A betegek kérdései (5052)

  • Nagyon köszönöm a választ,és a jókivánságot.Azt legyen kedves még megmondani,vajon ha ezek a…

    Nagyon köszönöm a választ,és a jókivánságot.Azt legyen kedves még megmondani,vajon ha ezek a tünetek elmulnak a vécukorszintem is visszaáll a megszokott 5.3--5.7 körüli értékre,? Köszönettel:Edit

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Kedves Edit!
    Igen, minden fertőzés, infekció felborítja a vércukor-háztartást. Gyógyulás után visszaáll az eredeti, normál helyzet. Fogyasszon minél több folyadékot, ez felgyorsítja! Üdv.: Viktor Erika

  • Kedves doktornő.Nagyon rosszul érzem magam .KB 5 napja,vagy egy hete állandóan fáj a hátam,görcsöl…

    Kedves doktornő.Nagyon rosszul érzem magam .KB 5 napja,vagy egy hete állandóan fáj a hátam,görcsöl a gyomrom,fáj a hasam felsö része,a kökdök fölött,az epe,és a máj területén.Amugy puffadok a has teljes teületén.Egyik nap székrekedésem,a másikon hasmenésem van,csipős és nyálkás.Lázam nincs,az étvágyam jó,egy kis tüsszögés és kész.De a közérzetem borzalmas.Mindkét gyermekem lázas virusfertőzésből lábadozik,pár nap különbséggel.Felborult a vércukorszintem,még sose mértem ilyen magas,8 feletti értéket.izzadok nappal,csupa viz a hátam,és éjjel,akkor meg mindenem.És elég sokat iszom az utobbi két nap.Refluxbeteg vagyok,májusban vizsgáltak ki,gyomortükrözés igazolta.de végeztek hasi uh-t,és colonoscopiát is,utobbiakat negativ eredménnyel.A controlocot rendesen szedem.Nem tudom,mi történhetett,hogy minden felborult.Nem ugy müködik a szervezetem,ahogy kellene.Ráadásul a menzesz is megvan második napja,még ez is ront a helyzeten.Bevettem egy cataflamot,mert jobb megoldást nem találtam,ez enyhitette a hátfájást. Egyszóval remek névnap volt ez a mai.legyen szives kérm,adjon nekem tanácsot,mivel csökkenthetném,a kellemetlen tüneteket.Koszönöm.Edit

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Kedves Edit!
    Önben is vírusos fertőzés bujkál. Ami nekem nagyon bevált: Citro csepp/ vagy Propolisz/, C-vitamin pezsgő ősztől tavaszig., ha már betegek vagyunk, akkor is használ, kicsit emelje az adagot. A hasi panaszokra No-Spa vagy Spasmomen, a hátfájásra Cataflam a jó / evés után bevéve!/. Azért Boldog Névnapot kívánok! Üdv.: Viktor Erika

  • Tisztelt doktornő! Megkérdezném, hogy igaz, hogy a törpepálma antiandrogén és 5 alfa-reduktáz…

    Tisztelt doktornő!

    Megkérdezném, hogy igaz, hogy a törpepálma antiandrogén és 5 alfa-reduktáz gátló? DHT-t is blokkolja? ugyanaz a hatása mint a finasteridnek?

    Köszönöm szépen az idejét és türelmét!

    Minden jót.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Igen, ugyanaz a hatása. A potencia terén is... Üdv.: Viktor Erika

  • Kedves Doktornő! Elnézést még, a levelembe elfelejtettem írni, hogy a hasam bal oldalán alul,…

    Kedves Doktornő!

    Elnézést még, a levelembe elfelejtettem írni, hogy a hasam bal oldalán alul, a medencecsont mellett néha torna közben is elkezd szúrni. Ha esetleg sérv, akkor azt az ultrahangon észrevették volna, nem?
    Köszönöm!
    Tímea

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Kedves Tímea!
    Sérvet az ultrahang nem vesz észre, ehhez sebészeti vizsgálat szükséges. Üdv.: Viktor Erika

  • Kedves Doktornő! Kb. két hete azzal kapcsolatban kérdeztem Önt, hogy a vastagbéltükrözés valóban…

    Kedves Doktornő!

