A betegek kérdései (3005)

  • Olvasás, agyi, idegi, szem?

    Tisztelt doktornő!

    Olvasásnál fókuszálási, koncentrációs gondjaim vannak. Gondot jelent a szavakra, betűkre fókuszálás. A folyamatos olvasás is gondot jelent. Elolvasok egy szót majd a következőre ugrok. Igyekszem fókuszálni és csak így megy az olvasás. És gyakran önkéntelenül… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Dravetzky Éva

    Kedves Kérdező!
    Szemészeti vizsgálatát javaslom.Kimerülés is okozhat hasonló panaszokat
    Üdvözlettel
    dr Dravetzky Éva

  • Kedves Doktornő!
    7 hónapos kisfiam szépen fejlődik, életkorához képest talán gyorsabban is mint az átlag. Már 6 hónapos korától önállóan felül, mászik, kapaszkodva feláll. Az utóbbi időben viszont aggasztó dolgot figyeltem meg nála. Az etetőszékben ülve időnként oldalra bicsaklik a feje.… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Dravetzky Éva

    Kedves Kérdező!
    A leírása alapján nem tűnik kórjelzőnek a jelzett tünet! Azt javaslom beszélje meg a gyermekorvossal az észlelteket, figyelje meg ő is a gyereket, ha mégis kórosnak ítélné… Még több

  • Tisztelt Doktor Ur!
    Kronikus (4eve tartos fajdalom) fajdalomra jo ha naponta van akupunkturas kezeles, vagy jobb hetente egyszer,ketszer? Meg van hatarozva ,hogy hany kezeles kene,vagy mindig esettol fugg?
    Koszonom

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Dravetzky Éva

    Kedves Kérdező!
    Minél akutabb egy fájdalom, annál gyakrabban célszerű végezni a kezelést, krónikus fájdalom kezelhető 1x, 2x hetente, de bajt nem okoz az sem, ha szaporábban történik a kezelés.… Még több

  • A parkinsonkór

    Kedves Doktornő!

    Gyógyítható-e akupunktúrával a parkinsonkór? A gyógyszer szedésének halogatásával súlyosbítom-e a kór előrehaladását, vagy sem? Mi a véleménye Önnek az rTMS kezelésről?
    Ezek a legnagyobb kérdések most az életemben. egy éve lesz novemberben, hogy gyenge… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Dravetzky Éva

    Kedves KérdezŐ!
    Az ismételt transcranialis mágnes stimuláció (rTMS) jó dolog, működésbe tudja hozni, ingerelni tudja, koponyán keresztüli az idegrendszert. Hogyan? A változó elektromágneses… Még több

  • Ön szerint mi lehet?

    Tisztelt Dr.Nő!

    Ön szerint mitől van az,hogy ha melegem van,akkor egyből ég a felső testem,és elkezd szúrni(mellem,hátam,hasam,nagyon ritkán a combom is),vagy ha zavarba hoznak,illetve ha elkezdek futni,akkor is elkezd égni,és szúrni a bőröm. Nem vagyok ideges típus,de ha elkezd… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Dravetzky Éva

    Kedves Kérdező!
    A vegetatív idegrendszer szimpatikus részének kicsit fokozottabb működése okozhatja a leírtakat A szimpatikus működés hatására a szív szaporábban ver, több vért pumpál az… Még több

  • Parkinzon érintett.-beteg -vagyok,kezelés alatt.de többet szeretnék megtudni erről a betegségről.
    Kérdésem:Járási ,egyensúly gondjaim vannak.Mit tehetek,előrehaladott állapotban ,gyógyszeres kezelésben vagyok,-4 óránként,Madopart szedek-.Mit tegyek,milyen lehetőségem van még?
    Megtisztelő… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Dravetzky Éva

    Kedves Kérdező! Kérdésére a legjobb választ dr Kovács Norbert neurológus Kolléga ragyogó honlapján találja meg, érdemes elolvasni. Amennyiben ezután is fölmerülne kérdés, várom jelentkezését.Üdvözlettel… Még több

  • Sűrűn f� j a fejem,vagyis a jobb szememnél oldalt ill.ilyenkor a szemem is.Kérdésem,hogy ez migrén vagy esetleg idegi alapon is fajtát e???

