A betegek kérdései (2987)

 • Rángatozik az arcombalodalt,demár a szememis denemfáj v 3milehetez?

  Rángatozik az arcombalodalt,demár a szememis denemfáj
  v
  3milehetez?

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Dravetzky Éva

  Kedves Kérdező!

  Az akarattol függetlenül jelentkező, hirtelen fellépő mozgást tic-nek nevezzük. Okának tisztázása miatt ideggyógyászati vizsgálatát javaslom
  Üdvözlettel
  dr Dravetzky

 • Tisztelt Dr. Dravetzky Éva Doktornő!


  Olyan problémával fordulnék Önhöz, hogy a fejfájásom, ami elég régóta elhúzódik a napokban fokozódott,szinte már elviselhetetlen, főleg az esti órákra. Hátul a koponyavarrat és a falcsont, nyílvarrat találkozásánál egy kis dudor… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Dravetzky Éva

  Kedves Balogh Ferenc!

  Ha változatlanul intenzívebb a fejfájása az eddig régota meglévőnél, ugy családorvosa adhat "sürgös" jelzéssel beutalót ideggyógyászhoz.Ha lokálisan… Még több

 • Kedves Doktornő! Szeretném megkérdezni, hogy alagút szindróma jelentkezhet-e nemcsak a kézen…

  Kedves Doktornő!
  Szeretném megkérdezni, hogy alagút szindróma jelentkezhet-e nemcsak a kézen vagy a lábakon, hanem az arcon (szemkörnyék,orr-vonala, fejbőr, középrészen) is egyidejűleg?
  Köszönöm!
  Ági

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Dravetzky Éva

  Kedves Ági!

  Alagut szindromának nevezzük azokat a kórképeket, ahol a test különböző pontjain található izmok közti hasadékokban, csontos-szalagos alagutakban haladó idegek nyomás alá kerülnek.Az ideg mellett valamelyék arteria vagy véna is nyomás alá kerülhet ezek a neurovascularis(éris és ideg is) kompresszios szindromák.A fejen alagut szindrómárol nem beszélünk. A fejen belűl, egy ér viszont nyomhatja az arc fájdalomért felelös ideget ,az 5. pár agyideget, neve nervus trigeminus (háromosztatu ideg), s ez nagyon kellemetlen féloldalas arcfájdalmat, zsibbadást okozhat.E probléma jelenlétét MR angioval tudjuk kimutatni.Természetes arcidegzsába-mert igy is becézik a trigeminus neuralgiát, elöfordulhat más ok miatt is, no meg ugy is, amikor okot nem tudunk kimutatni.
  Üdvözlettel
  dr Dravetzky

 • Tisztelt doktornô! Kb. két hónapja írtam fenti tàrgyban az idegfàjdalmamról. xanaxot tetszett…

  Tisztelt doktornô!
  Kb. két hónapja írtam fenti tàrgyban az idegfàjdalmamról. xanaxot tetszett javasolni. Amit azóta is szedek. Sajnos az egész testem égô perzselô⁄fagyos érzése tovãbbra is fennàll. Voltam 20 akupunktúràs kezelésen. E miatt iletve a derékfàjdalmam miatt. Erre vonatkozóan Llll
  csigolyàmnàl minimàlis protrusio, illetve nagy méretü schmorl csomó. ENG vizsgàlat szerint az L5-ös csigolyàmról szerény F Hullàmok mennek a làbfejembe. A làbaimba végig, illetve a mellkasomon és hàtamon is ez a neuropàtiàs jellegü fàjdalom van. de màr régen ràjöttem, hogy ezt mozgàs, illetve a tartós ülés ( munkahelyen is) is provokàlja. A neurológusom szerint ezek a panaszok lumbàlis panasszal nem magyaràzhatók. Pedig én ezt màr ezerszer megtapasztaltam. Ha fekszem, csak akkor múlik a panaszom.ÉJszaka egyàltalàn nincs. Egy hónapot nem dolgoztam. Sokat pihentem akupunktúra és gyògytorna szinte tüntementes lettem. 2 napja visszamentem dolgozni és az ülömunkàtól jönnek vissza a panaszok. pedig stressz sincs szinte a munkahelyemen. De ezek a rettenetes tünetek kikészítenek, alig bírom a szellemi munkàm ellàtni. KÉREM DOKTORNÖT, adjon valami instrukciót, mert csalàdfenntartó apaként teljesen el vagyok keseredve. Elviselhetetlenek a fàjdalmaim. Nem làtom a kiutat. Sajnos messze lakom felkeresném doktornöt.
  Egy elkeseredett csalàdapa tisztelettel vàrja vàlaszàt.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Dravetzky Éva

