A betegek kérdései (5052)

  • Tisztelt Doktornő! Szeretném kikérni a véleményét a széklet emésztés laboreredményemről. -elvétve…

    Tisztelt Doktornő!

    Szeretném kikérni a véleményét a széklet emésztés laboreredményemről. -elvétve 1-2 fvs, sok burgonyasejt, kevés növényi sejt, zsufolva baktériummal, sok sarjadzó gomba. Charcot-Leyden kristályok.Kérném szépen leforditani, mit jelentenek ezek
    az eredmények. Kell-e aggódnom, mennyire sullyos és milyen betegséget takar? Értékelő váaszát előre is köszönöm:Margó 59.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Kedves Margó!
    Azt jelenti, hogy széklet bakteriológiai és gomba tenyésztéses vizsgálatot kell végeztetni a sok baktérium és a gombák nagy száma miatt! Üdv.: Viktor Erika

  • Tisztelt Doktornő! Azt szeretném megkérdezni, hogy a gyomortükrözéskor vett szövetminták után…

    Tisztelt Doktornő!

    Azt szeretném megkérdezni, hogy a gyomortükrözéskor vett szövetminták után (gyomor biopszia) milyen étkezés javasolt?

    Előre is köszönöm válaszát!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Ugynúgy étkezhet mint előtte, csak a túl forró és fűszeres ételeket kerülje! Üdv.: Viktor Erika

  • Üdvözlöm doktornő! Olyan problémám van hogy a ball csípőm fölött viszket a böröm de nem látni…

    Üdvözlöm doktornő! Olyan problémám van hogy a ball csípőm fölött viszket a böröm de nem látni bőrpirt de emellet ugyan ezen a helyen fájdalmat is érzek olyan mintha valaki erősen nyomná befelé ezt a részt . Néha a hasam aljába is kisugárzik. Mi lehet ez ? Kérem mielőbbi válaszát .Előre is nagyon szépen köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Talán herpes zoster lesz. Üdv.: Viktor Erika

  • Kedves Doktornő! A THS értékem 0,134 uIU/ml lett ( tartomány: 0,400-4,000 ). Ez az érték önmagában…

    Kedves Doktornő!

    A THS értékem 0,134 uIU/ml lett ( tartomány: 0,400-4,000 ). Ez az érték önmagában lehet valamilyen betegségnek ( pajzsmirigy-problémának ) az "előjele"? Válaszát köszönettel várom!
    Tisztelettel: Kovács Anna

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Kedves Anna!
    Igen, túlműködésre utalhat, de szükséges még hozzá a T3, T4 , valamint a pajzsmirigy ultrahang eredménye is! Üdv.: Viktor Erika

  • Kedves doktorő. A sogornőmnél most diagnosztizáltak a hepatitis c -t. Mivel karpatajján élűnk,nagzon…

    Kedves doktorő. A sogornőmnél most diagnosztizáltak a hepatitis c -t. Mivel karpatajján élűnk,nagzon bizunk az itteni orvosokban ezért őntől zseretnék tanácsot kérni mi ateenő ilzen esetben. Előre is szépen kőszőnőm. tizstelettel Istvan

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Kedves István!
    Fertőző osztály / hepatológia/ ambulancián kell jelentkeznie. Ott eldöntik hogy szükséges-e az eredmények alapján a gyógyszeres kezelés , vagy elég a rendszeres ellenőrzés / labor, ultrahang/. Ha a gyógyszeres kezelés szükséges, kb. egy év időtartamú vírus ellenes kezelésre lesz szükség, közben állandó ellenőrzés alatt lesz. Üdv.: Viktor Erika

  • Kedves Doktornő! 22 éves egyetemi hallgató vagyok.160cm és 50 kg. Már egy hónapja a bal oldalam…

    Kedves Doktornő!

