A betegek kérdései (5052)

  • Kedves Doktornő! Aggodom 22 éves DOWN-kóros fiam miatt. Már két hónapja kezdődött nála először…

    Kedves Doktornő!
    Aggodom 22 éves DOWN-kóros fiam miatt.
    Már két hónapja kezdődött nála először hasmenés., kb eg hétig, de nagyon , infúziók után jobban lett, maj két hét múlva hányás kb. egy hétig , de úgy , hogy még a viz is azonnal visszajött , Kórházban infúziók , gyógyszereket írtak fel hányáscsökkentő és gyomorvédőt . Egy hét jó állapot lassan az evés pépes megmaradt benne . -időközben a két hónap alatt 10-12kg-ot fogyott. Majd ujra kórház . GYOMORTÜKRÖZÉS ,HASI ULTRAHANG, CT. Minden negatív .
    Most REFLUX-ra kapott gyógyszereket. Jobban van .
    Ami aggodalommal tölt el, hogy sápadt, fáradékony. Leírom a legutolsó VÉRKÉPÉT.
    kÉREM SZIVESKEDJÉK VÁLASZOLNI ezekkel kapcsolatban, mert az eltérő értékekről azt mondták jelentktelen, de Én már mindentől félek.

    F VS.: 2,8 G⁄1, VvT: 4,3T⁄1 , Hgb:133g⁄1 , Htk: 0,361⁄1 ,
    Tct 278 G⁄1, MCV: 88 f1
    MCH : 30 PG, MCHC: 343 g⁄1 , Glukóz 5,4 mmol⁄1 .,
    Totál bilirubin 7 mmol⁄1, GOT:18 U⁄1 , GPT: 24, GGT: 60 U⁄1, SALP 192 , U⁄1 , Amylase: 45 U⁄1. Karbamid: 3,2mmo1⁄1 , kREATINI: 86 umol⁄1 , Nátrium : 132 mmo1⁄1,
    Kálium: 4.3mmo1⁄1.
    Vérsüllyedés: 5 , TSH: 1,78, FT3: 3.75 PMOL⁄1 FT4: 14,37 pmol⁄1
    AFP tumormarker : 2.73 kU⁄1 . CEA: 0.9 ug⁄1 , CA-19-9: 2.6 kU⁄1



    Viz.vér kimut.: negatív, Viz.ubg.kimut. : normális
    Viz.bilirubin kimut.:negativ, Viz. fehérje kimut. negatív
    Viz. nitrit: negatív,, Viz.aceton kimut.í. negativ.
    Viz. glukóz negatív, Viz. ph. 8 , Viz..fajsúly:1010 ,
    Vörö vérsejt : 2 E⁄1, Gennysejt: 0 E⁄1, hÁMSEJT : 2 E⁄1 , CYLINDER: 0 E⁄1, Baktériumok: 178 E⁄1

    Válaszát előre is köszönöm. Anyuka

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Kedves Anyuka!
    Nincs miért aggódni, a mellékelt leletekben kóros nincs. Egyen a fia gyakran keveset, bőven fogyasszon folyadékot és a gyógyszereket egészítse ki probiotikummal ⁄ Normaflore, Progastro, stb.⁄. Üdvözlettel: Viktor Erika

  • Tisztelt doktornő ! 58 éves vagyok. Pszihés problémával kűzködöm,mely abban nyilvánul meg,hogy…

    Tisztelt doktornő !

    58 éves vagyok. Pszihés problémával kűzködöm,mely abban nyilvánul meg,hogy " vérnyomáskiugrásaim " vannak. Ha pszihiáterhez megyek,akkor nyugtatót ajánl,ha belgyógyászhoz megyek,akkor vérnyomáscsökkentőt .
    Ha nincs semmi pszihés gondom,akkor normális a vérnyomásom.
    Ön szerint mi lenne a reális megoldás azaz,nyugtató,vagy vérnyomáscsökkentő szedése ?

