még jók.
    Az lenne a Tiszteletteljes kérdésem,hogy ezeket agyógyszereket nem lehetne-e leválltani
    kevesebb és hatékonyabb gyógyszerre
    Ha a Doktornő betege lennék mit tetszene javasolni és milyen gyógyszert tetszene felírni

    Köszönettel várom válaszát.

    2010.01.09.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Kedves István!
    300 mg-os Co-Aprovelt és 2x12,5 mg Tallitont írnék fel, ha nem elég, este 5 mg Norvascot adnék hozzá. Egy kicsit lefogyasztanám és rábeszélném a rendszeres mozgásra. Mindezt úgy, hogy ne érezze szenvedésnek az egészet! És sokat és jókat beszélgetnénk!
    Üdvözlettel: Viktor Erika

  • T Holgyem! Masfel eves kisfiamnak husundora van. Mar csak ha megerzi a szagat is elforditja…

    T Holgyem!

    Masfel eves kisfiamnak husundora van. Mar csak ha megerzi a szagat is elforditja a fejet, soha semilyen formaban nem ette meg. Olvastam, hogy ez gyomorrak tunete lehet. Mennyi ennek az eselye nala? Hova fordulhatnek, hogy ez kideruljon?
    Ezen felul szinte 2 hetenete hanyos hasmenos virusa van es fura a lehellete is es 4 honapja teljesen megromlott az etvagya, mara szinte egy falatot sem eszik szilard etelt. Egyedul a szopit fogadja el es vizet iszik. Minden etelre azonnal elforditja a fejet, ha eroszakosabban megkostoltatom kikopi es rogton oklendezik. On szerint mi lehet a baj? Mi okozhatja ezt? Voltak magas majfunkcios ertekei, de ezek 2 honap mulva rendezodtek kicsivel a hatar fole.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Egy másfél éves gyereknek nem lehet gyomorrákja! Cukorbetegsége vagy fertőző gastroenteralis betegsége azonban igen. Lássa gyermekgyógyász labort és széklet-tenyésztést kell végezni. Üdvözlettel: Viktor Erika

  • Kedves Doktor No ! Néhány napja hányingerem van,kulonosen reggel. Mellrákra mutottek 3 éve,…

    Kedves Doktor No !

    Néhány napja hányingerem van,kulonosen reggel. Mellrákra mutottek 3 éve, s ezért nagyon félek a daganatos betegségektol. A gyomrom is fura néha, sot még székletem is gyakrabban van. Sajnos olvastam valahol, hogy a hasnyálmirigyrák egyik tunete a hányinger, s e miatt nagyon félek. Mostanában a családban is sok a gond, de kifezetten nem érzek gyomorideget, amit azok elott igen. Gyomortukrozésen egy hónapja voltam, CEA értéket kb. 2 hónapja néztek. Máj UH-n augusztusban voltam.
    Megelozésképp Culevitet és b17-et szedek.
    On szerint lehet-e a hányinger idegi eredetu akkor is, ha nem érzem, hogy ideges lennék, vagy tartanom kell egy újabb rossztól?
    Tudom, hogy biztosat csak a kivizsgálás jelentene, de ettol is nagyon félek.

    Válaszát várva maradok tisztelettel Zsóka

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Kedves Zsóka!
    Miért lenne hasnyálmirigy rákja? Számos betegség tünete lehet a hányinger, pl. hyperaciditás /melyet a stressz is okozhat/, epekő, epehólyag gyulladás, Helicobacter fertőzés, IBS, stb...
    Nem tartom daganatos eredetűnek a panaszait, de arra kérem ne dugja a homokba a fejét! Ha már 3 éve megszenvedett az életéért, most vigyázzon nagyon rá és menjen el egy részletes kivizsgálásra! Ne a daganat járjon a fejében mindig, hiszen az agykontroll ilyenkor is működik! Meglátja, ha elmegy orvoshoz és meg van a baj forrása, meg fog könnyebbülni! Üdvözlettel: Viktor Erika

  • Önnek mi a véleménye, az intimtölcsér okozhat endometriózist vagy bárminemű más "problémát"? Előre…