    22 éves egyetemi hallgató vagyok.160cm és 50 kg. Már egy hónapja a bal oldalam puffad.Voltam vérvételen, hasi ultrahangon és gyomor röntgenen. Az ultrahangon megállapították, hogy a belek kp. fokban gázosak, de a többi minden rendben van. A röntgen vizsgálat során kiderült, hogy a gymorom horog alakú, mélyen a kismedencében lóg, alsó pólusa a 2 h. ujjal a crista vonala fölé ér. Visszairányítottak a háziorvosomhoz és a dicetel tablettát írta fel. Abban kérném a segítségét, hogy hogyan tudnám étkezéssel helyrehozni a gyomromat, illetve mit nem ehetek és mit igen.És szeretném kikérni a véleményét, hogy Ön szerint is ez okozza a mindennapi puffadságot?

    Válaszát előre is köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Lásd válaszomat! Üdv.: Viktor Erika

  • Kedves Doktornő! 22 éves egyetemi hallgató vagyok.160cm és 50 kg. Már egy hónapja a bal oldalam…

    Kedves Doktornő!

    22 éves egyetemi hallgató vagyok.160cm és 50 kg. Már egy hónapja a bal oldalam puffad.Voltam vérvételen, hasi ultrahangon és gyomor röntgenen. Az ultrahangon megállapították, hogy a belek kp. fokban gázosak, de a többi minden rendben van. A röntgen vizsgálat során kiderült, hogy a gymorom horog alakú, mélyen a kismedencében lóg, alsó pólusa a 2 h. ujjal a crista vonala fölé ér. Visszairányítottak a háziorvosomhoz és a dicetel tablettát írta fel. Abban kérném a segítségét, hogy hogyan tudnám étkezéssel helyrehozni a gyomromat, illetve mit nem ehetek és mit igen.És szeretném kikérni a véleményét, hogy Ön szerint is ez okozza a mindennapi puffadságot?

    Válaszát előre is köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Gastroscopiát kell végezni reflux irányában! Üdv.: Viktor Erika

  • Tisztelt DR NŐ! voltam gasztro vizsgálaton és ezek az eredmények jöttek . fornixban több kis…

    Tisztelt DR NŐ!
    voltam gasztro vizsgálaton és ezek az eredmények jöttek .
    fornixban több kis szabálytalan szélű chr.erosio.
    inversioban 2 cm-es hiatus hernia
    a nyelőcső hátsó falán a cardia felett 2 kis erosio..
    refluxot állapítottak meg , de nekem sav nem jön fel csak savgőz, erre írtak fel napi 2 szem rabyprex 20 mg-os savlekötöt.
    szorongós tipus vagyok és ezért lehet a reflux?
    egyébként reggelente fáj a gyomrom a mellkasom alatt,étvágytalan vagyok és elég sokat is fogytam ...nehézlégzés is lehet reflux miatt?
    válaszát előre is köszönöm

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Igen, a leírt tüneteit okozhatja egy előrehaladott reflux. A savgőzök belégzése okozhatja a nehézlégzést. A leírás alapján a reflux mellett rekeszsérve is van, ha szükséges, ez is kezelendő.
    Ha szorongó típusú, szedjen a Rabyprex mellé napi egy tabletta Remotiv extrát! Üdv.: Viktor Erika

  • Kedves Doktornő! Válaszai között olvastam a helicobacter kiírtásáról szóló javaslatait. Kérdésem…

    Kedves Doktornő!

    Válaszai között olvastam a helicobacter kiírtásáról szóló javaslatait.

    Kérdésem lenne, hogy a grapefruitmag cseppet milyen adagolásban kell alkalmazni és mennyi ideig felnőttek esetében helicobacter fertőzésnél?
    10 éves gyermeknél is használható ugyanerre? Ha igen, milyen módon? Nála is a keserűt javasolja vagy neki választható a nem keserű változata?
    Korábban torokgyulladáskor próbálkoztam nála a keserűvel-eredménytelenül, a nem keserűt viszont gond nélkül megitta és segített.
    Nem szeretnénk az antibiotikumos megoldást választani, annál is inkább, mert soha még az oltásokon kívül más gyógyszert nem kapott ezidáig.
    Jómagam viszont sajnos néhány alkalommal tapasztaltam már az antibiotikum szörnyű mellékhatásait.