    Kb. két hete azzal kapcsolatban kérdeztem Önt, hogy a vastagbéltükrözés valóban kimutatja-e a divertikulózist, vagy nem mindig? Ön azt válaszolta, hogy: "A diverticulosist ,ha kisebb kiboltosulások vannak, nem mindig látja a tükrözés során az orvos, de azért legtöbbször a tükrözés mutatja ki. Ha mégsem,és alapos a gyanú, akkor irrigoscopiát kell végezni." Emiatt most nagyon el vagyok keseredve, ugyanis nagyon bíztam benne, hogy mégsem ez a bajom, főleg emiatt is mentem el a tükrözésre, hogy kiderüljön. Erre most lehet, hogy valóban ez a bajom, de az orvos nem látta a vizsgálat során...? A tüneteim a következők: mivel én rendszeresen, minden nap reggel vécézek, ezért akkor is szokott jönni a fájdalom, ami a bal oldalon, a köldökkel egy vonalban keletkezik, egyre lejjebb halad, és amikor már leért a medencecsontig, akkor már pokolian fáj és szúr, és tapintható kötött dudor keletkezik a fájdalom helyén. Ez eltart percekig, aztán mikor végre megindul a széklet, és vécézek, akkor utána a dudor és a fájdalom el elmúlik. Lázam nem szokott lenni, és a székletem se véres soha, nagy néha inkább nyákos, de mostanában már az sincs. Én tényleg igyekszem egészségesen enni, magos kenyeret - soha nem fehéret -, gyümölcsöt, zöldséget minden nap, minden este Acitivát, amibe őrölt lenmagot keverek, sok folyadékot iszok, és ha hazaérek a munkából, minden nap tornázok negyed órát. Nem tudom, mit tehetnék még, hogy a fájdalmak elmúljanak, nem szeretnék diétázni, mert így is elég vékony vagyok (168 cm, 47 kg). Annyi vizsgálaton voltam már, két éve egyfolytában ultrahangról ultrahangra jártam, simára és 4D-n is voltam, vérvételeken, gyomortükrözésen, most a végén vastagbéltükrözésen, és minden egyes leletem negatív lett. Még ezek után is lehetséges a divertikulózis? Az irrigoszkópiát már nem nagyon szeretném megcsináltatni, mert így is szörnyű volt a koplalás a tükrözés előtt.
    Arra is gondoltam, hogy talán lelki okok miatt van ez a fájdalom. Ugyanis három éve volt egy olyan szorulásom, hogy napokig nem tudtam vécézni, és aztán persze hatalmas fájdalmaim lettek, aminek az lett a vége, hogy a kórházban kötöttem ki, ahol hashajtót adtak... Senkinek nem kívánom azt a fájdalmat, amit átéltem akkor! Azóta mindig attól félek, hogy ez bármikor bekövetkezhet, és ha már egy nap nem tudok vécézni, nem érzem az ingert, vagy ha érzem is, de még nem jön ki a széklet, teljesen bepánikolok, és annyira rágörcsölök a dologra, és utána már azért se sikerül. Minden reggel attól félek, hogy megint megtörténik ez a dolog, és talán ettől görcsöl be a hasam is.
    Elnézést, hogy ilyen sokat írtam! Az irrigoszkópián kívül nincs más, ami biztosan kimutatja, hogy van-e divertikulózisom vagy sem? Nagyon szeretnék fájdalmak nélkül élni!
    Köszönöm a türelmét és a segítségét!
    Tímea

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Kedves Tímea!
    Önnek IBS-e van, ennek megfelelően kell a terápiát megválasztani. Amit tapint, az a spastikus, összahúzódott bélszakasz. Javaslom Önnek is az Iberogast és Remotiv extra szedését. Üdv.: Viktor Erika

  • Tisztelt Doktornő! Az alábbi problémával fordulok Önhöz: Laborvizsgálatnál a hugysavszintem…

    Tisztelt Doktornő!

