A betegek kérdései (5052)

  • Tisztelt Doktor nő!Köszönöm szépen gyors megnyugtató válaszát! Szép napot!

    Tisztelt Doktor nő!Köszönöm szépen gyors megnyugtató válaszát!
    Szép napot!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Nagyon szívesen. Jobbulást kívánva üdvözlettel: Viktor erika

  • Tisztelt Doktor nő!Mostanában sokszor elő fordul egy nap hogy többször is megszédülök 1-1 pillanatra…

    Tisztelt Doktor nő!Mostanában sokszor elő fordul egy nap hogy többször is megszédülök 1-1 pillanatra mint ha kiszaladna a lábam alól a talaj.napközben többször érzek tompa fejfáját és olyan mint a a fejem egyfolytában szédülne de még sem szédül és olyankor csak olyan fura érzés, nem is tudom megfogalmazni mint ha forogna a fejembe valami.
    Mi tud ilyen panaszokat okozni? A vérnyomásom jó 120 /60/65
    4 hónapja szültem a pajzsmirigyem alul működöt gyógyszert szedtem rá és jelenleg is szedem vérvételen a napokban voltam a tsh jó és a vérképembe sincs eltérés a koleszterin egy kicsit emelkedettebb.
    Panaszom még hogy a új végeim zsibbadnak főleg reggel mikor felkelek,ez a zsibbadást okozhatja esetleg az hogy a babát a karomon tartom többször mikor etetem is, és dajkálásnál?Keveset alszom elég kimerült vagyok magne b 6 szedek,és még egyéb vitaminokat. Szoptatni nem szoptatok.
    A gerincem nagyon fáj főleg a lapockámnál,és a nyakamat is sokszor érzem merevnek.
    Szülés előtti betegségeim Mr Gerinc felvétel Gerinc íve diszharmonikus a háti kyphosus fokozódott A csigolya testek magassága , megtartott, a peremszélek a középső háti szakaszon megnyúltak A dicusok víztartalma enyhén csökkent.
    Ezen kivül ,még volt 3 évvel ezelőtt egy koponya Mr is ahol Multiplex fehérállományi laessio állapítottak meg, és azt mondták azzal nem kell foglalkoznom, mert az is lehet hogy már gyerek korom óta meglehet végül is ezt akkor sem értetem és most sem hogy ez mit jelent, de mai napig a tudatomban jelen van hogy ott valami góc van ha nem is kell foglalkozni vele.
    kedves doktor nő ön szerint hová forduljak most ?A jelen lévő betegségeim esetleg okozhatják ezeket?
    Aggódom nagyon és félek is, de főleg attól félek hogy baba a kezembe van és nehogy akkor szédüljek meg esetleg úgy hogy elesek ,nagyon félek már fel venni is a kicsit.
    Köszönöm megtisztelő válaszát! 38 -éves anyuka

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Kedves Kérdező!
    Panaszai egyértelműen mozgásszervi eredetűek és a nyaki gerinc eltérései okozzák. 2 irányú nyaki gerinc, foramen felvételt kell kérnie a nyaki gerincszakaszról, sz.e. nyaki CT is jó lenne porckorongsérv irányában. Rheumatológusnak és ideggyógyásznak kell megvizsgálni.Nem lesz semmi más komoly baj, ne izguljon! Üdvözlettel: Viktor Erika

  • Tisztelt Doktornő! Ezúton szeretném a segítségét kérni, betegségem okának felderítésében.…

    Tisztelt Doktornő!

