A betegek kérdései (5052)

  • Tisztelt Dr. Nő. A vérvételi eredmény, amik meg vannak jelölve: Anti-nukleáris antitest 32.3…

    Tisztelt Dr. Nő.

    A vérvételi eredmény, amik meg vannak jelölve: Anti-nukleáris antitest 32.3
    atipusos ANCA pozitív 1:20
    Pneumococcus IgG 24.08
    Szérum össz. IgE
    A másik eredmény: PHA 10 ug⁄ml 66.5 %
    PHA 5 ug⁄ml 57.4 %
    a ConA és a PWM értékek 29 % - 14 %-ig vannak.

    Kérem a segítségét, mit mutatnak ezek az eredmények?
    Nőgyógyászatilag is állandó gyulladásaim vannak már hosszú évek óta, ideig órák nincs és utána újból előjön.
    Kikezelni nem tudnak belőle. Mit tehetek, hova forduljak?
    Köszönettel:
    Xénia

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Kedves Xénia!
    Immunológiai szakrendelést keressen fel. Üdv.: Viktor Erika

  • Érdeklödni szeretnék milyen vizsgálatokat kell elvégezni egy alapos góc kutatás céljábol .1,5…

    Érdeklödni szeretnék milyen vizsgálatokat kell elvégezni egy alapos góc kutatás céljábol .1,5 év alatt 3 ortopédiai mütétem volt izületi probléma miatt . (idegfelszabaditás a kezeimen) a munkám nem megterhelö fizikai munka pedig .Le irná nekem hova kell ilyenkor menni és hova kell beutaló ,hova nem . Válaszát elöre is köszönöm

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Fül-orr-gége vizsgálat, torokváladék tenyésztés, orr-melléküreg felvétel, fogászat ⁄ panoráma röntgen⁄, vizelet tenyésztés, nőknél nőgyógyászat, férfiaknál urológia. Beutaló nem szükséges. Üdv.: Viktor Erika

  • Köszönöm dr-nő a válaszát. De biztos nem ez lehet velem. Kikerestem a reiter kór tüneteit, csak…

    Köszönöm dr-nő a válaszát. De biztos nem ez lehet velem. Kikerestem a reiter kór tüneteit, csak a szemem stimmelt a többi nem, ja meg az izületeim. sajnos mára még rosszabb lett a szemem. alig bírom nyitvatartani, rettenetesen csöpög a könny belolle, és kettőt látok a betükből amit írok... nagyon csúnya lett, még csunyább, az orom csöpög, és abba kel hagynom az írást mert nem látom amit írok... ez az ismerösöm akinél vagyok most, kb:4-évvel ezelött, én akkor még csodálatosan szép nő voltam, ám ő akkor nagyon maga alatt volt, egyedül volt, és depressziós állandóan., nos mindig herpeszes volt a szája, véres, az arca kevésbé pöttyös mint nekem de egyfolytába kaparászta ezért véres lett neki, és volt olyan hogy autópályán haladva ültem melette a kocsijába, és úgy ömlött a szeméből a könny, hogy majdnem kisodrodtunk az ut közepére, a másik sávba, ezért leállt és meg törölte a szemét, ugyanez volt vele, hogy így csöpögött a szeméből a könny, és csípte. Én akkoriban fiatal lány voltam és bolondos, nem gondoltam volna hogy akár el is kaphatom .... kérdésemre, hogy neked is volt ilyen mi volt az voltál -e orvosnál vele..stb.. nincs válasz. Lecserélte a szemüvegét, és ok mára minden. Én viszont be vagyok zárva , és kb:4-5 körül jön haza, és nem foglalkozik velem, nem kisért el az orvoshoz, és egyfolytában szexuálisan zaklat. Ezalatt azt értem, hogy arra vár hogy az ágyába bújjak és gyereket szüljek neki. Télen az utcákat rottam, és mindenem elveszítettem. A Volt cégnél ahol 10évig dolgoztam titkárnő ként, ott kaptam egy takarítói állást. De a főnököm is kihasználván rossz körülményeim, először még normálisan fizetett nekem aztán semmit, és ő is azt akarta hogy szexuálisan legyek vele. Otthagytam. Ekkor kértem ennek az ismerősömnek a segítségét, én anno nagyon sokat segítettem neki, majdnem csődbe ment a válalkozása, ha én nem lettem volna akkor ő már ki tudja hol van. De amiket mostanába kapok tőlle, miközben a volt felesége jár hozzá a férjét megcsalni, alig bírom már lelkileg ! Nagyon nehéz. Semmi emberséges szó váltás, semmi .... legszívesebben mennék innek de olyan gyorsan de nincs hova, sajnos önhibámból is meg nem is mindenem elveszítettem 2010körül mikor a volt szerelmem elhagyott és az arcom meg csúnyult. De én még így is munkát keresek, kerestem kb:3hónapig egyfolytába ilyen arcal, és most a szemem... :-( Dr- nő szerint ne adjam fel.... ? Nem akarom feladni, én mindig erős nő voltam és azt hiszem még most is hogy mindenből van kiút. 2-éve nem voltam férfivel, és azt hiszem hogy nem is leszek. Partnereim soha nem váltogattam , tiszta rendezett, szinte már tisztaság mániás voltam, és körültekintő nő, és még sorolhatnám... a legrosszabb tulajdonságom talán az volt , hogy nagyon nagyon tudtam szeretni, nem szabadott volna ennyire... és nem vettem észre hogy többet adtam mint amit vissza kaptam, és nem az agyamra halgattam hanem a szívem vezérelt mindig. Mára már tudom mind a kettőre kellett volna halgatni, és nem szabadott volna hogy a szerelem ennyire vakká tegyen. Ne- haragudjon hogy ennyit írtam, ahoz képest hogy kettőt látok és alig bírom nyitva tartani a szemem. Bucsuzom Dr-nő, köszönöm a válaszát !