    Az alábbi problémával fordulok Önhöz: Laborvizsgálatnál a hugysavszintem 315. Az orvos ilyen értéknél már diétát javasolt, hogy csökkentsem a vörös húsok fogyasztását, a kávé és fekete tea fogyasztását. Évek óta igyekszünk egészségesen táplálkozni. szinte egyáltalán nem eszek vörös húst, és kávét és fekete teát sem iszom. Csirkehúst és pulykahúst eszem, de hetente max. kétszer. Nem vagyok túlsúlyos sem (168/54) Kérdésem az lenne, hogy mitől emelkedhetett meg a hugysavszintem, vagy mivel van összefüggésben, esetleg más szervemmel lehet baj? (úgy gondolom, hogy a húsfogyasztást már tovább nem kellene csökkentenem.)
    Az orvos izületi problémáim miatt küldött el a laborvizsgálatra.
    Köszönettel várom válaszát: Kati

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Kedves Kati!
    Öröklött enzimzavar okozhatja a húgysav felszaporodását. Nincs egyelőre más teendője, mint fél évente ellenőriztetni a szintjét és gyógyszert csak magasabb értékeknél kell elkezdeni szedni. A magas húgysavszint vesekőre hajlamosít, ezér ezt is célszerű időnként ultrahanggal ellenőriztetni. Üdv.: Viktor Erika

  • Tisztelt Doktornő ! A kérdésem a következő lenne, a májam miatt aggódok egy kicsit, és szeretném…

    Tisztelt Doktornő !

    A kérdésem a következő lenne, a májam miatt aggódok egy kicsit, és szeretném ha segítene.
    Nos a gondom az,hogy a gamma Gt emelkedik 3 havonta egyre több lesz. először volt 72, aztán 100.utánna 145 és most 156. kaptam silegont akkor le ment 54-re, de ez utánna megint felment és már 156 ! Egyfajta gyógyszert szedek, a fülem miatt, fel írtak egy tegretol nevü gyógyszert.2 x1 szemet szedek, ami 400mg. A tegretol előtt már 72volt a gamma gt-m. Ha a gyógyszert szedek akkor meg kéne állnia a növekedésnek vagy nem? De most legutoljára volt,más is Alakalikus foszfatáz 333 u/l Trigliceridek 1,92-előtte 1,50. vőrös vérsejt 6,0 hemoglobin meg 183.

    Szíves válaszát előre is köszönöm ! Tisztelettel: Rigó Mihály

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Kedves Mihály!
    Ha tulsúlyos, akkor elízás magyarázza az értékeit /zsírmáj/. Ha nem, akkor epeúti kő vagy haematológiai okai lehetnek. Üdv.: Viktor Erika

  • Tisztelt Dr. Viktor Erika! A napokban írtam Önnek a csökkent glukoztolerancia miatt. 180g…

    Tisztelt Dr. Viktor Erika!

    A napokban írtam Önnek a csökkent glukoztolerancia miatt. 180g szinhidrát/nap és eddzés.Ezt javasolta az emlékeim szerint.
    Egy nagyon konkrét kérdésem lenne: Beszereztem egy tápanyagtáblázatot, ahol fel van tüntetve az élelmiszerek kaloria/ makronutriens/ egyéb értéke. Szerintem képtelenség kiszámítani ,hogy egy adott nap miből mennyi szénhidrátot veszek magamhoz, ugyanis ,ha a menzán étkezem ( naponta ott szoktam ) és eszek pédául főzeléket hússal. Abba fogalmam sincs ,hogy mennyi lehet a szénhidrát: egyrészt mert nem tudom ,hogy mekkora adag, másrészt fogalmam sincs,hogy rántáshoz mennyi lisztet használtak. Ugyanez vonatkozik a hozzá adott húshoz is. Ugyanez van ,ha eszek egy szendvicset, mert abban van sajt, szalámi, zöldségek. Így pontosan 180g szénhidrátot pontosan betartani szinte lehetetlen. Így szerintem egy nagyon durván kalkuláltan lehet betartani az alacsony szénhidrát tartalmú diétát...Ránézésre/ fejből egy élemiszerről megmondani szeinte képtelenség ,hogy mennyi lehet a szénhidráttartalma...Vagy én csinálok valamit rosszul? Márpedig a szénhidrát minimumhoz tartani kellene magam,mert csak úgy valósítható meg. De így ,hogy az ember nem magának készíti el az élelmiszert, gőzöm sincs ,hogy hogyan...Nem tudom tetszik-e érteni, amire frekventálni óhajtok?
    Következő kérdésem, hogy hogyan étkezzek, hogy NE éhezzek? mert az alacsony szénhidrát tartalmú diéta az számomra egyenlő az éhezéssel? a zöldségek pedig nem nagyon laktatnak jól, mert nincs bennük kalória....