    Munkája iránt mély tisztelettel:
    Éva

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Kedves Éva!
    Felnőtteknek 2x15 csepp az adag, gyermekeknek a nem keserű ajánlott, testsúly kilogrammonként 1 csepp napi két adagra elosztva. Üdv.: Viktor Erika

  • Tisztelt Doktornő! Magas vérnyomásos beteg vagyok. Erre kétféle gyógyszert szedek. Reggel 5mg-os…

    Tisztelt Doktornő!
    Magas vérnyomásos beteg vagyok. Erre kétféle gyógyszert szedek. Reggel
    5mg-os Coverexet, este 5mg/5mg Covercardot.Napközben 110-120 között van a vérnyomásom. Este mindig hirtelen megemelkedik. Pl. 18órakor 112, fél óra múlva már 130. Ekkor beveszem a Covecardot, és sajnos még egy óra múlva sem csökken, sőt emelkedik 150-160-ra. Ilyen-
    kor nagyon rosszul érzem magam. Két,három óra is eltelik mire normalizá-
    lódik a vérnyomásom. Lehetséges, hogy a Covercard lassan ható gyógy-
    szer, és 1-2 órával előbb kellene bevennem? De akkor még alacsony a vér-
    nyomásom. Vagy gyógyszert kellene változtatnom? Mit tetszik javasolni?
    Tizstelettel: Klára

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Kedves Klára!
    Próbálkozzon a Covercard déli bevételével így egyenletesebb lesz a vérnyomás, megelőzhető az emelkedés. Üdv.: Viktor Erika

  • Még egy kérdés a trijódtionin elvileg 2,8-6,5 között a megfelelő nekem 7,2lett. A TSH a megfelelő…

    Még egy kérdés a trijódtionin elvileg 2,8-6,5 között a megfelelő nekem 7,2lett. A TSH a megfelelő középértékben van és a fT4is. Mennyire magas az érték ami túlszalad a megengedetten orvosi szemmel ez komoly?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Minimálisan emelkedett, feltehetően gyulladásos pajzsmirigy okozza, egyelőre gyógyszeres kezelés nem szükséges, de a rendszeres ellenőrzés igen. Üdv.: Viktor Erika

  • Tisztelt Dr.Nő! Köszönöm szépen válaszát,sokat segített!! Minden jót!

    Tisztelt Dr.Nő!
    Köszönöm szépen válaszát,sokat segített!!
    Minden jót!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Szívesen. Én is kívánok minden jót Önnek! Üdv.: Viktor Erika

  • Tisztelt Doktornő! Március eleje óta vannak gyomortáji panaszaim. Hányással és két napig tartó…

    Tisztelt Doktornő!
    Március eleje óta vannak gyomortáji panaszaim. Hányással és két napig tartó hasmenéssel kezdődtek a panaszaim, majd a hasmanésem és a hányásaim is megszüntek, de a gyomorszájamban mindig érzek valamiféle nyomást, nem kivánom az enneivalót, sőt soha nem vagyok éhes. Két hónap alatt öt kilót fogytam. A háziorvos virusra gyanakodott, de a normafloron kivül nem kellett semmit szednem. Véképet a napokban csináltatott a
    belgyógyász orvos, aminek az eredménye nyugtalanit, ugyanis a
    labor szerint a helicobakter p. értékem 2,8 U/ml mutatott.
    Kérdezni szeretném mit jelent ez az érték, mutat-e valami kóros
    betegséget? Értékelő válaszát előre is köszönöm: Aggódó 60-as

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Csak akkor tudom értékelni az eredményét, ha a referencia tartományt is megírja!
    Szüksége lenne egy gastroscopiára! Üdv.: Viktor Erika

  • Tisztelt Doktornő! Igen a szívem teljesen normális, mindenféle vizsgálatot, ultrahangot is…

    Tisztelt Doktornő!