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Dravetzky Éva

    Kedves Kérdező!A fejfájásnak rengeteg oka lehet, javaslom keresse meg Házi orvosát, aki eldönti kivizsgálását milyen irányba kellene elindítani Okozhatja a panaszt fogászati góc , szemnyomás fokozódás,… Még több

  • Kedves Doktornő!

    L-tirozin étrendkiegészítő szedhető e abban az esetben, ha esetenként aurás migrénem szokott előfordulni? Pajzsmirigy alulműködésre, kiegészítésként javasolták nekem, de nem tudom, hogy a migrén miatt okozhat e gondot, fokozhatja e a migrén előfordulását vagy szedhetem… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Dravetzky Éva

    Kedves Kérdező! Az L-Tirozin egy nem esszenciális aminosav, fontos neurotranszmitter.Migrént provokáló hatásáról nem tudok.A pajzsmirigy alul működésnek nem ez az ellenszere. A kezelés szigorúan… Még több

  • Izomrangas

    Kedves Doktornő!

    Panaszaim masfel eve kezdodtek valtottunk is levelet de leirom meg egyszer osszefoglalva. 2013 év végén piros folt volt mellkasom kozepen kesobb halantek korul hatamon mely övsömör volt haziorvos szerint acyklovir rendbe hozta. Majd fejfajas szedelges egő fajdalom… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Dravetzky Éva

    ALS nem jön szóba! Lyme serológia ismétlését javaslom

  • FEJFÁJÁS ÉS NYOMÁST

    TISZTELT DR TORNŐ AZ ALAKÉRDÉSEL FORDULUK DOKTORNŐZ HOGY EGY HETE FÁJ AFEJEM DE MINTHA NYOMÁST ÉREZNÉM NEM VOLTAM MÉG KIVIZSGÁLÁSON TISZTELETEL TÖRÖKNÉ

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Dravetzky Éva

    Ideggyógyászati vizsgálatát javaslom, amennyiben a vérnyomása rendben van.Esetleg szemnyomás vizsgálat is szóba jöhet.

  • Arnold nevralgia

    Tisztelt Dr.No! Valamikor a tavasz elejen irtam Onnek a fajdalmamrol,ami megkeseriti a napjaimat. Bal occipitalis nevralgia! Arnold.Na most odahaza Erdelyben csinaltamegy komplekt kivizsgalast,CT,meg a tobbi.Termeszetesen nem kapjak az okat.Alkalmam volt Nemetorszagban is teljes kivizsgalast… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Dravetzky Éva

    Kedves Ibolya!Sajnálom hogy ilyen hosszan elhúzódik fájdalma.Javaslom a Tegretol CR 200 szedés folytatását, szedjen mellé Teperin tablettát este 1, fokozza a Tegretol fájdalom csökkentő hatását.… Még több

  • Mi lehet a bajom??

    Kedves Doktornő! 36 éves férfi vagyok. Május végén kezdődtek a panaszaim.Fejlem bezsibbadt furcsán mintha beszédültem volna. Zsibadt a bal oldalam.Voltam Vérvételen ,teljes kardiológiai kivizsgáláson ,szemészeten és 3 neurológusnál ahol fizikai vizsgálatokat végeztek.illetve natív koponya CT-n… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Dravetzky Éva

    Kedves Kérdező!
    A Ct negativitás kizárja a daganatot A szorongása miatt kapott, helyesen, szorongás oldót (Rivotril), ami mellé kell még pánik hangulatot csökkentő gyógyszer is, ezért küldik… Még több

  • Tisztelet Doktor nő! Két hónapja kezdődtek a panaszaim.Utcán bizonytalanság fogott el, boltban szintén. Jöttek a testi tünetek is, amik a következők voltak; hát ill. áll szurkálás, mellkas nyomás érzet, legszomj. Voltam teljes kardiologiai kivizsgáláson ami negatív lett, illetve mellkas röntgenen,és… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Dravetzky Éva

    Kedves Kérdező!
    Panaszait pánik rohamoknak tartom.A Frontin egymagában nem elég Célszerű volna
    szerotonon felszívódás gátló szedése (pl.Citagen 20mg, 3 napig 1/2 tabletta, majd 1x1,… Még több

  • Aurás kérdés.