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Minél előbb vizsgáltassa ki magát, meg kell találnia a módját! Üdv.: Viktor Erika

  • Tisztelt Doktornő! 20 éves nő vagyok, 2 hete gyakori (szinte állandó) vizelési ingert tapasztalok,…

    Tisztelt Doktornő!

    20 éves nő vagyok, 2 hete gyakori (szinte állandó) vizelési ingert tapasztalok, és vizeletürítéskor alhasi fájdalmaim vannak. Viszont vizeletürítéskor nem érzek szúró-csípő fájdalmat, nem véres a vizeletem. Csak az alhasi görcsöt érzem és a gyakori ingert. Ön szerint ezek a tünetek mire utalhatnak?
    Köszönettel:
    Kata

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Ha a terhesség kizárható. akkor vesehomok vagy kő is lehet, bár lehet hogy egyszerű hólyaghurut. Urológushoz kell fordulnia. Üdv.: Viktor Erika

  • Kedvesdoktornő! 36 éves férfi vagyok. kb 10 éve volt egy agyhártyagyulladásom, de akkoriban azt…

    Kedvesdoktornő! 36 éves férfi vagyok. kb 10 éve volt egy agyhártyagyulladásom, de akkoriban azt mondták, hogy nyomtalanul eltűnt. Viszont azóta van meghatározatlan időszakban, de havi egy két alkalommal látászavarom. mi egy foltot jelent ami kiesik a látásomból. ezt általában végtag zsibbadás, nyelv zsibbadás, majd enyhe tudatzavar , és utoljára fejfájás követi. amikor orvoshoz fordultam azt mondta nyugodjak meg, ez migrén, és nem komoly. viszont a napokban a tv ben hallottam pont ezeket a tüneteket, és hogy ezzel azonnal orvoshoz kell fordulni. Mi lehet ez?
    Köszönöm. Norbi

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Kedves Norbi!
    Ez szerintem is migrén! Üdv.: Viktor Erika

  • Tisztelt Doktornő! 21 éves lány vagyok, tanuló. 2 kérdésem lenne: 1. van-e annak valami jelentősége,…

    Tisztelt Doktornő!
    21 éves lány vagyok, tanuló. 2 kérdésem lenne: 1. van-e annak valami jelentősége, vagy mitől lehet az, hogy naponta többször is, hirtelen erős szúrást érzek a testemen itt-ott (karom-lábam-combom-hasam stb.) ez olyan, mintha egy tűt szúrnának belém, néha olyan nagyokat rándulok tőle, odakapok, de semmi... aztán elmúlik, de néha annyira zavaró meg hát fáj is.
    Ön szerint mit kéne tennem? Egyáltalán kell tennem valamit?
    Válaszát előre is köszönöm, üdvözlettel
    Dia

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Kedves Dia!
    Talán Magne B6-ot kellene szednie. Üdv.: Viktor Erika

  • Tisztelt Doktornő! Öcsém 23 éves és már 7 éve szenved vastagbélfekélyben és az ezzel együttjáró…

    Tisztelt Doktornő!

