A betegek kérdései (6870)

 • Tisztelt dr. No! Helycobakterium-ra antibiotikumot kaptam. Klacid 500 mg,Emozul-t es Tinidazol-Pol-t…

  Tisztelt dr. No!
  Helycobakterium-ra antibiotikumot kaptam. Klacid 500 mg,Emozul-t es Tinidazol-Pol-t ezeket lehet szedni ugy hogy napi haromszor 0.25 mg-os xanaxot szedek?

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Bezzegh Éva

  Kedves Kérdező !

  Igen, lehet.

  Üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

 • Üdvözlöm 22 éves férfi vagyok. Az lenne a problémám, hogy alvászavarom van. Minden nap miután…

  Üdvözlöm

  22 éves férfi vagyok. Az lenne a problémám, hogy alvászavarom van. Minden nap miután lefekszem nem tudok elaludni csak minimum 1 óra forgolódás után (ha fáradt vagyok akkor is). Ez már több éve így van, a háziorvosom aztmondat, hogy menjek el pszichológushoz, de ilyen kis problémával nem akarok oda menni.
  Mit tudna javasolni?

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Bezzegh Éva

  Kedves Kérdező !

  Ha Önt ez tényleg zavarja, akkor nem kis probléma. Ahhoz mindenképpen nagy, hogy ismeretlenül vizsgálat nélkül valamilyen megoldást javasoljak. Ha csak nem azt, hogy pszichiátert keressen fel.

  Üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

 • Tisztelt Doktornő! 35 éves nő vagyok, 13 éve vagyok házas és már nem tudom mit tegyek, mivel…

  Tisztelt Doktornő!
  35 éves nő vagyok, 13 éve vagyok házas és már nem tudom mit tegyek, mivel a férjem nagyon szerett inni. Amikor akartam töle elválni, megigérte hogy abba hagya és egyedül kért segitséget a psihiáter orvostol hogy ne foljtasa igy tovább, mivel már nekem is a kislányomnak is elég volt. A Doktornő FLUOXETIN 20 tb. irt fel, én valami másra vártam volna amitől tényleg ne tudjon inni, de a Doktornő aszt valotta hogy fiatal és erősebb kezelést nem adhat. Majdnem 2 holnapig nagyon szépen viselkedett, nem ivott, teljesen érezttem hogy élek, de sajnos be vált a félelemem mivel az első részegség után , már jőtt a másik is. A problema az hogy tovább veszi a kezelést is és iszik is. Alig csak egyszer sirénkozot hogy nagyon fájt a feje egy éjszaka, máskép neki sose volt baja mindig is ivott nyugodtan, amikor nem is szedett semitt.
  Kérdésem az lenne hogy, HA IGY FOLJTATAJA AZ IVÁST AZ ORVOSÁGAL,MIRE VÁRHATO, ADHAT AZ ORVOSÁG OLJAN HATÁST AZ ALKOHOL MIATT, HOGY AGRESZIVEBÉ TEGYE?
  Egy alkoholistának mindik kel reszkesen a keze, vagy lehet aszt is ugy nevezni akinek nincs iljen tünete, mivel neki nincs és még ha nagyon is gyakran iszik is a Doktornő aszt valodta neki hogy ő nem az. LÉTEZHET?
  TISZTA SZIVBŐL KŐSZŐNŐM, KÉREM SEGITSEN RAJTAM, SOK TISZTELETTEL ANDREA.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Bezzegh Éva

  Kedves Kérdező !

  Látom hogy aggódik férje betegsége miatt és sok tekintetben tájékozatlan. Ezeket a kérdéseket hozzátartozóként felteheti a férje orvosának ha a kezelésbe ez belefér. Tényleg nem jó hogy a gyógyszer mellett iszik a férje, azt jelenti hogy nem tartja be az orvosi utasításokat.
  Érdemes lenne valamilyen önsegítő csoporthoz is csatlakoznia a férjének, pl az Anonim Alkoholbeteg csoporthoz, ha komolyan gondolja a leszokást.
  Magának is komolyan kellene gondolni hogy mit szeretne és képviselni a férje előtt az elvárását, akár ultimátumot adva. Ha mindent megtesznek Ön is , a férje is meg az orvosuk is, akkor is statisztikák szerint sajnos csak minden harmadik embernek sikerül...

  Üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

 • Tisztelt Doktornő! 2 db koszorúér sztent miatt aspirin protectet szedek. Most pánikbetegségemre…

  Tisztelt Doktornő!
  2 db koszorúér sztent miatt aspirin protectet szedek. Most pánikbetegségemre Paroxat 20mg-s tablettát kaptam. Lehet-e ezt együtt szedni?Köszönöm válaszát, Emőke

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Bezzegh Éva

  Kedves Kérdező !

  Lehet.

  Üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

 • Tisztelt Doktornő! Abban kérném a tanácsát, hogy mit tehet egy édesanya, ha a fiát a felesége…

  Tisztelt Doktornő!
  Abban kérném a tanácsát, hogy mit tehet egy édesanya, ha a fiát a felesége évek óta - és egyre jobban kiteljesedve - lelkileg zsarolja, bántalmazza. Három gyermekük van, rossz házasságban élnek. A menyem mindenért a fiamat hibáztatja, aki mélyen vallásos és úgy véli ez a "keresztje". Az unokáinkat a nagyszülők "káros hatása" miatt csak elvétve láthatjuk, hozzánk "felügyelet nélkül" nem is jöhetnek, de ugyanez vonatkozik a "dédire" is.
  A fiammal a házasságkötése előtt bensőséges, szeretettejes kapcsolatunk volt, most alig látjuk és kerüli a találkozást. Nem beszél, nem panaszkodik, csak azt látjuk, hogy szétszórt, feszült, és nagyon fáradt. Nem csak lelkileg bántja a felesége, de lelketlenül ki is használja.Mindenért a fiamat okolja, mindenért ő a hibás. Munka előtt a fiam viszi a gyerekeket kerékpárral oviba (a kocsi a nem dolgozó menyemnek marad otthon), este a fürdetést ő végzi, a munkából hazafelé jövet bevásárol. stb). Otthon rendetlenség, piszok van, nincs meleg étel, de barátnők és "plázázás" az van.
  Ez az egyetlen fiam van, reszketek érte és féltem. Nem panaszkodik, de szenved. Az unokáim lelki és fizikális fejlődéséért is aggódom, sajnos ott is komoly gondok vannak.
  Mit tanácsol? Mit tegyek?
  A segítségét előre is hálásan köszönöm:
  Zsuzsanna

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Bezzegh Éva

  Kedves Kérdező !

  Nagyon nehéz belelátni egy család életébe és érteni hogy kit mi mozgat, ki miért marad egy helyzetben. Ha a kedves fia írt volna az őt érő lelki bántalmazásról, akkor is nehéz tanácsot adni, így meg még nehezebb, ezzel nem is próbálkoznék. Ha a fia szenved és a szenvedését okozó dolgokról szívesen beszélgetne valakivel aki elfogulatlan, nem tartozik a családhoz, megteheti, talán ez volna a leginkább járható út. Ez lehet pszicho-szakember, de akár egyházi lelki gondozó is...

  Üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

 • Kedves Doktornő! Nagyon köszönöm gyors válaszát. Az anyósomnál tapasztalt viselkedési formákat…

  Kedves Doktornő!
  Nagyon köszönöm gyors válaszát. Az anyósomnál tapasztalt viselkedési formákat 5 éve figyelem, de a férjem 35 éves és az ő elmondása alapján, igazából ezek talán mindig is jelen voltak. Az előzményeihez hozzátartozik, hogy egyedül nevelte fel a férjemet és őt magát pedig a nagymama nevelte, mert a szülei nem törődtek vele, nyilván sok problémát kellett az évek alatt egyedül megoldania, én ezt nem kétlem, de azt gondolom, hogy ezen kívül is van valami probléma, amire találnunk kell megoldást, mert így nagyon nehéz a közelében élni. Az évek alatt, aki a környezetében élt, szinte mindenki elfordult tőle, mindenkivel összeveszett, nincsenek barátai, makacsul ragaszkodik az elképzeléseihez, mindenkit irányítani akar, a férjemet beteges módon félti. Ha "csúnyán nézek" a férjemre, hirtelen én is ellenség leszek, és a körülményeket nem ismerve alkot véleményt, meggondolatlanul velem is veszekszik, amit most már egyre nehezebben viselek.
  Tanácsára felkeressük a háziorvost...és ha szükséges önnel is felvenném a kapcsolatot újból. Még egyszer nagyon köszönöm. Jó éjt!
  Üdv: K. Bea

