A betegek kérdései (6861)

 • Jó napot! Nagy Viktória vagyok 20éves pincér szakmában dolgozom, tavaly decemberben megkérte…

  Jó napot! Nagy Viktória vagyok 20éves pincér szakmában dolgozom, tavaly decemberben megkérte a párom a kezem,több mind másfél éve vagyunk együtt együtt élünk albérletben. ő szakácsnak tanul most fog végezni volt egy verseny budepesten ahol első lett nyáron pedig megy ki németországba lipcsében..ő képviseli majd magyarországot nagyon büszke vagyok rá. amiért most irok Önnek az a problém hogy betegesen féltékeny vagyok mindenre mindenkire.. nekem volt egy 3 éves kapcsolatom és már ott is gondom volt a féltékenységgel.. párom nézett pornót s mindig lebukott vele s nem értettem h mért jo ezneki s az utolsó pornós lebukása után elakartam hagyni s akkor jött rá h mennyire fontos vagyok neki s a pornó miatt nem akar elvesziteni s leszokott róla azota nem nézi leszokott miattam a dohányzásról s nekem meg a féltékenységről kellene mert teljesen kikészit mint lelkileg s testileg is ,nagyon sokat szokott vérezni az orrom s nem a vérnyomásommal van a gond mert volt amikor egy honapig mértük s amikor vérzett akkor volt magas máskülönben rendben van tegnap pedig annyira vérzett hogy nem akart abba maradni s valoszinü h idegi alapon van ez nálam..féltékeny vok minden nőre akit megnéz az utcán vagy munkahelyén van vagy éppen szóba áll vele..és teljesen kikészitem saját magam s próbáltam változtatni de nem ment müködött talán pár napig s ujra elkezdődött...sokat vagyok egyedül próbálom magam lefoglalni mindig csinálni valamit hogy ne gondolkozzak ilyen butaságokon ne kombináljak...de ez csak egy darabig megy... nagyon szeretetre vágyó vagyok sok törödésre szeretetre van szükségem...kérem segitsen hogy tudnék változni :⁄ 4-5 éve biztos igy élek...:⁄ kérem segitsen

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Bezzegh Éva

  Kedves Kérdező !

  Kétszer küldte el a kérdést.

  Üdv Dr BÉ.

 • Jó napot! Nagy Viktória vagyok 20éves pincér szakmában dolgozom, tavaly decemberben megkérte…

  Jó napot! Nagy Viktória vagyok 20éves pincér szakmában dolgozom, tavaly decemberben megkérte a párom a kezem,több mind másfél éve vagyunk együtt együtt élünk albérletben. ő szakácsnak tanul most fog végezni volt egy verseny budepesten ahol első lett nyáron pedig megy ki németországba lipcsében..ő képviseli majd magyarországot nagyon büszke vagyok rá. amiért most irok Önnek az a problém hogy betegesen féltékeny vagyok mindenre mindenkire.. nekem volt egy 3 éves kapcsolatom és már ott is gondom volt a féltékenységgel.. párom nézett pornót s mindig lebukott vele s nem értettem h mért jo ezneki s az utolsó pornós lebukása után elakartam hagyni s akkor jött rá h mennyire fontos vagyok neki s a pornó miatt nem akar elvesziteni s leszokott róla azota nem nézi leszokott miattam a dohányzásról s nekem meg a féltékenységről kellene mert teljesen kikészit mint lelkileg s testileg is ,nagyon sokat szokott vérezni az orrom s nem a vérnyomásommal van a gond mert volt amikor egy honapig mértük s amikor vérzett akkor volt magas máskülönben rendben van tegnap pedig annyira vérzett hogy nem akart abba maradni s valoszinü h idegi alapon van ez nálam..féltékeny vok minden nőre akit megnéz az utcán vagy munkahelyén van vagy éppen szóba áll vele..és teljesen kikészitem saját magam s próbáltam változtatni de nem ment müködött talán pár napig s ujra elkezdődött...sokat vagyok egyedül próbálom magam lefoglalni mindig csinálni valamit hogy ne gondolkozzak ilyen butaságokon ne kombináljak...de ez csak egy darabig megy... nagyon szeretetre vágyó vagyok sok törödésre szeretetre van szükségem...kérem segitsen hogy tudnék változni :⁄ 4-5 éve biztos igy élek...:⁄

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Bezzegh Éva

  Kedves Kérdező !