    Öcsém 23 éves és már 7 éve szenved vastagbélfekélyben és az ezzel együttjáró sipollyal. Most abban a szakaszban van, hogy megint csak fogy, fájdalmai vannak, étvágya nincs.
    Sipolya váladékozik. Pentasa, immuran, Klion amit most szed. Van e valami gyógymód, hogy tünetmentes legyen neki, és hogy újra jó legyen a közérzete?
    Kérem segítsen!

    Köszönöm.

    Tisztelettel Nichole.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Kedves Nichole!
    Humira, Remicade injekció és egyéb készítmények jönnek szóba, ezt az illetékes gastroenterológus javasolhatja.
    Üdv.: Viktor Erika

  • Tisztelt Doktornő!

    A következő kérdésben szeretném a segítségét kérni:

    A mai nap folyamán kaptam kézhez vérvételi eredményemet, melyben két érték, nevezetesen a májenzimek szintje mutatott kóros kilengést az elfogatható tartománytól:

    GOT: 47 U⁄L (2-37)Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Kedves Dániel!
    Vírus szerológiai vizsgálat és hasi ultrahang szükséges, feltéve ha nem szed olyan gyógyszert, melynek mellékhatása lehet⁄ pl. lipidszint csökkentők⁄.
    Üdvözlettel:…

  • Tisztelt Doktornő! Néhány hónapja jobb oldalt a bordaív alatt állandó jellegű tompa fájdalmat…

    Tisztelt Doktornő!

    Néhány hónapja jobb oldalt a bordaív alatt állandó jellegű tompa fájdalmat érzek. Hasi uh vizsgálat a máj kp fokú elzsírosodását diagnosztizálta. Alkoholt nem fogyasztok. Kérem szíves szakvéleményét , hogy a zsírmáj okozhatja e ezt, vagy esetleg mely más dolog lehet ami ilyen tünetet tud előidézni?
    Válaszát előre is köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Természetesen a zsírmáj is járhat tompa fájdalommal, de más oka is lehet, ezért az UH mellett gastroenterológiai vizsgálat is javasolt.
    Üdv.: Viktor Erika

  • Tisztelt Doktornő! Szeretném a segítségét kérni. Én egy 52 éves 160cm magas 58kg-os nő vagyok.…

    Tisztelt Doktornő!
    Szeretném a segítségét kérni. Én egy 52 éves 160cm magas 58kg-os nő vagyok. Sajnos kb.30éve dohányzom. A csontritkulás vizsgálatom negatív lett.
    Pajzsmirigy alulműködésem van, erre Letrox-ot szedek kb.20éve.
    Az ultrahang vizsgálat szerint a májam kifejezetten inhomogén (ami nem tudom mit jelent) és cisztákat is találtak benne és a vesémben is. A ciszták méretei a határértéken belül vannak. Elkezdtem májvédő étrendkiegészítőt szedni, de az nyilván nagyon kevés.
    Ezen kívül időnként nagyon megduzzad a nyelvem, majd néhány nap múlva visszahúzódik. Kálciumra nem reagál, az allergia vizsgálat negatív. Nem tudják mi lehet a probléma. Kérem szépen legyen szíves megnézni a vérképemet,ugyanis néhány értékem magas. Már több mint egy éve 3havonta járok vérvételre, hellyel-közzel azonosak az eredmények. Az orvosom néha elejt egy-két szót, de semmi konkrétumot nem tudok. Kérem, tanácsoljon valamit, hogy a magas értékeimet hogyan lehetne normalizálni, ill. Ön szerint mi lehet a probléma?
    Válaszát előre is köszönöm szépen!
    Vérkép:
    FVS: 7,92
    giga ⁄LWT: 4,78
    TERA⁄LHGB: 136g⁄L
    HTC: 0,43
    MCV: 89,9 fL
    MCH: 28,4
    MCHC: 316 g⁄L
    RDW % 14,1
    THR: 345 giga⁄L
    PDW: 41,3 fL !!!
    MPV: 9,7 fL
    neutrophil% 46,0
    neutrophil# 3,64
    lymphocyta% 43,2 !!!
    lyphocyta# 3,42
    monocyta% 6,1 !!!
    monocyta# 0,48
    eosinophil% 2,1
    eosinophil# 0,17
    basophil% 0,6
    basophil# 0,05
    Luc% 2,0
    Luc# 0,15
    MPXI: 5,3
    LI: 1,90
    CRP: 1,29 mg⁄L
    Nátrium: 142 mmol⁄L
    Kálium: 4,1 mmol⁄L
    GLU: 4,5 mmol⁄L
    Urea: 5,2 mmol⁄L
    Grea: 54 mmol⁄L
    Tbil: 4,2 qmol⁄L
    CK: 50 U⁄L
    GOT: 15 U⁄l
    GPT: 14 U⁄l
    GGT: 29 U⁄L
    LDH: 316 U⁄l
    AP: 239 U⁄L !!!
    Koline: 7,82 kU⁄L
    CEA: 3,5 (H) qg⁄L
    CA19-9: 6,4 kU(L
    AFP: 10,8 (H) kU⁄L
    Válaszát előre is köszönöm szépen!
    Tisztelettel: C.Irén

