A betegek kérdései (4025)

  • Két hónapos babának zöldes orrváladékra lehet-e Tobrex szemcseppet adni?

    Két hónapos babának zöldes orrváladékra lehet-e Tobrex szemcseppet adni?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Árvai Éva

    Tisztelt Kerdezö!
    Szerintem nem szükseges a Tobrex.Vizsgalat nelkül ilyen pici babanak nem javaslom. Tessek sosvizes orrcseppet hasznalni es a gyerekorvost felkeresni.
    Üdvözlettel Dr.Arvai Eva
    www.arvai-barta.hu

  • Megvagyokfázva belül viszked az orrom baloldalt és köhögök

    Megvagyokfázva belül viszked az orrom baloldalt és köhögök

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Árvai Éva

    Tisztelt Kerdezö!
    Orrcsepp es bö folyadek fogyasztast javaslok. Egy orvosi vizsgalatra is tessek elmenni.
    Üdvözlettel Dr.Arvai Eva
    www.arvai-barta.hu

  • Kedves Doktornő! Az alábbi problémával fordulok Önhöz. 26 éves nő vagyok, 10 éve dohányzom (napi…

    Kedves Doktornő!
    Az alábbi problémával fordulok Önhöz. 26 éves nő vagyok, 10 éve dohányzom (napi 1 doboz). Hónapok óta köhögök. Nem fáj, nem véres, csak zavaró. Főleg hogy fura, takonyszerű "izéket" köhögök fel, főleg reggel, de napközben is. Valamint zavar, hogy folyamatosan érzem, mintha egy gombóc lenne hátul a torkomban, és néha mintha ki tudnám köhögni, de mégsem.
    Nem fáj semmim, nem vagyok⁄voltam lázas, nincs más panaszom.
    Válaszát előre is Köszönöm!
    Üdvözlettel:
    Timi

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Árvai Éva

    Tisztelt Kerdezö!
    A dohanyzas kronikus bronchitist okozhat.Ez peddig köhögessel jar.Javaslom a tüdögyogyaszatot felkeresni es a dohanyzast elhagyni.
    Üdvözlettel Dr.Arvai Eva
    www.arvai-barta.hu

  • kedves doktor nő ! pár napja elkezdtem egyfajta feszülést érezni a szájpadlásomban .. tegnap…

    kedves doktor nő ! pár napja elkezdtem egyfajta feszülést érezni a szájpadlásomban .. tegnap óta pedig már az orromban is érzem ezt a feszülést. ez lehet arcüreggyulladás ? a fejem is gyakran fáj mostanában .. ebben a pár napban a vérnyomásom is ingadozott most nem magas mégis érzem ezt a feszülést az orromban ..fiatal lány vagyok . köszönöm

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Árvai Éva

    Tisztelt Kerdezö!
    Valoban lehet arcüreggyulladas az ok. Tessek fül-orr-gegeszetet felkeresni.
    Üdvözlettel Dr.Arvai Eva
    www.arvai-barta.hu

  • Tisztelt doktornő! Körülbelül két-három hónapja érzékeny a torkom bal oldala.Nyeléskor ha pépeset…

    Tisztelt doktornő!
    Körülbelül két-három hónapja érzékeny a torkom bal oldala.Nyeléskor ha pépeset eszem,akkor is erőteljesen érzem az ételt,hogy hozzáér.Ha valamilyen szilárdabb ételt eszem(kenyér,keksz,alma...),akkor úgy érzem mintha ott maradna az étel.Sajnos ettől be pánikolok,hogy megfulladok.
    Jártam pszichiáternél és kaptam is gyógyszert a pánikrohamokra,de a torkom maradt ugyan olyan érzékeny..Mit javasol?Voltam orr fül gégészeten is de nem találtak semmit ami okozhatná...
    Köszönettel!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Árvai Éva

    Tisztelt Kerdezö!
    Tessek esetleg reflux iranyaba kivizsgalast kerni.
    Üdvözlettel Dr.Arvai Eva
    www.arvai-barta.hu

  • Tisztelt Doktornő! 55 éves vagyok, csontritkulásom nincs. Beszéd közben furcsa zörgő-csörgő…

    Tisztelt Doktornő!

