A betegek kérdései (5052)

  • Tisztelt Doktornő! Jó ideje már nem valami jó az emésztésem, hashajtók nélkül nem tudok wc-re…

    Tisztelt Doktornő!

    Jó ideje már nem valami jó az emésztésem, hashajtók nélkül nem tudok wc-re sem menni, e mellett egyfolytában puffadok, valamint sokszor fordul elő, hogy jobb oldalt, alul szúró fájdalom nyilal a hasamba. Jártam már nőgyógyásznál,mert gondoltam ezzel kapcsolhatom össze a fájdalmat, de Ő azt mondta, hogy belgyógyászt keressek fel. Ön szerint milyen vizsgálatra lenne nálam szükség? És mi okozhatja a panaszaimat.

    Válaszát előre is köszönöm: Vera

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Kedves Vera!
    Csak vizsgálat után lehet megmondani hogy milyen további vizsgálatok szükségesek. De tájékozódásképpen egy labor és hasi UH lenne szükséges kezdetben. Üdvözlettel: Viktor Erika

  • De kalicilin virus már nincsen, és reggel semmi bajom nem volt, megy a hasam mint a ferrari,…

    De kalicilin virus már nincsen, és reggel semmi bajom nem volt, megy a hasam mint a ferrari, és fáj is a hasam, de a balatonon voltam és ott ehetettem valami romlott dolgot?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Igen, valószínűleg ez történt. Vegyen be aktív szenet vagy Imodiumot és igyon minél több folyadékot. Üdv.: Viktor Erika

  • üdv! a napszurás álltal mehet az ember hasa, vagy csak hányás?

    üdv!

    a napszurás álltal mehet az ember hasa, vagy csak hányás?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Inkább a hányás és fejfájás, valamint a láz jellemzi. Valószínűbb hogy vírusos fertőzés okozza! Üdvözlettel: Viktor Erika

  • Kedves Doktornő! Napok óta görcsös fájdalom van a bal bordaívem alatt, deréktájon, ami evések…

    Kedves Doktornő!

    Napok óta görcsös fájdalom van a bal bordaívem alatt, deréktájon, ami evések után erőteljesebb. Azt szeretném kérdezni, hogy ennek mi lehet az oka? Epe? Vese?
    Válaszát előre is köszönöm!

    Tisztelettel: Kati

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Kedves Kati!
    A gyomra fájhat, ha evésre fokozódik, de okozhatja vese, vagy gerincprobléma is! Üdvözlettel: Viktor Erika

  • Kedves Doktornő! Köszönöm, hogy ilyen hamar válaszolt a #3582 levelemre..(vashiány-helicobakter)! Nőgyógyásznál…

    Kedves Doktornő!

    Köszönöm, hogy ilyen hamar válaszolt a #3582 levelemre..(vashiány-helicobakter)!
    Nőgyógyásznál voltam, ott semmi eltérén nincs.
    Gyomortükrözésnél gyomorgyulladás van, a nyálkahártya kis gócokban destruálodott! Idült, aktiv helicabakter gyulladás!
    És ezek a felmaródások nem jönnek helyre? mért okoz vashiányt?
    Köszönöm válaszát!
    További szép hétvégét!
    Üdv: Alexandra

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Kedves Alexandra!
    Szép lassan helyre kell hogy jöjjön. A felmaródásokból szép lassan veszti a vért, ezért kell a vas pótlása. Üdvözlettel : Viktor Erika

  • doktrnö olyan problémá lenne hogy kb.másfél honapja nem rendszeresen de hasi görcseim vannak,föleg…

    doktrnö olyan problémá lenne hogy kb.másfél honapja nem rendszeresen de hasi görcseim vannak,föleg a bal oldalon. Hasmenésem is volt de miután nem ittam redszeresen tejet elmultak a görcsök. Most viszont baloldalt a derekam fáj. mi lehet az oka? Lehet vmi komoly?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Vékonybél gyulladása lehet. Tejet ne igyon továbbra sem és használjon 3-4 hétig Normaflorét!
    Ha azonban ismétlődik a hasmenés és a hasi görcsök, akkor a sigmabél gyulladása sem kizárt és coloscopiát kell végezni! Üdvözlettel: Viktor Erika

  • Kedves Doktornő! Az e-mail címére írtam levelet. Tudom, nagyon szemtelen vagyok, de reménykedem,…

    Kedves Doktornő!

    Az e-mail címére írtam levelet. Tudom, nagyon szemtelen vagyok, de reménykedem, megint kiokosít és megmutatja a helyes utat nekem.