  A saját féltékenységén legalább annyira nehéz változtatni mint egy erős dohányosnak leszokni a dohányzásról, bár a két jelenség nagyon másképpen jött létre. Írta, hogy törődésre, szeretetre vágyó, azt nem írta, hogy mennyire értékeli saját magát...
  Ahhoz hogy változzon és ne legyen ennyire féltékeny személyesen is kellene beszélnie pszichológussal, pszichoterapeutával. Terápiára volna szüksége vélhetően, hogy rájőjjön , mi mozgatja a féltékenységét.
  Ami az orrvérzését illeti, bár nem kérdezte, fontos lenne kivizsgálnia fül- orr- gégésznek és a vérnyomását is kísérni, mert ezt én megoldatlan problémának látom.

  Üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

 • T .DOKTORNŐ! 54 éves nő vagyok 1 éve elmaradt a menzeszem hőhullám alvászavar, stb. A legnagyobb…

  T .DOKTORNŐ! 54 éves nő vagyok 1 éve elmaradt a menzeszem hőhullám alvászavar, stb. A legnagyobb probléma, hogy erös pánik beteg vagyok, kb. 10 éve 2mg rivotrilt szedek neurotop 300mg kérdezném, hogy a változókor tüneteire hormon melett mit szedhetek? VÁROM VÁLASZÁT TISZLELETTEL, BANYAKÓR.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Bezzegh Éva

  kedves Kérdező !

  Szívesen válaszolnék a kérdésére, de vizsgálat, személyes találkozás nélkül sajnos nem lenne korrekt. Nemcsak a hormonpótlást kell figyelembe venni, hanem azt az okot ami miatt az említett gyógyszereket szedi. Amennyiben ezeket pszichiáter javasolta, akkor panaszaival keresse fel, ha nem, akkor keressen fel egy pszichiátert .

  Üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

 • Tisztelt Doktornő!

  Hónapok óta 3-4 órát alszom, és az egyetemen, a munkahelyemen is hibázom.
  Próbáltam segítséget kérni, itt a honlapon többször, személyesen (jártam ingyenes pszichológusnál), de mintha meg sem hallanának. Láthatatlannak érzem magam, és már nem bírok el… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Bezzegh Éva

  Kedves Kérdező !

  Az alvászavar sajnos netes tanácsadással nem orvosolható illetve az okos, értelmes embereket sem kerüli el.
  Szakrendelésen jelentkezhet pszichiáternél… Még több

 • Nos az a problémám , hogy különös rohamokban törnek rám , megmagyarázhatatlan sötét érzések(múltamban…

  Nos az a problémám , hogy különös rohamokban törnek rám , megmagyarázhatatlan sötét érzések(múltamban történtek felidéződnek, különböző félelmek), ilyenkor sokszor gondolok öngyilkosságra, céltalan vagyok , és gyakorlatilag nem tudok szeretettel fordulni senkihez. De vannak az átlagos pillanatok(lassan ezekből lesz kevesebb) amikor vannak céljaim , és normális gondolatok járnak a fejemben. Ezt megosztottam már a barátaimmal akik azt javasolták , hogy menjek el orvoshoz.17 éves vagyok egyébként. Elmentem a háziorvosomhoz , ő írt fel egy telefonszámot(ami késöbb kiderült nem is rendel már), de olyan szorongás jött rám akkor , hogy le kellet ülnöm egy padra mert nem tudtam továbbmenni. Azóta mindig ez van ha az orvosra gondolok. Szüleimet ebbe nem szeretném bevonni mert csak rosszabb lenne a helyzet. Illetve ingyenes megoldás kellene, esetleg még kérhetnék tanácsot , hogy hogy működik az én esetemben , egy ingyenes ellátás , kivizsgálás?

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Bezzegh Éva

  Kedves Kérdező !

  Lakóhelyén elérhető Nevelési Tanácsadó pszichológusához vagy szakrendelő pszichiáteréhez fordulhat ingyenesen illetve a TB terhére.

  Üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

 • Tisztelt Doktornő! Szeretnék öntől tanácsot kérni,a 15 éves fiammal kapcsolatban.Az elmúlt…

  Tisztelt Doktornő!

