A betegek kérdései (5052)

  • Tisztelt Hölgyem! Szeretnék érdeklődni, hogyan lehet felismerni ha valaki végbélgilisztás?Viszket…

    Tisztelt Hölgyem!

    Szeretnék érdeklődni, hogyan lehet felismerni ha valaki végbélgilisztás?Viszket a végbélnél?Mi a teendő ilyenkor? Ha szeretnék székletvizsgálatot kérni, akkor mit kell tennem?El kell mennem a háziorvoshoz, hogy beutalót írjon ki a vizsgálatra?Aztán hová kell fordulni, ha a háziorvos nem veszi komolyan a gyanúmat?Hallottam már ilyenről, hogy kinevették az érdeklődőt ha erről kérdezte az orvost egy faluban.Ha mégis segít, akkor a klinikán kell székletvizsgálatot végeztetni, ez ingyenes vizsgálat?
    Szeretnék érdeklődni, hogy valós lehet-e, amit egyik internetes portálon olvastam a végbélgiliszta nagyságáról, és előfordulásáról?
    Kérem csak a képeket tekintse meg.Létezik-e ilyesmi emberi szervezetben, vagy átverés lehet?
    Van-e a valóságban ilyesmi?Elhihető-e ez, vagy nem?Mindenkiben van ilyesmi?Szörnyű látvány és megrémítő.

    Tüneteim:székrekedés, hasmenés nem mindig és több olyan panasz, amit a honlapon is olvashatunk.Kiskutyánk van.

    http://www.drnatura.hu/kepgaleria.php

    Köszönöm szépen!

    Tisztelettel:Éva

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Lásd válaszom!

  • Tisztelt Doktornő! Tisztelt Hölgyem/Uram! Szeretnék érdeklődni, hogyan lehet felismerni…

    Tisztelt Doktornő!

    Tisztelt Hölgyem/Uram!

    Szeretnék érdeklődni, hogyan lehet felismerni ha valaki végbélgilisztás?Viszket a végbélnél?Mi a teendő ilyenkor? Ha szeretnék székletvizsgálatot kérni, akkor mit kell tennem?El kell mennem a háziorvoshoz, hogy beutalót írjon ki a vizsgálatra?Aztán hová kell fordulni, ha a háziorvos nem veszi komolyan a gyanúmat?Hallottam már ilyenről, hogy kinevették az érdeklődőt ha erről kérdezte az orvost egy faluban. Ha esetemben komolyan vesz, beutalhat egy klinikára, ott végzik a vizsgálatot?
    Tüneteim, végbélviszketés (kiskutyánk van nemrég), székrekedés, hasmenés váltakozva de nem mindig, és sok hasonló panasz amit az alább feltüntetett honlapon láttam.

    Szeretnék érdeklődni, hogy valós lehet-e, amit egyik internetes portálon olvastam a végbélgiliszta nagyságáról, és előfordulásáról?
    Kérem csak a képeket tekintse meg, ne a terméket minősítse, valószínűleg nem is teheti ezt meg.Létezik-e ilyesmi emberi szervezetben, vagy átverés lehet?Eléggé megrémített a dolog.

    Egyrészt drága a szer, másrészt nem tudom elhinni.Mit tanácsol Ön ha végbélgilisztás lennék?

    http://www.drnatura.hu/kepgaleria.php

    Köszönöm szépen!

    Tisztelettel:Éva

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Valószínűleg a cérnagilisztára gondol. Étvágytalanság, levertség, kisebb hasi görcsök, álmatlanság, éjszakai végbélviszketés képezi a tüneteit.Nem vagyok meggyőződve hogy Önnek ez a baja. Egy coloscopia tisztázná az okot, nem érdemes a gilisztára fogni. Vermox nevű gyógyszer hatásos rá. Ha egy tabletta bevétele után tünetei nem csökkennek, további kivizsgálás javasolt. A széklet vizsgálata nem mindig diagnosztikus, nem sok értelme van. Üdv.: Viktor Erika

  • Kedves Doktornő!! Köszönöm szépen válaszát, igen erosios, hámhiányos gyomornyállkahártya gyulladást…

    Kedves Doktornő!!