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Bezzegh Éva

  kedves Kérdező !

  Amikről újólag írt- egyenlőre úgy látom -inkább a személyiség problémájának tűnik, ami általában csak az egyén környezetében élőknek probléma, neki magának kevésbé. Ha ez így van, nehéz lesz bármilyen változásra biztatni, akár arra is hogy orvoshoz forduljon.
  Ha megkeresnek, szívesen segítek ha tudok.

  üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

 • Tisztelt Doktornő! Sajnos nekem az Olwexya nevű antidepresszáns székrekedést okoz. Mit lehet…

  Tisztelt Doktornő!

  Sajnos nekem az Olwexya nevű antidepresszáns székrekedést okoz. Mit lehet csinálni, hogy ez a mellékhatás ne jelentkezzen. Táplálkozzak még rostdúsabban? Köszönöm válaszát.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Bezzegh Éva

  Kedves Kérdező !

  Ebbe sajnos nem szólhatok bele, hatás és mellékhatás szempontjából is mérlegelni kell a kezelőjével együtt hogy mely terápia a legmegfelelőbb Önnek.

  üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

 • Tisztelt doktornő! Megmérgezi az életem az önbizalomhiány! Tisztában vagyok vele és mégsem tudok…

  Tisztelt doktornő! Megmérgezi az életem az önbizalomhiány! Tisztában vagyok vele és mégsem tudok változtatni! Ha bekerülök egy új közegbe, vagy akár új munkahelyre meg sem merek szólalni! 3 diplomával a hátam mögött, két idegen nyelvtudással, miért érzem magam mindig kevesebbnek? "Bölcs"hallgatásommal elérem persze, hogy valóban süket-hülyének is kezeljenek! Ez persze idegen nyelven még rosszabb! Méginkább nem merek megszólalni! 15 évig éltem egy borzasztó házasságban, elnyomottként, bántalmazottként, megalázottként. Most már 10 éve nagyon rendes társam van! Miért nem tudok mégsem boldogulni? Ennek soha nem lesz vége, soha nem fogom magam túltenni a múlton? Már annyira haragszom magamra, a tehetetlenségemre, a korlátaimra! Bemegyek egy üzletbe és a 8 általánost végzett eladó kislány leordít, mert rossz helyen állok. Miért nem tudok válaszolni? Később persze eszembe jut, mi lett volna a frappáns válasz, de Én soha többet nem megyek abba a boltba, és minden ilyen esettel egyre "kisebb"leszek. Mit lehet ez ellen tenni?

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Bezzegh Éva

  Kedves Kérdező !

  Sajnos az önértékelési problémákra nincs tabletta és a probléma tudása, ismerete nem elég ahhoz hogy megszabaduljon tőle. Ha komolyan gondolja hogy változtatni szeretne, kezdjen el egy pszichoterápiát és csinálja végig, csak ilyen módon lehet más az élete.

  Üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

 • Tisztelt Doktornő! Tanácsot szeretnék kérni, családon belül, egészen pontosan anyósom viselkedésében…

  Tisztelt Doktornő!
  Tanácsot szeretnék kérni, családon belül, egészen pontosan anyósom viselkedésében vélek felfedezni nem egészen normális reakciókat...külsőleg egyszerű, szégyenlős, nagyon nehezen barátkozó, izgulós, tekintete számomra kifejezéstelenek tűnik, nehezen mutatja ki érzéseit. Munkahelyén korábban mindig problémák voltak vele, senki sem szerette...Nehéz vele beszélgetni, ha mégis sikerül mindig ugyanarról a pár őt foglalkoztató dologról beszél. Igazából ami aggódásra ad okot, az a viselkedésében nyilvánul meg, kifejezéseket rossz időben használ, szóismétlései vannak (kb.10 x mondja el ugyanazt, nagyon rövid időn belül), rövid tőmondatokban beszél.
  Nem látja el otthoni feladatait, mindig mindennel csúszásban van, szervezetlenül él, egyébként nyugdíjas. Egyik pillanatban még úgy tűnik minden rendben, a másikban már hirtelen dühkitörései vannak.
  pl.:orvosi rendelőben várakoztunk, mert felment a vérnyomása, miközben az orvosra vártunk egy gyakorlatilag teljesen üres váróteremben folyamatosan forgolódott, az ajtót figyelve, hogyha kijön az orvos őt biztosan észrevegye, még a pulóverét is visszavette amiben az orvos először látta, mondván lehet, hogy nem fogva felismerni ha nincs rajat a pulóver....szóval ehhez hasonló tapasztalataim vannak és nagyon régóta gondolkodom, hogy hol kérjek útbaigazítást....segítségét előre is, nagyon köszönöm.
  Üdvözlettel: K.Bea

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Bezzegh Éva

  kedves Kérdező !

  Hosszú leírása ellenére csak sejtéseim vannak hogy mi lehet a baj. Amiket leír azok lehetnek az anyósa személyiségének az ismérvei, szorongásos tünetek, de kezdődő agyi szervi elváltozások tünetei is. Fontos, hogy a tapasztalt jeleket mióta észleli és hogy amit leír az a viselkedés egy változás része, vagy mindig is ilyen volt. Mert inkább a változás, a megváltozott viselkedés az, ami aggodalomra ad okot, valamilyen belső, zajló folyamatra utal.
  Első körben háziorvosnak is elmondhatja az aggályait aki meg tudja ítélni hogy kell-e tovább irányítani anyósát pszichiáterhez.
  Ha bővebben kifejti a tapasztalásait, szívesen segítek, ha tudok, esetleg ha gondolja, meg is vizsgálom a beteget.

  Üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

 • Jó napot! Nagy Viktória vagyok 20éves pincér szakmában dolgozom, tavaly decemberben megkérte…

  Jó napot! Nagy Viktória vagyok 20éves pincér szakmában dolgozom, tavaly decemberben megkérte a párom a kezem,több mind másfél éve vagyunk együtt együtt élünk albérletben. ő szakácsnak tanul most fog végezni volt egy verseny budepesten ahol első lett nyáron pedig megy ki németországba lipcsében..ő képviseli majd magyarországot nagyon büszke vagyok rá. amiért most irok Önnek az a problém hogy betegesen féltékeny vagyok mindenre mindenkire.. nekem volt egy 3 éves kapcsolatom és már ott is gondom volt a féltékenységgel.. párom nézett pornót s mindig lebukott vele s nem értettem h mért jo ezneki s az utolsó pornós lebukása után elakartam hagyni s akkor jött rá h mennyire fontos vagyok neki s a pornó miatt nem akar elvesziteni s leszokott róla azota nem nézi leszokott miattam a dohányzásról s nekem meg a féltékenységről kellene mert teljesen kikészit mint lelkileg s testileg is ,nagyon sokat szokott vérezni az orrom s nem a vérnyomásommal van a gond mert volt amikor egy honapig mértük s amikor vérzett akkor volt magas máskülönben rendben van tegnap pedig annyira vérzett hogy nem akart abba maradni s valoszinü h idegi alapon van ez nálam..féltékeny vok minden nőre akit megnéz az utcán vagy munkahelyén van vagy éppen szóba áll vele..és teljesen kikészitem saját magam s próbáltam változtatni de nem ment müködött talán pár napig s ujra elkezdődött...sokat vagyok egyedül próbálom magam lefoglalni mindig csinálni valamit hogy ne gondolkozzak ilyen butaságokon ne kombináljak...de ez csak egy darabig megy... nagyon szeretetre vágyó vagyok sok törödésre szeretetre van szükségem...kérem segitsen hogy tudnék változni :⁄ 4-5 éve biztos igy élek...:⁄ kérem segitsen

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Bezzegh Éva

  Kedves Kérdező !