    Előre is köszönöm szíves segítségét és együttműködését!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    A következőket kell betartani:- napi 5x étkezés, fehér kenyér helyett kifli, zsömle, barna kenyér, főtt tésztát minden formában kerülje, a krumpli és rizs köretek helyett főzelékek szerepeljenek. Cukros ételt kerülje,mézet, süteményeket is. Tízóraira, uzsonnára sima joghurt, szendvics sovány felvágottal, zsömlével, vagy pl. alma fogyasztható. Természetesen van amikor ezeket nem lehet betartani, ilyenkor ha több szénhidrát tartalmú ételt vagy gyümölcsöt fogyaszt / pl. palacsinta, körte/ mint a megengedett, akkor a következő étkezésen kell megsórolni, tehát könnyebb és kevesebb ételt kell fogyasztani, hogy a napi szénhidrátbevitel egyensúlyban legyen. Üdv.: Viktor Erika

  • Doktornő nagyon köszönöm a gyors válaszát és a megértését. A válaszára azért is gondolom hogy…

    Doktornő nagyon köszönöm a gyors válaszát és a megértését. A válaszára azért is gondolom hogy már is irok egy pár sort, mert máris látom hogy egy fontos dolgot nem irtam meg. Pár éve amikor jártam ezekre a vizsgálatokr volt béltükrözés, gyomortükrözés amire én akkor azt mondtam ,sohatöbbet, akkor elmentem egy Főorvoshoz aki ultrahangos vizsgálattal ÍBS állapitot meg. Évek ota talán inkáb tavaszal és őszel hosszu hetekig komoj fájdalmaim vannak a belekbe sokszor jobboldalon, de percek mulva már máshol szinte ugytudom kifejezni, őssze visza, de nagyon fáj. Természetesen az év bármely szakába jelentkezik de a tavaszal és ősszel sajnos többhétig is eltart. Görcsoldot és Dicetelt kaptam rá és azt mondta az Orvosom ennéltöbbet nem lehet tenni, persze az étkezésel vigyázni ne füszereset ne zsirossat de én alapjába nem vszem tulzásba az evészetet ijyen irányokba.Amit szeretnék meg kérdezni a Doktornötöl , tulajdonképpen mi ez a IBS. Azt tudom hogy ez kiirva mit jelent,csak azt nem mi baja van tulajdonképpen a ,bélnek, vagy mitöl vagy miért, vagy meddig. Ezt valoban csak szinzen lehez tartani ez az amire azt mondják eggyütkel vele élni. A hosszu ideig elhuzodo fájdalom nagyon megvisel csak ne legyen komolyab baj. Elöre is köszönöm a válaszát. Maradok tisztelettel.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    IBS= irritábilis bél szindróma. A belek beidegzési zavara, a belek ezért vagy görcsösen összehúzódnak / ez okozza a fájdalmat/, vagy kórosan kitágulnak, tónustalanná válnak, bélrenyheség alakul ki. Egyik betegnél a görcsös bélösszehúzódás, a másiknál a bélrenyheség dominálhat, de vannak kevert formák is. Stresszes, szorongó embereknél alakul ki leggyakrabban és gyakran társul hozzá vékoby-és vastagbélgyulladás is / nyálkás széklet/. Sajnos csak a tüneteket lehet kezelni, gyógyítani nem lehet, de enyhe nyugtatók szedése jó hatású lehet. Üdv.: Viktor Erika

