A betegek kérdései (4241)

  • Tisztelt doktornő! Egészségügyben dolgozom, a megfelelő védőfelszerelések ellenére véletlenül…

    Tisztelt doktornő!

    Egészségügyben dolgozom, a megfelelő védőfelszerelések ellenére
    véletlenül citosztatikum, vinblasztin-szulfát por kerül(hetet)t a szemeimbe.
    Idézek az alkalmazási előiratból:
    "A szaruhártyára került oldat súlyos hám-eróziókat, blepharospasmust,
    szemhéj- és pre-auriculáris nyirokcsomó-duzzanatot idézett elő.
    A készítmény szembe kerülése után a szemet azonnal nagy mennyiségű vízzel ki kell öblíteni, a súlyos cornea irritáció és ulceratio elkerülése végett."
    A szemész szakorvos mindkét szemembe több apró,
    felszínes, tűszerű szaruhártya bemaródást diagnosztizált.
    Napi 5X Tobrex, 3X Corneregel-t ajánlott.
    Ezek a tünetek nagy részét el is mulasztották: szemvörösség,
    erős könnyezés, fájdalmas homokszem érzet a szembe.
    Ám a szemduzzanat megmaradt és a bal szememen homályos látás lépett fel.
    Ekkor kaptam még mellé napi 2X Maxidex cseppet,
    ami pár nap alatt levitte a duzzanatot.
    De a bal szemem látása azóta is változó mértékben romlik.
    Hol csak "ködösen" látok, de van amikor hunyorításra kettős látás szerű érzetem lesz.
    Az utolsó egy hetes kontroll alkalmával a szakorvos meglepően tapasztalta,
    hogy ugyanolyan állapotban van a szemem, mint az előző vizsgálat alkalmával.
    Esetleges szaruhártya kaparáson gondolkodik, de bízik az enélküli gyógyulásban is.
    Az eset óta kerek két hét telt el.
    Azt is hallottam (máshonnan), hogy a homályos látás az "jó" ilyenkor,
    mert az bizonyítja, hogy hámosodik a szaruhártya.
    Tisztelettel kérdezném a doktornőt,
    van-e valami ötlete a probléma "különlegessége" miatt.
    Illetve meg tudná-e magyarázni, hogy pontosan mi is történik ilyenkor.

    Köszönettel: B.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Vártok Éva Mária

    Kedves B!

    Lehet, hogy a sérülések helyén keletkezett hegek megváltoztatták a szaruhártya görbületét. Ez megfelelő szemüveggel gyógyítható.
    De valószínűbb az, hogy még nem gyógyultak be a sebek. 4-6 hétbe is belekerülhet, mire begyógyulnak.

    Üdvözlettel:

    Dr. Vártok Éva

  • Kedves Doktornő! Köszönöm a segítségét. Azt szeretném még megkérdezni, hogy tényleg olyan…

    Kedves Doktornő!

    Köszönöm a segítségét. Azt szeretném még megkérdezni, hogy tényleg olyan fajta VEP vizsgálati módszer is van, amelynél nem számít, hogy a szemüveges emberen nincs szemüveg, vagyis ha rossz a szeme, akkor is megbízható eredményt ad? Nekem azt mondték, hogy az egyik fajtához elengedhetetlen, hogy szemüveget viseljen az illető, ha rossz a szeme, de van egy olyan müszer is, amihez nem kell szemüveg egy olyan embernek sem, akinek rossz a szeme.

    Köszönettel. Mónika

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Vártok Éva Mária

    Kedves Mónika!

    Igen. Van ilyen is.

    Üdvözlettel:

    Dr. Vártok Éva

  • Kedves Doktornő! Elnézést, hogy levelemmel zavarom, e a segítségét szeretném kérni a VEP…

    Kedves Doktornő!

    Elnézést, hogy levelemmel zavarom, e a segítségét szeretném kérni a VEP vizsgálattal kapcsolatosan. Most voltam szemészeten és a következő leletet kaptam, de még nincs szemüvegem.