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Kedves Irén!
    A laborban különösen kóros eredmény nincs, a kissé emelkedett limfocita és monocita szám vírus jelenlétére utalhat, készüljön szerológia! Üdv.: Viktor Erika

  • Tisztelt Doktornő! 37 éves nő vagyok.1999-ben rendszeres rosszulléteim miatt teljes kivizsgálásra…

    Tisztelt Doktornő!
    37 éves nő vagyok.1999-ben rendszeres rosszulléteim miatt teljes kivizsgálásra küldött a háziorvosom.Tüneteim:fulladás,heves szívdobogás,szédülés,általános gyengeség érzet.Minden leletem negatív volt.Többek között kardiológián is voltam:szívultrahang,terheléses ekg stb.Mindent rendben találtak,bár kiderült,hogy van egy bizonyos szívbillentyű szépséghibám:a kéthegyű billentyű prolapsusa,ám ez nem betegség,nem okoz problémát együtt lehet élni vele.Végül is kiderült a tüneteimet pánikbetegség okozza.Kaptam gyógyszereket,jártam pszichológushoz,rendbe jöttem.Viszonylag tünetmentes vagyok(utazáskor van némi szorongás bennem,ennyi maradt).Szívemmel minden rendben volt.
    2008-ban nagyon rosszul lettem:heves szívdobogás,szúró fájdalom,vert a víz,zsibbadt a bal karom,remegtem.Mentőt hívtak.Ekg.vérnyomás,minden rendben volt.Kiderült,hogy a rengeteg koffein tartalmú italoktól amit rövid idő alatt megittam lettem rosszul.Ezekről letiltottak.
    Elmentem a kardiológusomhoz.Kaptam egy holter készüléket 24órás megfigyelésre.
    Eredmény:számos sves,elvétve ves.Kóros tachikardia,bradycardia,jelentős pausa nem volt.Tachycard tendencia.Eseménytelen holter napló.
    Vélemény:norm. tágasságú üregek.Norm. falmozgások.A mitrális billentyű
    megvastagodott,fellazult szerkezetű,a mellső vitorla minden systoléban a bal pitvar felé prolabál,I fokú MI-t okozva.Endokardititis prophylaxis javasolt.???????Ez mit jelent?Kaptam 10mg betalocot,ha vannak tüneteim.Nem voltak,ezért nem is szedtem a gyógyszert csak magnéziumot.2 évente kontrollra kell járnom.Minden rendben volt....
    Kb.2hónapja hirtelen szúró,nyilaló mellkasi fájdalmat éreztem belégzésnél.1nap után elmúlt.Voltam az orvosomnál,minden rendben nincs változás a szívbillentyűmmel.Atípusos mellkasi fájdalmam volt.????Ez mit jelent?( szúró fájdalom,ami belégzésnél még rosszabb????)Ezt kiválthatja túlzott fizikai megterhelés???? azt mondta az orvosom,hogy szedhetek rá gyógyszert,béta blokkolót.De milyet????A körzeti orvosom felírt concor cor 2,5mg-ot.Ezt szedhetem?????Rendszeresen vagy csak ha jelentkezik a fájdalom????? A hétvégén megint jelentkezett,még rosszabb volt és még mindig fáj....(3napja kisebb-nagyobb szünetekkel)nincs heves szívdobogáson" csak"a levegővételeknél a szúró-nyillaló fájdalom és a gyengeségérzet.Nagyon ijesztő!Tisztelt Doktornő ezeket a tüneteket a szívbillentyű hibám váltja ki ha túlzottan túlhajtom magam,vagy mi lehet a probléma?????Mit tegyek??Mit szedjek,hogy megint rendben legyek,és hogyan?
    Várom válaszát!Segítségét előre köszönöm!
    Tisztelttel F.Viktória

