A betegek kérdései (6909)

  • Kedves Doktornő!

    Orvosom gyógyszerelhagyást javasolt. A fennmaradó tünetekre terápiát...

    BZD megvonási tünetek jellemzően hány napig erősödnek, kb. mennyi idő után kezdenek csökkeni?

    15 mg Yarocent milyen "tempóban" érdemes elhagyni? Lehet… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bezzegh Éva

    kedves Kérdező !

    Sajnos konkrét választ a gyógyszerek elhagyása ügyében nem tudok adni. Nagyon sok kérdést kellene feltennem magáról, a gyógyszerelése milyenségéről, a dózisokról,… Még több

  • Tisztelt Doktor!
    Érdeklődni szeretnék, hogy mit tehetnék az ügyben, hogy újra alkoholt tudjak inni?
    Tudni illik, első pánikrohamom enyhén ittas állapotban tört rám, ezért az az emlék maradt meg róla.
    És ha már megiszok egy üveg sört, már akkor érzem hogy nincs messze a roham,… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bezzegh Éva

    Kedves Kérdező !

    Első hallásra elég különös a félelme, de hát bármitől és annak ellenkezőjétől is lehet nagyon félni. Eddigi praxisomban sok embernek segítettem legyőzni az alkohol… Még több

  • Kedves Doktornő,

    egy hormonális spirál két hetes hordása után imbolygó szédülés jelentkezett nálam és később pánikrohamok is elkaptak. Természetesen a spirál levételre került, de a szédülés megmaradt és pánikbetegséget diagnosztizáltak nálam. Minden egyéb más kivizsgálás negatív… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bezzegh Éva

    Kedves Kérdező !

    Szerintem adekvát választ esetében az az orvos adhatna, aki kezeli. Vizsgálat, az egész történet személyes ismerete nélkül sajnos nem tudok jó választ adni. Ha… Még több

  • Jó napot.Már felnőtt vagyok,viszont még mindig előfordul éjszakai ágybavizelés.Szervi bajom nincs,különféle…

    Jó napot.Már felnőtt vagyok,viszont még mindig előfordul éjszakai ágybavizelés.Szervi bajom nincs,különféle gyógyszerekkel próbálkoztam,de nem segített.Mit javasol merre induljak el?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bezzegh Éva

    Kedves Kérdező !

    Javaslatom a háziorvos után neurológus, pszichiáter.

    Üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

  • Tisztelt Doktornő.
    Évek óta vannak pszichés problémáim. Természetes gyógyszerekkel próbálkozok javítani állapotomon. (Valeriána relax, Ashwagandha, stb). Jártam homeopátiás orvosnál is. De sajnos a pörgő világ miatt nem tudok teljesen meggyógyulni. Pedig aktív természetjáró is vagyok,… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bezzegh Éva

    Kedves Kérdező !

    Valószínűleg igen. Ha már járt kardiológusnál és urológusnál is ez ügyben , felesleges, inkább a pszichiátert ajánlanám-személyesen is. A szorongásos betegség… Még több

  • Tisztelt Dr. Bezzegh Éva! A segítségére lenne szükségünk. Párommal, az Édesanyjával és a…

    Tisztelt Dr. Bezzegh Éva!

    A segítségére lenne szükségünk. Párommal, az Édesanyjával és a testvérével élek egy háztartásban. Párom 33, Édesanyja 57, Öccse 21 éves. Anyukája korábban depressziós volt, kb. 15 éve kirohanásai vannak, ami leginkább abban nyilvánul meg, hogy tele torokból üvölteni kezd, a múlt vélt vagy valós sérelmeit hozza fel, ilyenkor természetesen nem lehet Vele szót érteni, mert süket fülekre találunk. Volt kórházban korábban, amikor kiengedték, színtelen és szagtalan gyógyszert kapott, az orvos javaslatára azt tették bele Páromék az ételébe, akkoriban a gyógyszer hatásos volt.
    Januárban ismét kirohanása volt, kést rántott, Párom Testvérének nekirontott, üvöltött. Ügyeletet hívtunk ki, majd mentős és rendőr is kiérkezett hozzánk, és bevitték a kórházba. Kb. 1-1,5 napot zárt osztályon volt, majd nyílt osztályra tették. Nagyjából 3 hetet töltött a pszichiátrián, ahol gyógyszert nem kapott. Pszichológusok beszélgettek Vele, teszteket töltettek ki a Hölggyel, majd hazaengedték, és sajnos itthonra sem kapott gyógyszert.
    Amióta hazajött eleinte rendben volt Vele minden, nem generált feszültséget, de az utóbbi 1-2 hétben ismét előjött a kiabálós, problémás énje. Naponta több kávét megiszik, úgy véljük, ez is lehet az, ami a feszültséget okozza Nála. Ezt koffeinmentes kávéval próbáltuk javítani, sajnos eredménytelenül.
    Próbáltunk Vele higgadtan leülni, és beszélni a dolgokról, arról, hogy orvoshoz kell fordulnia, hiszen az életvitelünket zavarja. Bevétele nincs, együttműködni nem hajlandó.
    Egy ismerősömtől hallottuk, hogy gondnokság alá lehetne helyeztetni, vagy ismét bevitetni. A tiszteletteljes kérdésünk az lenne a doktornőhöz, hogy milyen ötlete van amivel élhető helyzetet tudnánk itthon kialakítani?