    Üdv. Katalin

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Kedves Katalin!
    Ilyen esetben mindkettőből a csökkentett mennyiséget szoktuk kombinálni, magyarán mindkettőre szüksége van egy minimális adagban. Üdv.: Viktor Erika

  • Tisztelt Doktornő! Az alábbi problémámmal azért Önhöz fordulok, mert már nem egy esetben nagyon…

    Tisztelt Doktornő!
    Az alábbi problémámmal azért Önhöz fordulok, mert már nem egy esetben nagyon jó tanácsokat kaptam.
    50 éves nő vagyok, 44 éves korom óta nincs vérzésem. Kb 2-3 hete viszket ( nem folyamatosan, de többször előfordul naponta meg éjszaka )a szeméremtestem, főleg a nagyajkak, amik duzzadtak is. Az ágyékomnál a bőr néha tapadós.
    Vettem Canesten krémet ( gombára gyanakodtam ), arra enyhül a viszketés ,de nem múlott el véglegesen.
    Megtisztelő válaszát előre is köszönöm
    Éva

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Kedves Éva!
    Talán hormonhiány okozhatja a panaszait, ennek érdemes lenne utána járni és ha szükséges , pótolni.
    Mivel a cukorbetegség is okozhat hasonló tüneteket, ezt is szükséges kizárnia!
    Üdvözlettel: Viktor Erika

  • Tisztelt Doktornő! Egy problémával szeretnék Önhöz fordulni és véleményét szeretném kikérni! 23…

    Tisztelt Doktornő!
    Egy problémával szeretnék Önhöz fordulni és véleményét szeretném kikérni!
    23 éves lány vagyok féléve baloldalon szurkál a hasam, vagyis a beleim,aztán jobb oldalon is elkezdte. Már kb 1 éve nagyon székrekedéses vagyok és ez mostanában elég sok problémát okozott. 3 hónappal ezelőtt arra ébredtem hogy fáj az alhasam,nehéz és kutymorog,bugyborékol a hasam, mintha ki akarna pukkadni. Azt hittük hogy nőgyógyászati probléma,még hőemelkedésem(37.4) és hidegrázásaim is vannak és a fejem is gyakran fáj. A vérképem és ultrahang vizsgálat negatív volt,nőgyógyász nem talált semmit, sebész nem állapított meg vakbelet.Súlycsökkenés minimális(1kg).Belgyógyászati vizsgálatokon is részt vettem( húgyúti fertőzés,petefészek, lágy rész gyulladásra gyanakodott),21 napig antibiotikumos kezelést kaptam de nem használt.Eléggé stresszes típus vagyok,erre is gyanakodtak ezért Frontint írtak fel de az sem használt.
    Végül gyomortükrözés és vastagbéltükrözés következett,de nem találtak semmi olyan koros elváltozást( vastagbél fala kissé vérzékeny és sérülékeny).
    A gasztroenterológus végül szerológiai vizsgálatot kért aminek az eredménye:
    Sz. Transglut: 2.0 negatív
    Gliadin IgA 8.0 negatív
    Gliadin IgG 36- ezzel van probléma
    Mivel a gyomortükrözés során nem vettek szövetmintát,így újabb gyomortükrözésre írtak ki.
    Szeretném megkérdezni a doktornőt hogy Ön mit gondol a problémámról,mi lehet a baj?
    Válaszát előre is köszönöm!
    Vajda Eszter

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Kedves Eszter!
    IBS-re és társuló vékonybél gyulladásra jellemzők a tünetei, próbálja meg a Dicetelt vagy az Iberogastot.
    Üdvözlettel: Viktor Erika

  • Kedves Doktornő! 1 éve megnagyobbodott nyirokcsomók miatt vizsgálnak. Ehhez fokozott fáradékonyságra…

    Kedves Doktornő!