  Szeretnék öntől tanácsot kérni,a 15 éves fiammal kapcsolatban.Az elmúlt 1 évben,nagyon megváltozott a viselkedése,érdektelenné.életuntá vált.Nagyon sokat híányzott az iskolából igazolatlanul,az itthoni környezetben semmi nem érdekli,az apjával teljes mértékben kerüli a találkozást és a beszélgetést,velem beszélget,de csak általános dolgokról.Az édesapja soha nem bántotta,igaz mostanában néhányszor rá kellett kíabálnia a hanyag viselkedése és a nemtörödömsége miatt.Ha hazaér a suliból,beül a szobájába,alig várja hogy este 6 óra legyen és leléphessen a barátjával. Ha feltesszük neki a kérdést hogy mi a baja,miért nem keres itthon elfoglaltságot magának,azt a választ kapjuk,hogy "nem érdekel,utálok itthon lenni,unom az egészet".
  A hétvégén,pénteken minden előzmény nélkül dührohamot kapott,majd ájulást szinlelt,aztán elment egy fél órára levegőzni,és a barátja kisérte haza mert szédült.Megmértem a vérnyomását 150⁄95 volt,nekiállt sírni,mondtuk neki hogy elvisszük a kórházba,de nem akarta inkább lefeküdt. 18 órát aludt egyhuzamban.Aztán másnap közölte hogy szédül és nincs erő a kezeiben.
  Nem tudom,hogy betegség,vagy pedig valami lelki dolog áll-e a háttérben?
  Kérem szíves tanácsát.
  Köszönettel:
  Anita

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Bezzegh Éva

  Kedves Kérdező !

  A lelki egyensúlyvesztés is lehet betegség. Minél előbb szervezzék meg hogy pszichiáterrel találkozzon a fiuk.

  üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

 • Tisztelt Doktornő! Akaratlan végtagrángások (elsősorban nyugalomban, pihenéskor), kisebb-nagyobb…

  Tisztelt Doktornő!

  Akaratlan végtagrángások (elsősorban nyugalomban, pihenéskor), kisebb-nagyobb izomrángások hátterében állhat-e pszichés ok (pl. hosszan fennálló stressz, lelki válság miatt) vagy minden esetben organikus betegség okozza ezeket a tüneteket?

  Köszönöm szíves válaszát.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Bezzegh Éva

  Kedves Kérdező !

  Ez is, az is lehet, orvosi vizsgálatra van szükség, Háziorvos tud első körben segíteni és a megfelelő szakorvoshoz irányítani Önt.

  Üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

 • Tisztelt Doktornő! Másfél éve kezelnek kevert szorongásos és depressziós zavarral, erre szedek…

  Tisztelt Doktornő!

  Másfél éve kezelnek kevert szorongásos és depressziós zavarral, erre szedek Frontin-t és Paroxat-ot. Tegnap délután még úgy éreztem megakarok halni most meg szinte mint ha diszkóban lennék, ez hosszú idelye így megy már aztán később csak úgy mint derült égből a villámcsapás a hangulatom átcsap hirtelen vagy jó kedvre vagy idegességre vagy lehangoltságra. A barátaimnak is feltünt már ez a furcsa viselkedés és nem értik mi bajom van olyankor és akkor hazamegyek beveszem a nyugtatóm és lefekszem.
  Reggel és este veszek be 2x2 mg-ot Frontinból de olykor napközben is egy 0,5 vagy 0,25 mg-osat is beveszek, a Paroxat-ból pedig napi 10 mg reggel. Jót csak annyit tudnék mondani hogy a depresszióm már sokat enyhült. Mostmár inkább csak ez a hangulati zavar a gond.
  Már arra is gondoltam lehet a gyógyszer csinálja mostmár ezt velem de mégsem tudom hogy mivan. Na erre varrni gombot hát abszolult nem tudok, mi legyen kérjek a pszichiáteremtől valami hangulatstabilizálót vagy antipszichotikumot?

  Köszönettel!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Bezzegh Éva

  kedves Kérdező !

  Valóban úgy tűnik, talán nincs jól beállítva a gyógyszerelése vagy az állapota változik...
  Nem önnek kell kitalálni hogy mi legyen, sőt nem is nekem vagy a másik kollégámnak itt az oldalon, én csak biztatni tudom, hogy minél előbb mondja el miket érez és a pszichiátere minden bizonnyal lépni fog a legjobb tudása szerint.

  üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

 • Tisztelt doktornő ! Vese,illetve ureterkövek befolyásolják-e a pszihés állapotot ? Ez esetben…

  Tisztelt doktornő !

