A betegek kérdései (111156)

  • UJRA EN ZAVAROM HA AZ UJJAIN VOLT ONDO ATTOL TERHES LEHET LENNI

    UJRA EN ZAVAROM HA AZ UJJAIN VOLT ONDO ATTOL TERHES LEHET LENNI

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Lehet, de nem abban az időpontban, amiről írt.

  • Tisztelt Doktor Úr! Délután írtam Önnek e-mail-t, hogy már rengetegszer jártam nőgyógyásznál…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Délután írtam Önnek e-mail-t, hogy már rengetegszer jártam nőgyógyásznál hüvelyégés, magas(7) PH miatt, azt a választ kaptam, hogy nem tudnám-e megkeresni Önt.
    Ha tudja a gyógymódot a betegségemre, akkor természetesen felkeresem Önt, de mivel nagyon messze lakom, (360 km) tudnom kellene, hogy meg tud-e gyógyítani.
    Ha igen, kérem az elérhetőségét megadni szíveskedjék, és felhívnám Önt, akár azonnal, holnap vagy holnapután, lényeg, hogy már nagyon szeretnék meggyógyulni.
    E-mail címem: cerasus@citromail.hu

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Én nem ismerek lehetetlenséget, csak tehetetlenséget. 100%-ot nem tudok Önnek garantálni, csak azt tudom, hogy segíteni csak az Ön ismeretében tudnék. Minden elérhetőségemet megtalálja az adatlapomon.

  • Kedves Doktor Úr! Érdeklődnék, hogy jogos-e az aggodalmam, avagy jobb félni mint megijedni? Egy…

    Kedves Doktor Úr!

    Érdeklődnék, hogy jogos-e az aggodalmam, avagy jobb félni mint megijedni?
    Egy munkatársam gyereke bárányhimlős (volt). Most már mehet közösségbe, tehát az orvos gyógyultnak nyilvánította. Viszont rólam nem derült ki egyértelműen, hogy voltam-e bárányhimlős v. nem.Én azt mondom voltam, anyukám állítja, hogy nem, tehát csak az emlékekre hagyatkozhatnék.
    Úgy tudom, hogy a terhesség elején, ill. a terhesség utolsó részében, közvetlenül a szülés előtt veszélyes, ha elkapja a várandós nő. Én most vagyok a 32. héten, tehát nem vagyok még a szülés előtt.
    Ilyenkor amikor már lezajlott elvileg a betegség, hordozhatja-e a szülő a vírust, (pl. ruhán) kell-e félnem így, hogy bizonytalan az, hogy annak idején én megkaptam-e? Egy légtérben lettünk volna 1 napig, veszélyes lett volna ez, jól tettem, hogy aznap szabadnapot kértem, vagy véleménye szerint eltúloztam a dolgot?

    Köszönöm a válaszát!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Nincs félnivalója.

  • Kedves Doktor Úr, én tényleg nem akarom magát zavarni.....és tudom azt ígértem ,hogy nem írok…

    Kedves Doktor Úr, én tényleg nem akarom magát zavarni.....és tudom azt ígértem ,hogy nem írok több levelet. Kérem neharagudjon! Már csak azt szeretném kérdezni, hogy a fáj a derekam úgy mint menstruacio alatt az lehet attól hogy megfaztam?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Simán lehet attól.

  • Tisztelt Doktor Úr! Tegnap elég sokat keménykedtem és a baba is feszítette magát. Egyik ilyen…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Tegnap elég sokat keménykedtem és a baba is feszítette magát. Egyik ilyen alkalomkor meg akartam nézni, hogy most melyik történik, és sikerült egy puha helyhez érnem, amit kicsit megnyomtam és olyat éreztem,mintha a babám két csontja közé nyomtam volna kicsit az ujjaimat. Lehetséges ez? Elég furi érzés volt. Ha sikeresen a csontocskák közé nyúltam, akkor lehet hogy valami kárt okoztam benne? Elnézést hogy ilyen butyuta kérdést teszek fel, de így a vége felé egyre több ilyen kérdés merül fel bennem. Eddig azt tudtam, hogy olyan a baba a pociba mint egy halacska egy vízzel telt zacsiba, megfoghatatlan, összenyomhatatlan. De én nem így tapasztaltam tegnap és ezért ijedtem meg. kicsit fájt ott ahol megnyomtam, de utána nem is éreztem és a baba is aktív, igaz ott oldalt mozog a legtöbbet, de előtte is azt a helyet szerette a pocimban.

