A betegek kérdései (3005)

  • Kedves Doktornő!
    Koponya MR vizsgálaton vettem részt, s az alábbi lelezet, s diagnózist kaptam.
    az MRA képeken jobb oldalon az artéria cetebri anterior egyenletesen keskenyebb
    az ellenoldalinál. Bal oldalon az artéria cerebri posterior teljes ellátását az arteria basiliaris… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Dravetzky Éva

    Kedves Éva!
    Az MR vizsgálaton levő elváltozás veleszületett variáció, ez nem okozhatja panaszait.Belgyógyászati vizsgálatát javaslom, l. OFG szakorvos.
    Üdvözlettel
    dr Dravtzky

  • Olyan problémával fordultam önhöz vagy 5 éve küzdök evvel a dologgal hébe hobe hóba előjön alhasi…

    Olyan problémával fordultam önhöz vagy 5 éve küzdök evvel a dologgal hébe hobe hóba előjön alhasi here fájás vagyis inkába húzó viszkető érzés mikor elkezdte a fájást voltam urológusnál kórházba magánál is volt here uh minden rendbe volt de mégis valami oka csak van hogy előjön most fájt vagy 3 hétig de szerencsére vagy két hete abbahagyta dudor nincs rajtam ami sérvre útalna nem rég voltam gerinc röntgenen ott is m okk volt már arra gondolok nem lehet viszér vagy vesekő mien vizsgálatra menjek még

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Dravetzky Éva

    Kedves Kérdező!
    Ha jól értem Ön Pécsi, és vizsgáltam is. Azt javaslom ha ismételten jelentkezik problémája hívjon föl, s akkor megbeszéljük a teendőket. Ha nem jól értettem, s nem pécsi, akkor ideggyógyászati kontrollját javaslom
    Üdvözlettel
    dr Dravetzky

  • Tisztelt doktornő! November 29-én adott válaszára válaszolom, hogy igen volt mellkas, nyaki,…

    Tisztelt doktornő!

    November 29-én adott válaszára válaszolom, hogy igen volt mellkas, nyaki, koponya Ct, koponya MR, hörgőtükrözés, gyomortükrözés, laryngomicroscopia, nyakiultrahang, pajzsmirigyvizsgálat, de mind negatív lett. Ezért tettem fel önnek, hogy az adott kórokozó okozhatja-e.
    Köszönöm válaszát!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Dravetzky Éva

    Kedves Kérdező!
    Az említett baktérium jó kezelhető antibiotikummal,gondolom ez megtörtént. A recurrens paresis, mely okozója a hangszalag bénulásnak lehet \\"idiopathiás\\"(oka ismeretlen)
    Üdvözlettel
    dr Dravetzky

  • Tisztelt Doktornő! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy az alábbi véreredmény alapján fennállhat-e…

    Tisztelt Doktornő!

    Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy az alábbi véreredmény alapján fennállhat-e autoimmun betegség, ízületi gyulladás ill. Becterew kór?
    IgG 11.0, IgA 2,000, IgM 1,400, vérsüllyedés:9, CK 193, összfehérje 81,0, húgysav 391, albumin 49,0, vas 12,8. A vérkép fiatal felnőtté. Elnézést, hogy Öntől kérdezem, de csak sokára kell visszamennünk az orvosunkhoz. Előre is nagyon szépen köszönöm a válaszát!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Dravetzky Éva

    Kedves Kérdező!
    A labor értékek nem rosszak.
    Üdvözlettel
    dr Dravetzky

  • Tisztelt Dr-nő! 63-éves férfi vagyok. 2012-ben eszméletvesztéssel járo görcsös rosszúllétem…

    Tisztelt Dr-nő! 63-éves férfi vagyok. 2012-ben eszméletvesztéssel járo görcsös rosszúllétem volt. Kivizsgáltak . Eoilepsziára utaló jelet nem találtak. 2013-ban egy újabb rosszúllétem volt, de már ez nem volt olyan súlyos..Ezt is kivizsgálták és itt sem találtak epilepsziára utaló jelet Mind két rosszúllét este ill. hajnalba volt.Azóta tünetmentes vagyokerre utaló gyógyszerek nélkül.Azt szeretném megkeérdezni,hogy nem hívatásos jogosítványomat mikor kaphatnám vissza . Tisztelettel!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Dravetzky Éva

    Kedves Kérdező!
    Amennyiben rosszulléte ismételten volt a gyógyszer szedés megfontolandó!MR, EEG,stb vizsgálatok voltak?