  Kétszer küldte el a kérdést.

  Üdv Dr BÉ.

 • Jó napot! Nagy Viktória vagyok 20éves pincér szakmában dolgozom, tavaly decemberben megkérte…

  Jó napot! Nagy Viktória vagyok 20éves pincér szakmában dolgozom, tavaly decemberben megkérte a párom a kezem,több mind másfél éve vagyunk együtt együtt élünk albérletben. ő szakácsnak tanul most fog végezni volt egy verseny budepesten ahol első lett nyáron pedig megy ki németországba lipcsében..ő képviseli majd magyarországot nagyon büszke vagyok rá. amiért most irok Önnek az a problém hogy betegesen féltékeny vagyok mindenre mindenkire.. nekem volt egy 3 éves kapcsolatom és már ott is gondom volt a féltékenységgel.. párom nézett pornót s mindig lebukott vele s nem értettem h mért jo ezneki s az utolsó pornós lebukása után elakartam hagyni s akkor jött rá h mennyire fontos vagyok neki s a pornó miatt nem akar elvesziteni s leszokott róla azota nem nézi leszokott miattam a dohányzásról s nekem meg a féltékenységről kellene mert teljesen kikészit mint lelkileg s testileg is ,nagyon sokat szokott vérezni az orrom s nem a vérnyomásommal van a gond mert volt amikor egy honapig mértük s amikor vérzett akkor volt magas máskülönben rendben van tegnap pedig annyira vérzett hogy nem akart abba maradni s valoszinü h idegi alapon van ez nálam..féltékeny vok minden nőre akit megnéz az utcán vagy munkahelyén van vagy éppen szóba áll vele..és teljesen kikészitem saját magam s próbáltam változtatni de nem ment müködött talán pár napig s ujra elkezdődött...sokat vagyok egyedül próbálom magam lefoglalni mindig csinálni valamit hogy ne gondolkozzak ilyen butaságokon ne kombináljak...de ez csak egy darabig megy... nagyon szeretetre vágyó vagyok sok törödésre szeretetre van szükségem...kérem segitsen hogy tudnék változni :⁄ 4-5 éve biztos igy élek...:⁄

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Bezzegh Éva

  Kedves Kérdező !

  A saját féltékenységén legalább annyira nehéz változtatni mint egy erős dohányosnak leszokni a dohányzásról, bár a két jelenség nagyon másképpen jött létre. Írta, hogy törődésre, szeretetre vágyó, azt nem írta, hogy mennyire értékeli saját magát...
  Ahhoz hogy változzon és ne legyen ennyire féltékeny személyesen is kellene beszélnie pszichológussal, pszichoterapeutával. Terápiára volna szüksége vélhetően, hogy rájőjjön , mi mozgatja a féltékenységét.
  Ami az orrvérzését illeti, bár nem kérdezte, fontos lenne kivizsgálnia fül- orr- gégésznek és a vérnyomását is kísérni, mert ezt én megoldatlan problémának látom.

  Üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

 • T .DOKTORNŐ! 54 éves nő vagyok 1 éve elmaradt a menzeszem hőhullám alvászavar, stb. A legnagyobb…

  T .DOKTORNŐ! 54 éves nő vagyok 1 éve elmaradt a menzeszem hőhullám alvászavar, stb. A legnagyobb probléma, hogy erös pánik beteg vagyok, kb. 10 éve 2mg rivotrilt szedek neurotop 300mg kérdezném, hogy a változókor tüneteire hormon melett mit szedhetek? VÁROM VÁLASZÁT TISZLELETTEL, BANYAKÓR.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Bezzegh Éva

  kedves Kérdező !