    Válaszát előre is köszönöm
    Anikó

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Ne fantáziáljon butaságokat kedves Anikó. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Doktor Úr! Több kérdéssel is fordulok önhöz. Elkezdtem használni irrigátort orvosom…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Több kérdéssel is fordulok önhöz.
    Elkezdtem használni irrigátort orvosom javaslatára. (folyásra) Colpo-Cleaner Laktóz pezsgőtablettát használok. Az első használatkor semmiféle gondom nem volt, másnap nem is volt még enyhe folyásom sem. Második alkalommal viszont a használat után barnás folyásom lett ami kb 2 napja tart. hol kevesebb hol több.

    Szedek fogamzásgátlót viszont szedtem antibiotikumot amin rajta volt hogy csökkenti a hatékonyságát, mikor elkezdtem szedni akkor nem nem éltünk nemi életet.
    Az antibiotikum szedése alatt elfogyott a 21 db fogamzásgátló és rendesen meg is jön. 3 hete hagytam abba az antibiotikum szedését. Elkezdtem a következő csomag fogamzásgátlót.
    Arra lennék kíváncsi, hogy védett vagyok már?

    Bár a barnás folyás miatt nem valószínű hogy az elmúlt időszakban nemi életet élek.

    Választ előre is köszönöm.
    Petra

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Ön védett kedves Petra. Használjon tejsavoldatot a Colpo-Cleaner helyett, nem lesznek ilyen panaszai. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Doktor Úr! A következő problémával fordulok önhöz. A párommal elég ritkán tudunk együtt…

    Tisztelt Doktor Úr!
    A következő problémával fordulok önhöz. A párommal elég ritkán tudunk együtt lenni- kb. havonta egy két napot,a munkája miatt- ezért olyankor gyakoriak az aktusok. Korábban évekig fogamzásgátlót szedtem, de vérnyomásproblémákat okozott, ezért abbahagytam. Most helyi hatású hüvelykúpot alkalmazunk. Az utóbbi hónapokban, az elmúlt alkalmakkor a következő tüneteket tapasztalom. Szeptemberben jelentkezett gyakori vizelési inger, égő viszkető érzés, és véres vizelet. Ezt antibiotikummal kezeltem. A következő hónapban megint jelentkezett, de már nem olyan hevesen, de aktus közben vérzés lépett fel. Szintén antibiotikummal, és helyi alkalmazású szerekkel-canesten- kezeltem. Kb. 1 hete makacs alhasi és derékfájdalom jelentkezett, és emellett az aktus során ismét vérzés jelentkezett. A háziorvos szerint a vizeletem nem mutat semmit, és valószínűleg csak ovulációs fájdalomról van szó. Szeretném előzetesen a véleményét kérni, hogy a tünetek tükrében, mennyire kell aggódnom. Előre is köszönöm! Maradok tisztelettel!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Annyira mindenképpen, hogy a háziorvos helyett, aki találgat, megvizsgáltassa Magát egy jó szakorvossal, aki közelebb juthat a diagnózishoz és a megfelelő kezeléshez.

  • TISZTELT DR UR NOV 18 AN JOTT MEG A MENSZEM 25 EN EGYUTT VOLTUNK VEDEKEZES NELKUL 5 NAPIG TART…

    TISZTELT DR UR NOV 18 AN JOTT MEG A MENSZEM 25 EN EGYUTT VOLTUNK VEDEKEZES NELKUL 5 NAPIG TART A MENSZEM 26 NAPOS A CIKLUSOM A MULT HETEN ALHASI FAJASAIM VOLTAK MEG FAJT A DEREKAM IS LEHET BABA VAGY NEM .KOSZONOM ELORE

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Nem hinném, hogy terhes lenne....

  • Tisztelt doktor úr’ Elnézést, hogy annyit zavarom, de jol sejtette negativat mutatott ma reggel…

    Tisztelt doktor úr’ Elnézést, hogy annyit zavarom, de jol sejtette negativat mutatott ma reggel a teszt. De akkor a hormonzavart mi okozhata? már vagy 2hónapja folyásom is van, fehér darabkás, s néha kellemetlen szagú, ami kezd elmúlni. Emlitettem az orvosnak, de nem foglalkozott vel. Ez a sok fertőzés vagy gomba nem akadályozza a teherbeesést? Mert néha szeretkezés közben elég száraz vagyok, s nem tudom, hogy van e peteérésem mert soha nem tapasztalok tojásfehérje szerű folyást...mi a gond velem?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Keressen meg, vizsgálat után nagyon szívesen megmondom, mert akkor már remélhetőleg tudni fogom.