    55 éves vagyok, csontritkulásom nincs. Beszéd közben furcsa zörgő-csörgő hangot hallok - az állkapocs mozgását???
    Félelmetesen hangzik "befelé". Mi okzhatja? megfázás, az inszalagok lazasága?
    Mitől van ez, lehet e javitani rajta, megszüntethető-e?

    Üdvözletel : aggódó mami

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Árvai Éva

    Tisztelt Kerdezö!
    Lehet szaraz fülzsir is a hallojaratban,de az izület rendellenes terhelese is okozhatja.
    Elöször füleszeti vizsgalatot javaslok.
    Üdvözlettel Dr.Arvai Eva
    www.arvai-barta.hu

  • Tisztelt Dokornő! A fülspray, ha szennyeződött esetleg, mivel nem dobozban volt tárolva, bő…

    Tisztelt Dokornő!

    A fülspray, ha szennyeződött esetleg, mivel nem dobozban volt tárolva, bő vízzel való lemosás után, használható-e még?


    Előre is köszönöm válaszát!
    Tisztelettel:
    Zsuzsanna

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Árvai Éva

    Tisztelt Kerdezö!
    A fülspray hatastalan,tehat nem erdemes megvenni.Jo üzleti fogas, de nem segit.
    Üdvözlettel Dr.Arvai Eva
    www.arvai-barta.hu

  • Tisztelt Doktornő! Hétfő óta megfázás után kialakult fülfájásom van. A fülem be is van dugulva.…

    Tisztelt Doktornő!

    Hétfő óta megfázás után kialakult fülfájásom van. A fülem be is van dugulva. Kedden az üzemorvosom Dalacin 300 mg-os antibiotikum szedését rendelte el. A bal fülem valamelyest javult, a jobb viszont változatlanul nagyon fáj (sárgás váladék ürül belőle). Ezért elmentem a a mai napon fül- orr-gégészhez, aki mindkét fülembe azt a bizonyos gyógyszeres csíkot rakott. (Ezt jól tudom, hogy antibiotikumos csík?) A utasítás szerint a csíkokat holnap délben kell kiszednem és utána 2 fülcseppet kell használnom. Az egyik a Ciloxan 3mg⁄ml , a másik Canesten 10mg⁄ml (az utasítás szerint az egyik az egyik nap, a másikat a másik nap kell alkalmazni) A kérdésem az lenne, hogy a Dalacin tabletta és ez a bizonyos csík nem befolyásolja-e egymás hatását? Ugyanez lenne a kérdésem a fülcseppek és a Dalacin vonatkozásában? Illetve még azt is szeretném megkérdezni, hogy ezeket a fülcseppeket Ön mennyi ideig javasolná használni? (sajnos erre vonatkozó utasítást nem kapt

    Válaszát előre is köszönöm.

    Tisztelettel,

    Andrea

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Árvai Éva

    Tisztelt Kerdezö!
    A Dalacin hatasat nem befolyasolja a fülcsepp es a csik sem. Szerintem 5 nap utan tessek visszamenni a füleszetre es ott megmondjak,hogy kell-e meg a fülcseppet hasznalni.
    Üdvözlettel Dr.Arvai Eva
    www.arvai-barta.hu

  • Kedves dr nö! Kisfiamnak gyerek fültisztitóval szoktam tisztitani a fülét amennyire az egnedi!…

    Kedves dr nö! Kisfiamnak gyerek fültisztitóval szoktam tisztitani a fülét amennyire az egnedi!
    Belevilágitottam ma a fülébe és az egyikbe teljesen bent amieddig már a fültisztito nem megy be elég sok zsirt láttam! Ki fog magától onnan jönni? Odáig nem merek belepiszkálni!
    Köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Árvai Éva

    Tisztelt Kerdezö!
    A hallojaratot nem szabad tisztitani. Tessek babaolajat csöpögtetni a fülbe,ettöl elfolyosodik es kifolyik a fülzsir.
    Üdvözlettel Dr.Arvai Eva
    www.arvai-barta.hu

  • T .Doktornő! Az lenne a kérdésem,hogyha az ember véletlenül lenyeli a Miflonide kapszulát…

    T .Doktornő!