    Köszönöm szépen válaszát, igen erosios, hámhiányos gyomornyállkahártya gyulladást állapítottak meg a gyomor antrumban. Ilyenkor a vas mért nem tud rendesen szétbomlani vagy felszívódni????, mert a corpus ép és úgy tudom olyankor okoz vashiányt, mert a savtermelő sejtek károsodnak.
    Köszönöm válaszát, további jó munkát kívánok!
    Claudai

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    A vashiány a lassú vérvesztésből adódik, nem a felszívódás hiányából. Üdv.: Viktor Erika

  • Kedves doktornő! Epekő műtétem holnapra van előjegyezve a menstruációm pedig ma jött meg befolyásolja…

    Kedves doktornő!
    Epekő műtétem holnapra van előjegyezve a menstruációm pedig ma jött meg befolyásolja ez a műtétet?Köszönettel:Marika

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Bocsánat, elkéstem a válasszal, de nem befolyásolja. Üdv.: Viktor Erika

  • Tisztelt Doktornő! Egy ideje reggelente nagyon vastag, fehér színű, lepedékszerű képződmény…

    Tisztelt Doktornő!
    Egy ideje reggelente nagyon vastag, fehér színű, lepedékszerű képződmény (folyékony, nyálszerű) található a nyelvemen, amit könnyen el tudok távolítani, de nagyon kellemetlen. Valamint napközben is néha mintha hab képződne a nyelvemen, ami a nyelőcsőből jön fel, és nagyon zavaró. Mire utal? Mit tehetnék ellene? Előre is nagyon szépen köszönöm a választ!
    Üdv, Lilla

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Refluxra utalhat, de gomba sem kizárt. Egy gyomortükrözést kellene végeztetni. Üdv.: Viktor Erika

  • Kedves Doktornő!

    A következő kérdéssel fordulnék Önhöz. Kb 6 évvel ezelőtt diagnosztizáltak nálam pajzsmirigy túlműködést, aminek a kísérő tünete volt, hogy kidülledt a szemem. A betegség hosszas kezelés után elmúlt, viszont a szemkidülledés nem. Ez engem a mai napig nagyon zavar.… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Ún. Basedow -kór esetén a szemtünetek enyhítésére bizonyos fokig van lehetőség. Endokrinológusok foglalkoznak ezzel, csak személyes vizsgálat után lehet bármilyen terápiába belefogni. Üdv.: Viktor… Még több

  • Tisztlet DoktornŠ! A barátomat rekeszizomsérvvel kezelik. Már több,mint 4 hónapja szenved tŠle.…

    Tisztlet DoktornŠ! A barátomat rekeszizomsérvvel kezelik. Már több,mint 4 hónapja szenved tŠle. Inexium-ot kapott, de a második gyomortükrözés során az derült ki, csak súlyosabb, nagyobb lett a sérv. Most Eupantol-t kap, és megállapították, hogy a nyelŠcsöve is károsodott a sav visszaömlésektŠl (reflux és gyulladt gyomorszáj ugyancsak diagnosztizálva sajnos), sŠt a tüdejét is érinti. Alig kap levegŠt, fŠleg étkezések után. Tudna javasolni olyan megoldást, ami az állandó légzési nehézségi panaszain enyhíthet? Illetve igaz az, hogy amnyennyiben nem elég nagy a sérv (jelenleg 2 centis és komplikált), akkor NEM javasolt mŠteni, mert veszélyes és komplikációkkal jár, illetve nem garantálható, hogy jobb lesz utána az állapota?Az is segítség volna, mivel külföldön tartózkodunk, itt ápolják, állapota miatt utazni sem tudunk, szeretném megtudni, hogy az Inexiumon kívül, az Eupantol-nál létezik-e hatékonyabb orvosság? Segítségét elŠre is köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Előbb-utóbb a panaszok miatt műteni kell. Ismerem a specialistát, aki Mo.-on ezt endoszkóposan, műtét nélkül végzi, ha szükség lenne rá, segítek. Egyelőre az említett gyógyszereket 2xl-es adagban kellene szedni, mellette 3xl Cerucal és 2xl Motilium szedése javasolt, ezzel a sérv kiürülését lehet segíteni. Evés után kicsit sétáljon vagy mozogjon / de ne hajlongjon/. Lefekvés előtt egy-két órával már ne egyen. Gyakori, kis étkezés ajánlott, fekvéskor a fej magasabban legyen, több párnát használjon. Üdv.: Viktor Erika

  • Kedves doktornő nagyon szépen köszönöm a válaszát,minden jót kívánok a továbbiakban is.