  Vese,illetve ureterkövek befolyásolják-e a pszihés állapotot ?
  Ez esetben nem a borzasztó fájdalomra gondolok,hanem magára a kő jelenlétére.

  Üdv. Klárika

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Bezzegh Éva

  Kedves Kérdező !

  Erről nincs információm.

  Üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

 • előző kérdésemhez kiegészítésként (félreérthető lehet), nem barátnője vagyok, hanem csak egy…

  előző kérdésemhez kiegészítésként (félreérthető lehet), nem barátnője vagyok, hanem csak egy lánybarátja.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Bezzegh Éva

  Kedves Kérdező !

  Értem, de ez a válaszom lényegén nem változtat.

  Üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

 • üdvözlöm Doktornő! elkeseredésemben írok, a barátom antidepresszánsokat tervez szedni, pedig…

  üdvözlöm Doktornő!

  elkeseredésemben írok, a barátom antidepresszánsokat tervez szedni, pedig életvidám csak úgy tartja hogy attól még jobban érzi majd magát és jobban tud csajozni, felszabadultabb lesz. Moclobemide, Paroxetinum, Sertralin hatóanyagú tablettákat kombinál. Milyen problémája lehet tőle? Köszönöm válaszát,

  egy aggódó barátnő

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Bezzegh Éva

  Kedves Kérdező !

  Orvosi vizsgálat, betegség és komoly indok nélkül szedni gyógyszereket, orvosi felügyelet nélkül nagy felelőtlenség, pláne kombináltan és többféle hasonló hatásút. A hatás , a mellékhatások is összegeződhetnek, túlpörgés, alvászavar, szexuális mellékhatások, a mennyiségtől függően akár mérgezés is kialakulhat. Ha módjában áll, beszélje le erről a tervéről a barátját.

  Üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

 • Kedves Doktornő! Folyamatosan nyomon követem az írásait. Hatalmas elismerés illeti Önt önzetlen…

  Kedves Doktornő!

  Folyamatosan nyomon követem az írásait. Hatalmas elismerés illeti Önt önzetlen segítéséért és kedvességéért, amit a betegek irányába mutat. A jó Isten áldja meg minden lépését! Andrea

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Bezzegh Éva

  kedves Andrea!

  Köszönöm, jól esik amit ír.

  Üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

 • Tisztelt Dr.Nő. A tanácsát szeretném kérni. 46 éves ffi. vagyok,25 éve élek házasságban. Nejem nagyon aranyos nő.Az a gond a házasságunkal hogy nagyon kevés szeretetet kapok feleségemtől.Amugy soha nem volt olyan hogy állandoan a nyakamba logott,Ahogy mulnak az évek mindig kevésbé érezteti velem… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Bezzegh Éva

  kedves Kérdező !

  Valóban nagyon fontos az amiről ír a kapcsolatuk szempontjából, megértem a vágyait, ebben aztán semmi átlagostól eltérő nincs. Próbált erről beszélni a feleségével… Még több

 • Tisztelt Doktornő! A férjem egyre többször bánt engem. Egy éve vagyunk házasok. Észre vettem…

  Tisztelt Doktornő!
  A férjem egyre többször bánt engem. Egy éve vagyunk házasok. Észre vettem nála, hogy mikor ideges, folyik a nyála. Ez mitől lehet Ön szerint? Köszönöm a választ! Zs.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Bezzegh Éva

  Kedves Kérdező !

  Nem tudhatom mitől folyik a férje nyála de ne engedje hogy bántsa Önt.

  Üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

 • üdvözlöm! miben különbözik a címben említett két gyógyszer? ha semmiben,mi indokolja a 2.5x…

  üdvözlöm!

  miben különbözik a címben említett két gyógyszer? ha semmiben,mi indokolja a 2.5x árkülönbséget?

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Bezzegh Éva

  Kedves Kérdező!

  A Valxint nem ismerem, ha Velaxinre gondolt, tényleg azonos a hatóanyag a Jarviséval. Sajnos nem tudom, mi az árkülönbség oka, valószínűleg a támogatás mértéke különbözik.

  Üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

 • Kedves Bezezgh doktornő! Egy roncs vagyok...megrekedt élettel, nagyon sok műtéten túl....totális…

  Kedves Bezezgh doktornő! Egy roncs vagyok...megrekedt élettel, nagyon sok műtéten túl....totális magányban. A pánikbetegséget is megéltem már, de túl vagyok egy nyirokáttétes v.bél rákon is. NEm sorolom! Végül is azért írok, mert az utóbbi időben nap közben is,de éjjel meg főleg jönnek a kényszeres gondolatok. pl. egy hang mondja : - úgy is meghalsz...meghalsz!
  Aztán éjjel pl. egy szó - marcangol, aztán gyorsan jön egy másik: pl.ambivalens...és egy reklámból egy gyógyszer neve...mindegy melyik...és ez igy megy mostmár hónapok óta! Attól félek, bekattanok...vagy lehet ,már bekattantam... Nem tudom mi jöhet még...nagyon sok bajom van. pl. arnold-chiari syndroma is...és gyakorlatilag nincs egy nap, hogy jó legyen a közérzetem. Most is sírva írom e sorokat...Teljes kétségbe esés. Aztán, ha kicsit összeszedem magam és elmegyek bevásárolni, vagy meglátogatom anyámat...ez mindkettő pszichésen megterhel...akkor totál kikészülök érzelmileg. Vagy ,ha nagyobb stressz ér, másnap, vagy két nap múlva jön ki rajtam úgy ,hogy felmegy a vérnyomásom....és akkor ágynyugalom 1-2 nap és lecsendesedik a szervezetem...tudom, sok mindent írtam...de a legnagyobb félelmem a kényszeres gondolataim miatt van... A magányt nem bírom,de már az embereket sem....nem lesz ennek jó vége! Mit tanácsol? Tamás 50 éves

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Bezzegh Éva

  Kedves Kérdező !

  Látom amint írja hogy több szervi betegsége van és lelkileg is labilis ami nem csoda. A leírt kényszerszerű gondolat meg a belső hang ami fenyegeti nem természetes velejárói az állapotának. Érdemes lenne pszichiátert felkeresni, mert ez az állapot feltehetően javítható de előtte pontosan kell látni hogy miről van szó. Hogy nehogy "bekattanjon" , ezt minél előbb lépje meg.

  Üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

 • Tisztelt Doktornő ! Véleményét szeretném kérdezni az alábbiakról. Hét hónapja valdoxant-…

  Tisztelt Doktornő !

  Véleményét szeretném kérdezni az alábbiakról.
  Hét hónapja valdoxant- szedtem. ⁄ napi kettő szemet este ⁄ Az orvosom úgy döntött, hogy cseréljük le paroxatra. A diagnózisom egyébként GAD. A valdoxan semmilyen mellékhatást sem váltott ki. Igaz, hogy az enyhe depressziómat sem szüntette meg. Szorongós állapotom is részben megmaradt. Hozzá teszem az élet körülményeim sem javultak, sőt munkanélküli lettem, és a gyermekemet egyedül nevelem. Tehát van oka a szorongásomnak.
  Most 17. napja szedem a Paroxatot. Lassan már a mellé kiírt sanaxot-is letettem. ( talán túl korán ? ) A problémám annyi, hogy jelenleg a szorongásom sokkal jobban jelentkezik. De érzem, hogy nem magamnak ( a gondolataimnak ) hanem a gyógyszernek köszönhetem ezt. Sőt ! A szám úgy ki van száradva, olyan érzésem van mintha megégettem volna. Enni alig tudok. A látásom néha elhomályosul. Időnként, izzadás, heves szívdobogás, remegés tör rám. Hozzá teszem, hogy a sexuális életemnek is lőttek. Én ilyen tüneteket akkor sem produkáltam, mikor semmilyen gyógyszert sem szedtem. Ettől még a legrosszabb állapotomban is jobban voltam.
  Nem lehet, hogy nekem túl sok ez a paroxat adag ? Az orvosomat felhívtam, ( mert időpontom csak egy hónap múlva van ) azt mondta, szedjem így tovább, és ha szükséges mellé szedjek frontint. Honnan lehet azt tudni, hogy valakinek sok-e a gyógyszer ? 17 nap után nem kellene már a mellékhatásoknak elmúlniuk, ha megfelelő a gyógyszer ? Meddig kell „kísérletezni” egy emberrel ? Hetek telnek így el, mire kiderül, hogy jó-e a gyógyszer ? De hogy döntik – ezt el ? Az igazság, hogy annyira nem szeretek ilyen gyógyszereket szedni, de elfogadtam, hogy szükséges. A Valdoxannal is így volt. De egy olyan gyógyszert amitől nem érzem jól magam ? Egyébként nem elavult gyógyszer ez a Paroxat ?
  Kérem segítsen a válaszával, mert eléggé el vagyok keseredve.
  Egy elkeseredett anyuka….