  Kedves Kérdező!

  Nem elég a Xanax, célszerü lenne mellé szerotonin felszívódás gátló gyógyszer szedése, beszélje meg ideggyógyászával, ez utobbi javítja az ingerület vezetést az idegrendszerben, biztos hatásos lesz, de nem azonnal!Átmenetileg rosszabbodhat állapota, kb 1-2 hétig, ezért kell kezdetben Xanaxot is szedni,mely késöbb majd elmaradhat.Szedjen Milgamma neurot 1x1(recept nélkül kapható).
  Majd számoljon be az eredményről
  Üdvözlettel
  dr Dravetzky

 • Kedves Doktornő! Egyetemi hallgató vagyok, húsz éves. A problémám fél éve kezdődött. Szeptemberben…

  Kedves Doktornő!

  Egyetemi hallgató vagyok, húsz éves. A problémám fél éve kezdődött.
  Szeptemberben volt egy lelki mélypontom, mondhatni egy törés az életemben. Kollégiumba kerültem egy idegen városba, idegen közegbe. Életemben először teljesen egyedül kellett helytállnom, intéznem komolyabb dolgokat. Eleinte érdeklődéssel töltött el, viszont fokozatosan kezdett rám törni egy megmagyarázhatatlan, iszonyatos magány és kiszolgáltatottság, hiányzott az otthon, a megszokott.
  Egy idő után a vidám lányból hallgatag, zárkózott, nyugtalan ember lett. Ekkor kezdtek megjelenni a pszichoszomatikus tünetek. Sírógörcsök, egyebek. Erős fejfájással mentem a háziorvosomhoz, aki migrénre írt fel gyógyszert, ezt szedtem egy ideig. Később ajánlottak egy természetes gyógynövényalapú készítményt, a Valeriana Relax-ot, de az rajtam vajmi keveset segített. A vizsgaidőszak végén már Sedatif PC-t szedtem alvászavarra és szorongásra. Ez után kezdtem érzékelni először enyhébb, majd erősebb memóriazavart, gondolkodási nehézségeim voltak és a napi feladatokban is elakadtam sokszor, alapvető dolgok nem jutottak eszembe. Olvastam bizonyos ideggyógyszerek negatív egymásra hatásáról, illetve túlzásba viteléről. Talán az lehet a probléma, hogy inkább a gyógyszerektől vártam a megmentést, mint a saját akaraterőmtől.
  Nem bírtam tovább a terhelést, kiiratkoztam az egyetemről is, és kilátástalannak érzem a helyzetem jelenleg. Úgy érzem elhervasztottam a kreativitásomat és egyéb volt jó készségeimet ez alatt a fél év alatt.
  Ebben kérem a segítségét.
  Üdvözlettel:

  Veronika

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Dravetzky Éva

  Kedves Veronika!