    Nagyon köszönök mindent kedves Dokortornő! Edina

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Rendben, nézem az e-mailt! Üdv.: Viktor Erika

  • kedves dr nö, mar egy ideje kimutattak vervetelbol h kisse vashianyos vagyok,sajnos mert…

    kedves dr nö,


    mar egy ideje kimutattak vervetelbol h kisse vashianyos vagyok,sajnos mert felmarodasos a gyomrom,nem akar helyre jonni,hol jobb hol nem,gondolom ezert A vashiany.

    szedtem egy ideig de igazabol en azt sem erzem h vashianyos lennek.baj ha vki nem potolja ?..hiszen nem vagyok faradtabb stb,...vagy milyen kovetkezmenyei lehetnek?


    koszonom


    csilla

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Kedves Csilla!
    Ha nem szedi a vaskészítményt, a vérszegénysége fokozódni fog és akkor már tünetei is lesznek! Üdvözlettel: Viktor Erika

  • Tisztelt Doktornő! A közelmúltban elég részletes laborvizsgálatokat végeztek nálam, találtak…

    Tisztelt Doktornő!

    A közelmúltban elég részletes laborvizsgálatokat végeztek nálam, találtak is jó néhány eltérést. Az lenne a kérdésem, hogy ezen eltérések milyen további vizsgálatokat tehetnek szükségessé és milyen betegségek állhatnak az eltérések mögött. 22 éves férfi vagyok, különösebb panaszok nélkül testi, ún. krónikus fáradtságom van.

    A CK érékem magasabb a 24-190 U/l helyett 270 U/l. a D vitamin 27,7-107 mmol/l helyett 22 mmol/l, míg a TP (thyroid peroxidáz) AT 0-35 U/mlhelyett 98,8. Továbbá EBNA IgG ELISA pozitív.

    Válaszát nagyon köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Endokrin szakvizsgálatra van szüksége. Üdvözlettel: Viktor Erika

  • Tisztelt Doktornő! Azt szeretném megkérdezni,hogy szoptatós anyukaként fogfájásra vehetek be…

    Tisztelt Doktornő!
    Azt szeretném megkérdezni,hogy szoptatós anyukaként fogfájásra vehetek be Paracetamolt fájdalomcsillapítónak?
    Válaszát előre is köszönöm.
    Molnárné Mónika

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Kedves Mónika!
    Ha szoptat, paracetamolt ne szedjen. Inkább Algopyrint. Üdvözlettel: Viktor Erika

  • Kedves Doktornő! Nagyon köszönöm, hogy ilyen hamar válaszolt levelemre. Én voltam a #3573…

    Kedves Doktornő!

    Nagyon köszönöm, hogy ilyen hamar válaszolt levelemre.
    Én voltam a #3573 kérdező!
    Akkor nem értem az egészet, gasztroenterológusház járok aki kikezelte a helicobakteremet, de a gyulladás még tart, emitt savhiányom van.
    Ő azt mondta, hogy e miatt lett vashiányom és nehezebben szívódik fel.
    Nézegettem a neten is, főként angol oldalakon, hogy bizony sok ember járt így ahogy én! Korónikus vashiányuk lett tőle.
    Ami elkeserít, hogy ahány orvos annyi vélemény! Olyan nehéz így egy laikus számára pontot tenni a végére.
    Akkor most nem is tudom hol tartok! Elkeserít!
    Csináltassak újjabb helico tesztet? Mit kéne még vizsgálni akkor?
    Köszönet: Alexandra

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Kedves Alexandra!
    Vashiányt csak a gyomor komolyabb felmaródásai, erosiók okozhatnak. Egyébként nőgyógyászati ok / myoma vagy elhúzódó vérzés/ és a vasfelszívódás zavara jön még Önnél szóba! Üdvözlettel: Viktor Erika

  • Kedves Doktornő! Kérem segítségét ismételten. (Elnézést, hogy kicsit hosszan írom le, de hogy…

    Kedves Doktornő!