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Kedves Viktória!
    A mitrális prolapsus a Concor Cor szedésével jól rendben tartható, rendszeresen szedje . Endokarditis profilaxis ⁄ szívbelhártya gyulladás megelőzése⁄ azért szükséges, mert a visszahajló billentyű hajlamosabb a gyulladásos felrakódásra, megvastagodásra.
    A belégzéskor jelentkező szúró mellkasi fájdalom száraz mellhártya gyulladás jele is lehet.
    Üdv.: Viktor Erika

  • Jó napot kívánok! Én egy gyönyörű szép nő voltam. Egy nap a semmiből és ez 2010.januárjában szóval…

    Jó napot kívánok! Én egy gyönyörű szép nő voltam. Egy nap a semmiből és ez 2010.januárjában szóval a semmiből az arcomon börelváltozások jelentek meg. Mai napig meg maradtak, és stereoidos krémet használok, de semmi, talán egy kicsit szebb lett az arcom. 2-3 héttel ezelött, ahogy szebb lett az idő, úgy lett szebb az arcom is. Nem volt érdes mint a krokodil bőr,sima tapintásu lett, és a vörös dudoros foltok is enyhülni látszottak. Ám, ez nem tartott sok ideig... Ismét csúnyább lett, aztán az egyik szemem kezdett bevörösödni. Télen, kezdődött és csak a bal szeme volt bevörösödve, duzzadt volt, és váladékozott. Elmentem a szemészetre télen, és felírtak egy stereoidos szemcseppet, egy csepp a szemembe és máris szép fehér lett, és nem fájt, hatékony volt,és elmúlt a szem vörösödésem- illetve a szemváladékozásom. Kb: 2héten 3héten egyszer kezdett ismét bevörösödni, ekkor egy csepp és már el is múlt , ez teljesen majdnem 3-hónapig volt elég , mármint a szemcsepp. Mára elfogyott a szemcseppem, és tegnapelött elmentem az ügyeletre mert nagyon vörös lett mind a két szemem, igaz kb:1hétig huztam mire elmentem. Nos, az ügyeleten kértem írják fel nekem azt a stereoidos szemcseppet: MAXIDEX-t, de nem írták fel, helyette egy ugynevezett: OFTQUIX -t írtak fel,amit ki is váltottam. De azt érzem nem ér semmit. Szemem vérben usznak és vörösek, nagyon fáj,szúrodik, egyfolytába könnyezem,meg nem szünni akaró könnyek jönnek mind két szememből, nagyon fáj. A Jobb szemeben, egy árpa alul kialakulóban, szemhély felett, egy miniméteresnél kisebb valami gümöcske, ha hozzáérek fáj. Elküldtek egy általános Vérvételre. Nem állapítottak meg semmit, csak annyit,hogy nem alvad a vérem,és vas hiányom van.Mortofel rágótablettát kaptam, amitől ment a hasam így abba hagytam a szedését.
    MÉG EGYSZER:
    Nagyon meg változott az arcom kinézete, nagyon szégyellem ! Dudorok jelennek meg az arcomon, gyenge vagyok,kb:1-2hete be van vörösödve a szemem, meg nem szünni akaró könnyek jönnek ki belöle,szúródik,fáj,stb..kaptam egy szemcseppet tegnap,de még rosszabb tőlle.És a szemeim környékén, és belül egy egy árpa féle jelent meg.Nagyon köhögök,az orrom egyfolytába fujom, és váladékozik de nagyon ez egy két hete van,nagyon fáj a térdem, inkább a térdem de a vállam karom, és a talpam. 2-éve kb: nem közösültem. Mert a barátommal szakítottunk kb:2010.január - február körül,mikor az arcomon megjelentek ezek a vörös- duzzanatok. Azóta küszködök... de pár hete esténként begörcsöltek a lábamon lévő kisujjaim... ez elmult mára. De szinte minden reggel ugy kelek fel,mintha másnappal ezelött egy 10km-távot fututtam volna le. Dohányzom-kávézom,stresszes életetem van. Félig utcán vagyok, félig nem. A mostani nagy problémám a csunya arcom mellett, hogy olyan vörös a szemem,mint a vér, mind a kettő, csepeg a könny belölle, szúródik,fáj. Köhögök nagyon,és az orom váladékozik, egyfolytába fujom, a torkom is érdekes néha, fáj reggelente aztán elmúlik, meg néha nem bírok nyelni,csak nagy nehezen. Néha előjön egy ilyen érzés,hogy 1métert alig bírok megtenni, olyan fáradt és gyenge vagyok, a térdem annyira fáj, és a talpam,és a vállam,karom , kezeim. Néha alig bírom elviselni ezt a fáradságot -gyengeséget. 1-2hete nem bírok enni, és hányingerem van.De nincs lázam,és nem hánytam. 1-2hete felpuffadtam a semmiből üres gyomorral, érdekes volt. Ment is a hasam, kb: a múlt hónapban, de akkor mindenki lázas-beteg volt körülöttem. A Menstruációm hol meg jött hol nem, negyed-és fél éve beállt 2010 - óta, februárban ismét 14nappal hamarabb jött meg, de márciusban szinte teljesen pontosan,csak 2napig tartott.. aztán valamelyik nap legugoltam és azt éreztem mintha valami folyna belöllem.. bementem a wc-be hogy meg nézzem magam, és a fehérnemümön egy barnás kissé vöröses váladékot véltem felfedezni. Ezeek lehetnek az AIDS tünetei ?Vagy lepra ? Sokan bántanak, már szinte nincsennek barátaim, szégyellem tiszta szívemből az arcom ! Fáj a lelkem a kinézetem miatt, és most meg ráadás a vörös szeme is , kérem valaki írja le, hogy milyen betegségnek a tüneteit véli felfedezni a leírtak alapján . Hátrányos helyzetemből, és kinézetemből kifolyolag, nem találok munkát, senki nem áll velem szóba, mindenki úgy néz rám mintha félne hogy el kap tőllem valamit. Az aki most momentán a szállásadóm kb:3-hónapja vagyok nálla. Takarítok, házvezetői munkát végzek, és adminsztrációs munkát neki, szóval ez az ismerösöm van már csak aki segít így munkát ad , de gyógyítani nem tud engem ami érthető is, hisz ő nem orvos. Azt azért még leírnám, hogy ő rajta semmiféle ilyen tünet nem jelentkezett, meg amúgy is oda figyelek hogy esetleg ha a szememből jön a könny akkor ne az ételbe csepegjen, stb... Kezet sűrűn mosok, kádat minden fürdés - zuhanyzás elött kitisztítom, wc-t minden héten egyszer teljesen lefertőtlenítem, és az ismerösöm között és köztem nincs semmi sexuális érintkezés, ő csak segít nekem. Néha ha nappal elalszom,akkor alig bírok felkelni,és olyan érzésem van,hogy nem is kelek fel többet. Kérem segítsenek nekem orvoshoz nem nagyon tudok menni hisz nincs bejelentett munkahelyem, és így nem tudnak teljesen kivizsgálni. Ha valaki tudna nekem segíteni , és felfedez valamilyen egyértelmüen egy betegségre utaló tüneteket rajtam, akkor én leírom a leleteim adatait, stb... Vérvétel : Nőgyógyászati, illetve egy Általános Vérvétel, és Szemvizsgálati. Kérem kedves segítségét- segítségüket !
    Előre is köszönöm a válaszát- válaszukat !