    Válaszát előre is köszönjük!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bezzegh Éva

    Kedves kérdező !

    Megértem, hogy nehezen viselik ezt a helyzetet, de nekem meg azért nehéz ötletet adni, mert csak leírás alapján nem szoktam diagnosztizálni. Ha nemrégen volt⁄nem rövid⁄ kórházi megfigyelésen, egy komoly elmezavar, ami indokolná hogy betegnek tekintsük, kiderült volna. Nem tudom, hogy ez idő alatt a családtagok beszéltek-e a kezelőorvossal, elmondták-e a saját tapasztalataikat a beteg viselkedésével kapcsolatban? Ha azóta változott a helyzet, és ismét elveszíti a kontrollt, ismét ki lehet hívni a mentőket vagy az orvosát. Veszélyeztető állapotban, de csak akkor, akarata ellenére is kezelésbe vehető egy ember. Érdemes volna elbeszélgetni valamelyik gyerekének a kerületi vagy területi szakrendelő pszichiáterével a beteg viselkedéséről. Természetesen a gondnokság alá helyezési eljárást is el lehet indítani, végül is bárkinél, de ahhoz hogy a gyámhatóság arra felé lépjen, komoly orvosi és szakértői véleményekkel kell azt alátámasztani.

    Üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

  • tisztelt doktorno,szeretnem tudni,hogy a psyhosis maniaco depressziva milyen dns valtozasokkal…

    tisztelt doktorno,szeretnem tudni,hogy a psyhosis maniaco depressziva milyen dns valtozasokkal jar,kerem az e-mail cimemre valaszolni ha lehet udv anna dr ganna@freemail.hu koszonom

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bezzegh Éva

    Kedves kérdező !

    Sajnos nincs kapacitásom e-mail címre válaszolni, de semmi olyan tudásom nincs amit e- mail címen közölnék ezen a web oldalon meg nem...
    A bipoláris zavarnál, régebben psychosis maniaco- depressiva nak hívták, hasonlóan a schizofréniához jelentős szerepe van az öröklésnek. Míg a populációban kb 1 % ban fordul elő bipoláris zavar, addig az ilyen betegek családjában 4-25 % os az előfordulás. Valószínűleg az X kromoszómához kötötten öröklődik, de multifaktoriális, tehát nem köthető csak egy DNS részhez és még vizsgálják... A környezeti tényezőknek is nagy szerepük van abban, hogy kialakul-e betegség vagy nem.

    üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

  • Tisztelt Doktornő! Szeretném megkérdezni,hogy frontin mellett,lehet-e orbáncfű és citromfűlevél…

    Tisztelt Doktornő!


    Szeretném megkérdezni,hogy frontin mellett,lehet-e orbáncfű és citromfűlevél teát inni?a bevett gyógyszer adag nem sok,este a 0,25 tabblettának a fele.Köszönöm válaszát.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bezzegh Éva

    kedves Kérdező !

    Lehet.

    Üdv Dr Bezzegh Éva

  • Azt szeretném megkérdezni, hogy a Xanax hosszú távú szedése okozhat-e maradandó károsodást a memória működésében?
    Hét-nyolc éve szedem, egy időben 3x0.5mg volt a napi adag, most naponta-két naponta egy 0.5-ös fogy. Bárhogy próbálom elhagyni, aludni nem tudok nélküle. Nem emlékszem, hol… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bezzegh Éva

    kedves kérdező !