    Vízus: J.-0,50 sph=1.00cy 80% 1,0 B.-0,75 sph=1.00cy 85% 1,0 Pd:62.
    Törőközegek: Tiszták
    CFF: J: 43 HZ B: 43 HZ
    Látótér: Mindkét oldalon ép határok.
    Szemfenék: Papillák éles határúak, színük nívójuk rendben. Maculák épek, érrendszer rendben.
    Tensió: Jó
    Diagnózis: Myopia. Astigmia.

    tERÁPIA: Szemészeti szempontból akkut teendőt nem igényel. A fenti korrekció viselése javasolt.
    Orhthalmoneurológiai szempontból kórjelző elváltozás nincs.

    Az lenne a kérdésem, hogy azt mondták nekem, hogy 2 fajta VEP vizsgálat van, az egyikhez feltétlenül fontos, hogy legyen szemüvegem, ha rossz a szemem. A másik fajtához, azt mondták, hogy nem kell szemüveg. Ön szerint melyik vizsgálati módszer a megbízhatóbb? Érdemes lenne szemüveget csináltatnom vagy ráérek vele. Ha rosszul választják meg a dioptria értéket, akkor hibás lesz az eredmény? Csak néha nyom az egyik szemem, így nem akartam még szemüveget csináltatni.

    Köszönettel: Mónika

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Vártok Éva Mária

    Kedves Mónika!

    Ilyen fénytörési hibánál fárasztó lehet órákig nézni a monitort, ha nem visel szemüveget.
    Ha szemüveg nélkül végzik el a VEP vizsgálatot, vagy rossz szemüveggel, akkor tévesen kórosnak értékelhetik az eredményt.

    Üdvözlettel:

    Dr. Vártok Éva

  • Kedves Doktor Nő! Már lassan megőrülök a szemtikkeléstől. Tegnap vettem szemcseppet, már minden…

    Kedves Doktor Nő!

    Már lassan megőrülök a szemtikkeléstől. Tegnap vettem szemcseppet, már minden reményem abban van, hogy mégsem tikk, hanem szemszárazság okozza és majd ettől elmúlik. Mennyi idő után használ a csepp, ha szemszárazság a bajom? És azt is észrevettem, h a levegővételem, kimaradozik, akkor amikor a pislogások jönnek. Ezzel mit tudok tenni?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Vártok Éva Mária

    Kedves Kérdező!

    Nem valószínű, hogy a szemszárazság okozza.
    Forduljon neurológushoz!

    Üdvözlettel:

    Dr. Vártok Éva

  • Tisztelt Doktornő! A következő problémával fordulok Önhöz. A barátnőmről van szó, aki több,…

    Tisztelt Doktornő!

    A következő problémával fordulok Önhöz.
    A barátnőmről van szó, aki több, mint 3 héttel ezelőtt (február 25-én) egy kancsalságot helyreállító, esztétikai műtéten esett át.
    A műtét után, és még azóta is folyamatosan gyulladt a szeme (piros és sokszor viszket), hiába használja már hetek óta a felírt szemcseppet. Ez is zavarja, de ami még inkább aggasztó, az a rosszulléteivel kapcsolatos. A barátnőmnek évek óta fennálló migrénes panaszai vannak, melyek időszakonként (főként stresszel teli időszakok után) elő szoktak jönni, és ilyenkor meghatározott tünetegyüttes (látászavar, érzékkiesés, beszédzavar, stb.) szokott lezajlani. Azonban mióta átesett a műtéten, már többször is furcsa tünetek gyötörték, melyek megijesztik, és nem tudja, minek tulajdonítsa őket. A tünetek ugyan valamelyest emlékeztetnek a migrénre, mégsem azonosak vele. Azt mondja, most nyelészavar, remegés, és bal oldali érzékkiesés is jelentkezik, ami eddig nem fordult elő. A kérdésünk az lenne, hogy ez a "tünetváltás" lehet-e esetleg a szemműtét következménye (esetleg át kell hangolódnia az agyműködésnek az új látótérhez), vagy más téren kell a probléma okát keresni.

    A választ előre is nagyon szépen köszönöm!

    Tisztelettel:

    Lívia

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Vártok Éva Mária

    Kedves Lívia!

    Barátnője friss tünetei szerintem nincsenek összefüggésben a szemével.
    Agyi keringési probléma (TIA) állhat a hátterében.
    Forduljon neurológushoz!
    A szem vörössége még hetekig megmaradhat. Ez teljesen normális.