    Az lenne a kérdésem,hogyha az ember véletlenül lenyeli a Miflonide kapszulát amit ugye be kell lélegezni mint inhaláló port,okozhat e egy darab károsodást.

    Válaszát köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Árvai Éva

    Tisztelt Kerdezö
    Szerintem nem.
    Üdvözlettel Dr.Arvai Eva

  • Tisztelt Doktornő! Köszönöm szépen tanácsát,beszéltem orvosommal,mondta hogy nem várható a…

    Tisztelt Doktornő!

    Köszönöm szépen tanácsát,beszéltem orvosommal,mondta hogy nem várható a centralis zavar romlása,és mivel nincsen halláscsökkenés semmilyen hallókészülék nem lesz szügséges a jövöben sem.

    Elég jól csökkent a sistergés,bár pontosan nem tudom megmondani hogy mitől-mert Tegretol CR keresztül Ataraxon át a különbözö értágitokig mindent szedettek velem,a kórházi kezelés mellett.Ideggyógyász is kontrollál.

    Ez a zavar egyébként relative ritkább mint a belső fül károsodásából adódó tinnitus?

    Nagyon köszönöm eddigi segitségét.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Árvai Éva

    Szivesen.
    Üdvözlettel Dr.Arvai Eva

  • Tisztelt Doktornő! Köszönöm a választ! Mi az a Neuser készülék és milyen manuális terápiára…

    Tisztelt Doktornő!

    Köszönöm a választ!
    Mi az a Neuser készülék és milyen manuális terápiára gondol? Mit jelentenek ezek?

    Köszönettel:
    L.

    -------

    Tisztelt Erdeklödö!
    Miutan mar minden vizsgalat es kezeles megtörtent,igy csak a Tinnitus -Neuser keszüleket tudnam javasolni. Ezt hallokeszülekes szaküzletben kaphatja.Esetleg meg egy manualis terapia jöhet szoba.Az interneten lehet ilyen iranyu cimeket kapni.
    Üdvözlettel Dr.Arvai Eva
    www.arvai-barta.hu

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Árvai Éva

    Tisztelt Kerdezö!
    A keszülek egy kellemes hangot ad le es ezzel a kellemetlen zugast elfedik. Olyan mint egy hallokeszülek.Manualis terapiaval a nyaki gerincet lehet kezelni,csak erre kikepzett orvosok vegzik.A REVITA maganrendelöben Budapesten vegzi egy doktornö.
    Tovabbi felvilagositast beszerezheti az interneten.
    Üdvözlettel Dr.Arvai Eva

  • Tisztelt dr nő olyan kérdésem volna hogy 1 hete volt egy erős megfázásom utána bal oldalon elkezdett…

    Tisztelt dr nő olyan kérdésem volna hogy 1 hete volt egy erős megfázásom utána bal oldalon elkezdett fájni az arcom is kicsit javult de utána mindkét orrból gennyes váladék ürül valahogyan megszüntek a panaszaim de a bal oldali ból pár napja vérrel szennyezett nyákos váladék ürül reggelente. most is mindkét orrból nyákos a váladék,lehet a bal oldali arcüreg gyulladás még nem szűnt meg és azért vérrel szennyezett.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Árvai Éva

    Tisztelt Kerdezö!
    A gyulladas meg nem szünt meg . Az orrnyalkahartya szaraz,ezert gyulladasnal gyakran verzik.Langyos sosvizes orrmosast kellene vegezni.
    Üdvözlettel dr.Arvai Eva
    www.arvai-barta.hu

  • Tisztelt Doktor Nő! Mostanában veszem észre, hogy mintha belülről pattogna a fülem néha, és…

    Tisztelt Doktor Nő!
    Mostanában veszem észre, hogy mintha belülről pattogna a fülem néha, és mintha bele fujna a szél, olyan érzés belülről. Nem szokott fáj, víz sem ment bele. Ön szerint ez mi lehet? Mitől lehet? Köszönöm válaszát! Zs.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Árvai Éva

    Tisztelt Kerdezö!
    Fülkürthurut okozhat ilyen panaszt,par napig orrcseppet hasznalni es nyomaskiegyenlitest kellene vegezni.
    Üdvözlettel Dr.Arvai Eva
    www.arvai-barta.hu

  • Tisztelt Doktornő! Mivel ön sokat van Németországban is-igy talán jobban meglátja az összefüggéseket,hogy…

    Tisztelt Doktornő!