    Kedves Doktornő! Hogy lehet különbséget tenni a TIA és az aurás migrén között? Főleg ha az aurát nem mindig követi fejfájás, csak maga az aura jelentkezik. Próbáltam utánaolvasni és azt írják, hogy a TIA tünetei a stroke-hoz hasonlóak, de 1 órán belül általában elmúlnak. Az aura tünetei is 1… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Dravetzky Éva

    Kedves Kérdező! A differenciál diagnózis szakmánk egyik legszebb, de ugyan akkor legnehezebb fejezete, amit egy két mondattal TIA, ill migrén vonatkozásában nehéz lesz megfogalmazni A migrén… Még több

  • Jobb oldali arcfélteke, nem csinál semmit. Nem pislog, nem tud inni, enni rendesen, mert a száj nem mozog jobb oldalt, nincsenek homlokráncok, hiányzik teljesen a mimika. Esetleg lehet-e akupunktúrával gyógyítani, gyorsítani a gyógyulást? Illetve ebben az esetben, mit ajánl a doktornő? Válaszát… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Dravetzky Éva

    Igen lehet!

  • D-dimer emelkedés

    Tisztelt Doktornő ! Izotóp vizsgálaton osteomyelitis gyanú igazolódott. Érdeklődni szeretnék, hogy ez és egy váladékozó sípoly okozhat 2,40 D-dimer ill. 670 trombocita értéket. Köszönöm válaszát. Tisztelettel : István Tisztelt Doktornő ! Izotóp vizsgálaton osteomyelitis gyanú igazolódott. Érdeklődni… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Dravetzky Éva

    igen okozhat, de célszerű lenne haematológiai vizsgálata is

  • D-dimer emelkedés

    Tisztelt Doktornő ! Izotóp vizsgálaton osteomyelitis gyanú igazolódott. Érdeklődni szeretnék, hogy ez és egy váladékozó sípoly okozhat 2,40 D-dimer ill. 670 trombocita értéket. Köszönöm válaszát. Tisztelettel : istván

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Dravetzky Éva

    igen okozhat

  • D-dimer emelkedés

    Tisztelt Doktornő ! Izotóp vizsgálaton osteomyelitis gyanú igazolódott. Érdeklődni szeretnék, hogy ez és egy váladékozó sípoly okozhat 2,40 D-dimer ill. 670 trombocita értéket. Köszönöm válaszát. Tisztelettel : istván

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Dravetzky Éva

    Kedves Kérdező! Vannak betegségek, amelyek hajlamosítanak vérrögösödésre (trombózisra), így magasabb D-dimer-szinttel is járnak. Ilyen lehet az osteomyelitis is. A vérlemezkék száma (trombocyták)… Még több

  • Sűrű nystagmus

    Tisztelt Doktornő! Köszönöm hétfői válaszát a vírus okozta gyakori nystagmussal kapcsolatban. Koponya MR-en áprilisban voltam, negatív lett, viszont a neurológus ismét elküldött koponya MR-re mivel március óta fennállnak a tünetek, melyre július végére kaptam időpontot. Doktornő szerint elmúlik… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Dravetzky Éva

    Ahány beteg annyiféle képen zajlik egy betegség. Aggodalomra nincs ok, hisz az Mr negatív.Szédülése megszűnt?

  • Sűrű nystagmus

    Tisztelt Doktornő! Köszönöm hétfői válaszát a vírus okozta gyakori nystagmussal kapcsolatban. Koponya MR-en áprilisban voltam, negatív lett, viszont a neurológus ismét elküldött koponya MR-re mivel március óta fennállnak a tünetek, melyre július végére kaptam időpontot. Doktornő szerint elmúlik… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Dravetzky Éva

    Panaszai megszűntek, csak a szemtekerezgés maradt? Sajnos arra nem tudok válaszolni mikor múlik el, hisz ahány beteg annyiféle képen zajlik egy betegség. Mivel az áprilisi MR negatív volt, aggodalomra… Még több