  Keressen föl psychiátert, depresszio okozhatja panaszait, mely ragyogóan kezelhető! Lehet, hogy nem csak a magány, de az egyetem ,ahova fölvételt nyert,sem volt az, amit elképzelt?! Tanulmányait föltétlen folytassa, olyan ragyogóan fogalmazta meg levelét, hogy akár az irói pálya sem állhat Öntől távol!! Kedves Veronika az élet tele van akadályokkal, a mi feladatunk, hogy ezeket legyözzűk, bizzon Önmagában sikerülni fog!!Örömmel venném, ha sikereiről késöbbiekben beszámolna!
  Üdvözlettel
  dr Dravetzky

 • Kedves Doktornő! Kb. 1 hónapja tompán fáj a fejem, pontosabban a tarkóm, annak is legtöbbször…

  Kedves Doktornő!
  Kb. 1 hónapja tompán fáj a fejem, pontosabban a tarkóm, annak is legtöbbször a jobb fele. Úgy érzem, mintha az állkapcsom is fájna a fültő környékén, de voltam fogorvosnál, semmi gond nincs a fogakkal. A vállamban is úgy érzem, mintha izomláz lenne. Van, hogy magától elmúlik egy kis időre a fájdalom, van, amikor beleerősödik annyira, hogy fájdalomcsillapítót kell bevennem. Ülőmunkát végzek, lehet, hogy a rossz testtartás miatt fáj a fejem? Korábban is gyakran fájt a fejem, de most már kezd elviselhetetlen lenni az állandó fájdalom.
  Várom válaszát.
  Ildikó

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Dravetzky Éva

  Kedves Ildikó!

  Ideggyógyászati vizsgálatát javaslom a fájdalom okának tisztázása miatt.A féloldali tarkótáji fejfájás hátterében neuralgia(idegfájdalom "idegzsába") feltételezhető, mely nagyon jól kezelhető.Szedjen Milgamma caps. 3x1 -et amig eljut ideggyógyászhoz,ovakodjon a huzattól.Igazi oka, eredete ismeretlen.
  Üdvözlettel
  dr Dravetzky

 • Kedves Doktornő! Kiegyenesedett lumbalis lordosis. L V. discopathia. L V. csigolya mindkét…

  Kedves Doktornő!

  Kiegyenesedett lumbalis lordosis.
  L V. discopathia. L V. csigolya mindkét ívén lysis látható, a csigolyatest 10 mm-es ventrolysthesise látható.
  S I. spina bifinda. Ép csigolyatestek és záróelemek.

  A Doktornőtől ezekre szeretnék választ kapni.

  Egy szomorú lány.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Dravetzky Éva

  Kedves Lány!
  A spondylolysis a csigolyaív megszakadását jelenti, a spondylolisthesis pedig a csigolya előrecsúszását ennek a következményeképpen (ez a jelen esetben 10 mm előre).Születési rendellenesség Orthopediai vizsgálatát javaslom A kezelés a panaszoktól függő.
  Üdvözlettel
  dr Dravetzky

 • Kedves Doktornő! A pánikrohamnak vannak EEG-n látható, kimutatható jelei? Ha az EEG lelet un.…

  Kedves Doktornő!
  A pánikrohamnak vannak EEG-n látható, kimutatható jelei? Ha az EEG lelet un. tüskés, akkor ez epilepsziára utalhat "csak" vagy jelezhet pánikrohamot, pánikbetegséget is?
  Köszönöm!
  Zsolt

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Dravetzky Éva

  Kedves Zsolt!

  Pánikbetegség nem okoz EEg elváltozástr.A tüskehullám az EEG-n önmagában nem egyenlő epilepszia! A nem epilepsziás populáció bizonyos százalékában is észlelhetők epilepsziára tipusos potenciálok.
  Üdvözlettel
  dr Dravetzky

 • Tisztelt Doktornő! Tegnap óta a bal oldalon a szemem környékén fáj a fejem, ami lehajoláskor…

  Tisztelt Doktornő!

