A betegek kérdései (111156)

  • Bocsánat még annyit szeretnék hozzáfűzni hogy kb 1 hét mulva kell megjönni menszeszemnek.Ez…

    Bocsánat még annyit szeretnék hozzáfűzni hogy kb 1 hét mulva kell megjönni menszeszemnek.Ez lehet vele összefüggésbe?Köszönöm válaszát.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Akár lehet is...

  • Kedves Dokjtor Úr, Erős vérzés (rendes mensesidőben, de ijesztő mennyiség) miatt sajnos egészségügyi…

    Kedves Dokjtor Úr,

    Erős vérzés (rendes mensesidőben, de ijesztő mennyiség) miatt sajnos egészségügyi küretet végeztek rajtam szerdán.
    csütörtökön hazaengedtek, aznapra el is múlt a vérzésem, pénteken azonban délben újra kezdődött. világospiros, és nem nagy mennyiség, de azért van. (két vastag betét kell egy napra) inkább pecsételő jellegű, egyszer erősebb, aztán egy ideig semmi. kérdéseim lennének a következők:
    1.) ez a vérzés még belefér? normális? meddig tart(hat) ez?

    2)most ez a mensesem vége, vagy a műtét miatti sebregenerálódás?

    3) azt mondták a kórházban, hogy 4 napig feküdjek, pihenjek, utána pedig 2 hétig ne csináljak semmi extrát. nem fogok hegyet mászni, tudom hogy nem szabad szexelni és fürdőbe menni, de a normális élet (gyerekek oviba vitele, séta, házi munkák) folytathatóak?

    4) a műtét után az orvos azt mondta, hogy a méhben gyulladás volt (erre nem utlat előzőleg semmi jel pedig többször vizsgáltak, Ön is), erre augmentint kaptam, amitől megy a hasam eléggé. gondolom, ennek ellenére muszáj lenne végigszedni, ugye?

    5)tudom hogy pontosat csak a szövettan fog tudni mondani, de műtét után az orvos azt mondta, hogy a méhem tele van apró göbökkel, a műtét során nem is volt a méhemben egyenes felület. meg kell ijednem? lehet hogy ettől nem tud összehúzódni rendesen a méhem, ezért ilyen ijesztő a vérzésem már régóta? hogyhogy ez nem derült ki a vizsgálatok során?

    köszönöm előre is a válaszát, elnézést hogy Önt terhelem ezekkel.

    Cs.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Az 5. pontban leírtak miatt sajnos teljesen belefér a képbe a jelenlegi vérzés kedves Cs., furcsa, hogy műtét előtt az ultrahangon ezt miért nem látták, ugyanis ez az alappanaszait is sajnos magyarázza, és a műtét emiatt tök fölösleges volt. Hogy honnan vették ezt a gyulladást, az nekem rejtély, mert ez a műtét során semmiből sem derül ki. Ugyanakkor nekem az sem megszokott, hogy miért javasoltak 4 nap fekvést és két hét pihenést, ami ugyancsak nem szokványos. Nekem sajnos nagyon gyanús, hogy valami történhetett a műtét során, és sumákolnak. Látatlanban sajnos nem tudok Önnek segíteni. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Kedves dr úr.Azt szeretném kérdezni hogy a mellem felső részén a mellkas körüli magasságban érzek…