    Üdvözlettel:

    Dr. Vártok Éva

  • T. Doktornő! Kontroll szemfenék vizsgálatra jelentkeztem magas vérnyomás miatt, ahol magas…

    T. Doktornő!

    Kontroll szemfenék vizsgálatra jelentkeztem magas vérnyomás miatt, ahol magas szemnyomás miatt végeztek nálam vizsgálatokat az alábbi eredménnyel, azt mondták, hogy magas a szemnyomásom, de pontatlan az érték, mert szaruhártya vastagságom van. Ezt mondta a doki, mert azt is , hogy meg kell ismételni a látótér vizsgálatot, és egy kontroll szemnyomás és ennyi. Ennyit mondott. Érdekelne a véleménye. Kellene -e aggódni.

    Anamnézis:
    28 ffi beteg, látási panasza nincs. Kezelt hypertoniás.
    V:1 V:1
    1-1 cs Humacain: IOP 36-31 hgmm, appl. IOP 26-24 hgmm.
    Szemmozgások szabályosak, szemállás szabályos, ép mozgású, kóros eltérés nélküli szemhéjak, Kh: norm erezettség, kp. vérbő.
    Szaruhártya ép, csillogó felszínű, transzparentia megtartott, érz. norm., fiz. görb.
    CSarnok: kp, mély tiszta mko.
    Pupilla: kerek, centr. jól reagál, Iris: ép
    Lencse: tiszta ou.
    Üvegtest: tiszta ou.
    Fundus: Éles határú, norm. színű pupilla, C⁄D:02,-0,3 , kanyargós lefutású erek, mac. tájék durva eltérés nélkül.

    Pachymetria:
    O.d: 620 ( -6 hgmm )
    O.s: 590 ( -4 hgmm )

    Oculus:
    MS:32.06⁄30.88 MD:1.24⁄0.06 PSD:3.69⁄3.45
    MKo Bebié g. dist. végén loc. ért. csökkenés ( első Lt vizsgálat )

    Dg:Fixálit hypertoniára utaló eltérés nem látható, Corr IOP a norm. tart. felső határán. Ellenőrzés: 2 hó múlva LT ismétlés, bal szemmel kezdeni + IOP appl. kontroll.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Vártok Éva Mária

    Kedves Kérdező!

    A zöldhályog megléte nagyon valószínű. De egyetlen vizsgálattal ezt 100%-os biztonsággal lehetetlen megállapítani.
    Nagy veszély mindazonáltal nem fenyegeti, ha a megfigyelési időszakban nem kap semmilyen kezelést.
    Ha a diagnózis beigazolódik, rendszeres kezeléssel, kontrollal meg lehet előzni a látóideg károsodását.

    Üdvözlettel:

    Dr. Vártok Éva

  • Tisztelt Doktornő! Ezt, hogy kell értelmezni? Hány százalékos a látásom? V:0,08-6,0D-0,75D…

    Tisztelt Doktornő!
    Ezt, hogy kell értelmezni? Hány százalékos a látásom?
    V:0,08-6,0D-0,75D cyl 180°=1,0
    V:0,10-0,6D`0,9
    Válaszát előre köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Vártok Éva Mária

    Kedves Kérdező!

    A jobb szemén 100%-os, a balon 90%-os a látása.

    Üdvözlettel:

    Dr. Vártok Éva

  • Tisztelt Főorvosnő! Segitségét kérném, kérdésem a következő. Arteria centralis…

    Tisztelt Főorvosnő!

    Segitségét kérném, kérdésem a következő.
    Arteria centralis retinae elzáródás milyen arányban gyógyítható ,ha időben megkezdik a kezelést ?

    Válaszát előre is köszönöm

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Vártok Éva Mária

    Kedves Kérdező!

    Válaszul hadd idézzem a debreceni Prof. Dr. Berta András véleményét:
    Érelzáródásra hajlamosító tényezők a magas vérnyomás, a vérzsírok és koleszterin emelkedett szintje a vérben, az elhízás és a dohányzás. A fő artéria vagy véna elzáródása hirtelen jelentkező nagyfokú látásromlást okoz. A látóhártya csak rövid ideig bírja vérellátás nélkül, ezért fontos a megfelelő kezelés minél hamarabbi elkezdése a tünetek kialakulása után, mert még az időben megkezdett terápia esetén is bizonytalan a látás javulása. Az érelzáródás a szemnek olyan súlyos állapot, mint az infarktus a szívnek. Ha a fő erek mellékágai záródnak el, akkor a látásromlás attól függ, mennyiben érinti az elzáródás az éleslátás helyének keringését.
    Egyszóval még az azonnal megkezdett terápia esetében sem biztos a gyógyulás.