  • Kedves Doktornő! Nem tudom, hogy kérdésemmel jó helyen "járok"-e, de ha nem akkor legyen szíves…

    Kedves Doktornő!
    Nem tudom, hogy kérdésemmel jó helyen "járok"-e, de ha nem akkor legyen szíves elnézni nekem. 56 éves nő vagyok. Hónapok óta állandóan ég az arcom, mindig ki vagyok pirulva, nagyon kellemetlen érzés. Vérnyomásom rendben van, nem tudom, hogy mi lehet az oka ennek az arcpirulásnak. Nem tudom, hogy hová forduljak ezzel a problémámmal, de már egyre kellemetlenebb az érzés. Sokszor úgy érzem, mintha 40 fokos lázam lenne, szét akar csattanni az arcom. Kérem Doktornőt, hogy javasoljon valamit ami segítségemre lehet.
    Előre is köszönöm segítségét.
    Mária

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Kedves Mária!
    Vagy vérnyomáscsökkentő mellékhatása, vagy klimaxos tünet lehet. Üdv.: Viktor Erika

  • Tisztelt Dr. Victor Erika! Sokszor halljuk, hogy sok betegség alapja a túlsavasodás, melyet…

    Tisztelt Dr. Victor Erika!

    Sokszor halljuk, hogy sok betegség alapja a túlsavasodás, melyet a természetellenes étkezési szokásaink okoznak. Kétségeim vannak azonban az olvasott-hallott tanácsokkal kapcsolatban:
    Józan paraszti ésszel átgondolva a bázikus ételek csak a savas gyomorba jutásig tartják vegyhatásukat, a gyomortól kezdve viszont akármit is eszünk, a sav az úr. Vagy mégsem?
    Nagyon várom válaszát!

    Üdvözlettel: Takács Irma

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Kedves Irma!
    Nem hiába adott savat a gyomorba az Úr! A normális emésztéshez savas közeg kell, bárhogy is próbáljuk magyarázni az ellenkezőjét. Üdv.: Viktor Erika

  • Köszönöm válaszát. Végeztek HP tesztet. Az eredmény pozitív lett. A panaszaim általában antibiotikumos…

    Köszönöm válaszát.
    Végeztek HP tesztet. Az eredmény pozitív lett.

    A panaszaim általában antibiotikumos kezelést követően jobban felerősödnek.
    (Sajnos a gyakori felfázásaim miatt kellett szednem őket)
    A Normix sokat segített, de nem érezhettem sokáig a javulást, mivel egy újabb hólyaggyulladás miatt szintén szednem kellett.

    Még így is IBS-re gyanakszik?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Igen. Üdv.: Viktor Erika

  • Tisztelt Doktornő! Köszönöm gyors válaszát, tanácsait és útbaigazítását. Tiztelettel: Erzsébet

    Tisztelt Doktornő!

    Köszönöm gyors válaszát, tanácsait és útbaigazítását.

    Tiztelettel: Erzsébet

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Nagyon szívesen! Üdv.: Viktor Erika

  • Kedves Doktornő! Köszönöm szépen, hogy ilyen részletesen elmagyarázta a leletet. Ma vittük…

    Kedves Doktornő!