    Kedves dr úr.Azt szeretném kérdezni hogy a mellem felső részén a mellkas körüli magasságban érzek egy kis csomót ami jól mozgatható,de a másik oldalon is találok inkább mirigy jellegű.1hónapja voltam ultrahangon ha valami kóros lenne ezt akkor látták volna?Köszönöm válaszát .Üdvozlettel Andi.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Feltehetően igen kedves Andi. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Doktor Úr! Érdeklődni szeretnék pár dologról, van ismerősöm aki pénteken volt egy…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Érdeklődni szeretnék pár dologról, van ismerősöm aki pénteken volt egy hete hogy szült császármetszéssel és már megy fut intézkedik stb, én hétfőn lesz 2 hete, hogy megműtöttek méh submucosus leiomyomám volt, kivették az egész méhem, illetve mint írtam önnek vérszegény is voltam, és vérátömlesztést is kaptam és még mindig elég nagy fájdalmaim vannak, nem elviselhetetlen, de fáj, hosszabb távon állni nem tudok, és igen fáradékonynak érzem magam, nem alszom napközben de fekszem, igaz azért ez mellett sétálgatok kicsit pakolgatok stb, ez Ön szerint így teljesen normális, vagy én hagyom el magam ? Mivel hallottam már ezt a visszajelzést is. Ezért gondoltam arra hogy megkérdezem Öntől, hogy mit gondol erről ... Az orvosom Dr Bánfalvi Attila (kecskemét) azt tanácsolta mikor haza engedet, hogy 2 hétig, sok fekvés kicsi séta, menjek ki a levegőre de csak udvaron belül, és hogy kerüljem a sok embert, nehogy megfázzak, vagy elkapjak valamit, utána való 2 hétben már többet mocoroghatok megcsinálhatok kisebb munkákat a háztartásban, és már szép lassan szoktathatom magam vissza az emberek közzé, és a következő 2 hétben már apránként éljem a mindenapi életem, leszámítva az emelést cipelést stb... Ön szerint is így van ez ? Azt tudni kell még, hogy régebben könnyen megfáztam, és kaptam el mindenféle nyavaját mióta Boeck sarcoidosis-om volt. Köszönöm szépen a válaszát!
    Tisztelettel: Timi

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    A két műtét súlyossági foka között fényévnyi a távolság kedves Timi, teljesen természetes, hogy Ön másképp érez. Ha én lennék az orvosa, ugyanezt mondtam volna Önnek. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Kedves Doktor Úr! Néhány héttel ezelőtt ezúton felkerestem Önt, majd telefonon is értekeztünk,…

    Kedves Doktor Úr!

    Néhány héttel ezelőtt ezúton felkerestem Önt, majd telefonon is értekeztünk, háton fekvésnél, ülésnél jelentkező szédülés miatt. Mára 36. hetes kismama vagyok, először is szeretném még egyszer megköszönni tanácsait! Felkerestem a belgyógyászt, aki csak a helyzetváltoztatást tudta javasolni, illetve, ha szülés után is fennáll a helyzet, kontrollt írt elő.
    Amivel most fordulok Önhöz, van némi folyásom, ami úgy gondoltam, hogy belefér a terhesség ezen szakaszába, azt meglátva a doktorom viszont azt mondta, hogy nagyon erős gomba. A protokoll szerinti hüvelykenetet levette, minek is az eredményét most kaptam meg e-mail-en. Az orvosom viszont szabadságon 10 napig... tanácstalan vagyok, mert a problémámra kiírt Pimafucin kúpot (6db), viszont a leleten az szerepel, hogy nincsenek gombák. Képzavarban vagyok, azt gondolnám, ha Ő látta, akkor van, és a kikezeléshez szükséges a kúp. A kenet eredménye mást mutat vagy ez másféle gombákra vonatkozik? Feleslegesen nem adagolnám magamat a kúpokkal.
    A fehérvérsejt és a hámsejt zsúfoltsága rendben lehet "ilyenkor"? Vagy erre is jó lehet a Pimafucin? Inkább Vitagyn C-t alkalmazzak?

    Tisztelettel várom meglátását, újabb tanácsát.
    Jó szívvel gondol Önre:
    Zs. Anita


    A leleten ez szerepel:

    Tisztasági fok III.
    Fehérvérsejt zsúfolva *
    Hámsejt zsúfolva *
    Baktérium kevés Döderlein flóra
    Gombák Negatív
    Trichomonas Negatív
    Gonorrhea Negatív

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Anita! A Vitagyn azonnalra részben tökéletes megoldás, kezdje el használni, illetve küldjön nekem egy mait, hogy tudjam a címét, és visszaküldök Önnek egy hüvelykúp-receptet, amit írasson fel a háziorvossal és csináltassa meg, és használja az előírás szerint. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Doktor Úr! 2 hete császároztak, szépen gyógyul a heg, nem éri víz sem tusolás közben,…

    Tisztelt Doktor Úr!

    2 hete császároztak, szépen gyógyul a heg, nem éri víz sem tusolás közben, mégis megkérdezném, hogy használhatok-e Bepanten krémet rá, hiszen az állítólag fertőtlenít és a gyógyulást is segíti. Ha nem, akkor ajánl-e rá mást, vagy ne nyúljak hozzá.

    Válaszát előre is köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Nem kell rá semmit sem kennie.