    Mivel ön sokat van Németországban is-igy talán jobban meglátja az összefüggéseket,hogy sok továbbképzésen vett részt.Egy ismerősömről van szó.Négy éve Lyme⁄borrealia egyszerre jelentkezett.Kapott antibiotikumokat is.Speciális német vérképen is volt,ami állitolag nagyon pontos diagnózist ad.

    Azóta jelentkezik nála egy fülzúgás,ami nem állandó,hanem ciklikus-feltehetően a kórokozó szaporodásával lehet összefüggésben.Ilyenkor egy elefántdübörgés-szerű hangot hall.Vannak tehát napok,órák amikor nincsen fülzúgás,de aztán elindul.Vannak még egyéb maradványtünetek is-pl krónikus fáradtság,illetve egy évet ágyban töltött,de azóta már aktivabb.

    Az lenne a kérdésem,hogy ilyen fertőzéses eredetű hallászavart állandónak lehet-e tekinteni,vagy előfordulhat javulás?
    [Bevallom még speciális szakirodalmat is felkutattam ott pl a tifusznál reverzibilis halláskárosodás volt irva,a többinél meg jórészt állandó idegi halláscsökkenés]

    Ami még érdekelne hogy infuziós kezelést tudna-e ajánlani,hozhat e javulást.

    Nagyon köszönöm válaszát!

    Egy aggódó barát

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Árvai Éva

    Tisztelt Kerdezö!
    Esetleg mas oka lehet a fülzugasnak,tessek füleszeti kivizsgalast kerni.Infuzio akut esetben javasolt.
    Üdvözlettel Dr.Arvai Eva
    www.arvai-barta.hu

  • Kedves Doktornő! Segítséget szeretnék kérni tinnitusszal kapcsolatban. Kb. Július óta állandóan…

    Kedves Doktornő!

    Segítséget szeretnék kérni tinnitusszal kapcsolatban. Kb. Július óta állandóan zúg a bal fülem, ha elfordítom a fejem, akkor fokozódik a zúgás. Szinte egyik napról a másikra jött elő a probléma, előtte nem tartózkodtam kirívóan hangos helyen (koncert stb.) Voltam már szakorvosnál ezzel a problémával, de eddig nem találtam megoldást.
    Készítettek nyaki- és mellkasröntgent, vizsgált neurológus, reumatológus, szemész, néztek EKG-t is, természetesen a fül-orr-gégészek mellett. Részt vettem otoneurológiai vizsgálaton is. Sőt kórházban szteoridot és 10 napig kaptam értágító infúziót (Cavinton ha jól emlékszem), de semmi változás nem történt.
    Az egyik helyen "kisfokú idegi halláscsökkenést" írtam a leletemre, a másikon még azt sem, pedig többször is végeztek hallásvizsgálatot. Kaptam beutalót koponya MR-re, de arra még legalább 1,5 hónapot várnom kell, akkora a várólista. Jelenleg (júl. óta) 2x24 mg Betahistint és mellé Magne B6-ot szedek.
    Kérem segítsen, hogy mit tehetném a gyógyulás érdekeben. Nem szoktam hangos helyekre járni és szinte alig hallgatok fülhallgatón zenét, valamint nem emlékszem, hogy vírusfertőzésem lett volna a nyáron. Mi lehet az oka? Nagyon elkeserít, hogy tapasztalom ez a jelenség, pedig még csak 29 éves vagyok.

    Köszönettel:
    Lajos

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Árvai Éva

    Tisztelt Erdeklödö!
    Miutan mar minden vizsgalat es kezeles megtörtent,igy csak a Tinnitus -Neuser keszüleket tudnam javasolni. Ezt hallokeszülekes szaküzletben kaphatja.Esetleg meg egy manualis terapia jöhet szoba.Az interneten lehet ilyen iranyu cimeket kapni.
    Üdvözlettel Dr.Arvai Eva
    www.arvai-barta.hu

  • Tisztelt Doktornő! Voltam BERA vizsgálaton,mert fülzúgásom van. A vizsgálat megállapitása…

    Tisztelt Doktornő!