  • Kedves Doktor úr Egy 5 centis tiszta van a petefészkemen.mit lehet tenni, ha semmiképpen nem…

    Kedves Doktor úr
    Egy 5 centis tiszta van a petefészkemen.mit lehet tenni, ha semmiképpen nem szeretnék műtétet? Befolyásolja e a teherbeesést?
    Köszönöm válaszát

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Látatlanban, ismeretlenül, vizsgálat nélkül sajnos nem tudok Önnek segíteni. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Doktor Úr! Már 20 napja fehér tejszínszerű bő folyásom van. A gyógyszert és a kenőcsöt…

    Tisztelt Doktor Úr!
    Már 20 napja fehér tejszínszerű bő folyásom van. A gyógyszert és a kenőcsöt lassan másfél hete használom és nincs változás. Fucohexal kapszula, Pimafucin kenőcs. Lent a nyálkahártyás részen minden tűz piros, levan maródva, bevan gyulladva azóta is. Nem viszket, néha kicsit szúr. Nem bűzös a folyás, hanem bő, nemcsak pár csepp, annál több, betétet használok, anélkül simán átütné a nadrágom a mennyiség. A kenet elkeveredett az orvosnál. Ha megkerült jövőhét végén tudom az eredményét a vér, vizelet eredmény mellet, amiért akkor kell mennem. Úgy látom hiába kenem a láthatóan gyulladt részt a Pimafucinnal. A gyógyszert is végigszedem most hétvégén.
    Ön szerint elkezdhetnek ezek a készítmények még hatni, javíthatják a problémát a kontrollig (csütörtök), ha már több mint egy hete alkalmazom vagy, ha ennyi idő alatt nem tapasztaltam változást akkor nem hatásosak rá az említett készítmények? Mi lehet a baj, hogy már 20 napja van a folyás? Javasolna valami hatékonyabb szereket a problémámra? Szükséges lenne valami vizsgálat vagy a kenet bőven elég a probléma behatárolására? Mennyi idő alatt szűnhet meg feltételezhetőleg ez a gondom, hetek, hónapok? (Méhem és petefészkem nincsen, ez kizár pár lehetséges problémát.) Nagyon várom válaszát, tanácsát!
    Ui: Bemerjem kenni a hüvely belsejét a kenőccsel?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Tűzoltásnak most nem tudok jobbat, mint natúr élőflórás joghurtba mártott tampont felhelyezését, kamillás ülőfürdőt és kamillás irrigálást. Az érintett területet kenje be Bepanthen-kenőccsel.

  • Ma szedem a 16 szemet a yasmin nevű fogamzásgátló tablettából, de az a baj hogy majdnem egy hétig…

    Ma szedem a 16 szemet a yasmin nevű fogamzásgátló tablettából, de az a baj hogy majdnem egy hétig erős antibiotikumot szedtem a fogam miatt, az lenne a kérdésem hogy védett vagyok, vagy várjuk még , mert nem tudjuk hogy az antibiotikum befolyásolja e a hatásását? köszönöm előre is a választ

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Ha abbahagyta a tablettaszedést, akkor már védett.

  • Tisztelt Doktor Úr! K. S. vagyok ismét. Nagyon köszönöm a megnyugtató válaszát! Elég pánikolós…

    Tisztelt Doktor Úr!


    K. S. vagyok ismét.
    Nagyon köszönöm a megnyugtató válaszát!
    Elég pánikolós vagyok, általában a legrosszabra gondolok.

    Ez a vérzés egyébként csak 1-2 napig tart majd vagy meddig normális?
    Nincs hatással a menstruációra, ugye? A következő ciklusban már nem jelentkezik a hónap közben pecsételés.


    Köszönet, K. S.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Hagyja abba a pánikolást és ne agyaljon kedves K.S. Remélhetőleg 1-2 napon belül ismétlődés nélkül meg fog szűnni. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Doktor Úr! Októberben jártam az orvosomnál, aki savas PH miatt felírt két kúpot, ebből…

    Tisztelt Doktor Úr!
    Októberben jártam az orvosomnál, aki savas PH miatt felírt két kúpot, ebből az egyik Klion volt, a másik pedig egy, a gyógyszertárban előállítandó szer, ami többféle összetevőt tartalmaz, de nem tudom, pontosan mit.
    A klion használatát már befejeztem, most ezt a gyógyszertári kúpot használom. Tegnap elkezdtem vérezgetni, ami menstruációs vérzésre hasonlít, de nem annyira erős, és a hasam is fáj.
    Ön szerint ez lehet a kúptól, vagy valami más lehet, és keressem fel mielőbb az orvosomat?
    Válaszát előre is köszönöm!
    Adrienn

