A betegek kérdései (4025)

  • Tisztelt Doktornő! Az lenne a kérdésem hogy két hónapja tartó savós középfülváladék okoz-e az…

    Tisztelt Doktornő!

    Az lenne a kérdésem hogy két hónapja tartó savós középfülváladék okoz-e
    az esetek többségében maradandó halláscsökkenést a kezelés (orrmandula eltávolítás) után vagy ehhez több idő kell (több hónap, év)

    Köszönöm válaszát!

    Tisztelettel:

    Péter

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Árvai Éva

    Kedves Péter!
    A műtét után 2-3 hét mulva meg kell a halláscsökkenésnek szünni,ha valóban az volt az ok. Üdvözlettel Dr.Árvai Éva
    www.arvai-barta.hu

  • Tisztelt Doktornő! A problémám a következő. Reggelente és napközben csak párszor egy pár…

    Tisztelt Doktornő!

    A problémám a következő.
    Reggelente és napközben csak párszor egy pár pillanatra és csak a jobb fülembe olyan érzésem van, mintha a dobhártyám berezonálna.
    A háziorvosom megnézte mind a kettőt. A ball, amiben nem érzem, semmi bajt, elváltozást nem talált.
    A jobb oldaliban talált fülzsírt, amit el is távolított, kimosta a fülemet, de azóta is érzem néha a berezonálásokat.
    Tudna nekem valamit mondani ezzel kapcsolatban, hogy majon miért lehet ez és mi a teendő?

    Köszönettel
    Mona.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Árvai Éva

    Kedves Mona!
    Vizsgálat nélkül sajnos nem tudok véleményt mondani.
    Üdvözlettel Dr.Árvai Éva
    www.arvai-barta.hu

  • Kedves Doktornő! Köszönöm szépen válaszát! Elemgyünk orvoshoz és fül-orr gégészhez, sajnos…

    Kedves Doktornő!
    Köszönöm szépen válaszát!
    Elemgyünk orvoshoz és fül-orr gégészhez, sajnos önhöz nem tudunk menni, mert Szabolcs-megyében lakunk!
    Köszönöttel:
    Barbara

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Árvai Éva

    Szívesen.Esetleg Szabolcs megyében tudom ajánlani Dr.Havacs Ildikó Főorvosnőt.A Fehérgyarmati Szatmár-Beregi Kórház fül-orr-gége osztályának a főorvosa.
    Üdvözlettel
    Dr.Árvai Éva

  • Kedves Doktornő, A következő tünetcsokorral kapcsolatban szeretném a véleményét kérni: -…

    Kedves Doktornő,

    A következő tünetcsokorral kapcsolatban szeretném a véleményét kérni:
    - Időnként előfordul, hogy valamelyik fülemben visszhangosan hallom a beszédemet, rosszabb esetben a lélegzetvételemet. Hasonló ahhoz, mint amikor uszodában víz megy a fülbe. Viszonylag rövid időszakokról van szó, fél perc és negyed óra közötti az időtartama. Van, amikor konkrét indok nélkül is jelentkezik, de elég megbízhatóan elő tudom idézni, ha kocogásnál az orromon keresztül veszem a levegőt. A jelenség elég régóta fennáll (>10év).

    - 2007 május 10-én egy amerikai kiküldetés második hetében arra ébredtem, hogy erős kihívást jelent eljutni a WC-ig ami kb. 6méterre volt az ágyamtól, mivel a belső fülem által érzékelt függőleges a nemcsak a valósággal, de önmagával is ellentmondásban volt. Az ágyba visszatérve kb. 20 percbe telt, mire elmúlt a hányingerem. A további kísérletezés során rájöttem, hogy stabil és mozdulatlan oldalfekvés esetén a szédülés tejesen elmúlik, és ha átfordulok a másik oldalamra 15-30 másodperc után újra megszűnik. Ebben az állapotban bármilyen kis fejmozgás előidézte a szédülést. Hányinger szerencsére csak akkor jelentkezett, ha hosszabb ideig(>5-10sec) szédültem. Ez az állapot, amikor bármilyen fejmozgás szédüléssel járt 2 napig tartott. Harmadik nap fel tudtam kelni, a negyedik napon pedig dolgoztam. Vertigon kívül semmilyen más tünet nem volt. Az azóta eltelt időszakban a betegség többször jelentkezett 4-8 hónapos kihagyásokkal, ugyanilyen, de enyhébb lefolyással. Az esetek között nem találtunk összefüggést. A rosszullét kezdetén először csak a fölfelé nézés okoz némi szédülést, és a végén is ez az utolsó, ami megszűnik. A legutóbbi két rosszullét tavaly júliusban és most (2010.08.26) volt. Ez utóbbi volt az eddigi legrosszabb. 2008-ban közvetlenül egy hasonló rosszullét után alapos kivizsgáláson estem át, ami nem mutatott ki semmit (MRI, ideggy., fülészet stb….). Az egyik doktornő betasercet javasolt, a másik azt mondta, inkább ne szedjem... Azért kipróbáltam, de nem tapasztaltam semmi hatását.
    A szakirodalomban utána olvasva leginkább benignus pozicionális paroxysmalis szédüléshez hasonlít, azonban amikor megpróbáltam alkalmazni az erre az alábbi linken (http://www.neurology.org/cgi/content/full/63/1/150) javasolt módszert, olyan élményben volt részem, hogy úgy döntöttem inkább fekszem még egy napot és megvárom amíg magától elmúlik.