  Tegnap óta a bal oldalon a szemem környékén fáj a fejem, ami lehajoláskor még rosszabb. A közérzetem sem a legjobb, hol fázom, hol melegem van. Mivel terhesség 11. Hetében járok nem igazán merek bevenni semmit. A fejfájás nem erős, inkàbb tompa, de folyamatos. Tetszik tudni nekem valami tanácsolni, a tünetek megszüntetésére?
  Üdvözlettel:
  Renáta

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Dravetzky Éva

  Kedves Renáta!

  Mérje meg lázát, lehet hogy meghülés, arcüreg érintettség, okozza panaszait.Fogászati góc is okoz féloldalas fejfájást.A terhesség alatt kialakuló fejfájást okozhatja kalcium vagy magnéziumhány 1-1 pezsgőtableta segíthet a problémán.
  Ha panasza nem szünik keresse meg családorvosát.
  Üdvözlettel
  dr Dravetzky

 • Tisztelt Doktornő! Gondolom,megirom önnek hogy voltam ma kontrollon,szépen visszajöttek a…

  Tisztelt Doktornő!

  Gondolom,megirom önnek hogy voltam ma kontrollon,szépen visszajöttek a frekvenciák a fülemben,egy kis zúgás még van,de azt mondják az még hónapokig természetes,és szedjem még a Nootropilt.

  Köszönöm szépen hogy irta hogy ne adjam fel a reményt.

  Üdvözlettel:zajártalmas

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Dravetzky Éva

  Kedves Kérdező!

  Gratulálok, köszönöm visszajelzését, nagyon jól esett!!
  Sok sikert!
  Üdvözlettel
  dr Dravetzky

 • Kedves doktornő! Érdeklődnék, hogy a bal lában miért zsibbad? Mitől szünhet meg a zsibbadás? Válaszát…

  Kedves doktornő!

  Érdeklődnék, hogy a bal lában miért zsibbad? Mitől szünhet meg a zsibbadás?
  Válaszát előre is köszönöm.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Dravetzky Éva

  Kedves Kérdező!

  Számtalan oka lehet a jelzett tünetnek, az ok tisztázása miatt kérjen családorvosától ideggyógyászatra beutalót.
  üdvözlettel
  dr Dravetzky

 • Tisztelt Doktornő! 2-éve látóideg elhalásom lett a jobb szememen,majd rá 1-évre gerincvelő gyulladás…

  Tisztelt Doktornő!
  2-éve látóideg elhalásom lett a jobb szememen,majd rá 1-évre gerincvelő gyulladás következtében mind két lábam és az egyik kezem lebénult..A látóideg elhalás lehetett-e az előjele .SM-kizárva orvosaim nem biztatnak a gyógyulásom érdekében ezért az volna a kérdésem ,hogy akupunktúrával lehet-e javítani a helyzetemen.Tisztelettel Tódor Józsefné Tiszasas Attila út 26...57-éves vagyok..

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Dravetzky Éva

  Kedves Kérdező!

  Vizsgálat nélkül, egyéb részlet ismerete nélkül a diagnosis felöl vélekedni nem tudok, s mivel nem tudom a probléma okát a terápiához sem tudok hozzá szólni. Annyit megjegyeznék, az akupunktúra meggyógyítja azt ami megzavart, de azt nem ami organikusan megváltozott.A kezelő neurológussal tessék megvitatni a lehetőségeket!!
  Üdvözlettel
  dr Dravetzky

 • Tisztelt Doktornő!Pár hónapja írtam Önnek ájulással kapcsolatban!az Mr a job oldalon a fehérállományban…