    1 éve megnagyobbodott nyirokcsomók miatt vizsgálnak. Ehhez fokozott fáradékonyságra lettem figyelmes. Átestem góckutatáson, nem találtak semmit. Egy 2.2 cm-es nyirokcsomóm a legnagyobb, ami múlni nem akar, fájdalmatlan. Nem tudom semmilyen betegséghez kötni, mert nem voltam még megfázva sem évek óta.
    Háziorvosom azt ajánlja, hogy a negatív uh ellenére biopsziát kellene végeztetni. Vérképem normális, más vizsgálat nem történt.
    Ön szerint hogyan lehetne kideríteni, mi okozza ezt?
    Érdemes tényleg egy biopsziát csináltatnom?

    Köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Igen, a biopszia ebben az esetben az egyetlen diagnosztikus módszer.
    Üdvözlettel: Viktor Erika

  • Kedves Doktornő Nagyon sokat ⁄minden nap⁄ nagyon fáj a jobb kezem alatt az oldalam és hátul…

    Kedves Doktornő

    Nagyon sokat ⁄minden nap⁄ nagyon fáj a jobb kezem alatt az oldalam és hátul a keresztcsontom. Ég, lüktet.
    Autoimmun beteg vagyok. SLE,ideg-izom axon károsodás, raynaud, izületi gyulladás,magas vérnyomás, vesefunkció szükületem , mellkasi és oldalkozi gorcseim, hallás károsodásom, bal szemfenék érelzáródásom.
    Szeretném megkérdezni, hogy ezek a fenti panaszoknak koze van az alapbetegségemhez?
    A vesefunkció szükület miatt kaptam egy beutalót hasi ultrahangra, és általános laborra. De a labort két hete is elkészitették amikor bent feküdtem a kórházban, ennek ellenére a dialízis kozpont újra kéri.
    Az oldalam , a lábaim és a keresztcsontom fájdalmában nem segítenek a fájdalom csillapítók. Contramal cseppet kapok 100mg⁄ml -ből havonta három üveggel, és ez nem elég. Jeleztem a kezelőorvosomnak aki írt hozzá még tramadolor tablettát, de a háziorvos nem írta fel receptre.
    Ilyenkor mi a teendő?
    Én a háziorvosommal mivel napi kapcsolatban állok nem szívesen ütkozok problémákba.A kezelőorvosommal csak juniusban találkozom ha megyek kontrollra, neki elfogom mondani ezt a dolgot, hogy utasítsa a háziorvost a tobb mennyiségü gyógyszer felírására.
    Koszonettel várom válaszát.
    Privát pedig a gyógyszertárban nem adnak.
    Koszonettel várom szíves tanácsát.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Bonyolult a betegsége⁄ betegségei⁄ és mivel nem ismerem a részleteket, nem is szeretnék erről véleményt mondani.
    Üdvözlettel: Viktor Erika

  • Tisztelt Doktornő! Édesanyám 2002. szeptember 8-án agyembólián esett át, későn jutott orvosi…

    Tisztelt Doktornő!

    Édesanyám 2002. szeptember 8-án agyembólián esett át, későn jutott orvosi segítséghez, de túlélte. Jelenleg 80 éves, erősen mozgáskorlátozott, kommunikációra képtelen.

    Rendszeresen szájsebészi ellátásra szorul, amit egyre nehezebben tudunk megszervezni (vérhigító miatt előtte két vérvétel és laborvizsgálat). Úgy értesültünk, az iny műtéti beavatkozást kiváltó betegségét egyes vérnyomáscsökkentők is okozhatják. Ő a következő gyógyszereket szedi: Letrox, Lokren, Prenessa, Hygroton, Atoris, Syncumar, Nootropil. Ezek között van olyan, amelyik ezt kiválthatja?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Attól függ hogy milyen szájsebészeti problémáról van szó,szerintem nincs összefüggés, de ezt a szájsebész gyakorlatból jobban tudja,
    Üdvözlettel: Viktor Erika

  • Kedves Doktornő! Decemberben kezdődőtt, azt gondoltam csak valami vírus. bal alahasi fájdalom,…

