A betegek kérdései (6910)

  • Tisztelt Doktornő! 32 éves nő vagyok, 4 hetes a kisbabám. Sajnos a terhességem nem volt…

    Tisztelt Doktornő!


    32 éves nő vagyok, 4 hetes a kisbabám. Sajnos a terhességem nem volt tervezett, gyötrődtem az elején, hogy megtartsam-e a babát. A férjem mindig is nagyon szeretett volna gyereket, sírva kérlelt, hogy ne vetessem el, \\"ne bántsam a babát\\", így végül arra a döntésre jutottam, hogy igenis megpróbálom végigcsinálni a várandósságot, hátha időközben majd rámtörnek az \\"anyai érzések\\". Az egész terhességem alatt csak vártam és vártam, hogy megjöjjön a szeretet, de sajnos a mai napig semmit nem érzek a baba iránt. Sajnos kényszergondolatok - amelyek a baba bántalmazásával kapcsolatosak - keserítik meg a napjaimat. Rengeteget olvastam a témával kapcsolatosan. Rájöttem, hogy hogyan tudom nagyjából kordában tartani ezeket a szörnyű gondolatokat, így az azok által kiváltott szorongás is csökkent. Talán buta a kérdésem: Azért, mert csökkent a szorongás, és a baba iránt nem érzek szeretet, csupán kötelességből ellátom, lehetséges, hogy mégis bánthatom a babát? Mi lesz, ha egyszer \\"elborul az agyam\\"? Nagyon szenvedek ettől a gondolattól. Minden reggel úgy ébredek, hogy bárcsak ne élnék.
    Válaszát előre is köszönöm.
    Lulu

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bezzegh Éva

    Kedves Kérdező !

    Az utóbbi időben sok Önhöz hasonló érzéseket átélő emberrel beszéltem, akik a várandósság alatt vagy a szülés után nem egyértelműen csak örültek a születendő gyermeknek. Ezek közül egyesek a pácienseim lettek. Ezt azért írom, hogy lássa, nagyon megértem a helyzetét és bár nehéz helyzetnek és állapotnak tartom amiben van, arra biztatom hogy kérjen segítséget személyesen is, éppen azért hogy az Ön és a babája számára is a legjobb lehetőséget találja meg, nehogy "elboruljon az agya" mint írja.

    üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

  • Tisztelt Doktornő! Szeretném megkérdezni, hogy az ELotril 150 mg mennyire erős gyógyszer?…

    Tisztelt Doktornő!

    Szeretném megkérdezni, hogy az ELotril 150 mg mennyire erős gyógyszer? Mennyi idó alatt épül be? Illetve mennyi ideig lehet szedni? Köszönettel

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bezzegh Éva

    Kedves kérdező !

    Az Elontril elég erős gyógyszer, 2-3 hét kell a hatás kialakulásához, addig kell szedni ameddig a kezelője javasolja.

    üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

  • Kerem irja meg a doktorno hogy a generalizalt szorongas teljesen gyogyithato-e? Mar fel eve van…

    Kerem irja meg a doktorno hogy a generalizalt szorongas teljesen gyogyithato-e? Mar fel eve van nekem es nincs sok eletkedvem mindenhez nagy energiakat fektetek bele, felkeles, munka es a nap 24 orajaban szorongok csak alvaskor nem erzem egyedul.
    Gyomromban erzem leginkabb meg remegek es felek emberek koze menni pedig senki nem bant. Koszonom elore is
    R

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bezzegh Éva

    Kedves Kérdező !

    Ez a betegség általában gyógyítható de hogy az Ön esetében gyógyítható-e ahhoz ismernem kellene Önt, a körülményeit és a kezelése részleteit, mert ezektől mind nagyon függ a végeredmény.

    Üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

  • KEDVES Doktornő!A segitségét szeretném kérni amióta elhunyt anyukám nagyon sokat szorongok 33…

    KEDVES Doktornő!A segitségét szeretném kérni amióta elhunyt anyukám nagyon sokat szorongok 33 éves egy gyermekes anyuka vagyok.A szorongásom már 1 éve tart és sajnos rossz kényszer gondolatok is elöjöttek.Voltam az ideggondozóba ott a YAROCEN 15MG IRTÁK fel,de ez antidepi ez jó szorongásra is?Még nem mertem elkezdeni.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bezzegh Éva

    Kedves Kérdező !

    Nyugodtan szedheti a gyógyszert, erre is jó, de fontos lenne ha valakivel sokat tudna beszélgetni az édesanyjával kapcsolatos érzéseiről.

    üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

  • Kedves Doktornő! Nemrég írtam Önnek egy kérdést (válaszát utólag is nagyon köszönöm!) de sajnos…

    Kedves Doktornő!
    Nemrég írtam Önnek egy kérdést (válaszát utólag is nagyon köszönöm!) de sajnos egy elborult pillanatomban bevettem ötven darab 0,5-ös rivotrilt (meggyes sört ittam rá, nem tudom "számít"-e) NAgyon rosszul lettem, megijedtem, felhívtam az ügyeletet, hgoy merjek-e így lefeküdni aludni, de ők mentőt küldtek. A mentősök kérdezgették, hgyx miért szedtem be, én meg megávlaszoltam az igazat : Fogalmam sincs. NEm tudom! Nem értem. Gyomormosás nem kellett, viszont bent akartak tartani a pszichiátrián. Édesanyámmal azonban saját felelőségre hazaengedtek (mondván, hogy elég rossz az állapot a kórházban, jobban is járok). Hazamentünk, otthon teljesen magamon kívül voltam, elég sokat hánytam, aztán péntek estétől szombat estéig aludtam, majd vasárnap délig. Ez idő alatt gyünölcslevet ittam, de azt is kihánytam. Péntek este vettem be a gyógyszereket, és most hétfő van, de még mindig nagyon kába, bizonytalan, koordinálatlan a mozgásom, tompult vagyok. Kérdésem a következő lenne: Mikor ürül ki teljesen a szervezetemből, illetve okozhat-e bármilyen maradndó károsodást?
    Mégegyszer elnézését kérem, hogy ilyen buta kérdésekkel zavarom, tudom Önnek is sok a dolga, és megterhelő lehet, ha ilyen buta kérdésekkel "bombázzák"
    Válaszát előre is köszönöm
    Tisztelettel
    Vera

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bezzegh Éva

    Kedves Kérdező !

    Amiről ír az egy gyógyszermérgezés és annak természetese lefolyása amikor valamiért nem végeztek gyomorsmosást. Ugyanilyen rosszul lenne ha kórházban marad, akkor esetleg infúzióval lehetett volna gyorsítani a gyógyszer kiürülését. Mostanra már biztos kiürült a gyógyszer jelentős része, sok folyadékot ihat továbbra is. Remélhetőleg nem lesz maradandó károsodása, de ezt látatlanban nem ígérhetem. Ami fontos: jegyezze meg ezt az állapotot, hogy semmiképpen ne ismétlődhessen!
    Ha felgyógyult a mérgezésből, akkor kerülhet sor a további vizsgálódásra, hogy miért tette, van-e valamilyen lelki oka a tettének. Jobbulást kívánva üdvözli

    Dr Bezzegh Éva

  • Kedves Doktornő Kérem legyen szíves nekem megírni, hogy (érzelmi válság miatt) az eémúlt 2-3…

    Kedves Doktornő

    Kérem legyen szíves nekem megírni, hogy (érzelmi válság miatt) az eémúlt 2-3 napban betvettem elég sok xanax-ot (de csak 0.25ös).
    Éjszakára 3at
    reggel 2öt
    napközben megint 3at
    aztán másnap megint vagy 2szer 4et
    ma is vagy 2x2öt

    Tudom butaság volt de sokszor ez segített aludni és megnyugodni!
    De azt olvastam, hogy agyi károsodást okozhat ennyi xanax egyszerre! Igaz ez? Félnem kell tőle hogy károsodott az agyam?
    És mikorra fog kitisztulni a szervezetemből?
    Köszönöm megtisztelő válaszát!
    Hálával és üdvözlettel
    Bea

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bezzegh Éva

    Kedves Kérdező !