  Tisztelt Doktornő!Pár hónapja írtam Önnek ájulással kapcsolatban!az Mr a job oldalon a fehérállományban egy 5 mmes valmit talált ami már ott volt 10 éve is...tehát nem változott!demyelizáciosnak nevezték⁄..az eeg negatív lett...viszont az alvásmegvonásos eeeg pozitív!Epileptiform működészavar igazolható a jobb oldali temporo basalis kiindulással secunder generalizációta mutatva!Elmagyarázná nekem ez mit jelent?Azt már tudom,hogy epilepszia...lamolep gyógyszert fogok szedni...Rohamom az az egy volt..azóta sem volt...Illetve ahogy akkor is írtam...tinikoromban volt már pár ilyen rohamom...de akkor nem tudom már milyen vizsgálatok voltak...de nem bizonyított epilepsziát!!A mostani összefügghet a gyerekkorival???Lehetséges ez hogy jó 15 évig nem volt semmi...és most igen?????hasi uh is történt...vese rendben!Mi hozhatta ezt most elő???a roham óta alvászavaraim vannak...szorongok....hol ezért hol azért..Millio köszönet:Sziszi

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Dravetzky Éva

  Kedves Sziszi!

  A múltbéli rosszullétek, a jelenlegi rosszullét, a pozitiv alvásmegvonásos EEG alapján döntött úgy kezelőorvosa, hogy célszerű elindítani a kezelést.Szorongásra nincs ok, a gyógyszer szedés egy biztonságot jelent, hogy ne ismétlödjön meg az, amitől szorong. Ha rosszulléte nem ismétlődik, negatívvá válik az EEG, egy bizonyos idő múlva lehet csökkenthető, elhagyható lesz a gyógyszer. Bízza rá magát gondozó neurologusára, kövesse javaslatait, s akkor nem kell szorongjon.Az Mr vizsgálaton látottak nem kórjelző.
  Üdvözlettel
  dr Dravetzky

 • Tisztelt Doktornő! Érdeklődni szeretnék, hogy MR lelet eredménye: Hypertens gócárnyékok lacunaris…

  Tisztelt Doktornő!
  Érdeklődni szeretnék, hogy MR lelet eredménye: Hypertens gócárnyékok lacunaris vascularis laesionak megfelelnek. Midkét oldalt frontálisan néhány apró subcorticalis hyperintens gócárnyék.Ezek a tünetek, mit jelentenek és ez elbutuláshoz is vezethet-e?
  Válaszát előre is köszönöm!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Dravetzky Éva

  Kedves Kérdező!

  Kisér betegséget jelentenek a vascularis lacunaris laesiok az Mr leleten. Fel kell térképezni az összes riziko lehetőséget (cukor, magas vérnyomás, elhízás, dohányzás,vérzsirok,stb), ezek ellen elinditani egy folyamatos, kitartóharcot, s akkor nem kell félni esetlege következményektől.Az Mr vizsgálatot kérő doktorral(ideggyógyásszal) meg kell beszélni a teendőket
  Üdvözlettel
  dr Dravetzky

 • Tisztelt doktornő!Egy hete arra ébredtem,hogy nagyon elfeküdtem a nyakamat.Erősen szédűltem,és…

  Tisztelt doktornő!Egy hete arra ébredtem,hogy nagyon elfeküdtem a nyakamat.Erősen szédűltem,és csak akkor csillapodott a szédülésem,amikor hanyatt feküdtem,és a fejem balra fordítottam.Már aznap elkezdtem a nyaktornát,és gerinc tornát,de nem érzem jobban tőle magam.Ugy érzem,mintha mégjobban begyulladt volna a nyakam,és a hátam tőle.Egészséges vagyo 29 éves hölgy vagyok.Voltam fül-orr-gégészeten,ahol csupa jó eredményeket kaptam.A labor eredményem is tökéletes.De akkor miért nem múlnak el a panaszaim?Olyan érzés van a szememben,mintha belülröl nyomnák kifelé,és bizonytalan a járásom is.Nem jó az eggyensúly érzékem.Becsípődött volna egy idegem?Vagy nem kellett volna túlzásba vinni a tornát,és rontottam a helyzetemen?Mit tegyek hogy elmúljanak a panaszaim?Fáj a gerincem nyaki,és hátközépi része is.Mikor várhatok javulást?Félek.Megfogok gyógyúlni?Mit tegyek hogy jobb legyen?Ön szerint az ijedtségem nagyobb,mint maga a betegségem?Várom válaszát,köszönöm a segítségét doktornő!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Dravetzky Éva

  Kedves Kérdező!