    - A harmadik tünet, amivel már szintén jártam orvosnál de nem sok eredménnyel, az a fülzúgás. Mivel nem igazán zavar, csak a teljesség kedvéért írom le. Először ~12 éve jelentkezett, 3-4 évig csengett a fülem, majd abbahagyta. Azóta néha előjön, majd elmúlik. Most éppen csendben van.

    Köszönettel
    László Gábor

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Árvai Éva

    Tisztelt László Gábor Ur!
    A panaszai alapján tényleg egy jóindulatu ,testhelyzettől függő,rohamokban jelentkező szédülésre gondolnék.Ebben az esetben az Epley manöver alkalmazását ajánlom.Igaz ez a manöver szédülést okoz,de a cél az,hogy az esetleg beékelődött kristályokat kimozditsuk a helyéről.Sajnálom,hogy csak ma rendelek,mert ma este visszautazom,különbe szívesen megnézném ,mert mint írta , most akut a szédülés.Ami egy kicsit a biztos diagnózisban bizonytalanná tesz,az a fülcsengés. Ezért érdekelne egy vizsgálat akut esetben.
    Üdvözlettel Dr.Árvai Éva
    www.arvai-barta.hu

  • Kedves Doktorno! 4 eves kisfiamnak orrmandulaja van, ezert jobboldali arcureggyulladasa…

    Kedves Doktorno!

    4 eves kisfiamnak orrmandulaja van, ezert jobboldali arcureggyulladasa volt a tavaly telen, amibol kesobb fulfajas lett. Most hogy ujra kozeledik a megfazasos idoszak tanacstalanok vagyunk. Szeretnenk elkerulni a mandulakivetelt. Hallottunk arrol, hogy az inhalalogep is segithet a valadek kiuruleseben. Kifejezetten himalajasoval torteno inhalalasra gondoltunk, de a gyogyszertarakban ez ugyben nem tudnak felvilagositast adni: melyik inhalalogepbe teheto ilyen so, a kompresszorosba vagy az ultrahangosba? Illetve valoban megoldhatja-e egy ilyen inhalalas a problemankat? Esetleg milyen mas modszerrel kerulheto el az orrmandulakivetel?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Árvai Éva

    Kedves Anyuka!
    Az orrmandulának nincs funktioja és ha légzési zavart,horkolást,visszatérő fül és arcüreggyulladást okoz,akkor ki kell venni. Egyszeri fülgyulladás nem indokolja aműtétet,de a tartós horkolás igen. Az inhalálás nem segít. Esetleg szívesen megnézném a kisfiut.Üdvözlettel Dr.Árvai Éva
    www.arvai-barta.hu

  • nyeléskor kattanást érzek a gégém bal oldalán voltam már gyomor tükrözésen is ott megálapitották…

    nyeléskor kattanást érzek a gégém bal oldalán voltam már gyomor tükrözésen is ott megálapitották hogy reflux opsepengsis van utánna volta fül orr gégész fő orvoshoz az asztmondta hogy a reflux til van de a refluxtol miért kattog a torkom ha nyelek ezt szeretném kérdezni

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Árvai Éva

    Tisztelt Kérdező!
    Szerintem nem veszélyes,csak görcsösen nyel és ezért erzi a kattanást. Tessék megnyugodni ,biztosan nincs mögötte komoly baj.
    Üdvözlettel.Dr.Árvai Éva
    www.arvai-barta.hu

  • Üdvözlöm! Jelenleg 30 éves vagyok középiskolás koromban kivették a mandulámat. Sajnos azóta…