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Talán Reiter kórja van, nézzen utána! Üdv.: Viktor Erika

  • Kedves Doktornő! 60 éves nő kérdése (testsúly általában 60-62 kg. magasság: 158 cm) Egy éve…

    Kedves Doktornő!

    60 éves nő kérdése (testsúly általában 60-62 kg. magasság: 158 cm)
    Egy éve GGT érték 64 mmol⁄l átlagosnál kevesebb alkoholfogyasztás mellett, azóta még tovább csökkentettem a fogyasztást, ennek ellenére idei érték 82 lett. Ezen kívül magas a koleszterin és triglicerid érték is.

    Életvitelemben nincs semmi szélsőség, túlzott étel vagy alkoholfogyasztás sem. Amióta az ultrahang eredményt kézhezkaptam, semmilyen alkoholt nem fogyasztottam.
    Hasi UH rossz eredményt hozott, abban az értelemben, hogy a máj normális nagyságú, fokozottan reflektált, diffúz májparenchyma leasio-t
    jelez.

    Rendszeresen szedett gyógyszerem: Coverex AS reggel 1⁄2 tabletta (5-6 éve), illetve korábban Zocor, újabban Xeter koleszterincsökkentő tabletta.

    Kérdésem: mi okozhatta ezt a bajt, illetve szedhetem-e tovább ezeket a gyógyszereket. (esetleges javaslatot várok, hogy mire cseréljem ezeket a gyógyszeretket). Sajnos a háziorvossal nem nagyon tudunk együttműködni, ezért kérem ezt a segítséget.