  Ha panaszai jelenleg is jelen vannak és a szédülés dominál ideggyógyászhoz kérjen beutalot, ha a nyaki, lapockatákji fájdalom van jelen, a szédülés megszünt, ugy rheumatologiai vizsgálatát javaslom.Megijedni nem kell, akár neurologiai , akár rheumatologiai panaszainak oka, nagyon jól kezelhető.Amig orvoshoz kerül szedjen B6 vitamint 3x1 és masszirozzák nyakát, hátát vállövet.
  Üdvözlettel
  dr Dravetzky

 • Tisztelt doktornő! Azt szeretném kérdezni, hogy a nyaki porckorong rendellenesség radiculopátival…

  Tisztelt doktornő! Azt szeretném kérdezni, hogy a nyaki porckorong rendellenesség radiculopátival egyenlő e a porckorongsérvvel? Válaszát köszönöm.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Dravetzky Éva

  Kedves Kérdező!

  Radiculopathia azt jelenti gyöki érintettség.A gyökök közvetlen a gerincvelő közelében vannak, elöl kilép a gerincvelőböl a motorosgyök, hátul belép a gericvelőbe az érzőgyök, majd a kettő egyesül és alkotják a gerincvelöi ideget.Ha motoros gyök károsul az általa ellátott területen mozgásgyengeség, ha az érzőgyök sérül, az általa ellátott területen érzészavar lesz.Leggyakrabban valóban porckorongsérv szokott gyöki károsodást, rendellenességet okozni, de más egyéb dolog is szóba jön.Porckorongsérv esetén. ha motoros károsodás is jelen van, akkor szoktuk a műtétet javasolni.
  Üdvözlettel
  dr Dravetzky

 • Tisztelt Doktornő! A tarkó merevsége, kötöttsége miben különbözik a a nyak fájdalmától? nem…

  Tisztelt Doktornő!
  A tarkó merevsége, kötöttsége miben különbözik a a nyak fájdalmától? nem tudom eldönteni hogy melyik van jelen nálam, úgy tudom a nyakmerevség komoly betegség tünetei is lehet.Segítségét nagyon köszönöm

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Dravetzky Éva

  Kedves Kérdező!

  Nyaki merevség kisérhet nyaki izomfájdalmat, de lehet egyéb, ahogy Ön nevezte, "komoly" betegség kisérője is, nos ekkor egyéb tünet is jelen van, láz, hányás, stb..
  Üdvözlettel
  dr Dravetzky

 • Tisztelt Doktornő! Mostanában a bal alkaromban és ujjaimban furcsa érzést észlelek. Nem fájdalom,…

  Tisztelt Doktornő!

  Mostanában a bal alkaromban és ujjaimban furcsa érzést észlelek. Nem fájdalom, inkább enyhe zsibbadásszerű, szorító érzés. Ezenkívül ösztönösen ökölbe szorítom a kezemet. A jobb oldalon mindez nem jelentkezik. Ön szerint mi minden okozhat ilyen tüneteket? Köszönöm.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Dravetzky Éva

  Kedves Kérdező!