    Mellékelem a jogszabályt kérdésére.
    Az egészségi alkalmasság elbírálásának szempontjai
    idegrendszeri betegségek
    Alkalmatlan

    Epilepsia esetén csoportos személyszállításra
    Epilepsiás rohamot követően tünetmentes esetben 2 éven belül
    Rosszulléttel, eszméletvesztéssel járó vertebrobasilaris keringési zavar után
    Agysérülés vagy agyműtét után
    Epilepsiás rohamok lehetőségét rejtő idegrendszeri betegség esetén
    Központi idegrendszeri betegségből eredő bénulás esetén

    Alkalmas lehet:

    Epilepsia esetén 1 éven túli tünetmentességnél szakorvosi vélemény alapján nem csoportos személyszállítás esetén
    Üdvözlettel
    dr Dravetzky

  • T. Címzett! 30 éves ffi vagyok, zsibbad a bal kezem, valószínű az ideget nyomja valami. Rtg:…

    T. Címzett!

    30 éves ffi vagyok, zsibbad a bal kezem, valószínű az ideget nyomja valami. Rtg: Nyaki gerinc enyhe fokú meszededését írja le. Koponya MR és MRA negatív. Ülő munkát végzek, egész nap gépelek. Létezik-e gyógyszer ami a zsiabbadás miatt jelentkezett gyengült kézfunkciót hivatott rendezni?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Dravetzky Éva

    Kedves Kérdező!
    Alagút szindróma esetén jön szóba a kompresziós ok okozta zsibbadás.Milgamma caps 3x1 szedése javasolt. Labor vizsgálata volt? Vércukor rendben?
    Üdvözlettel
    dr Dravetzky

  • Tisztelt Doktornő, A segítségét illetve véleményét szeretném kérni. 28 éves nő vagyok, az…

    Tisztelt Doktornő,

    A segítségét illetve véleményét szeretném kérni. 28 éves nő vagyok, az utóbbi időben sajnos szinte mindennapos fejfájással, ez kb 2 hete tart (tegnap kivételesen nem fájt a fejem). A történet kb úgy néz ki, hogy reggelé felkelek semmi fejfájás (fél 6 kor szoktam kelni), majd olyan 9 órától fokozatosan elkezdem érezni, eleinte nagyon nagyon tompa, majd erősődik. A legtöbb esetben olyan nagyon nem fáj, hogy a munkában és egyéb tevékenységben akadályoztatna de érzem. Elsődlegesen kétoldalt a halántékomnál illetve a "szemeim mögött" érzem a tompa fájdalmat, ritkán bal oldalon hátul. Egyéb más tünetem nincsen, jobbanmondva kb 1,5 hónapja volt egy esti szédülésem, mentem lefeküdni és az ágyban elkezdtem szédülni, ez kb 1-2 percig tartott majd elmúlt, illetve 1 hónappal ezelőtt nagyjából két hétig szenvedtem attól hogy a szemhéjaim remegtek (erre magnéziumot illetve magne b6 tablettát szedtem, ez szépen megszűnt).
    Ön szerint van okom aggodalomra, menjek most orvoshoz vagy esetleg várjak még? Őszintén szólva az ember ilyenkor mindig a legrosszabb dolgoktól tart (daganat).
    Vérnyomásomra korábban kaptam gyógyszert (1⁄4 nebivolol, de nem szedem mivel a vérnyomásom mindig normális tartományban van 130⁄80 környékén).
    Ami még hozzá tartozik, hogy napi 8-9 órát ülök számítógép előtt, és nem nagyon van lehetőségem az óránkénti 10 őerces szünetet tartani. Lehet hogy a szemem okozza a tüneteket?
    Köszönöm szíves válaszát és hogy időt szán rám.

    Tisztelettel,
    Wágenhoffer Alexandra

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Dravetzky Éva

    Kedves Alexandra!
    Szemészeti vizsgálatát javaslom.
    Üdvözlettel
    dr Dravetzky

  • Tisztelt Doktornő! Voltam arteriográfos érvizsgálaton.A megállapitás szerint a nagyereken…

    Tisztelt Doktornő!