    Nem helyes hogy ilyen sok gyógyszert bevett, orvosi utasítás nélkül, de ettől még nem károsodott az agya, különben nem tudott volna ilyen levelet írni... A gyógyszer már kiürült, de ha még mindig nincs jól lelkileg akkor keressen fel orvost vagy pszichológust.

    Üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

  • Kedves Doktornő! Köszönöm, hogy válaszolt! Legközelebb kb 2 hónap múlva megyek csak vissza…

    Kedves Doktornő!

    Köszönöm, hogy válaszolt!
    Legközelebb kb 2 hónap múlva megyek csak vissza a pszichiáteremhez.
    Érdemes lenne esetleg előbb felkeresnem őt a gyógyszer miatt, vagy kivárhatom ezt az időt?

    Előre is köszönöm!

    Üdvözlettel:
    A.Cs.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bezzegh Éva

    Kedves Kérdező !

    Ha a gyógyszer felezése nem elég hatásos, akkor hamarosan beszéljen a kezelőjével, ne 2 hónap múlva.

    Üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

  • Kedves Doktornő! Édesapám skizofrén beteg, otthonban van. De hogy egy kicsit kikapcsolódjon…

    Kedves Doktornő!

    Édesapám skizofrén beteg, otthonban van. De hogy egy kicsit kikapcsolódjon hazahoztuk egy hétre.

    Gyógyszerei: kéthetente Risperdál injekció, a 2 mg-os RIVOTRILBÓL 3x2 TABLETTA.

    Nagyon be van zsibbadva, szinte alig lehet vele kommunikálni. A mellkhasa, karja, combja viszkető kiütésekkel van tele, a haja nagyon hullik. Ilyen mennyiségű gyógyszer nem okozhat ilyen tüneteket? Köszönöm szíves válaszát!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bezzegh Éva

    Kedves Kérdető !

    Látatlanban, a beteg ismerete nélkül nem tudom mi okozza a kiütéseket és a hajhullást, sok mindentől lehet. A túlzottan nyugodt állapot lehet a Rivotriltől, legközelebb említsék meg a kezelőorvosának, hogy mit tapasztaltak.

    Üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

  • Tisztelt Doktornő!

    Először is elnézését kérem,hogy eddig nem vettem észre,hogy neurologiai képzettsége is van.

    Az a jó hir történt,hogy jártam a FOG Klinikán,ahol megállapitották,hogy nincs már halláscsökkenésem csak fülzúgásom,kedden megyek minden lelettel adjunktusnőhöz.Jó… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bezzegh Éva

    Kedves kérdező !

    Örülök hogy jobban van.

    Üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

  • Kedves Doktornő!

    GAD-ra, kényszerességre kaptam Cipralexet (10 mg). Mostmár lassan 20 napja szedem.
    Korábban szörnyen fáradékony voltam. Ez javul a szer hatására, viszont olyan mértékben élénkít, hogy gyakran éjszaka sem tudok aludni, ha pedig sikerül jóformán az egész éjszakát… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bezzegh Éva

    Kedves Kérdező !

    Ha nagyon pörög a gyógyszertől, elfelezheti az adagot, addig is amíg kezelőjével nem találkozik, erre a találkozóra mihamarabb szükség lehet.

  • Fiatal lány vagyok.Pár hete megismerkedtem neten egy fiúval akiről kiderült,hogy szintén magányos…