    Kedves Doktornő! Decemberben kezdődőtt, azt gondoltam csak valami vírus. bal alahasi fájdalom, ami ha jelentkezik akkor mindig délelőtt jött rám. Egyre fokozódik, és többször hányás lesz a vége. 2-4 hetente jelentkezik, és kb 4-6 óra alatt elmúlik. Most husvét alatt 2-3 nap is volt. Epekövem van, de háziorvos gasztróra küldött. Székletem nem különösen változott az útóbbi időben, inkább lágyabb, de nem hasmenéses. május végére van időpontom gasztróra.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Talán vesekő vagy homok, hasi UH szükséges és urológiai vizsgálat.
    Üdv.: Viktor Erika

  • Tisztelt Doktornő! Két év óta emelkedett a vérselytsüllyedésem: 20-40. A háziorvosom szerint…

    Tisztelt Doktornő!
    Két év óta emelkedett a vérselytsüllyedésem: 20-40. A háziorvosom szerint ezzel nincs semmi teendő. Valóban? Most magas a C reaktív fehérje is: 6,11. Koleszterincsökkentőt szedek és purinszegény diétát csinálok. Három hónapja fáj a vállam és karom, A reumatológus ránézéses "vizsgálat" után fizikoterápiás kezelést írt, mást semmit. 55 éves szellemi dolgozó nő vagyok. Kérem, adjon tanácsot: jól kezelnek, vagy váltsak orvost.
    Köszönöm válaszát: Erzsébet

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Kedves Erzsébet!
    Feltételezem hogy jól kezelik, de a fájdalmai miatt egy nyaki gerinc felvételre, sz.e. CT-re és csontritkulás vizsgálatra szükség lenne.
    Üdvözlettel: Viktor Erika

  • T. Doktornő! Párom fiatalember, ám régóta vannak csúnya visszerek a lábain. Eddig nem volt velük…

    T. Doktornő!
    Párom fiatalember, ám régóta vannak csúnya visszerek a lábain. Eddig nem volt velük gond, ám az utóbbi egy hétben erős nyilallásokat érez az egyik csomónál. Lehet összefüggés a kb. 5 hete bevezetésre került Covercard vérnyomáscsökkentő szedése és e fájdalom közt? Ha igen, mit tegyünk?
    Köszönöm válaszát!
    Tisztelettel: Emese

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Kedves Emese!
    Nem gondolom hogy a gyógyszerrel összefüggés lenne, a jobb idő beálltával a visszerek is több panaszt okoznak. Párja szedjen Detralexet, használon Lioton gélt viseljen fáslit és lássa egy érsebész, sz.e. műtét, a visszerek eltávolítása is szükséges lehet.
    Üdvözlettel: Viktor Erika

  • Tisztelt doktor nő! Nagyon megilyedtem ma mikor a laborpapírom a kezemben kaptam,Anemia meg…

    Tisztelt doktor nő!
    Nagyon megilyedtem ma mikor a laborpapírom a kezemben kaptam,Anemia meg pajzsmirigy alulműködés miatt ellenőrizték.Elmult két hónapban rendben volt a pajzsmirigy értékem mert 1,8 körül volt.Most mikor nézték 9,880(0,4-4)lett.FT4:1560(10,30-24,45)Ft3:6,02(2,76-6,45)lett.Evvel mi a teendő.ennyire ingadozhat??meg amitől megijedtem A gamma gt ami 81 lett(50alatt)Ezt mi okozhatja?Elég sürven jártam laborba és mindig jó volt nekem,Februárban 42 volt,Többi laborértékem jó lett.köszönettel:Timi

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Kedves Timi!
    Jelenleg is alul működik a pajzsmirigy , amelynek a funkciója ingadozhat, pl. egy felső légúti gyulladás is megzavarhatja. Keresse fel endokrinológusát, mert gyógyszeres módosításra lehet szükség.
    Üdv.: Viktor Erika