    Kérem segítségét ismételten. (Elnézést, hogy kicsit hosszan írom le, de hogy pontosan lássa a helyzetemet szerintem elengedhetetlen.)
    Kb. két hete jelentkeztek az alábbi tüneteim: először gyengeségérzés, majd nagyon heves szívdobogás egész éjszaka. Utána 3 napig nem tudtam enni, csak kb. napi 4 liter vizet ittam. Háziorvosom vírusfertőzésre vagy epézésre gyanakodott, elküldött vérvételre. Minden eredményem jó lett. (pajzsmirigy és terheléses vércukor is) Vérnyomásom jó, a pulzusom magas volt (100), de utána az is helyreállt 4 nap után.
    Utána megjött az étvágyam, lehet hogy hirtelen kezdtem el enni, mert utána sárga székletem volt. De a közérzetem sokkal jobb lett, csak sajnos az ennivalóra nem tudtam ránézni. Szagokra érzékeny voltam, főleg reggel nem tudtam enni, estére jobb lett. Hozzáteszem a közérzetem is jobb lett mindig délutánra.
    Azonban egy hét után is a következőket éreztem: néha szívdobogás érzés, szédülés (nem folyamatos, de gyakori), gyengülés, gyengeség, nem szerettem egyedül maradni, halálfélelem, bizsergés az egész testen(nem folyamatos), alvászavar.
    Visszamentem a háziorvoshoz, aki beutalt kardiológiára.
    az alábbi eredményt írták:

    Status:
    Tiszta szívhangok, comp. keringés. Norm. pajzsmirigy. Pulmok felett kóros nincs. Abdomenben kórosat nem tapintok. EKG: sin. rhythm. Norm átvezetés. V1-5-ig enyhén invertált neg. T hullámok. Általában alacsony feszültség. Echocard. szív részéről strukturális eltérés nem látható.

    Vélemény:
    Szomatoform. veget. dysf., hyperkinetikus keringés, az EKG eltétrés hátterében figyelembe véve az echocard. neg. eredményét is, valószínűleg sympaticotomia áll.

    Javaslat: 2x0,25 mg Frontin
    napi 0,5-1 tbl. Nebivolol

    Egy hét múlva controll.

    Doktornő Kérem!
    Akkor most mi bajom? Mit jelent a sympaticotomia? Interneten semmit sem találok róla.
    A háziorvosom nem mondta, csak hogy valamelyik gyógyszernek hatnia kell, ha a kontrollon nem tapasztalnak javulást, akkor beutal ideggyógyászati szakrendelésre. Most ezen nagyon izgulok.
    Megint egy kicsit bizsergek.
    Pedig nagyon lassan, de a két hét alatt folyamatos javulást észlelek, csak nagyon kis léptékekben. (mondhatni tyúklépésekben)
    Már tudok enni, nincs úgy összehúzódva a gyomrom, a szagok már nem annyira erőteljesek, a házimunkákat is végzem minden nap, aludni tudok a Frontintól, az emésztésem helyreállt.

    Kérem válaszát. Elnézést, ha Ön számára természetes dologtól én nagyon félek és izgulok. Ezért kérem tanácsát és megnyugtatását, hogy mi is történik velem.

    Köszönöm válaszát előre is

    Szép napot Önnek

    Csilla

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Kedves Csilla!
    Psychés szorongás okozza panaszait, ezért használt a Frontin.
    Ha a panaszok ismételten jelentkeznek vagy nem múlnak, neurológiai és psychitriai vizsgálat szükséges. Üdvözlettel: Viktor Erika

  • Tisztelt Dr. Viktor Erika! A múlt heti vérvizsgálat eredményeinek értelmezésében szeretném…

    Tisztelt Dr. Viktor Erika!

    A múlt heti vérvizsgálat eredményeinek értelmezésében szeretném a segítségét kérni! Kb egy évvel ezelőtt vasat kellett szednem, mert mind a vas (2,7 umol/l), mint a hemoglobin értékem nagyon alacsony volt. 27 éves vagyok, tudomásom szerint nem szenvedek semmilyen betegségben.
    Az aktuális értékeim a következők:
    -hemoglobin: 129 g/l
    -vörösvértest: 4,97 10*12/l
    -transzferrin: 4,09 g/l
    teljes vaskötő kapacitás: 102,7 umol/l
    transzferin szaturáció: 9%
    ferritin: 6,4 ng/ml

    Valamint a koleszterin szintem korábban is és most is magas értéket mutatott:
    koleszterin: 7,4 mmol/l
    LDL-koleszterin: 4,42 mmol/l
    A többi eredményem a referencia értékek között van.

    A véleményét szeretném kérni a fenti eredmények alapján! Szükséges-e vas tablettát szednem? Szeretnék vért adni, ez lehetséges-e? Valamint a koleszterin szintemen hogy tudnék csökkenteni, ha az szükséges?

    Válaszát előre is köszönöm!