  Szívesen válaszolnék a kérdésére, de vizsgálat, személyes találkozás nélkül sajnos nem lenne korrekt. Nemcsak a hormonpótlást kell figyelembe venni, hanem azt az okot ami miatt az említett gyógyszereket szedi. Amennyiben ezeket pszichiáter javasolta, akkor panaszaival keresse fel, ha nem, akkor keressen fel egy pszichiátert .

  Üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

 • Tisztelt Doktornő!

  Hónapok óta 3-4 órát alszom, és az egyetemen, a munkahelyemen is hibázom.
  Próbáltam segítséget kérni, itt a honlapon többször, személyesen (jártam ingyenes pszichológusnál), de mintha meg sem hallanának. Láthatatlannak érzem magam, és már nem bírok el… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Bezzegh Éva

  Kedves Kérdező !

  Az alvászavar sajnos netes tanácsadással nem orvosolható illetve az okos, értelmes embereket sem kerüli el.
  Szakrendelésen jelentkezhet pszichiáternél… Még több

 • Nos az a problémám , hogy különös rohamokban törnek rám , megmagyarázhatatlan sötét érzések(múltamban történtek felidéződnek, különböző félelmek), ilyenkor sokszor gondolok öngyilkosságra, céltalan vagyok , és gyakorlatilag nem tudok szeretettel fordulni senkihez. De vannak az átlagos pillanatok(lassan… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Bezzegh Éva

  Kedves Kérdező !

  Lakóhelyén elérhető Nevelési Tanácsadó pszichológusához vagy szakrendelő pszichiáteréhez fordulhat ingyenesen illetve a TB terhére.

  Üdvözlettel Dr…

 • Tisztelt Doktornő! Szeretnék öntől tanácsot kérni,a 15 éves fiammal kapcsolatban.Az elmúlt…

  Tisztelt Doktornő!

  Szeretnék öntől tanácsot kérni,a 15 éves fiammal kapcsolatban.Az elmúlt 1 évben,nagyon megváltozott a viselkedése,érdektelenné.életuntá vált.Nagyon sokat híányzott az iskolából igazolatlanul,az itthoni környezetben semmi nem érdekli,az apjával teljes mértékben kerüli a találkozást és a beszélgetést,velem beszélget,de csak általános dolgokról.Az édesapja soha nem bántotta,igaz mostanában néhányszor rá kellett kíabálnia a hanyag viselkedése és a nemtörödömsége miatt.Ha hazaér a suliból,beül a szobájába,alig várja hogy este 6 óra legyen és leléphessen a barátjával. Ha feltesszük neki a kérdést hogy mi a baja,miért nem keres itthon elfoglaltságot magának,azt a választ kapjuk,hogy "nem érdekel,utálok itthon lenni,unom az egészet".
  A hétvégén,pénteken minden előzmény nélkül dührohamot kapott,majd ájulást szinlelt,aztán elment egy fél órára levegőzni,és a barátja kisérte haza mert szédült.Megmértem a vérnyomását 150⁄95 volt,nekiállt sírni,mondtuk neki hogy elvisszük a kórházba,de nem akarta inkább lefeküdt. 18 órát aludt egyhuzamban.Aztán másnap közölte hogy szédül és nincs erő a kezeiben.
  Nem tudom,hogy betegség,vagy pedig valami lelki dolog áll-e a háttérben?
  Kérem szíves tanácsát.
  Köszönettel:
  Anita

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Bezzegh Éva

  Kedves Kérdező !

  A lelki egyensúlyvesztés is lehet betegség. Minél előbb szervezzék meg hogy pszichiáterrel találkozzon a fiuk.

  üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

 • Tisztelt Doktornő! Akaratlan végtagrángások (elsősorban nyugalomban, pihenéskor), kisebb-nagyobb…

  Tisztelt Doktornő!

  Akaratlan végtagrángások (elsősorban nyugalomban, pihenéskor), kisebb-nagyobb izomrángások hátterében állhat-e pszichés ok (pl. hosszan fennálló stressz, lelki válság miatt) vagy minden esetben organikus betegség okozza ezeket a tüneteket?

  Köszönöm szíves válaszát.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Bezzegh Éva

  Kedves Kérdező !