    Jó hogy tudta csökkenteni a gyógyszer adagját. A szedett mennyiség nem olyan sok, a memória és figyelemkárosító hatás jelentősebb addig amíg szedi a gyógyszert.… Még több

  • Jó napot pszihotikus zavart állapitotak meg nálam azt akarom meg kérdezni hogy hogyan lehet…

    Jó napot pszihotikus zavart állapitotak meg nálam azt akarom meg kérdezni hogy hogyan lehet ki gyógyulni ebböl ugy érzem hogy nem olyan a gondolkodásom mint rég és kinzó érzések gyötörnek kise mozdulok a lakásbol beszélgetni is csak akkor beszélgetek amikor meg iszok vagy két adag kávét kérem tudna valami tanácsot adni nem tudok igy élni

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bezzegh Éva

    Kedves Kérdező !

    Mostani állapota lehet a betegség következménye és a gyógyszereké is. Az esetek jelentős részében ki lehet gyógyulni ebből. Fontos lenne hogy szoros kapcsolatban legyen a kezelőjével, járjon rendszerese ellenőrzésekre és ha ilyen nehezen megy a kommunikáció, kérje hogy pszichológushoz is küldjék el.

    Üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

  • Tisztelt Doktor Nő, Nagyon fontos kérdésben fordulok önhöz, édesanyám egészségéről van szó.Megpróbálok…

    Tisztelt Doktor Nő,
    Nagyon fontos kérdésben fordulok önhöz, édesanyám egészségéről van szó.Megpróbálok rövid lenni de sajnos a kálvár amin átmentünk nem volt az. 13 évvel ezelőtt vittuk élőször pánikroham gyanújával orvoshoz, recept: Seroxat és Rivotril 0,5 reggel, Rivotril 0,5 este. 3 évig jól volt, aztán orvosa megkérte próbálja csökkentve abbahagyni a gyógyszeres kezelést, ettől nagyon rosszul lett ( kontrollálhatatlan belső-külső remegés, hőhullámok, hányinger, félelem a külvilágtól, a rosszulléttől, a haláltól) beutaltuk újra és újra 4 megyében voltunk külömböző pszihiáterekhez másfél évig volt rövid szünetekkel kórházban .Diagnózis erős depresszió volt, kezelés 3 fajta antidepresszáns, 2 epilepszia elleni szer, altatók stb...aprazolan és a többi terméknévre nem emlékszem, az utolsó kórházban jöttek rá hogy, nagymértékü függőséget okoztak a gyógyszerek, anyukám a nevemre sem emlékezett, orvosi felügyelet mellett elvettek tőle minden gyógyszert és 5 hét detox után újra a régi Seroxat és Rivotril volt az ami bejött, ez 9 éve volt, azóta jól van, 55 éves, 3 éve állt be a menopauza, gondok voltak a hátgerincével( 2 kicsi serv, scoliosis ), pajzsmirigy problémák miatt is szed gyógyszert, magas a vérnyomása (220⁄100 volt mikor észrevettük, orrvérzés miatt,nem volt rosszul, gyógyszeresen stabilizát 130⁄80ra), más szervi bajt nem találtak . 3 nappal ezelőtt utaltuk be újra a pszichiátriára, egy hónappal ezelőtt influenza tüneteket tapasztalt ,aytá kezdődött a remegés, étvágytalanság (megemlíteném hogy az utóbbi évben sok egészségügyi gond volt a csalásban és egy haláleset is ami megviselhette ), amúgy családi , anyagi helyzet jó ,otthon stresszt kiváltó helyzet ritkán alakul ki. A remegés idővel erősödött, az étvágytalanság is, B1 B6 injekciók után is , aztán 2szer elvesztette az öntudatát. Ekkor fordultunk újra orvoshoz, intravénásan most 3 napja b vitaminokat, agy-vérkeringésserkentőt, magnéziumot , kálciumot kap + reggel seroxatot, nagyobb dózisban, rivotril 0,5, este pedig Sanvalt kap. Remégese szinte teljesen elmúlt, étvágya visszatért, a reggeli ájulási ingerek enyhültek, tegnapi vérnyomása 115⁄70, ma 180⁄100. Ez aggaszt.
    Kérdésem az lenne mi válthatja ki a vérnyomásingadozást és az említett lista alapján helyes -e a pánkbetegség diagnózis ön szerint ?(bár tudom sokat kérek ,hogy látatlanul vélemenyt adjon)vagy lehet-e más szervi baja amit nem vizsgáltak vagy gyanitottak?Vannak-e olyan betegségek amire nem figyeltünk fel? a véranalizisek jók, azon kívül amit fennt említettem.
    Kérem ha bármilyen véleménnyel vagy tanáccsal tud szolgálni, sürgős és fontos lenne , hogy még egy véleményt kapják, nem szeretnénk újra átmenni azon amin 9 éve, egy rossz diagnózis és dúrva férrekezelés miatt.
    Szívből köszönöm előreis válaszát és véleményét.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bezzegh Éva