    Köszönettel várom választát

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    A gamma-GT emelkedése lehet epe elfolyási probléma, ill. zsírmáj ⁄ melyet a kóros lipidszintek okoznak⁄ is, ill. mindig ki kell zárni hepatitis ⁄ májgyulladás lehetőségét⁄.
    Ha a Xeter mellett a lipidszintek normalizálódtak, ekkor nem kell váltani gyógyszert, de ha továbbra is magasak, akkor ajánlatos.
    Üdvözlettel: Viktor Erika

  • Tisztelt Doktorno! En irtam kb 1-2 hete azt a nagyon hosszu Giardival kapcsolatos levelet.Azota…

    Tisztelt Doktorno!
    En irtam kb 1-2 hete azt a nagyon hosszu Giardival kapcsolatos levelet.Azota problemaim nagyjabol megoldodtak, ertem itt a verzekenyseget es az arczsibbadas is nagyjabol elmult a ca-mg szedesre.Valoszinuleg felszivodasi probelemakat okozott a fertozes?!On azt irta hogy mindenekpp meg kell ismetelni Giardiara a kezelest...December ota mar sokszor megismeteltem, de a teszt ujra es ujra pozitiv.On milyen -vegre hatasos-kezelest javasolna?
    Vissont....a metronidazol prospektusban azt olvastam hogy periferias es kozponti idegredszeri bantalmakban szenvedoknek ajanlot elkerulniuk a metronidazole hasznalatat.Kerdesem az lenne hogy ez az en vitaminhiany altal okozott problemaimra(zsibbadasra) is ervenyes, vagy masra vonatkozik…valmint az is megfordult a fejemben hogy nem okozhatta-e a metronidazole hasznalata a zsibbadast?.
    Valaszat elore koszonom, Zsanett

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Kedves Zsanett!
    Azt is írtam, hogy Fertőző ambulancián kell jelentkezni, ahol ezzel foglalkoznak. Tegye ezt! Üdv.: Viktor Erika

  • Jó napot kívánok!

    33 éves Férfi vagyok! Sajnos nagyon régen hiányos a fogazatom egy baleset miatt, de megpróbáltam ezzel együtt élni eddig sikeresen. A problémám a következő ha eszem gyakran olyan érzésem van hogy levegő szorúl a nyelőcsövembe és csuklásra késztet, valamint utobbi… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Kedves Robi!
    Nyelőcsőgyulladás, reflux és számos más oka is lehet a tüneteinek, gastrocopiát mindenképpen javaslok!
    Üdvözlettel: Viktor Erika

  • Tisztelt doktornő! Négy nappal ezelőtt laporoscopos műtétet végeztek rajtam.Ugyanis volt egy…

    Tisztelt doktornő!
    Négy nappal ezelőtt laporoscopos műtétet végeztek rajtam.Ugyanis volt egy 3 cm-es tályogszerű dolog a méhem mögött,de nem tudták az okát,ezért ezt a műtétet gondolták jó megoldásnak.Mivel beleért a vakbelem,ezért vakbélműtétet is elvégezték.Én fogamzásgátló tablettát szedek,csak jövő héten kellene megjönnie,még el sem fogyott a gyógyszer,de most megjött.Gondolom a műtét miatt,de ez normális dolog?
    Válaszát előre is köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Igen, a műtét és a stressz lehet az oka, ilyenkor ez előfordulhat. Üdv.: Viktor Erika

  • Kedves Doktor nő! 1. Lisztérzékenységi vizsgálatra mentem, mert panaszokat okoztak a lisztes…

    Kedves Doktor nő!
    1. Lisztérzékenységi vizsgálatra mentem, mert panaszokat okoztak a lisztes ételek. Nem szoktam lisztes dolgokat enni székrekedés miatt, de a vizsgálat előtt 10 nappal elkezdtem újra kenyeret, tésztát enni, hogy kimutatható legyen a cöliákia ha esetleg az a bajom.
    Biopszia negatív, glutén, gliadin IgA, IgG negatív. Lehet, h gluténérzékeny vagyok, csak a 10 nap kevés volt ahhoz, h kijöjjenek a tünetek?