    Fiatal lány vagyok.Pár hete megismerkedtem neten egy fiúval akiről kiderült,hogy szintén magányos és depressziós.Leveleztünk majd írta,hogy volt,hogy egy lánnyal egyszerre randizott és az egyikkel elég érdekesen szakított.Majd folytattuk a beszélgetést bár voltak fent tartásaim és elég ritkásan írt-válaszolt.Megbeszéltük a találkozót is.Aztán elkezdett hazudozni és teljesen bele gabalyodott.Mikor mondtam neki,hogy nem tűnik korrektnek akkor kiakadt.Ő továbbra is szeretett volna velem találkozni,de én korrektül mondtam,hogy nem szeretnék és elfogadta.
    Majd egy hete rám írt,hogy mi van velem.Én gondoltam,hogy megírom,hogy jól vagyok és lerázom...De aztán folytattuk a beszélgetést és kérdezte van-e kedvem találkozni.Mivel magányos vagyok ezért úgy voltam vele,hogy találkozok,de csak barátilag-ezt mondtam is neki.Érthető módon ezek után nem mennék bele kapcsolatba.
    Aztán találkoztunk és hát nem barátira sikerült.Nagyon helyes volt,érdeklődött és naygon tetszettünk egymásnak.Ami számomra hatalmas siker élmény volt ugyanis évekig szinte egyáltalán nem tetszettem helyes fiúnak.
    Majd napokig nem írt semmit pedig én nagyon vártam olyan szinten kiakadtam,hogy alig ettem,aludtam,sírtam is!
    Majd pont ezekben a napokban írt rám az egyik munka társam akibe régen szerelmes voltam,hogy van-e kedvem találkozni. Érdekes pont elötte két nappal megálmodtam,h szerelmet vallok neki!Ez az ismerős többször összetört,de már lezártam vele a kapcsolatot,de a lelkemben még nem zártam le végleg.Aztán pár nap után írtam neki,h miért akar velem találkozni.Ő írt és annyira kérdezgetett,h mi a bajom vele,h végül odáig jutot a dolog,hogy sajnos bevallottam neki,h régen mit éreztem.Aztán megbeszéltük,hogy találkozunk,mert azt mondta érdekli mi van velem(én meg elhittem) és teljesen barátiag szerettem volna ugyanis már nem vonzódom hozzá meg nem lennék képes egyszerre kettővel.Másnap vártam,h írjon,de nem írt és megint csak rádöbbentem,h hülyére vett sajnos.
    Ma rám írt,hogy mi a helyzet velem pont,hogy én már kezdtem bele törődni a dologba.
    Nagyon ki vagyok érzelmileg az iserőseim nem támogatják azt,h össze jöjjek ez elsőként említett fiúval,de ugyanakkor nem tudom lezárni vele,mert ő az aki elfogad engem(!)Nem tudom,hogy mit tehetnék? Akarom is meg nem is…Nem tudom válaszoljak-e.Össze vagyok zavarodva.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bezzegh Éva

    kedves Kérdező !

    Megértem hogy rosszul érzi magát és nem tudja válasszon-e valakit vagy sem. El tudom képzelni, hogy ez Önnek nagy probléma. Az emberek többsége az ilyen jellegű gondjait a barátaikkal, barátnőjükkel beszéli meg. Ezek az élettel járó természetes problémák. Nem látom hogy mit tudnék Önnek segíteni mint pszichiáter?

    Üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

  • Tisztelt Doktornő! Több mint egy éve állandó szorongásom van az autóban, azzal kapcsolatban…

    Tisztelt Doktornő!

    Több mint egy éve állandó szorongásom van az autóban, azzal kapcsolatban hogy szabálytalanságot követek el, és ezért pénzbírságot fogok kapni. Ha meglátok egy traffipaxot napokig agyalok rajta hogy vajon gyorsan mentem-e, és kapok e emiatt büntetést, és sorolhatnám még a szabálytalanságokat. Tudom magamról, hogy szabályosan vezetek, de mégis bennem van az ettől való félelem.
    Valószínűnek tartom hogy a hátterében az állhat hogy elég rossz anyagi helyzetbe kerültem. Van e valamilyen módszer amivel kikerülhetem a felesleges pánikot ezzel kapcsolatban, mert jelenleg próbálom elkerülni, hogy a munkahelyemen kívül máshova autóval kelljen járnom.