    Ezúton szeretném a segítségét kérni, betegségem okának felderítésében.
    Kb. 5 éve kezdődött egy rosszulléttel. Autóvezetés közben volt egy pár percig tartó kettős látásom, miután egy tartós, állandó szédülés maradt fent. Előtte való nap volt
    egy enyhe lefolyású gyomorrontásom, amiért az említett napon szinte csak ásványvizet ittam. A hirtelen fellépő rosszullétet ennek tulajdonítottam. Mivel a szédülésem nem múlt el,
    kezdtem sorban kivizsgálásokra járni, nem sok sikerrel. Két hét múlva jött egy újabb
    kettős látás, ami szintén 10-15 percig tartott, majd elmúlt.
    Ezután viszont egyre többször éreztem, hogy felpuffad a gyomrom és csak kapkodok levegő
    után. Sajnos ez a puffadás is maradandónak bizonyult. Mára sajnos már mindennapossá
    vált. Egy-két éve már olyan szintűre fejlődött, hogy bizonyos ételek elfogyasztása után
    napokig rosszul vagyok, izzadok, alig bírok felkelni, ok nélkül ásítozom, a gyomrom olyan mintha egy léggömböt nyeltem volna le, az összes izületem recseg-ropog.
    Még a legelején neurológiai tünetekkel kezeltek, mondván biztos valamilyen fóbia okozta.
    Amikor 2 éves gyógyszeres kezelés után sem változott semmi, azt mondták sajnos ezzel együtt kell élni. Ezt én azért nem így gondoltam. 35 évesen még ne kelljen nyugdíjba mennem. Kezeltek még Meniére-szindrómával a szédülés miatt, de ez sem vezetett eredményre.
    Mindezek után elmentem Szombathelyre gasztroenterológiára, ahol azt mondták, hogy nagyon sok a savam és ez okozhatja a puffadást, viszont a szédüléshez semmi köze. Pedig amikor nagyon puffadok a szédülés is fokozódik. Csináltattam egy ételallergia tesztet, ami kimutatta, hogy tejfehérjére és tejcukorra érzékeny vagyok. Viszont úgy érzem, hogy nem csak az olyan ételektől vagyok rosszul, amelyek tartalmazzák ezeket az összetevőket, hanem savanyúságoktól, káposztától és olajban sült ételektől is.
    Kérdésem az lenne, hogy okozhat-e szédülést, puffadást és a fent felsorolt tüneteket az ételallergia?
    Tud-e valamilyen megoldást javasolni problémámra?

    Válaszát előre is megköszönve!

    Tisztelettel:

    Antal István

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Kedves István!
    Nem gondolnám, hogy az ételallergia okozná a tüneteket. Amit javaslok: nyaki gerinc tüzetes vizsgálata, Helicobacter-teszt elvégzése, hasi Uh vizsgálat, különösen az epehólyagot nézetném meg.Amikor ezeket elvégzik, visszatérünk a problémára. Üdvözlettel: Viktor Erika

  • Tisztelt doktornő ! Az e-mail címem adnám meg : kantozs@t-online.hu Várom válaszát . Ha…

    Tisztelt doktornő !

    Az e-mail címem adnám meg : kantozs@t-online.hu

    Várom válaszát . Ha esetleg nem jól írtam,akkor legyen szíves visszajelezni,hogy mikor kereshetem a mobilján .

    Üdv. Zsuzsa.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Sikerült a kapcsolat-felvétel.Viktor erika

  • Tisztelt Doktornó ! Az én kérdésem nem betegséggel kapcsolatos. Tanácsát szeretném kérni arra…

    Tisztelt Doktornó !

    Az én kérdésem nem betegséggel kapcsolatos. Tanácsát szeretném kérni arra vonatkozóan,
    hogy okozhat -e egészséügyi problémát, illetve lehet-e káros hatása elektromos, melegítő
    ágymatracnak. Egy 25 éves, egészséges csak fázos lány szeretne ilyet.
    Gyors válaszát előre is köszönöm.

    Üdvözlettel Krisztina

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Kedves Krisztina!
    Csak a magánvéleményemet tudom mondani! Szerintem semmi problémát nem okoz, évtizedek óta használjuk minden gond nélkül. Én is szívesen használnám, úgyhogy nyugodtan használja! Üdv.:Viktor Erika

  • Tisztelt doktornő ! Előre is köszönöm jóindulatú segítőkészségét. Válaszát nagyon várom. Üdv.…

    Tisztelt doktornő !

    Előre is köszönöm jóindulatú segítőkészségét.

    Válaszát nagyon várom.