    Renáta

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Kedves Renáta!
    A mostani vérképe rendben van, de ha már volt vashiánya, nem ajánlom a véradást.
    A koleszterin emelkedett értéke miatt családorvosával konzultáljon, valószínűleg gyógyszeres kezelésre lesz szüksége, de ajánlom az omaga-3 és a fokhagyma caps. szedését is.
    Üdvözlettel: Viktor Erika

  • Kedves Doktornő! Már leveleztem Önnel.Refluxom van és felmarodott a torkom ami miatt reggelenként…

    Kedves Doktornő!
    Már leveleztem Önnel.Refluxom van és felmarodott a torkom ami miatt reggelenként rózsaszín volt a nyálam és rendszeresen fájt a torkom.
    Befejeztem a 7 napos Klacid Amoxicillin szedését.
    Rózsaszín nyál már megszünt,de torkom még fájdogál egy kicsit.
    Az lenne a kérdésem hogy ez mikor fog elmúlni?
    Az Omeprazolt még szedem.
    Köszönöm a választ. Hajni.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Kedves Hajni!
    Az Omeprazolt még legalább 6 hétig szedje, de utána is ajánlom. A tünetei fokozatosan fognak megszűnni. Üdvözlettel: Viktor Erika

  • Kedves Doktornő! Gyomor gyulladás miatt vashiányom van, ferrograd folic-ot szedet C-vitaminnal,…

    Kedves Doktornő!

    Gyomor gyulladás miatt vashiányom van, ferrograd folic-ot szedet C-vitaminnal, de a vas alig szívódik fel. Hallottam egy FERRUM METALLICUM homeopátiás szerről! Mi a véleménye erről? lehet a tablettával szedni, milyen hatással bír a golyócska, vasat tartalmaz?
    Köszönöm válaszát:
    Mandel Alexanra

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Kedves Alexandra!
    A gyomor gyulladása nem oka a vashiánynak. Más okát kell keresni, alaposan ki kell vizsgálni, vas felszívódási próbát is végezni kell.
    Egyébként a vas készítményeken kívül a legjobb vaspótló a fekete áfonya és a Humet-R nevű készítmény.
    Üdvözlettel: Viktor Erika

  • Kedves Doktor nő! Tegnap délelőtt tűvel megszúrtam a hasam a köldökömtől olyan 10 cm-re,balra.Akkor…

    Kedves Doktor nő!

    Tegnap délelőtt tűvel megszúrtam a hasam a köldökömtől olyan 10 cm-re,balra.Akkor pattanást hallottam s a tű kb.6 cm-re ment bele a hasamba.Légzésnél,mozgásnál fájt s állandó nyomást éreztem,s sok felpuffadtam,hányingerem volt.Ma reggel csak a nyomásérzés volt meg,délutánra azonban megint jött a hányinger s nagyon fel vagyok puffadva.Viszont ha megnyomkodom ott akkor semmit nem érzek.
    Mit tegyek baj lehet belőle?
    Mónika

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Kedves Mónika!
    Ha a tű egy darabja bennmaradt, akkor baj lehet. Ha nem, akkor a fájdalom szép lassan el fog múlni, a szúrcsatorna záródik. Üdv.: Viktor Erika

  • Tisztelt Doktor NŐ! Rettenetesen fáj a torkom,nehezen nyelek,kiderült hogy tele van aftákkal…

    Tisztelt Doktor NŐ!
    Rettenetesen fáj a torkom,nehezen nyelek,kiderült hogy tele van aftákkal a mandulám,a szám.Nem tudom hogy lehet ez,ügyelek a szájápolásra,rettenetesen szenvedek már egy hete...Kaptam fájdalomcsillapítót ,ecsetelőt,antibiotikumot,de semmi változás..Ma visszamentem a HO-hoz azt mondta legyek türelmes,még eltarthat egy darabig.De mégis meddig?Normális az hogy még mindig nincs javulás egy hét után?
    A gyermekeimnek hólyagos volt a torka és a nyelve,de 3-4 nap alatt elmúlt(szerencsére).Tőlük elkaphattam?Miért tart ez nálam ilyen sokáig?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Felnőtteknél tovább tart a gyógyulás, legyen türelemmel ! Üdvözlettel: Viktor Erika

  • Tisztelt doktornő! 34 éves nő vagyok. Pajzsmirigy túlműködéssel kezelnek 2 hete.Az orvosom azt…