    Igen a szívem teljesen normális, mindenféle vizsgálatot, ultrahangot is csináltak, azt mondta az orvosom, a szívem egészséges semmilyen elváltozás nincs.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Akkor marad a pánik szindroma a tünetei alapján, pszichiátriai gondozása szükséges! Üdv.: Viktor Erika

  • Tisztelt Doktornő! 2000-ben epekőműtétem volt. Nagyon sokszor volt előtte epegörcsöm.Ilyenkor…

    Tisztelt Doktornő!
    2000-ben epekőműtétem volt. Nagyon sokszor volt előtte epegörcsöm.Ilyenkor mindig elájultam.Szerencsére a műtét után nem volt hasonló eset,ez idáig.Az egész családom vírusos (hasmenés,hányás) megbetegedésben szenvedett,természetesen én is.Éjszaka éreztem,hogy rosszul vagyok és elájultam.Azóta nem érzem,hogy tökéletesen "működnék".Félek attól hogy megint rosszul leszek.Igazából nem merek éhezni,ha eszem (általában puffasztott búzát) az sem mindig hoz jó állapotba,reggelente.Munkanélküli vagyok,de úgy érzem ezzel a diszkonfort érzéssel nem tudnék munkába menni.Amit érzek az nem fájdalom.Várom válaszát,üdvözlettel:Krisztina

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Kedves Krisztina!
    Egy ilyen vírusos fertőzés alatt sajnos ez előfordul a szervezet folyadékhiánya okozza.Próbáljon minél több folyadékot fogyasztani, használjon Normaflorét és egyen gyakran keveset. Pótolja a sót, a folyadékba tegyen egy csipet konyhasót is. Üdv.: Viktor Erika

  • Jó napot! Nekem a gyomorpanaszaim lassan már 1,5 éve tartanak. Ha meleg ételt eszek, nagyon…

    Jó napot!

    Nekem a gyomorpanaszaim lassan már 1,5 éve tartanak. Ha meleg ételt eszek, nagyon fáj. Gondoltam, hogy egyes ételektől fáj, de ez nem így van, mindig máskor jött elő. Régen rengeteget tudtam enni, most már nagyon keveset eszem. Igaz a súlyom nem változott 62 kg vagyok. Voltam már neurológián, mivel a háziorvosom úgy gondolta, hogy idegi alapon fáj a gyomrom, de nem találtak semmit. 1 hónapja beutaltak gyomortükrözésre. Ott az orvos azt állapította meg, hogy gyomorsérvem van, és születési rendellenességem, hogy feljebb kezdődik a gyomrom, mint kellene. Azt mondta műthető lenne, de nem szükséges. Szedem tovább a a savlekötőt, de semmi változás. Azt mondta egyek sokszor keveset és lassan. De ez sem segít. Nem tudom mit tegyek. Lassan már sehova sem tudok elmenni, mert attól tartok, hogy megint gyomorgörcsöm lesz, és ekkor meg gyomoridegem lesz, és az elég kellemetlen, mert rám jön a hasmenés. Fogalmam sincs mit tegyek. És mi az hogy gyomorsérv? Mit lehet ez ellen tenni.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    IBS-re gyanúsak a panaszai, próbálja meg a Dicetelt vagy az Iberogastot! Üdv.: Viktor Erika

  • Kedves Doktornő! Már egyszer segitett rajtam, igy a világhálón keresztül, amit most is nagyon…

    Kedves Doktornő!

    Már egyszer segitett rajtam, igy a világhálón keresztül, amit most is nagyon szépen köszönök. Nagyon sokat segitett az Öntől kapott tanács.

    Most lenne még egy kérdésem.
    A PPI gyógyszerek a savtermelést gátolják, ezt tudom. Segit a gyógyszer a nyelőcső motilitásán is? És kb. mennyi idő múlva?

    Válaszát köszönöm: egy 27 éves srác

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    A nyelőcső motilitásán nem segít, erre a célra Motilium és a Cerucal használ- Üdv.: Viktor Erika

  • Tisztelt Doktornő! Hetek óta puffadással küzdök, bal oldalon a köldöktől kb 3 cm-re éles fájdalommal…

    Tisztelt Doktornő!