    2. A gyomrom (antrum) viszont gyulladt volt (gastritis erosiva).
    Már vagy egy év óta szedek PPI-t (Pariet, Nexium), de nem használnak. Kapar a torkom folyamatosan, evés után olyan érzésem van, mintha feljönne vmi. Voltam 24 órás ph metrián, de nem jön fel kóros mennyiségű sav, ami feljön, az pedig a műszer alsó pontját érte csak el, tehát elvileg nem éri el a légcsövet, torkomat.
    A PPI-k székrekedést, bélfájdalmat okoznak.

    3. A lisztérz. vizsgálatnál néztek allergiát is. Pozitív 2 lett a lisztatka, poratka. Pozitív 3 a Cladospori, ALternaria.
    Okozhatta-e a gasztritiszt a lisztatka vagy a 2 gomba?
    Mennyire súlyos a pozitív 2, 3?
    Most kaptam Histisynt (levocetirizin-dihidroklorid)-t, mert a háziorvos szerint nem kell a PPI, allergia okozza a gyulladást.
    Mit jelent magyarul az Alternaria?

    Köszönöm előre is a türelmét a hosszú levél elolvasásához, megválaszolásához. Azért írtam le a gasztrós részt is, h teljesen érthető legyen a levél. Hol a O-F-Gégészeten, hol a gasztroenterológián kötök ki.

    Tisztelettel: Anikó

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Kedves Anikó!
    Erosiv gastritis a túlzott savelválasztás esetén alakul ki, ezért indokolt továbbra is a PPI szedése, az allergia nem lehet az oka.
    Üdv.: Viktor Erika

  • Kedves doktornő ötven éves vagyok 105 kg 192 cm érdeklődnék,hogy a panaszmentes epekő alatt…

    Kedves doktornő

    ötven éves vagyok 105 kg 192 cm
    érdeklődnék,hogy a panaszmentes epekő alatt a szakember mit ért.
    öt éve vannak 5mm-nél kisebb köveim "panaszt" nem okoznak
    sportolok, diétázom
    ajánlaná-e ezt az ulsofalkot kőoldásra,vagy valami egyebet?
    kérdezném,mert itt a fórumban szereplő epekővel foglalkozó 350 válasz
    99%-ban csak ezt a lehetőséget,vagyis a műtétet jelölik meg.
    Várom válaszát
    Köszönöm

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Ha panaszt ⁄ hasi görcsök, hányinger, puffadás⁄ nem okoznak, akkor egyelőre elég a rendszeres ellenőrzés.
    Apró kövek veszélye hogy az epehólyagból kimozdulhatnak és elzárhatják az epeutakat, ezzel sárgaságot , szövődményt okozva. Természetesen ez vagylagos lehetőség, nem minden esetben fordul elő.
    Úgy tartjuk hogy egy nagy kő kisebb problémát okozhat a későbbiekben mint sok kicsi, ezért megelőzésképpen ajánljuk a műtétet, természetesen teljes panaszmentesség esetén egyelőre ez nem indokolt.
    Üdv.: Viktor Erika

  • Tisztelt Dr. Viktor Erika!

    Férjem 38 éves 6 éve colitis ulcerosában szenved! Gyógyszerei salofalk 500 mg 6 db⁄nap és entokort klizma. Évente jár kontrollra, tükrözésre!
    Vannak rosszabb és jobb időszakai. Most éppen egy rosszabb időszakon lett túl kb 1 hét véres, gennyes… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Kedves Krisztina!
    Colitis ulcerosában ne próbálkozzon hashajtással, mert csak bajt csinálhat, ha ma nem tud sürgősségi osztályon jelentkezni, akkor holnap gastroenterológusához forduljon,… Még több

  • Tisztelt doktornő.Előre is elnézést kérek,ha nagy hülyeséget kérdezek.Kertes házban lakunk⁄falun⁄és…

    Tisztelt doktornő.Előre is elnézést kérek,ha nagy hülyeséget kérdezek.Kertes házban lakunk⁄falun⁄és az éjjel nagy ribillióra ébredtem.A kutyánk egy sünit fogott,amelyet sem továbbmenni nem hagyott,sem hozzá nem fért a tüskéi miatt-.Megfogtam a sünit és kivittem a kertben,eközben megszurt.A kis állat gyorsan elszaladt.Nekem meg az jutott eszembe,mi van.ha veszett volt,és megszurkált.Lehet ilyen veszettség veszély? vagy csak nyállal és harapással terjed?mert a kutyánk oltott,de én nem:Köszönettel várom a válaszát:Lilla

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Veszettségtől nem kell tartania, de a sün tüskéje fertőző is lehet, nem ártana egy Tetanusz!
    Üdvözlettel: Viktor Erika