    Voltam arteriográfos érvizsgálaton.A megállapitás szerint a nagyereken kóros elváltozás nincs,centrális vérnyomástól kezdve az áramlásokig minden jó.Ettől még lehet a perifériás keringés a kapillárisokban kifejezetten rossz? Ugyanis évek óta hidegek a kezeim,sokszor el is fehérednek,már kissé hidegebb időben is görcsös fájdalom lép fel.Azt mondták vizsgáltassam ki magam Morbus Raynaud irányába,gondolom ez angiologián történik.Amúgy fülzúgásom is van,melyekre értágitó gyógyszereket és infuziót is kaptam.Chinotal és Moduxin hatására ez a végtag hidegség is lényegesen csökken,ezért is gondolok kisér eredetre.

    Doktornő szerint helyes a fenti gondolatmenet,érdemes e kivizsgáltatni,és a stroke szempontjából jelent e veszélyt a rossz perifériás keringés.


    Köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Dravetzky Éva

    Kedves Kérdező!
    Stroktól nem kell félni az említett panaszok miatt. Javaslom immunológiai vizsgálatát.
    Üdvözlettel
    dr Dravetzky

  • Tisztelt Doktorno! Nagyon gyakran van migren jellegu, nyomasos fejfajasom, mely hajolaskor…

    Tisztelt Doktorno!

    Nagyon gyakran van migren jellegu, nyomasos fejfajasom, mely hajolaskor megjobban faj. A nyomasos fejfajas normalis?
    Koszonom segitseget!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Dravetzky Éva

    Kedves Kérdező!
    Neurológiai vizsgálatát javaslom
    Üdvözlettel
    dr Dravetzky

  • Kedves Dr.Nő. Szeptember 8-án kaptam választ, köszönöm szépen. A fülzúgásommal kapcsolatban…

    Kedves Dr.Nő.

    Szeptember 8-án kaptam választ, köszönöm szépen. A fülzúgásommal kapcsolatban érdeklődnék ismét, mert totálisan kimerült vagyok tőle. Az akkor leírt gyógyszereket folyamatosan, pontosan betartva szedem, de semmi eredménye jelenleg. Azóta történt egy belső fül MR, és egy koponya áttekintő MR kontrasztanyaggal ami teljesen neg. eredményt adott, de javasoltak egy sima csak koponya MR. ami csütörtökön lesz. Voltam kardiológus szakorvosnál, nem látja kardiológiai okát a fülzúgásnak.
    Neurológus a gyógyszerek mellé kiegészítő therápiának felírta a Pareton 20 mg tablettát. Látta rajtam nem szívesen fogadom, miután azt mondta ez egy antidepresszáns gyógyszer. Elmondtam neki napi szinten autót vezetek, sokat dolgozom ahol gyerekekkel
    foglalkozom, négy tagú családomat többségben én látom el, félek a nyugtatóktól. Ne féljek azt mondta, ez nem nyugtató, ugyanúgy élhetem a napjaimat e gyógyszer mellett.
    A gyógyszernek utána olvastam, nem mertem beszedni még, bár lehet ez oldaná meg a fülzúgás problémámat?
    Doktornő véleményét szeretném kérni, Ön is javasolja e a szedését, azok ismeretében amit leírtam.

    Köszönettel: Judit

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Dravetzky Éva

    Kedves Judit!
    Igen, javaslom a Kolléga által javasolt gyógyszer szedését.Valóban nem nyugtató, rendezi az ingerületvezetést az idegszálak között, így fiziológiás rendet teremt, s enyhítheti panaszát.Kezdetben lehetnek enyhe mellékhatások, de 7 -10 napon belül rendeződnek.Depresszió esetén is hasonló módon működik.Kezdetben enyhe szorongás csökkentőt javasolt mellé szedni (pl Frontin), későbbiekben elhagyható. Bízzon orvosába, s teljesítse javaslatát!
    Javulást kívánva üdvözlöm dr Dravetzky

  • Tisztelt dr-nő.Nagyon szépen köszönöm a megnyugtató válaszát,hogy nagy baj nincs.Januárba megyek…