    Önnek mi a véleménye, az intimtölcsér okozhat endometriózist vagy bárminemű más "problémát"?
    Előre is köszönöm válaszát!!!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Nincs róla véleményem, sajnos nem értek hozzá, nőgyógyászt kérdezzen! Üdvözlettel: Viktor Erika

  • Üdvözlöm Doktornő! Segítséget szeretnék kérni! A problémám a következő: hamar leesik a vércukorszintem!…

    Üdvözlöm Doktornő!
    Segítséget szeretnék kérni! A problémám a következő: hamar leesik a vércukorszintem! pl.: ha délben eszem,akkor 2 órakor már érzem,hogy kezem-lábam remeg az éhségtől és szédelgek is! Pedig mindig eszek kalóriadús ételeket,kenyér az minden étkezésnél van. Ez lehet valamilyen betegség is? Fogyni szeretnék pár kilót,de sajnos így nehezen megy! Válaszát előre is megköszönve,tisztelettel: G.Melinda.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Lásd válaszomat! Üdv.: Viktor Erika

  • Üdvözlöm Doktornő! Segítséget szeretnék kérni! A problámám a következő: hamar leesik a vércukorszintem!…

    Üdvözlöm Doktornő!
    Segítséget szeretnék kérni! A problámám a következő: hamar leesik a vércukorszintem! pl.: ha délben eszem,akkor 2 órakor már érzem,hogy kezem-lábam remeg az éhségtől és szédelgek is! Pedig mindig eszek kalóriadús ételeket,kenyér az minden étkezésnél van. Ez lehet valamilyen betegség is? Fogyni szeretnék pár kilót,de sajnos így nehezen megy! Válaszát előre is megköszönve,tisztelettel: G.Melinda.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Lásd válaszomat! Üdv: Viktor Erika

  • Üdvözlöm Doktornő! A problémám a következő lenne: nagyon gyorsan leesik a vércukorszintem. pl.:…

    Üdvözlöm Doktornő! A problémám a következő lenne: nagyon gyorsan leesik a vércukorszintem. pl.: ha délben eszem elég kalóriadús ételt,akkor kb.2 órakor már érzem,hogy remeg a kezem,lábam az éhségtől és szédülök is.(semmilyen fizikai munkát nem végzek,hogy az befolyásolná a cukor esését.) Majd eszek egy szelet kenyeret és jobban leszek. Ez valamilyen betegség is lehet? Nagyon zavar a dolog,mert fogyni szeretnék egy pár kilót,de így nagyon nehezen megy! Válaszát előre is megköszönve,tisztelettel: G.Melinda.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Kedves Melinda!
    Lehet hogy PCOS-ja /polycystás ovarium syndroma/ van, mely a szénhidrát anyagcsere zavarával és az inzulin rezisztencia változásáal jár.
    Javaslok egy terheléses vércukor-és insulin vizsgálatot, a továbbiak ettől függően!
    Üdvözlettel: Viktor Erika

  • Jó napot kívánok!! A kérdésem a következő lenne 30 éves férfi vagyok, magas vérnyomásra szedek…

    Jó napot kívánok!!

    A kérdésem a következő lenne 30 éves férfi vagyok, magas vérnyomásra szedek Cardilopin 5 mg reggel egy szem, illetve Betaloc 50 mg reggel fél szem. Ezek a gyógyszerek okozhatnak e merevedési problémát, sexuális zavart?? Illetve lehet e edzeni hobbyszinten kondiznom??

    Válaszát várom és köszöntem előre is.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Kondizni, edzeni mértékletesen lehet. A Betalocot azonban cseréltesse le! Üdvözlettel: Viktor Erika

  • Tisztelt DoktorNő, ha a szívem nem beteg - ezt orvos mondta - mégis szívritmus zavarom van…

    Tisztelt DoktorNő,

    ha a szívem nem beteg - ezt orvos mondta - mégis szívritmus zavarom van akkor azt okozhatja más betegség?
    Mert nekem gyomorbetegségem van...
    Refluxom van, gyulladás is van a nyelőcsövön és sérv.
    Ez okozhat zavart?
    Esetleg mandula? Az is elég sokat beteg és tüszős és édesapámnak is szívprobléma miatt vették ki.