    Üdv. Zsuzsa.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Kedves Zsuzsa!
    Kérem adja meg e-mail címét, hogy privát tudjak válaszolni, vagy keressen telefonon: 30/23 99 710. Üdv. Viktor Erika

  • T Dr!Ma egyszer csak ugy éreztem nem kapok levegöt,nem csináltam semmit csak néztem a tv-t.Mintha…

    T Dr!Ma egyszer csak ugy éreztem nem kapok levegöt,nem csináltam semmit csak néztem a tv-t.Mintha nehezen jutna el a tüdömig söt néha mintha elsem jutna pár másodpercig.Mi lehet a bajom.28 éves 4 hónapos terhes kismama.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Kedves Kérdező!
    Ez az a helyzet, amiről véleményt mondani vizsgálat nélkül szakmai hiba lenne.Holnap keresse fel családorvosát aki megvizsgálja és utána kiderülhet hogy mi a baj.Üdvözlettel: Viktor Erika

  • Tisztelt Doktor Nő! A tanácsát szeretném kérni, mert már nagyon aggaszt a problémám. Kb. egy…

    Tisztelt Doktor Nő!

    A tanácsát szeretném kérni, mert már nagyon aggaszt a problémám. Kb. egy hónapja kezdődött hasi panaszaim, amik a mai napig fennállnak. Szúró,feszítő érzést érzek a jobb oldalamon, ami mozgásra fokozódik. Voltam már nőgyógyásznál is, ott mindent rendben találtak, terhességi tesztet is csináltam vagy 4-et negativ eredménnyel. A háziorvosom elküldött uh-ra az eredmény
    Ileocoecalisan, a hasfal alatt egy 25x15mm-es echoszegény ovális alakú peristalticát nem mutató körülírt elváltozás van. MI lehet ez? A háziorvos szerint nyirokcsomó gyulladás,de ez kb. egy hónapja van nálam, és nem akar megszűnni,nagyon gázosak a belek és ha eszek akkor érzem,hogy hamar felpuffad a hasam,ha iszom akkor el kell mennem nemsokára wc-re mert úgy érzem,hogy szétdurran a hólyagom és nyomja is valami, legalábbis ezt érzem.
    MItévő legyek?
    Válaszát megköszönve: Katalin

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Kedves Katalin!
    A legjobbnak tartanám, ha egy jó ultrahangoshoz is elmenne, aki pontosan meg tudná mondani hogy mit lát, mert ez a leírás elég semmitmondó. Lehet pl. nyirokcsomó, lehet letokolt gyulladásos folyadék, lehet zsírcsomó, stb. Mivel a vakbél vetületében helyezkedik el, vakbélgyulladás irányában sebészeti vizsgálatot végeztetnék! Üdvözlettel: Viktor Erika

  • Tisztelt doktornő !

    Férjem egy rutinnak mondott műtét során lebénították.
    Persze senki sem vállalja a felelősséget ! Állítólag a műtét során nem figyeltek rá és oxigénhiány következtében az art.cerebri media területén történt a károsodás,melynek köv. a fél oldala lebénult… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Kedves Kérdező!
    Holnap a kollégáimtól is érdeklődöm és válaszolok! Üdvözlettel: Viktor Erika

  • Tisztelt Doktornő! Gyors válaszát nagyon köszönöm! Üdvözlettel:Balázs Boglárka

    Tisztelt Doktornő!

    Gyors válaszát nagyon köszönöm!
    Üdvözlettel:Balázs Boglárka

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Szívesen.Minden jót kívánva,üdvözlettel: Viktor Erika

  • Tisztelt Doktornő! Háziorvosom szerint az 5,69-es TSH értékem nem indokol gyógyszeres kezelést…

    Tisztelt Doktornő!

    Háziorvosom szerint az 5,69-es TSH értékem nem indokol gyógyszeres kezelést , csupán azt javasolta ,hogy menjek el pajzsmirigy UH-ra.Ez az érték a Doktornő szerint befolyásolhatja-e azt ,hogy nehezen tudok fogyni ,és igen könnyen felszaladnak rám a kilók ,vagy ez az eredmény nem sokban tér el a normál tartománytól?
    Válaszát nagyon várom ,kedvességét előre is köszönöm!
    Tisztelettel: Balázs Boglárka

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Kedves Boglárka!
    Igaz hogy nem sokban tér el a normálistól, de eltér és meg kell vizsgálni hogy mi okozza. Mivel ilyenkor az alapanyagcsere csökken, gyakori a hízás. Háziorvosának abban igaza van, hogy gyógyszeres kezelést csak kivizsgálás után , indokolt esetben lehet elkezdeni. Üdvözlettel: Viktor Erika

  • Kedves Doktornő! Az elmúlt 1 héten a férjem bal oldalát fájlalta, sokszor éjszakán át is szenvedve.…

    Kedves Doktornő!