    Ugyan ebben a témában van a haszongépjárművektől való félelmem. 2 évvel ezelőtt vígan vezettem ilyen jellegű autókat. Azután valami fémalkatrész leesett az egyik autóról, de nem láttam mi történt mögöttem. Végül utólag kiderült hogy nem okoztam balesetet, de azóta szorongok ha ilyen autót kell vezetnem.

    Tudom magamról hogy szabályosan vezetek, betartom a KRESZ-t, és még sosem volt balesetem, csak azt nem tudom hogyan küzdhetném le a szorongást.

    Válaszát előre is Köszönöm!

    Tisztelettel: Gyula

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bezzegh Éva

    Kedves Kérdező !

    Panaszai lényege a szorongás, ami bizonyos tárgyakhoz, eszközökhöz kötött. Félelme irracionális, de akarattal, racionálisan nem vagy alig befolyásolható. Nem hiszem hogy egyedül, szakember segítsége nélkül meg tudna vele birkózni. Ez egy beteges állapot, orvoshoz, pszichiáterhez kell vele fordulni, kezelhető.

    Üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

  • Tisztelet Dr.NŐ ! Legyen szíves segíteni , nem tudom mit csináljak ..... Én 2 gyermek édes…

    Tisztelet Dr.NŐ !
    Legyen szíves segíteni , nem tudom mit csináljak .....
    Én 2 gyermek édes anyja vagyok Ők az előző házasságomból valók ( egyébként nagyon rossz házasságom volt ....... én állami gondozott voltam tehát tényleg nincs semmi rokonom ebbe a nagy világba ......sajnos )
    Jelenlegi férjemmel 2 és fél éve élünk boldog házasságban .
    Mindenképp szerettünk volna egy kis babát ami össze is jött.
    Férjem (42) én (37).
    Sajnos rossz lett a vér eredményem amit ilyenkor le szoktak venni , de maga az UH jó volt és a kettőt egybe egy számítógép segítségével megnézték így derült ki, hogy nagyon rossz az eredményem Down kor 1:4 lett ekkor kaptam az első nagy pofont .... utána az orvosom amniocentézist javasolt amit meg is csináltak ......ekkor kaptam a másik pofont ( egyébként ez egy keddi nap volt ) majd ugyan azon a héten pénteken be görcsöltem délelőtt , elsőnek azt hittem bél görcs ami el is múlt , aztán megint a fájásaim fokozódtak egyre sűrűbben délután már véreztem is persze be is mentünk a győri kórházba ott megvizsgáltak majd infúziót kötöttek be de fájásaim csak a második palack után csökkentek . Tudtam ekkor kicsit bólintani is lehet 5--10 percet és utána elöntött a vér azt hittem be pisiltem .( mikor be mentünk a kórházba volt szív hangja , lepény jó helyen volt ... elvileg rendbe volt minden...)vérzés észlelésekkor
    Szülésznő , orvos megvizsgált méh száj nyitva volt , UH nézet ekkor közölte velem nincs szív hangja a kicsi babámnak, utána fel gyorsultak az események .... és a kezelőben megszületett a kis babám spontán majd műtőben folytatták altatásba csinálták a ki tisztítást....( 4 hónapos voltam és már éreztem a kis finom rugásást .. egyébként a tejem is be indult ..... a másik 2 gyermekemmel is korán volt tejem és sokáig is szoptattam Őket )
    Olyan gyorsan történt minden én nagyon sírtam kerestem hol a babám .....de az orvos szülésznő illetve a műtőben a személyzet aranyosak voltak nem tett senki sem különféle meg jegyzést át élték a fájdalmamat próbáltak nyugtatni ....Mind ez most március 29 történt .
    Az óta tp vagyok és nem tudok meg nyugodni van mikor angyalka formát látok és a kis életem van ott kis szárnyacskáival . Egyre többször látom angyalka formában , csak egy fényképem van róla amit UH csináltak . Az ágyam mellett van mikor melettem van a kis fényképe az ágyban .....
    Nem tudom el engedni .
    Sajnos a vizsgálatok be igazolták hogy nem volt hiába hogy elment a kislányom , mert hogy az is ki derült . Most várom a szövet tani eredményt.
    Idegesít ha embereket látok a családomon kívül , undorom van a tömegtől ..... sokat sírok . Annyira boldogok voltunk hogy baba lesz !!!! Most meg össze tört bennem minden .
    Mit csináljak mit tegyek ? Sokszor úgy érzem meg tudnák örülni ...főleg mikor elveszítettem első 2 hét volt maga a pokol . szedek közbe nyugtatót de nem akarok hozzá szokni , van mikor muszáj be vennem .
    Azt mondták a kórházba nyilatkozni kell mi akarjuk e eltemetni vagy a kórház ...? ekkor kaptam a negyedik pofont . Nagyon sírtam és remegtem nagyon ki buktam végül a férjem rendezte ezt a fajta papír munkát ....(kórház azt mondta azt húzuk alá hogy nem kívánok temetéséről nyilatkozni .... ez is baromság szerintem mert mi nagyon szerettük volna a kicsit , de kórház azt mondta ő csak egy magzat volt , mondtam lehet nekik magzat volt de nekünk maga a kis babánk volt .
    Ön mit tenne a helyembe ? nagyon megviselt a kislányom halála.
    Válaszát mi hamarabb várom !
    Köszönettel !