    Válaszát előre is köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    A mandula talált. Ki kell vetetni! Üdvözlettel: Viktor Erika

  • Kedves Dr. Viktor Erika ! Nagyon szépen köszönöm a vállaszát. Igen van refluxa-m, szedek…

    Kedves Dr. Viktor Erika !

    Nagyon szépen köszönöm a vállaszát.
    Igen van refluxa-m, szedek is rá gyógyszert, mégpedig a REFLUXON kapszulát és a QUAMATEL 40 mg-os tablettát felváltva.
    Nagyon szépen köszönöm, megprobálom akkor a kamillát és a parádivizet újra.

    Kívánok Önnek a továbbiakban eredményekben gazdag BOLDOG ÚJ ÉVET és erőt egészséget.
    tiszetelettel Zsu

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Kedves Zsu!
    Köszönöm , kívánok én is Boldog Új Évet és jó egészséget!
    Jobbulást kívánva: Viktor Erika

  • Tisztelt Doktornő! Kérdésem következő lenne.Kb. 3 hónapja nagyon fájt napokig a nyakam jpbb…

    Tisztelt Doktornő!

    Kérdésem következő lenne.Kb. 3 hónapja nagyon fájt napokig a nyakam jpbb oldala,és az állam alatti rész is azon az oldalon.Akkor fedeztem föl,hogy ezen az oldalon a fülem alatti rész, és az állkapocsszeglet valahogy teltebb mint a másik oldal.Ez szemmel nem látható,tapintással sem minden pozícióban érzem.Ezzel orvoshoz fordultam ,aki azt mondta ez egy nyirokcsomó,(bár én csomót nem éreztem csak a teltséget)uh.-ra, aspirációs citológiára küldött.A lelet negatív, az uh. 6 mm-es nyirokcsomót mutatott.Most január elején voltam újabb uh-on, még novemberben küldött a doktor ,mert azt mondta ez a csomó szerinte sokkal nagyobb, mint 6mm.Az uh azonban ezúttal semmit nem mutatott,már az a nyirokcsomó sincs ott.Az uh-os doktornő többször átnézett azt mondta semmi nincs ott.Igaz a szúró fájdalmam is megszűnt azota azon a részen.Viszont ugyanúgy teltebbnek érzem azt az oldalt.Lehet ,hogy ez amúgy is így volt, asszimetrikus vagyok,vagy lehet valami olyan gond amit ultrahanggal nem látnak?

    Tisztelettel:Rita

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Kedves Rita!
    Nem tisztázott hogy nézték-e az ultrahang során a pajzsmirigyet. Ha nem, még célszerű lenne elvégezni. Ha ez eltéré nélküli, nem kell aggódnia. Üdvözlettel: Viktor Erika

  • Kedves Doktornő! Hepatitissel kapcsolatban szeretném kikérni a véleményét. A macskám játékból…

    Kedves Doktornő!

    Hepatitissel kapcsolatban szeretném kikérni a véleményét. A macskám játékból picit megmart, nem is marásnak nevezném, inkább egy hajszálvékony rózsaszín csikarásnak, ami nem vérzett, már-már nagyító kellene hozzá, annyira jelentéktelen, de nyilván egy enyhe bőr sérüléssel járhat, hiszen halvány rózsaszín. Kb. mintha egy tűvel, óvatosan meghúznk egy csíkot a bőrön, nem is varas, de ha víz érné biztosan csípne. Előző nap szintén játékból megcsikarta egy ismerősünket (az ő sérülését nem láttam, nem tudom vérzett-e), de jelentéktelen lehetett. Neki mindig sárga a szeme és és véreres a mája is ultrahangon enyhén nagyobb volt, akkor zsírosodásról beszélt neki az orvos. Nem tudhatom, nincs-e hepatitise, mert ilyen vizsgálata nem volt. Most, ha ő mégis fertőzött, így én elkaphattam-e, ha életképes oly sokáig a vírus, mondjuk a macska körmén, de ismétlem nem véres a horzsolásom.Ennyi is elegendő lehet vagy ettől azért nagyobb mennyiségű alvadt vérre van szükség egy ilyen jellegű fertőzéshez?
    Várom válaszát!
    Szilvia

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Kedves Szilvia!
    Biztos vagyok benne hogy ezzel a módon semmi fertőzés nem kerülhetett át Önre!
    Üdvözlettel: Viktor Erika