    Tisztelt dr-nő.Nagyon szépen köszönöm a megnyugtató válaszát,hogy nagy baj nincs.Januárba megyek nyaki ultrahangra.egyben szedem a metoprolol,covercard,cavinton, nootropil gyógyszert és kis nyugtatónak pedig a rivotrilt este felet.Elnézést hogy ezt el felejtettem meg írni önnek.Tisztelettel.Erzsébet.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Dravetzky Éva

    Kedves Kérdező!
    A múltkori levelemben említett Aspirin protect szedése is indokolt lenne.Beszélje meg Családorvosával
    Üdvözlettel
    dr Dravetzky

  • Tisztelt Dr Nő! Nagy szükségem van a segitségére, tanácsára. Nagyon nagyon aggódom és rettentően…

    Tisztelt Dr Nő!
    Nagy szükségem van a segitségére, tanácsára.
    Nagyon nagyon aggódom és rettentően félek.
    Van egy autista 19-éves öcsém.
    Nekem van egy 1,5éves kislányom és nagyon félek nehogy ő is az legyen. Kicsit furcsálom a viselkedését vagyis nemtudom hogy normális e, vagy hogy más is csinál e ilyeneket.
    Szóval még nem nagyon beszél csak annyit mond hogy jajj, aggyá, mama.
    Akkor a játékokkal nem igazán úgy játszik ahogy kellene, hordozgassa nekem és utána el majd egymásra pakolgassa, de viszont kommunikál meg szemkontaktus az van. Nem mindig figyel oda ha szólok neki de azért odafigyel többször, néha hisztizéskor beleveri a fejét a földbe.Szóval nemtudom hová tenni a dolgokat hogy van e okom aggódni.?
    Egyébként viszont nagyon okos, könyvet lapozgat és nézeget, kockákat egymásba rak.
    Szeret velünk fogócskázni és kukuccsolni,
    Viszont azt elárulhatom hogy gyanakszom arra is hogy pici kora óta megy neki a baby tv és nézi hogy nem e lehet az miatt hogy nem úgy viselkedik?
    Szereti a zenélös könyveket hajtogatni,
    Kérem mondja meg hogy van e okom aggódni hogy ő is autista e?
    Nagyon félek.
    Köszönöm a választ
    Üdvözlettel :Anita.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Dravetzky Éva

    Kedves Anita!
    A leírtak alapján szerintem nincs oka szorongani!
    Üdvözlettel
    dr Dravetzky

  • Kedves Doktornő! Tteszet írni, hogy csináltassak laborvizsgálatot. 4 hete voltam laboron. Laboreredményem:…

    Kedves Doktornő!

    Tteszet írni, hogy csináltassak laborvizsgálatot. 4 hete voltam laboron.

    Laboreredményem:


    Glucose 5,3 mmol⁄l ( 4,0-6,0)

    Nátrium megh. 139,85 mmol⁄l ( 135,00-145,00)

    Kálium megh. 3,85 mmol⁄l ( 3,80-5,20)

    Összes kálcium megh. 2,37 mmol⁄l ( 2,10-2,60)

    Összes kálcium megh. 2,25 mmol⁄l (2,10-2,60)

    Vas 26,5 umol⁄l (8,8-27,0)

    Kreatinin megh 83 umol⁄l (50-110)

    Karbamid 4,0 mmol⁄l (2,5-10,00)

    Húgysav 301 umol⁄l ( 90-390)

    Bilirubin össz. 15,1 umol⁄l ( 3,3-17,1)

    GOT 26 U⁄l ( 8-37)

    GPT 16 U⁄l (8-35)

    Alk. foszfatáz 139U⁄l (98-280)

    GGT 10 U⁄l (7-35)

    eGFR-EPI-KALK-Nő nagyobb mint 62 79ml⁄perc⁄1.73 m2

    Összfehérje 65 g⁄l (60-78)

    Koleszterin 5,3 mmol⁄l ( 3,5-5,2) +

    Triglicerid 0,8 mmol⁄l ( 0,5-2,0)

    HDL-koleszterin 2,20 mmoll⁄l (1,40-2,50)

    CRP 0,5 mg⁄l (0,0 10,0)

    Fehérvérsejtszám 6,0 G⁄l ( 4,0-10,0)

    Segm # 3,3 G⁄L ( 2-7)