    Az elmúlt 1 héten a férjem bal oldalát fájlalta, sokszor éjszakán át is szenvedve. Erős szinte csillapithatatlan görcsöt érez a bordái alatti területen, ami néha átsugárzik a vese irányába(VAGY ONNAN INDUL?). Az ügyeleten azt mondták, hogy ott nincs semmilyen szerv (?) ami fájhatna szedjen No-spa-t, és szélhajtót (Rennie Deflatine). Egy jó pár adagon már túl vagyunk, de nem tud így sem dolgozni, sem szinte enni sem a férjem, emellett kőkemény a hasa is,. Válaszát nagyon várom: Üdvözlettel: Magdi

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Kedves Magdi!
    Azonnal kivizsgálást kell kezdeményezni a családorvosnál és tisztázni a fájdalmak okát! Lehet gyomor-bélrendszeri, de egyéb betegség jele is.Tehát ne várjanak tovább, minél előbb belgyógyászati kivizsgálás, labor,hasi Uh, stb.szükséges! Üdvözlettel: Viktor Erika

  • Tisztelt DOktornő! Gyors válaszát nagyon köszönöm! Az Ön által említett T3 és T4 értékek nem…

    Tisztelt DOktornő!

    Gyors válaszát nagyon köszönöm! Az Ön által említett T3 és T4 értékek nem lettek megvizsgálva.... tanácsát megfogadom és felkeresek egy szakrendelést .
    Köszönettel: Balázs Boglárka

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Kedves Boglárka!
    Örülök ha segíthettem.Üdvözlettel: Viktor Erika

  • Tisztelt Doktornő! Azzal a kérdésel fordulnék Önhöz ,hogy 5,69-es TSH értéknél szükséges-e…

    Tisztelt Doktornő!

    Azzal a kérdésel fordulnék Önhöz ,hogy 5,69-es TSH értéknél szükséges-e valamilyen kezelés ,vagy ez az eredmény nem tér el a normál tartománytól?
    Válaszát várom és előre is nagyon köszönöm!
    Tisztelettel: Balázs Boglárka

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Kedves Boglárka!
    A fent jelzett TSH-érték alulműködésre utal, de szükség lenne egyéb értékekre, a T3-és T4 meghatározására is. / általában ha a TSH eltér a normál értéktől, automatikusan ezeket a hormonokat is meghatározzák/. Endokrinológushoz kell fordulnia, aki elvégeztet néhány kiegészítő vizsgálatot és ha szükséges a gyógyszeres terápiát is beállítja. Üdvözlettel: Viktor Erika

  • Kedves Doktornő! Szeretném a segítségét kérni, hogy armour thyroid tablettát magyarországon…

    Kedves Doktornő!

    Szeretném a segítségét kérni, hogy armour thyroid tablettát magyarországon beszerezhetek-e és hol?

    Üdvözlettel:Éva

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Kedves Éva!
    Az említett szert sajnos nem ismerem. Üdvözlettel: Viktor Erika

  • T. Doktor Ur! Jelenleg 29 hetes terhes vagyok, eddig minden rendben volt. Voltam terheléses…

    T. Doktor Ur!

    Jelenleg 29 hetes terhes vagyok, eddig minden rendben volt. Voltam terheléses cukorvizsgálaton ahol az eredmény 8,1 volt.
    Nem történt erre semmi. Most a napokban ismét megismételték a vizsgálatot az eredmény 9,1 lett. Most kaptam egy könyvet amiből Nekem kellene összeállítanom a napi 160 g szénhidrátdiétát. Persze az orvos aki javasolta elment szabira (1 hónap múlva kell visszamennem!!) akkor majd megismétli a vizsgálatot.
    A nőgyógyász akihez eddig jártam (maszekon) szülési szabadságra megy, majd átad állítólag valakinek.