  Kérjen beutalót ideggyógyászatra.Lehet carpalis alagut szindróma, lehet polyneuropathia, lehet egyszerű eröltetés.
  Üdvözlettel
  dr Dravetzky

 • Nekem már 4 éve ugyanazok a tüneteim a bal csipőmből és lágyékbol kisugárzó íztomlázszerü lábfájásom…

  Nekem már 4 éve ugyanazok a tüneteim a bal csipőmből és lágyékbol kisugárzó íztomlázszerü lábfájásom van. A háziorvos elküldöt nőgyógyászhoz ami negativ,reumatologushoz aki Mr t javasolt ott enyhe kopást meszesedést írtak de semmi egyébb elválltozás nincs, voltam végbél tükrözésen is az is negyativ volt idegyógyászat is negativ volt orthopédián ott megnézte az orvos az mr felvételeim és szentgotthárdra akart küldeni fiziotherápia kezelésekre mert elöte már szedtem diclofenac , miderison voltaren b1 injekcio meg minden ilyen reumás gyógyszereket ami nekem megse kottyant, most xanax nyugtatot íratam 0,5 ös t írt az orvos napi 3x1 tabletát szedem etöl múlik el a fájdalom ezért ara gyanakszom idegyogyászati probléma lehet fizikotherápia meg nemhasznál csak ami maszirozos meg érzékeny is a bőrőm rá nemigazán birja . Valami őtlet mit tudnék csinálni ? Mert ez nagyon rosz igy vagy ez lehet érszükület jele vagy trombozis ? Amikor megyek akkor nemfáj ha dolgozok hajolo munkát bizony ha nemveszem be a gyogyszert nembirnám ki a munkát és valamikor este is van ez a fájdalom lágyékból kiindulva lefelé hiába mondja a háziorvos feküdjek mert xanax nélkül nemjó csak azal és amig az hat adig minden oké.
  Kedves Kérdező!

  Az a kérdésem, nem magasabb a vércukra?Érdemes lenne csináltatni labor vizsgálatot. Érszükületnél a panaszok járáskor fokozódnak!
  Üdvözlettel
  dr Dravetzky

  Tisztelt doktornő már voltam vérvizsgálaton és a cukrom meg minden renben van járáskor nemfáj a lábam csak munka meg ülö fekvö helyzetbe de xanax tabletta megoldja a gondom csak nemtudom megini a körtés sört bármennyire is szeretnémmit tehetek hogy a problémám végleg megszünjön ?

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Dravetzky Éva

  Kedves Kérdező!

  Fokozatosan, hetente fél tablettával, probálja csökkenteni a Xanaxot, majd hagyja el.Szedjen Milgamma N caps.-t egy hétig 3x1, majd egy hétig 2x1, majd folyamatosan 1 hónapig 1x1-t.
  Üdvözlettel
  dr Dravetzky

 • Tisztel Doktornő!55 éves óvónő vagyok,néhány hete fülgyulladással kezel a fül-orr -gégész orvos⁄bal…

  Tisztel Doktornő!55 éves óvónő vagyok,néhány hete fülgyulladással kezel a fül-orr -gégész orvos⁄bal fülemben tubus van kb. 2 éve⁄, és 2 hete kezdtem érezni ,hogy \\"valahol\\" a fejemben magas frekvenciájú csengő hangot hallok állandóan, és ezt gondot jeleztem az orvosnak,aki a vizsgélat után közölte,hogy nem fül-orr -gégszeti probléma,inkább neurológai,esetleg reumatólógiai.Beutalót kaptam mindkét helyre,és addig felírt egy gyógyszert⁄betahistin-rathiofarm⁄.A neurológiára csak március közepére kaptam időpontot,és azt szeretném tudni,nem lesz e késő ,mert azt olvastam,ha nem kezdik időben kezelni ,állandósulhat ez a hang.Máris nagyon zavar,főleg amikor pihennék,ráadásul óvóvnőként nappal elég nagy stressznek vagyok kitéve.Mit tegyek? Várom megtisztelő válaszát.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Dravetzky Éva

  Kedves Kérdező!

  A kapott gyógyszer jó hatású szokott lenni, szedjen mellé Milgamma caps 3x1, amire az ideggyógyászhoz kerül már be tud számolni hatásos volt e a javasolt th.Ha nem , ugy további vizsgálatokra lesz szükség.
  Üdvözlettel
  dr Dravetzky