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bezzegh Éva

    Kedves Kérdező !

    Sajnálom hogy ilyen nagy veszteség érte. Az emberi veszteség mindig a legnagyobb, különösen ha gyermekről van szó. Hosszú ideig el fog tartani mire lassan elfogadja hiányát és feldolgozza a rossz élményeit. Fontos lenne hogy sokat beszélgessen róla akivel bizalmi kapcsolatban van. Ha ez néhány hónapon belül nem javul akkor forduljon személyesen is pszichiáterhez, pszichológushoz.

    Üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

  • Kedves Éva. Egy olyan kérdésem lenne hogy ön szerint mi àllhat a mögött hogy ha nagyon szomorú…

    Kedves Éva.

    Egy olyan kérdésem lenne hogy ön szerint mi àllhat a mögött hogy ha nagyon szomorú vagyok :( sírok elkezd vérezni az orrom? Egyàltalàn lehet összefüggés? Csak mert mindig akkor kezd el vérezni...

    Köszönöm a vàlaszàt.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bezzegh Éva

    Kedves Kérdező !

    Ennek valami helyi oka lehet, a könny egy része ugyanis az orrba folyik. Ha ez problémát jelent Önnek, mutassa meg magát fül-orr-gégésznek.

    üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

  • Üdvözlöm T. Doktornő! Sokszor érzem ha nézem magam a tükörben vagy a telefon képernyőjén keresztül…

    Üdvözlöm T. Doktornő!

    Sokszor érzem ha nézem magam a tükörben vagy a telefon képernyőjén keresztül hogy szerelmes vagyok magamba. Olyan érzés mintha egy lányba lennék szerelmes, amikor meglátom magam érezhetően beindul a dopamin termelésem. Ilyen nevetséges problémával nem szeretnék orvoshoz fordulni, csak érdeklődöm hogy létezik ilyen, vagy csak beképzelt, öntelt vagyok? Köszönöm válaszát és munkáját!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bezzegh Éva

    kedves Kérdező !

    Ha Önnek ez probléma akkor kezelje úgy, de bármelyik opció lehet azok közül amit írt.Elég sokat foglalkozik saját magával....jut ideje más emberre is?

    Üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

  • Tisztelt Doktornő! Kérdésem a következő lenne, engem kezeltek már szorongásos jellegű pánikbetegséggel,…

    Tisztelt Doktornő!