    A családomat és a szüleim háziorvosát (Ők vidéken élnek Én Budapesten) aggasztja a magas terhelés utáni cukorszintem. Az éhgyomori az rendbe belefért a határértékbe 4,8.

    Most szeretném kérdezni, hogy maradjak 1 hónapig nyugton vagy halgassak a szüleimre és próbáljak keresni más orvost??



    MIT TEGYEK????????? Kérem sürgőssen válaszoljon, mert minden féle szörnyűségeket meséltek.


    Köszönöm: Marika

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Kedves Marika!
    Nem kell a szörnyűséges mesékre hallgatni. Könnyen össze tud állítani magának napi 160 gr. CH-tart. diétát, számtalan segítséget kaphat az interneten, vagy diétás könyvekből ehhez. Ha a diétát végigcsinálja, Vc-értékei normalizálódni fognak, nem árt ehhez naponta egy kis séta sem. Üdvözlettel: Viktor Erika

  • T.Dr!Tegnap borsófözeléket ebédeltem és az egyik szemet ugy érzem félre nyeltem mert még mostis…

    T.Dr!Tegnap borsófözeléket ebédeltem és az egyik szemet ugy érzem félre nyeltem mert még mostis érzem a torkom környékén a helyét.Hova mehetett fére,a tüdömbe vagy hova nagyon zavaró.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Kedves Kérdező!
    Ha a légcsőbe kerül, akkor általában köhögési ingerrel jár. Általában a garatban tapad meg és ezért érzi, ilyenkor fül-orr-gégész segítségét kell kérni,lehet hogy megtalálja és el tudja távolítani. Üdvözlettel: Viktor Erika

  • szeretném megköszönni gyors válaszát! szépestét! üdvözlettel: Laura

    szeretném megköszönni gyors válaszát!
    szépestét!
    üdvözlettel:
    Laura

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Szívesen, remélem segíthettem! Én is kívánok minden jót! Viktor Erika

  • Tisztelt Viktor doktornő! furcsán érzem magam mostanában, és most már annyira aggaszt, hogy…

    Tisztelt Viktor doktornő!

    furcsán érzem magam mostanában, és most már annyira aggaszt, hogy meg kell kérdeznem egy orvost, kihez is forduljak?
    először étvágytalan voltam és sokat fogytam, aztán egy hónap alatt 6kilót híztam, mert állandóan ehetnékem volt( terhességre is gyanakodtam, de nem.) aztán kezdődött hogy minden éjszaka összerántotta a görcs a vádlimat, és napi két magnézium tabletta sem mulasztja el, csak úgy spontán összerántja a görcs már nap közben is. Gyengének és levertnek érzem maga, gyakran rossz a közérzetem, néha még hányok is, pedig egyáltalán nem szoktam. 1hete azt figyeltem meg, hogy miután édeset eszem, a szájpadlásomat mintha lemarná, és csípi a számat...rosszul és nem kipihentetően alszom, gyakran ingerlékeny és nagyon ideges vagyok. Gyors és gyakori az anyagcserém (általában nagyon nagyon szilárd)tudna bármilyen tanácsot adni, mi lehet velem, és hogy kihez fordulhatnék vele...?

    várom gyors válaszát, előre is nagyon köszönöm.

    Laura

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Kedves Laura!
    A leírtak alapján pajzsmirigy működési zavar merül fel bennem. Endokrinológushoz kellene fordulnia, ahol a vérből meghatározzák a hormonokat és egyéb, kiegészítő vizsgálatot is elvégeznek. Üdvözlettel: Viktor Erika

  • Tisztelt doktornő ! Köszönöm szépen válaszát. Üdv. Ildikó.

    Tisztelt doktornő !

    Köszönöm szépen válaszát.

    Üdv. Ildikó.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Kedves Ildikó! Szívesen válaszoltam. Ami a legfontosabb , hogy a férje is meggyógyuljon, ezért elsősorban most Önnek kell erősnek lennie és segíteni Őt tiszta fejjel.Mindannyian kerülünk időnként hasonló helyzetbe, de előbb-utóbb a dolgok jó irányba rendeződnek. Üdvözlettel: Viktor Erika