  • T. Dr. nő! 47 éves nő vagyok, komolyabb betegségem nincs, semmilyen gyógyszert nem szedek.…

    T. Dr. nő!

    47 éves nő vagyok, komolyabb betegségem nincs, semmilyen gyógyszert nem szedek. A vérképem rendben.
    Általában este 18 óra után már nem szoktam enni, nem is vagyok éhes az esti órákban. (esetleg 1 natúr joghurtot, de ezt sem mindig). Ha esetleg "vacsoráznom kell" valami alkalom miatt, nem is érzem jól magam utána, nagyon telít.
    Napközben rendszeresen eszek, naponta 4-5 alkalommal, és mindig reggelizek. Általában d.e 11 óra felé szoktam éhes lenni.
    Sok zöldséget, gyümölcsöt, főzeléket, de halat , joghurtot, tojást is fogyasztok, reggelire tönköly péksüteményt. Húst nem eszek kb. 1,5 éve. Hetente egyszer gyümölcsnapot tartok.
    1. Azt figyeltem meg, hogy reggelente nagyon gyakran egy tompa fejfájásra ébredek, ami a reggeli elfogyasztása után elmúlik.
    Mi lehet ennek az oka, mit tehetek ellene?
    2. A hajam időnként hullik, ez a táplálkozás (húsnélküliség) miatt van, vagy az életkor okozhatja.
    Köszönöm:
    J.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Talán vashiány jele a hajhullás,a fejfájást pedig a nyaki gerinc is okozhatja.
    Csináltasson egy vérképet. Üdv.: Viktor Erika

  • Tisztelt Doktor no! Megszeretnem kerdezni hogyan lehet megallapitani hogy a magass vernyomas szervi eredetu_e? es hogy ideg alapon a vernyomas fel ugorhatik _e? es ha igen akkor milyen vernyomas csokkentot lehet hasznalni? En negy eve szedem a captopril 0,25mg _os vernyomas csokkentot es… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    A szervi eredetet részletes kivizsgálással lehet igazolni, pl. hasi ultrahang, vese artériák vizsgálata, endokrin kivizsgálás, stb.
    A gyógyszerekkel ne kísérletezzen egymaga, beszélje meg… Még több

  • Tisztelt Doktornő ! 3 hete megfázásos tünetekkel,hurutus köhögés,orrfolyás,torokfájás,orvoshoz…

    Tisztelt Doktornő !
    3 hete megfázásos tünetekkel,hurutus köhögés,orrfolyás,torokfájás,orvoshoz mentem.Nem volt lázam,ugy gondoltam majd magátol elmulik,magátol szakadozott fel a nyák.De kisunokám 2 éves, elkapta töllem ezt a megfázást és 39 fokos láza lett,és nagyon beteg. Az orvos klacid uno tablettát irt fel,köhögésre hurutoldot,és torokfájásra szopogatotablettát. Sajnos már a 3. fajta hurutoldot iszom,de egyik sem jó mert gyomorfájást,és hasmenést okoz.Sokat köhögök,szakadozik fel a nyák,hurutoldo nélkül is,de a torkom az nagyon fáj még mindig.Szeretném őnt megkérdezni,elég e az antibiotikum,hogy elmuljon a hurutus köhögésem,vagy mindenképp kellene szednem hurutoldot.Ha igen tudna e ajánlani olat amitől nem fáj a gyomrom és nem csinál hasmenést.Válaszát előre is köszönöm.
    Üdvözlettel Zsuzsa.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Kedves Zsuzsa!
    Ha még jön fel a váladék, akkor szednie kell, próbálja meg a Terpini hidrát oldatot, 3x1 evőkanál, Rp. nélkül is kapható.
    Üdv.: Viktor Erika

  • Kedves Doktor nő!