    Kedves doktornő nagyon szépen köszönöm a válaszát,minden jót kívánok a továbbiakban is.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Köszönöm, kívánok én is Önnek minden jót!

  • Kedves Doktornő!! Egy hónappal ezelőtt gyomortükrözésen voltam, emésztési zavar és vashiány…

    Kedves Doktornő!!

    Egy hónappal ezelőtt gyomortükrözésen voltam, emésztési zavar és vashiány miatt. Idült-Aktív Antrum gastritist álapítottak meg, a corpus ép. Viszont a doktornő azt mondta, hogy corpus gyulladása miatt alakult ki a vashiány....Akkor mért van a leleten, hogy a corpus ép???, vagy csak szövettanilag értendő???
    Tisztelettel: Claudia

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Vashiány csak akkor alakulhat ki, ha a nyálkahártyán felmaródások /felületes kis fekélyek / is voltak. Ha csak gyulladás van, nem lehet oka vashiánynak, tovább kell keresgélni / főleg nőgyógyászat és béltükrözés, ill. pajzsmirigy- funkció/.
    Üdv: Viktor Erika

  • Kedves Doktornő! Elnézést, de még kérdésem lenne vérnyomás jeligére. Normodipinet már régebben…

    Kedves Doktornő!
    Elnézést, de még kérdésem lenne vérnyomás jeligére. Normodipinet már régebben szedtem, de attól dagadt a lábam és utána kaptam a Coaprovelt. Ön nem javasolná a Cardurát? Köszönöm

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Ha dagadt a lába, akkor tényleg nem szedhető a Normodipine. A Cardura XL javasolható , este 1 tbl. helyette. Üdv.: Viktor Erika

  • Tisztelt Doktornő! Köszönöm vérnyomás jeligére adott válaszát. Reggel szedek Concor 5 és Coaprovel…

    Tisztelt Doktornő!
    Köszönöm vérnyomás jeligére adott válaszát. Reggel szedek Concor 5 és Coaprovel 150/12,5 gyógyszert. Többnyire este megy fel a vérnyomásom. Célszerű lenne a Cardurat ezért este szedni?
    Köszönöm

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Vagy a Co-Aprovel emelését javaslom reggel 300 mg.-ra, vagy ha a 150 mg-os Co-Aprovel marad reggel,akkor este Normodipine vagy Norvasc 5 mg szedése javasolt, néhány nap múlva már stabilizálódik a vérnyomás. Üdv.: Viktor Erika

  • Kedves doktornő.Szeretném meg kérdezni, hogy epevezeték szükűletem van amit már egyszer meg csinálták…

    Kedves doktornő.Szeretném meg kérdezni, hogy epevezeték szükűletem van amit már egyszer meg csinálták csak nem sikerült .Most akarják mégy egyszer meg próbálni ,azt szeretném tudni ha nem sikerül másodszor sem ,ilyen kor mi a teendő ,nem lehet más képen csak ERCPvizsgálatal elvégezni mert én már nagyon félek.Most a máj funkció 376.ez mennyire jó vagy rossz.eredmény, és azt szeretném még kérdezni ,hogy mostanában sokat van has menésem ,hogy van e a kettőnek köze egy máshoz..Nagyon szépen köszönöm előre is a válaszát..

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Sajnos csak ERCP során tudják a szűkületet megszüntetni. Ha nem sikerül, hasi műtét szükséges. A májfunkció magas. A hasmenés az epetartalom kiürülésekor jelentkezhet. Üdv.: Viktor Erika

  • Kedves Doktornő! Egy ideje elkezdett fehér színűvé válni a körmöm. Mára már egészen nagy felületen…

    Kedves Doktornő!

    Egy ideje elkezdett fehér színűvé válni a körmöm. Mára már egészen nagy felületen fehér, csak a tetején maradt meg az eredeti rózsaszínes árnyalat. A nővérnek mutattam (háziorvoshoz ezzel nem jutottam be - nem Magyarország), azt mondta biztos beütöttem (???), vagy vitaminhiány.

    A székletem is sárgás színű, már nem tudom mikor volt utoljára barna.
    Fogamzásgátlót és Betaloc ZOK-ot szedek (magas pulzusra), de mindkettőnél előbb kezdődött a köröm-fehéredés, a sárgás széklet csak néhány hónapja.

    Kétszer voltam általános vérvételen, mióta elkezdődött ez a fehéredés, de egyszer sem volt semmilyen extra máj, vagy egyéb érték. (Tul.képp. a koleszterin és a HDL koleszterin volt magasabb, de arra azt mondták, teljesen rendben van.)