    Voltam BERA vizsgálaton,mert fülzúgásom van.
    A vizsgálat megállapitása szerint agytörzsi vezetési zavarom van,bal oldali túlsúllyal,enyhe fokban.
    Idegi halláscsökkenés nincs,tympanometria jó.
    Hallásomat kiválónak érzem,és ezt is mérték.
    Gyógyszereket meghagyták,amik infuzioban is voltak,tabletta formájában.
    [Stugeron,Chinotal stb.]

    Az lenne a kérdésem-mert erről a kezelőorvos nem tájékoztatott-hogyha nincs vkinek idegi csökkenése,akkor ez a centralis zavar tud-e romlani?

    Ezenfelül az is érdekelne,hogy amig nem jutottam kórházi kezelésre,addig ha több ember beszélt mellettem,nehézkesebb volt odafigyelnem,de ez aztán elmúlt,és a zúgás is csökkent.Ez velejárója volt e a betegségemnek?

    Nagyon köszönöm meglátását!
    László

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Árvai Éva

    Tisztelt Kerdezö!
    A kezelöorvosa tudna önnek a leletek alapjan felvilagositast adni.
    Üdvözlettel Dr.Arvai Eva
    www.arvai-barta.hu

  • Tisztelt Doktornő! Édesapám miatt irok Önnnek.60-hoz közelit.Az utóbbi időben időszakosan…

    Tisztelt Doktornő!

    Édesapám miatt irok Önnnek.60-hoz közelit.Az utóbbi időben időszakosan zúg a bal füle és elég rosszul is hall,van olyan hogy a konyhából se hallja meg ha szólunk neki.

    Az lenne a kérdésem hogy összefügghet e bármiben ez az állapot azzal hogy 3 éve volt neki BBPV megbetegedése?
    Illetőleg teljesen ki lehet-e zárni a presbyacusis lehetőségét?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Árvai Éva

    Tisztelt Kerdezö!
    Lehetseges az összefügges. Egyoldali fülzugas,hallascsökkenes kivizsgalast igenyel.Tessek a füleszeti rendelest felkeresni.
    A Presbyacusis mindket oldalon jelentkezne .
    Üdvözlettel Dr.Arvai Eva
    www.arvai-barta.hu

  • Tisztelt Doktornő! Nem is szoktam gyakran látogatni. De ettől az alkalomtól (kb. 2 óra) lehet…

    Tisztelt Doktornő!
    Nem is szoktam gyakran látogatni. De ettől az alkalomtól (kb. 2 óra) lehet valami baj, tennem kellene valamit, kivizsgáltatni magam, akármit?
    Köszönettel:
    KL
    ___________________
    Tisztelt Kerdezö!
    A fülzugas zajtol is erösödhet,tehat nem tanacsolom a disco latogatasat füldugo nelkül.
    Üdvözlettel Dr.Arvai Eva
    www.arvai-barta.hu

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Árvai Éva

    Tisztelt Kerdezö!
    A fülzugas mar hallaskarosodas jele. talan ertagitoval meg lehet valamit javitani,de infuzioban kellene vegezni a kezelest.
    Üdvözlettel Dr.Arvai Eva
    www.arvai-barta.hu

  • Kedves Dr-nő! Kb egy-két hónapja van olyan panaszom, hogyha valami hangos zajt vagy hangot…

    Kedves Dr-nő!

    Kb egy-két hónapja van olyan panaszom, hogyha valami hangos zajt vagy hangot hallok, akkor ütemesen dobog a bal fülem, amint elmúlik a zaj, akkor ez a dobogás szerű valami is elmúlik.
    Mi lehet ez?
    Köszönöm: Móni

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Árvai Éva

    Tisztelt Kerdezö!
    Vizsgalat nelkül nem tudok a kerdesre valaszolni. Tessek felkeresni a füleszeti rendelest.
    Üdvözlettel Dr.Arvai Eva
    www.arvai-barta.hu