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Ez a Klion ismert mellékhatása kedves Adrienn. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Doktor Úr! 23 éves vagyok. Ma voltam a nőgyógyásznál, mert rendszertelen a menstruációm…

    Tisztelt Doktor Úr!
    23 éves vagyok. Ma voltam a nőgyógyásznál, mert rendszertelen a menstruációm és így peteérésem sincs. Az arcom nagyon pattanásos, arra gondoltam, hogy baj van a hormonháztartásommal. Idén, 9 hetesen vetéltem el, az a gyanúm, hogy köze lehetett hozzá. A nőgyógyász csinált egy ultrahangot.Azt mondta, hogy PCO-m van, ezért felírta a Cypromix bevont tablettát, amit fél évig kellene szednem. Azt mondta, hogy mivel zsíros a bőröm és pattanásos, ez jót tesz a hormonjaimnak is. Valamint elküldött vérvizsgálatra is, mivel a nővérem cukorbeteg, de neki csak 21 éves korában derült ki, hogy az. Azt mondta, a nőgyógyász, hogy én is az leszek.
    Kérem, segítsen abban, hogy:
    A Cypromix fogamzásgátló tabletta rendbeteszi a menstruációmat?
    Ez a megfelelő gyógyszer, ami segíthet nekem, amire szükségem van?
    Meddig kell szednem, hogy utána teherbe tudjak esni?
    Egy másik nőgyógyász Clostilbegytet írt fel, de nem szedtem soha. Olvastam, hogy cisztát is okozhat, az meg már van:(
    Elképzelhető, hogy én is cukros leszek?

    Válaszát előre is köszönöm!

    Tisztelettel
    Anita

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Lehet hogy valóban van PCO-ja kedves Anita, de ezt előbb talán korrekt módon ki kellene vizsgálni, és utána korrekt kezelésre volna szüksége, nem látszatmegoldásra, amit ez a lórúgásszerű hormonkezelés képvisel. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Doktor Úr !Egy utolsó kérdésem lenne,hogy az átjárhatóságihoz feltétlen kell a sperma…

    Tisztelt Doktor Úr !Egy utolsó kérdésem lenne,hogy az átjárhatóságihoz feltétlen kell a sperma vizsgálat?Nélküle nem csinálják meg?Köszönettel:Eszter

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Igen kedves Eszter, az kell hogy az utolsó legyen, mert azzal ártani is lehet. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Köszönöm szépen Doktor ÚR!Lehet elcsalogatom urológiai magánrendelésre,és talán sikerül ott meggyőzniük…

    Köszönöm szépen Doktor ÚR!Lehet elcsalogatom urológiai magánrendelésre,és talán sikerül ott meggyőzniük róla.Szerintem sajna az lehet,hogy szégyenli annyi ember előtt a kórházban.Interneten láttam iylen tesztet igaz,de az nem helyettesítheti az orvosi vizsgálatot szerintem.Köszönettel:Eszter

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Tegye ezt kedves Eszter. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Nagyon köszönöm a válaszát! A lelkemmel is foglalkozunk, de ez nem olyan fájdalom.cataflamot…

    Nagyon köszönöm a válaszát!
    A lelkemmel is foglalkozunk, de ez nem olyan fájdalom.cataflamot veszek be hogy ne érezzem.
    Lenne esetleg más véleménye, bármi ötlete hogy folytatódjék a vizsgálat?
    Nagyon köszönöm

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Vizsgálat után elképzelhető, hogy lenne, így nincs, és majdnem biztos vagyok abban, hogy igazam van.

  • Tisztelt Doktor ÚR! Szeretnék kisbabát csak sajnos nem jön össze.Nálam az átjárhatósági vizsgálat…

    Tisztelt Doktor ÚR!
    Szeretnék kisbabát csak sajnos nem jön össze.Nálam az átjárhatósági vizsgálat lenne vissza ,de a nőgyógyászaton kérnék mellé a párom vizsgálati eredményét is.Sajnos nem nagyon tudtam eddig rászedni,hogy az urológiára mennyen el.Egyik ismerősétől hallotta,hogy az ő párja se ment el az urológiára sperma viszgálatra hanem vett a gyógyszertárban olyan termékenységi tesztet és azt vitték be.Létezik ilyen?Elfogadják azt is az urológián?Köszönettel:Eszter

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Ilyenről még nem hallottam sohasem kedves Eszter. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • A 6. hétben ez a 5-7 napos teszt már biztosan kimutatná a terhességet?

    A 6. hétben ez a 5-7 napos teszt már biztosan kimutatná a terhességet?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Ígértél valamit. Erre a kérdésre egyszer már válaszoltam.