    Üdvözlettel:

    Dr. Vártok Éva

  • Tisztelt Doktornő! Van egy elég feltűnő vérág a szememben, pont olyan helyen ami elég jól kivehető…

    Tisztelt Doktornő!
    Van egy elég feltűnő vérág a szememben, pont olyan helyen ami elég jól kivehető és eléggé zavar. Panaszaim nincsenek, nem fáj és nem éget. Kérdésem az lenne hogy el lehet e tüntetni? vagy valamivel halványítani ?
    Válaszát előre is köszönöm !

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Vártok Éva Mária

    Kedves Kérdező!

    Nem lehet.

    Üdvözlettel:

    Dr. Vártok Éva

  • Tisztelt Doktornő! 2870 es kérdésemre megkaptam a válaszomat, hogy üvegtesti homályról van…

    Tisztelt Doktornő!

    2870 es kérdésemre megkaptam a válaszomat, hogy üvegtesti homályról van szó nálam valószínűleg. Van ezzel valami teendő, valami gyógymód van rá, hogy ezek elmúljanak? Emlékszem rá, hogy kicsi koromban is volt ilyen, mondtam is az anyukámnak, de azt mondta, hogy csak képzelődöm és már korábban is láttam ezeket a pálcikákat, csak akkor még a feketés színű szöszök nem társultak hozzá. Most 31 éves vagyok. Valószínűleg fölöslegesen megyek így szemészetre ugye? Nem igen tudnak vele csinálni semmit sem. Azért elég kellemetlen, hogy ilyenek vannak az embernek, tudom, hogy sok mindenkinek van ilyen, de akkor sem kellemes.

    Válaszát előre is köszönöm és szíves türelmét is, sajnos azon emberek közé tartozom akik nagyon aggódnak "akár apróságok" miatt is, ami abban a pillanatban hatalmas gondnak tűnik.

    szép estét kívánok Önnek.

    Tisztelettel és köszönettel:

    szilvia

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Vártok Éva Mária

    Kedves Szilvia!

    Egy jó szemüveg és az antioxidánsok segítenek a probléma leküzdésében.

    Üdvözlettel:

    Dr. Vártok Éva

  • Érdeklődnék ha az édesapám látásélesseg csökkenése a Maschke-táblázat szerint 80%, akkor fogyatékossági…

    Érdeklődnék ha az édesapám látásélesseg csökkenése a Maschke-táblázat szerint 80%, akkor fogyatékossági támogatásra jogosultság beadható e, illetve mire számíthatunk? Válaszát előre is köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Vártok Éva Mária

    Kedves Kérdező!

    Nem. Ilyen támogatás csak Mashke 95%-tól jár.

    Üdvözlettel:

    Dr. Vártok Éva

  • Tisztelt Doktornő! Én már többször is kérdeztem Öntől, mindig megtaláltuk a problémára a gyógymódot…

    Tisztelt Doktornő!

    Én már többször is kérdeztem Öntől, mindig megtaláltuk a problémára a gyógymódot :) és ezt köszönöm Önnek. Most az az érdekes dolog történt velem, hogy reggel torna közben észrevettem, hogy a szemeim előtt elég érdekes "amőba" szerű, átlászó kis pálcikák úsznak, meg fekete kis pontocskák is fel feltűntek. Mindkét szememmel láttam őket, egyszer egyszer pedig mintha szőröcske, vagy hajszál vonult volna át a szemem előtt. Nem fáj a fejem, nem szédülök, szemem sem fáj, viszont én nagyon hipochonder vagyok és félek, hogy nem e valami komoly baj lehet... Vagy ez az üvegtesti homály??? azt mi okozhatja? Vérképem 2 hete volt, teljesen rendben van vele minden, szemészeten már 4-5 hónapja voltam, de negatív volt minden vizsgálat. Ön szerint mi lehet ez? Válaszát előre is köszönöm. Ja és még annyi, hogy műkönnyet használok szemszárazságra, ahogy korábban tanácsolta.

    Tisztelettel:

    Szilvia

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Vártok Éva Mária

    Kedves Szilvia!