    Már párszor írtam Önnek az aranyeres panaszaimról.Sajnos most ismét elő jött hogy vér van a székletemben.1 évvel ezelőtt volt vastagbél tűkrözéem és ott belsőaranyeret állapitóttak meg.De most meg úgy érzem hogy mintha valami kilógna a popsimból valami kis pici… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Kedves Lettike!
    A külső aranyér kis érzékeny duzzanat formájában tapintható. Bő vérzés is származhat ritkán az aranyérből.
    Proctológushoz kell fordulnia.
    Üdv.: Viktor Erika

  • Kedves Doktornő! Olvastam, hallottam, hogy bizonyos gyógyszereket nem lehet kettévágni? melyeket…

    Kedves Doktornő!

    Olvastam, hallottam, hogy bizonyos gyógyszereket nem lehet kettévágni? melyeket nem lehet és mért?

    Köszönettel: Andrea

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Kedves Andrea!
    A középen rovátkával rendelkező gyógyszerek felezhetők. Üdv.:Viktor Erika

  • Tisztelt Doktornő! A segítségét szeretném kérni a vérképleletem elemzésével kapcsolatban. 36…

    Tisztelt Doktornő!

    A segítségét szeretném kérni a vérképleletem elemzésével kapcsolatban.
    36 éves, túlsúlyos férfi vagyok.

    A leleten az alábbi elemek csillaggal vannak jelölve:
    WBCXE: 12,9 G⁄l, Neut: 84,9 %, Neut: 10,96 G⁄l, Lymp: 9,3%, GPT: 43 U⁄l,
    GGT: 99 U⁄l.

    A laborvizsgálat nagy rutin keretében készült, és 8 méhcsípés miatt került rá sor. Allergiás reakció nem lépett fel a csípéseket követően.

    A GPT, már egy korábbi leletemen is magasabb volt a szokásosnál, de nem foglalkoztak vele, mert azt mondta az akkor orvosom, hogy biztosan az ital miatt van, holott egyáltalán nem fogyasztok alkoholt, nem is fogyasztottam soha! Teljesen absztinens vagyok. A dohányzásról 6 éve szoktam le, így már az is kimarad a mindennapjaimból.

    Volt két gerincsérvem (2007, 2008), amelyeket szerencsére nem kellett műteni, mert fizikoterápiás (Tens+Dionin) + gyógyszeres (Rheosolon, Contramal, Mydeton, Ulceran) kezeléssel rendbe lehetett hozni. Ekkor kaptam a gyomorvédő tablettát (Ulceran) a Rehosolon mellé, amely beszedése után, a sérv visszahúzódását követő kontroll laborleleten jelentkezett először a magas GPT érték. A gyomorvédő betegtájékoztatójában szerepelt mellékhatásként a máj eseti funkciózavara, de tartós károsodás lehetőségét nem vetette fel. Lehetséges, hogy ez a gyomorvédő tabletta tartósan, esetleg véglegesen károsította a májamat, ami azóta sem jött rendbe?

    Segítségét előre is tisztelettel megköszönöm!

    Üdvözlettel: János

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Kedves János!
    Feltehetően a túlsúly mellett kialakult zsírmáj miatt magasabb a májfunkciója.
    Üdvözlettel: Viktor Erika

  • Szép Napot Doktor nő! Egy olyan problémával fordulok önhöz,hogy az elmúlt egy évben nagyon sokat…

    Szép Napot Doktor nő!
    Egy olyan problémával fordulok önhöz,hogy az elmúlt egy évben nagyon sokat dolgoztam éjjel is és nappal is,keveset aludtam és rengeteg plusz kiló feljött rám,pedig nem ettem sokkal többet csak rendszertelenül mindig este étkezem,a mai napig mert napközben nincs rá időm a munkám miatt!A mai napig nem állt helyre az alvásom nem tudom mit tudnék tenni és a kilók is megmaradtak!Nagyon rosszul érzem magam,semmihez nincs kedvem,emberek közé sem szeretnék menni,pedig tudom hogy muszáj,folyamatosan mozgok itthon tornázok de semmi eredmény....Nagyon elvagyok keseredve!Már úgy gondolom,hogy orvoshoz kell fordulnom mert érzem magamon hogy minden percben erre gondolok!!!Hova forduljak,mit tegyek!Várom válaszát!
    Üdvözlettel
    S.Erika