    Hetek óta puffadással küzdök, bal oldalon a köldöktől kb 3 cm-re éles fájdalommal járó görcsök jönnek, mely hamar elmúlik, utánna hamarosan levegő távozik. Vagy ha görcs jön, és éles fájdalom akkor az az érzésem, mintha "dugulásom lenne és a széklet akkor préselődik át rajta, ez mindig egy meghatározott ponton érzem, ilyenkor gyengeség, rosszul-lét is rám jön.
    Ez napjában többször előfordul, nem állandó.-De a puffadás már a reggeli órákban elkezdődik, és egész napos.
    Székletem minden nap van, rendes megszokott.
    Szakorvoshoz csak junius 21-ére van időpontom, legyek türelmes vagy próbáljak mielőbb orvos elé kerülni?
    5 hónapja medrolt szedek tűdőfibrosisra, oda egy hét mulva megyek kontrollra.
    Köszönöm válaszát.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Ha fájdalmai fokozódnak akkor természetesen hamarabb kell vizsgálatot kérnie, esetleg más helyen. A görcsöket említse meg a tüdőgyógyásznak is! Üdv.: Viktor Erika

  • Nagyon hálásan köszönöm a válaszát.Most jöttem fel,és láttam,hogy éppen megjött a válaszom.Pénteken…

    Nagyon hálásan köszönöm a válaszát.Most jöttem fel,és láttam,hogy éppen megjött a válaszom.Pénteken jön meg a női hormonok vizsgálati eredménye,a bőrgyógyász doktornő küldött el rá a bajuszgondok miatt hasznos lesz.És majd a nőgyógyászati ellenőrzést is megejtem 1-2 hónapon belül.mégegyszer nagyon szépen köszönöm a kedvességét,megnyugtatott,és további jó munkát kivánok.Köszönettel:LILLA

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Nagyon szívesen! Én is kívánok Önnek minden jót! Üdv.: Viktor Erika

  • Tisztelt Doktorno ! Úgy december tájékán szinte napi renden fájt a gyomrom.Inkább evés után,…

    Tisztelt Doktorno !

    Úgy december tájékán szinte napi renden fájt a gyomrom.Inkább evés után, és gyakran bofognom is kellett. Ilyenkor idonként az ételbol, vagy pedig csupán gyomornedvbol is feljott. Ezt kovetoen, vagy ez alatt a torkomban furcsa kaparó , ego érzésem volt. A boffenésnél viszont gyomorsavat nem éreztem. Decemberben voltam gyomortukrozésen , ott minden rendben volt. Ez az állapot eltartott kb 3 hónapig , majd a panaszaim elmúltak néhány hétre, de most ugyanúgy kezdem érezni oket.Néha hányingerem is van.
    Akkor is és most is ugyanazokat a táplálékkiegészitoket szedtem, és szedem is folyamatosan, mivel mellrákos voltam, s úgy gondolom, hogy megelozésként szukséges ezeket fogyasztani.
    Sajnos a rák miatt állandó félelem van bennem, s valahol olvastam, hogy ilyen tunetei lehetnek a hasnyálmirigy ráknak is.
    A súlyom normális, egy picit teltkarcsú vagyok, de nem fogytam. Ettol eltekintve nincsenek panaszaim, bár éjjel nagyon izzadok amit a hormonterápiának tulajdonítok.
    On szerint mi okozhat ilyen panaszokat?
    Válaszát koszonom : Mária

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Kedves Mária!
    Nem jól zár a gyomorszáj, ezért jön vissza a gyomortartalom és a sav, refluxot okozva. A hasnyálmirigyhez a panaszainak semmi köze.
    Azt ajánlom hogy panaszok esetén használjon szódabikarbónát / étkezési/ és egyen gyakran keveset, kerülje a fűszeres, savanyú és puffasztó ételeket.
    Gyógyszert most direkt nem ajánlok, ez csak akkor szükséges, ha a fentiek nem használnak. Üdv.: Viktor Erika