    Kedves Kérdező !

    Megértem hogy aggódik Édesanyja állapota és betegségei miatt. Valóban sokat kér, hogy látatlanban mondjak véleményt egy betegről a betegség történetének nem rövid, de orvosi szempontból elégtelen leírása alapján. Illúzió azt hinni, hogy egy interneten válaszoló orvos többet segíthet, mint azok az orvosok akik eddig kezelték, illetve mostani helyzetben a jelenlegi kezelőjéhez kellene fordulni. A betegség , a kezelések leírása egy tényező a 10 közül - beleértve a személyes találkozást is- ami alapján véleményt lehetne mondani.
    Ha az eddigi kezelésekről és a beteg állapotáról egy másik véleményt szeretne, azt megértem, de akkor azt egy személyes pszichiátriai vizsgálat alkalmával kellene kérni.

    Jobbulást kívánok az anyukájának.

    Üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

  • Kedves Doktornő!

    Sejtem, hogy nincs pontos válasza a kérdésemre, de mégis feltenném.
    Gimnazista szerelemből lehet e életre szóló kapcsolat?
    Ezt azért kérdezem, mert nem rég ért véget egy tizenéves korban kezdődött kapcsolatom, és sokan mondták, hogy jobb most mint… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bezzegh Éva

    kedves Kérdező !

    Nem csodálom, hogy egy ilyen hosszú kapcsolat befejeződése foglalkoztatja akár diákszerelemből indult akár nem. Ha nem sikerült magában megnyugtatóan lezárni… Még több

  • Kedves Doktornő! Tavaly augusztus óta, izomfájdalmaim vannak, voltam neurológusnál és reumatológusnál,…

    Kedves Doktornő!

    Tavaly augusztus óta, izomfájdalmaim vannak, voltam neurológusnál és reumatológusnál, mert éjjelente hosszan zsibbadtak,néha még most is, a karjaim. Rendszeresen izomfájdalmaim vannak, hol a combom szurkál, hol a karom vagy hátam,amik mára már nem olyan erősek mióta abbahagytam a takarítói pályafutásom, külföldön. Otthon területi képviselő voltam, ezért itt nehezen viseltem a mindennapos parancsolgatást és nem igazán vagyok takarítónő tipus, nagyon nem szerettem ezt csinálni, de mára már vége. Abbahagytam. Ön szerint lehetnek még a mai napig ezzel kapcsolatos izomfájdalmaim, mert a doktornőm, fibromialgiát diagnosztizált? Mivel tudok magamon segíteni Ön szerint? Jelenleg nem tudok dologozni, tanulom a nyelvet és megyek majd adminisztrátori tanfolyamra, majd ezt követően tudok irodai munkát vállalni. De jelenleg is és azelőtt is voltak a férjemmel kapcsolatban is problémáim, folyamatosan hallgatom, hogy gyenge vagyok és hogy menjek dologozni mert "csak itthon ülök". Két kiskorú gyermekem van.

    Várom a válaszát és előre is köszönöm!!

    Szép hétvégét kíván:

    Ildikó

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bezzegh Éva

    kedves Kérdező !

    Feltételezem, nem véletlen hogy pszichiáternek írt, fibromialga panaszok miatt, aminek lehet pszichés komponense is, de talán elsősorban nem ez a jellemző. Egy testi betegség elhúzódását is okozhatják lelki tényezők. Ha erre gyanakszik, keressen személyesen is pszichológust, pszichiátert. Talán a rendszeres masszázs is segíthet ezenkívül a relaxáció megtanulása.

    üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

  • Tisztelt Doktor!
    Orvos vizsgálat előtt tippet szeretnèk kèrni, hogy mi okozhatja nálam az ájulásérzeteket, amik 4-5 masodpercig tartanak. Ájulás eddig nem fordult elő.
    Kardiologia:
    Két és fél honapos EKG-n sinus tachikardia volt, mast nem találtak
    Ultrahangon mitralis… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bezzegh Éva

    Kedves Kérdező !

    Nem igazán örülök ennek a lehetőségnek, hogy vizsgálat nélkül vár tőlem " tippeket" hogy mi baja lehet.
    Részletesen leírta a kivizsgálása eredményeit,… Még több

  • Kedves Bezzegh Éva! Két éve szedek napi 3 szem frontint 0,25 milligrammos kiszerelésből. Már…

    Kedves Bezzegh Éva!

    Két éve szedek napi 3 szem frontint 0,25 milligrammos kiszerelésből. Már kétszer megpróbáltam elhagyni a gyógyszert pszichiáterem segítségével is de sikertelenül. Először rögtön elhagytam a frontint. Ez egy éve volt, már az első nap pocsékul voltam. Remegett a kezem, szédültem, éber voltam és nagyon-nagyon szorongtam. Viszketett a bőröm, vakaródznom kellett, ideges is voltam még ráadásul. Öt napig bírtam és volt receptem frontinra elmentem kiváltani gyógyszertárba. Ott elcsukló hangon, remegő kézzel írtam alá a receptet átvételhez és mondtam patikusnak hogy már öt napja nem vettem be. Azt mondta látszik rajtam nagyon.

    Na ez egy nagy kudarc volt. Aztán pszichiáteremmel megbeszéltük hogy fokozatosan hagyom abba ezt a gyógyszart. Havonta egy féllel csökkentettem kb. De ahogy elértem a napi két szemhez már nem tudtam csökkenteni. Max napi 1,5 mg-t ha beveszek akkor még nem vagyok rosszul. De ha kevesebbet akkor furcsán érzem magam, nem tudok elaludni csak alkohollal, szédülök és így dolgozni sem lehet. Nagyon haragszom a doktornőmre hogy ilyen szert írt fel. Azt nem mondta amikor először felírta hogy ha nem szedem szarul leszek tőle. Mosta mikor legutóbb voltam nála mondta hogy akkor adjam fel a leszokási kísérletet és szedjem tovább a szorongásoldót napi 2-őt.

    De engem nem érdekel nem akarom hogy gyógyszerfüggő legyek és hogy ennyire függjek a pszichiáteremtől és gyógyszerfelírásától. A kérdésem az lenne hogy mit tegyek, milyen homeopátiás szer van az ilyen frontin elvonási tünetre? Vagy gyógynövények? Szedtem már macskagyökeret kapszulában meg citromfűteát ittam de mint halottnak a csók. Én már örökre függeni fogok ettől a frontintól?? (Mellette coaxilt is szedek de azt nem akarom letenni, mindkettőt generalizált szorongásra és enyhe depresszióra írta fel dilidokim)

    Válaszát előre is köszönöm

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bezzegh Éva

    kedves kérdező !

    Megértem hogy nincs jól, sajnos nem hiszem hogy levelezéssel megoldható a problémája. Sajnos homeopátiához nem értek. A szorongásos betegsége, a Frontin, a Coaxil és az orvosával való kapcsolata -szerintem-csak egészében oldható meg, vagy a meglévő kapcsolaton belül, vagy egy új terapeuta megkeresésével, de akkor személyesen.

    üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

  • A barátom pánikbeteg, egy hónapja kezdett súlyps lenni, voltunk orvosnál egy hónapig xanaxot…

    A barátom pánikbeteg, egy hónapja kezdett súlyps lenni, voltunk orvosnál egy hónapig xanaxot szedett és vitaminokat. Még mindig tart, de nekem nagyon nehéz, megváltozott a viselkedése, sokszor ingerlékeny, nem tudom mit mondhatok és mit nem. Apró dolgokon kitör és mindenért engem okol. Nagyon nehéz ezzel együtt élnem és ő is, de főleg, hogy nem tudom hogyan kezeljem, mit hogyan tegyek..emellett nekem vizsgáim vannak, és nekem is van elég stresszforrásom. mit tanácsolna?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bezzegh Éva

    Kedves kérdező !