  Ez is, az is lehet, orvosi vizsgálatra van szükség, Háziorvos tud első körben segíteni és a megfelelő szakorvoshoz irányítani Önt.

  Üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

 • Tisztelt Doktornő! Másfél éve kezelnek kevert szorongásos és depressziós zavarral, erre szedek…

  Tisztelt Doktornő!

  Másfél éve kezelnek kevert szorongásos és depressziós zavarral, erre szedek Frontin-t és Paroxat-ot. Tegnap délután még úgy éreztem megakarok halni most meg szinte mint ha diszkóban lennék, ez hosszú idelye így megy már aztán később csak úgy mint derült égből a villámcsapás a hangulatom átcsap hirtelen vagy jó kedvre vagy idegességre vagy lehangoltságra. A barátaimnak is feltünt már ez a furcsa viselkedés és nem értik mi bajom van olyankor és akkor hazamegyek beveszem a nyugtatóm és lefekszem.
  Reggel és este veszek be 2x2 mg-ot Frontinból de olykor napközben is egy 0,5 vagy 0,25 mg-osat is beveszek, a Paroxat-ból pedig napi 10 mg reggel. Jót csak annyit tudnék mondani hogy a depresszióm már sokat enyhült. Mostmár inkább csak ez a hangulati zavar a gond.
  Már arra is gondoltam lehet a gyógyszer csinálja mostmár ezt velem de mégsem tudom hogy mivan. Na erre varrni gombot hát abszolult nem tudok, mi legyen kérjek a pszichiáteremtől valami hangulatstabilizálót vagy antipszichotikumot?

  Köszönettel!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Bezzegh Éva

  kedves Kérdező !

  Valóban úgy tűnik, talán nincs jól beállítva a gyógyszerelése vagy az állapota változik...
  Nem önnek kell kitalálni hogy mi legyen, sőt nem is nekem vagy a másik kollégámnak itt az oldalon, én csak biztatni tudom, hogy minél előbb mondja el miket érez és a pszichiátere minden bizonnyal lépni fog a legjobb tudása szerint.

  üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

 • Tisztelt doktornő ! Vese,illetve ureterkövek befolyásolják-e a pszihés állapotot ? Ez esetben…

  Tisztelt doktornő !

  Vese,illetve ureterkövek befolyásolják-e a pszihés állapotot ?
  Ez esetben nem a borzasztó fájdalomra gondolok,hanem magára a kő jelenlétére.

  Üdv. Klárika

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Bezzegh Éva

  Kedves Kérdező !

  Erről nincs információm.

  Üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

 • előző kérdésemhez kiegészítésként (félreérthető lehet), nem barátnője vagyok, hanem csak egy…

  előző kérdésemhez kiegészítésként (félreérthető lehet), nem barátnője vagyok, hanem csak egy lánybarátja.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Bezzegh Éva

  Kedves Kérdező !

  Értem, de ez a válaszom lényegén nem változtat.

  Üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

 • üdvözlöm Doktornő! elkeseredésemben írok, a barátom antidepresszánsokat tervez szedni, pedig…

  üdvözlöm Doktornő!

  elkeseredésemben írok, a barátom antidepresszánsokat tervez szedni, pedig életvidám csak úgy tartja hogy attól még jobban érzi majd magát és jobban tud csajozni, felszabadultabb lesz. Moclobemide, Paroxetinum, Sertralin hatóanyagú tablettákat kombinál. Milyen problémája lehet tőle? Köszönöm válaszát,

  egy aggódó barátnő

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Bezzegh Éva

  Kedves Kérdező !

  Orvosi vizsgálat, betegség és komoly indok nélkül szedni gyógyszereket, orvosi felügyelet nélkül nagy felelőtlenség, pláne kombináltan és többféle hasonló hatásút. A hatás , a mellékhatások is összegeződhetnek, túlpörgés, alvászavar, szexuális mellékhatások, a mennyiségtől függően akár mérgezés is kialakulhat. Ha módjában áll, beszélje le erről a tervéről a barátját.

  Üdvözlettel Dr Bezzegh Éva