    Segm 54,5 (65-75) -

    LY # 2,1 G⁄L ( 0,6-3,4)

    LY 34,1 % ( 25-35)

    Mono # 0,5 G⁄L ( 0,0-0,9)

    Mono 8,1 % ( 2,0-10,0)

    Vörösvértest szám 3,3 T⁄l ( 3,0 5,0)

    Eo # 0,1 G⁄L ( 0,0-0,7)

    Eo 2,3 % ( 0,0 4,0)

    Baso # 0,1 G⁄L ( 0,0-0,2)

    Baso 1,0 % (0,0-2,0)

    Vörösvértest szám 4,5 T⁄l ( 4-5,2)

    Hgb 139 g⁄l (120-160)

    Htk 0,41 L⁄L ( 0,35-0,45)

    MCV 91 fl ( 80-95)

    MCH 31 pg ( 26-38)

    MCHC 340 g⁄l ( 320-350)

    RDW 13,3 CV% ( 11,5 18)

    Thrombocyta szám 193 g⁄L ( 100-350)

    MPV 8,8 fl ( 0,0-18)

    Vvt süllyedés meghat. 7 mm⁄óra ( 1-20)

    Kellene ezen kívül valamit megnézettetnem?

    Köszönettel: Mónika

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Dravetzky Éva

    Kedves Mónika!
    A labor eredménye jó! Aggodalomra nincs ok!
    Üdvözlettel
    dr Dravetzky

  • Kedves Dr.-Nő! Tudom, hogy Ön nem radiológus, és nem tudom, mennyire van otthon a CT vizsgálatok…

    Kedves Dr.-Nő!

    Tudom, hogy Ön nem radiológus, és nem tudom, mennyire van otthon a CT vizsgálatok világában. De Önök, neurológusok viszonylag gyakran küldik ilyen vizsgálatokra a betegeket. Kérdésem az lenne, hogy CT vizsgálatra kell mennem. A sugárterhelés rám eső részével tisztában vagyok, de a környezetemben lévőket nem terheli utána mellettem sugárzás egy darabig?

    Köszönettel előre is a válaszáért kissé bolond kérdésemre

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Dravetzky Éva

    Kedves Kérdező!
    Válaszm annyi:Nem!
    Üdvözlettel

  • Kedves Kárpáti Doktorno! Tobb mint éve kezdodtek a betegségeim: állandó huvelygyulladás, interestitialis…

    Kedves Kárpáti Doktorno!

    Tobb mint éve kezdodtek a betegségeim: állandó huvelygyulladás, interestitialis cystitis, vulvodynia, inzulin rezisztencia, hormonegyensúly zavarok, endometriózis, pcos, kismedencei osszenovések. Két laparoszkópiás mutétem volt, az elso petefészek ciszta miatt, a második endometriózis, pcos, osszenovések miatt, méhtukrozést és petevezeték átjárhatósági vizsgálatot is csináltak. A második mutét után, ami két éve volt, gyakori kisemdencei gyulladásaim vannak. A gyulladásra kapott antibiotikumoktól irritábilis bél szindróma alakult ki.
    Állandó alhasi fájdalmaim három éve vannak.

    Négy hónapja kezdodott egy nagyon fájdalmas tunet. A huvelyfalban eros, állandó fájdalmat ézek, ami besugárzik a lágyékhajlatba is. Fogfájáshoz, fulgyulladáshoz, ideggyulladáshoz hasonló fájdalom.
    Rengeteg orvosnál voltam, de nem tudták megmondani, hogy mi a bajom. Tobb antibiotikum kezelést is kaptam, hátha bartholin mirigy gyulladás, de nem volt erre utaló jel, azt mondták.

    Tobbféle fájdalomcsillapítót is felírtak, de nem csokkentik a fájdalmat.

    Októberben az egyik orvos diagnosztizálta, hogy mi okozza a fájdalmat. A diagnózis: medencefenék izomkotegek fájdalmas gorcsos spatikus állapota. A huvelyfal két oldala folyamatos gorcsben van, és a doktor úr azt mondta, amikor megvizsgált, hogy a medencefenék olyan kemény mint a beton, és még soha nem tapintott ilyet.
    Azt tanácsolta, hogy vegyek gésa-golyókat, és használjam minden nap tizenot percig, ez majd feloldja a gorcsot.