    Nagyon sok kérdést tett fel a barátja szorongásos betegségével kapcsolatban, amire lehet akkor se tudnék válaszolni, a ha a barátja kérdezne levélben.
    Ha a barátja nincs jól, keressen egy jó pszichiátert aki megfelelő gyógyszeres és nem gyógyszeres kezeléssel segít rajta, maga meg ha nem lakik vele, akkor amíg vizsgára készül, ritkítsa az együtt töltött időszakokat.

    Üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

  • Tisztelt Doktor Nő! A tüdőgondozóba kell beutaló? Már fél éve nehézlégzésem van ami igazából…

    Tisztelt Doktor Nő!

    A tüdőgondozóba kell beutaló? Már fél éve nehézlégzésem van ami igazából nem is tudom nehézlégzés-e olyan érzés mint ha nem jutna elég levegő a tüdőmbe nem bírok mély levegőt venni. Sportolás hatására talán mint ha enyhülne. Mellkas röntgenem volt az nem mutatott ki semmit. Azért kérdezem,hogy tüdőgondozóba lehet e menni beutaló nélkül mert a háziorvosom nem veszi komolyan a panaszaim és sehova nem küldött el. Azt mondta sportolok lebírok játszani egy foci meccset és akkor nem olyan vészes ne foglalkozzunk vele. Tavaly a szívem is vizsgálták. Igaz a panasz előtt pár hónappal de akkor negatív szívultrahang ekg labor is lett. Esetleg Doktor Nő tudna valamit mondani,hogy mitől lehet. Meg azt vettem észre, hogy jobban akkor mikor elaludni készülök. 20 éves vagyok. Köszönöm szépen előre is a választ.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bezzegh Éva

    Kedves Kérdező !

    Azt hittem, hogy tévedésből kérdez egy pszichiátert, hogy kell-e beutaló a tüdőgondozóba, de látom, ezen az oldalon már én vagyok a második.
    Egyetértek a kolléganőmmel, bár a személyes vizsgálat sokat segítene, vélhetőleg nem szervi eredetű a baja, úgyhogy érdemes lenne pszichiáterhez fordulni, személyesen.

    üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

  • Tisztelt Doktornő! Honnan érezhető az antidepresszáns hatása hogy hatásos-e volt? Szorongásos…

    Tisztelt Doktornő!
    Honnan érezhető az antidepresszáns hatása hogy hatásos-e volt?
    Szorongásos betegségnél 100%-ban megszünik a betegség?
    Testi tüneteknek is el kell múlnia a gyógyszertől?
    Nekem még megvannak a tünetek.Pedig már fél éve szedem a gyógyszert és meg marad a tüneteim többsége.Mit lehet tenni?Érdemes ez miatt az orvosomal konzultálni?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bezzegh Éva

    Kedves Kérdező !

    Ha hat az antidepresszáns akkor lényegesen jobban van a beteg. A medicinában nincs olyan hogy 100%ban hatásos... A testi tünetek is elmúlhatnak, de én nemcsak a gyógyszerektől várom hogy segítsenek. Ha fél éve kezelik és megvannak a tünetei, akkor persze hogy meg kell beszélnie az orvosával, mert vagy a gyógyszer vagy egyéb kezelés a kevés vagy nem volt megfelelő az indikáció.

    üdvözlettel dr Bezzegh Éva

  • Tisztelt doktornő! Úgy érzem, hogy nagyon levert vagyok mostanában, és nehezen tudok felébredni.…

    Tisztelt doktornő!

    Úgy érzem, hogy nagyon levert vagyok mostanában, és nehezen tudok felébredni. Lehet, hogy depressziós vagyok?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bezzegh Éva

    Kedves Kérdező !

    Lehet, de más is lehet, ezt innen nem tudom megállapítani. Bármi is legyen, levélben nem kezelhető, háziorvoshoz esetleg pszichiáterhez érdemes fordulnia.

    Üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

  • jo estet en egy 26 eves lany vagyok akinek az lenne a problemaja hogy miota osszevesztem a baratommal akivel 4 evig voltunk egyutt nagyon zarkozott lettem ha emberek kozze kell mennem el kezdek remegni es szo szerint felek az emberektol es azt hiszem hogy senki sem szeret felek inkabb bezarkozom… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bezzegh Éva

    kedves Kérdező !

    Egyetértek hogy segítségre van szüksége és hogy ez az állapot valószínűleg a szakítása után alakult ki. Az önbizalom csökkenés is belejátszik, ami valószínűleg… Még több