  • Kedves Doktor Úr! Nekem 6 héttel ezelőtt volt terhesség megszakításom! Azóta már volt vérzésem…

    Kedves Doktor Úr!
    Nekem 6 héttel ezelőtt volt terhesség megszakításom! Azóta már volt vérzésem is kb 4. hétre. Most az a problémám hogy egy pár napja fájdogált a hasam alja de csak néha bele nyilallt aztán el is múlt. Tegnap délután viszont nagyon erősen begörcsöltem, hányingerem volt és szédültem. Alig bírtam hazajönni mert éppen játszótéren voltam a gyerkőceimmel. Ahogy haza jöttem azonnal lefeküdtem rázott a hideg nagyon fájt a hasam alja és nagyon rosszul voltam. A hányinger és a szédülés megszűnt egy félóra múlva. A hasi fájdalom enyhült de azóta is folyamatosan fáj. néha jobban. Az lenne a kérdésem hogy ilyenkor alakulhat-e ki szövődmény és ha igen akkor milyen? Ha nem akkor pedig mi lehet ennek az oka? Előre is köszönöm válaszát.
    Tisztelettel: Zsuzsa

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Ez nekem nem tűnik műtéti szövődménynek kedves Zsuzsa, de ez nem változtat azon a tényen, hogy sürgősen látnia kellene Önt orvosnak. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Kedves Doktor Úr! Annyi kérdésem lenne hogy kaptam egy ilyen diagnózist hogy : Diagnózis:…

    Kedves Doktor Úr!

    Annyi kérdésem lenne hogy kaptam egy ilyen diagnózist hogy :
    Diagnózis: Egyéb és k.m.n petefészek cysták
    Klinikai konzilium: Cysta ov.l.d. PCO?
    Uterus nagysága:60x22x28 mm. Endometrium vastagsága: 3mm.
    Az uterus környezetében kóros nem látható.

    Ezzel az a problémám hogy nem igazán tudom értelmezni.

    Előre is köszönöm!!

    Üdv Adri

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Nem is Önnek kellene értelmezni kedves Adri, hanem annak, aki vizsgálta Önt. Ebből látatlanban sok okosságot sajnos nem lehet leszűrni. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Kedves Doktor Úr! Köszönöm válaszát. Kicsit megnyugodtam. Érdeklődni szeretnék, a doktor úr…

    Kedves Doktor Úr!
    Köszönöm válaszát. Kicsit megnyugodtam. Érdeklődni szeretnék, a doktor úr szerint nem késő-e más kórházat keresni, ahol támogatnak a hüvelyi szülés megpróbálásában? Esetleg van-e lehetőség doktor úrral személyesen konzultálni? Üdvözlettel: Horváth Adrienn

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Hívjon fel holnap délelőtt kedves Adrienn. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • TISZTELT DOKTOR ÚR!MÉG CSAK ANNYIT SZERETNÉK KÉRDEZNI, HOGY ADNAK HOZZÁ ADAGOLÓCSÖVET A GYÓGYSZERTÁRBAN? KÖSZÖNÖM…

    TISZTELT DOKTOR ÚR!MÉG CSAK ANNYIT SZERETNÉK KÉRDEZNI, HOGY ADNAK HOZZÁ ADAGOLÓCSÖVET A GYÓGYSZERTÁRBAN?
    KÖSZÖNÖM A TANÁCSAIT! ÚGY DÖNTÖTTEM, HOGY MINDENBEN SZÓFOGADÓ KISLÁNY LESZEK, UGYANIS MEGAKAROM ÖRVENDEZTETNI AZ ARANYOS SZÍVÉT!TOVÁBBI JÓ EGÉSZSÉGET, ÉS SZÉP HÉTVÉGÉT!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Igen adnak. Önnek is!

  • Köszönöm válaszát! Akkor a Norcolut beszedése ilyen mértékben nem veszélyes az én esetemben?…

    Köszönöm válaszát!
    Akkor a Norcolut beszedése ilyen mértékben nem veszélyes az én esetemben? Ma már elkezdtem szedni, de mégis csak félek.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Ha már elkezdte szedni, akkor mi a csudának kérdez? Minden hormonkészítménynek lehet trombóziskeltő hatása.