    Ön nem hipochonder , de nem komoly a baj.
    Ez az üvegtesti homály.
    [faq77]

    Üdvözlettel:

    Dr. Vártok Éva

  • Tisztelt Doktornő. Régebben illesztéskor 8,6 görbületű \\"night end day\\" lencsét hordtam,…

    Tisztelt Doktornő.
    Régebben illesztéskor 8,6 görbületű \\"night end day\\" lencsét hordtam, semmi panaszom nem volt. Viszont lencsét váltottam jó ideje\\"acuvue with hidraclear\\" 8,4 görbületűt hordok, ezzel sincs gondom. Most viszont találtam olyat ami talán megfelelőbb lenne, \\"purevision\\", de abból csak 8,6-os van.Érdeklődnék hogy a 8,4-es lazább, ill. szorosabb a 8,6-os nál? Mindkét görbület megfelelne, hordhatom mindkét görbületet ha nincs panaszom?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Vártok Éva Mária

    Kedves Kérdező!

    A 8,4-es a szorosabb. Mindkét görbület megfelelne.

    Üdvözlettel:

    Dr. Vártok Éva

  • Kedves Doktornő! Arra lennék kíváncsi, hogy ez az állítás igaz-e: Az iWear XR Supreme lencse…

    Kedves Doktornő!

    Arra lennék kíváncsi, hogy ez az állítás igaz-e: Az iWear XR Supreme lencse egy úgynevezett "private label" termék, melyet a gyártó cég a forgalmazó részére csomagol ezen a néven.
    Az iWear lencse e miatt interneten "iWear XR Supreme" név alatt nem elérhető. A lencse azonban 100%-ban megegyezik a Soflex cég DISPO BIO ill. a Coopervision cég Biofonity és számos más szintén "private label" lencséjével.

    Amennyiben most megrendeli az iWear XR Supreme lencsét, akkor helyette automatikusan lencsével 100% megegyező DISPO BIO lencsét fogjuk szállítani.
    I Wear lencsét használok, és szeretnék rendelni lencsét az internetről, mert sokkal kedvezőbb az ára, mint a boltban. Ön szerint valóban megrendelhetem a DISPO BIO-t? Ha nem akkor melyiket ajánlaná?

    Köszönettel: Bettina

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Vártok Éva Mária

    Kedves Bettina!

    A Coopervision cég Biofinity lencséje kiváló minőségű. Alapanyaga: Comfilcon A. A DISPO BIO lencséről nem hallottam. De ha valóban Comfilcon A az alapanyaga és a többi paramétere (BC, átmérő, UV védelem, víztartalom) is megegyezik az eredeti lencséével, akkor nagy valószínűséggel egyenértékű is azzal.

    Üdvözlettel:

    Dr. Vártok Éva

  • Tisztelt Főorvosnő. Segítségét kérném. Kérdésem az lenne hogy 2 éves gyermek esetében az árpa…

    Tisztelt Főorvosnő. Segítségét kérném. Kérdésem az lenne hogy 2 éves gyermek esetében az árpa műtéti megoldása altatásban történik-e.Válaszát köszönöm. Tisztelettel: Aliz

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Vártok Éva Mária

    Kedves Aliz!

    Igen, rövid narkózisban történik.

    Üdvözlettel:

    Dr. Vártok Éva

  • Kedves Dr.nő! Itt a neten elég sok információt találtam a szemárpákról.Sok érdekes dolgot…

    Kedves Dr.nő!

    Itt a neten elég sok információt találtam a szemárpákról.Sok érdekes dolgot olvastam fórumokon, amivel kapcsolatban lenne két kérdésem.Visszatérő szemárpáknak lehetnek e lelki okai??( jó immunrendszer, kezelések, "felvágások"..ellenére). Másik, állítólag valakinek a háziorvosa javasolta, hogy ahol kisbaba van ,kenegesse anyatejjel, hát most van anyatej, de tényleg javasolható ez orvosilag?:)

    Válaszát előre is köszönöm: Nagymama

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Vártok Éva Mária

    Kedves Kérdező!

    Nem lehet kizárni a lelki okot.
    Az anyatej valóban segíthet rajta.

    Üdvözlettel:

    Dr. Vártok Éva

  • Tisztelt Doktornő! Jelenleg Thaiföldön vagyunk, a férjemnek ételmérgezése volt, sokat hányt…

    Tisztelt Doktornő!