    Egy másik orvosnak is kikértem a véleményét. Azt mondta, hogy semmiképpen ne használjak semmilyen huvelysúlyt, és intim tornát se végezzek, mert csak rontok a helyzeten. Mydeton izomlazítót és Meloxan-t írt fel. Azt mondta, hogy nem kizárt az autoimmun eredet.

    Felkerestem egy immunológust, aki azt mondta, hogy nem autoimmun eredetu a probléma. Javasolta, hogy csináltassak egy MRI vizsgálatot a gerinc alsó szakaszáról. Mondtam, hogy május végén volt egy kismedencei MRI vizsgálatom, mert tervben volt egy laparoszkópos mutét kismedencei osszenovések oldása céljából és az endometriózis, pcos miatt, és az MRI nem mutatott semmi kóros elváltozást. Azt tanácsolta, hogy próbáljam meg a crainosacrális terápiát. Eddig három kezelésem volt.

    Egy hónap múlva visszamentem ellenorzésre a nogyógyászhoz, hogy nem csokken a fájdalom a Mydeton-tól és a fájdalomcsillapítótól. Tanácstalan volt, most Visanne hormontablettát írt fel, hátha segít, de nagyon óckodom beszedni, mert a Roaccutan gyógyszer szedése után kezdodtek a betegségeim tobb mint ot éve. Azt mondta, ha két hónap múlva nem javul a helyzet a Visanne-tól akkor izomlazító, fájdalomcsillapító injekciót ad be helyileg.

    Kozben elmentem egy Lady Power rendelésre. A doktor úr is tanácstalan volt. Kérdeztem, hogy az én esetemben segítenek-e az Aquaflex huvelysúlyok és Az ElektroStim készulék. Azt mondta, hogy próbáljam meg.
    Használom a huvelysúlyokat és az ElektroStim-et egy hete, de úgy érzem, mintha még erosebb lenne a fájdalom.

    Senki nem tudja megmondani, mi okozza a panaszt.
    Szeretném megkérdezni, hogy On szerint mi okozhatja, és mit lehetne tenni, hogy megszunjon a fájdalom?

    Járhat valamilyen kockázattal, ha izomlazító injekciót adnak be helyileg?

    Koszonom a választ.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Dravetzky Éva

    Kedves Kérdező!
    Neurológiai vizsgálatát javaslom.
    Panasza neuralgiás eredetünek tűnik.Megkisérelném a Tegretol Cr 200 reggel fél este 1 tabletta szedését, este 1 Teperinnel, amig bekerül ideggyógyászhoz szedjen Milgamma caps 3x1(B1,B6,B12 vitamin)
    Várom visszajelzését a történtrkről.
    Üdvözlettel
    dr Dravetzky

  • Tisztelt dr-nő.Elnézést a zavarásért szeretném a véleményét kérni.Voltam CT-vizsgálaton mivel…

    Tisztelt dr-nő.Elnézést a zavarásért szeretném a véleményét kérni.Voltam CT-vizsgálaton mivel szédültem és fájt a fejem.ezek a tünetek mérséklődtek.Gyógyszereket szedek a vérnyomásomra és az ideg rendszeremre.mivel sajnos elég ideges természetű vagyok és állandóan stresszben érzem magam.Sajnos ez azóta van hogy a
    férjem sajnos meg halt.A CT-eredménye.Az intra-és extracerebralis liquorterek kissé tágabbak.Periventricularisan hypodenz területek,a törzsdúcok régiójában apró lacunaris infarctusok láthatók.Mindkét ACI fala meszes.Vélemény.Mérsékelt multiplex vasularis laesio.ACI arteirosclerosis. Kérem szépen a véleményét.Előre is nagyon szépen köszönöm.Tisztelettel,ERZSÉBET.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Dravetzky Éva

    Kedves Erzsébet!
    Kis ér szinten vannak gondok-meszesedés. Ha vannak rizikó tényezők azok kezelés javasolt, célszerű lenne trombocyta (vérlemezke ) összeragadás gátló szedése(pl Aspirin protect 100 mg 1x1 este(2 hónap szedés után aggregometria (hatásos e az Aspirin, ha nem clopidrogélre szoktunk váltani). Nyaki erek Doppler vizsgálata, ha nem volt, az is szóba jöhet. Enyhe kis szorongás gátló szedése a jövőben is indokolt. Nagy baj nincs, de a vascularis gondozás indokolt!
    Üdvözlettel
    dr Dravetzky

  • Tisztelt doktor nő!