    Kérdésem a következő lenne, engem kezeltek már szorongásos jellegű pánikbetegséggel, cipralexet(10mg) és xanaxot(0.5mg) szendtem, bár a xanaxot pár hétem belűl el tudtam hagyni a cipralexet pedig több mint 1 évig szedtem, majd az orvossal közös megegyezéssel lassan elhagytam és tavaly október ota nem szedek semmit. De az élet ugy hozta, hogy munkanélküli lettem ,betegség, majd műtét a családban szóval összejött minden rossz és néha néha bevettem 1 fél xanaxot hogy nyugodtabb legyek.(de napi félnél sose vettem többet) Most meg találtam munkát magamnak, de sajnos nagyon stresszes és észrevettem magamon hogy jönnek vissza a tüneteim pl. fejfájás, bizonytalanság érzése, sírhatnék, idegesség, nem bírom tovább érzés, szédülés, félés a rosszulléttől, mint régen. A problámám az hogy nem akarok ujra gyógyszert szedni de ha nem lesz más akkor sajnos muszály lesz és eddig magánorvoshoz jártam, de most nem tehetem meg hogy visszamenjek hozzá mert nagyon drága és ezis dühítő, kértem időpontota tb alapu ellátásra de oda csak 2 hónap múlva kaptam időpontot és nemtudom addig, hogy bírom ki. Kérdésem az lenne, hogy xanaxot szedhetek e? Mennyit? (régen a napi 3 szem volt a legtöbb) de merek ennyit bevenni mert nagyon tompít. És hogy lehetne kibírni ezt a stersszes állapotot, gyógyszer nélkül, hogy lehetne elérni, hogy jobb kedvem legyen, vagy a tüneteim elmúljnak.
    Köszönöm előre is a válaszát és tanácsát.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bezzegh Éva

    Kedves Kérdező !

    Hát valóban nehéz az is hogy visszatértek a tünetei és az is hogy ilyen sokára kapott időpontot. Addig is próbáljon rendszeresen mozogni, Xanaxot szedhet és esetleg megpróbálhatja a Remotívot, az vény nélküli enyhe antidepresszáns.

    üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

  • Tisztelt Domtor Nő!Novemberben egy epilepsziás rohamom volt..azóta alvászavarral küzdök és szorongással!epilepsziára…

    Tisztelt Domtor Nő!Novemberben egy epilepsziás rohamom volt..azóta alvászavarral küzdök és szorongással!epilepsziára lamolepet szedek jelenleg 50-0-75 ...Pszichiátertől depresszióra kaptam valdoxant...és xanax 0,5 öt!a valdoxan nem használt..így kaptam rexetint...amit ma kezdtem el 30 mg osbol egy felet....reggel...délután ota hányingerem van!Okozhatja rexetin??Köszönettel:Sziszi

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bezzegh Éva

    Kedves kérdező !

    Okozhatja, nem tájékoztatta erről az orvosa?
    3-4 napig lehet enyhe hányinger, szédülés, lazább széklet, ez azért legtöbb egy hét alatt el szokott múlni, de a jó hatás csak 2-3 hét múlva várható.

    Üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

  • Tisztelt Doktornő! 37 éves, boldog házasságban és rendezett körülmények között élő, egy tünemény…

    Tisztelt Doktornő!

    37 éves, boldog házasságban és rendezett körülmények között élő, egy tünemény gyermeket nevelő, jól fizető állással rendelkező nő vagyok. Tágabb családi körünkkel is jó a viszonyunk, gyakorlatilag nem sok problémánk van az életben. Nekem mégis van egy: iszonyú türelmetlen lettem. Azon kaptam magam, hogy jó ideje nem bírok sorban állni a boltban a pénztárnál, fagyisnál, lángososnál, postánál, gyógyszertárban, gyakorolatilag sehol, mert szerintem lassan halad, egy helyben állunk, ilyenkor leszívesebben otthagynék mindent és egyre és egyre fokozódik a türelmetlenségem, folyamatosan az jár a fejemben, hogy miért nem megy gyorsabban, még gyorsabban. Nem nagyon tudok sétálni, mert türelmetlen vagyok a lassan haladáshoz, állandóan begyorsulnék. Ha valamit valakitől kérdezek és elkezd gondolkodni a válaszon, akkor már inkább nem is akarom tudni a választ, mert nem azonnal mondja. A türelmetlenség a gyermeknevelés során sem és a munkahelyemen sem jön elő, képes vagyok mindent nyugodtan csinálni, még akkor is, ha nagyon sok a munkám.