    Üdvözlöm!
    Jelenleg 30 éves vagyok középiskolás koromban kivették a mandulámat. Sajnos azóta nagyon érzékeny a torkom nagyon sűrűn szinte havonta érzem hogy gond van vele. Nagyon ritkán fajul el komolyabb fájadlommá vagyis nincs lázam, nem érzem magam rosszul, nincsenek nyelési problémáim de mégis enyhe fájdalamt és sokszor ilyenkor rossz leheletet okoz a torkom. Kérdeztem orvosokt ők megnézték és mind azt mondta hogy ez sajnos így lesz nincs nagy gond. Torokfertőtlenítő tablettát szoktam használni, ritkán gyulladáscsökkentőt, antibiotiikumot sosem írnak fel mert azt mondják ez nem vészes. Engem azért mégis zavar. Kérdésem hogy ez mindig így lesz? Nagyon nehéz rá vigyáznom mert úgy érzem ez a leggyengébb pont az immunrendszeremben.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Árvai Éva

    Tisztelt Érdeklődő!
    Lehetséges hogy nyitott szájjal alszik és ezért kiszárad a torka. Tessék az orrot és a torkot langyos sósvizzel kiöbliteni. Üdvözlettel Dr.Árvai Éva
    www.arvai-barta.hu

  • Tisztelt Doktornő! Két kérdésem lenne önhöz! Az első, hogy már kb. egy hete vagy még több be…

    Tisztelt Doktornő!
    Két kérdésem lenne önhöz!
    Az első, hogy már kb. egy hete vagy még több be van dugulva a fülem. De már néha alig hallok rá, de már annyira, hogy a szüleim sokszor rám szólnak, hogy mért ilyen hangos a zene, de én pedig nagyon halkan hallom. Már ki is mostam rendesen néha kicsit már mintha jobb lenne, de aztán újra rossz. Néha bele is nyilall, és valamikor mintha kicsit csengene is. Egyébként ez a jobb fülem a bal az kevésbé van bedugulva.
    A másik kérdésem pedig, hogy januárban én nagyon megbetegedtem, elméletileg az arcüreg-gyulladásom jött vissza amiből, az előtt egy héttel gyógyultam meg, lázas voltam, fájt a torkom, arcom stb. Ügyeletre mentünk, mert hétvége volt és a doktor azt mondta, hogy tüszős mandula gyulladásom van, és mivel az aszisztens emlékezett rám tavaly karácsonyról mondta, hogy akkor is ugyanez volt a problémám, és mivel nagyon sokat voltam beteg azt mondta, hogy én valószínüleg az évben végig a mandulám miatt voltam beteg vetessük ki. Nekem azóta szinte állandóan fáj a torkom még most nyáron is mindig úgy ébredek, hogy alig bírok nyelni, de ez aztán úgy csillapodik, de minden nap ez van. Év közben már nem tudtunk elmenni orvoshoz annyit hiányoztam a betegségeim miatt, és ezt nem akartuk megkockáztatni, most nyáron pedig még nem jutottunk el. Ön szerint szükség lesz a műtétre?
    Előre is nagyon köszönöm a válaszát!
    Üdvözlettel:
    Barbara 15 éves

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Árvai Éva

    Kedves Barbara!
    Tessék elmenni a fül-orr-gégészetre,mert szerintem fülmosás szükséges és esetleg hallójárat gyulladása is van. A manduláról igy látatlanban nem tudok véleményt mondani. Üdvözlettel Dr.Árvai Éva
    www.arvai-barta.hu

  • Tisztelt Doktornő! Érdeklődni szeretnék Öntől, hogy a következő MR Orbita mit jelent és, hogy…

    Tisztelt Doktornő!

    Érdeklődni szeretnék Öntől, hogy a következő MR Orbita mit jelent és, hogy komoly problémát okozhat-e?

    "Septum nasi erősen jobbra devial, a bal alsó és középső orrkagyló hyperlasias."

    Segítségét előre is nagyon köszönöm,
    János

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Árvai Éva

    Kedves János!
    Ez nem jelent komoly problémát. Az orrsövény szinte mindig ferde,műteni csak akkor kell.ha panaszt okoz. Az orrkagyló megnagyobbodása egy kompenzatorikus dolog,de rendszeres sósvizes orröblögetéssel ez csökken.
    Üdvözlettel Dr.Árvai Éva
    www.arvai-barta.hu

  • Kedves Doktornő! Két kérdésem is lenne. Az egyik az anyósommal kapcsolatos, lassan már több…

    Kedves Doktornő!