    Szeretném megtudni, hogy a clamydia pneumonea baktérium a hangszálat, gégét, lágy szájpad és garatot mozgató idegszálat megfertőzheti-e. Ha igen okozhat jobb oldalon gége, hangszál bénulást, valamint garat, lágyszájpad reflex hiányát.
    Kb. 3 hónapja vagyok… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Dravetzky Éva

    Kedves Kérdező!
    A rekedtség legtöbbszőr a felső légutak megbetegedésének következménye.Ez esetben jön szóba fertőzés lehetősége. Az elhúzodó rekedtség részletes oki kivizsgálást igényel.Ha… Még több

  • Tisztelt doktornő!

    Már írtam önnek és válasza megnyugtatott amit nagyon köszönök, azóta jelentkezett egy tünet ami zavar.
    Előfordult az utóbbi időben , hogy sokat fáj a fejem gyenge vagyok lassan 1 éve és alvásnál ill. pihenésnél egyet néha kettőt ráng valamelyik testrészem… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Dravetzky Éva

    Kedves Kérdező!
    Szedje szorgalmasan a magnéziumot, a leirt tünetek meg fognak szünni, aggodalomra nincs ok! A fogászati kezelést ne hanyagolja el!
    Üdvözlettel
    dr Dravetzky

  • Kedves Doktornő! Még azt szeretném kérdezni, hoyg az lehet a stressztől, hogy sokszor oylan…

    Kedves Doktornő!

    Még azt szeretném kérdezni, hoyg az lehet a stressztől, hogy sokszor oylan a kezem, ha éldául teregetek, hogy 1-2 perc múlva annyira feszül, mintha izomlázam lenne, le akarna szakadni, sokszor feszülnek kezeim lábaim is, akkor is ha ülök?

    Köszönettel: Mónika

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Dravetzky Éva

    Kedves Mónika!
    Ha elhúzodó lenne panasza, csináltasson labor vizsgálatot, esetleg rheumatológiai vizsgálat jöhet szóba
    Üdvözlettel
    dr Dravetzky

  • Kedves Dokktornő! Biztos tetszik rám emlékeszni, hogy 2-4 h>perintens gócot találtak MR-en,…

    Kedves Dokktornő!

    Biztos tetszik rám emlékeszni, hogy 2-4 h>perintens gócot találtak MR-en, aminek az 1 éves kontroll eredménye ugyanaz lett. Már azt is írtam, hogy 1 éve volt egy hörghurutom és azóta nagyon méylen fáj a hátam, akkor voltam tüdőgyógyásznál, ahol negatív lett a tüdőröntgenem és a légzésfunkció élettani értékeket mutatott, csak minimális kislégúti eltérés volt. Házipor allergiám van, amire gyóygszert szedek. Voltam Hévízen voltam gyógykúrán a hátammal, gyenge a hátizmom és kissé ferde a gerincem, a kezelések után jobb lett a hátam, már nem egyfolytában fájt, csak 1-2 órát éreztem, aztán 3 napja nagyon elkezdett fájni, miután 12 kilós kislányomnak segítettem a gyerekorvosnál felmászni az ágyra és leemeltem, azóta megint nagyion fáj egész nap, bár nagyon meg is ijedtem, mert a ygreekorvos azt mondta nagyon nem tetszik neki a kilásnyom torka, azóta fáj a hátam.
    Ön szerint ez akkor mozgásszervi eredetű vagy stressz okozhatja?

    Másik kérdésem az lenne, hogy elkezdtem gyóygtornázni, de ahogy elkezdem pár perc múlva mindig hányingerem lesz. Ennek mi lehet az oka?

    Köszönettel: Mónika

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Dravetzky Éva

    Kedves Mónika!
    A nehezebb súly emelés okozhat a lapocka belső széle mentén fájdalmas izomcsomó képződést.A stressz csökkenti a fájdalom tűrő képességünket. A hát masszírozása, köpölyözése jó hatású lehet.
    Üdvözlettel
    dr Dravetzky