    Szeretném megtudni, hogy milyen módszerrel tárható fel, hogy honnan ered ez a már engem is nagymértékben zavaró, mindannap előjövő nagyfokú türelmetlenség.
    Köszönettel: Éva

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bezzegh Éva

    kedves Kérdező !

    Nem hinném hogy egyedül, a gépe előtt ülve erre rá tudna jönni, szerintem segítségre van szüksége. Nem mintha beteg lenne, de ha valóban kíváncsi arra, mi miatt bosszantja a saját és környezete tempója közötti különbség, akkor beszélgetnie kellene személyesen is pszichológussal pszichoterapeutával. Nem feltétlenül terápiára gondolok, lehet néhány beszélgetés is közelebb vinné a megoldáshoz.

    Üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

  • Kedves doktornő! Az exem decemberbe töltötte a 45-öt és azóta, ugyanolyan gyerekesen és felelőtlenül…

    Kedves doktornő!

    Az exem decemberbe töltötte a 45-öt és azóta, ugyanolyan gyerekesen és felelőtlenül viselkedik mint egy tini, ezidáig egy megfontolt, komoly nő volt. Egy szexpartnerkereső oldalon próbált, komoly, tartós kapcsolatot találni. A nála jóval fiatalabb, chippandale kinézetű pasikkal akar tartós kapcsolatot. Az egyik ilyen, bűnöző életmódú férfi, meg is lopta és meg is fenyegette, de neki ez sem számít. Elképesztő az a hiszti, amit levág ezekért a pasikért és mindent elhisz, amivel ámítják. Közölte, hogy mostantól prostiként fog viselkedni és öltözni, mert ő annyira 21.századi és (ő szerinte) a 21.században erre van igény. A nő eddig megvetette az alkoholt, mostanság inni kezdett. A szexpartnerkeresőről, szinte mindenkivel gumi nélkül lefekszik és minden alkalommal pánikol, hogy esetleg aidses. A környezetében mindenkivel képes összeveszni, aki észhez próbálja téríteni és nem asszisztál a hülyeségeihez. Teljesen irreális dolgokat művel.
    Tehát kérdésem: mivel elég sok a gondja is lehetséges, hogy összeroppant vagy csak kapuzárási pánik? Én mit tehetnék?

    Köszönettel: László

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bezzegh Éva

    kedves Kérdező !

    Örülök hogy sikerült a lényeget rövidebben összefoglalnia. Mivel Ön írta a levelet, fontos kérdés, hogy Önt hogyan érinti , mennyire befolyásolja ez a változás. Ami lehet az, amit felvetett, lehet valamilyen kóros, beteges irányba mutató változás is, ezt személyes vizsgálattal lehetne megállapítani.
    Szerintem Ön annyit tehet, hogy kifejezi neki aggodalmait a viselkedését illetően, minden más lépést csak a volt barátnője tehet meg, ha akar.

    Üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

  • Kedves Doktornő! A tanàcsát szeretném kérni.Három éve szedek Cipralexet,már teljesen jòl vagyok.Pànikbetegségem…

    Kedves Doktornő! A tanàcsát szeretném kérni.Három éve szedek Cipralexet,már teljesen jòl vagyok.Pànikbetegségem volt,gyakran szorongtam.Férjemmel babàt szeretnénk,így kezelőorvosommal megbeszèltük,hogy fokozatosan abbahagyom a gyògszerszedést.Kicsit félek,hogy gyògyszer nélkül ùjra rosszul leszek.Önnek mi a véleménye? Köszönettel:Anna

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bezzegh Éva

    Kedves Kérdező !

    Reméljük minden rendben lesz, de fontos hogy továbbra is kapcsolatban maradjon a kezelőjével. Az én tapasztalatom az, hogyha a gyógyszerszedés mellett a páciens életmódváltást is tesz, ha megtalálja és kiküszöböli azokat az okokat amik a betegségéhez vezettek akkor nem fog visszaesni.

    üdvözlettel Dr Bezzegh Éva