    Húst ritkán eszem, ám amikor ettem sem színeződött normálissá a székletem. A körmöm pedig egyre fehérebb. Nagyon kellemetlen, olyan látványt nyújt, mintha beteg lennék.

    Minden másban jól érzem magam, hasi fájdalmaim nincsenek, vagy csak elvétve, enyhén, nem számottevő.

    Kedves Doktornő, mit tegyek? Most két hét múlva egy magán laborban fogok kérni egy vérképet, csak, hogy lássam milyenek a máj értékek, mert mindenhonnan azt hallom, a fehér köröm erre utal. De nem vagyok orvos! Mit javasol, hova forduljak, vagy mi lehet ez?

    Válaszát köszönöm,
    Liliann

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    A köröm leírt elváltozását gombák is okozhatják, ha így van, összefügghet a széklet színével is. Keressen fel bőrgyógyászt a hatásos kezelés érdekében és végeztessen egy széklet tenyésztést gomba kimutatásra. Üdv.: Viktor Erika

  • Tisztelt Doktornő ! Van egy problémám amiben segítséget kérek öntől.Reggelente ha sokáig fekszem…

    Tisztelt Doktornő !
    Van egy problémám amiben segítséget kérek öntől.Reggelente ha sokáig fekszem vagy alszom akkor bal alhasi fájdalmam van mi helyt felkelek járok egyet el múlik!
    Régebben kezdődőt akkor csak egy oldalamon feküdtem akkor fájt át fordultam a másik oldalamra el múlt!
    Az lenne a kérdésem mi lehet ez?
    Válaszát előre is köszönöm!
    Tisztelettel László

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Kis hasi sérv, ill. mozgásszervi, gerinc eredetű egyaránt lehet. Üdv.: Viktor Erika

  • T.Doktornő ! Tisztelettel kérem Önt, hogy szíveskedjen az alábbi próblémámmal kapcsolatosan…

    T.Doktornő !

    Tisztelettel kérem Önt, hogy szíveskedjen az alábbi próblémámmal kapcsolatosan tájékoztatni !
    38 éves vagyok, kőnyvelő,22 éve ülő munka, nehéz, stresszes múlt, 15 évesen gyerekvállalás , idegeskedésből bőven kijutott.
    Próblémáim megoldodtak 2 éve ,kiegyensúlyozott szép családi életet élünk, jut idő pihenni is nyaranta.
    Vérnyomásom 100/70 vagy 98/60 ( nem magas )napi rendszereséggel mérem otthon )
    Viszont pulzusom reggel ébredéskor 65-72 között van, este is általában alacsony, napközben 72-90 közé emelkedik, ( agykontrollal szépen le tudom vinni 70-72 re. )
    Két hete 136 volt a pulzusom napközben a munkahelyemen, vérnyomásom feltolta 140/80-ra nem tudom miért egyszer csak elkezdett szaporán verni a szívem, persze bepánikoltam ezáltal ugye gyorsabban vert és allig vártam elérjek az orvosig).Nem szúr nem zsibbad semmim ilyenkor. Ekkor gyors Ekg , labor vizsgálat ( orvosom mindent rendbe talált , nem tartotta szükségesnek a további vizsgálatokat ) Concor 5 mg és frontin 5 mg szedését napi 1 db.javasolta. Ilyenkor attól félek, hogy megáll a szívem és bepánikolok . Nagyon rossz érzés. Mindig attól félek, hogy újra jelentkezik nálam ez a szapora pulzus.
    Én csak mindegyikből felet szedek, nem merek többet beszedni.
    Nem tudom a Concor az alacsony vérnyomásom ellenére szedhető-e ? ? Mi lehet az oka, hogy felszökik a pulzusom ? Jó úton járok, hogy pszichológushoz mentem , elvégeztem egy agykontról tanfolyamot, esetleg további vizsgálatok szükségesek-e ? Nagyon izületes vagyok, gyerekkoromban felfáztam azóta minden porcikámat érzem.
    Köszönöm Megtisztelő válaszát
    Erika

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Mindenképpen javasolt egy kardiológiai szakvizsgálat, ezen belül is egy szív ultrahang végzése. Mitrális prolapsus okozhat ilyen panaszokat, ezt ki kell zárni! Üdv: Viktor Erika

  • Tisztelt Doktornő! 42 éves nő vagyok.Több, mint egy hete mérem a vérnyomásom és mindig 140/90…

    Tisztelt Doktornő!