    Két kérdésem is lenne.
    Az egyik az anyósommal kapcsolatos, lassan már több mint egy éve szenved a következő panaszoktól: füle folyamatosan be van dugulva és váladék is időnként folyik belőle, többször kimosták a fülét de mindhiába. Nem tudjuk, hogy van-e köze hozzá de kb 1 éve jóindulatú pajzsmirigy daganatot távolítottak el a torkából. Most már olyan rossz a közérzete, hogy az orra is be van dugulva sokszor és orrhangon beszél.

    A másik kérdésem velem kapcsolatos lenne.
    Kb. 10 éve megműtötték a mandulámat (20 évesen), azonban az az érzésem, hogy az egyik oldalon visszanőtt. Ezt abból gondolom, hogy időnként fehér granulát szerű kis göbök, (melyek elég bűdösek) esnek ki a bal oldalon lévő mandulámból. Gondolom ezek összegyűlt ételmaradékok, melyek a kis résben megragadnak és ha megtelik, egy kis rásegítéssel kijön. Erre van megoldás, esetleg csak műtéttel?

    Segítségét előre is köszönöm!

    Tisztelettel: Krisztina

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Árvai Éva

    Kedves Krisztina!
    Az anyósának egy alapos fülészeti vizsgálatra van szüksége.Önnek pedig időnként ki kell szívatni a göböket a mandulacsonkból és Betadinnel kiecsetelni a mandulát.
    Üdvözlettel Dr.Árvai Éva
    www.arvai-barta.hu

  • T. Doktornő! Ez azt jelenti, hogy semmivel sem jobb az egyik mint a másik? Abszolút ellenzi…

    T. Doktornő!

    Ez azt jelenti, hogy semmivel sem jobb az egyik mint a másik? Abszolút ellenzi akkor az utcán való zenehallgatást? Nincs valami kevésbé rongáló megoldás?
    (megjegyzem, nem az a fajta, ordítva zenét hallgató ember vagyok, akinek a zenéjét a mellette ülő hallja a metron.)

    Köszönettel:
    Tibor

    --------------------------------

    Kedves Tibor!
    Szerintem mindkettö karositja a hallast,teljesen mindegy,hogy melyiket veszi. A szörsejtek elfaradnak az allando ingertöl es egy idö utan vegleges a karosodas. Üdvözlettel Dr.Arvai Eva

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Árvai Éva

    Kedves Tibor!
    Mértékkel lehet használni mindkettőt,de nem órákig.Talan a hallójárati jobb,de nagy a károsodás veszélye.
    Üdvözlettel Dr.Árvai Éva
    www.arvai-barta.hu

  • Tisztelt Dr. Árvai Éva! 27 éves vagyok, endoszkópos orrvizsgálalat alkalmával megállapították…

    Tisztelt Dr. Árvai Éva!

    27 éves vagyok, endoszkópos orrvizsgálalat alkalmával megállapították hogy
    megvan az orrmandulám, szeptember elején fognak megműteni (adenotómia).
    Az lenne a kérdésem, hogy két hónapja tartó savós, szerózus középfülváladék és krónikus fülkürthurutból eredő halláscsökkenés
    miatt számolnom kell-e maradandó halláskárosodással vagy visszatér a normál hallásom a műtétet követően.

    Köszönöm válaszát!

    Péter

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Árvai Éva

    Kedves Peter!
    A serosus közepfülgyulladas es fülkürthurut meg kell szünjön a mütet utan
    Üdvözlettel Dr.Arvai Eva
    www arvai-barta.hu

  • T. Doktornő! A kérdésem érinti a fül-orr-gégészetet, de nem teljesen orvosi jellegű. Szeretnék…

    T. Doktornő!

    A kérdésem érinti a fül-orr-gégészetet, de nem teljesen orvosi jellegű. Szeretnék venni egy fülhallgatót, és azzal hallgatni a zenét az utcán. Két kérdésem lenne.
    1. Épeszű, normális, nem ordító zenehallgatás ugye nem károsítja feltétlenül a fület?
    2. Biztos ismeri a köznyelvben "agybadugós", azaz a hallójáratba illeszkedő fülhallgatókat, amelyek közelebb helyezkednek el a dobhártyához, azonban jobban kiszűrik a zajokat a tökéletesebb illeszkedés révén, így halkabban lehet zenét hallgatni. A másik típus a "sima" fülhallgatók, amelyek nincsenek annyira mélyen a hallójáratban, és nem szűrik ki a környezeti zajokat.
    Ön melyik vásárlását javasolja orvosi szempontból, melyik károsítja kevésbé a fület?
    Sok városi legenda kering a témakörről, de Ön biztosan jobban tud segíteni!