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Kedves Erika!
    A legnagyobb hiba amiért a hízás is megindult, az esti egyszeri evés. Csak akkor kezd majd fogyni, ha naponta többször és kevesebbet eszik ⁄ napi 5x étkezés, mely főként fehérjékből áll⁄, kerüli a kenyeret, helyette péksütemény vagy kukoricás, ill. barna kenyér legyen. Fehér rizs helyett barnát fogyasszon és ne egyen főtt tésztát csak durum lisztből készültet, ezen kívül kerülje a krumplis köreteket.Este 6-7 óra után ne egyen, legfeljebb almát vagy joghurtot. És ezek mellett sok türelem és mozgás is szükséges!
    Üdv.: Viktor Erika

  • Kedves doktornő, nem tudom a kérdésemet jó helyen teszem-e fel... 3 éves kislányommal tegnap…

    Kedves doktornő,
    nem tudom a kérdésemet jó helyen teszem-e fel...
    3 éves kislányommal tegnap vérvételen voltunk - CMV, EBV, előző nap azt mondták elég 9re bemennünk és a kislányom ehet előtte. 2 hét mulva kell hivnunk az eredmények miatt.
    Ma belenéztem a beteglapba és azt olvasom, hogy a fenn emlitetett virusok mellett májteszt-ALT, AST, CRP és Teljes vérképet is elrendelt a doktor ur...A vérvételkor nem kérdezték evett-e a kislány én meg nem gondoltam rá, hogy szóljak volt reggeli, hisz előtte azt ,mondták nyugodtan ehet...
    A kérdésem az lenne, hogy a reggeli nagyban befolyásolja majd az emliett eredményeket? HA igen jó vagy rosz irányban? Ha hivunk az eredmények miatt feltétlenül szóljunk, hogy nem éhgyomorra volt elvégezve a vérvizsgálat????Lili

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Ezeket az eredményeket nem befolyásolja hogy evett.Üdv.: Viktor Erika

  • Tisztelt Doktornő, Nemrég csináltattam egy tetoválást a lábamra (nem az első, már többször tetováltak)…

    Tisztelt Doktornő,
    Nemrég csináltattam egy tetoválást a lábamra (nem az első, már többször tetováltak) és úgy tűnik, hogy sikerült a friss sebbel összeszednem egy bakteriális fertőzést. A "seb"⁄tetoválás körül piros a bőröm, kétszeresére duzzadt a bokám (a bokámon van a tetoválás). Fájni a lábam nem fáj, azon kívül, hogy a tetováláson érzem, hogy friss. Lázam nem volt.
    Tegnap megmutattam egy háziorvosnak, aki felírt nekem Doxycyclint. Minden reggel kell bevennem 1 kapszulát.
    Itt az orvos válaszol rovatban azt olvastam, hogy a Doxycyclin csak megállítja a baktériumok szaporodását, de nem öli meg őket. Amennyiben ez igaz, úgy mitől fog elmúlni a fertőzésem? Illetve van Önnek valami ötlete, hogy mivel "kezelhetném" még a fertőzést? A"sebet" kenegetem Bapanten kenőccsel és naponta háromszor lemosom Betadin oldattal, bár a fertőzést így is sikerült elkapnom. :-(
    Előre is nagyon köszönöm a válaszát!
    Üdvözlettel,
    Kata

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Kedves Kata!
    Az antibiotikum mellett meg kell szűnnie e gyulladásnak, de mellette jegelni is kellene⁄ vékony törölközőbe tekerni pl. fagyasztott borsót vagy jéggel töltött gumikesztyűt és ezzel hűteni⁄. A helyi kenőcsök jók, ezt is folytassa.
    Ha mégsem múlna, lássa bőrgyógyász.
    Üdv.: Viktor Erika