    42 éves nő vagyok.Több, mint egy hete mérem a vérnyomásom és mindig 140/90 fölött van. Kérem adjon tanácsot milyen vérnyomáscsökkentőt szedjek. Ön melyiket javasolja ami szinten tartaná a vérnyomásomat?

    Válaszát előre is megköszönve,

    Tisztelettel:

    Henrietta

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Nem adhatok gyógyszerre tanácsot interneten, mert ez veszélyes lenne. Keresse fel családorvosát és beszélje meg vele problémáját, biztosan megoldja. Üdv.: Viktor Erika

  • Tisztelt Dr. Viktor Erika! Olyan kérdésem lenne,hogy a Mamámat 1 hete bevitték a kórházba mivel…

    Tisztelt Dr. Viktor Erika!
    Olyan kérdésem lenne,hogy a Mamámat 1 hete bevitték a kórházba mivel súlyos vérszegénységet állapítottak meg nála.Vért kapott és elküldték csontvelői mintavéltel vizsgálatra és gyomortükrözésre.A csontvelőinek még nem jött meg az eredménye csak két hét múlva várható a gyomortükrözésen viszont nem találtak rosszindulatú daganatot,de azt mondták az a csontvelőben sincs.
    Most B12 vitamint kap,de azt mondták ez nem fog rajta segiteni mivel annyira vékonyak a vérlemezkéi,hogy ezt nem okozhatja a B12 vitamin.
    Rosszindultú daganat lehetőségét kizárták,de lehet egy jóindulatú daganat?
    A panaszok megszűntek pl a fulladás mióta megkapta az első vért.
    Ön szerint mi állhat a dolog hátterében?
    Várom válaszát!
    Üdvözlettel:
    Nikoletta

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    A leírtak alapján nem eldönthető hogy mitől lehet, kevés az adat és pontatlan a leírása. Meg kell várni a csontvelői eredményt, valamint a béltükrözés, nőgyógyászat eredményét is. Lehetséges hogy a vörösvértestek korai szétesése okozza, ezért is fontos a csontvelői lelet. Biztosat csak ennek és a kiegészítő vizsgálatok eredményének tudatában lehet mondani. Üdv.: Viktor Erika

  • Kedves Doktor Nő!

    Segítségét szeretném kérni. Tudom, hogy orvoshoz kéne fordulnom a problémámmal ,de most még egy darabig nem tudok eljutni.

    Már fél évvel ezelőtt arra ébredtem fel éjszaka , hogy a kezemen az ujjaimat alig tudom behajlítani s fájnak meg vannak püffedve.De… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Panaszait mozgásszervi, nyaki problémák okozhatják, vagy ún. Carpal-Tunnel syndroma, mely a kérdéses területet ellátó idegek nyomását okozza. Bioptron lámpával nem várható javulás. Neurológiai… Még több

  • T. Doktornő! Szeretném megkérdezni mi a különbség a Cardura XL retard és a Cardura gyógyszer…

    T. Doktornő!
    Szeretném megkérdezni mi a különbség a Cardura XL retard és a Cardura gyógyszer között. Melyiknek a hatása az erősebb. Mikor lehet szedni, reggel vagy este.
    Tisztelettel

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    A Cardura XL-nek 24 órás, nyújtott hatása van, naponta egy alkalommal szedhető, a sima Cardura gyengébb, rövidebb hatású, naponta többször is szedhető , kombinálható.Lehet reggel is és este is szedni, ezt az is befolyásolja hogy milyen gyógyszereket szed még és mikor. Azt javaslom, hogy családorvosa segítségét kérje a beállításban! Üdv.: Viktor Erika

  • Üdvözlöm!Érdekelne, hogy székrekedés és erős gázosodás miatt milyen vizsgálatok szükségesek.És…

    Üdvözlöm!Érdekelne, hogy székrekedés és erős gázosodás miatt milyen vizsgálatok szükségesek.És Önhöz belehet jelentkezni?Köszönöm

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Javasolt lenne egy pajzsmirigy vizsgálat, egy hasi ultrahang és kezdetben egy labor / hasnyálmirigy-funkció is/. Ha ezek eltérés nélküliek, sajnos el kell végezni a gyomor-és béltükrözést. Üdv.: Viktor Erika