    Előre is köszönöm!
    Tibor

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Árvai Éva

    Kedves Tibor!
    Szerintem mindkettö karositja a hallast,teljesen mindegy,hogy melyiket veszi. A szörsejtek elfaradnak az allando ingertöl es egy idö utan vegleges a karosodas. Üdvözlettel Dr.Arvai Eva
    www.arvai-barta.hu

  • Kedves Doktornő ! Köszönöm a válaszát. Az akkori leletem laboreredményei amelyekben eltérés…

    Kedves Doktornő !


    Köszönöm a válaszát.
    Az akkori leletem laboreredményei amelyekben eltérés tapasztalható:

    Absz.neutrophil szm 1,49 a 2,00-7,00 helyett
    Neutrophyl % 33,20 % A 37-80 helyett
    Lymphocyta % 60,40 % a 10-50 helyett
    Hemoglobin 118 a 120-160 helyett
    MCV 78,10 a 80-97 helyett
    MCH23,30 a 28-32 helyett
    MCHC 299 300-360 helyett
    Qualitatív vérkép
    Neutrophil segment 27% a 55-70 helyett
    Eosinophyl 1% 2-4 helyett
    Lymphocyta 66 % 25-40 helyett
    Immunkémia
    se Prokalcitonin meghat 0,83 a 0,00-0,50 helyett
    Ekkor nem mentem el mert ebben az időszakban készültem az érettségire és mikorra mennem kellett volna elaludtam. Ez volt 2006. március 30-án.Mivel úgy tudom 3 havonta változik ezért amikor először már úgy éreztem elkéne menni és épp ráértem már eltelt több,,mint1,5 év. Azóta is voltam már igaz más miatt és máshol (kollégiumi körzeti orvosnál) fejfájás álmatlanság és fáradtság miatt)2010 .november-decemberében és ott is lett sok rossz de nem foglalkoztak vele különösképpen. Én se így elsüllyesztettem valahova nem kell már alapon.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Árvai Éva

    Kedves Erdeklödö!
    Ez egy regi verkep,ami 4 evvel ezelött volt.
    Tessek elfelejteni,ha panasza van akkor egy teljesen uj,aktualis verkepre van szüksege,amit a hazi orvosanal,vagy belgyogyaszaton vizsgalnak. Üdvözlettel Dr.Arvai Eva

  • Köszönöm DR Nő válaszát. Ha ne adj isten nagyobb baj lesz a hallásommal fel fogom Önöket keresni. Tisztelettel:Marcsi

    Köszönöm DR Nő válaszát.
    Ha ne adj isten nagyobb baj lesz a hallásommal fel fogom Önöket keresni.

    Tisztelettel:Marcsi

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Árvai Éva

    Szivesen!

  • Kedves Doktor Nő! Köszönöm válaszát (#863). A toroktenyésztésünk eredménye: haemophillus influenza…

    Kedves Doktor Nő!

    Köszönöm válaszát (#863). A toroktenyésztésünk eredménye: haemophillus influenza sok teleppel (ez állt a papíron). Kislányom a múlt héten fülgyulladásra cefzilt kapott. A kérdésem arra irányulna, hogy a kitenyésztett baktérium: haemophillus influenza érzékeny volt -e gyógyszerre vagy szükséges lesz emiatt ismét antibiotikum adása.

    Köszönöm megtisztelő válaszát.
    üdvözlettel:Zsuzsó

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Árvai Éva

    Kedves Anyuka!
    Nem tudom,hogy erzekeny volt-e.Ezert lett a tenyesztes elvegezve,hogy a labor megmondja,melyik antibiotikum lenne hatasos.Ennek rajta kell lenni a laboreredmenyen,amennyiben nincs rajta,ugy kerdezzen ra,hogy miert keszült a tenyesztes.
    Üdvözlettel Dr.Arvai Eva
    www.arvai-barta.hu

  • Kedves Doktor Nő! Sajnos ahol dolgozom ott rendszeres hangos zajnak vagyok kitéve.Persze védekezünk…

    Kedves Doktor Nő!