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Bezzegh Éva

  Kedves Kérdező !

  Megértem hogy nincs jól, innen sajnos nem tudom megállapítani hogy a gyógyszer megfelelő-e Önnek. Mivel leírása alapján főleg szorongásos tünetei vannak a gyógyszer mellett, amelyek nem mellékhatások hanem vélhetőleg a betegsége tünetei, egyetértek az orvosával, bár Önt nem ismerem, hogy talán szedjen mellé még szorongáscsökkentőt. Valamiért a Valdoxan sem volt elég jó...
  Az eddigiekből számomra az következik hogy nem biztos hogy könnyű lesz beállítani a kezelését, neten viszont biztos nem sikerülne.

  Üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

 • Tisztelt doktornő ! A problémám az, hogy az elmúlt 15-20 évben volt 3 szorongásos depresszióm. Három…

  Tisztelt doktornő !
  A problémám az, hogy az elmúlt 15-20 évben volt 3 szorongásos depresszióm.
  Három és fél tünetmentes év után ismét rám tört a korábbi probléma, bár lehet , hogy ennek kiváltó okai közé az is hozzátartozik, hogy megpróbáltam leszokni a dohányzásról ami eddig úgy néz ki sikeres is, két hónapja nem szívok cigarettát, pedig erős dohányos voltam.A leszokás megkezdését követő két hét elteltével kezdődött ismét a szorongás, bűntudat és a depresszió.Elmentem a korábbi orvosomhoz aki antidepresszánst írt fel, azonban tűnteim, a gyógyszer ⁄TRITTICO⁄ 6 hét utáni szedésének elteltével sem enyhültek. Visszamentem hozzá és azt javasolta, menjek el egy általa javasolt pszichológushoz, aki valamilyen terápiát alkalmaz és az Ő segítségével talán majd sikerül megszabadulnom szorongásaimtól és a számomra leginkább zavaró bűntudati dolgoktól.Nem mertem megkérdezni tőle, de Öntől igen, hogy esetleg nem kellett volna megpróbálnia egy másik gyógyszert ? Régebben szedtem más antidepresszánst is ⁄ Pl: Paretin⁄ , ami esetemben jól bevált.
  Bevallom , régebben fogyasztottam alkoholt is rendszeresen , akkor gyógyszereket nem szedtem, de alkoholt sem fogyasztok már több mint egy éve.
  Kétségbeesetten várom válaszát.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Bezzegh Éva

  kedves Kérdező !

  Megértem hogy könnyebb anonim módon feltenni ilyen, az Ön számára fontos kérdést, hogy szedhetne-e esetleg más gyógyszert mint amit az orvosa ajánlott. Ezt a kérdést egy pszichiáternek tette fel , aki sajnos nem ismeri magát és a betegségét sem, ezért sem tud érdemben válaszolni. Annak szerintem nincs nagyobb veszélye hogy az orvosának ezt megemlítse, főleg hogy a másik gyógyszer régebben segített Önnek.

  Üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

 • Tisztelt Doktornő,

  Az alapbetegségem alvászavar volt, ami mára rendeződött. A pszichiáterem jóváhagyásával kezdtem el csökkenteni az adagot. Mivel végig jártam hozzá pszichoterápiára is, tudja, hogy kijöttem a betegségből, az életem sínre került. Elmagyarázta hogyan kell és én… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Bezzegh Éva

  Kedves Kérdező !

  Sajnálom hogy látatlanban és ismeretlenül nem tudok segíteni, bár látja, elérhető vagyok a szabadnapomon is...

  Üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

 • Tisztelt Doktornő!

  Valdoxan 25 mg-ot szedek 2 éve. Kb. 4 hónapja elkezdtem folyamatosan csökkenteni az adagot. Jelenleg negyed szemeket szedek 2 naponta, ezt kb. 3 hete. Ma reggel azonban erős szédülés, idegesség, dekoncentráltság vett rajtam erőt. Izzad a tenyerem, a lábam hideg… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Bezzegh Éva

  Kedves Kérdező !

  Elképzelhető hogy rossz állapotát nem a leheletnyi ritka adag csökkentése hanem a betegsége okozza ami miatt elkezdte szedni 2 éve...
  Olyan ütemben kell… Még több