  • Sajnos rendszertelen a menstruációm. 3,5 hónapig nem volt, aztán egy hétig vérezgettem. Rá két…

    Sajnos rendszertelen a menstruációm. 3,5 hónapig nem volt, aztán egy hétig vérezgettem. Rá két hétre ismét vérezgetés. Máskor is volt már ilyen, de mindig vártunk, mert feleslegesen nem akartak gyógyszert szedetni velem. 21 éves vagyok és több éve ezzel gonddal küszködök. Most arra jutottunk, hogy nem várunk tovább arra, hogy magától beálljon. Most ezt beszedem, visszamegyek egy citológiai vizsgálatra és utána a női endokrin szakrendelésre küldenek tovább.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Ez egy ritka nagy butaság, csak látszatmegoldást eredményezhet. Keressen egy normális orvost, aki az okokra kíváncsi nem a tünetek elfedése, hanem a teljes gyógyulás a célja.

  • Kedves dr. Úr! Van annak valĂłsĂĄgalapja hogy a fogamzĂĄsgĂĄtlĂłt sem vehetjĂźk be tejjel? Ma…

    Kedves dr. Úr! Van annak valóságalapja hogy a fogamzásgátlót sem vehetjük be tejjel? Ma meleg tejjel vettem be. Köszönöm

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Ezért érdemes itt lenni. Az ilyen hallatlan butaságok vajon kiknek az agyában születnek?

  • Tisztelt Doktor úr! Nőgyógyászom Norcolut tablettát írt ki nekem. Leiden mutációm van (homozygota),…

    Tisztelt Doktor úr!
    Nőgyógyászom Norcolut tablettát írt ki nekem. Leiden mutációm van (homozygota), amiről az orvosom is tud. Olvastam a betegtájékoztatón, hogy a vérrögképződésre hajlamosaknak nagy óvatossággal lehet csak szedni. Ennek ellenére nekem 5 napig 2x2 tablettát javasoltak. Visszamentem másnap az orvosomhoz, hogy mit olvastam és félek. Az volt a válasza, hogy szedjem nyugodtan nem kapok trombózist. Ennek ellenére én furcsállom. Szedtem már egyszer ezt a készítményt 10 napig 1 tablettával. Mit javasol?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Miért kellene szednie a Norcolutot?

  • Tisztelt Doktor Úr! 51 éves vagyok. Tegnap voltam méhnyakrák szűrésen, ahol levették a mintát…

    Tisztelt Doktor Úr! 51 éves vagyok. Tegnap voltam méhnyakrák szűrésen, ahol levették a mintát és UH-val is megvizsgáltak. Az orvos azt mondta minden rendben van, 2 hét múlva lesz meg a cytológiai eredmény. Ma néztem meg alaposabban a kezelőlapomat, amin az áll, hogy UH: rendesnél nagyobb, erősen inhomogén uterus. Nyh: 4.2 mm. Kb 1 éve el kezdtem picit hízni, ami, gondolom, korommal jár, de pár hete arra figyeltem fel, hogy a hasam mintha el kezdett volna tágulni, neki is láttam a hasizomgyakorlatoknak.... Ez a "rendesnél nagyobb uterus" viszont most megkongatta a vészharangot, hogy esetleg terhes vagyok?! Lehetséges ez az én koromban? Ha így lenne, csak mondta volna az orvos... (?) 1-2 hónapja már kisebb hőhullámokat is érzek és a menstruációm is elég rendszertelen már közel 1 éve, utoljára június legvégén volt egy igen rövidke vérzésem. Ha van esélye annak, hogy terhes lettem, elég ha gyógyszertárban kapható terhességi teszttel járok a dolog végére? Mennyire megbízhatóak ezek a tesztek? Ha nem terhesség okozza a méh megnagyobbodást, akkor micsoda? Mire utalhat az erősen inhomogén jelző? Érdemes kivizsgáltatnom magamat, vagy nem kell tulajdonítani semmi különösebbet ezeknek a megállapításoknak. Válaszát előre is köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Nem ez a megnagyobbodás a méhizomzat túltengése, klimaxos jelenség, nulla gyakorlati jelentőséggel.

  • Tisztelt Doktor Ur! Irtam nemrégiben a menzesz kimaradást ami végul megjott a hátsomba adott…

    Tisztelt Doktor Ur!