    Sajnos ahol dolgozom ott rendszeres hangos zajnak vagyok kitéve.Persze védekezünk ellene,ráadásul otthon is szeretem hangosan hallgatni a zenét ami ugye eredményezhet halláscsökkenést.A napokban készülök elmenni az audiológiára hallásvizsgálatra de nagyon félek nehogy halláskárosodást állapítsanak meg.
    Egyébként úgy veszem észre jól hallok.
    Most már azért hatékonyabban tudják kezelni a hallásromlást mint régebben?
    És minél előbb elmegyek annál hamarabb kiszűrik ha van gond és tudják kezelni?

    És van e olyan ( erről olvastam) hogy van akinek erősebb a hallószerve és van akinek gyengébb pl lehet valaki nagyobb hangerőt károsodás nélkül el tud viselni van aki a kisebb hangerőre is hallásromlással reagál.
    Lehet kicsit kuszán kérdeztem de Ön biztosan érti.

    Köszönöm megtisztelő válaszát:Marcsi

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Árvai Éva

    Kedves Marcsi!
    Amennyiben lassan alakult ki a hallascsökkenes zajhatastol,ugy a karosodast megszüntetni nem lehet.Hallokeszülekkel lehet kompenzalni. Ezert fontos a megelözes.
    Üdvözlettel Dr.Arvai Eva
    www.arvai-barta.hu

  • Tisztelt Doktornő! 26 éves nő vagyok és tanácstalan vagyok "allergiámmal" kapcsolatban: általában…

    Tisztelt Doktornő!
    26 éves nő vagyok és tanácstalan vagyok "allergiámmal" kapcsolatban: általában lakásban tör rám a tüsszögés folyik az orrom és el van dugulva, viszont ha a levegőre kimegyek mintha elvágták volna, vagy van allergia orrspray (Ottrivin) amit ha használok rögtön megszűnik az orrfolyás, és ez egész évben van! Mire lehetek allergiás? Vagy lehet hogy nem is allergia?
    Válaszát előre is köszönöm

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Árvai Éva

    Tisztelt Erdeklödö!
    Lehetseges,hogy peneszgombara allergias,ami a viragföldben is van.Tessek allergia vizsgalatot vegeztetni.
    Üdvözlettel Dr.Arvai Eva
    www.arvai-barta.hu

  • Tisztelt Doktornő! Tegnap este óta a torkomban nagyon sűrű nyál van semmilyen színe nincs…

    Tisztelt Doktornő!

    Tegnap este óta a torkomban nagyon sűrű nyál van semmilyen színe nincs nem fáj nem csiklandoz nincs semmi más panaszom de hiába köpöm ki és hiába eszek iszok nem múlik el. Kérem segítsen hogy mi lehet ez és mivel lehetne elmulasztani.
    Köszönettel: Julcsi

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Árvai Éva

    Mint az elöbbi levelemben irtam

  • Tisztelt Doktornő! Már két napja úgy érzem mintha fájna a fogam,(még aludni sem tudtam rendesen)…

    Tisztelt Doktornő!


    Már két napja úgy érzem mintha fájna a fogam,(még aludni sem tudtam rendesen) ma elmentem a fogorvoshoz, megkocogtatta a fogamat, megnézte az ínyemet semmi gond nem volt. Nem fájt, nem volt érzékeny.
    Erre azt mondta a doktor hogy vegyek be egy algoflex-et. (be is vettem pár perce)

    Mielött mentem a fogorvoshoz, pár órával elötte vettem be fájdalomcsillapító gyógyszert. De akkor is éreztem hogy néha rámtör az az intenzív fájdalom.Ekkor jeget tettem az arcomhoz és jobb lett.
    Néha pedig azt is éreztem mintha erősen szúrna a fülem.De ezt csak az arcom jobb oldalán tapasztalom,illetve a jobb fülemnél.

    Nemtudok mire gondolni, nemértem hogy mi fájhat, elvileg úgy érzem mintha a fogam lenne az, de ha megfogom meg körbetapintom az ínyt egyáltalán nemfáj.
    Csak nemtudom miért van ez a nagyon erős fájdalom ami óránként többször is rámtör, és még a gyógyszer sem használ. Csak ha jeget teszek az arcomhoz úgy lesz egy kicsivel jobb.

    Mi lehet ez, mit kellene tennem, menjek be az ügyeletre?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Árvai Éva

    Tisztelt Erdeklödö!
    Lehetseges,hogy arcideggyulladasa van.Tessek elmenni azügyeletre. Üdvözlettel Dr.Arvai Eva
    www.arvai-barta.hu