    Jelenleg Thaiföldön vagyunk, a férjemnek ételmérgezése volt,
    sokat hányt 3 napja.

    A szemei csúnyán bevéreztek, a pirosság napról napra terjed.
    Jól lát, nem fáj neki, csak nagyon csúnya.

    Állítólag fel fog pár héten belül szívódni... C vitaminunk es kalciumunk van.

    On mit mond?
    Koszonjuk,
    Mimmok

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Vártok Éva Mária

    Kedves Mimmok!

    Egyetértek. Nem kell félni, nem lesz ettől a szemének semmi baja. Magától felszívódik 1-2 hét alatt. A vitamin pedig segít ebben.




    Üdvözlettel:

    Dr. Vártok Éva

  • Udvozlom!Kontaklencset hordok,amit 3 havonta cserelni kell(ugy tudom)!Legutobb azt mondta az…

    Udvozlom!Kontaklencset hordok,amit 3 havonta cserelni kell(ugy tudom)!Legutobb azt mondta az orvosom,hogy vegyek dragabb kontaklencset,amit csak evente kell cserelni!Vegyem azt,amelyiket csak evente kell cserelni,vagy vegyem azt,amit eddig,amit 3havonta kell cserelni,lehet az jobb ha gyakrabban cserelem?Melyik a jobb?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Vártok Éva Mária

    Kedves Kérdező!

    A gyakoribb cseréjű lencse egészségesebb a szemnek, mint az éves csererendszerű.

    Üdvözlettel:

    Dr. Vártok Éva

  • Tisztelt Doktornő! Segítségét szeretném kérni egy régóta elhúzódó problémám miatt. Röviden…

    Tisztelt Doktornő!

    Segítségét szeretném kérni egy régóta elhúzódó problémám miatt. Röviden a történetem a következő:
    2009. óta pánikbeteg vagyok, melyet napi 1 db 0,25 mg-os Frontin bevételével tudtam kezelni. Jártam pszichológushoz, egyéb terápiákra. Ezen a téren szerintem nincs már nagy gondom, legalábbis nem lehet. A lényeg, hogy 2012. januárjától nem tudok egyedül közlekedni az utcán. Állandó szédülést érzek, de nem olyat, mint amikor beteg valaki, hanem egy belső szédülést, bizonytalanságot. A másik gond, hogy legyengülnek a lábaim. Rám tör egy olyan érzés, mintha a testem pille könnyűvé változna egy másodperc alatt, és nem tudnám tartani magam, hanem attól félek összeesek.
    Természetesen a háziorvosom azt mondta, hogy hozzászokott a szervezetem a Frontinhoz, és szedjek még más gyógyszereket is. Mivel nem vagyok depressziós, nem vagyok szomorú, stb. így nem szeretnék több gyógyszert szedni, illetve rászokni, majd újabbakat szedni. Homeopátiás orvoshoz fordultam, aki kérte, hogy kezelése előtt zárjam ki, hogy nincs-e az alábbi területeken szervi probléma: fül, szem, nyaki gerinc.
    Önhöz a kérdésem az lenne, hogy okozhat -e ilyen tüneteket bármilyen betegség, mely a szemmel kapcsolatos?
    Válaszát előre is köszönöm!
    Kismukk

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Vártok Éva Mária

    Kedves Kismukk!

    Biztos, hogy nem okozhat.


    Üdvözlettel:

    Dr. Vártok Éva

  • Tisztelt Doktornő! Nekem is hasonló gondom van mint az előttem szóló Tamásnak, miszerint néhány…

    Tisztelt Doktornő!

    Nekem is hasonló gondom van mint az előttem szóló Tamásnak, miszerint néhány napja olyan érzésem van mintha lenne valami a szememben.
    Figyelembe véve az Ön eddigi válaszait, nekem olyan kérdésem lenne hogy mivel Győrben tanulok jelenleg, ezért lehetséges volna-e hogy megnézze a szememet rendelési időben? Ha igen akkor pedig szükséges-e időpontot foglalni?

    Válaszát előre is köszönöm!

    Zsolt

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Vártok Éva Mária

    Kedves Zsolt!

    Természetesen lehetséges. Ehhez nem kell előjegyzés, csak a kartonozóban kell bejelentkeznie.


    Üdvözlettel:

    Dr. Vártok Éva