    Irtam nemrégiben a menzesz kimaradást ami végul megjott a hátsomba adott injekciotol de nagyon gyengén vérezgettem. A nyálkahártya vékonysága miatt ugy e akkor nem is volt ovuláciom elotte. A gyenge menzesz után 2 nappal kozosultem a párommal és sajnos a megszakitásost alkalmaztuk (bár idoben tortént ) igy tolag aggodom nemtudom,hogy ettol a beadott oltástol nincs e valami olyan hatás,hogy fogékony vagyok a teherbe esésre mert rendszeres ciklusban menzesz után 2 nappal elvileg még minimális az esély.
    On szerint lehet már petérésem ebben a honapban vagy ez nem megy ilyen gyorsan? Egyáltalán máshogy mukodik a rendszer ilyen oltástol?

    Koszonom a válaszát
    Jo éjszakát
    Lia

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Mi lenne kedves Lia, ha nem agyalna butaságokon? Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • TISZTELT DOKTOR ÚR! KÖSZÖNÖM A TANÁCSÁT, EZT IS MEGFOGADOM, MERT AZT AKAROM, HOGY EGY NAGYON…

    TISZTELT DOKTOR ÚR! KÖSZÖNÖM A TANÁCSÁT, EZT IS MEGFOGADOM, MERT AZT AKAROM, HOGY EGY NAGYON PICIT LEGALÁBB SZERESSEN ENGEM, ÉS AZ EGÉSZSÉGEMNEK IS JÓ LESZ. SZERETNÉM MEGKÉRDEZNI, HOGY EZT A HÜVELYKRÉMET, LEHET-E KAPNI RECEPT NÉLKÜL? MILYEN GYAKRAN, ÉS MEDDIG KELL HASZNÁLNOM?, VALAMINT AZT, HOGY ÉN CSAK KÍVÜLRŐL TUDOM BEKENNI A SZEMÉREMAJKAKAT HA BEKENEM VELE AZ ÚGY JÓ LESZ? UGYE NEM KAPOK KI? KÖSZÖNÖM A VÁLASZÁT ÉS A TANÁCSAIT! ÖN EGY NAGYSZERŰ ORVOS, ÉS NAGYON ÖRÜLÖK NEKI, HOGY ÖNT MEGISMERHETTEM! UGYANIS HA BAJ VAN ÖN MINDIG KÉZNÉL VAN.
    CSAK ÍGY TOVÁBB! DOLGOZOK A FÉLELEM LEKÜZDÉSÉN!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Természetesen kívülről is használható, de egy vékony adagolócsövön keresztül a hüvelybe is használható. Ennyi helynek kell lennie a szűzhártyáján. Recept nélkül kapható. Egyelőre naponta egyszer használja, inkább éjszakára.

  • Azt olvastam, hogy ovulacio utan, ha nem jon meg az babat jelent. Nem talaltam sehol valaszt…

    Azt olvastam, hogy ovulacio utan, ha nem jon meg az babat jelent. Nem talaltam sehol valaszt a kerdesemre ezert gondoltam, hogy on mint szakember segithet. Tehat a kerdesem ugyan az: lehetek igy terhes rendszertelen menstruacio eseten, ha megszakitassal tortent az aktus?
    Koszonettel Cintia

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Hát erősen csodálkoznék, ha ez terhességet jelentene kedves Cintia. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Doktor ur! Az en problemam eleg osszetett. A menstruaciom rendszertelen, legutobb…

    Tisztelt Doktor ur!
    Az en problemam eleg osszetett. A menstruaciom rendszertelen, legutobb 1,5 honapja jott meg. A parommal 1 hete voltunk egyutt megszakitasos modszerrel. Ra 3 nappal kezdtem gorcsolni, majd jott a folyas. Valoszinuleg ovulaltam. Nem tudom mikor kellene a kovetkezo havimnak megjonnie es nem terveztunk babat. Szoval a kerdesem az lenne, hogy lehetseges e igy teherbe esni es ha igen mennyi az eselye? Valamint mennyit kell varnom meg, hogy a terhessegi teszt kimutassa az eredmenyt?
    Elore is koszonom.
    Cintia

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    A kérdései egy részére lehetetlen reális választ adni, az utolsót meg fel sem kellett volna tennie, ha elolvasta volna a gyakori válaszokat kedves Cintia. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Dr. Úr! A felfázás okozhat halványsárgás enyhe hüvelyi folyást, vagy mástól lehet? Köszönettel,…

    Tisztelt Dr. Úr!

    A felfázás okozhat halványsárgás enyhe hüvelyi folyást, vagy mástól lehet?

    Köszönettel, Orsi

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Okozhat kedves Orsi. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc