A betegek kérdései (111156)

  • Kedves Doktor Úr, 3 napja használom a Vitagyn C krémet. Normálisnak tudható az be, hogy erőteljes…

    Kedves Doktor Úr,

    3 napja használom a Vitagyn C krémet. Normálisnak tudható az be, hogy erőteljes sárgás folyasom van tőle? Ma mar apró barnás darabkak is távoztak, ilyen nyúlós barna darabok. Missed ab műtét után 32. Napra jött meg, és 6 nap után mar a barnazas is elmúlt, így elkezdtem a krémet alkalmazni. Lehet egy kicsit felelőtlenség volt, mert kontrollra meg csak jövő heten megyek, de bízom benne, hogy ez a normális tisztulasi folyamat.

    Köszönöm szépen és szép vasárnapot kívánok Önnek,
    Aniko

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Egyelőre nem látok semmi kórosat a dologban kedves Anikó. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Kedves Drága Doktor Úr!! Köszönöm a mindenkori türelmét,és a sok értékes válaszát! Nagyon…

    Kedves Drága Doktor Úr!!

    Köszönöm a mindenkori türelmét,és a sok értékes válaszát!
    Nagyon jó Egészséget kívánok Önnek!!

    Andrea

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Nagyon szívesen kedves Andrea! Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Doktor Úr ! Mivel most sajnos nincsen orvosom,keresnem kell,mert a Dokibácsim nyugdíjas…

    Tisztelt Doktor Úr !

    Mivel most sajnos nincsen orvosom,keresnem kell,mert a Dokibácsim nyugdíjas lett.
    Megmondaná nekem hogy kell e ezzel a hormonzavarral tenni valamit?
    Veszélyes?
    44 éves nő vagyok.

    Tisztelettel

    Ritzl Andrea

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Ez egy kezdődő klimaxos hormonzavar lehet, amivel nagy valószínűséggel semmi teendője nincs kedves Andrea. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Doktor Úr! Szeretnék köszönetet mondani Önnek a segítségéért. 9 év femoden szedését…

    Tisztelt Doktor Úr!
    Szeretnék köszönetet mondani Önnek a segítségéért. 9 év femoden szedését abbahagyva ma, 34. napra megjött a menszeszem. Köszönöm a biztatást, és a megnyugtató szavakat.
    Minden jót kívánok! F.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Nagyon szívesen kedves F.! Szeretettel Hamvas Ferenc

  • Nagyon szépen köszönöm a választ!

    Nagyon szépen köszönöm a választ!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Nagyon szívesen! Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • TISZTELT DOKTOR ÚR! KÖSZÖNÖM A VÁLASZÁT! LEGYEN SZÍVES MONDJA MEG, HOGY A MASZEK ORVOSOMHOZ EL…

    TISZTELT DOKTOR ÚR! KÖSZÖNÖM A VÁLASZÁT! LEGYEN SZÍVES MONDJA MEG, HOGY A MASZEK ORVOSOMHOZ EL KELL-E VINNEM A PAPÍRT, AMIT KAPTAM AZ ÜGYELETEN?MIVEL KIVIZSGÁLÁSRA VAN SZÜKSÉG, LEÍRHATOM-E ÖNNEK, HOGY MIRE JUTOK MAJD? A KÖRZETI HÁZIORVOSHOZ MINNÉL ELŐBB EL KELL MENNEM? AZ A BAJ, HOGY DOLGOZOM.NE HUZZAM AZ IDŐT, EZ AZT JELENTI, HOGY A RÁKSZŰRÉS FONTOS, MÉGHOZZÁ NAGYON? MINDENT KÖSZÖNÖK SZÉPEN.
    JÓ EGÉSZSÉGET, ÉS VIDÁM NAPOKAT! TISZTELETTEL:EDIT!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    A rákszűrés már 18 éves kora óta fontos lenne kedves Edit, tehát minél előbb kerüljön rá sor. A panaszai miatt a háziorvost is minél előbb keresse fel. Az eredményeket majd írja meg nekem. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Doktor úr ! Pénteken kaptam meg a eü.kaparás leletét. A kórszövettani diagnózisba…

    Tisztelt Doktor úr !

    Pénteken kaptam meg a eü.kaparás leletét.
    A kórszövettani diagnózisba a következő van írva:
    3456⁄II .-A látott kép endometrium irregularis érésének megfelel.

    Szeretném tudni,hogy ez mit jelent.

    Köszönettel

    Ritzl Andrea

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Ez egy hormonzavar képe kedves Andrea. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Főorvos Úr! Nagyon szépen köszönöm válaszát. Annyi lenne a kérdésem még, hogy a steroid…

    Tisztelt Főorvos Úr!

    Nagyon szépen köszönöm válaszát. Annyi lenne a kérdésem még, hogy a steroid szedése utána mennyit késhet a menstruáció? Mikor szükséges orvoshoz menni?
    Köszönettel :Lilla

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Ha három hónap után nem menstruálna kedves Lilla. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • A barnázást leszámítva a második levélnél már véd a gyógyszer igaz?!! köszönöm: Kati

    A barnázást leszámítva a második levélnél már véd a gyógyszer igaz?!!

    köszönöm: Kati

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Igen kedves Kati. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Doktor úr! Hüvelyi ultrahangra megyek, hogy peteérést nézzünk, s eltaláljuk a tüszőrepedés…

    Tisztelt Doktor úr!

    Hüvelyi ultrahangra megyek, hogy peteérést nézzünk, s eltaláljuk a tüszőrepedés idejét. Az ultrahang során használt zselé mennyi idő alatt távozik a hüvelyből? Mikor lehet együtt lenni a babáért vizsgálat után? Nem akadályozza a zselé a "spermák útját" a petesejthez?

    Köszönöm a válaszát!
    Üdvözlettel, Ani

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kicsit túlagyalja a kérdést kedves Ani. Semmiféle veszély nincs. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Doktor úr! Az első levél fogamzásgátlónál tartok és érdeklődni szeretnék hogy a barna…

    Tisztelt Doktor úr!

    Az első levél fogamzásgátlónál tartok és érdeklődni szeretnék hogy a barna áttöréses vérzés természetes e a gyógyszer elején? Ha igen akkor meddig természetes és mikortól menjek vissza a nőgyógyászhoz ha rossz a gyógyszer és újat kell iratnom ?!

    köszönöm válaszát: Kati

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Az első 1-2 levélnél még sajnos megszokott kedves Kati, de ott sem normális. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Főorvos Úr!
    Most használok először Nuvaringet.A menstruaciom első napjan felhelyeztem,(kb.3- 5 napig rendesen mestruáltam) 6.napon már ugy tünt megszünt a vérzésem és együtt voltunk a férjemmel, de azóta pecsétlő vérzésem van.(naponta 2-3 alkalommal a tisztasagi betéten látom… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Nem ez egyértelműen az eszköz mellékhatása.

  • Megynugtatott Kedves Főorvos Úr! Ameddig folyamatos szivárgást nem észlelek, értelmezésem szerint…

    Megynugtatott Kedves Főorvos Úr!
    Ameddig folyamatos szivárgást nem észlelek, értelmezésem szerint egyéb teendőm nincs.

    Hálásan köszönöm, hogy mindig számíthatok Önre!

    Vidám, napsütéses napot Önnek, és Kedves Családjának. Anett

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Jó értette kedves Anett. Önöknek is szeretettel Hamvas Ferenc

  • tisztelt dr ur.mult honapban 26 án jött meg a menstruáciom,de most meg ma reggel jött meg jo…

    tisztelt dr ur.mult honapban 26 án jött meg a menstruáciom,de most meg ma reggel jött meg jo egy héttel elöbb és nemtudom hogy nemporobléma e?és most menstruácio elött kb egy hete hogy szinte minden pisilés után sötétes barna,és olyan feketés nyákos ami távozott tölem és ez mitöl lehet?köszönettel:antonia

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Látatlanban, ismeretlenül, vizsgálat nélkül sajnos nem tudok Önnek segíteni kedves Antónia. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Főorvos Úr!

    34. hétben járok. Ma reggelre híg vízszerű folyás keletkezett, tisztasági betét mennyiségű. Ilyen még nem volt. Ez lehet magzatvízszivárgás? Jövőhéten esedékes a következő vizsgálatom. Egyéb folyás is van, nem sűrű, tejszerű, szagtalan, de ez nem azonos a ma… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Ha ez magzatvíz lett volna kedves Anett, akkor ez folyamatosan most is szivárogna vagy csorogna. Önöknek is! Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Főorvos Úr! Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy 2 hónapot késik a menstruációm.…

    Tisztelt Főorvos Úr!

    Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy 2 hónapot késik a menstruációm. A terhességet kizártuk (2 terhességi teszt negatív lett).
    Előzmény: Allergiológiai klinikán feküdtem (4napot) és ott kaptam napi 30 mg prednisolon tablettát. Utána otthonomban még egy hónapig kellett szednem folyamatos elhagyással. Utoljára szeptember 15.-én mentruáltam és azóta nem jött meg. Lehetséges, hogy a steroid tablettától késik a menstruációm? Szükséges lenne egy vizsgálat vagy várjak türelmesen?
    Nagyon szépen köszönöm válaszát!
    Lilla

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Nem lehetséges kedves Lilla, hanem biztos. Sajnálom, hogy erre nem hívták fel a figyelmét. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • TISZTELT DOKTOR ÚR! KÖSZÖNÖM SZÉPEN A VÁLASZAIT. EZEK SZERINT AKKOR MEGNYUGODHATOK, EGY KICSIT,…

    TISZTELT DOKTOR ÚR! KÖSZÖNÖM SZÉPEN A VÁLASZAIT. EZEK SZERINT AKKOR MEGNYUGODHATOK, EGY KICSIT, UGYE ? ÖN SZERINT, A NŐGYÓGYÁSZOMHOZ, AZÉRT VISSZAMENJEK, ELVINNI NEKI A PAPÍRT, VAGY CSAK A KÖRZETIHEZ MENJEK? BEJELENTKEZTEM HOZZÁ HÉTFŐRE. CSAK MASZEK ALAPON TUDOK HOZZÁ JÁRNI. A RÁKSZŰRÉSHEZ, ŐNÁLUK PROBÁLKOZZAK, VAGY ÖNHÖZ MENJEK? ÉN ÚGY GONDOLOM, HOGY ENNYI SEGÍTSÉG ÚTÁN ENNÉL TÖBBEL IS TARTOZOM ÖNNEK, HOGY KÉREK EGY RÁKSZŰRÉST. PERSZE HOGY EZZEL NEM SZERETNÉMAZ IDEJÉT RABOLNI.
    MINDENT NAGYON KÖSZÖNÖK:EDIT.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Bárkihez mehet, aki szimpatikus Önnek kedves Edit, hozzám is jöhet, csak ne húzza kérem az időt. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Kedves Doktor Úr! 10 hetes terhes vagyok, s a kiindulási állapohoz képest 4 kg pluszt mutat a…

    Kedves Doktor Úr! 10 hetes terhes vagyok, s a kiindulási állapohoz képest 4 kg pluszt mutat a mérleg. Nem igazán értem, mi okozhatja ezt, mivel nem nagyon van étvágyam, nem hánytam a 10 hét alatt egyszer sem, de keveset tudok csak enni, nem kívánok semmit, és az anyagcserém is lelassult, kétnaponta van az utóbbi egy hétben székletem. Okozhatja ezt a súlygyarapodást a magzatvédő vitamin? Kell ezzel a kérdéssel foglalkozom egyáltalán? Mert az orvosom szerint ha 4 kgot híztam, akkor túl sokat eszem, pedig higyje el, ha valamit, hát ez nem lehet mondani. Türelmét köszönve: Dóra

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    A terhességi hormonviszonyok folyadékvisszatartást eredményeznek, ami testsúlynövekedéshez vezet kedves Dóra. Gondoskodjék naponkénti székletről! Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • TISZTELT DOKTOR ÚR! AZ AMBULÁNS LAPOMRA AZ VAN ÍRVA, HOGY UH: NORM. UTERUS,EM:6,8mm,B.O.OV:2,8X1,1CM…

    TISZTELT DOKTOR ÚR! AZ AMBULÁNS LAPOMRA AZ VAN ÍRVA, HOGY UH:
    NORM. UTERUS,EM:6,8mm,B.O.OV:2,8X1,1CM NORM.SZERK,J.O.OV.2,2X1,8CM NORM.SZERK. AZT MONDTÁK, HOGY EZ HÜVELYI ULTRAHANG, ÉS EZEKET MUTATTA KI A GÉPÜK. NAGYON SOKÁIG BENN VOLT A HÜVELYEMBEN EZ A VÉKONY FÉMDARAB. BOCSÁNAT, HOGY ÍGY IROM, DE NEM TUDOM, HOGY MI EZ. NEM FÁJT. EZ VOLT A 2-IKVIZSGÁLAT. AZ 1-SŐ AZ TAPINTÁSOS BELSŐ ÉS KÜLSŐ VIZSGÁLAT IS VOLT. NAGYON ALAPOS VIZSGÁLAT UTÁN 3-AN NEM TUDTÁK MEGMONDANI, DE SZERINTEM, NEM MERTÉK, MEGMONDANI, HOGY MI A BAJ. SZERINTEM NAGY BAJ VAN, MERT A VÉRZÉSI FÁJDALOM TELJES MÉRTÉKBEN MEGMARAD, SŐT MÁR ÁTTERJEDT A KERESZCSONTOMRA IS.RÁADÁSUL AZT MONDJÁK, HOGY NEM A MELLEM FÁJ, HANEM AZ 5-ÖS BORDÁM. EZÉRT SZERETNÉK ÖNTŐL TANÁCSOT KÉRNI.JÓL GONDOLTAM, HOGY TEGNAP ÖNHÖZ KELLETT VOLNA ELMENNEM, DE SAJNOS MEGOLDHATATLAN VOLT. MÉRGES VAGYOK EZÉRT.
    ÖN SZERINT, MENJEK EL A NŐGYÓGYÁSZOMHOZ HÉTFŐN, VIGYEM NEKI EZT A PAPÍRT, MERT MIELŐTT ÖNTŐL KÉRDEZTEM, MÁR HÉTFŐRE Ő ADOTT NEKEM IDŐPONTOT.? MIVEL MAGA GYÓGYÍT IS NEMCSAK FELISMERI A BAJOKAT, EZÉRT NEKEM ÖN KELL ORVOSNAK. MOST IS FÁJNAK. MINDENT KÖSZÖNÖK:EDIT.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    A lelet alapján Önnek semmi nőgyógyászati baja nincs kedves Edit. Most már csak a rákszűrést kellene elvégezni. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Jó estét! 28 hetes kismama vagyok, pár napja Mikogal 300 hüvelykúpot írt fel a nőgyógyász…

    Jó estét!

    28 hetes kismama vagyok, pár napja Mikogal 300 hüvelykúpot írt fel a nőgyógyász a kellemetlen gombás tüneteimre, de nem merem használni, mert a tájékoztatóban olvasottak eléggé rám ijesztettek. Doktor Úr szerint használhatom, nem lesz baja a babának?
    Előre is köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Használjon Canestent kérem.