    Köszönöm szépen, hogy ilyen részletesen elmagyarázta a leletet.
    Ma vittük az eredményt anyu kezelőorvosához, de sajnos csak jövő héten lesz bent, így még jobban köszönöm, hogy addig is nem őrlődünk itthon magunkban.
    Válaszait mégegyszer köszönöm!
    Üdvözlettel:
    Éva

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Nagyon szívesen. Üdv.: Viktor Erika

  • Jó napot kívánok, L tyroxin 25 mg-ot szedek 14 éve. A tavaly azt mondta az orvosom, hogy teljesen…

    Jó napot kívánok,

    L tyroxin 25 mg-ot szedek 14 éve. A tavaly azt mondta az orvosom, hogy teljesen jók az eredményeim, nem lenne szükséges tovább szednem a gyógyszert de szedjem tovább is mert hanem meghizok meg jobban. Az EKG vizsgalatnál valami mindig alacsony vagy lassu -most elnézést ha butaságot irtam- . A kérdésem az lenne, hogy mit tegyek, hogy ne érezzem magam fáradtnak? Napi 8-9 órát alszom és megis álmos és fáradt vagyok mindig.Lehet ez a sziv miatt? Vagy a pajzsmirigy miatt? Az érdekes az, hogy ha Magne B6 -ot szedek akkor még délután is alszom el. Amugy félevente szoktam mindenfele vizsgálatokat megcsinálni: vér, pajzsmirigy, máj, vérnyomás mindig jók az eredményeim.
    Mit tanácsol , mit tegyek?
    Előre is köszönöm szépen a válaszát!
    Tisztelettel
    Lakatos Melinda

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Kedves Melinda !
    Valószínűleg többet kell szednie az L-Thyroxinból, ismét alulműködik a pajzsmirigy. Kérjen beutalót endokrinológiára. Üdv.: Viktor Erika

  • T. Doktornő!
    Okozhat-e hasmenést, hasi görcsöket epekövesség? nekem sok apró epekövet mutatott ki az ultrahang, de nekem mindig a köldök fölött kezd görcsölni a hasam bizonyos ételektől, olyankor a kimerülésig hasmenést kapok, mig a végén már csak nyálka jön belőlem, vagy sárga epe. Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Kedves Heni!
    Igen, lehet epegörcs, először a gyomortájon, a küldök fölött jelentkezhet a fájdalom. Minél hamarabb műtétet ajánlok, mert a kis kövek előbb-utóbb sárgaságot, epeúti elzáródást… Még több

  • Tisztelt Doktornő! Panaszaim 1 éve kezdődtek egy felfázással.A háziorvos antibiotikumot írt…

    Tisztelt Doktornő!
    Panaszaim 1 éve kezdődtek egy felfázással.A háziorvos antibiotikumot írt fel.Azóta gyomorpanaszokkal küszködök.Nem tudom mennyi összefüggés van a két dolog között, de korábban semmilyen gyomorfájdalmam nem volt.Étkezéssel nem függ össze.A görcsös fájdalomhoz hasmenés is társul.Nincs nyák és vér sem benne.Elmenetem gasztroenterológiai szakrendelésre, ahol tükrözésen estem át,ez első ízben nyelőcsőgyulladást és refluxot valamint rekeszsérvet igazolt.Mintavétel történt a vékonybélből,melynek eredménye:A bolyhok magassága lényegében szabályos,de számos boholyszerkezeti eltérés azonban azonosítható.A tunica propriában plasmasejt markerrel nagyszámú plasmocyta azonosítható,mely az itt szereplő lobsejtek többségét teszi ki.A felszíni hámban HE festéssel kevesebb CD3 reakcióval azonban nagyszámú T-lymphocyta azonosítható,az epithel -sejtek,lymphocyták aránya:10:4-5.Számos esetben a T-lymphocyták kisebb clustereket alkotnak a hámsejtek között.Vélemény:Bár a vizsgált részletben BOHOLYATROPHIA NEM LÁTHATÓ, a felszíni hámban kimutatható nagyszámú T-lymphocyta cöeliakiara utal.Egyik orvos 100%-ig lisztérzékenységet szűr le a szövettani leírásból,más belgyógyász pedig problémámat antibiotikum indukálta colitisként értelmezi.Ön szerint lisztérzékeny vagyok?Vastagbéltükrözésem negatív,széklettenyésztésem negatív,vérvételemben semmit nem találtak,a lisztérzékenységet sem állapították meg belőle,az arra vonatkozó adatok negatívak.A gyomor-bél passage vizsgálat negatív.A gyomortükrözést fél évvel ezelőtt végezték,a vizsgálatok sajnos azóta is tartanak,ugyanis a 100%-os gluténmentes diéta ellenére panaszaim azóta is fennállnak.Görcsös hasi fájdalom,néha puffadok,hasmenés...nem lehet étkezéshez kötni.A helyzetet tovább rontja, hogy azóta nőgyógyaszati panaszaim is vannak. Amióta diétázok 20 kilót fogytam. Amíg nem kellett figyeljek az étrendre sose vettem észre, hogy a glutént tartalmazó élelmiszerek problémát jelentenének.Arra is gondoltak talán IBS. Mit tanácsol, vajon mi lehet a probléma?
    Előre is köszönöm, további szép napot!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Igen, én is IBS-re tippelek, de nem találtam információt a Helicobactert nézték-e? Nem tartom lisztézékenységnek, de a xylóz tesztet/ felszívódási próba/ nem ártana elvégezni. Immun-panelt is érdemes lenne nézni a lymphocytás beszűrődés miatt . Egyelőre Normaflore tartós szedését javaslom. Üdv.: Viktor Erika

  • Kedves Doktornő! Nagyon megvagyok fázva.Gyógyszer érzékeny vagyok. Szedhetek ezüst kolloidot?…

    Kedves Doktornő!

    Nagyon megvagyok fázva.Gyógyszer érzékeny vagyok. Szedhetek ezüst kolloidot? Mennyi ideig, és hogyan?
    Köszönöm: Abigél

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Kedves Abigél!
    Szedheti, mert fertőtlenít, de hogy meddig és hogyan azt nem tudom mert nem szoktam használni és nincs vele elég tapasztalatom. Üdv.: Viktor Erika

  • Tisztelt Doktornő! 2 héttel ezelőtt influenza tüneteivel mentem le az orvoshoz. (izületi fájdalom,…

    Tisztelt Doktornő!
    2 héttel ezelőtt influenza tüneteivel mentem le az orvoshoz. (izületi fájdalom, torokfájás, nátha, láz nem volt). Minden vizsgálat nélkül felirta a Klacid duo-t. Beszedtem a 7 db. gyógyszert, de nem javulok semmit, Az izületeim már nem fájnak, de a náthám, és a köhögésem még meg van. Elég hurutosan köhögök. Én nem megyek el az orvosomhoz ezután. Szeretném kérni a tanácsát. Szedjek még antibiotikumot? Vagy valami mást? Kérem, segitsen
    Köszönettel : Anna

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Kedves Anna!
    Ha már nincs láza, ne szedjen antibiotikumot.Vegyen be 2x1 Sinecodot a köhögésre, napi 2x1000 mg C-vitamin pezsgőtablettát, 3x15 csepp Citro cseppet, nagyon sok mézet. És feküdjön, pihenjen még sokat. Jobbulást! Üdv.: Viktor Erika

  • Tisztelt doktor Nö!42 éves vagyok kb 7 honap alatt hirtelen sokat fogytam,80 kg-röl 67-kg-ra,az…

    Tisztelt doktor Nö!42 éves vagyok kb 7 honap alatt hirtelen sokat fogytam,80 kg-röl 67-kg-ra,az étvágyammal nincs baj,naponta 5-6 alkalommal is kiadosan eszem,étkezés után már 1órával ujbol éhség érzetem van és muszály ennem,de egyszerüen a sulyom marad nem hizom 1 dkg sem,székletem naponta egyszer van ébredés után ami hasmenéses jellegü.Most már kezdek egy kicsit aggodni hogy mi lehet ennek az oka!Válaszát elöre is köszönöm!!!!!!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Sürgősen ki kell vizsgálni a pajzsmirigyet. Meg kell nézni a vércukorszintet, nincs-e cukorbetegsége. Ha mindkettőt kizárják, alapos, általános, mindenre kiterjedő vizsgálatokat kell végezni. Üdv.: Viktor Erika