    Tisztelt doktornő!
    34 éves nő vagyok. Pajzsmirigy túlműködéssel kezelnek 2 hete.Az orvosom azt mondta 2 hét után érezhetem leghamarabb a metothyrin jótékony hatását ,a tüneteim csökkenését.Addig Frontint és Concort szedjek ,igaz nagyon alacsony dózisban ,mert a nagyobb adagtól kész voltam.(3x0.5 Frontin és 2x negyed Concor.) A doktor úr ugyan ennél többet írt elő ,de kitapasztaltam,hogy csak igy jó.Azt mondta ha elkezd működni bennem a metothyrin lassan elhagyhatom a többi gyógyszert.Ezt sajnos nem beszéltük meg ,hogy hogyan és mikortól?Én szeretném ezt minél hamarabb mert nem akarok rászokni a nyugtatóra.Fokozatosan kell ezeket elhagyni, vagy csak egyszerűen nem veszem be egyik nap?Most a tüneteim valamelyest csillapodtak és néha egész nap jól érzem magam ,aztán másnap jön a másik véglet: szorongok egész nap és másra sem tudok gondolni csak arra,hogy ver a szivem ,lészomjam van a rossz légzéstől..stb.Tegnap nem vettem be a déli és esti adagokat ,de reggel már éreztem ,hogy fel vagyok pörögve és ma be kellet venni rendesen ,de még így is rosszul éreztem magam mentálisan egész nap.Ez azért volt mert tegnap kihagytam a gyógyszereket mert jól voltam?Már úgy érzem a tüneteim a betegségtől való szorongástól vannak ,félek előre hogy rosszul ne legyek p.l bevásárlásor,ha nagynehezen elterelődik a figyelmem elmúlnak a tünetek is.Ez akkor is így van ha beveszem a gyógyszert ,akkor is tudok pánik közeli állapotba jutni,csak akkor könnyebb kilépnem az ördögi öngerjesztő körből.Meddig javasolt ezeket a kiegészítő szereket szedni pajzsmirigy túlműködésnél?lehet hosszabb ideig is?Türelmetlen vagyok és túl hamar akarom elhagyni őket?Válaszát előre is köszönöm.Egy aggódó nő

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Lásd előző válaszomat! Üdvözlettel: Viktor Erika

  • aGRÁNÁALMALÉ JO E ABETEGSÉGRE ÉS MENNYIT KELL BELŐLE FOGYASZTANI? KURA SZERÜEN KELL, VAGY LEHET…

    aGRÁNÁALMALÉ JO E ABETEGSÉGRE ÉS MENNYIT KELL BELŐLE FOGYASZTANI? KURA SZERÜEN KELL, VAGY LEHET FOLYAMATOSAN FOGYASZTANI,

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Ügy tudom hogy a 100 %-os préselt levet cukorbeteg is fogyaszthatja. Az erekre van jó hatással, megelőzi az érelmeszesedést, tisztítja az ereket és még sok egyéb jó hatása is van.
    Napi 2x1 dl az adagja. Üdvözlettel: Viktor Erika

  • Tisztelt Doktornő! 28 éves nő vagyok.Pénteken rosszul lettem ,nem lehetett levinni a lázam,ügyeletre…

    Tisztelt Doktornő!
    28 éves nő vagyok.Pénteken rosszul lettem ,nem lehetett levinni a lázam,ügyeletre mentünk,kaptam antibiotikumot,lázcsillapítót,hányingercsökkentőt.A torkom piros volt,kapart.Szombatra már nyelni sem tudtam,gyakorlatilag azóta csak iszok,minden csíp,iszonyatos.A manduláim meg vannak duzzadva,fehér pöttyök vannak rajta,és ilyen pöttyöt láttam a nyelvem alatt,mellett.A beszéd is fáj a ha a nyelvemet kell mozgatnom.
    Így ma visszamentem a a háziorvoshoz aki írt fájdalomcsillapítót,és a megmutattam neki a kezemet,amiin vasárnap estére kis tűhegynyi pöttyök jelentek meg,ég.Azt mondta nincs összefüggés ez ekcéma(nekem sosem volt),biztos olyanhoz nyúltam,hiába mondtam h. gyakorlatilag ma keltem ki először az ágyból,nem nyúlok én semmihez,nem végzek házimunkát péntek óta...A nyaki nyirokcsomóim,és az állam alattiak diónyiak,a nyakam is fáj ha nyelek.Doktor nő mit gondol?Mikor múlik ez el?A nyaki csomóim összefüggésbe vannak a torkommal,és a kezem?Tisztelettel:Rita

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Kedves Rita!
    A kezén lévő hólyagos elváltozás herpes zoster lehet. Vírusellenes gyógyszert ajánlott szednie! / pl. Telviran/. Helyileg pedig rázókeverékkel kenje. Üdvözlettel: Viktor Erika